Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Siirt
Siirt’te öğrenciler uçurtma şenliğinde gökyüzünü renklendirdi
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:00:10
Siirt’in Baykan ilçesinde Fatih İlkokulu tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen geleneksel uçurtma şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Okul yönetimi ve öğretmenlerin organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, birbirinden renkli uçurtmalarını gökyüzüyle buluşturdu. Büyük heyecanın yaşandığı şenlikte çocuklar hem eğlendi hem de unutulmaz bir gün geçirdi. Etkinliğe öğretmenler, veliler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, gökyüzünü süsleyen uçurtmalar görsel şölen oluşturdu. Öğrencilerin sosyal etkinliklerle motivasyonlarının artırılmasının amaçlandığı programda çeşitli oyunlar ve aktiviteler de düzenlendi. Okul yetkilileri, geleneksel hale gelen uçurtma şenliğinin her yıl daha geniş katılımla devam edeceğini belirtti.
08 Mayıs 2026 Cuma - 14:45
Kurtalan’da Liseler Arası Futbol Turnuvasının Şampiyonu Kayabağlar ÇPL oldu
Siirt’in Kurtalan ilçesinde Liseler Arası Futbol Turnuvasının Şampiyonu Kayabağlar ÇPL oldu. Kurtalan ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvasının final maçı büyük heyecana sahne oldu. Kayabağlar Çok Programlı Lisesi (ÇPL) ile Kurtalan SEAL arasında oynanan final karşılaşmasının normal süresi 2-2 beraberlikle tamamlandı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede şampiyon, penaltı atışları sonucunda belli oldu. Penaltılarda rakibine üstünlük sağlayan Kayabağlar ÇPL, turnuvanın şampiyonu oldu. Final müsabakasını öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar yoğun ilgiyle takip ederken, maç sonunda şampiyon takım büyük sevinç yaşadı.
08 Mayıs 2026 Cuma - 10:02
Siirt’te kaybolan büyükbaş hayvan çamura saplanmış halde bulundu
Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesinde çamura saplanan büyükbaş hayvan, yapılan çalışmalar sonucu bulunduğu yerden çıkarıldı. Cevat G.’ye ait büyükbaş hayvan dün gece saatlerinde kayboldu. Hayvan sahibi, gece boyunca yaptığı aramalar sonucunda hayvanını sabah saatlerinde çamurlu alanda mahsur kalmış halde buldu. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla çamura saplanan hayvan bulunduğu yerden çıkarılarak, sahibine teslim edildi. Cevat G. ve vatandaşlar, hızlı müdahalede bulunan ekiplere teşekkür ettiler.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 09:12
STSO Başkanı Kuzu: ’’Yerli ve milli savunma sanayimiz gurur veriyor’’
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, İstanbul’da düzenlenen SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarına katıldı. Savunma, havacılık ve uzay sanayinin önde gelen yerli ve yabancı firmalarını bir araya getiren fuarda temaslarda bulunan Kuzu, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayindeki gelişimini yerinde inceleme fırsatı buldu. Fuarda sergilenen ileri teknoloji ürünleri yakından takip eden Kuzu, sektör temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmelerde yeni iş birliği imkanlarını değerlendirdi. Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan Kuzu, Türkiye’nin savunma sanayinde son yıllarda önemli bir hamle gerçekleştirdiğini belirterek, bu gelişmelerin yalnızca büyük şehirler için değil, Anadolu’daki iller için de önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti. Kuzu, "Yerli ve milli savunma sanayimizin geldiği noktayı yerinde görmek bizler için büyük bir gurur. Bu tür organizasyonlar sayesinde hem ülkemizin üretim gücünü daha yakından tanıyor hem de Siirt iş dünyası adına yeni iş birliği fırsatlarını değerlendirme imkânı buluyoruz" dedi. Siirt Ticaret ve Sanayi Odasının, üyelerinin farklı sektörlerle entegrasyonunu artırmak ve ekonomik gelişime katkı sunmak amacıyla ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılım sağlamaya devam edeceği vurgulandı.
20 Aralık 2023 Çarşamba - 14:51
Siirt’te trafikte ’yol verme’ kavgası
Siirt’te "yol verme" kavgasında motosiklet sürücüsü darp edildi. Alınan bilgilere göre, Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda 56 AAE 769 plakalı motosiklet sürücüsü sol şeritten ilerlerken, sağ şeritte park halinde bulunan 56 AK 365 plakalı minibüsün hareket etmesiyle çarpışma meydana geldi. Yol verme meselesi yüzünden çıkan kavgada motosiklet sürücüsü M.O., ismi öğrenilemeyen minibüs şoförü tarafından darp edildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Darp sonucu yaralanan M.O.’nun, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
20 Aralık 2023 Çarşamba - 14:37
Siirt’te minibüs ile çarpışan pikap devrildi
Siirt’te minibüsle çarpışan pikap devrildi. Kazada can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Alınan bilgiye göre, Afetevler Mahallesi 99 Evler Caddesi’nde sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 72 ABJ 566 plakalı minibüs ile 72 AAD 880 plakalı pikap çarpıştı. Pikap çarpışmanın etkisiyle devrildi. Kazada can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
20 Aralık 2023 Çarşamba - 14:32
Atalarından devraldıkları rahvan atlarına gözleri gibi bakarak yarışlara hazırlıyorlar
Siirt’te yaşayan ve 3. kuşak olarak devraldıkları rahvan at yetiştiriciliği görevini sürdüren kardeşler, atalarından gelen geleneği yaşatmaya çalışıyor. Yetiştirdikleri atlara gözleri gibi bakan kardeşler, şampiyon atlar yetiştirmek için çaba sarf ediyor. Siirt’te her gün bakımını yaptığı atları, çiftliğinde gezdiren at yetiştiricisi Berkan Yüksek, atlara binip boş tarlalarda antrenman yaptırarak yarışlara hazırlıyor. Özenle atların bakımlarını yaptığını söyleyen Yüksek, "Dededen babadan kalma bir meslek. Ben babam ve kardeşim mesleği sürdürüyoruz. Çiftliğimizde rahvan atları yetiştiriyoruz. Gerektiği zaman Azerbaycan’dan ve İran’dan yerli ırkımız olan Türk rahvan atlarını getirtip burada yetiştiriyoruz. Atlarımızın geneli yarış kapasiteli atlardır. Ülkemizde her yıl geleneksel olarak her ilimizde olmak üzere yarışlar düzenleniyor. Geleneksel rahvan yarışlarında şenlikler eşliğinde rahvan atlarını öne çıkarmak için uğraşlarımızı sürdürüyoruz. Yarışlarımız konusunda federasyonumuz bununla ilgili çok iyi çalışmalar yapıyor. Rahvan atlarını her zaman önde tutabilmek için federasyon başkanımız ve ilgili hakemlerimiz çok büyük uğraşlar veriyor. Bu konuda bununla ilgili büyük çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar doğrultusunda memleketimizde biz de bunu sürdürmeye çalışıyoruz. Siirt olarak yarışlarda, sahalarda görünmeye çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu. "Tayın gelişimi, küçük bir fidanın gelişimi gibidir" Rahvan atı yetiştirmenin zorlu olduğunu söyleyen ve bu işle uğraşmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan at yetiştiricisi Serhat Tokgöz, "Rahvan atlarının bakımları günde iki kere tımarlı olur. Baktığın zaman atın tüm hastalıklarından anlamak gerekiyor. Atın bugünkü durumu nasıldır, ne istiyor, neyi karşılayabiliriz gibi durumları öğrenmek lazım. Tayın gelişimi küçük bir fidanın gelişimi gibidir. Tayı herkes yetiştiremez. Herkes iyi bir tay ve iyi bir at bakımı yapamaz. Tayların çok iyi gelişimi için gerekli noktalarda bilgi sahibi olmak lazım. Çıkarıp kendi özgürce hareket edebileceği bir alanın olması lazım. Eğitimlerini daha iyi, daha usta bir atla beraber verilmesi gerekiyor. Çünkü tay cahildir. Ne şekilde eğitirseniz o şekilde size alışır’’ ifadelerini kullandı. "Siirt’te çıkan atlar Türkiye’nin hiçbir yerinde yok" Yeterli imkan olmadığından dolayı atlara gerekli eğitimin verilemediğini ve Siirtli rahvan at yetiştiricileri olarak bölgeye tesis yapılmasını istediklerini belirten at yetiştiricisi Ferhat Tokgöz ise, "Maalesef sahamız ve imkanımız olmadığı için burada atlarımızın eğitimini veremiyoruz. Kendi imkanlarımızla ufak çapta yapmış olduğumuz bir sahada atlarımızı günde yarım saat çalıştırabiliyoruz. Bugün Türkiye’de her bir yanda rahvan atları için tesisler kuruldu. Yetkililerden biz şunu talep ediyoruz. Siirt’teki çıkan atlar Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Türkiye’nin bütün rahvan atları öncelikle Siirt’ten geçiyor. Siirtliler olarak bir an önce bize güzel bir tesis yapılmasını istiyoruz’’ dedi.
19 Aralık 2023 Salı - 17:01
Siirt’te İl Tarımsal Üretim Planlama Teknik Komitesi toplantısı gerçekleştirildi
Siirt’te Tarımsal Üretimin Planlamasına Yönelik Teknik Komite Toplantısı, Vali Yardımcısı Abdulhamit Mutlu başkanlığında teknik komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 14 Eylül 2023 tarih ve 32309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Tarımsal Üretimin Planlaması Hakkındaki Yönetmelik" çerçevesinde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarım Müzesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda hayvansal ve su ürünleri üretim planlaması rehberleri değerlendirildi. Siirt’in hayvansal ve su ürünleri üretimi konuları hakkındaki mevcut durum ve 2024-2026 yılları arasındaki 3 yıllık hedefler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, il müdürlüğü idarecileri, Siirt Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakülteleri Dekan Yardımcıları, DSİ Şube Müdürü Ömer Kızılay ve tarımsal STK başkanları katıldı.
19 Aralık 2023 Salı - 16:47
Siirt’te çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi ağır yaralandı
Siirt’in Baykan ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada sırtından bıçaklanan şahıs ağır yaralandı. Alınan bilgilere göre, ilçenin Atabağı belde merkezinde iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan sözlü tartışma, kısa sürede büyüyerek bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada sırtından aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan N.B., olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Kurtalan Devlet Hastanesine kaldırıldı. jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
19 Aralık 2023 Salı - 15:20
Vali Kızılkaya vatandaşların taleplerini dinledi
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, önemli meselelerini dile getirildiği ve taleplerin iletildiği halk gününde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların ilettiği talepleri özenle not alan Vali Kızılkaya, vatandaşların makul ve önemli taleplerinin çözümü için gereken adımların atılacağını ve çalışmaların titizlikle takip edileceğini belirtti. Devletin kapısının her daim vatandaşlar için açık olduğunu vurgulayan Vali Kızılkaya, "Amacımız devletin şefkatini ve desteğini vatandaşlarımıza hissettirmek, onların sorunlarını imkânlar ölçüsünde en kısa sürede çözmektir" dedi. Vatandaşların huzurunu ve yaşam kalitesini daha da artırmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Vali Kızılkaya, vatandaş odaklı kamu hizmeti sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
19 Aralık 2023 Salı - 13:06
Kezer yolunda kontrolden çıkan araç kamyonun altında girdi
Siirt-Kezer yolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari aracın, kamyonun altına girmesi sonucu 1 kişi ağır yaralandı. Alınan bilgilere göre, Siirt-Kezer yolu Yağmurtepe köyü mevkiinde 56 AG 130 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 21 ABC 055 plakalı kamyonun altına girdi. Kazada araç şoförü ağır yaralandı. Yaralı, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
19 Aralık 2023 Salı - 10:06
Siirtli vatandaşlardan Vali Kızılkaya’ya kitap fuarı için teşekkür
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın talimatıyla düzenlenen 8. Siirt Kitap Fuarına katılan vatandaşlar, Vali Kızılkaya’ya teşekkür etti. Vatandaşlar fuarla ilgili övgü dolu sözler sarf ederek 7 gün boyunca ailece kitap fuarını gezdiklerini ve yazarların söyleşilerini dinlemekten oldukça memnun kaldıklarını dile getirdi. Yazarlar ve okuyuculardan tam not alan kitap fuarı, Siirtlilere unutulmaz bir hafta yaşattı. Vatandaşlar, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’ya bu hizmetinden dolayı teşekkür etti.
18 Aralık 2023 Pazartesi - 20:30
Siirt’te 8,5 kilo metamfetamin ele geçirildi: 2 tutuklama
Siirt’te polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta 8 kilo 560 gram metamfetamin ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Baykan ilçesi Ziyaret uygulama noktasında B.C.’nin aracında yapılan aramada 8,5 kilo metamfetamin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan B.C. ve H.C., adli işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
18 Aralık 2023 Pazartesi - 16:09
Siirt Üniversitesi’nde üretilen temizlik ürünleri
Siirt Üniversitesi tarafından üretilen temizlik ürünlerinin lansman tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Siirt Üniversitesi Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜSİMER) tarafından fıstık kolonyası, bıttım sabunu ve temizlik ürünlerinin üretildiği ve ilk ihracatın Libya’ya yapıldığı ürünlerin satışı ve ihracatı devam ediyor. Ürünlerin üretimin emeği geçenlere şükranlarını belirten Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, hayatın içine kazınan temizlik malzemelerinin, üniversite bünyesinde ve yöresel özelliklerin de içine katılarak yeni ürünler ortaya konup hem hiç piyasaya hem de dış piyasaya çıkacak şekilde üniversitedeki kimya bölümündeki öğrenci, öğretmen ve birlikler tarafından uygulayıp aynı zamanda bir ürün olarak ortaya çıkarabilmeleri çok kıymetli olduğunu söyledi. Vali Kızılkaya, bu vesileyle emeği geçen başta rektör olmak üzere bölüm öğretim görevlilerine, öğrencilerine ve emeği geçen bütün herkese şükranlarını ilettiğini kaydetti. Ürünlerin tanıtımı Doç. Dr. Orhan Baytar tarafından yapıldığı ve İsrail ürünlerine tepki olduğu bu dönemde yerli ürünlere yönelmek ve ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamanın gerekliliğini vurgulayan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, "Yurt dışına bir şey satmamız lazım. Bir dolar da olsa bir EURO da olsa bir şeyler satmak lazım. Bu misyonla Siirt Üniversitesi Anadolu’nun çok kısa zaman önce Libya’ya bu temizlik ürünlerimizin ihracatını yaptı. Şimdi işi biraz daha ilerleterek, özellikle Filistinli kardeşlerimizin bombalandığı bir durumda, Israil ürünlerinin artık istenmediği bir alanda bizlerin bir alternatif üretmemiz gerektiği ortadadır’’ dedi.
18 Aralık 2023 Pazartesi - 15:01
Kurtalan’da trafik kazası
Siirt’in Kurtalan ilçesinde maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Alınan bilgilere göre kaza, Kurtalan ilçesi Şenköy yolunda meydana geldi. Sürücüsü ve plakası öğrenilmeyen transit, 12 AL 946 plakalı otomobil ile çarpıştı. Haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan olmazken, kaza ilgili inceleme başlatıldı.
17 Aralık 2023 Pazar - 17:12
Siirt 8. Kitap Fuarı sona erdi
Siirt’te “Yüz Yıllar Boyu Oku” temasıyla 11 Aralık tarihinde açılan Siirt 8. Kitap Fuarı bugün sona erdi. Siirt Valiliği ev sahipliğinde, Siirt Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen 8. Kitap Fuarına 57 seçkin yazar, 80 yayınevi katılırken, fuar boyunca yazarlar tarafından söyleşi, imza günü ve çocuklara yönelik çeşitli sanat etkinlikleri düzenlendi. Kitap fuarı kentin kültür-sanat ve edebiyat ile tanıtımına büyük bir katkı sağladı. Buna benzer etkinliklerin sürekliliğinin olmasını belirten Veysel Kadirhan Çolak, “Siirt’imiz için kitap fuarının olması, insanların aktivite olarak değerlendirip kendini geliştirmesi açısından güzel bir etkinlik. Biz de bunun için geldik buraya. Güzel kitaplar da aldık. Herkese teşekkür ediyorum’’ dedi. Fuar boyunca kitapları incelediğini belirten Tuğba Gürgen Altıntaş ise, “Yedi gün boyunca kitap fuarına gelmeye çalıştım. Sevdiğim yazarlar geldi. Siirt’te böyle etkinliklerin olması gerekiyor. Gerçekten çok etkileyici. Kitap fuarına büyük ilgi var. Bu etkinliklerin sürekliliğinin devamının olması gerekiyor” diye konuştu. Okuyucu Murat Epönder, şunları kaydetti: “Kitap fuarını çok beğendik. Birçok kitap gördük. Böyle etkinliklerin Siirt’te daha çok olmasını diliyorum. Çünkü gerçekten çok güzel etkinlikler ve çok büyük katılım olduğunu gördük. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.’’
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder