Yerel Haberler
Samsun
Thorsten Fink: "Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum" 16 Mayıs 2026 Cumartesi - 23:09:50 SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, Göztepe maçının ardından, sezonu güzel bir galibiyetle bitirdiklerini ve bu kulübün bir parçası olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Trendyol Süper Lig’in son haftasında Samsunspor, sahasında Göztepe’yi 3-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, mücadeleyi değerlendirdi. Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Fink, "Bugün çok şey oldu. Sezonu tamamladık. Harika bir sonuç ve çok iyi performansla sezonu tamamladık. Topa sahip olmada ve geçiş oyununda ekili olduğumuzu gösterdik. Herhangi bir iddiamız olmadan oynadık. Gol yemeden maçı tamamlamak da sevindirici. Sezonu artı averajla bitirdik. Takımın sezon genelindeki performansı, iyi başladı, sonrasında düşüşe geçti ve şimdi de harika bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyoruz. Bizden ayrılacak hoca ve oyuncular var. Bazı oyuncular ayrılacak, bazıları ayrılmak isteyecek. Transfer dönemi geliyor, oyuncularımıza teklifler gelecek. Ayrılacak oyuncularımıza ve teknik ekibimize şükranlarımızı sunuyorum. İyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Böyle bir kulübün parçası olduğum için çok mutluyum. Ayrılıklar sonrası hangi oyuncuları alacağımıza karar vereceğiz. Gelecek oyuncularla alakalı çalışmalarımızı yapacağız" dedi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 22:05 Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Göztepe: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Samsunspor evinde Göztepe’yi 3-0 yenerek sezonu 51 puanla 7. sırada tamamladı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 67. dakikada Antunes’in kullandığı serbest atışta ceza sahası içinde Bokele’nin kafa vuruşunda top üstten auta çıktı. 77. dakikada serbest vuruşta barajdan dönen topla buluşan Jeferson’un şutunda meşin yuvarlak üstten az fakla auta gitti. 79. dakikada ceza sahasına kadar sokulan Holse’nin şutunda top az farkla üstten dışarı çıktı. 83. dakikada Holse’nin yakın mesafeden kullandığı serbest vuruşu kaleci Lis güçlükle kontrol etti. 85. dakikada Mouandilmadji’nin ara pasına Elayis’in penaltı noktası üzerinden vuruşunda top ağlara gitti. 2-0 89. dakikada Elayis’in pasında ceza sahası sol çaprazından Mouandilmadji’nin şutunda top filelerle buluştu. 3-0 Stat: 19 Mayıs Hakemler: Ümit Öztürk, Ömer Lütfü Aydın, Yusuf Susuz Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Enes Albak dk. 70), Ali Diabate (Lubo Satka dk. 60), Rick van Drongelen, Soner Gönül (Yunus Emre Çift dk. 70), Yalçın Kayan, Olivier Ntcham (Antoine Makoumbou dk. 60), Carlo Holse, Elayis Tavsan (Afonso Sousa dk. 90), Tanguy Coulibaly, Maris Mouandilmadji Yedekler: Efe Törüz, Efe Üstün, Toni Borevkovic, Celil Yüksel Teknik Direktör: Thorsten Fink Göztepe: Mateusz Lis, Arda Okan Kurtulan, Taha Alıkardeş (Musah Muohammed dk. 86), Heliton Santos, Malcom Bokele, Mohammed Cherni (Ogün Bayrak dk. 86), Anthony Dennis (Jeferson Santos dk. 70), Novatus Miroshi, Alexis Antunes (Uğur Yıldız dk. 78), Janderson De Costa (Guilherme Luiz dk. 78), Juan Da Silva Yedekler: Mehmet Öztürk, İsmail Köybaşı, Ege Yıldırım, Efkan Bekaroğlu, Yusuf Şirin Teknik Direktör: Stanimir, Stoilov Goller: Coulibaly (dk. 36), Elayis (dk. 85), Mouandilmadji (dk. 89) (Samsunspor) Kırmızı kart: Heliton (dk. 81) (Göztepe) Sarı kartlar: Diabate Makoumbou, Drongelen (Samsunspor), Juan, Dennis, Arda (Göztepe)
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 20:53 Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 1 - Göztepe: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Samsunspor evinde Göztepe’yi ağırlıyor. Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Coulibaly’nin ortasında kaleci Lis önce Elayis’in sonra da Mouandilmadji’nin şutunu ayaklarıyla çeldi. 12. dakikada Antunes’in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Taha Altıkardeşler’in sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 17. dakikada Antunes’in kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası üzerinden Bokele’nin şutunda top üstten az fakla auta gitti. 25. dakikada Juan’ın pasında dönerek rakibini geçen Janderson’un şutunda top kaleci Okan parmaklarının ucuyla çeldi. 36. dakikada Mouandilmadji’nin pasına ceza sahası sağ çaprazından Coulibaly’nin şutunda top rakibe çarpıp, filelere gitti. 1-0 Stat: 19 Mayıs Hakemler: Ümit Öztürk, Ömer Lütfü Aydın, Yusuf Susuz Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Ali Diabate, Rick van Drongelen, Soner Gönül, Yalçın Kayan, Olivier Ntcham, Carlo Holse, Elayis Tavsan, Tanguy Coulibaly, Maris Mouandilmadji Yedekler: Efe Törüz, Efe Üstün, Enes Albak, Toni Borevkovic, Lubo Satka, Yunus Emre Çift, Celil Yüksel, Antoine Makoumbou, Afonso Sousa Teknik Direktör: Thorsten Fink Göztepe: Mateusz Lis, Arda Okan Kurtulan, Taha Alıkardeş, Heliton Santos, Malcom Bokele, Mohammed Cherni, Anthony Dennis, Novatus Miroshi, Alexis Antunes, Janderson De Costa, Juan Da Silva Yedekler: Mehmet Öztürk, İsmail Köybaşı, Uğur Yıldız, Ege Yıldırım, Ogün Bayrak, Musah Muohammed, Efkan Bekaroğlu, Guilherme Luiz, Yusuf Şirin, Jeferson Santos Teknik Direktör: Stanimir, Stoilov Gol: Coulibaly (dk. 36) (Samsunspor) Sarı kartlar: Diabate (Samsunspor), Juan (Göztepe)
Atakum’da kadınlar gününe özel konser
09 Mart 2025 Pazar - 16:13 Atakum’da kadınlar gününe özel konser Samsun’un Atakum Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel düzenlediği programla, Usta Sanatçı Ercan Aydın’ı sevenleriyle buluşturdu. Usta Sanatçı Ercan Aydın, Anadolu ezgilerinden oluşan şarkılarını bu kez emekçi kadınlar için seslendirdi. Sanatseverler, Aydın ve müzisyen arkadaşlarının türkülerden protest müziğine zengin repertuarlı konserini ilgiyle izledi. Şarkılara eşlik eden seyirciler, sanatçının güçlü yorumunu ayakta alkışladılar. Programda, geçen günlerde hayatının kaybeden Usta Sanatçı Edip Akbayram’ın tüm dünyaya sevdirdiği şarkılarının seslendirildiği bölüm duygusal anlar yaşattı. Sanatseverler, Ata Sahne’de müzik şöleni yaşatan organizasyon için Atakum Belediye Başkan’ı Serhat Türkel’e teşekkür ettiler. Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız programda yaptığı konuşmada, "Kadın insandır der Neşet Ertaş, bizler için de insanoğlu. Ülkelerin geleceği ve düşüncelerin geleceği için kadın çok önemlidir. Kadın anadır, Anadolu’dur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Samsun’da Kurtuluş Mücadelesini başlatarak kurduğu bu ülkenin gelişmesi, yücelmesi ve en üst seviyeye gelebilmesi için kadınların özgür olması, bunun için de mücadele etmemiz gerekir. Önce kadın özgür olmalıdır ki çocuklar, gençler ve ülke özgür olsun. Cumhuriyet ve demokrasinin gerekleri yerine gelsin" dedi.
Kalaycılar gelecekten umutsuz
09 Mart 2025 Pazar - 14:54 Kalaycılar gelecekten umutsuz Samsun’da 45 yıldır kalaycılık mesleğini yaşatan usta Muzaffer Öztürk (64), zamana yenik düşen mesleklerinin yok olma noktasına geldiğini söyledi. Yok olmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan kalaycılığın son temsilcilerinden olan Muzaffer Öztürk, Samsun’da yıllardır 1,5 metrekarelik dükkanında kap kalaylıyor. Çırak yetişmeyen, günde en fazla birkaç kap kaçak gelen kalaycılığı sürdürmek için çaba sarf ettiğini dile getiren Öztürk, bakıra olan ilginin azalması ile çok sevdiği mesleğinin yok olmaya mahkum olduğunu ifade etti. "Kalaycılık yok olma noktasına geldi" Mesleğini sevdiğini ancak, kalaycılık yok olma noktasına geldiği için de üzgün olduğunu belirten Muzaffer Öztürk, "45 yılı aşkın süredir kalaycılık yapıyorum. Bu meslek artık tarihe karıştı. İşe ilk başladığımda iyi bir meslekti ama yok olma noktasına geldi. Çelik, demir, alüminyum gibi tencere tavalar çıktı, bakıra olan ilgi iyice azaldı. Mesleğimi çok seviyorum. 1980 – 1990 arasında işlere yetişemiyorduk. 1990’dan sonra bakırın kullanımı azaldıkça işlerimiz düştü. İşlerin iyi olduğu zamanlarda günde 40 parça kalaylatılacak ürün geliyordu. Şimdi ise o günleri mumla arıyoruz. Bir ürünü kalaylama işlemi, ürüne göre çeşitlik gösteriyor. Küçük kaplar kısa, büyük kaplar ise uzun sürüyor. Kalaylanan ürün en az 1,5 sene idare eder. Eskiler, bakırda pişirilen ürünlerin hem lezzetli hem de sağlıklı olduğunu söylüyor. O nedenle kap getirenlerin çoğu yaşlılardan oluşuyor. Yeni gelinler bakır kapları çöpe atıyor. Samsun’da benden başka birkaç kişi daha kalaycılık yapıyor. Onlar da tam zamanlı çalışmıyorlar. Ben de emekli maaşım olduğu için kalaycılığı sürdürebiliyorum. Bu mesleğin ilerleyen sürede devam edebileceğini sanmıyorum" dedi. 45 yıldır Sanat Sokağı’nda kalay yapan Öztürk, hala bakıra önem veren az sayıda vatandaştan gelecek kap kaçakları dükkanında bekliyor.
Ramazan’ın vazgeçilmez lezzeti ‘atom’
09 Mart 2025 Pazar - 12:39 Ramazan’ın vazgeçilmez lezzeti ‘atom’ SAMSUN (İHA) – Samsun’un geleneksel lezzetlerinden biri olan ve Ramazan ayında daha fazla ilgi çeken atom tatlısı, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Fırın ustalarının yoğun mesai harcadığı atom tatlısı, yumurta akı, şeker ve sudan hazırlanıyor. Her yaş grubundan sevilen bu tatlı, Ramazan ayında daha fazla talep görüyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan ve özel bir aparatla şekil verilen atom tatlısı, gevrek yapısı ve hafif bir tatlı olması ile biliniyor. Samsun halkı, bu özel lezzeti iftar sofralarında sıklıkla tercih ediyor. Atom tatlısı büyüklüğüne göre 5 ile 10 TL arasında fiyatlardan satılıyor. 30 yıllık fırın ustası Necdet Pala, "Dedemden geliyor bu iş bize. Atom Samsun’un geleneksel bir tatlısıdır. Atom diğer tatlılara göre hafif bir tatlı olduğu için Samsun bunu tercih ediyor. Öncellikle şeker ve yumurtamızı kısık bir ayarda eritiyoruz. Sonra miksere koyarak kıvamını buluyoruz. Bulduktan sonra alıyoruz ve tavalara döküyoruz. Döküm halinde fırınımıza atıyoruz. 1 saat sonra dışarı çıkartıp 2 saat dinlendiriyor ve servise açıyoruz. Yumurtanın beyazı kullanılıyor kırmızısı ise pidede kullanılıyor. İsraf yok biliyorsunuz Samsun’un pidesi de meşhur. 1 kilo atom için 55 – 60 yumurta gidiyor. Yumurtanın büyüklüğüne göre değişiyor. Bunu farklı isimlerde de bize soran oluyor. Ankara’da İstanbul’da buna beze diyorlar, köpük diyorlar. Ama biz Samsun’da atom diyoruz. Biz günde bin tane yapıyoruz. İki boyu var. Tanesi 5 ile 10 TL arasında satılıyor" dedi. Samsun’da oldukça meşhur olan atom, şehir dışından gelen vatandaşların da dikkatini çekerken, neredeyse her köşe başında satılan tatlı vatandaşların ilgi odağı olmayı da başarıyor.
Başkan Sandıkçı: "En büyük zenginliğimiz, hemşehrilerimizle olan birlikteliğimiz"
09 Mart 2025 Pazar - 12:29 Başkan Sandıkçı: "En büyük zenginliğimiz, hemşehrilerimizle olan birlikteliğimiz" Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ramazan ayında ilçe sakinleriyle buluşmaya, çat kapı iftar programıyla vatandaşların iftar sofralarına konuk olmaya devam ediyor. Sandıkçı, en büyük zenginliğin hemşehriler ile olan birliktelik olduğunu söyledi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Ramazan ayının manevi atmosferi eşliğinde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ettiklerini ifade etti. Vatandaşlarla birlikte Ramazan’ın sevincini ve bereketini paylaşmayı sürdürdüklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, "Ramazan ayının manevi iklimi içerisinde hemşehrilerimizle buluşmaya devam ediyoruz. Canik’imizde mübarek Ramazan-ı Şerif’in sevincine ve bereketine ortak oluyoruz. En büyük zenginliğimiz, hemşehrilerimizle olan birlikteliğimiz" dedi. Canik’te Ramazan’ın huzur ortamında vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Ramazan-ı Şerif’in manevi ikliminde hemşehrilerimizle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Çat kapı iftar programımızla kıymetli ailelerimizin iftar sofralarında konuk oluyoruz. Teravih namazı sonrası ve gün içerisinde hemşehrilerimizle gerçekleştirdiğimiz buluşmalarla Ramazan’ın sevincine ortak oluyor, kendilerinin taleplerini ve önerilerini dinliyoruz. Bu yıl içerisinde de yine ilk defa oruç tutan çocuklarımızı ödüllerle buluşturuyoruz. Ayrıca, geleneksel Ramazan şenliklerimiz devam ediyor. Ramazan ayı içerisinde çocuklarımız başta olmak her yaştan vatandaşımıza hitap eden programlar tertip etmeye devam edeceğiz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Birliğimiz daim olsun. Ramazan-ı Şerif’imiz mübarek olsun" şeklinde konuştu.
Ramazan’ın vazgeçilmez lezzeti ‘atom’
09 Mart 2025 Pazar - 12:06 Ramazan’ın vazgeçilmez lezzeti ‘atom’ Samsun’un geleneksel lezzetlerinden biri olan ve Ramazan ayında daha fazla ilgi çeken atom tatlısı, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Fırın ustalarının yoğun mesai harcadığı atom tatlısı, yumurta akı, şeker ve sudan hazırlanıyor. Her yaş grubundan sevilen bu tatlı, Ramazan ayında daha fazla talep görüyor. Geleneksel yöntemlerle yapılan ve özel bir aparatla şekil verilen atom tatlısı, gevrek yapısı ve hafif bir tatlı olması ile biliniyor. Samsun halkı, bu özel lezzeti iftar sofralarında sıklıkla tercih ediyor. Atom tatlısı büyüklüğüne göre 5 ile 10 TL arasında fiyatlardan satılıyor. 30 yıllık fırın ustası Necdet Pala, "Dedemden geliyor bu iş bize. Atom Samsun’un geleneksel bir tatlısıdır. Atom diğer tatlılara göre hafif bir tatlı olduğu için Samsun bunu tercih ediyor. Öncellikle şeker ve yumurtamızı kısık bir ayarda eritiyoruz. Sonra miksere koyarak kıvamını buluyoruz. Bulduktan sonra Alıyoruz ve tavalara döküyoruz. Döküm halinde fırınımıza atıyoruz. 1 saat sonra dışarı çıkartıp 2 saat dinlendiriyor ve servise açıyoruz. Yumurtanın beyazı kullanılıyor kırmızısı ise pidede kullanılıyor. İsraf yok biliyorsunuz Samsun’un pidesi de meşhur. 1 kilo atom için 55 - 60 yumurta gidiyor. Yumurtanın büyüklüğüne göre değişiyor. Bunu farklı isimlerde de bize soran oluyor. Ankara’da İstanbul’da buna beze diyorlar, köpük diyorlar. Ama biz Samsun’da atom diyoruz. Biz günde 1000 tane yapıyoruz. İki boyu var. Tanesi 5 ile 10 TL arasında satılıyor" dedi. Samsun’da oldukça meşhur olan atom, şehir dışından gelen vatandaşların da dikkatini çekerken, neredeyse her köşe başında satılan tatlı vatandaşların ilgi odağı olmayı da başarıyor.