Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şanlıurfa
Bu da "APP" kuyruğu
09 Mart 2026 Pazartesi - 15:34:41
Vatandaşlar, odada sadece bir kişinin evrak işlemleri yaptığını belirterek duruma tepki gösterdi.
09 Mart 2026 Pazartesi - 14:51
Şanlıurfa’da 2 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Birecik İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyona hassas burunlu narkotik köpekleri de katıldı. Operasyonda yapılan aramalarda 2 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.
09 Mart 2026 Pazartesi - 11:50
Şanlıurfa’da sahur vakti ciğer keyfi
Şanlıurfa’nın önemli lezzetleri arasında bulunan ciğer kebabı, vatandaşların sahurda en çok tükettiği lezzetlerin başında geliyor. Birbirinden lezzetli yemekleriyle öne çıkan Şanlıurfa’da Ramazan ayında ciğer kebabı tüketimi diğer aylara göre artış gösterirken, vatandaşlar bu kebabı en çok sahur vaktinde tüketiyor. Teravih namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi civarı ve Haşimiye Meydanı bölgesine gelen vatandaşlar, uzun süre burada vakit geçiriyor. Gece 00.00’da başlayan ciğer kebabı ziyafeti sahur vaktinin bitimine kadar devam ediyor. Kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin de tercih ettiği ve porsiyonu 300 liradan satılan ciğer kebabı, lavaş ekmeği, kuru soğan, közlenmiş acı biber ve ayranla servis ediliyor. "Günlük 5 ton ciğer tüketiliyor" Ciğer kebabı işletmecisi Eyüp Kurtboğan, vatandaşların bu yılda ciğer kebabına ilgi gösterdiğini belirterek, "Vatandaşımız her sene olduğu gibi bu sene de ciğer kebabına ilgi gösteriyorlar. Biz de öğleden sonra gelip hazırlığımıza başlıyoruz. Hazırlığımızı yaptıktan sonra vatandaşımıza iftardan sahura ciğerlerimizi ikram ediyoruz. Genelde kuzu ciğeri Urfalının tercihidir, talebe göre dana ciğer de mevcuttur ama genelde kuzu ciğeri daha çok ilgi görüyor. Ciğeri alıp küp halinde doğrarız. Ondan sonra pişirip vatandaşlarımıza sunuyoruz. Geçen seneye göre tükettim arttı. 4 ton olan tüketim tonajı 5 tona yakın hale geldi. Fiyatlar da tabi geçen yıla oranla biraz yükseldi. Yine de vatandaşlarımız memnun, gelip ciğer kebabı talep ediyorlar. Bizim usulümüz lavaş ekmeği arasına servis yapıyoruz ve fiyatı 300 TL’dir" dedi. "Ciğer bizim kırmızı çizgimizdir" Sahurunu ciğer kebabı ile yapan vatandaşlardan İsa Çakır, "Ciğer bizim vazgeçilmezimiz, Urfa’mızın özel yemeklerinden biridir. Herkesi Urfa’ya davet ediyoruz. Ciğer Urfa’da yenilir. Arkadaşlarla buraya geldik, sahurumuzu ciğer kebabı ile yaptık. Ciğer kebabının yanında közlenmiş acı biber ve ayran da tükettik. Ciğer kebabı on numaradır, herkesi bekleriz. Urfalılar olarak ciğer kebabını çok önemsiyoruz. Ciğer bizim kırmızı çizgimizdir, onu belirtelim. Herkesi Urfa’ya ciğer yemeğe bekliyoruz" şeklinde konuştu. Ciğer kebabı ustası Muhammed Abdi, "Ciğer günlük olarak bize taze bir şekilde gelir. Burada temizliğini yaptıktan sonra doğramasını yaparız. Küçük küçük küp şeklinde kesimini yaptıktan sonra şişlere saplarız. Çeşitli aşamalardan sonra pişirip müşterilerimize ikram ederiz. Şişlere iki adet kuyruk yağı, 4 adet de ciğer saplarız. Kuyruk ve ciğer küpleri küçük küçük olur, küçük olunca daha da lezzetli olur" dedi. Müşterilerden Kadir Çoban ise "Urfalıyım, ciğer kebabı bizim olmazsa olmazımızdır. Ciğer oldu olalı Urfa’nındır, ciğerin başkenti Urfa’dır. Ciğer Urfalılarındır. Urfa’da doğdu, Urfa’da büyüdü, Urfa’nındır. Biz Urfalılar olarak ciğeri severiz. Sürekli tüketiriz. Bence ciğer yemeyenler daha fazla geç kalmasınlar, bir an önce gelip bu tada varsınlar" ifadelerini kullandı.
09 Mart 2026 Pazartesi - 11:47
Fabrika yangını itfaiye tarafından söndürüldü
Şanlıurfa’da bir tekstil fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası büyümeden söndürüldü. Edinilen bilgiye göre yangın gece saatlerinde Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yaşandı. Tekstil fabrikasının işlenmiş pamuk balyalarının bulunduğu alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark edenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemeler devam ediyor.
19 Temmuz 2025 Cumartesi - 15:31
Şanlıurfa’da kum kamyonu şarampole devrildi: 2 yaralı
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde kum kamyonunun devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, Şanlıurfa - Adıyaman kara yolunun Yaslıca Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, H.Ö. yönetimindeki kum kamyonu sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Ters dönen kamyonda bulunan sürücü ve yanındaki kişi yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine giden sağlık ekiplerince ambulanslarla Bozova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, kamyon vinç yardımıyla şarampolden çıkarıldı.
19 Temmuz 2025 Cumartesi - 14:02
Şanlıurfa’da molotof kokteylli kundaklamalar kamerada
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde nisan, haziran ve temmuz aylarında meydana gelen bir dizi kundaklama olayı ile ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin keşif sonrası molotof kokteyli ile ev, iş yeri ve araçları kundakladığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, geçtiğimiz nisan, haziran ve temmuz aylarında meydana gelen bir dizi kundaklama olayının aydınlatılması için çalışma başlattı. Çalışmaların ardından gerçekleştirilen operasyonda S.K. ve F.K. ile olaya aracılık eden İ.İ. gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette verdikleri ifadelerde kundaklama eylemlerini gerçekleştirdiğini itiraf ederek, olayın azmettiricisinin A.S. olduğunu ve bu eylemleri para karşılığında yaptıklarını beyan etti. Şüphelilerin ifadeleri üzerine Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla A.S.’nin iş yeri ve ikametinde arama yapıldı. Yapılan aramanın ardından A.S. yakalanarak gözaltına alındı. 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin keşif sonrası molotof kokteyli ile ev, iş yeri ve araçları kundakladığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.
19 Temmuz 2025 Cumartesi - 11:36
Şanlıurfa’da motosiklet hırsızlığı operasyonu: 7 gözaltı
Şanlıurfa’da motosiklet hırsızlığı yaparak şase numaralarını kazıdıktan sonra 2 işyerinde tekrar satışını yapan zanlılara yönelik operasyonda 35 motosiklet ele geçirildi, 7 şüpheli gözaltına alındı. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eyyübiye ilçesinde motosiklet hırsızlığı yaparak şase numaralarını kazıdıktan sonra tekrar satışını yapan 2 ayrı iş yerine operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda 16 adet usulsüz hurdaya çıkarılmış motosiklet, 12 adet tescilsiz motosiklet, 2 adet çalıntı motosiklet, 2 adet şase numarası kazınmış motosiklet, 2 adet trafikten men edilmiş motosiklet, 1 haciz yakalamalı motosiklet ve 1 çalıntı plaka ele geçirildi. Operasyonda, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan gözaltına alınan 7 şüphelinin jandarmadaki yasal işlemleri sürüyor.
19 Temmuz 2025 Cumartesi - 11:36
Fırat Nehri’nde sürüklenen ceset ekipleri harekete geçirdi
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri’nde sürüklenen erkek cesedi ekipleri harekete geçirdi.
18 Temmuz 2025 Cuma - 17:20
Şanlıurfa’da mısır tarlasında erkek cesedi bulundu
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde mısır tarlasında bir erkek cesedi bulundu. Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı kırsal Gülveren Mahallesi yakınlarında yaşandı. İddiaya göre, mahalleli mısır tarlasında yetişkin şahsı hareketsiz halde buldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yüzü moraran şahsın kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Çevrede yaşanan vatandaşların teşhis edemediği şahsın cesedi, yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
18 Temmuz 2025 Cuma - 17:16
Şanlıurfa’da yalnız yaşayan kişi evinde ölü bulundu
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde yalnız yaşayan bir kişi evinde ölü bulundu. Edinilen bilgiye göre olay, Haliliye’ye bağlı Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki 286. Sokak’taki bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet Okur’un (28) oturduğu daireden gelen kötü kokular üzerine vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çilingir yardımıyla girilen dairede Ahmet Okur’un (28) yaşamını yitirdiği belirlendi. İncelemenin ardından ceset, otopsi işlemleri için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
18 Temmuz 2025 Cuma - 16:26
El frenini çekmeyi unuttu, faciadan dönüldü
Şanlıurfa’da akaryakıt istasyonunda el freni çekilmeyen çekici hareket etti. Pompacının hızlı refleksi ile muhtemel bir facianın önüne geçilen anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
18 Temmuz 2025 Cuma - 15:45
Şanlıurfa otomobil sulama tankerine çarptı: 1 ölü
Şanlıurfa’da otomobilin sulama tankerine çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre kaza, Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunun Günışığı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Yabancı uyruklu sürücü Saadnashathamet Chalabi kontrolündeki plakası belirlenemeyen otomobil, seyir halindeki sulama tankerine arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil hurdaya döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, otomobil sürücüsünün hayatını kaybettiği belirlendi. Şahsın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
18 Temmuz 2025 Cuma - 10:25
Şanlıurfa’da sağlıkta şiddete karşı ’Beyaz Kod’ tatbikatı
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarına karşı hızlı ve etkili müdahalenin sağlanması amacıyla "Beyaz Kod" tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü kampüs yerleşkesinde, senaryo gereği yapılan bir saldırı olayıyla başladı. Acil sağlık hizmetleri başkanlığı kalite birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikat, sağlıkta kalite standartlarının ’Afet ve Acil Durum Yönetimi’ başlığı altında yer alan ve yılda en az bir kez yapılması gereken uygulama kapsamında hayata geçirildi. Senaryo gereği saldırıya uğrayan personel için "Beyaz Kod" verildi Tatbikat senaryosuna göre, hasta yakını tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğrayan bir sağlık personeli için 112 Acil Çağrı Merkezi’ne "Beyaz Kod" alarmı verildi. İhbar üzerine emniyet güçleri hızla olay yerine ulaştı. Ekipler, kısa sürede saldırganı etkisiz hale getirirken, sağlık ekipleri de hastayı güvenli şekilde ambulansla hastaneye sevk etti. Tatbikatın ardından yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin sadece personeli değil, hastaları da doğrudan etkilediğine dikkat çekilerek, vatandaşlardan daha duyarlı ve destekleyici olmaları istendi. Sağlık personeline yönelik saldırıların hasta müdahalesinde gecikmelere yol açabileceği ve bunun hayati riskler oluşturabileceği bildirildi.
17 Temmuz 2025 Perşembe - 20:31
Şanlıurfa’da yaz ortasında sağanak şaşırttı
Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Şanlıurfa’da yaz ortasında yaşanan sağanak şaşırttı. Vatandaşlar, yağmuru cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Normalde kavurucu sıcaklarıyla tanınan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi ve kırsal mahallelerinde öğle saatlerinde başlayan sağanak, vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Bölge halkı, yaz ortasındaki yağmuru şaşkınlıkla karşıladı. Özellikle tarım ve hayvancılıkla geçinen kırsal kesimdeki vatandaşlar, yaz ortasında düşen yağmurun toprağa can vereceğini belirttiler. Görüntülerde sağanağın şiddeti ve yağmur sonrası oluşan su birikintileri dikkat çekti. Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki bu ani yağışlara karşı vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
17 Temmuz 2025 Perşembe - 15:02
Siverek-Çermik karayolunda feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, otomobil ile traktörün kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı. Kaza, Siverek-Çermik karayolunun 20’inci kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Siverek istikametinden Çermik yönüne seyir halinde olan İbrahim Halil Koçyiğit (42) idaresindeki 61 RA 327 plakalı otomobil, karşı yönden gelen İbrahim Karakaya (62) yönetimindeki 33 ACS 134 plakalı traktör ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil sürücüsü İbrahim Halil Koçyiğit ağır yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Koçyiğit, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazada aynı araçta yolcu olarak bulunan Mehmet Kılıçarslan ile traktör sürücüsü İbrahim Karakaya da yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili jandarma ekipleri işlem başlattı.
17 Temmuz 2025 Perşembe - 13:16
Şanlıurfa’da kalp rahatsızlığı olan bebek ambulans uçakla İstanbul’a gönderildi
Şanlıurfa’da kalp rahatsızlığı bulunan 10 günlük bebek, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören 10 günlük Zehra İ.’nin doğuştan kalp rahatsızlığı olduğu tespit edildi. İlk müdahalesi uzman doktorlar tarafından yapılan bebeğin, ileri tetkik ve tedavisi için İstanbul’a gönderilmesine karar verildi. Zehra bebek, kente yönlendirilen ambulans uçakla İstanbul Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine sevk edildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder