Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Siirt
Siirt’te el freni çekilmeyen kamyonet uçuruma yuvarlandı
28 Nisan 2026 Salı - 09:20:54
Siirt’in Baykan ilçesinde sürücüsü tarafından el freni çekilmeden park edilen kamyonet şarampole yuvarlandı. Olay, ilçeye bağlı Adakale Topraklı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş, küçükbaş hayvan alımı için bölgeye geldi. Aracını park ettikten sonra köylülerle görüşmeye başlayan vatandaşın kamyoneti, el freni çekilmediği için hareket ederek uçurumdan yuvarlandı. Kazada herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken araçta maddi hasar oluştu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
27 Nisan 2026 Pazartesi - 19:55
Siirt-Batman kara yolunda yoldan çıkan tır kaza yaptı: 1 yaralı
Siirt-Batman kara yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır, yoldan çıkarak kaza yaptı. Kazada tır şoförü hafif yaralandı. Edinilen bilgilere göre, henüz sürücüsünün kimliği açıklanmayan dorsesiz tır, seyir halindeyken kontrolden çıkarak yol kenarına savruldu. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan sağlık ekipleri, yaralı sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Hafif yaralı olduğu belirlenen sürücü, ambulansla en yakın hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri kaza yerinde güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
26 Nisan 2026 Pazar - 23:21
Siirt’te süs havuzuna düşen çocuk hayatını kaybetti
Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Akdem köyünde süs havuzuna düşen 2,5 yaşındaki çocuk, boğularak hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, evlerinin önünde süs havuzuna düşen 2,5 yaşındaki M.S., durumu fark eden ailesi tarafından sudan çıkarıldı. Bir miktar su yuttuğu öğrenilen çocuk, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kurtalan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen küçük çocuk kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
26 Nisan 2026 Pazar - 17:06
Siirt’te otomobil ile kamyonet çarpıştı: 2 ölü, 3 ağır yaralı
Siirt’in Kurtalan ilçesinde otomobile ile kamyonettin çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
22 Nisan 2025 Salı - 01:58
Düğünde "halay başı tartışması" kavgaya dönüştü: 1 ağır yaralı
Siirt'te bir düğünde halay başı olma meselesi yüzünden çıkan tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 1 kişi bıçakla, 4 kişi de darp sonucu yaralandı.
21 Nisan 2025 Pazartesi - 14:05
Siirt’te 2025 yaz uçuş tarifesi belirlendi
Siirt Havalimanından, 30 Mart 2025-26 Ekim 2025 tarihleri arasında geçerli olacak yaz tarifesine göre haftanın her günü düzenli uçuşlar gerçekleşecek. Tarifeye göre, pazartesi ve cuma günleri Ankara-Siirt-Ankara seferleri salı, çarşamba, perşembe, cumartesi ve pazar günleri ise İstanbul-Siirt-İstanbul seferleri düzenlenecek. Yapılan açıklamada, Siirt Havalimanının çalışma saatleri yaz tarifesi süresince haftanın yedi günü 08.00-16.00 arasında uygulanacağı belirtildi.
20 Nisan 2025 Pazar - 18:39
Siirt’te ot toplarken kayalıklardan düşen adam hayatını kaybetti
Siirt’in Akbaş köyünde ot toplamaya çıkan 65 yaşındaki adam kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, merkeze bağlı Akbaş köyünde ot toplamak için kırsal alana çıkan 65 yaşındaki Nurettin Sevgin, kayalıklarda dengesini kaybederek düştü. Sevgin’in eve dönmemesi üzerine yakınları 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde Sevgin’in hayatını kaybettiğini belirledi. Sevgin’in cenazesi otopsi işlemleri için Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili inceleme başlattı.
20 Nisan 2025 Pazar - 14:21
Siirt’te yaralı kızıl şahin koruma altına alındı, yavru ayı doğaya bırakıldı
Siirt’te Jandarma tarafından bulunan yaralı Şahin koruma altına alınırken yavru ayıya süt verilip doğaya bırakıldı. Eruh ilçesi Budamış köyünde doğada yalnız başına görülen yavru bir ayının ihbar edilmesi üzerine bölgeye Jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekiplerce yapılan incelemelerde, yavru ayının herhangi bir yarasının bulunmadığı belirlendi. İlk kontrollerin ardından süt ile beslenen yavru ayı, Jandarma ekiplerinin gözetiminde, bulunduğu bölgeye yakın ormanlık alanda doğal yaşamına uygun şekilde doğaya salındı. Öte yandan, Pervari ilçesi Ekindüzü bölgesinde Jandarma Komando Kışlası personeli tarafından kanadından yaralı halde bulunan bir Kızıl Şahin, Siirt İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) tarafından koruma altına alındı. İlk müdahalesi yapılan şahin, tedavisinin devamı için Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
20 Nisan 2025 Pazar - 14:13
Siirt’te kooperatiflere hibe desteği başvuruları başladı
Ticaret Bakanlığı, kooperatiflerin üretim ve istihdama katkı sağlayacak projelerini desteklemek amacıyla Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında hibe desteği başvuruları başladı. Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Başvurular 15 Nisan - 30 Mayıs 2025 tarihleri arasında Siirt Ticaret İl Müdürlüğü’ne yapılabilecek. KOOP-DES Programı çerçevesinde desteklenecek projeler arasında, Ticaret Bakanlığı’nın faaliyet alanında bulunan kooperatiflerin makine ve/veya ekipman alımları yer alıyor. Ayrıca ortaklarının en az yüzde 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işleteceği yaşlı ve engelli bakım merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımları için destek üst limiti 1.000.000 TL olarak belirlendi. Bunun yanı sıra, kooperatiflerin ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik sergi ve fuar katılımlarına ilişkin destek üst limiti 150.000 TL olurken; hibe desteği sağlanan projelerde görev alacak nitelikli personel istihdamı için de bir personel için yıllık 266.400 TL, iki personel içinse yıllık 532.800 TL destek sağlanabilecek. "Ticaret Bakanlığı tarafından hibeye esas proje tutarlarının yüzde 100’üne kadar destek verilebilecektir. 2025 yılı KOOP-DES Programı’na yönelik proje başvuruları 15 Nisan - 30 Mayıs 2025 tarihleri arasında Ticaret İl Müdürlüklerimiz aracılığıyla kabul edilecektir." ifadelerine yer verildi.
20 Nisan 2025 Pazar - 13:03
Siirt’te traktör kazasında sürücü yaralandı
Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Üçpınar köyünde meydana gelen traktör kazasında sürücü yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Salih Tabak (24) idaresindeki traktör, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada hafif şekilde yaralanan Tabak, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Traktörde ise maddi hasar oluştu.
19 Nisan 2025 Cumartesi - 20:39
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Siirt-Kurtalan yolunun açılış törenine katıldı
Siirt-Kurtalan yolu ve Siirt Havalimanı bağlantı yolu açılış töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, projenin Siirt’in ulaşım altyapısında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Alimler yurdu Siirt’te, Anadolu ile Mezopotamya’nın kesiştiği bu kadim coğrafyada Siirt-Kurtalan yolu ve havalimanı bağlantı yolunun açılış töreni vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Botan Vadisi’nin sarp kanyonları, Rasıl Hacar’ın eşsiz kaya oluşumları ve Billoris Kaplıcaları’nın şifalı suları, Siirt’i sadece bir şehir değil, adeta bir açık hava müzesi haline getirmiştir. Tillo’nun gökyüzüne uzanan minareleri, Botan Çayı’nın çağlayan suları, Siirt’in fıstığı ve battaniyesi; bu şehrin ruhunu ve zenginliğini anlatan sadece birkaç semboldür. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Siirt’imizin ulaşım ve haberleşme altyapısına 2002’den bu yana yaklaşık 37 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 2002’de 7 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 137 kilometreye çıkardık. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu 2 kilometreden 110 kilometreye ulaştırarak Siirtlileri yollarda konfor ve güvenle buluşturduk. 186 kilometre tek yol iyileştirmesi gerçekleştirdik. Siirt çevre yolu, Siirt şehir geçişi, Kozluk–Baykan yolu, Batman–Beşiri–Kurtalan yolu, Siirt–Tillo yolu ve Küçüksu–Pervari yolu gibi önemli projeleri tamamladık. 57,2 kilometre uzunluğundaki Siirt-Eruh yolunun 56,2 kilometresini sathi kaplamalı olarak bitirdik ve proje kapsamındaki Zarova ve Botan köprülerini açtık. Küçüksu-Hizan-Pervari yolu ile birlikte Botan Çayı üzerinde inşa ettiğimiz Türkiye’nin en uzun orta açıklıklı beğendik Botan Köprüsü ile Pervari ilçesinin Bitlis ve Van’a güvenli ve konforlu ulaşımını sağladık. Bu köprümüz tedirginlikle geçilen Botan Çayı’nı tarihe gömdü ve üzerinde yapılan seyahati güle oynaya izlenen bir doğa seyrine dönüştürdü. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Siirt-Kurtalan yolu ve havalimanı bağlantı yolu, Siirt’imizin ulaşım altyapısında önemli bir dönüm noktasıdır. 21,2 kilometre uzunluğundaki bu proje, Ilısu Barajı’nın su tutmasıyla etkilenen Reşat Baysal varyantını ve 3 kilometre uzunluğundaki havalimanı bağlantı yolunu kapsamaktadır. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardına yükselttiğimiz bu güzergah, Reşat Baysal Köprülü Kavşağı ve 8 adet hemzemin kavşak ile de donatılmıştır. Bu projeyle Siirt-Kurtalan arasındaki tek yolu bölünmüş yola dönüştürmüş olduk. Hizmete sunduğumuz bu projeyle seyahat süresini 14 dakikaya düşürerek; zamandan 163 milyon lira, akaryakıttan ise 43 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 206 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren karbon salınımını 2.541 ton azaltarak doğanın korunmasına katkıda bulunacağız. Bu yol, Siirt’in ticaret ve turizm potansiyelini daha da büyütecek, bölgenin ekonomik kalkınmasına güçlü bir katkı sağlayacaktır. Siirt’in havayolu ve demiryolu altyapısını da güçlendiriyoruz. Havalimanını yenileyerek sivil havacılığa kazandırdık. Şu anda Ankara ve İstanbul’a haftalık 14 uçuş gerçekleştiriyoruz. Yolcu talebini karşılamak için yıllık 100 bin olan yolcu kapasitesini 250 bine çıkaracak yeni terminal binası çalışmalarına da başladık’’ ifadelerini kullandı.
19 Nisan 2025 Cumartesi - 20:39
Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi, Siirt’e tren geliyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Siirt’i tren ile buluşturacakları müjdesini verdi. Siirt-Kurtalan yolu ve Siirt Havalimanı bağlantı yolu açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolu projesini de yatırım programına aldıklarını belirtti. Bakan Uraoğlu, "Şimdi size çok önemli bir müjdeyi veriyorum. Siirt-Kurtalan yeni demiryolu projesini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile 2025 yatırım programına aldık. 34 kilometre uzunluğundaki bu hattın 28 Mayıs’ta ihalesini yapıyoruz. Ayrıca Yolçatı-Diyarbakır-Kurtalan ve Diyarbakır-Mazıdağ hattını modernize ederek, hızını saatte 160 kilometreye çıkaracağız’’ dedi.
19 Nisan 2025 Cumartesi - 19:19
Bakan Uraloğlu, Siirt Valiliğini ve esnafı ziyaret etti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Siirt Valiliği’ni ziyaret etti. Siirt Valiliğini ziyaret eden Bakan Uraloğlu, Vali ve protokol üyelerince karşılandı. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Uraloğlu, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Karayollarında devam edilen 8 tane projenin daha olduğunu belirtti. Bakan Uraoğlu, "Önümüzdeki yıllarda bitirdiğimiz Siirt şehir geçişinden Eruh yoluna kadar birçok proje var. Onların da son durumunu değerlendirmiş olduk. Karayolları Genel Müdürlüğü dahil olmak üzere bakanlığımızın, ilimize AK Parti hükümetleri döneminde yapmış olduğumuz 37 milyar liralık bir yatırım var. Ama biz bu sefer önemli bir müjdeyi, önemli bir bilgiyle Siirt halkımızla paylaşmış olduk. Siirt’in talebi olan Siirt-Kurtalan arasındaki demir yolunun başlatılması ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Siirt Kurtalan arasındaki yaklaşık 34 kilometrelik demir yolunu bu sene yatırım programına aldık. Hızlıca buradaki ihaleyle ilgili çalışmaları başlattık ve inşallah önümüzdeki ay yani Mayıs ayının 28’inde ihalesini yapacağız ve ihale sürecini tamamladıktan sonra yaz içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Şantiyeleri kurup, inşallah 2025 yılında bir kazma vurmayı planlıyoruz. Siirtimize, bölgemize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Toplantının ardından Siirt Güres Caddesi’nde ki esnafı ziyaret edip esnafla sohbet ederek sıkıntılarını dinleyen Bakan Uraloğlu, programını tamamlayarak ilden ayrıldı.
19 Nisan 2025 Cumartesi - 11:27
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, üroloji alanında bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptı
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 18 Nisan’da üroloji alanında önemli bir bilimsel etkinliğe ev sahipliği yaptı. ’Vakalar Eşliğinde Üroteknolojik Gelişmeler’ başlıklı toplantıda, hem teorik bilgiler hem de canlı cerrahi uygulamalarla güncel teknolojiler değerlendirildi. Toplantı konferans sonrası ameliyathaneye taşındı. Bodrum Acıbadem Hastanesi’nden Doç. Dr. Serdar Yalçın, HoLEP (Holmium Lazer Enükleasyon Prostatektomi) ameliyatını canlı olarak gerçekleştirerek, iyi huylu prostat büyümesine yönelik modern cerrahi teknikleri uygulamalı olarak aktardı. Ardından, Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Can Kiremit, aspiratörlü erişim kılıfı kullanarak RIRS (Retrograd İntrarenal Cerrahi) yöntemiyle böbrek taşı operasyonunu başarıyla tamamladı. Her iki ameliyat sırasında katılımcı uzmanlarla güncel kılavuzlar, pratik ipuçları ve teknolojik yenilikler üzerine etkileşimli değerlendirmeler yapıldı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen akademisyenler ve genç üroloji uzmanlarının katıldığı etkinlik, teorik bilgi ile pratiği birleştirerek katılımcılara yüksek verim sağladı. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu tür organizasyonlarla yalnızca bölgesel sağlık hizmetlerine değil, ulusal düzeyde bilimsel gelişime de katkı sağlamayı hedefliyor.
19 Nisan 2025 Cumartesi - 11:04
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "CPR ve ileri yaşam desteği" eğitimi
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve acil durumlarda müdahale kabiliyetini güçlendirmek amacıyla eğitim faaliyetleri devam ediyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Çatal tarafından sağlık personeline "CPR ve ileri yaşam desteği" konulu eğitim verildi. Eğitimde, kalp durması gibi hayati tehlike arz eden durumlarda hızlı ve etkili müdahale teknikleri, ileri yaşam desteği uygulamaları ve ekip çalışmasının önemi detaylı olarak ele alındı. Eğitimlerin periyodik olarak devam edeceği kaydedildi.
19 Nisan 2025 Cumartesi - 11:03
Kalp Sağlığı haftasında bilinçlendirme çalışmaları başladı
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak, Nisan ayı Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak, kalp ve damar hastalıklarının Türkiye’de ve dünyada en sık görülen ölüm nedenleri arasında yer aldığını hatırlattı. Başhekim Dr. Kaynak, Kalp Sağlığı Haftası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kalp sağlığının sadece bireysel değil, toplumsal sağlığın da temelini oluşturduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Kaynak, ’’Bu hafta, halkımızı kalp sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve yaşam tarzı değişiklikleriyle hastalıkların önüne geçilebileceğini vurgulamak için önemli bir fırsattır. Modern yaşamın getirdiği stres, düzensiz beslenme, hareketsizlik ve sigara kullanımı kalp hastalıklarının en büyük risk faktörlerindendir. Kalp hastalıklarının önlenmesinde sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, ideal kilo kontrolü ve sigaradan uzak durmak hayati öneme sahiptir. Özellikle genç yaşta kazanılan sağlıklı alışkanlıklar, ileri yaşlarda kalp sağlığının korunmasında büyük rol oynamaktadır’’ dedi. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Kalp Sağlığı Haftası boyunca çeşitli bilgilendirme seminerleri, ücretsiz tansiyon ve kan şekeri ölçümleri ile toplum sağlığına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Başhekim Kaynak, tüm vatandaşları bu etkinliklere davet etti. Açıklamasının sonunda, "Kalbimize kulak verelim, sağlığımızı ihmal etmeyelim," diyen Dr. Kaynak, sağlıklı bir yaşam için farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder