Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
Samsun’da avukatı tarafından "tazminat" vaadiyle dolandırıldığını iddia eden kadın suç duyurusunda bulundu
11 Nisan 2026 Cumartesi - 14:23:03
Samsun’da bir kadın, avukatının ‘tazminat kazanıldı’ diyerek kendisinden para alıp yıllarca ödeme yapmadığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat ise, hesabına geçen herhangi bir tazminat olmadığını söyledi. Atakum ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki Songül Çiftçi, avukatı İ.C.S.’nin kendisine 281 bin TL tazminat kazandıklarını ancak parayı alabilmek için 35 bin TL yatırmak zorunda olduklarını söyleyerek para aldığını, yıllarca hem aldığı parayı hem de tazminatı vermediğini öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yaşananları anlatan Çiftçi, "Avukatım İ.C.S., velayet ve nafaka davalarımda hakkımda bir tazminat çıktığını, 281 bin lira hak kazandığımı, bunun için 35 bin lira ödemem gerektiğini söyledi. Ben de bileziğimi bozdurdum ve ona 35 bin lira verdim. Sonrasında ‘şu gün, bu gün yatacak’ diyerek beni oyaladı. Üstelik üzerine anlaştığımız velayet ve nafaka davalarını da açmamış. ‘Davalarda gizlilik kararı olduğunu, bu yüzden göremeyeceğimizi’ söyledi. Bu olayların sonunda savcılığa da başvuruda bulundum. Şu an kendisi İzmir’de ikamet ediyor. Bana çok küçük rakamlar halinde ödemeler gönderdi. Son verdiği ödeme sözünü de tutmadı" dedi. "Hakkımı istiyorum" Avukat hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Çiftçi, "Dava sürecinde bir dosya olduğunu, 281 bin lira para geldiğini söylemişti. Bunun karşılığında alacaklarıma yönelik kendisiyle 355 bin liralık bir protokol yaptık. Her ayın 4’ü ile 10’u arasında ödeme yapacaktı fakat protokole de uymadı. Protokolü de icraya verdim. İcra masrafını karşılayamadığımdan protokol şu an Samsun icrada. Hiçbir şekilde verdiği sözün arkasında durmadı ve beni çok mağdur etti. Onun yüzünden evime icra geldi. Ben artık dayanamaz oldum. 3 yıl önce bozdurduğum bilezik şu an belki bir derdime derman olurdu, icralık olmazdım. Hakkımı istiyorum" diye konuştu. Avukattan açıklama Hakkındaki iddialara cevap veren avukat İ.C.S. ise, söz konusu süreçte iflas nedeniyle gönderilen paranın bloke edildiğini iddia ederek, "Songül Hanım’ın vekaletini 2018 yılında aldım. O dönem nafaka dosyasıyla başladık ve 2024 yılına kadar sorunsuz ilerledi. 2024 Eylül’de nafaka kapsamında Songül Hanım’ın eşi Kemal Bey 35 bin TL gönderdi ancak iflas süreci nedeniyle söz konusu tutar blokelendi. Bu esnada kendisiyle gerginlikler oldu ve beni azlederek görevime son verdi. 2018’den 2024’e kadar geçen süreçte dostluk oluştuğu için kendisiyle bir anlaşma yaptık ve tazminatını kazandığı zaman mahsuplaşmak üzere bir senet düzenledik. O tarihten sonra hukuki ilişkimiz sona erdi. Songül Hanım’ın da teyit edeceği üzere sadece 2024 yılı dökümlerinde gönderilen masrafın fazlası iade edildi. 2025 ve 2026 yıllarında ise insani olarak para transferleri devam etti. Hesabıma geçen herhangi bir tazminat olmadığı gibi, temsil yetkim olmayan biri adına devletten tazminat almam mümkün değildir. Konu 2024 yılında hukuki niteliğini yitirdi, zarar giderildi. 2024 sonrası tamamen insani ve ticari bir süreçtir" ifadelerini kullandı.
11 Nisan 2026 Cumartesi - 13:13
Kurban Bayramı yaklaşırken tonluk kurbanlıklar satışta
Kurban Bayramı’na 1,5 ay kala Samsun’da satışa çıkarılan tonluk kurbanlıklar, dikkat çeken kampanyalarla alıcılarını bekliyor. Atakum ilçesinde bir besicinin dev tosunları satın alanlara umre hediye edeceğini açıklaması ilgi odağı oldu. Kurbanlık satışlarının başlamasıyla birlikte besiciler de hayvanlarını görücüye çıkardı. Samsun’un Atakum ilçesi Çatmaoluk Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Murat Kocaman, 2 yıldır özenle baktığı "Poyraz" ve "Paşa" isimli tosunlarını satışa sundu. Tonun üzerindeki ağırlıklarıyla öne çıkan hayvanların özel yemlerle beslendiğini belirten Kocaman, arpa, buğday, mısır ve besi yemlerini karışık şekilde kullanarak yetiştirdiklerini söyledi. Toplam 300-400 hayvanı bulunduğunu ifade eden Kocaman, "Bu hayvanlar cüssesiyle diğerlerinden ayrılıyor. Her ikisi de tonun üzerinde" dedi. Fiyatlara ilişkin de bilgi veren Kocaman, 750 bin TL değerindeki "Poyraz"ı alana 2 kişilik umre, 850 bin TL değerindeki "Paşa"yı alana ise 2 yetişkin ve 1 çocuktan oluşan bir aile için umre hediye edeceklerini açıkladı.
11 Nisan 2026 Cumartesi - 12:50
Samsun’da tır tarlaya uçtu: 1 yaralı
Samsun’un Alaçam ilçesinde tırın tarlaya uçtuğu kazada sürücü yaralandı. Kaza, Samsun-Sinop karayolu Zeytinli Mahallesi kavşağı mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Alaçam istikametine seyir halinde olan 55 FH 869 plakalı tırın sürücüsü Recep Ali Karaaslan (54), direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan tır, bariyerlere çarptıktan sonra yoldan çıkarak tarlaya uçtu. Kazada yaralanan sürücü, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Alaçam Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
11 Nisan 2026 Cumartesi - 10:46
Soba evi yaktı, yaşlı kadın hayatını kaybetti
Samsun’un Yakakent ilçesinde sobadan çıkan yangında, yalnız yaşayan 79 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Olay, Yakakent ilçesi Karaaba Mahallesi Alageriş Sokak’ta bugün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, evde tek başına yaşayan ve ileri derecede Alzheimer hastası olduğu öğrenilen 79 yaşındaki Hediye Öztürk’e ait evde, sobadan kaynaklandığı değerlendirilen yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek evi sararken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yapılan incelemede, Hediye Öztürk’ün evin yatak odasında hayatını kaybettiği belirlendi. Yangın sonucu ev tamamen kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
03 Eylül 2025 Çarşamba - 09:28
Okul çantası 10 bin liraya doluyor
2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesi kırtasiyelerde yoğunluk yaşanırken, okul çantasının ortalama 10 bin liraya dolduğu belirtildi. Okulların 8 Eylül Pazartesi günü açılacak olması, 1 Eylül’de başlayan uyum haftasıyla birlikte alışveriş trafiğini artırdı. Samsun’da kırtasiye esnafı, velilerin ekonomik şartlar nedeniyle artık daha kısıtlı alışveriş yaptığını dile getirdi. Samsun’da 10 yıldır kırtasiye sektöründe faaliyet gösteren esnaf Sait Nuri Çetinkaya, özellikle zincir marketlerin küçük esnafı zorladığını belirtti. Çetinkaya, "Anaokullarının açılmasıyla birlikte işlerimiz biraz hareketlendi ama zincir marketlerin satışlarıyla mücadele etmek zor oluyor çünkü fiyat anlamında rekabet edemiyoruz. Yine de velilerimiz bizi tercih ediyor." dedi. Velilerin ekonomik sıkıntılarının alışverişe doğrudan yansıdığını ifade eden Çetinkaya, "Eskiden kalemler düzineyle, silgiler paket halinde alınırdı. Şimdi veliler tane hesabıyla alışveriş yapıyor. Aslında ürün fiyatlarında büyük bir artış yok. Geçen yıl 10 lira olan ürün bu yıl yaklaşık 13 lira. Ancak asıl sorun velilerin alım gücünün düşmesi" diye konuştu. Kırtasiye masraflarının ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Çetinkaya, "Okul kıyafeti hariç bir çocuğun çanta ve kırtasiye masrafı ortalama 10 bin lirayı buluyor. Marka tercihlerine göre bu rakam 7 bin 500 liradan başlayıp 15 bin liraya kadar çıkabiliyor. Ancak pahalı ürün kaliteli anlamına gelmez. Markalı ürünler genelde pahalı oluyor ama fiyat kaliteyi belirlemez" ifadelerini kullandı.
03 Eylül 2025 Çarşamba - 00:36
Tanguy Coulibaly, Samsunspor’da
Samsunspor, kanat oyuncusu Tanguy Coulibaly ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil edecek 3 takımdan biri olan Samsunspor, kanat mevkine takviye yaptı. Kırmızı-beyazlılar, Montepellier’den 24 yalındaki kanat oyuncusu Tanguy Coulibaly ile kadrosunu güçlendirdi. Kırmızı-beyazlı ekipten transferle ilgili yapılan açıklamada, "Hoş geldin Tanguy Coulibaly. Kulübümüz, Fransız futbolcu Tanguy Coulibaly ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. Artık yeni yolculuğunda Atatürklü Arma için sahaya çıkacak! Samsunspor ailesine hoş geldin Tanguy!" İfadeleri kullanıldı. 1.78 boyundaki Tanguy Coulibaly şimdiye kadar çıktığı 122 profesyonel mücadelede 11 kez gol sevinci yaşadı. Futbola Paris Saint-Germain altyapısında başlayan Coulibaly, Stuttgart ve Montpellier takımlarında forma giydi.
02 Eylül 2025 Salı - 18:18
Başsavcı Kılıç: "Samsun, Karadeniz’de adaletin merkezi olacak"
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, yeni adli yılın açılışında yaptığı konuşmada, adliye yatırımlarıyla Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nde adaletin merkezi konumunu daha da güçlendireceğini söyledi. Samsun Adliyesi Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu’nda düzenlenen 2025-2026 Adli Yıl Açılış Töreni ve Kokteyl Programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Samsun Barosu Başkanı Av. Pınar Gürsel Yıldıran, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin ve Samsun Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu törende birer konuşma yaparak yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi. Başsavcı Mehmet Sabri Kılıç, 2025’in Samsun Adliyesi açısından yatırımlar yılı olduğunu vurguladı. Kılıç, "Hem adalet hizmetlerimizin kalitesini artırmak hem de meslektaşlarımızın çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerimizin yeni kampüs inşaatını başlattık. Bu büyük yatırım tamamlandığında Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nde adaletin merkezi konumunu pekiştirecek, vatandaşlarımızın istinaf mahkemelerine erişimini kolaylaştıracaktır. Ayrıca yeni adli tıp binamız da faaliyete geçti. Bu kurum, sadece şehrimize değil bölgemize de hizmet vererek soruşturma ve kovuşturma dosyalarının aydınlatılmasına katkı sağlamakta, yargılama sürecini hızlandırmaktadır" dedi. Törene; Samsun Vali Yardımcısı Emin Çolak, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, hakim ve savcılar ile adliye personeli katıldı.
02 Eylül 2025 Salı - 17:27
Fındık hasadında file ile yevmiye masrafı azaldı
Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2025 fındık sezonunda file kullanımı çiftçilerin iş yükünü azaltıyor. Karadeniz Bölgesi’nde özellikle fındık hasadında tercih edilen file sistemi, emek ve yevmiye masraflarını minimuma indiriyor. Fındıkta file sistemi sayesinde bir günde daha az kişiyle yüksek miktarda ürün toplamak mümkün hale geldi. Tarla sahipleri, işçilik maliyetlerinden kurtulurken hasat süresi de kısalıyor. File sistemi yalnızca düz tarlalar için değil, yamaç arazilerde de uygulanabiliyor. Sistem, her yıl değiştirilmek zorunda değil ve kullanım ömrü en az 10 yıl olarak öne çıkıyor. File fiyatları kaliteye göre değişiklik gösteriyor. İnce ve kalın çeşitleri bulunan filelerin metrekare fiyatı ortalama 7-8 lira arasında değişiyor. Çarşamba’da zirai ve tarım ürünleri satan Burhan Şahin ile oğlu Ziraat Mühendisi Mithat Şahin, sezonun file satışlarını değerlendirdi. Şahin, "Vatandaş file sayesinde yevmiye ücretlerinden kurtuldu. Tarlaların çoğu file ile kaplandı. File sayesinde bir günde 6 kişi 5 ton fındık topladı, filesiz aynı miktarı toplamak için 25 kişi gerekirdi" dedi.
02 Eylül 2025 Salı - 17:21
Çarşamba’da DYK kursları başlıyor
Samsun Çarşamba Halk Eğitim Merkezi’nde, üniversiteye hazırlık amacıyla açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) 8 Eylül itibari ile başlıyor. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hatice Seymen üniversiteye hazırlık olarak açılan Destekleme ve yetiştirme kursları hakkında detaylı bilgiler verdi. Destekleme ve yetiştirme kurslarının bakanlığın okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açmış olduğu bir kurs sistemi olduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hatice Seymen, "DYK ücretsiz olarak daha çok 11 ve 12. sınıfları üniversite hazırlık kurslarını kapsıyor. Bizdeki kısmı mezun öğrenciler için. Destekleme yetiştirme kurslarını daha çok üniversite hazırlık kursları TYT ve AYT kursları şeklinde veriyoruz. Sınıflarımız sayısal, eşit ağırlık ve sözel sınıflardan oluşacak" ifadelerine yer verdi. DYK kurslarının başvuruları hakkında bilgiler veren Hatice Seymen, "4 ve 18 ağustos arası öğrenci ve öğretmenlerden kurs başvuruları alındı. Bu yıl yaptığımız uygulamada okulların son haftasında tüm okulları ziyaret ederek öğrencilerimizi bilgilendirdik. Çünkü daha öncesinde bu konuda çok fazla bilgi sahibi değillerdi. Kurslarımız 8 eylül itibariyle başlıyor. Haftanın 4 günü saat 09.20 geçe başlıyor, 14.30’da bitiyor. Cuma günleri de genellikle etüt çalışmaları oluyor" şeklinde konuştu. Çarşamba bölgesinde fındık sezonu olduğu için önceki senelerde öğrencilere fazla ulaşamadıklarını ama bu sene yaptıkları bilgilendirme çalışmalarıyla daha fazla öğrenciye ulaştıklarını belirten Hatice Seymen, "Önceki yıllarda öğrenci sayılarını tam dolduramıyorduk fındık sezonu olduğu için öğrenciler köylerde oluyordu. ama bu sene öğrenci katılım sayısı güzel oldu. Bu sene başvuru süresi de uzatıldı. Başvurulara yetişemeyen öğrenciler de ekim ayına kadar merkezimize başvuru yapabilir. 5 sınıfı açacak şekilde öğrencilerimiz mevcut. Geçen yıllara oranla bu yıl yoğunluk daha fazla" açıklamalarında bulundu. Destekleme ve yetiştirme kurslarının önemine dikkat çeken Seymen, "Bu kursların amacı öğrencilerin herhangi bir maddi külfete girmeden eğitim-öğretim hayatlarını sürdürmelerini sağlamak. İyi bir üniversite kazanmalarını sağlamak. Kadrolu öğretmenlerimizle beraber kurslarımızı yürütüyoruz. Böylece öğrencilerimize kaliteli imkan sunmuş oluyoruz. Geçen seneki kurslarımızdan epey bir yerleşen öğrencilerimiz oldu. Onların haberlerini aldıkça biz daha mutlu oluyoruz" dedi.
02 Eylül 2025 Salı - 17:19
Samsunspor Futbol Akademisi, Toulouse tesislerinde
SAMSUN (İHA) – Samsunspor Futbol Akademisi, Toulouse FC ile teknik ortaklığı kapsamında bir U14, iki U15 ve iki U17 olmak üzere toplam 5 oyuncu ve 5 teknik ekipten oluşan bir kafileyle Fransız takımının kampında deneyim yaşadı. Bir hafta boyunca Toulouse FC’nin altyapı merkezinde bulunan kafile, her gün kulübün elit takımlarıyla antrenmanlara katıldı ve Toulouse FC formasıyla hazırlık maçında sahaya çıktı. Oyuncular bu süreçte teknik becerilerini geliştirmek, oyun anlayışlarını zenginleştirmek ve Toulouse oyuncularının seviyesine ulaşabilmek adına performanslarını en üst düzeye çıkarmak için gayret gösterdi. Akademi tarafından yaşanan deneyimin ardından Rémy Loret’ye, Alexandra Dubois’ya ve Mickael Delestrez ile Toulouse FC teknik ekibine teşekkür edildi.
02 Eylül 2025 Salı - 17:19
Samsun’da uçurtmalar Aile Yılı için havalandı
Samsun’da düzenlenen "Ailem Samsun" sloganıyla düzenlenen uçurtma şenliğinde rengarenk uçurtmalar gökyüzünü süsledi. Samsun Valiliği himayesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle 2025 Aile Yılı kapsamında İlkadım Batı Park’ta Uçurtma Şenliği düzenlendi. Çok sayıda aile ve çocuğun katıldığı etkinlikte rengârenk uçurtmalar gökyüzünü süsledi. Çocukların aileleriyle birlikte vakit geçirmesine imkan sağlayan şenlik, hem eğlenceli anlara sahne oldu hem de aile kavramının önemine dikkat çekti. Gün boyunca çeşitli oyunlar, ikramlar ve aktivitelerle katılımcılar keyifli zaman geçirdi. "Aile en güvenilir liman" Etkinlikte konuşan Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, ailenin bireyin ilk yuvası ve en güvenilir limanı olduğunu vurguladı. Gümrükçü, "Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken bırakabileceğimiz en büyük miras güçlü aile bağlarıdır. Bu bağlar ne kadar sağlam olursa, toplumumuz da o kadar güçlü ve sağlıklı olur. Bugün göğe yükselen her uçurtma, çocuklarımızın hayallerini ve umutlarını temsil ediyor. Bu coşku, yarınlarımızın daha aydınlık olacağına dair inancımızı güçlendiriyor" dedi.
02 Eylül 2025 Salı - 15:35
Üniversite yolculuğu öncesi tamircilerde valiz mesaisi
Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala valiz tamircilerinde yoğunluk yaşanıyor. Öğrencilerin kırılan tekerlek, kopan sap ve bozulan fermuar gibi arızalar nedeniyle tamircilere yönelmesiyle dükkanların önünde uzun kuyruklar oluştu. Ülke genelinde üniversitelerin kısa zamanda eğitime başlayacak olmasıyla öğrenciler hazırlıklarını yapmaya başladı. Tatilden dönen ve eğitim göreceği illere gidecek olan öğrencilerin eşyalarını taşıdığı valizler, yoğun kullanımdan dolayı sık sık arızalanıyor. Bu durum da valiz tamircilerine olan ilgiyi artırdı. Özellikle büyük şehirlerde tamirciler, günlük onlarca valizi onararak öğrencilerin yolculuklarını sorunsuz yapmalarını sağlıyor. "Günde ortalama 25 valiz tamir ediyoruz" Samsun’da tamircilerin bulunduğu arastadaki tüm dükkanların önünde tadilat sırası bekleyen valiz kuyrukları görünüyor. Arastada tamircilik işi yapan Turgut Dursun, işlerde yoğunluk yaşadıklarını belirterek, "25 yıldır ayakkabı, çanta ve valiz tamiri yapıyorum. Yaz sezonu ve üniversitelerin açılacağı dönem bizim en yoğun olduğumuz zamanlar. Valizlerin en çok sapları kırılıyor, fermuarları bozuluyor, ayakları kırılıyor ve kasasında deformeler meydana geliyor. İç astarlarda da yıpranmalar oluyor. Bunları tamir ederek kullanılabilir hale getiriyoruz. Sağlam bir valiz bugün bin 500-2 bin 500 TL arasında değişiyor. Ancak eski valizin tüm aksesuarlarını 400-500 TL’ye değiştirip yeniden kullanabiliyorlar. Şu anda günde 25 valiz tamir ediyoruz" dedi. Valizlerin yanı sıra çanta ve ayakkabı da tamircilerin en çok onardığı eşyalar arasında yer alıyor.
02 Eylül 2025 Salı - 15:28
Otları tutuşturarak yangın çıkartan şahıs ekipleri alarma geçirdi
Samsun’da bahçesindeki otları temizlemek için yakan şahıs yangın çıkartınca ekipleri alarma geçirdi. Polis tarafından idari para cezası uygulanan şahıs, "Yer de bizim bahçe de bizim" diye kendini savundu. Yangın, Samsun Canik ilçesi Atatürk Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kerim A. bahçesini temizlerken topladığı otları yakıp ayrılıp evine gitti. Bu sırada alevler bahçedeki otlara sıçrayıp etrafa yayıldı. Otların yandığını gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Olay yerine polis, itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve orman müdürlüğü ekipleri yangına müdahale ederek ağaçlık sıçramadan söndürdü. Yangını çıkartan Kerim A., "Bahçede temizlik yapmak için ufak bir yeri yaktım. Namaz kılıp yemek yemek için caminin yanına kadar gittim. Dediler ’tarla yanıyor.’ Yer de bizim tarla da bizim" ifadelerini kullandı. Görevli başkomiser ise Kerim A.’yı uyararak, "Tarlayı temizleyeceksen muhtara ve itfaiyeye haber ver. İtfaiye burada bekler. Yakarsın anızını. Herkesin içi rahat olur. Ya can kaybı olsaydı" diye konuştu. Polis, Kerim A.’ya yangın çıkardığı gerekçesiyle idari para cezası uyguladı. 2025 yılında, anız yakma fiiline veya buna sebebiyet veren kişilere 2 bin 953 TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.
02 Eylül 2025 Salı - 14:47
"Yaşamın Enerjisi" Ulusal Fotoğraf Yarışması başladı
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) tarafından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğiyle düzenlenen "Yaşamın Enerjisi" Ulusal Fotoğraf Yarışması başladı. Yarışma, hayata anlam katan anları, mekânları ve hikâyeleri fotoğraf sanatıyla görünür kılmayı hedefliyor. Katılımcılardan, izleyiciye enerji ve pozitif duygular hissettiren yaşam karelerini objektife yansıtmaları bekleniyor. Başvurular 15 Kasım 2025 tarihine kadar çevrimiçi olarak yapılabilecek. Yarışma; günlük yaşamın içindeki canlı anları, samimi karşılaşmaları ve insanlara iyi his veren olayları fotoğraflama fırsatı sunuyor. Bir çocuğun gülüşünden sokakta paylaşılan mutluluklara, güneşin ilk ışıklarından akşamüstü parkta geçirilen huzurlu anlara kadar tüm kareler, izleyiciye enerji veren bir his bırakacak şekilde kadrajlanabilecek. Yarışma, 18 yaş üstü amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık olacak. Katılımcılar en fazla dört adet renkli veya siyah-beyaz fotoğrafla başvurabilecek. Yapay zekâ ile üretilmiş görseller kabul edilmeyecek, tüm eserlerin katılımcıya ait olması zorunlu olacak. Ödüller ve başvuru detayları Dereceye giren fotoğraflar hem ödüllendirilecek hem de YEDAŞ’ın ev sahipliğinde düzenlenecek sergide sanatseverlerle buluşacak. Yarışmada birinci olan katılımcıya TFSF altın madalya ve 40 bin TL, ikinciye 30 bin TL, üçüncüye ise 20 bin TL verilecek. Ayrıca üç kişiye 10 bin TL mansiyon ödülü, sergilemeye değer bulunan en fazla 35 eser sahibine ise 5 bin TL destek sağlanacak.
02 Eylül 2025 Salı - 14:39
Başkan Sandıkçı: "Vatandaşlarımızın uzun yıllardır beklediği doğal gaz talebini çözüme kavuşturduk"
Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, vatandaşların taleplerini çözüme kavuşturmaya devam ettiklerini belirterek, Gaziosmanpaşa ve Devgeriş Mahallelerindeki doğal gaz çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Canik Belediye Meclisi Eylül Ayı Açılış Toplantısı, Başkan İbrahim Sandıkçı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. İlçeye değer katan ve vatandaşların yaşamını kolaylaştıran projelerle hizmet ettiklerini vurgulayan Sandıkçı, "Çözüm odaklı çalışmalarla hemşehrilerimizin taleplerini yerine getiriyoruz. Canik’imizin geleceğine projeler ve yatırımlarla değer katıyor, yaşamı kolaylaştıran hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Devgeriş ve Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinlerimizin uzun yıllardır beklediği doğal gaz talebini çözüme kavuşturduk ve bağlantı çalışmalarını sürdürüyoruz. Kısa süre içerisinde hanelerimizi doğal gaz ile buluşturacağız" dedi. "Güvenli yollar, yeni parklar" Canik’te güvenli ve konforlu ulaşım için seferberlik halinde olduklarını ifade eden Başkan Sandıkçı, "52 mahallemizin tamamında üstyapı çalışmalarımız sürüyor. Asfalt, beton, taş parke ve sathi kaplama çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Açtığımız yeni yollarla ilçemizin ulaşım ağını daha güçlü hale getiriyoruz. Ayrıca çocuklarımızın ve ailelerimizin dilediğince vakit geçirebildiği, estetik ve modern parkları hizmete sunmaya devam ediyoruz" diye konuştu. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
02 Eylül 2025 Salı - 14:29
11. Uluslararası Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Kongresi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Avrasya Toprak Kongresi 2025, "İklim Değişikliği Altında Toprak Bilimi ve Bitki Beslemede Yenilikler" temasıyla başladı. Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programın açılışında konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, iklim değişikliğinin toprak ve gıda güvenliği üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, "Toprak, yalnızca tarımın değil, ekosistemlerin ve yaşamın temelidir. Ancak yanlış arazi kullanımı, hızlı tüketim ve iklim değişikliğinin etkileri bu en değerli varlığımızı tehdit etmektedir. Kuraklık, düzensiz yağışlar ve verimliliğin azalması hem üretimi hem de gıda güvenliğini risk altına sokmaktadır" dedi. Prof. Dr. Kurnaz, sürdürülebilir tarımın artık bir zorunluluk olduğunu vurgularken, kongrenin bilimsel paylaşım ve ortak akıl platformu olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Samsun’un bereketli topraklarına sahip olmasının kongre için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Özcan: "Tarımda verimlilik ve sürdürülebilirliğin önemini daha da arttı" Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Özcan, "Değerli konuklar, günümüz dünyasında maalesef birçok bölgesel ve küresel krizler yaşanmaktadır. İnsanoğlunun faaliyetleri, bir taraftan dünya ekosistemini bozma yönünde olurken, diğer taraftan bozulan ekosistemin getirdiği olumsuzluklarını giderme konularını kapsamaktadır. Bu kapsamda tüm insanlığı ilgilendiren ana konular, gıda üretimi ve arzı, tarımsal ürün üretimi ve arzı ile gıdaya adil ve kolay olarak erişimin sağlanabilmesidir" ifadelerini kullandı. Artan nüfus, artan gıda talebi, bozulan ekosistem ve azalan tarım alanları tarımda verimlilik ve sürdürülebilirliğin önemini daha da arttırdığını belirten Özcan, "Bu kapsamda araştırmalar yapılmakla birlikte yapılan çalışmaların daha da artırılması, bilgi ve teknoloji paylaşımlarının yapılması önemli bir süreç olarak görülmelidir. Bu kongrenin bu sürece katkı sunabilecek bir etkinlik olacağına inanıyorum" diye konuştu. Kızılkaya: "Tarımda iklim değişikliği nedeniyle yaşanan olumsuzlukları aşabiliriz" Kongre Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya ise "İklim Değişikliği Altında Toprak Bilimi ve Bitki Beslemede Yenilikler adlı altında bir tema oluşturarak iklim değişliğinde yaşanan güncel gelişmelere kongremizde dikkat çekeceğiz. Bu sene kuraklık var, artık tarımın olumsuz yönde kuşkusuz etkileniyor ama çözüm yok değil. Bu çözüm nereden başlıyor. Kuşkusuz bu çözüm, topraktan suyun depolanmasından tutun da yaptığımız bitki besleme uygulamalarına kadar bizim alandan başlıyor. Günümüzde tarımda iklim değişikliği nedeniyle yaşanan olumsuzlukları aşabiliriz" şeklinde konuştu. Gülser: "emiSS, genç toprak bilimcilerin yetişmesine katkı sunuyor" Kongrede konuşan Prof. Dr. Coşkun Gülser de Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Programı emiSS hakkında bilgi vererek, "Program, toprak yönetimi, verimlilik ve ekosistemler üzerine eğitim almış yüksek nitelikli bilim insanları yetiştirmeyi hedefliyor. 2020-2025 yılları arasında 27 farklı ülkeden 73 öğrenci mezun oldu. Bugün bazı mezunlarımız da kongrede sunumlarıyla katkı sağlıyor" dedi. Kongre kapsamında toprak bilimi ve bitki besleme alanında yeni yaklaşımlar paylaşılırken, genç bilim insanlarının araştırma ve sunum becerilerinin gelişimine de katkı sağlanıyor. Uluslararası katılım ve teşekkür plaketi takdimi Kamerun’dan Yaoundé Belediye Başkanı Augustin Tamba ve danışmanı Simeon Mbarga Mballa de açılışa katılarak konuşma yaptı. Kongreye destek veren kurum ve şirketlere ise teşekkür plaketi takdim edildi. Bu kapsamda; Etibakır adına Yılmaz Şara, Kayra Soft adına Ahmet Koç, Agrobigen adına Prof. Dr. İzzet Akçay, Agroviva adına Güven Altunkaya onurlandırıldı. Plaketler, Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, Prof. Dr. Coşkun Gülser, Prof. Dr. Orhan Dengiz, Prof. Dr. Muharrem Özcan ile Prof. Dr. Ayten Namlı tarafından takdim edildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder