Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
Samsun’da kaçak makaron operasyonu
03 Mayıs 2026 Pazar - 14:58:12
Samsun’un Atakum ilçesinde bir iş yerine ait depoda yapılan aramada 43 bin 200 adet doldurulmuş makaron sigara ile 25 adet gümrük kaçağı elektronik sigara likiti ele geçirildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, tütün mamulleri satışı yapan bir iş yerine ait depoda arama gerçekleştirildi. Yapılan aramada 43 bin 200 adet doldurulmuş makaron sigara ile 25 adet gümrük kaçağı elektronik sigara likiti ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.
03 Mayıs 2026 Pazar - 14:48
Samsun’da 11 bin 704 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
Samsun’un Atakum ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda bir şahsın araç, ev ve arazisinde yapılan aramalarda 11 bin 704 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma gerçekleştirdi. Atakum ilçesinde C.C. (22) isimli şahsın aracı, ikameti ve kullanımındaki arazide arama yapıldı. Yapılan aramalarda toplam 11 bin 704 adet sentetik ecza hap ele geçirilirken, şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
03 Mayıs 2026 Pazar - 14:44
Bafra’da kıraathaneye kumar baskını: 5 kişiye 58 bin TL ceza
Samsun’un Bafra ilçesinde polis ekiplerince yapılan denetimde bir kıraathanede kumar oynandığı tespit edilerek, 5 kişiye para cezası uygulandı. Edinilen bilgiye göre, Bafra’da polis tarafından gerçekleştirilen uygulamada bir kıraathanede kumar oynandığı belirlendi. İş yerinde bulunan M.P. (47), C.T. (53), E.D. (40), N.S. (49) ve R.K. (60) isimli şahısların kumar oynadığı tespit edildi. Şahıslara toplam 58 bin 20 TL idari para cezası uygulanırken, iş yeri sahibi A.B.Ç. (46) hakkında "kumar oynanması için yer temin etmek" suçundan adli işlem başlatıldı.
03 Mayıs 2026 Pazar - 13:59
Avrupa Birliği destekli projede CANİKMAN rüzgârı
Samsun’un Canik Belediyesi’nin Avrupa Birliği tarafından desteklenen ’Employment 5.0 İstihdam ve Dijital Girişimcilik’ projesinde Türkiye’nin nüfusa kaydedilen ilk insansı robotu CANİKMAN, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’ndeki atölyeler ve eğitim çalışmaları hakkında gençlere bilgiler verdi. Canik Belediyesi’nin Avrupa Birliği tarafından desteklenen ’Employment 5.0 İstihdam ve Dijital Girişimcilik’ projesinde CANİKMAN coşkusu yaşandı. Yenilikçi teknolojiler, yapay zekâ araçlarının çalışma hayatında etkin kullanımı ve dijital girişimcilik konularında uygulamalı eğitimler gerçekleştirilen proje çerçevesinde Türkiye’nin nüfusa kaydedilen ilk insansı robotu olan CANİKMAN, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’ndeki atölyeler ve keşif alanları hakkında gençlere bilgi verdi. Türkiye’nin 12 farklı ilinden projede katılımcı olarak yer alan gençlerin Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde buluştuğu programda CANİKMAN, kampüste yaş düzeyine göre sürdürülen eğitim çalışmaları hakkında gençlerin sorularını yanıtladı. Yenilikçi teknolojiler ve siber güvenlik konularında gençlerde farkındalık oluşturmak ve teknoloji okuryazarı bireyleri topluma kazandırmaya yönelik projelere devam ettiklerini kaydeden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Teknolojiye yön veren, hayal eden, tasarlayan ve üreten bir gençlik için hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz" dedi. "Canik’imizde bilim ve teknoloji seferberliğimizi sürdürüyoruz" Akıncı TİHA’nın ve CANİKMAN’in gençlere ilham olduğuna değinen Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde bilim ve teknoloji seferberliğimizi sürdürüyoruz. Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve paydaş kurumlarımızla iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz Employment 5.0 İstihdam ve Dijital Girişimcilik projemizle gençlerimizi, 4 gün boyunca yapay zekâ araçları ve dijital girişimcilik üzerine uygulamalı eğitimlerle, alanında uzman isimlerle bir araya getirdik. Nüfusa kaydedilen ilk insansı robotumuz CANİKMAN ile atölye etkinlikleri gerçekleştiren, ondan bilim ve teknoloji alanında sürdürdüğümüz uygulamalı ve ücretsiz eğitim çalışmalarımızı dinleyen gençlerimize, Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüz hakkında bilgiler verdik. Canik’te dijital yetkinlikleriyle farkındalık oluşturan, bilim ve teknoloji alanında değer üreten nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu. İnsansı robot CANİKMAN’in anlatımları eşliğinde Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’ndeki atölyelerde ve keşif alanlarında incelemelerde bulunan gençler, kampüs bahçesinde bulunan Akıncı TİHA ve insansı robot CANİKMAN ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
24 Mayıs 2025 Cumartesi - 10:19
Minik Benay son kemoterapisini aldı, bando ile uğurlandı
Samsun’da 12 yaşındaki Benay, son kemoterapi gününde hastane önünde bando eşliğinde uğurlandı. Kanseri yenen minik Benay için düzenlenen kutlama etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı. Geçen yıl baş ağrısı ve kusma şikâyetiyle VM Medical Park Samsun Hastanesi’ne başvuran Benay Sayın’a yapılan tetkiklerde, çocukluk çağında sık görülen agresif bir beyin tümörü olan medulloblastom teşhisi konuldu. Ameliyat, radyoterapi ve kemoterapiden oluşan zorlu bir tedavi süreci geçiren minik Benay, son kemoterapisini de alarak iyileşme yolunda önemli bir adım attı. Hastane çıkışında ailesi tarafından organize edilen sürpriz kutlamada, bando takımı çaldı; ailesi ve hastane personeli sevinçlerine ortak oldu. Son kemoterapisini alan Benay Sayın, “Çok mutluyum. Uzun bir zamandan sonra çok güzel bir durum oldu. Çok uzun sürdü ama sonu çok güzel bitti. Bugünkü etkinlik için de çok mutlu oldum" dedi. "Tedavi sürecine uyum sağladı, ailesi de büyük destek verdi" Tedavi sürecini değerlendiren VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Dr. Mustafa Bilici, "Benay, baş ağrısı ve kusma şikâyetiyle bize yönlendirildiğinde yapılan tetkiklerde beyin tümörü tespit ettik. Medulloblastom, çocukluk çağı beyin tümörlerinin yaklaşık beşte birini oluşturur ve agresif seyirli bir kanserdir. Hastanın tedavisini multidisipliner olarak, beyin cerrahisi, radyasyon onkolojisi ve çocuk onkolojisi olarak planladık. Önce başarılı bir şekilde ameliyatı yapıldı, sonra radyoterapisini aldı ve kemoterapilerini verdik. Fizik tedavi rehabilitasyon bölümünden destek aldık. Benay, tedavi sürecine uyum sağladı, ailesi de büyük destek verdi. Bugün, son kemoterapisini verdik. Onun bu süreci başarıyla tamamlamış olması bizi son derece mutlu etti. Yakın takiplerine devam edeceğiz" diye konuştu. Küçük Benay’ın mücadelesi ve düzenlenen bu etkinlik hem hastane personeline hem de çevresindekilere umut kaynağı oldu.
24 Mayıs 2025 Cumartesi - 10:09
Samsun’da Tuğçe Kandemir konseri
Samsun Terme Belediyesi tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür Sanat ve Spor Festivali’nin ikinci gününde ünlü sanatçı Tuğçe Kandemir verdiği konserle kalabalığı coşturdu. Terme ve çevre ilçelerden gelen binlerce vatandaşın katılım gösterdiği festivalin akşam programında sahneye çıkan Tuğçe Kandemir, sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyledi. Sahnedeki enerjisi ve seyircilerle kurduğu samimi diyalogla beğeni toplayan Kandemir, alanı dolduran kalabalığa unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ardından açıklamalarda bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "25. Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Festivalimizin ikinci gününde Tuğçe Kandemir’in muhteşem performansıyla halkımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduk. Gösterilen ilgi, halkımızın sanata olan sevgisini bir kez daha ortaya koydu. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Kul, festivalin üçüncü gününde Ekin Uzunlar ve DJ Enes’in sahne alacağını hatırlatarak, "Ayrıca at yarışlarımız ve pazar günü yapılacak başpehlivanların katılacağı yağlı güreşler gibi pek çok etkinliğimiz var. Tüm halkımızı festivalimize davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Sakarlı Hıdırellez Festivali, 25 Mayıs Pazar gününe kadar dolu dolu etkinliklerle devam edecek.
24 Mayıs 2025 Cumartesi - 10:01
Doktorlar, 10 bin kalbe dokundu
Samsun’da kalp damar cerrahları, meslek yaşamlarında 10 bininci kalp ameliyatına imza attı. Başarılarını kutlamak amacıyla hastanede düzenlenen törende pasta kesildi, doktorlara çiçek takdim edildi. Türkiye’nin önde gelen kalp ve damar cerrahisi merkezlerinden biri olan Medicana International Samsun Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği, önemli bir başarıya ulaştı. Hastane yönetimi, kariyerlerinde 10 bin kalp ameliyatını tamamlayan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murat Küsdül, Dr. Öğr. Üyesi Hacı Akar, Opr. Dr. Ali Yüksel ve tüm ekip üyeleri için özel bir program düzenledi. "10 bin hayata dokunmak çok büyük bir olay" Programda konuşan Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu, "18 yıldır sağlık sektöründe yöneticilik yapıyorum, ilk defa 10 bin hayata dokunulduğuna tanıklık ediyorum. Bu sayı bile söylerken insanı heyecanlandırıyor. Hekimlerimizin yaptığı iş gerçekten takdire şayan. 1990’lı yıllardan bu yana 10 bin ameliyat gerçekleştirmek büyük başarı. Böyle bir ekiple aynı çatıda olmak benim için gurur verici" dedi. "Kalp cerrahisinin her alanında yüzümüzün akıyla görev yaptık" Tüm ekip adına konuşan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hacı Akar ise duygularını şu sözlerle paylaştı: "1990’da mesleğe başladım. 35 yıl geçmiş ve 1998’de de Samsun’a geldim. Yaptığımız hesaplamalarda 10 bin vakaya ulaştığımızı gördük. Sizler de bunun için bir kutlama düşündünüz. Eksik olmayın. Vakaların yüzde 90’ından fazlası Samsun, içerisinde gerçekleştirildi. Üniversitede, devlet hastanesinde ardından bir başka özel hastanede ve son 15 yıldır da Medicana hastanesindeyiz. Mutluyuz, bu iş tek başına olan bir iş değil. Arkamızda büyük bir ekip desteği var. Ekiplerden uzun yıllar geçtiği için gelen, giden, değişenler olmasına rağmen genelde 30-35 kişilik bir ekibin altına düşmedik. Arkamızdaki kardiyoloji desteğiyle birlikte şükür, böyle bir rakama ulaştık. Mutluyuz, gururluyuz. Kalp cerrahisinin her branşından, her alanından, her türlü vakaları şükür yüzümüzün akıyla yaptık. Bundan sonra da sağlığımız müsaade ettiği müddetçe yapmaya devam edeceğiz. Kalp cerrahisini çok seviyoruz. Hatta bu sevgi yetmedi, kendimiz bile bir kalp ameliyatı bile olduk. Bu programla bizleri onurlandıranlara çok teşekkür ederim." Kutlama programı, "Hayat Kurtaran 10 Bin Ameliyat, 10 Bin Yeni Başlangıç" yazılı pastanın kesilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
24 Mayıs 2025 Cumartesi - 09:46
Oymaağaç Höyüğü’nde öğrencilere arkeoloji deneyimi
Samsun’un Vezirköprü ilçesi Oymaağaç Mahallesi’nde yer alan Oymaağaç Höyüğü’nde, Müzeler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler yapay kazı yaparak arkeolojik deneyim kazandı. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Samsun Müze Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Oymaağaç Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Ali Yılmaz, öğrencilere Oymaağaç Höyük/Nerik hakkında bilgi verdi. Etkinlik kapsamında öğrenciler, kazı ekibi tarafından oluşturulan yapay kazı alanında arkeologlar eşliğinde uygulamalı kazı çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca öğrencilere "Kültür Koruyucu" rozeti ve kitaplar dağıtıldı. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, "Müzeler Haftası münasebetiyle Oymaağaç kazı alanındayız. Oymaağaç, yaklaşık 6 bin yıllık tarihiyle Hititler’in kutsal şehri Nerik olarak biliniyor. Burada öğrencilerimize farkındalık eğitimi veriyoruz. Belki içlerinden gelecekte arkeolog olacak gençler çıkacak. Vezirköprü, Samsun için çok önemli bir Turizm destinasyonu ve Oymaağaç çok kıymetli bir kazı alanı. 20. yılı bu yıl itibarıyla tamamlanmış oluyor" ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Mehmet Ali Yılmaz da "Gençlerimize arkeolojiyi teorik bilgiden öte, uygulamalı şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Bu yıl kazı çalışmalarının 20. yılı. Ağustos ayında Samsun Valiliği, Vezirköprü Kaymakamlığı ve Belediyesinin desteğiyle uluslararası bir çalıştay planlıyoruz" dedi. Etkinliğe Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı Murat Gül, Samsun Müze Müdürü Kenan Sürül ve çok sayıda öğrenci katıldı.
23 Mayıs 2025 Cuma - 22:32
"Okumaya Hikaye ve Masallarla İlkadım Projesi" sene sonu sergisi
Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Alparslan İlkokulu, anasınıfı öğrencileri için "Okumaya Hikaye ve Masallarla İlkadım Projesi" kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Okul Müdürü İsmet Özdağ, Müdür Yardımcıları Esra Suiçmez, Şenol Eke, Adem Cantürk, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Merve Ak, Anasınıfı öğretmeni Ümmühan Tüfek Kurt, anasınıfı öğrencileri, velileri ve öğretmenler katıldı. Bu özel etkinlikle, minik öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmaları ve kitap sevgisiyle tanışmaları hedeflendi. Proje kapsamında, ana sınıfı öğrencileri her hafta velileri tarafından okunan bir kitabı resmetme ve sınıfta arkadaşlarına anlatma fırsatı buldu. Bu yöntemle öğrencilerin kitaplara olan ilgisi artırılırken, okuma akışkanlıklarının da geliştirilmesi amaçlandı. Yıl boyunca yapılan çalışmaların bir sonucu olarak, öğrencilerin hazırladığı resimler ve etkinlik fotoğrafları yıl sonunda düzenlenen bir sergiyle beğeniye sunuldu. Ayrıca, projeye katılımlarından dolayı velilere teşekkür belgeleri takdim edildi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler çeşitli oyunlar ve ikramlarla keyifli anlar yaşayarak doyasıya eğlendi. Bu tür etkinliklerin, çocukların sosyal gelişimine ve öğrenme süreçlerine olumlu katkı sağladığı belirtildi.
23 Mayıs 2025 Cuma - 21:33
Sakarlı Hıdırellez Festivali’nde Yöresel Lezzetler Yarışması damaklarda iz bıraktı
SAMSUN (İHA) – Samsun’un Terme Belediyesi tarafından düzenlenen 25. Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında, geleneksel Türk mutfağının en güzel örneklerinin sergilendiği "Yöresel Lezzetler Yarışması" büyük ilgi gördü. Festival alanında kurulan özel bölümde gerçekleşen yarışmaya, 7 değerli yarışmacı katılarak hünerlerini sergiledi. Yarışmacılar, geçmişin enfes tatlarını yeniden gün yüzüne çıkararak jüri üyeleri ve izleyicilerden tam not aldı. Jüri koltuğunda oturan mutfak dünyasının tanınmış isimleri; Şef Muhittin Kaplan, Şef Mehmet Balta, Şef Behçet Yiğit, Şef Fergan Karaer, Şef Emrah Zeyyat Karbancıoğlu ve Şef Cemil Şanlı, tadım ve değerlendirmeleriyle yarışmaya prestij kattı. Usta şefler, geleneksel lezzetlerin inceliklerini titizlikle değerlendirdi. Yoğun rekabetin ve lezzet dolu anların ardından dereceye giren isimler belli oldu: Birinciliği Öznur Işıtan kazandı. İkincilik Gülsüm Topal’ın oldu. Üçüncülük ise Zeliha Sezer’e gitti. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edilirken, yarışmaya katılan tüm lezzet ustalarına da teşekkür belgeleri verildi. Festival hakkında bilgi veren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "25. Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Festivali’mizin en keyifli anlarından birini bugün yöresel lezzetler yarışmasıyla yaşadık. Katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize ve mutfak sanatlarındaki ustalıklarını sergileyen değerli yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum. Kültürümüzün önemli bir parçası olan bu lezzetleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi. Etkinlikler, 25 Mayıs Pazar gününe kadar çeşitli kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle devam edecek.
23 Mayıs 2025 Cuma - 21:15
Kitap fuarında şeker hastalığı sunumu yapıldı
Amasya’nın Merzifon ilçesinde düzenlenen Merzifon Kitap Fuarı’nda “İnsülin Direnci” konulu bir sağlık sunumu gerçekleştirildi. 16-25 Mayıs tarihleri arasında organize edilen fuar kapsamında düzenlenen etkinlikte, merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Diyabet Derneği Kurucu Başkanı ve Dahiliye Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, “İnsülin direnci, şeker bağımlılığı ve şeker hastalığı” konularında katılımcılara önemli bilgiler verdi. Dr. Dinççağ, insülin direncinin halk arasında genellikle “gizli şeker” olarak adlandırıldığını belirterek, “Diyabetin ortaya çıkmasından önceki dönemdir. Bu dönemde gerekli tedbirler alınmazsa, insülin direnci zamanla şeker hastalığına dönüşebilir. Genellikle kilolu, hareketsiz yaşam süren, düzensiz beslenen ve ailesinde diyabet öyküsü olan kişilerde daha sık görülmektedir” dedi. Toplumda her 10 kişiden birinde diyabet görüldüğünü vurgulayan Dinççağ, gizli şekerin de en az diyabet kadar yaygın olduğunu kaydetti. Bu sürecin erken teşhis ve tedaviyle kontrol altına alınabileceğine işaret eden Dr. Dinççağ, “Sağlıklı beslenme, şekersiz diyet, düzenli egzersiz, sık hekim kontrolü ve kan tahlilleri çok önemli. Früktoz bazlı şeker tüketimi ise hem insülin direnci hem de obezitenin başlıca sebeplerindendir” diye konuştu. Çocuklarda şeker tüketiminin mutlaka sınırlandırılması gerektiğini belirten Dinççağ, “Şeker boş kalori ve ciddi anlamda bağımlılık yapan bir maddedir. Bunun yerine çocuklara meyve, süt, ayran, leblebi gibi dost yiyecekler önerilmelidir. Özellikle yemeğin ardından uyku bastıran, sürekli tatlı ihtiyacı hisseden, hareketsiz yaşayan bireylerde insülin direnci açısından gerekli tetkikler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
23 Mayıs 2025 Cuma - 20:57
İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda belediyelere ’ivedi olun’ uyarısı
Samsun İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda alınan karar neticesinde doğal yaşam alanı için arazi tahsisini yapan belediyelerin ivedi olarak yapım işlerini tamamlamaları ve doğal yaşam alanlarını hizmete sokmaları, tahsis işlemini gerçekleştirmemiş olan belediyelerin ise izin sürecini gecikmeye mahal vermeden tamamlayarak yapım sürecini bitirmeleri konuları kararlaştırıldı. İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı, Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, baro temsilcisi, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları/yardımcıları, ilgili kurumların müdürleri, Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası ve Samsun HAYTAP temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yerel yönetimlerin sahipsiz hayvanlar için doğal yaşam alanı ve bakımevi kurmak amacıyla uygun arazi seçimi süreçlerinin teknik ve mevzuata uygunluk taşıması amacıyla; il sınırları içinde hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanı kurulumuna uygun nitelikte olan orman arazileri veya devletin hüküm ve tasarrufu altındaki arazilerin, ilgili orman işletme müdürlükleri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutularak belediyelerle eşgüdüm içerisinde belirlenmesi ve bu alanların alternatifli olarak yerel yönetimlerin tercihine sunularak gerekli resmi işlemlerin tamamlanması görüşüldü. Nüfusu 25 binin altında olan ilçe belediyelerinin, bakımevi bulunan belediyeler ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü koordinasyonunda protokol düzenlemesine, sahipsiz hayvanlara yönelik hizmetlerin bu belediyelerce sağlanmasına ve yapılan protokollerin bir sonraki İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısında ibraz edilmesi, doğal yaşam alanı için arazi tahsisini yapan belediyelerin ivedi olarak yapım işlerini tamamlamaları ve doğal yaşam alanlarını hizmete sokmaları, tahsis işlemini gerçekleştirmemiş olan belediyelerin ise izin sürecini gecikmeye mahal vermeden tamamlayarak yapım sürecini bitirmeleri konuları kararına varıldı.
23 Mayıs 2025 Cuma - 20:48
Samsun’da bir astsubay serinlemek için girdiği ırmakta boğuldu
Samsun’un Terme ilçesinde serinlemek için ırmağa giren astsubay çavuş, boğularak hayatını kaybetti.
23 Mayıs 2025 Cuma - 17:40
Uyuşturucu ticaretine ceza yağdı
Samsun’da uyuşturucu madde ticareti suçundan yargılanan 4 kişiye ceza yağdı. Samsun’da uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan haklarında dava açılan 4 kişinin yargılanmaları sona erdi. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 4 ayrı davada, S.D. 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin lira adli para cezası, K.Y. 4 yıl 2 ay hapis cezası ve 41 bin 700 lira da adli para cezası, E.K. 8 yıl 4 ay hapis ve 83 bin 300 lira adli para cezası, Y.T. ise 5 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 52 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
23 Mayıs 2025 Cuma - 16:50
Samsun’da aile yapısına güçlü destek
Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) tarafından hayata geçirilen "Aile Akademisi Eğitim Programı" ve "Her Anne Bir Okul Bahar Dönemi Eğitim Programı" sona erdi. SBB’nin koordinasyonunda ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Samsun Emniyet Müdürlüğü ile Samsun Müftülüğünün iş birliğinde 16 Nisan - 23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Aile Akademisi Eğitim Programı başarıyla tamamlandı. Alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen seminerler katılımcılara aile içi iletişim, çocuk eğitimi, psikolojik dayanıklılık ve toplumsal bilinç gibi konularda değerli bilgiler kazandırdı. Aynı dönemde gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören bir diğer eğitim programı da "Her Anne Bir Okul" seminer serisi oldu. 14 Nisan - 23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen bu eğitim programı da başarıyla tamamlandı. Program, annelere çocuklarıyla daha sağlıklı ve etkili iletişim kurma becerisi kazandırmayı hedeflerken aile içindeki huzur ve dengeyi korumaya yönelik pratik çözümler sundu. Eğitimler sayesinde anneler, aile ortamında rehberlik eden birer rol model olarak konumlanırken çocuk gelişimi ve aile içi etkileşim konusunda daha bilinçli bir yaklaşıma sahip oldu.
23 Mayıs 2025 Cuma - 16:22
Uyuşturucu ile yakalanan şahıs tutuklandı
Samsun’un Bafra ilçesinde uyuşturucu madde ile yakalanan bir kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince Kemalpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirilen operasyonda, C.A. isimli şahsın üzerinde ve ikametinde yapılan aramada 70 gram sentetik kannabinoid, 1 gram metamfetamin ve 1 adet metamfetamin içeren uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi. Gözaltına alınan C.A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Bafra Adliyesi’nde tutuklandı. Tutuklanan şahıs Bafra T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder