Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şanlıurfa
Yeni asri mezarlıktaki yollar yenileniyor
07 Mayıs 2026 Perşembe - 15:31:11
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların talepleri doğrultusunda Yeni Asri Mezarlıkta yol yenileme çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kullanım nedeniyle deforme olan eski tip bazalt taşları yerinden sökülürken, yerine sıcak asfalt serimi yapılacak. Yoğun olarak kullanılan güzergâhta gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte mezarlık içerisindeki ulaşımın daha konforlu ve güvenli hale getirilmesi hedefleniyor. Yol sil baştan yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önce de Yeni Asri Mezarlığa ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yol açarak vatandaşların kullanımına sunmuştu. Büyükşehir Belediyesi, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla kent genelindeki yol yapım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iletişim sorumlusu Uğur Ekinci, mezarlıkta deforme olmuş eski tip bazalt taşlarının söküldüğünü ve yerine sıcak asfalt yapılacağını belirtti.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 15:30
Resmi belgede sahteciliğe 2 gözaltı
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde resmi bölgede sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle haklarında 5’er yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Karaköprü İlçe Jandarma Komutanlığı ile JASAT ekipleri, resmi belgede sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle haklarında 5’er yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.B. ve A.C.B. isimli şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada gözaltına alınan şahıslar karakola götürüldü.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 14:39
Viranşehir’de aranan şahıs yakalandı
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçundan 5 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama suçundan 5 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan E.S. isimli şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada gözaltına alınan şahıs, karakola götürüldü.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 14:38
Ceylanpınar’da uyuşturucu operasyonuna 3 tutuklama
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde, Diyarbakır’dan getirdikleri uyuşturucu hapları piyasaya sürmeye çalışan 3 kişi, polisin başarılı operasyonuyla yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik yürüttüğü saha çalışmaları kapsamında, Diyarbakır’dan ilçeye uyuşturucu hap getirileceği bilgisine ulaştı. Polis ekipleri, şüphelilerin bulunduğu aracı ilçe girişinde durdurdu. Araçta yapılan aramada bin 610 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, içerisinde bulunan 3 şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
13 Nisan 2025 Pazar - 14:25
Hal pazarında kapsamlı temizlik çalışması
Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak için Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde yürüttüğü hummalı temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Güçlü personel kadrosu ve geniş araç filosuyla cadde, sokak, bulvar ve meydanlarda temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler, Şanlıurfa Sebze ve Meyve Hali’nde de periyodik olarak yıkama çalışması yürütüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin özverili çalışmasıyla sabahın erken saatlerinde başlayan temizlikte, alanda biriken çöpler titizlikle toplandı. Hal Pazarı’nda yer alan dükkanların çevresindeki atık sebze ve meyveleri süpüren ekipler, ardından zemin yıkama çalışmasıyla vatandaşlara ve esnafa tertemiz bir alan bıraktı. Haliliye Belediyesi tarafından periyodik olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ŞASEMKOM) Başkanı Kemal Sezer, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve ekibine teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Bu sabahın erken saatinde gelip hem temizlik hem de yıkama ile bizim Hal Pazarını pırıl pırıl ettiği için çok teşekkür ederim, minnettarım" ifadelerini kullandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise Sebze ve Meyve Hali ve ilçe genelindeki kapsamlı temizlik çalışmalarının aralıksız sürdürüleceği ifade edildi.
13 Nisan 2025 Pazar - 14:24
Bilek güreşinde 6 altın madalya
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Kayseri’de düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. Bin 574 katılımcı arasından sıyrılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcuları, toplamda 6 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Ayrıca, 3 kupa da kazanan takım, büyük bir gurur yaşattı. Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu’nun 2025 yılı Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri, 07-12 Nisan 2025 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirildi. Toplam 64 ilden bin 574 sporcunun katıldığı dev organizasyonda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bireysel Spor Kulübü, adeta madalyalara ambargo koydu. Şanlıurfa’yı başarıyla temsil eden sporcular, kıyasıya geçen mücadeleler sonunda 6 Altın, 7 Gümüş ve 4 Bronz madalya kazanarak toplamda 17 madalya ve kupa ile şampiyonanın yıldızı oldu. Milli takım ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bilek Güreşi Antrenörü Şeyhmus Gültekin yönetimindeki sporcuların büyük başarısı, hem kulüp hem de şehir adına büyük bir gurur kaynağı oldu. Elde edilen başarı yalnızca madalyalarla sınırlı kalmadı. Aynı zamanda birçok sporcu, gösterdiği üstün performans sayesinde Türkiye Milli Takımı’na seçilerek uluslararası arenada ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi’nde eğitim alan sporcular da, Kayseri’de düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. Şampiyonada mücadele eden sporcular, azim ve disiplinle hazırlandıkları turnuvada üstün performans sergileyerek 3 gümüş madalya kazandı. Sporculardan Nusret Şanlı, 70 kilogram kategorisinde, Mahmut Bali, 75 kilogram kategorisinde, Ahmet Deveci ise gençler kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. Gençlik ve Spot Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Küçük ile Bireysel ve Salon Sporları Şube Müdürü İsa Güzel, Türkiye Şampiyonasına damga vuran Kulüp Sorumlusu Hüseyin Gürses, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek, başarılar diledi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bilek Güreşi Antrenörü Şeyhmus Gültekin ve sporcular da, kendilerine verilen destekten dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a teşekkür etti.
13 Nisan 2025 Pazar - 14:22
Bilim merkezi, 20 ilden gelen eğitmen ve akademisyene ev sahipliği yapıyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Bilim Merkezi ile TUBİTAK işbirliğiyle Türkiye’nin 20 farklı ilinde gelen Bilim Merkezleri Eğitmenlerine yönelik ‘Başlangıç’ eğitimleri başladı. 3 gün sürecek olan eğitimlerde takımlar oluşturulup atölye çalışması yapılacak. Şanlıurfa Bilim Merkezi ev sahipliğinde başlayan ve 3 gün sürecek olan TUBİTAK destekli ‘Başlangıç’ eğitim seminerleri ve atölye çalışmaları başladı. Türkiye’nin 20 farklı ilinden 72 eğitmen ve 13 akademisyenin katıldığı ‘Başlangıç’ eğitimlerine katılan görevliler Şanlıurfa Bilim Merkezini gezerek faaliyetler hakkında bilgi aldı. Şanlıurfa Bilim Merkezine hayran kalan eğitmenler, daha sonra eğitim ve atölye çalışmalarına katıldı. TUBİTAK Bilim Merkezleri Müdür Yardımcısı DR. İpek Pirpiroğlu Gencer’in de katıldığı eğitimlerde Bahçeşehir Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bülent Sezgin, Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Bahadır Namdar, ODTÜ’den Doç. Dr. Engin Karahan, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Canan Laçin Şimşek ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Dr. Havva Kırgız atölye çalışmalarında eğitim verdi. ‘’Çocukların yüzündeki mutluluğu görmek istiyoruz’’ Şanlıurfalı çocukları bilimle tanıştırıp yüzlerindeki gülümsemeyi görmek istediklerini ve bu nedenle Şanlıurfa Bilim Merkezini en kısa sürede hizmete açacaklarını anlatan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Küçük, ‘’Şanlıurfa, Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran Üniversitesi ile Atatürk Barajı ve GAP Projesi gibi devasa projelerle gündeme geldi. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahibiz. Bu anlamda bilim merkezi olarak insanları devletin sıcak yüzüyle bilim ve eğitimle çocukları buraya getirip gezdirmemiz bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Eğitmenlerimiz burada ve Şanlıurfa Bilim merkezimizin ev sahipliğinde eğitim çalışmaları yapılıyor. Çok heyecanlıyız ve bu heyecanımızla birlikte burayı aktif hale getirip çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluğu görmek istiyoruz. Şanlıurfa’ya gelerek ‘Başlangıç’ eğitimlerine katılan eğitmenler ve TUBİTAK yetkililerine teşekkür ediyorum’’ dedi. ‘’Çocuklara dokunabiliyorsanız o mekanlar anlam kazanıyor" Türkiye genelindeki Bilim Merkezlerinde çocukların gönüllerine dokunarak bilim merkezlerini daha anlamlı mekânlar haline getirdiklerinin altını çizen TUBİTAK Bilim Merkezleri Müdür Yardımcısı DR. İpek Pirpiroğlu Gencer, ‘’Bilim merkezlerimizde üretken ve istekli çalışmalar yapıyoruz. Bilim merkezlerinde sizler çocuklara dokunabiliyorsanız o mekânlar anlam kazanıyor. Çocuklara dokunmak geleceğe dokunmaktır. Çocuklara dokunmak bizler için çok önemlidir. Bilim merkezlerimizde çok faaliyetler var. Burası okul dışı bir ortam değil, çok fazla işiniz olacak. Bu bir ‘Başlangıç’ eğitimidir. 3 günlük eğitimlerle buradan çıkaracağımız mesajlar önemlidir. TUBİTAK olarak 2 farklı alanda destek sağlıyoruz. Bilim merkezlerini kuruyoruz ve kurulan bilim merkezlerine sürdürülebilirliği ve kapasitelerini artırmalarına yönelik destek veriyoruz. Çok başarılı projelere ek ödemeler yapılıyor’’ diye konuştu. Şanlıurfa Bilim Merkezi ev sahipliğinde başlayan başlangıç eğitim seminerleri ve atölye çalışmaları 3 gün sürecek
13 Nisan 2025 Pazar - 11:57
Köpeklerden kaçarken otomobilin çarptığı üniversiteli genç kız kurtarılamadı
Şanlıurfa’da başıboş sokak köpeklerinden kaçarken otomobilin çarptığı üniversite öğrencisi kız hayatını kaybetti.
12 Nisan 2025 Cumartesi - 22:26
Servet Çetin: "İçeri girerken maalesef bir personelimizin burnu kırıldı"
Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Servet Çetin, Şanlıurfaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "İçeri girerken bir personelimizin maalesef burnu kırıldı. Maalesef bir de saldırıya uğradık. Biz komşu takımız. Onlar bizim oraya geldiklerinde gayet güzel ağırladık, öyle de gönderdik" dedi. Trendyol 1. Lig’in 34. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, deplasmanda Şanlıurfaspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Servet Çetin açıklamalarda bulundu. Çetin, "Beceri anlamında sıkıntımız var, maalesef golleri atamıyoruz. Sezon sonuna kadar da böyle gidecek. Hiçbir zaman rahat bir maç izleyemedik. Normalde maçı başından kopartıp çok farklı bir şekilde ilk yarıda içeri girebilirdik. Oyuncu arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. İstediğim her şeyi yaptılar. Özellikle rakibi analiz ettik. Rakip ikinci bölgede karşılayacak, geçiş kovalayacak ve bize karşı duran toplardan etkili olacaktı. Bu savunma anlayışlarını özellikle altı bağlantılarımızla, sabırla pas yaparak ufak da olsa kıra kıra ceza sahalarına geldik ve etkili olduk. Oyuncu arkadaşlarım çalıştığımız her şeyi yaptılar. Bir tek eksik bıraktık, onun dışında oyun anlamında, topa sahip olma anlamında üstün taraf bizdik ve şunu da söyleyeyim, deplasmanda oynuyoruz, taraftar yasağımız geldi, taraftarımız içeri alınmadı. İçeri girerken bir personelimizin maalesef burnu kırıldı. Maalesef bir de saldırıya uğradık. Biz komşu takımız. Onlar bizim oraya geldiklerinde gayet güzel ağırladık, öyle de gönderdik. Stadımıza hasar da verdiler ama ona rağmen biz hiçbir tepkide bulunmadık ama bu gün maalesef karşılaştığımız olay bizi çok üzdü. Sonuçta komşu şehirleriz, bunlara hiç gerek yok. Urfa takımına bundan sonra başarılar diliyorum ama dediğim gibi zor bir maç olmasına rağmen çok güzel bir maç oynadık. Bunu da kimse göz ardı etmesin, özellikle bizim kötülüğümüzü isteyen içimizdeki hainler" diye konuştu.
12 Nisan 2025 Cumartesi - 22:14
Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Amed Sportif Faaliyetler maçının ardından, "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı" dedi. Trendyol 1. Lig’in 34. haftasında Şanlıurfaspor, sahasında karşılaştığı Amed Sportif Faaliyetler’e 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Cihat Arslan, açıklamalarda bulundu. Arslan, "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı. İçerde organize olmamız gerekiyordu. Sambou’nun sakatlığı kulübemizi biraz daha azalttı. Listeye yazıldı ama hiç soyunmadı bile çünkü kasığında bir sakatlık vardı. Rakibin Süper Lig görmüş, Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış oyuncuları var. Pozisyon da buldular. Allah var biz de mücadele olarak karşılık verebildik, bir noktaya getirebildik. Ondan sonra sanki kaliteli ayakları farkı biraz ortaya çıkarttı. Onlar kazandı. Bu maçın hakkı berabere de bitebilirdi. Gücümüz bu kadarına yetebildi. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Büyük bir coşku vardı. Sadece onları buradan mutlu ayıramadığımız için üzüldüm" diye konuştu.
12 Nisan 2025 Cumartesi - 21:03
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Amed Sportif Faaliyetler: 1
Trendyol 1. Lig’in 34. haftasında Şanlıurfaspor sahasında karşılaştığı Amed Sportif Faaliyetler’e 1-0 mağlup oldu. Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, Yusuf Susuz, Göktuğ Hazar Erel Şanlıurfaspor: Abdulkadir Sunger, Burak Can Çamoğlu, Awuku, Safa Kınalı (Hakan Erçelik dk. 74), Kappel (Fatih Eren dk. 81), Akabueze, Nafican Yardımcı (Çağrı Giritlioğlu dk. 75), Muscat (Alpay Çelebi dk. 75), Hasan Hüseyin Acar, Ogundu, Amar Begiç (Okyere dk. 46) Yedekler: Enes Kalyoncu, Tokotaev, Jack Can Karadoğan, Seyit Gazanfer, Sambou Teknik Direktör: Cihat Arslan Amed Sportif Faaliyetler: Erce Kardesler, Mehmet Murat Uçar, Çekdar Orhan (Cassubie dk. 78), Traore (Oktay Aydın dk. 78), Uğur Adem Gezer, Sinan Kurt (Miraç Acer dk. 89), Ömer Bayram, Mehmet Yeşil, Yılmaz Ceylan (Adekanye dk. 66), Moreno, Dos Santos (Doğan Can Davas dk. 89) Yedekler: Veysel Sapal, Lourenço, Batuhan Tür, Alberk Koç, Mert Miraç Altıntaş Teknik Direktör: Servet Çetin Gol: Traore (dk. 36) (Amed Sportif Faaliyetler) Sarı kartlar: Awuku (Şanlıurfaspor), Yılmaz Ceylan, Mehmet Murat Uçar (Amed Sportif Faaliyetler)
12 Nisan 2025 Cumartesi - 13:17
Şanlıurfa’da bin 720 paket kaçak sigara ele geçirildi
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bin 720 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekiplerinin katılımıyla hassas burunlu köpeklerin de yer aldığı "şok yol araması" gerçekleştirildi. Yapılan arama sonucunda bir araçta bin 720 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
12 Nisan 2025 Cumartesi - 11:01
Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu: 22 gözaltı
Şanlıurfa’da 24 farklı adrese düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda 22 şüpheli yakalandı. Şanlıurfa’nın Bozova, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde, silah kaçakçılığı yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma yapıldı. Çalışmalar çerçevesinde belirlenen 24 farklı adrese jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 2 G-1 piyade tüfeği, 1 makineli tabanca, 2 ruhsatsız tabanca, 13 ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda şarjör ile 2 bin 671 adet farklı çap ve ebatlarda fişek ele geçirildi, 22 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
11 Nisan 2025 Cuma - 15:55
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları başladı
Şanlıurfa’nın 11 Nisan 1920’de düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü kutlamaları başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, Osmanbey Şehitliği’nde çelenk sunma programıyla başladı. Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, "Urfa halkı, 105 yıl önce düşman güçlerinin Urfa topraklarını işgaline karşı canını ve kanını siper ederek, unutulmaz bir destan yazmış ve vatan için canlarını feda etmiştir" dedi. Programa Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Prof. Dr. Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Tahir Güllüoğlu, şehit yakınları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve il protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. 11 Nisan 1920’nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Gülpınar, Urfa halkının kahramanlıkla bu zaferi kazandığını vurgulayarak, "İstiklal ümidimizi baharla birlikte yeşerten 11 Nisan 1920, tarihe kaydedilmiş ’şanlı’ bir zaferdir. Bundan tam 105 yıl önce, ’Allah ancak inananlarla beraberdir’ ilahi kelamına gönül bağlayan cesur Urfa halkı, düşman güçlerinin Urfa topraklarını işgaline karşı canını ve kanını siper ederek unutulmaz bir destan yazmış ve vatan için canlarını feda etmiştir" ifadelerini kullandı. Çelenk sunulmasının ardından protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakarak dua ettiler. Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Şanlıurfa Arama Kurtarma (ŞUAK) ekibi de dikkat çekici bir gösteri gerçekleştirdi. Bölgedeki su altı ve su üstü arama kurtarma faaliyetlerini profesyonel bir şekilde yürütmek amacıyla kurulan ŞUAK ekibi, kentin yüksek katlı bir binasından Türk Bayrağı açarak halatlarla iniş yaptı. Meşalelerle güvenli bir şekilde aşağıya inen ekibin gösterisi, izleyenlerden büyük takdir topladı.
11 Nisan 2025 Cuma - 14:59
Balıklıgöl’de Gazze için dört dilde dua
Şanlıurfa Balıklıgöl’de, cuma namazı sonrası dört dilde Gazze için okunan dua programına katılan kadınlar gözyaşlarına boğuldu. Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) öncülüğünde cuma namazı sonrası Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dilinde Gazze için dualar edildi. Dört dilde okunan dua programına binlerce vatandaş katıldı. Dua programına katılan kadınlar, kan rengine boyanmış maket bebek cesetleri önünde gözyaşlarına boğuldu. İsrail’e tepki Filistin’e dua programı, okunan duaların ardından İsrail marka ve ürünlerine yapılan boykot çağrısı ile son buldu.
11 Nisan 2025 Cuma - 12:37
Şanlıurfa’da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Şanlıurfa’da Roma ve Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 7 süs eşyası ile 30 sikke eser ele geçirildi, 2 şahıs gözaltına alındı. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, "Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması" kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, 8 Nisan’da Siverek ilçesinde 2 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Şüphelilerin ikamet ve eklentilerinde yapılan aramalarda, Roma ve Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 7 süs eşyası ile 30 sikke ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınırken, şüpheli 2 şahıs hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı. Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder