Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Samsun
Uyuşturucu operasyonu: Baba-oğul gözaltında
21 Mayıs 2026 Perşembe - 16:51:16
Samsun’un İlkadım ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 167 gram metamfetamin ele geçirilirken, gözaltına alınan baba tutuklandı, oğlu ise serbest bırakıldı. İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi’nde, Taflan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen takip ve çalışmalar kapsamında B.A.(43) ve oğlu Ş.E.A.(19) gözaltına alındı. Baba-oğulun evinde yapılan aramada 167 gram metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Ş.E.A. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, baba B.A. ise sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 16:42
Meslek lisesi öğrencileri atık boruları sanata dönüştürdü
SAMSUN (İHA) – Samsun’da Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hurda tesisat malzemelerini geri dönüştürerek dekoratif aydınlatma ürünlerine dönüştürdü. Öğrencilerin hazırladığı proje kapsamında atık çelik borular ve fittings parçaları kullanılarak retro aplikler, şamdanlar ve çeşme görünümlü aydınlatmalar yapıldı. Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojisi Alanı öğrencileri Bedirhan Yiğit Kusan ile Hıdır Avlav tarafından hazırlanan "Atık Çelik Borulardan Retro Aplik Yapımı" projesi, sıfır atık ve geri dönüşüm temasıyla dikkat çekti. Okulda sergilenen projede kullanılmayan demir borular ile tesisat ek parçaları yeniden değerlendirilerek estetik ürünlere dönüştürüldü. Otobüs kazasında hayatını kaybeden Samsunsporlu futbolcular için çerçeve Projede görev alan öğrencilerden Bedirhan Yiğit Kusan, amaçlarının hem geri dönüşüme dikkat çekmek hem de atık malzemeleri ekonomiye kazandırmak olduğunu söyledi. Kusan, "Projemiz hurda tesisat malzemelerinin geri dönüşümü ile alakalı bir projedir. Çalışmamızda dekoratif aydınlatma ürünleri kullandık. 55 temalı görselimizi de atık malzemeleri kullanarak yaptık. Ayrıca otobüs kazasında hayatını kaybettiğimiz Samsunsporlu futbolcularımızın anısına bir çalışma hazırladık. Atık malzemelerden şamdan yaptık. Çeşme görünümlü aydınlatma ürünlerimiz de bulunuyor" diye konuştu. Projede danışman öğretmenler Hakan Görgülü ve Abdulkadir Kaya’nın rehberliğinde çalışmalar yürütüldü. Öğrenciler tarafından hazırlanan ürünlerin hem görsel açıdan ilgi çekici olduğu hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmasının hedeflendiği belirtildi. Okul yönetimi ise proje sayesinde öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirdiğini, aynı zamanda çevre bilinci kazanarak atık malzemelerin yeniden kullanımına yönelik örnek çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 16:29
Samsun’da ruhsatsız silah operasyonu
Samsun’da polis ekiplerince Canik ve Tekkeköy ilçelerinde düzenlenen ruhsatsız silah operasyonunda tabanca, tüfek ve fişek ele geçirilirken, 2 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ruhsatsız silah bulunduran ve ticaretini yapan şahıslara yönelik çalışma gerçekleştirdi. Canik ve Tekkeköy ilçelerinde belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 93 adet tabanca fişeği, 1 adet yivsiz tüfek ve 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında yakalanan 2 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 16:25
Meslek lisesi öğrencileri atık boruları sanata dönüştürdü
Samsun’da Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hurda tesisat malzemelerini geri dönüştürerek dekoratif aydınlatma ürünlerine dönüştürdü. Öğrencilerin hazırladığı proje kapsamında atık çelik borular ve fittings parçaları kullanılarak retro aplikler, şamdanlar ve çeşme görünümlü aydınlatmalar yapıldı. Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojisi Alanı öğrencileri Bedirhan Yiğit Kusan ile Hıdır Avlav tarafından hazırlanan "Atık Çelik Borulardan Retro Aplik Yapımı" projesi, sıfır atık ve geri dönüşüm temasıyla dikkat çekti. Okulda sergilenen projede kullanılmayan demir borular ile tesisat ek parçaları yeniden değerlendirilerek estetik ürünlere dönüştürüldü. Otobüs kazasında hayatını kaybeden Samsunsporlu futbolcular için çerçeve Projede görev alan öğrencilerden Bedirhan Yiğit Kusan, amaçlarının hem geri dönüşüme dikkat çekmek hem de atık malzemeleri ekonomiye kazandırmak olduğunu söyledi. Kusan, "Projemiz hurda tesisat malzemelerinin geri dönüşümü ile alakalı bir projedir. Çalışmamızda dekoratif aydınlatma ürünleri kullandık. 55 temalı görselimizi de atık malzemeleri kullanarak yaptık. Ayrıca otobüs kazasında hayatını kaybettiğimiz Samsunsporlu futbolcularımızın anısına bir çalışma hazırladık. Atık malzemelerden şamdan yaptık. Çeşme görünümlü aydınlatma ürünlerimiz de bulunuyor" diye konuştu. Projede danışman öğretmenler Hakan Görgülü ve Abdulkadir Kaya’nın rehberliğinde çalışmalar yürütüldü. Öğrenciler tarafından hazırlanan ürünlerin hem görsel açıdan ilgi çekici olduğu hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmasının hedeflendiği belirtildi. Okul yönetimi ise proje sayesinde öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirdiğini, aynı zamanda çevre bilinci kazanarak atık malzemelerin yeniden kullanımına yönelik örnek çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 11:15
Iraklı savcı, şifayı Samsun’da buldu
Irak’ta savcı olarak görev yapan Hameed Hasan Jasım (70), Samsun’da geçirdiği kalp ve bacak damar operasyonlarının ardından sağlığına kavuştu. Kalp ve bacak damarlarındaki tıkanıklıklar nedeniyle büyük sağlık problemleri yaşayan Iraklı savcı Hameed Hasan Jasım, kendi memleketinde bypass olmak istemedi. Medicana Intarnational Samsun Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde tetkikleri yapılan Jasım’ın kalp damarlarına stent, bacak damarlarına ise balon uygulanarak iyileştirildi. "Tıkanıklık olan tüm damarları açtık" Ameliyatsız yöntemle damarların tamamını açtıklarını ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Arslan, "Hastamız Hamid Bey bize Irak’tan 1 hafta önce geldi. Orada koroner anjiyografi ve bacak damarlarının anjiyografisi yapılmıştı. Bu anjiyografilerden sonra bypass önerilmişti ama Hamid beyin ek hastalıklarının olması ve kendisinin istememesi nedeniyle bypass olmadı. Bacak damarında da ciddi tıkanıklar mevcuttu. Her 2 bacağında da tam tıkanıklık tespit edilmişti. Onların da açılması gerekiyordu. Biz ise önce serumla bacak damarlarından serum vererek hastayı yatırdık. Ek olarak kalp damarlarına müdahale ettik. 3 damarını da stentleyerek kalp damarlarında tam açıklık sağladık. Böbrek değerlerinin normale dönmesinin ardından bacak damarları için de ayrı bir operasyon gerçekleştirdik. 2 bacaktaki uyluk damarlarındaki tam tıkanıklığı başarılı bir şekilde açmayı başardık. Hastamız operasyonlar sonrasında gayet iyi, böbrek değerleri de stabil. Göğüs ağrısı yok ve ayak nabızları da belirgin bir şekilde geldi. Hastamız klinik olarak da iyi duruma geldi. Hastamız kompleks bir koroner arter hastalığı ve bacak damarlarında tıkanıklık mevcuttu. Bu iki bölgedeki damarlara müdahale edilmese riskli bir durum söz konusu olabilirdi. Bu sıkıntıları ameliyatsız bir şekilde damardan girerek kalp damarlarını stentleyerek, bacaklarına da balon uygulayarak açmayı başardık" dedi. "Sağlığıma kavuşmama vesile olan herkese teşekkür ederim" Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren savcı Jasım ise, "Irak’ın Bağdat şehrinden tedavi için Samsun’a geldim. Bazı sağlık sorunları yaşıyordum. Özellikle yürüdüğümde göğüs ve bacaklarımda ağrı vardı. Türkiye’ye gelmeye karar verdik. Uğur hocamızın bu alandaki başarılarını duymuştuk. Hastaneye geldikten sonra tetkikler yapıldı, anjiyo işlemine karar verildi ve gerçekleşti. Operasyonlarım başarılı geçti çok şükür. Tüm operasyonlar dikkatle yapıldı. Sağlığıma kavuşmama vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Hastane ve personel bu süreçte bana çok iyi baktılar" diye konuştu.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 10:46
Ayran şişesinden uyuşturucu çıktı: 1 gözaltı
Samsun’un İlkadım ilçesinde narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda, ayran şişesine gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından M.S.’nin (58) ikametinde yapılan aramada 375 gram metamfetamin ve 42 adet sentetik ecza bulundu. Şüphelinin uyuşturucu maddeleri ayran şişesine zulaladığı tespit edildi. Ayrıca yapılan sorgulamada, şahsın "6136 sayılı Kanun’a muhalefet" suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan M.S., işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 10:14
Genel cerrahi uzmanı uyardı: "Obezite yaşam süresini kısaltıyor"
Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kadir Yıldırım obezitenin vücutta normalden fazla yağ birikmesiyle ortaya çıkan ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalık olduğunu belirterek, "Sigaranın ardından önlenebilir ikinci ölüm nedeni olarak gösterilen obezite, sadece estetik bir sorun değil, aynı zamanda yaşam süresini kısalttığı bilimsel olarak kanıtlanmış ciddi bir sağlık problemidir" dedi. VM Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kadir Yıldırım, obezite cerrahisi hakkında bilgilendirmede bulundu. Obezitenin değerlendirilmesinde en yaygın olarak vücut kitle indeksinin (BMI) kullanıldığını söyleyen Doç. Dr. Yıldırım, "Kilonun boyun metrekaresine bölünmesiyle hesaplanan bu değer, bireyin sağlıklı bir kiloda olup olmadığına dair bilgi verir. BMI değerinin 20 ile 25 arası ideal kilo aralığı olarak kabul edildiği bu sistemde, 25-30 arası fazla kilolu, 30–35 arası obez, 35–40 arası ileri obez, 40 ve üzerindeki değerler ise morbid obezite olarak tanımlanmaktadır" diye konuştu. "Cerrahi tedavi tercih edilebilir" Obezitenin kardiyovasküler hastalıklar, tip 2 diyabet, hipertansiyon, karaciğer yağlanması, uyku apnesi ve depresyon gibi pek çok sağlık sorununa yol açabildiğini belirten Doç. Dr. Yıldırım, "Bu nedenle tedavi edilmesi gereken önemli bir hastalık olarak kabul edilir. Diyet ve egzersiz gibi yöntemlerle çözülemeyen aşırı kilo sorunları için obezite cerrahisi bir seçenek olarak öne çıkmaktadır. Bariatrik cerrahi olarak da bilinen bu tedavi yöntemi, hem kilo kaybı hem de şeker hastalığı, hipertansiyon ve uyku apnesi gibi ikincil rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca kalp krizi ve inme riskini azaltarak yaşam sürecini uzatmada etkin bir rol oynar" şeklinde konuştu. "Uzman desteği almak önemli" Obezite cerrahisinde genellikle laparoskopik (kapalı) yöntemler tercih edildiğini söyleyen Dr. Yıldırım, "Bu yöntemle hastalar daha hızlı iyileşmekte, ameliyat sonrası komplikasyon riski azalmakta ve estetik açıdan daha iyi sonuçlar elde edilmektedir. En sık tercih edilen cerrahi yöntemlerden biri sleeve gastrektomi (tüp mide) ameliyatıdır. Bunun yanı sıra, gastrik bypass, duodenal switch ve transit bipartisyon gibi yöntemler de uygulanabilmektedir. Obezite hastalarının bu durumun gelecekleri olmadığını bilmeleri ve tedavi ile yaşam kalitelerini artırabileceklerine inanmaları oldukça önemlidir. Sağlıklı yaşam tarzı benimsemek ve gerektiğinde uzman desteği almak, obezite ile mücadelede kritik bir rol oynamaktadır" ifadelerini kullandı.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 10:10
Kızağını alan bu yokuşa koştu
Samsun’da 7’den 70’e yüzlerce kişi kızakla yokuştan aşağıya kayarak, karın keyfini çıkardı. Ladik ilçesinde gece saatlerinde Muhtar Yokuşu olarak adlandırılan bölgede toplanan 7’den 70’e her yaştan vatandaş, gelenek haline gelen kayma etkinliğine katıldı. Bölgedeki kar yağışının keyfini çıkaran vatandaşların aynı anda kızaklar ile kayması görsel şölen oluşturdu. Yaşlı, genç, çocuk bir arada karın keyfini sürerken, kızak yarışları hem heyecanlı hem de aksiyon dolu anlara sahne oldu. Zaman zaman kazaların da yaşandığı etkinlikte doyasıya eğlenen yüzlerce kişi gece geç saatlere kadar kızak keyfi yaptı.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 09:12
Mühendis kavurmacı
Elektronik mühendisi ve BLDC motor tasarım uzmanı olan genç, 4 yıl sektörde çalıştıktan sonra umduğunu bulamayınca kavurmacı dükkanı açarak, hizmet sektörüne girdi.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 01:25
Beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 kişiye umut oldu
Samsun’da beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki bir kişinin iki böbreği ve karaciğeri 3 kişiye umut oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 5 Şubat 2025 tarihinde beyin kanaması nedeniyle getirilen 61 yaşındaki M.A.’nın, yoğun bakımda geçirdiği 6 günlük tedavinin ardından beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin organ nakli birimi hayatını kaybeden kişinin aile bireyleriyle görüşerek organ bağışı için izin istedi. Ailesinin onay vermesinin ardından hastanın iki böbreği ve karaciğeri operasyonla alındı. Organlar Samsun’da 3 kişiye umut oldu. "Her yıl birçok insan organ nakli beklerken hayatlarını kaybediyor" OMÜ Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Karaciğer Nakil Sorumlu Yardımcısı Doç. Dr. Kağan Karabulut, "Bugün bir hastamız daha organlarını bağışladı. 3 hastamıza şifa olacak. Bağışlayan aileye teşekkür ediyoruz. Organ bağışı bizim için önemli. Her yıl birçok insan organ nakli beklerken hayatlarını kaybediyor. O yüzden organlarımızı bağışlayalım. Bu hastamız 1 karaciğer ve 2 böbreğini bağışladı. İnşallah 3 hastamıza da şifa olacak. Organların 3’ü de bizim üniversitemizde kalacak. Bu hastamız yoğun bakımda uzun süre takip ettiğimiz bir hastaydı. Beyin ölümü bu akşam gerçekleşti. Ondan sonra hasta yakınlarıyla da konuşarak organlarının bağışlanması sağlandı. İnşallah bağışlanan organları da yarın hastalarımıza takacağız" dedi.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 00:55
Samsun’da çiçekçi dükkanında yangın
SAMSUN (İHA) – Samsun’da çıkan yangında alevlere teslim olan çiçekçi dükkanı yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın, İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi Dr. Kamil Caddesi üzerinde bulunan bir çiçekçi dükkanında meydana geldi. Dükkandan çıkan dumanı fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112’ye bildirdi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında çiçekçi dükkanı kısa sürede alevlere teslim oldu. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler yangına müdahale ederek söndürdü. Yangından etkilenen olmazken, dükkanda büyük çapta maddi zarar oluştu. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 00:27
Samsun’da 3 ilçede bazı okullarda eğitime bir gün ara
Samsun’un Alaçam, Asarcık ve Ladik ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle bazı okullarda 12 Şubat Çarşamba günü eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Samsun Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Alaçam ilçemizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle taşıma merkezi okullarımızdan; Alaçam Şehit Onbaşı Şükrü Elibol İlkokulu ve Kızlan Ortaokulu’nda 12 Şubat Çarşamba günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Gökçeağaçoymağı ve Yukarıkoçlu Mahallesi’nden gelen taşımalı öğrencilerimiz de aynı gün 1 gün süreyle izinli sayılacaktır. Asarcık ilçemizde ilçe merkezi dışındaki taşıma merkezi ve birleştirilmiş sınıflı okullarımızda eğitime 12 Şubat Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. İlçe merkezinde bulunan okullarımıza taşımalı gelen öğrencilerimiz aynı gün bir gün idari izinli sayılacaktır. Ladik ilçemizde taşıma merkezi olan 80. Yıl İlk/Ortaokulu ile Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu’nda 12 Şubat Çarşamba günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir. Yalnızca resmi taşıma yoluyla eğitime devam eden öğrencilerimiz aynı bir gün süreyle izinli sayılacaktır" denildi.
11 Şubat 2025 Salı - 17:40
İlkokul öğretmenlerine ağız ve diş yaralamalarında ilk yardım eğitimi verilecek
Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında ’ilkokul öğretmenlerine yönelik ağız ve diş yaralamalarında ilk yardım eğitimi’ protokolü imzalandı. İlkokul öğretmenlerine, oluşabilecek ağız ve diş yaralanmalarında doğru yönlendirme becerisi kazandırmak amacıyla hazırlanan iş birliği protokolü, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras’ın katılımıyla imzalandı. Bu projeyle, öğretmenlerin öğrencilerle ilgili sağlık sorunlarına hızlı ve doğru müdahalede bulunabilmeleri, eğitimle birlikte öğrencilere yönelik sağlık risklerinin azaltılması ve eğitim alan öğretmenlerin çevrelerinde oluşabilecek ağız ve diş yaralanmalarında farkındalık ve doğru yönlendirme becerilerinin kazandırılması hedefleniyor. Daha sonra Diş Hekimi Nimet Aydeniz Özatkan tarafından öğretmenlere diş yaralanmalarında ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlükleri iş birliğiyle gerçekleştirilecek.
11 Şubat 2025 Salı - 16:36
SBB’den işitme cihazı desteği
Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) gerekli şartları taşıyan vatandaşlara işitme cihazı desteği sağlıyor. SBB, işitme engeli bulunan ve gerekli şartları taşıyan vatandaşlara işitme cihazı desteği veriyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi, işitme engeli olan vatandaşlara destek olmak için çeşitli şartlar belirledi. Öncelikle başvuru yapacak kişilerin işitme engeli ve cihaz kullanabilir olduğunu gösteren sağlık kurulu raporuna sahip olmaları gerekmekte. Ayrıca en son SGK desteğiyle alınan cihazın üzerinden 5 yıl geçmiş olması ve sosyoekonomik açıdan durumunun elverişsiz olması gibi şartlar da başvuru için gerekli diğer koşullar olarak belirtiliyor. Tüm bu gerekli koşulları sağlayan vatandaşlar başvurularını ALO 153 Çözüm Merkezi üzerinden yapabilecek. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra vatandaşlara işitme cihazları teslim edilecek. Belediye, bu önemli destekle işitme engelli bireylerin yaşamlarını daha kolay hale getirmeyi ve onların toplumla daha etkin bir şekilde iletişim kurabilmelerini sağlamayı hedefliyor. "Hemşehrilerimizin her zaman yanındayız" Vatandaşların huzur ve mutluluğunu öncelediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarda ve sunduğumuz hizmetlerde önceliğimiz her zaman hemşehrilerimizin mutluluğu ve huzuru oluyor. Bu nedenle işitme sorunu yaşayan hemşehrilerimizim günlük yaşamlarını daha kolay hale getirmek, seslerini duyurabilmek ve kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri için işitme cihazı desteği sağlıyoruz. Bizler yalnızca belediye hizmetlerini yerine getirmiyor; aynı zamanda hemşehrilerimizin gönüllerine dokunan, onların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya çalışan bir anlayışla hizmet vermek için çaba sarf ediyoruz. Her bir hemşehrimizin yanında olmak, onların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak bizim için en büyük öncelik. Tüm hemşehrilerimizin her zaman yanlarında olmaya özen gösteriyoruz" dedi.
11 Şubat 2025 Salı - 16:36
Atakum Belediyesi ile OMÜ iş birliğinde seminer
Samsun’un Atakum Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında belediye personeline yönelik bir dizi seminer gerçekleştirildi. Geçen yıl 4 Ekim’de başlatılan seminer programında finansal okuryazarlıktan yerel yönetimlere güncel on farklı konuda seminer verildi. Atakum Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği seminer programı, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mutlu koordinatörlüğünü üstlendiği programda, 4 ay boyunca OMÜ’de görevli akademisyenler konuk oldu. Prof. Dr. Ahmet Mutlu ‘Yerel Yönetimlerin Toplumsal ve Siyasal Önemi’, Dr. Öğr. Üyesi Cuma Yıldırım ‘Belediye Mevzuatı’ ve ‘Belediyelerde Etik Davranış İlkeleri’; Doç. Dr. Aysun Aydın ‘Belediyelerde Kurumsal Aidiyet’, ‘İletişim ve Motivasyon’, ‘Etkili İletişimde Sorumluluk Bilinci ve Sonuç Odaklı Yaklaşım’ ve ‘Liderlik ve Etkin Yöneticilik’; Arş. Gör. Berkay Yalçınkaya ‘Etkin Hizmet Sunumu’; Doç. Dr. Aslı Yönten Balaban ‘İklim Değişikliği Sorunu ve Yerel Politikalar’; Doç. Dr. İlker Sakınç ‘Finansal Okuryazarlık’, Dr. Duru Çiğdem Şimşek de kendi belirlediği konularda önemli bilgiler paylaştılar. Atakum Belediyesi tarafından eğitimlerin ardından akademisyenlere, teşekkür belgesi ile Atatürk heykelciği hediye edildi. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Atakum’un ’üniversite kenti’ olarak anılmasında Türkiye’nin güzide üniversitelerinden birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin kentte yer almasının son derece önemli olduğunu belirterek üniversite ile yeni projelerin gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Türkel ayrıca, "Atakum bir üniversite şehri. Atakum Belediyesi olarak tüm çalışmalarımızda eğitimi, bilimi temel alıyoruz ve bu anlayışla hareket ediyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile imzaladığımız protokol kapsamında belediye personelimizle üniversitemizin değerli akademisyenlerini bir araya getirdik. Eğitimlerimiz çok verimli geçti ve yoğun ilgi gördü. Belediye üniversite iş birliği açısından çok güzel bir örnek. İş birliğimiz sportif, kültürel ve bilim alanlarında gerçekleştireceğimiz ve Atakum’a yeni soluk katacak projelerle devam edecek" dedi.
11 Şubat 2025 Salı - 16:33
Ateşi çıkan bebek için sağlık ekipleri karlı yolları aştı
Samsun’da ateşi çıkan bebek için İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri karla kaplı yolları aşarak bebeği en kısa sürede hastaneye yetiştirmeyi başardı. Alaçam’da yoğun kar yağışı sonrası Yoğunpelit Mahallesi karla kaplandı. Mahallede yaşayan 1 yaşındaki bebek Eymen Aldemir ateşi çıkınca aile durumu 112’ye bildirdi. Yolların karla kaplı olması sağlık ekipleri için engel olmadı. Ekipler 4x4 ambulans araç ile karlı yollara aşarak Eymen bebeği evinden aldı. Akabinde ambulansa koyulan Eymen bebek, Alacam Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder