Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Sinop
Müezzin "Kâbe’de Hacılar" ilahisini okudu, öğrenciler eşlik etti
06 Mart 2026 Cuma - 18:08:54
Sinop’un Türkeli ilçesinde, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Güzelkent İlkokulu’ndan bir grup öğrenci, Merkez Yalı Camii’ni ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler caminin manevi atmosferinde anlamlı bir etkinliğe katıldı. Son dönemde ilahi sanatçısı Celal Karatüre tarafından seslendirilmesiyle yeniden gündeme gelen "Kâbe’de Hacılar Hu Der Allah" ilahisi, Merkez Yalı Camii müezzini Enver Kılıçaslan tarafından okundu. İlahiyi dinleyen öğrenciler ise hep birlikte "Allah" diyerek ilahiye eşlik etti. Program kapsamında Merkez Yalı Camii İmam Hatibi İsa Yaman da öğrencilere Ramazan ayının önemi hakkında bilgiler verdi. Ramazan’ın manevi atmosferi, ibadetlerin anlamı ve paylaşmanın önemi üzerine yapılan kısa sohbet öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi. Ramazan ayının manevi ikliminde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler hem camiyi yakından tanıma fırsatı buldu hem de ilahiler eşliğinde anlamlı anlar yaşadı. Program sonunda öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür edilerek başarılarının devamı temenni edildi.
06 Mart 2026 Cuma - 16:38
Sinop’ta nüfusun yüzde 50,3’ü kadınlardan oluştu
Sinop’ta 2025 yılı nüfus verilerine göre kadın nüfus erkek nüfusu geride bıraktı. Toplam 225 bin 848 kişinin yaşadığı ilde nüfusun yüzde 50,3’ünü kadınlar oluştururken, erkeklerin oranı yüzde 49,7’de kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) 2025 verilerine göre Sinop’ta 113 bin 622 kadın, 112 bin 226 erkek yaşıyor. Kentteki kadın nüfusunun büyük bölümünü yetişkinler oluştururken, kadınların yüzde 82,5’inin 18 yaş ve üzerinde olduğu görüldü. Ayrıca kadın nüfusun yüzde 23,2’sinin 65 yaş ve üzeri olduğu belirlendi. Eğitim verileri incelendiğinde, Sinop’ta kadınların okuryazarlık oranının oldukça yüksek olduğu dikkat çekti. 2024 yılı verilerine göre kentte 6 yaş ve üzerindeki kadınların yüzde 95,4’ünün okuma yazma bildiği kaydedildi. Öte yandan evlilik istatistikleri de açıklandı. 2025 yılında Sinop’ta kadınlarda ortalama ilk evlenme yaşı 25,9 olarak hesaplanırken, erkeklerde bu yaş ortalaması 28,7 oldu. Kentte erkeklerin kadınlara göre daha geç yaşta evlendiği görüldü.
06 Mart 2026 Cuma - 14:04
Sinop’un sağlık kadrosu güçleniyor
Sinop ve ilçelerindeki devlet hastanelerinde görevlendirilmek üzere 17 hekim atandı. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 127. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası sonuçlarına göre, Sinop ve ilçelerindeki sağlık kuruluşlarına toplam 17 yeni hekim ataması yapıldı. Atama listesine göre branş ve birim dağılımı şu şekilde gerçekleşti: Sinop Atatürk Devlet Hastanesi: 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 iç hastalıkları uzmanı. Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi: Deri ve zührevi hastalıkları, acil tıp, çocuk sağlığı ve hastalıkları, tıbbi mikrobiyoloji, üroloji branşlarında birer uzman hekim; ayrıca 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı (tabip kadrosu) ve 2 pratisyen tabip. Ayancık Devlet Hastanesi: 1 iç hastalıkları uzmanı. Durağan Şehit Hakan Tanrıkulu Devlet Hastanesi: 3 pratisyen tabip. Türkeli Devlet Hastanesi: 1 pratisyen tabip. Ayancık Yenikonak Aile Sağlığı Merkezi’ne 1 aile hekimliği uzmanı ve Türkeli Toplum Sağlığı Merkezi’ne 1 pratisyen tabip görevlendirildi.
06 Mart 2026 Cuma - 14:03
Sinop’ta fahiş fiyat ve etiket denetimleri: 15 ihlal tespit edildi
Sinop Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, şubat ayı boyunca gerçekleştirdikleri denetimlerde fahiş fiyat ve yanıltıcı etiket kullanan işletmelere göz açtırmadı. Yapılan kontrollerde 15 ihlal tespit edilerek idari 59 bin 595 TL para cezası uygulandı. Tüketici mağduriyetlerinin önüne geçmek ve piyasa dengesini korumak amacıyla sahaya inen Sinop Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir denetim gerçekleştirdi. İl merkezi ve ilçeleri kapsayan çalışmalarda, raflardaki ürünlerin etiketleri ile kasa fiyatları mercek altına alındı. Denetimler kapsamında toplam 143 firmayı ziyaret eden ekipler, temel gıda ve tüketim maddeleri başta olmak üzere 2 bin 595 üründe inceleme yaptı. Haksız fiyat artışı ve yanıltıcı indirim oyunlarına karşı yapılan kontrollerde, 15 ihlal tespit edildi. Mevzuata aykırı satış yaptığı belirlenen işletmelere yönelik toplam 59 bin 595 TL tutarında idari yaptırım uygulandı. Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların alışveriş sırasında karşılaştıkları olumsuzlukları bildirmelerinin önemine değindi. Tüketicilerin fahiş fiyat veya yanıltıcı etiketle karşılaşmaları halinde Alo 175 Tüketici Danışma Hattı, HFA Mobil Uygulaması ve CİMER üzerinden hızlıca şikayet oluşturabilecekleri hatırlatıldı.
30 Mart 2025 Pazar - 15:27
Sinop’ta ’Eğitimde Yeni Ufuklar: Müze Pedagojisine Yolculuk’ projesi
Sinop Üniversitesi "Bir Fikrim Var" Öğrenci Kulübü tarafından yürütülen "Eğitimde Yeni Ufuklar: Müze Pedagojisine Yolculuk" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES desteğiyle hayata geçirildi. Proje ile okul öncesi çocukların müze eğitimi almaları ve erken yaşta tarih, kültür bilinci kazanmaları hedefleniyor. Proje kapsamında, Sinop Üniversitesi öğrencileri okullara giderek okul öncesi çocuklara müzelerin önemini anlattı. Öğrenciler, miniklere müze kuralları ve tarihi eserler hakkında bilgiler vererek, eğitici bir oyun süreci başlattı. Bu süreçte çocukların, öğrendiklerini pekiştirmeleri için drama ve dil etkinlikleri düzenlendi. Öğrenciler, sınıflarda başlayan teorik eğitimlerin ardından, Sinop’taki müzeleri ziyaret ederek öğrendiklerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çocuklar müzede, tarihi eserleri yakından görerek, keşfetme, gözlem yapma ve sanatla iç içe olma imkanı elde etti. Proje, müzelerin eğitici potansiyelini erken yaşta kullanarak, çocukların bilgiye olan ilgilerini artırmayı ve kültürel farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitimde yeni ufuklar açmayı hedefleyen proje, geleceğin öğretmen adaylarının da müze pedagojisi konusunda bilinçlenmesini sağlıyor. Sinop Üniversitesi "Bir Fikrim Var" Öğrenci Kulübü tarafından yürütülen "Eğitimde Yeni Ufuklar: Müze Pedagojisine Yolculuk" projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES desteğiyle hayata geçirildi. Proje ile okul öncesi çocukların müze eğitimi almaları ve erken yaşta tarih, kültür bilinci kazanmaları hedefleniyor. Proje kapsamında, Sinop Üniversitesi öğrencileri okullara giderek okul öncesi çocuklara müzelerin önemini anlattı. Öğrenciler, miniklere müze kuralları ve tarihi eserler hakkında bilgiler vererek, eğitici bir oyun süreci başlattı. Bu süreçte çocukların, öğrendiklerini pekiştirmeleri için drama ve dil etkinlikleri düzenlendi. Öğrenciler, sınıflarda başlayan teorik eğitimlerin ardından, Sinop’taki müzeleri ziyaret ederek öğrendiklerini uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu. Çocuklar müzede, tarihi eserleri yakından görerek, keşfetme, gözlem yapma ve sanatla iç içe olma imkanı elde etti. Proje, müzelerin eğitici potansiyelini erken yaşta kullanarak, çocukların bilgiye olan ilgilerini artırmayı ve kültürel farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Eğitimde yeni ufuklar açmayı hedefleyen proje, geleceğin öğretmen adaylarının da müze pedagojisi konusunda bilinçlenmesini sağlıyor.
30 Mart 2025 Pazar - 15:25
Hem meslek öğreniyorlar hem de kazanç sağlıyorlar
Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, günde 3 bin ekmek üreterek hem meslek öğreniyor hem de kazanç elde ediyor. Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri somun, roll ve pide çeşitleri olmak üzere günde 3 bin ekmek üretimi yapıyor. Öğrenciler tarafından üretilen ekmekler, okul ve pansiyonlara dağıtılıyor.80 öğrencinin eğitim gördüğü Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünde, öğrenciler sırasıyla ekmek üretiminin tüm aşamalarını uygulamalı olarak öğreniyor. Usta öğreticiler eşliğinde yapılan bu üretim süreci, hem öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmelerine hem de döner sermaye sisteminden gelir elde etmelerine imkan sağlıyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hayri Yıldız, üretim sürecinin öğrencilere büyük bir fırsat sunduğunu ifade ederek, "Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında 80 öğrencimiz var. Biz bunları sırayla ekmek üretim atölyesinde görevlendiriyoruz. 80 öğrencimizde sırayla bu işi öğreniyorlar. Burada öğrencilerimiz bütün ekmek çeşitlerini usta öğreticilerimiz nezaretinde öğrenmektedirler. Ürettikleri ekmekleri. Öğrencilerin ürettikleri ekmekleri öğrenciler yemektedirler. Pansiyon okullarımızın hepsine, taşımalı okullarımıza, ana okullarımıza bu ekmekleri vermekteyiz" dedi. Usta Öğretici Mert Çağlı ise "Burada öğrenci arkadaşlarımızla beraber hem uygulamalı eğitim hem de ileriye dönük yapabilecekleri konusunda eğitim de veriyoruz. Kendileri burada ufak da olsa bir meblağ kazanç sağlıyorlar. Kendi harçlıklarını çıkartıyorlar. Beraber eğlenceli bir şekilde işimizi yürütüyoruz. Hamurun yoğrulmasından kesimine kadar, şekillendirip tepsilenmesine kadar, pişmesine kadar, mayalanmasına kadar hepsinden geçiyorlar sırayla. Hepsini inceliklerle, titizlikle öğretiyoruz. Onlar da öğrenmekten keyif duyuyorlar. İnşallah ilerde de bizim gibi yeni nesiller de bu iş üzerinden ilerleyecekler" diye konuştu.
30 Mart 2025 Pazar - 15:25
Nisi Göleti 1. Etap Projesi’nde sona gelindi
Sinop’un önemli projelerinden biri olan Nisi Göleti’nde, İl Özel İdaresi tarafından başlatılan Nisi Göleti 1. Etap Projesi’nde sona gelindi. Proje kapsamında, Nisi Göleti’ne büyük bir çocuk oyun parkı, ahşap köprü, baskı beton yürüyüş yolları ve oturma grupları gibi çeşitli yeni düzenlemeler gerçekleştirildi. Yapılan bu düzenlemelerle göletin çevresi, bölge halkı ve ziyaretçiler için daha erişilebilir ve estetik hale getirildi. Proje alanını ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Vali Özarslan, gölet çevresinin estetik ve fonksiyonel açıdan önemli bir dönüşüm geçirdiğini belirterek, bölgenin hem Sinop halkı hem de yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.
30 Mart 2025 Pazar - 15:24
Kedinin tezgahtan balık alması kamerada
Sinop’ta balıkçı tezgahından balık alan kedinin görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. Kedinin önce gözcülük yapması daha sonra da etraf sakinleşince tezgahtaki balığı alıp götürmesi izleyenleri güldürdü. Sinop Tuzcular Caddesi’nde balıkçının tezgahından balık alan kedinin görüntüsü güvenlik kamerasına yansıdı. Kedinin önce tezgaha yaklaşıp, etraf sakinleşinceye kadar beklemesi, daha sonra da tezgahtan somon balığını alıp götürmesi izleyenleri güldürdü. Kedinin peşine giden balıkçı kediyi bulamadı.
30 Mart 2025 Pazar - 15:20
Sinop protokolü bayramlaştı
Sinop’ta, Ramazan Bayramı dolayısıyla Sinop Öğretmen evinde bayramlaşma programı düzenlendi. Sinop protokolü, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Sinop Öğretmenevi’nde bir araya geldi. Sinop Valiliği koordinesinde düzenlenen programa katılım yoğun oldu. Bayramlaşma programına Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Vali Özarslan, "Ramazan bizlere sabrı, hoşgörüyü, dayanışmayı yaşatan mübarek bir aydır. Ramazan ayı aslında bir mekteptir, okuldur. Ramazan ayında bu okulda sürekli olarak tekraren iyilik, yardımlaşma, paylaşma ve sabrına dönük öğütlerde bulunun ve bu hasretlerin içselleştirilmesi için sürekli bir Rabbimizin onayladığı, Rabbimizin rızasını kazanmak için bu davranışlarda bulunmaya gayret ederiz. Bu önemli hasretlerimizi asıl olan yalnızca Ramazan ayında değil bir ömür boyu sürdürmemizde fayda var" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Özarslan, davetlilerle bir süre sohbet etti. İkramların verildiği program, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.
29 Mart 2025 Cumartesi - 18:23
Sinop’ta uyuşturucu operasyonu
Sinop’ta yapılan uyuşturucu operasyonunda 25.1 gram marihuana uyuşturucu madde, 4 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere başlanıldı. Sinop İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bayram tedbirleri kapsamında uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Durağan ilçesinde ikamet eden R.Ç., M.Ç., D.Z. isimli şahısların üzerlerinde ve ikametinde yapılan adli aramada 25.1 gram marihuana uyuşturucu madde, 4 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere başlanıldı.
29 Mart 2025 Cumartesi - 16:06
Sinop’ta bayram öncesi trafik denetimi
Sinop’ta Ramazan Bayramı öncesinde, trafik kazalarının önlenmesi ve sürücülerin bilinçlendirilmesi amacıyla trafik denetimi yapıldı. Vali Mustafa Özarslan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Başaklıgil ve İl Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu ile birlikte Ordu Köyü Polis Uygulama Noktası’nda trafik uygulaması gerçekleştirildi. Uygulama sırasında durdurulan araçlardaki vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatan Vali Özarslan, bayram tatili için yoka çıkan vatandaşlara trafik tedbirleri kapsamında broşür dağıtarak hatırlatmalarda bulundu. Ayrıca araçlarda bulunan çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Özarslan, onlara da çeşitli hediyeler verdi. Vali Özarslan, denetimler sırasında tatil için motosikletle Sinop’a gelen bir turistle sohbet ederek trafik kurallarına uyduğu için kendisine teşekkür etti. Vatandaşların Ramazan Bayramı günlerini de içine alan 9 günlük tatil haftasını huzur, güven ve esenlik içinde geçirmelerini temin etmek maksadıyla Sinop il genelinde alınan trafik, güvenlik, sağlık ve denetim tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Özarslan, "Bilindiği üzere Ramazan Bayramı’nda ve bayram sonrası tatilde, 9 günlük süre içerisinde bütün tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Bu tedbirlerin en önemlisi de trafik tedbirlerimiz, biraz önce trafik tedbirleri konusunda sürücülerimize gerekli ikazlarda bulunduk. Denetimlerimizi yaptık. Bu denetimlerimiz 9 gün boyunca her gün 636 personelimiz ve 144 ekibimizle 3 deniz botumuzla ve iki radarımızla devam ettirmekteyiz. Bu denetimlerimizi gerek havadan dron ile yerde radarımızla sabit uygulama noktalarında denetimlerimiz 7 gün 24 saat devam edecek. Geçen yıl bir önceki yılda yani 2023-2024 yıllarında gerek Kurban Bayramlarında gerekse Ramazan Bayramlarında günlük 24 canımızı kaybettik. Allah onlara rahmet eylesin. Bundan dolayı bu bayramlarda trafik konusunda çok hassasiyet göstermemiz lazım. Amacımız hiçbir can kaybımızın olmaması" dedi. Sinop’ta trafik denetimlerinin bayram boyunca aralıksız devam edeceği bildirildi.
29 Mart 2025 Cumartesi - 12:19
Sinop’ta kaza yapan araç alev aldı
Sinop’un Boyabat ilçesinde kaza yapan otomobilde yangın çıktı. Kaza, saat 09.15’te Boyabat Üzümlü köyü mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 03 KC 610 plakalı otomobil seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçarak yanmaya başladı. Yanmaya başlayan otomobilde bulunan Rabia Ö., Hamza Ö., Mesut Ö. ve Kezban Ö. çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürerek kontrol altına aldı. Yaralılar sağlık ekiplerince Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
29 Mart 2025 Cumartesi - 10:17
Hatimle teravihe katılan cemaate başarı belgesi
Sinop’un Türkeli ilçesi Gemiyanı Mahalle Camisi’nde Ramazan ayı boyunca hatimle kılınan teravihe katılan cemaate başarı belgesi verildi. Son teravih namazının ardından İlçe Müftü Vekili Ali Sevinç tarafından dua yapıldı. İmam hatip Muhammet Fatih Kara ile Beytullah Yıldız’a, İlçe Kaymakamı Safa Kahraman’ın gönderdiği başarı belgelerini İlçe Müftü Vekili Ali Sevinç tarafından takdim edildi. Yapılan konuşmaların ardından, düzenli olarak hatimle teravih namazına iştirak eden cemaate katılım belgeleri verildi. Programın sonunda çeşitli ikramlarda bulunuldu.
28 Mart 2025 Cuma - 21:48
Türkeli’de kahverengi kokarca ile mücadele çalışmaları
Türkeli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kahverengi kokarca ile mücadele çalışmaları kapsamında, Düz, Hacı ve Gencek köylerinde feromen tuzak yerleştirildi. Müdürlükten yapılan açıklamada, "Ülkemizde hızla yayılım gösteren ve polifag bir zararlı olan kahverengi kokarca zararlısının ilçemiz tarım alanlarındaki mevcudiyetini tespite yönelik olarak Düz, Hacı ve Gencek köylerimize feromen tuzak yerleştirme çalışmaları İlçe Müdürlüğümüz teknik personellerince gerçekleştirilmiştir" denildi.
28 Mart 2025 Cuma - 18:31
Sinop’ta sigara denetimi: 23 işletmeye ceza
Sinop’ta kapalı alanlarda tütün kullanımını engellemek amacıyla 43 işletmede denetim yapıldı. Sigara yasağını ihlal eden 23 işletmeye cezai işlem uygulandı. Sinop’ta, tütün kullanım oranlarının artması ve vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun talimatıyla Sinop İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapsamlı sigara denetimleri gerçekleştirdi. Denetimler sırasında, 43 işletme ziyaret edildi. Kapalı alanlarda sigara yasağını ihlal eden 23 işletmeye cezai işlem uygulandı. Sağlık yetkilileri, denetimlerin titizlikle sürdürüleceğini ve kapalı alanlarda sigara içilmesine kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.
28 Mart 2025 Cuma - 14:14
Sinop’ta bayram tedbirleri
Sinop’ta Ramazan Bayramı öncesi güvenlik ve sağlık tedbirleri alındı. Bayramda vatandaşların yoğun olacağı yerler, şehir içi ve şehirlerarası yollar, alışveriş ve eğlence yerleri, ibadethaneler, otogarlar ve umuma açık alanlarda alınan tedbirler artırılarak yeteri kadar personel ve araç-gereç görevlendirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi’nde günde 22 personel, 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde 24 ambulans ve komuta kontrol merkezi ile birlikte 78 personel, hastanelerin acil servislerinde günde 60 sağlık çalışanı görev yapacak. Bayram öncesi fahiş fiyat artışının önlenmesi ve etiket kontrollerinin yapılması için, marketlerde, yeme içme yerlerinde ve giyim mağazalarında İl Ticaret Müdürlüğü denetim ekipleri görev yapacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri işletmelerde gıda ve hijyen denetimlerine devam edecek.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder