Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Şırnak’ta otomobil yayalara çarptı: 2 yaralı
10 Mart 2026 Salı - 18:59:11
Şırnak’ın İdil ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobilin çarptığı 2 yaya yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.
10 Mart 2026 Salı - 13:32
Şırnak’ta uyuşturucu satıcılarına operasyon: 5 tutuklama
Şırnak’ta son dört günde düzenlenen narkotik operasyonlarında yakalanan 5 uyuşturucu satıcısı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında son dört gün içinde kent genelinde narkotik operasyonları düzenledi. Operasyonlarda "torbacı" olarak tabir edilen uyuşturucu satıcısı 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet yetkilileri, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek hedeflerinin "huzurun şehri Şırnak" olduğunu vurguladı.
10 Mart 2026 Salı - 10:47
Hürmüz kapandı, Gabar stratejik güç oldu
ABD-İsrail ile İran arasında devam eden savaşta tansiyon yükselirken, İran hükümetinin Hürmüz Boğazını kapattığını açıklaması küresel enerji piyasalarında deprem etkisi oluşturdu. Dünya petrol ticaretinin kalbi sayılan boğazın kapanması, enerji arz güvenliğini yeniden gündeme taşırken, Türkiye açısından gözler Şırnak’taki Gabar Dağına çevrildi. Küresel petrol ticaretinin yaklaşık üçte birinin geçtiği Hürmüz Boğazı’nın kapanması, başta Asya ve Avrupa olmak üzere birçok ülkenin enerji tedarik zincirini riske attı. Petrol fiyatlarında sert dalgalanmalar yaşanırken, ithalata bağımlı ülkeler alternatif kaynak arayışına yöneldi. Türkiye de enerji ihtiyacının önemli bölümünü dış kaynaklardan karşılayan ülkeler arasında yer alırken, yerli üretimin stratejik değeri bir kez daha ortaya çıktı. Gabar’da günlük 81 bin varil üretim Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Gabar sahasında sürdürülen çalışmalar kapsamında günlük 81 bin varil petrol üretimi gerçekleştiriliyor. Bu üretim miktarı, Türkiye’nin günlük petrol ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu karşılıyor. Uzmanlara göre Hürmüz Boğazında yaşanan kriz ortamında bu oran, Türkiye için kritik bir güvence niteliği taşıyor. Gabar petrolünün Türkiye ekonomisine yıllık katkısının yaklaşık 2 milyar dolar. Küresel fiyat artışları dikkate alındığında bu katkının daha da artabileceği değerlendiriliyor. Hürmüz’ün kapanmasıyla ithalat maliyetlerinin yükselme ihtimali güçlenirken, Gabar’daki her varil üretim Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına doğrudan katkı sağlıyor. Zorlu kış şartlarına rağmen üretim sürüyor Gabar Dağında kış aylarında kar kalınlığı yer yer 1,5 metreye kadar ulaşıyor. Sert iklim ve zorlu arazi şartlarına rağmen üretim aralıksız devam ediyor. Bu durum, sahadaki operasyonel kapasitenin ve enerji kararlılığının bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Hürmüz Boğazı küresel petrol ticaretinin ana arterlerinden biri. Kapanması ile birlikte, dünya piyasalarında fiyat şokuna yol açmaya devam ediyor. İthalatçı ülkeler için arz riski ve ekonomik çöküş anlamı taşıyor. Buna karşılık, Gabar petrolü, Türkiye’nin yerli ve milli enerji hamlesinin en somut sonucu olarak ortaya çıkıyor. Günlük 81 bin varillik üretimle stratejik katkı sağlıyor. Yıllık 2 milyar dolarlık ekonomik değer üretiyor. Türkiye’nin enerji arz güvenliğini güçlendiriyor Enerji jeopolitiğinin sertleştiği bu dönemde Şırnak’tan yükselen üretim, Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltan en kritik unsurlardan biri olarak öne çıkıyor. Hürmüz’de yaşanan her gelişme küresel piyasaları sarsarken, Gabar’daki her yeni varil Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolculuğunda stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.
09 Mart 2026 Pazartesi - 14:38
Şırnak’ta narkotik, kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 3 tutuklama
Şırnak’ta kaçakçılık ve narkotik operasyonlarında hakkında işlem yapılan 39 kişiden 3’ü tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube, Narkotik Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince istihbari çalışmalar sonucunda 2-8 Mart tarihlerinde kent merkezi, 6 ilçe ve Habur Gümrük Sınır Kapısında operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, 5 gram esrar maddesi, 21 gram metamfetamin maddesi, 8 adet sentetik ecza, 1 gram sentetik kannabinoid maddesi, 7 adet uyuşturucu aparatı 297 bin 900 adet kaçak sigara, 100 adet puro, 24 adet cep telefonu, 45 adet elektronik sigara, 1 adet sahte çek, 2 adet emtia ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 550 bin lira olduğu öğrenilirken, operasyonlarda 36 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edilen şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken diğerleri hakkında yasal işlem yapıldı.
03 Mart 2025 Pazartesi - 17:52
Kato Dağı’nda Türk bayraklı sağlıklı yaşam yürüyüşü
Şırnak’ta Kato Dağı’ndan Beytüşşebap ilçe merkezine sağlık yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi. İlçede 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Zararlı alışkanlıklarla mücadele ve sağlıklı yaşamı seç" sloganı ile düzenlenen yürüyüşe Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Özdemir, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Gönüllü gençlerin dev Türk bayrağı ve pankartlı yürüyüşü 2 kilometre boyunca sürdü. Öğrencilerden Pelşin Uysal, etkinliğin çok güzel geçtiğini belirterek, "Sağlıklı yaşamayı tercih edin, sigaradan ve alkolden uzak durun" dedi. Nehir Ataman ise, güzel bir yürüyüş yaptıklarını belirterek, sağlıklı bir yaşam için el ele verme çağrısında bulundu.
03 Mart 2025 Pazartesi - 15:38
Şırnak Devlet Hastanesi bünyesinde göz anjiyosu yapılmaya başlandı
Şırnak Devlet Hastanesi’nde göz anjiyosu yapılmaya başlanarak dış sevklerin önüne geçildi. Şırnak Devlet Hastanesi’nde göz anjiyosunun yapılmaya başlanmasıyla il dışına hasta sevklerinin azalacağını belirten Göz Hastalıkları ve Cerrahi Uzmanı Dr. Ozan Akpınar, göz polikliniğinde göz anjiyosu kurulduğunu söyledi. Poliklinik yoğunluğuna bağlı olarak günde 8-10 hastaya tedavi uygulanabileceğini belirten Dr. Akpınar, böylelikle hem sağlık hizmetinde daha ileri seviyelere ulaştıklarını, hem de sevklerin önüne geçileceğini kaydetti. Dr. Akpınar, göz anjiyosunun retina dedikleri göz arkasının damar kısmını görüntüleyen ve retina hastalıklarını tanı ve takip için kullanılan bir yöntem olduğu bilgisini paylaşarak, "Kimlere yapıyoruz bunu? Şeker hastalarına, gözünde damar tıkanıklığı olanlara, görme merkezinde sıvı toplanan, gözünde kanama ve iltihabı olan ve sarı nokta dediğimiz gözünde yara olan hastalara uyguluyoruz. Özellikle şeker hastalığı olan ve şekeri olmasa bile ileri yaş görme hastalığı olan hastalarda sıkça kullandığımız bir yöntem. Göz bebeklerini büyütmek için bir damla damlatıyoruz ve göz bebeği genişledikten sonra hastaya damar yolu açılıp ardından ilaç verildikten sonra göz arkasının fotoğrafları çekiliyor" dedi. Yaklaşık 10 dakika süren bir işlem olduğunu ifade eden Dr. Akpınar, "Daha önce eğitim ve araştırma hastaneleri ile üçüncü basamak üniversite hastanelerinde uygulanan bir yöntem. Cihazın hastanemizde artık bulunması nedeni ile dış sevklere gerek kalmadan hastalar takiplerine Şırnak Devlet Hastanesi’nde olabilme imkanına artık sahipler. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Bu makine yeni kuruldu. Ekipman yeni sağlandı ve personel de yeni sağlandı. Artık aktif bir şekilde çekim yapılabilecek. Poliklinik yoğunluğuna göre günde ortalama 8 ila 10 hastanın çekimi yapılabilecek seviyede" şeklinde konuştu.
03 Mart 2025 Pazartesi - 14:07
Şırnak’ta narkotik, asayiş, kaçakçılık ve terör operasyonlarında 42 şüpheliye işlem yapıldı
Şırnak’ta son 1 haftada terör, kaçakçılık, narkotik ve asayiş operasyonlarında gözaltına alınan 42 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Narkotik ekiplerince il geneli ile Habur Sınır Kapısı’nda son 1 haftada yapılan operasyonlarda; 2,37 gram metamfetamin maddesi, 2 bin 760 paket kaçak sigara, 855 paket elektronik sigara tütünü, 190 adet cep telefonu, 12 kilo çay, 1 adet tabanca, 2 adet şarjör, 16 bin 371 adet emtia, 822 adet elektronik sigara ele geçirildi. 6 şüpheli terör operasyonlarında, 5 şüpheli narkotik operasyonlarında, 31 şüpheli ise asayiş ve kaçakçılık operasyonlarında gözaltına alınarak haklarında yasal işlem yapıldı.
03 Mart 2025 Pazartesi - 12:59
Şırnak’ta branş doktorunun tehdit edilmesine Sağlık-Sen’den tepki
Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanlığı, kentte görev yapan bir branş doktorunun SABİM üzerinden tehdit edilmesine tepki gösterdi. Şırnak Devlet Hastanesinde görev yapan bir branş doktoru Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) üzerinden tehdit edildi. Doktor ve sağlıkçılara yönelik artan şiddet ve tehdit olaylarının kabul edilemeyeceğinin altını çizen Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, sağlık çalışanları ve doktorların hayat kurtarmak isterken darp edilmeleri ve tehdit edilmesini tasvip etmediklerini söyledi. Şiddet söylemini kabul etmedikleri gibi tehdidin imasını de kabul etmediklerini ifade eden Anmal, hiç bir tehdit halka verilen sağlık hizmetini engelleyeceğini dile getirdi.
03 Mart 2025 Pazartesi - 12:14
Şırnak’ta GES projesi ile içme suyu hattının enerji ihtiyacı karşılanıyor
Şırnak’ın İdil ilçesinde kurulan güneş panelleri sayesinde köyün içme suyu hattının enerji ihtiyacı karşılanıyor. Şırnak İl Özel İdaresi tarafından GES projesi kapsamında İdil’in Bozkır köyüne kurulan 75 adet enerji paneli sayesinde köyün içme suyu hattının enerji ihtiyacı karşılanmaya başlandı. Projesi kapsamında 550 Wp gücünde 75 adet güneş paneli kullanarak 35 kWp güç üretti. Tüketilen enerjiyi yerinde üreterek tasarruflu ve doğa dostu bir dönüşüme katkı sağlayan il özel idaresi, bu proje sayesinde de köyün içme suyu hattının da enerji ihtiyacını karşılamış oldu.
02 Mart 2025 Pazar - 18:07
Şırnak’ta freni boşalan tır şarampole devrildi: 1 ölü
Şırnak’ın Cizre ilçesinde freni boşalan kömür yüklü tırın şarampole devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre, Cumhuriyet Mahallesi yeni Şırnak yolunda Feyaz Ak yönetimindeki 27 AVT 202 plakalı toz kömür yüklü tır, freninin boşalması sonucu şarampole devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde tırda sıkışan sürücünün hayatını kaybettiğini belirledi. Tır sürücüsünün cenazesi Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle Cizre-Şırnak karayolu tek taraflı ulaşıma kapatıldı. Devrilen tırın yoldan kaldırılıp çevreye saçılan kömürün temizlenmesi ile yol ulaşıma açıldı.
02 Mart 2025 Pazar - 18:05
Şırnak’ta freni boşalan tır şarampole devrildi: 1 ölü
Şırnak’ın Cizre ilçesinde freni boşalan kömür yüklü tırın şarampole devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre, Cumhuriyet Mahallesi yeni Şırnak yolunda Feyaz Ak yönetimindeki 27 AVT 202 plakalı toz kömür yüklü tır, freni boşalması sonucu para pole devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde tırda sıkışan sürücünün hayatını kaybettiğini belirledi. Tır sürücüsünün cenazesi Cizre Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeni ile Cizre-Şırnak kara yolu tek taraflı ulaşıma kapatıldı. Devrilen tırın yoldan kaldırılıp çevreye saçılan kömürün temizlenmesi ile yol tekrardan ulaşıma açıldı.
01 Mart 2025 Cumartesi - 11:19
Cizre’de 34 öğrenci için Bedi Besmele programı düzenlendi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde hafızlık hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayıp hafızlığa başlayan 34 kız öğrenci için Bedi Besmele programı düzenlendi. Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı Hz. Hatice Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık hazırlık eğitimlerini başarıyla tamamlayıp hafızlığa başlayan 34 kız öğrenci için Bedi Besmele programı düzenlendi. Proje okulu olan Şehit Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulunda da eğitim gören ve işbirliği içinde yürütülen hafızlık eğitimine geçiş programına Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran Cizre İlçe Mili Eğitim Müdürü Şahan İke ile milli eğitim ve müftülük şube müdürleri olmak üzere okul müdürü, kurs yöneticisi, öğretmen ve veliler katıldı. Programda öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve sureler okunup dualar edildi. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
01 Mart 2025 Cumartesi - 10:57
Şırnak’ta besiciler zorlu kış şartlarında meşe yapraklarıyla hayvanlarını besliyor
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde besiciler, yaz aylarında topladıkları meşe yapraklarıyla zorlu kış şartlarında hayvanlarını besliyor.
01 Mart 2025 Cumartesi - 10:46
Şırnak’ta 350 aileye Ramazan kolisi dağıtıldı
Ankara’da görev yapan polis memuru Mustafa Şahin, sosyal sorumluluk projesiyle Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 350 aileye Ramazan kolisi dağıttı. Ankara ve Mersin’de 100 çocuğa zekat zarfları dağıtan Şahin, Adana’da 150, Mersin’de 100 ve Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 350 aileye gıda kolisi ulaştırdı. Yetim ve muhtaç ailelerin Ramazan ayını daha rahat geçirebilmesi için desteklerinin süreceğini belirten Mustafa Şahin, büyük bir özveriyle ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya devam edeceklerini söyledi. Yardım kolisi alan Aziz Yıldız, yardımlar için polis memuruna teşekkür ettiğini söyledi.
01 Mart 2025 Cumartesi - 10:44
Beytüşşebap’ta ortaokul öğrencilerine sınav semineri
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde sınava girecek olan öğrencilere seminer verildi. Beytüşşebap İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği projeyle köy okullarındaki ortaokullarda okuyan ve liselere giriş sınavına hazırlanan öğrencilere seminerler veriliyor. Rehber öğretmenler, Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Anadolu Lisesi konferans salonunda, Mutluca, Bolağaç, Pirinçli, Akçayol ve Boğazöğren köylerindeki ilk ve ortaokullarda eğitim gören öğrencilere seminer verdi. Öğrencilerin sınava hazırlık ve sınav öncesi yapılması gerekenler anlatıldı.
28 Şubat 2025 Cuma - 14:12
Şırnak’ta şelale ve dağlık alanlar buz kesti
Sibirya soğuklarının hakim olduğu Şırnak’ta şelale ve dağlık alanlar buz kesti. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kış çetin geçiyor. Van-Hakkari ve Şırnak üçgenindeki Beytüşşebap’ta Sibirya soğukları hakim. Yüksek bölgelerde kar yağışı etkili olurken alçak kesimlerde ise şelale ve dağlık alanlar dondu. Gece havanın eksi 20’lere kadar düştüğü ilçede şelaleler dondu. Hamdin Şelalesi’nde ise 4 metreyi bulan sarkıtlar oluştu. Bölgeyi gezen Serdar Gökçe, ’’Güneş var ama hava çok soğuk. Gece hava sıcaklığı eksi 20 dereceye düşüyor. Her yer buz kesti, şelaleler dondu’’ dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder