Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
Masaj salonuna fuhuş operasyonu
27 Nisan 2026 Pazartesi - 14:54:23
Samsun’da bir masaj salonuna yönelik düzenlenen operasyonda, fuhuş yapıldığı tespit edilerek 2 kişi gözaltına alındı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince Atakum ilçesinde faaliyet gösteren bir iş yerine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında denetim gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde, iş yerinde masöz olarak çalışan bazı şahısların para karşılığında fuhuş yaptığı belirlendi. Tespitler doğrultusunda D.B. (34) ve İ.E. (28) başta olmak üzere S.A. (28), E.S. (23), H.S. (21) ve M.K. (24) isimli şahıslar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. İş yeri ortaklarından olduğu belirlenen D.B. (34) ise "Fuhşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temin Etme" suçları kapsamında gözaltına alınarak hakkında adli işlem başlatıldı.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 14:12
Avrupa’ya Açılan Kapı: Gençlik Proje Kampı
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) bünyesindeki Samsun AB Bilgi Merkezi, üniversiteli gençlerin Avrupa Birliği gençlik programlarına erişimini artırmak ve proje üretme becerilerini geliştirmek amacıyla "Avrupa’ya Açılan Kapı: Gençlik Proje Kampı"nı düzenledi. İki gün süren etkinlikte gençler, hem AB gençlik politikaları hakkında bilgi edindi hem de kendi proje fikirlerini uygulamalı olarak geliştirme fırsatı buldu. Samsun TSO çatısı altında faaliyet gösteren Samsun AB Bilgi Merkezi, üniversiteli gençlerin Avrupa Birliği gençlik programlarına erişimini güçlendirmek ve proje üretme kapasitelerini geliştirmek amacıyla "Avrupa’ya Açılan Kapı: Gençlik Proje Kampı" etkinliğini gerçekleştirdi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet binasında düzenlenen iki günlük atölye, gençlerin yoğun katılımı ile tamamlandı. Üniversiteli öğrenciler, Avrupa Birliği’nin gençlere yönelik politikalarının merkezinde yer alan ‘katılım’, ‘gönüllülük’, ‘kültürlerarası öğrenme’ ve ‘hareketlilik’ başlıklarının işlendiği etkinlikte kendi proje fikirlerini somutlaştırarak Avrupa Gençlik Programları’na uygun şekilde tasarlama fırsatı buldu. Bu kapsamda gençler ‘Proje Döngüsü Yönetimi (PCM)’, ‘Etki Analizi’, ‘Hedef Kitle ve İhtiyaç Tespiti’, ‘Bütçe Oluşturma’ ve ‘Teknik Başvuru Süreçleri’ alanlarında uygulamalı proje deneyimi edindiler. Programda, eğitmen Bahadır Ülgen’in yönlendirmeleriyle gençler, Avrupa fırsatlarını yalnızca teorik olarak değil, uygulamalı olarak deneyimleme imkânı elde etti. "Gençlerimizin Avrupa ile bağlarını güçlendirmeye devam edeceğiz" Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, etkinlikte yaptığı açıklamada gençlerin AB programlarına erişiminin önemine vurgu yaptı. Samsun AB Bilgi Merkezi’nin, daha önce gerçekleştirdiği teorik eğitimlerin ardından bu yıl düzenlediği uygulamalı atölye ile gençlerin AB projelerine başvurabilecek donanıma ulaşmasını hedeflediğini kaydeden Murzioğlu, "Avrupa Birliği gençlik programları, şehirlerimizin ve ülkemizin geleceği olan gençlerin ufkunu genişleten çok değerli fırsatlar sunuyor. Samsun AB Bilgi Merkezimizin yürüttüğü çalışmalarla gençlerimizin bu programlara daha kolay erişmesini sağlamak bizim için büyük bir gurur kaynağı. ‘Avrupa’ya Açılan Kapı: Gençlik Proje Kampı’, gençlerimizin proje üretme cesaretini artıran, onları uluslararası düzeyde daha görünür kılan çok önemli bir adım oldu. Etkinlik, gençlerin hem bireysel becerilerini geliştirmeleri hem de Avrupa Birliği gençlik politikaları doğrultusunda yeni sosyal projeler üretmeleri açısından önemli bir rol oynadı. Samsun TSO AB Bilgi Merkezi olarak önümüzdeki dönemde de gençlerimizin Avrupa ile bağlarını güçlendirmeye, Avrupa fırsatlarını tanıtmaya, eğitimler ve etkinliklerle desteklemeye devam edecek" dedi.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 14:05
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Şen: "Kırmızı et pahalı değil"
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, kasaplarda satılan etin pahalı olmadığına dikkat çekerek, asıl fiyat algısının lokantalardaki ürünler üzerinden oluştuğunu söyledi. Şen, piyasada herhangi bir fiyat artışı beklemediklerini ve mevcut fiyatların korunacağını ifade etti. Kurban Bayramı’na bir ay kala değerlendirmede bulunan Başkan Şen, "Diğer ürünlere gelen zamlara baktığınız zaman kırmızı ete gelen zam hiçbir şey değil. Bazı kalemlerde ürünlere afaki zamlar yapılırken, kırmızı ete son 2 senede yüzde 100 zam gelmemiştir. Bugün etin kilosu 800-1.000 TL arasında satılıyor. Vatandaşlar pahalı dediği ete 4-5 bin TL hesap ediyor. 100 gram ete 500 TL veriyorlar, pahalı demiyorlar ama kasaptan 1 kilo etle 4 çeşit yapınca ‘et pahalı’ oluyor. Ete gelene kadar birçok ürüne bakmak lazım. Biberin, domatesin kilosu 200-300 TL. Bence gerçek anlamda kırmızı et pahalı değil. Ete gelen zamma ben zam demiyorum. Kırmızı et fiyatları 2-3 senedir yerinde sayıyor" dedi. "Kilosu 150 TL’ye satılan işkembenin bir tas çorbası 250 TL’ye satılıyor" Sakatatta da kırmızı et gibi kasap ve lokanta fiyat farkının oldukça fazla olduğunu ifade eden Ömür Şen, "Sakatatlar eskiden et ile yarı yarıya fiyattaydı. Kırmızı et bin TL ise sakatat 500 TL’ydi. Bugün ciğerin kilosu 650 TL, kelle etinin kilosu 350 TL, işkembenin kilosu 150 TL. Geçen yıl işkembe yine 150 TL’ydi. Ciğerin kilosu 500 TL’ydi. Bir tabak işkembe içsen 250 TL, oysa 1 kilo işkembe 150 TL. Kelle-paça çorbası içersen fiyatı 250-300 TL. Oysaki etin kilosu 350 TL. Halk dilinde bir algı oluştu ama etin pahalı olduğu düşüncesine katılmıyorum" diye konuştu. "Kırmızı ete zam beklemiyoruz" Bayrama kadar kırmızı ete zam beklemediklerinin altını çizen Şen, "Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kırmızı ete zam beklemiyoruz. Standart fiyatlar olacak. Geçen Kurban Bayramı’nda hisse fiyatları 20-25 bin TL civarındaydı. Bu sene de 35 bin ile 40 bin TL arasında değişiyor. 35 kilo et alan 30 bin TL, 40 kilo et alan da 35 bin TL civarında para ödeyecek. Bunun içerisinde kesim, parçalama da dahil. Kurbanlık malda da bir sıkıntı yok. Son yıllarda yurt dışı bağışları da oldukça arttı. Daha önceden kurban kesenlerin yüzde 30’luk kesimi yurt dışındaki ülkelere kurban bağışı yapıyor" şeklinde konuştu. Kırmızı et fiyatları Samsun’da ortalama kıyma kilo 900 TL, kuşbaşı kilo 950 TL, löp et kilo bin100 TL, kontrafile kilo bin 240 TL, antrikot kilo bin 400 TL ve dana bonfile de kilo bin 600 TL civarında tüketiciye sunuluyor.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 13:46
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, Esentepe Mahallesi Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 55 AJE 822 plakalı motosiklet ile 55 AOE 328 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü D.D. yaralandı. Yaralı, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
29 Haziran 2025 Pazar - 17:50
Samsun’da hafif ticari araç otomobile yandan çarptı: 3 yaralı
Samsun’da hafif ticari aracın otomobile yandan çarptığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza, İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mevlüt G. idaresindeki 34 YB 1406 plakalı hafif ticari araç, kavşakta karşıya geçmek isteyen Kezban Korkmaz yönetimindeki 55 AND 104 plakalı otomobile yandan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil kaldırıma savruldu. Kazada otomobil sürücüsü Kezban Korkmaz ile otomobilde bulunan Menşure Aker ve Pakize Akal yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.
29 Haziran 2025 Pazar - 15:16
Samsun’da hafif ticari araç otomobil ile çarpıştı: 1 yaralı
Samsun’da hafif ticari aracın otomobil ile çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza, Samsun’un İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi Korhan Ekiz Bulvarı Makro Kavşağı yanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa Zorlu idaresindeki 67 EU 529 hafit ticari araç, Emrah Şen yönetimindeki 55 AIE 525 otomobile çarptı. Kazada otomobilde bulunan Erol Özer yaralandı. Yaralı şahıs ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis kaza yerinde incelemelerde bulundu.
29 Haziran 2025 Pazar - 14:20
Başkan Doğan: ‘Çocuk Dünyası’ projesi yüzde 55 tamamlandı
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandıracağı Çocuk Dünyası projesinde çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Türkiye’nin en büyük trambolin parkı, en büyük soft play oyun alanı ve aynı zamanda en büyük airdome eğlence merkezi olacak projenin yüzde 55’inin tamamlandığını söyledi. Çocuk Dünyası’na yakında kavuşuyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçiriyor. Canik ilçesi Doğu Park’ta 7 bin m2 alanda çalışmalarına başlanan Çocuk Dünyası projesi hızla devam ediyor. Yüzde 55 fiziki gerçekleşmeye ulaşan projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Samsun, Türkiye’nin en büyük trambolin parkı, en büyük soft play oyun alanı ve aynı zamanda en büyük airdome eğlence merkezi olacak Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük şişme oyun ve eğlence parkı olan Çocuk Dünyası’nda; 5 bin 650 metrekarelik kapalı alanda, dev eğlence Samsunlularla buluşacak. Bin 400 metrekare alanla Türkiye’nin en büyük soft play alanlarından birinde ise küçükler için dev bir macera sunulacak. Bin 250 metrekare trambolin park ile bölgenin en büyüğü olmaya aday. Bin 240 metrekare şişme oyun alanı, Türkiye’nin en büyük kapalı inflatable oyun parklarından birisi konumunda. Yeşil alaları, oturma olanları ve macera dolu oyun alanları ile güvenli ve keyif dolu bir alan olacak Çocuk Dünyası hem çocuklar hem aileleri için muhteşem bir sosyal alan olma özelliği de taşıyacak. Örnek konseptte bir Çocuk Dünyası projesini Samsun’a kazandırdıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Mutlu çocukların şehri Samsun, her alanda daha ileri Samsun diyerek çıktığımız yolda verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getiriyoruz. Türkiye’nin en büyük trambolin parkı, en büyük soft play oyun alanı ve en büyük airdome eğlence merkezi olan Çocuk Dünyası projesini Samsun’umuza kazandırıyoruz. Örnek konseptte bir proje. Ekiplerimiz çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Şişme oyun grupları, top havuzu, lunapark, macera parkı, trambolin park, kafenin yer aldığı projemiz çocuklarımız için yepyeni bir deneyim alanı olacak, Projemizin yüzde 55’i tamamlandı. Şimdiden şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.
29 Haziran 2025 Pazar - 14:10
Canikli kadınlardan göz dolduran sergi
Samsun’un Canik Belediyesi 4. Geleneksel Hanım Konakları Sergisi ziyaretçilerden tam not aldı. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Kurduğumuz Canik Kadın Kooperatifi ile hanım kardeşlerimizin evlerinde ürettikleri ürünlerle gelir elde etmelerini ve aile ekonomilerine katkılarda bulunmalarını sağlıyoruz. Kadın istihdamında öncü olmaya devam ediyoruz" dedi. Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda eğitim alan kursiyerler, uygulamalı eğitimler kapsamında hazırladıkları eserleri görücüye çıkardı. 3 gün boyunca süren ve vatandaşların yoğun ilgiyle katıldığı sergide, kursiyerler tarafından hazırlanan 3 bin 550 eser sergilendi. Sergi, bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı. Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda ilçedeki kadınları mesleki istihdama yönelik sertifikalı eğitim programlarıyla buluşturduklarını söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde hanım kardeşlerimizi sertifikalı mesleki eğitimlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Hanım kardeşlerimiz ilgi alanları ve yeteneklerine göre dilediği eğitim programına katılabiliyor. Alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde gerçekleştirdiğimiz uygulamalı eğitimlerle ayrıca, hanım kardeşlerimizin mesleki tecrübeler kazanmalarını da sağlıyoruz" şeklinde konuştu. Canik Belediyesi Hanım Konakları’nda sürdürdükleri eğitimlerin yanı sıra Canik Genç İş Kadını İstihdamı Projesi ve Canik Kadın Kooperatifi gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, "Genç İş Kadını İstihdamı Projemizle yine hanım kardeşlerimizi mobilya ve tekstil sektöründe meslek sahibi yaptık. Hanım kardeşlerimizin eğitimlerinin ardından farklı sektörlerde iş hayatına başladıklarına veya kendi işletmelerini açtıklarına sevinçle şahitlik ediyoruz. Ayrıca, kurduğumuz Canik Kadın Kooperatifi ile hanım kardeşlerimizin evlerinde ürettikleri ürünlerle gelir elde etmelerini ve aile ekonomilerine katkılarda bulunmalarını da sağlıyoruz" diye konuştu. 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlamayı sürdüren serginin açılış programına ayrıca AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Donbay, Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatih Özkan, eğitmenler, kursiyerler ve vatandaşlar da katıldı.
28 Haziran 2025 Cumartesi - 23:21
Samsunlu sporcu Aksu, Avrupa şampiyonu oldu
İtalya’nın Caorle kentinde düzenlenen U15 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Samsunlu 85 kilo güreşçi Yusuf Yaser Aksu, finalde Rus rakibini 9-0 yenerek altın madalya kazandı. Samsun Vezirköprü doğumlu olan ve yarışmalara Kavak Yaşar Doğu Sporcu Eğitim Merkezinde hazırlanan Yusuf Yaser Aksu finale kadar karşılaştığı rakiplerini sırasıyla 8-0, 9-1 ve 8-0 teknik üstünlükle yenerek finale kaldı. Finalde ise Rus rakibine 8-0 teknik üstünlük sağlayarak yenen Aksu, Ay-yıldızlı bayrağı Avrupa’da dalgalandırarak gurur yaşattı.
28 Haziran 2025 Cumartesi - 18:16
Samsun’da ‘dijital durak’ dönemi başlıyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşım sistemlerinden vatandaşların daha etkili yararlanmalarını sağlamak adına yürüttüğü dijital durak projesi kapsamında prototip duraklarından ilkini tamamladı. Büyükşehir Belediyesince vatandaşların konforu, güvenliği ve bilgilendirilmesini artırmak adına geliştirilen dijital durak projesi kapsamında ilk durağın kurulumu yapıldı. İlk örnek durak uygulamasının ardından, şehrin ana güzergahlarındaki 152 noktada dijital duraklar temmuz ayı içerisinde yapılmaya başlanarak yıl sonuna kadar tamamlanacak. Yeni nesil dijital duraklarda; LED bilgi ekranı ile otobüs hat bilgileri, sefer saatleri ve duyurular anlık olarak paylaşılacak. Sesli anons sistemi sayesinde görme engelli vatandaşlar için erişilebilirlik de artırılmış durumda. USB şarj üniteleri ile mobil cihazlar da şarj edilebilmekte. Başkan Doğan çalışmaları yerinde inceledi Yeni nesil duraklar hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Bizler Samsun’umuzun ulaşım altyapısını daha da kuvvetlendirmek, hemşehrilerimizin daha konforlu, güvenli ve erişilebilir ulaşım hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu kapsamda şehrimizde dijital durak dönemine geçiş yapıyor olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. İlk kurulumu tamamladık. İnşallah yıl sonuna kadar planladığımız duraklarımızın montajını yapacağız. Yeni nesil dijital duraklarımızda otobüs hat bilgileri, sefer saatleri ve duyurular anlık olarak paylaşılıyor olacak. Şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.
28 Haziran 2025 Cumartesi - 17:23
Vezirköprü’de buğday tarlasında yangın: 30 dönüm alan kül oldu
Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Avdan Mahallesi’nde çıkan yangında yaklaşık 30 dönümlük buğday ekili alan yandı. Yangın, öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, ekili alanların büyük bölümünü etkisi altına aldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alarak çevredeki alanlara sıçramasını önledi. Avdan Mahallesi Muhtarı yangın hakkında, "İtfaiye ekipleri, Orman İşletme ekipleri ve mahalle sakinlerimiz yangına müdahale etti. Bütün çabalara rağmen 30 dönümlük buğday tarlası zarar gördü" dedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
28 Haziran 2025 Cumartesi - 15:27
Bafra Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde seçim
Samsun’un Bafra 1 Nolu S.S. Bafra Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Ali Hancı, yeniden başkan seçildi. Bafra Belediyesi Kamyon ve Tır Garajı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen genel kurul, divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Divan başkanlığına Murat Hancı, başkan yardımcılığına ise Ramazan Deniz seçildi. Saygı duruşunun ardından yönetim ve denetim kurulları raporları okunarak müzakereye açıldı. 300 üyeden 250’sinin katıldığı kongrede, 4 yıldır görevde bulunan mevcut Başkan Ali Hancı, üyelerin tamamının oyunu alarak güven tazeledi. Genel kurulda ayrıca yeni yönetim ve denetim kurulları da belirlendi. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Ali Hancı, kendisine gösterilen teveccühten dolayı üyelere teşekkür etti. Yapılan seçim sonucunda 1 Nolu S.S. Bafra Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan: Ali Hancı, Yönetim Kurulu Üyeleri: Aziz Kurtoğlu, Selahattin Taşkın, Murat Türkmen, Zeki Türköz.
28 Haziran 2025 Cumartesi - 15:11
Bariyerleri aşıp trafiğe atlayan yayalara ceza yağdı
Samsun’un 19 Mayıs Bulvarı’nda onarılan bariyerlere rağmen yolun ortasından geçmeye çalışan yayalara polis ekipleri ceza yağdırdı. Bariyerleri aşıp trafiğe atlayan çok sayıda vatandaşa, "yaya geçidi varken taşıt yolundan geçmek" suçundan 993 TL para cezası kesildi. İlkadım ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı ile Bulvar AVM arasındaki 19 Mayıs Bulvarı’nda, Mecidiye Alt Geçidi ve İç Kavşak’taki yaya geçitleri bulunmasına rağmen bazı vatandaşlar, trafik güvenliğini tehlikeye atarak yolun ortasındaki demir bariyerleri aşarak karşıya geçmeyi sürdürüyor. İhlallerin artması üzerine daha önce zarar gören bariyerler yenilenip demir kaynakla güçlendirilse de, uygunsuz geçişler engellenemedi. Yayalara yönelik uygulama başlatan İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri, 100 metre mesafe içinde geçit bulunmasına rağmen kurallara uymayan çok sayıda kişiye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 68/1-B maddesi uyarınca 993 TL para cezası uyguladı. Yaya geçidini kullandığı için ceza yiyen S.A., "Yasak yerden geçtiğim için ceza yazdılar. Yakında yaya geçidi var. Buradan karşıya geçtim. Kaç lira ceza yazdıklarına da bakmıyorum" diyerek polislere sitem etti. Yetkililer, can güvenliği için yaya geçitlerinin kullanılmasını önemle hatırlatırken, kural tanımayan davranışların kazalara davetiye çıkardığı uyarısında bulundu.
28 Haziran 2025 Cumartesi - 15:04
Bariyerleri aşıp trafiğe atlayan yayalara ceza yağdı
Samsun’un 19 Mayıs Bulvarı’nda onarılan bariyerlere rağmen trafiğin ortasından geçmeye çalışan yayalara polis ekipleri ceza yağdırdı. Bariyerleri aşıp trafiğe atlayan çok sayıda vatandaşa, “yaya geçidi varken taşıt yolundan geçmek” suçundan 993 TL para cezası kesildi. İlkadım ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı ile Bulvar AVM arasındaki 19 Mayıs Bulvarı’nda, Mecidiye Alt Geçidi ve İç Kavşak’taki yaya geçitleri bulunmasına rağmen bazı vatandaşlar, trafik güvenliğini tehlikeye atarak yolun ortasındaki demir bariyerleri aşarak karşıya geçmeyi sürdürüyor. İhlallerin artması üzerine daha önce zarar gören bariyerler yenilenip demir kaynakla güçlendirilse de, uygunsuz geçişler engellenemedi. Yayalara yönelik uygulama başlatan İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri, 100 metre mesafe içinde geçit bulunmasına rağmen kurallara uymayan çok sayıda kişiye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 68/1-B maddesi uyarınca 993 TL para cezası uyguladı. Yaya geçidini kullandığı için ceza yiyen S.A., "Yasak yerden geçtiğim için ceza yazdılar. Yakında yaya geçidi var. Buradan karşıya geçtim. Kaç lira ceza yazdıklarına da bakmıyorum" diyerek polislere sitem etti. Yetkililer, can güvenliği için yaya geçitlerinin kullanılmasını önemle hatırlatırken, kural tanımayan davranışların kazalara davetiye çıkardığı uyarısında bulundu.
28 Haziran 2025 Cumartesi - 13:40
Vezirköprü’de tarlalar alev aldı: 61 dönüm alan kül oldu
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde çıkan tarla yangınında 50 dönüm anız ve 11 dönüm buğday ekili alan zarar gördü. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir araziyi etkisi altına aldı. Yangın, Örencik Mahallesi Türkmen mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Alevler kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi Vezirköprü İtfaiye Amirliği ekipleri, vatandaşların da desteğiyle yangına müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın kontrol altına alındı. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, 11 dönüm buğday tarlasının da tamamen yandığı öğrenildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.
28 Haziran 2025 Cumartesi - 13:36
Samsun’da EDS 1 Temmuz’da devreye giriyor
Samsun’da trafik güvenliğini artırmak amacıyla kurulan elektronik denetleme sistemleri (EDS), 1 Temmuz Salı günü itibarıyla faaliyete geçiyor. Sistemin, hız ihlalleri, kırmızı ışık ihlalleri ve hatalı parkların denetlenmesinde etkin rol oynayacağı bildirildi. İl genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 7 bölgede ortalama hız ihlali tespit sistemi, 19 noktada kırmızı ışık ihlal tespit sistemi ve 30 bölgede park ihlal tespit sistemi kuruldu. Yetkililer, sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte trafik kazalarının azaltılması, ulaşımın daha güvenli ve akıcı hale gelmesinin hedeflendiğini belirtti. Aşırı hız ve kırmızı ışık ihlallerinin kazalara, hatalı parkların ise trafik sıkışıklığına neden olduğuna dikkat çekilerek, sürücülerin kurallara uymalarının önemine vurgu yapıldı. Samsun Valiliği, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik idari para cezalarına maruz kalmamaları için hız kuralları ve trafik ışıkları başta olmak üzere trafik kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir" uyarısında bulundu. EDS’nin devreye alınmasıyla birlikte kural ihlallerine yönelik cezai işlemler elektronik ortamda uygulanacak.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder