Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Şırnak Belediyesinden ailelere 56 bin lira destek
13 Mart 2026 Cuma - 13:38:43
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen "Aile Yılı" kapsamında Şırnak’ta dikkat çeken bir sosyal destek programı hayata geçirildi. Şırnak Belediyesi, kent merkezinde yaşayan ve 10 ve üzeri çocuğa sahip ailelere tek seferlik 56 bin lira maddi destek vereceğini duyurdu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, toplumun temel yapı taşı olan aile kurumunu güçlendirmek ve büyük bir aileyi fedakarlıkla ayakta tutan ailelere destek olmak amacıyla programın başlatıldığı belirtildi. Sosyal dayanışmayı artırmayı hedefleyen destek kapsamında, büyük ailelerin ekonomik yükünün hafifletilmesi amaçlanıyor. Destekten yararlanmak isteyen aileler için başvuruların başladığı bildirildi. Başvuruların, Şırnak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi üzerinden yapılacağı ifade edildi. Başvuru sırasında vatandaşlardan başvuru formu, nüfus cüzdanı sureti, aile kayıt örneği, tarihçeli yerleşim yeri belgesi ve IBAN bilgisi talep ediliyor. Gerekli şartları taşıyan ailelerin evraklarıyla birlikte belediyeye başvurarak destekten faydalanabileceği belirtildi. Şırnak Belediyesi yetkilileri, aile kurumunu güçlendirmeye yönelik sosyal projelerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurgulayarak, verilen desteğin hem ekonomik hem de toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
13 Mart 2026 Cuma - 12:17
Başkan Yarka’dan yeni mücavir alan için inceleme
Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, belediyenin mücavir alanına dahil edilmesi planlanan bölgelerde teknik ekiplerle birlikte sahada incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin, kentin gelişimine yön verecek yeni planlamalar açısından önemli olduğu belirtildi. Başkan Yarka, belediyenin Toptepe köyüne kadar uzanan mevcut mücavir ve idari sınırları ile yapımı devam eden 500 yataklı bölge hastanesi ve İkizce bölgesinin de içerisinde yer alacağı alanlarda inceleme gerçekleştirdi. Belediye Meclisi kararı doğrultusunda mücavir alana dahil edilmesi planlanan bölgelerde yapılan ziyaretlerde, teknik ekiplerden detaylı bilgi alındı. Saha incelemelerinde altyapı, ulaşım ve planlama çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yarka, kentin büyümesine paralel olarak yeni yerleşim alanlarının planlı şekilde gelişmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Teknik ekiplerin de eşlik ettiği incelemelerde, bölgenin mevcut durumu yerinde incelenirken, ilerleyen süreçte yapılması planlanan çalışmalar ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Yarka’nın gerçekleştirdiği saha ziyaretinin, özellikle yapımı süren 500 yataklı bölge hastanesi çevresinde oluşacak yeni yerleşim ve hizmet alanlarının planlanması açısından önemli bir adım olduğu ifade edildi. Şırnak Belediyesinin, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak modern ve planlı bir şehirleşme için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
13 Mart 2026 Cuma - 11:22
Şırnak’ta yapışık parmaklı iki kardeş ameliyatla sağlıklarına kavuştu
Şırnak’ta doğuştan yapışık parmak (sindaktili) hastalığı bulunan iki kardeş, gerçekleştirilen ameliyatın ardından sağlıklarına kavuştu. Sağ elindeki parmaklarında yapışıklık bulunan 5 yaşındaki Hamdiye Varol ile 10 yaşındaki Mehmet Halil Varol, aileleri tarafından Şırnak Devlet Hastanesine götürüldü. Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından iki kardeşin ameliyat edilmesine karar verildi. Şırnak Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Sergen Karataş ile Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Semih Hatipoğlu ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla kardeşlerin yapışık olan orta parmakları birbirinden ayrıldı. Ameliyatın ardından iki kardeşin ellerinde doku kaybı oluşmadığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sergen Karataş, doğuştan gelen yapışık parmak hastalığının bazı bölgelerde daha sık görüldüğünü belirterek, "İki kardeş olan hastalarımıza doğumsal yapışık parmak (sindaktili) ameliyatı gerçekleştirdik. Bu hastalık bazı bölgelerde daha endemik olup daha sık görülmektedir. Türkiye’de de doğumsal yapışık parmak önemli sorunlardan biridir. Özellikle Şırnak’ta bazı bölgelerde daha yoğun şekilde karşımıza çıkıyor. Göreve başlayalı 8 ay oldu ve bu süre içinde yaklaşık 70 hastaya müdahale ettik. Bu ameliyatlar bazen tek aşamada yapılamıyor, birkaç seans gerektirebiliyor. Şimdiye kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Bu iki hastamızda da genetik geçişli olan bu hastalığa müdahale ederek parmaklarını ayırdık. Hastalarımızın durumu iyi ve taburculuklarını planlıyoruz" dedi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Semih Hatipoğlu ise yapışık parmak vakalarının bölgede sık görüldüğüne dikkat çekerek, "Bu ameliyatlar oldukça zor ve hassas işlemler. Yetişkin yaşa kadar tedavi edilmemiş birçok hastamız da bulunuyor. Sergen hocamızla birlikte şimdiye kadar yaklaşık 70 hastanın ameliyatını gerçekleştirdik. Bölgede akraba evliliklerine bağlı olarak bu tür vakalar daha sık görülüyor. Yapışık parmağın ayrılması fonksiyonel açıdan oldukça önemli. Hastalarımızı başka illere sevk etmeden burada tedavi etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Ameliyat olan Mehmet Halil Varol ise okula gittiğini ve yazı yazmakta zorlandığını kaydederek, "Şırnak Devlet Hastanesine geldik, ameliyat oldum. Ellerimi daha rahat kullanacağım için çok mutluyum" diye konuştu.
12 Mart 2026 Perşembe - 17:39
Cizre’de çocuklar cami ile buluştu
Şırnak’ın Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı Nuh’un Gemisi 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri camiyle buluştu. Nuh’un Gemisi 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören çocuklar, Hz. Nuh Camisinde düzenlenen cami çocuk buluşması programıyla bir araya geldi. Kurs öğrencilerine cemaatle namaz, minber, kürsü, hutbe ve cami adabı hakkında bilgiler verildi. Camiye gelen çocuklar ezberledikleri ayetleri ve duaları okudu. Çocuklara balon ve hediyeler verilirken, camide kaldıkları süre boyunca çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlendi. Kurs yöneticisi Esra Çiçek etkinlikle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Çocuklarla beraber cami-çocuk buluşmamızı gerçekleştirdik ve keyifli anlar yaşadık. Çocuklarımızı normal zamanlarda da camiyle buluşturuyoruz ancak özellikle Ramazan ayı, cami ve Kur’an ayı olduğu için bu bilinci kazandırmak adına bu dönemi tercih ettik. Çocuklar ciddi anlamda memnun oldular, etkinliklerle doyasıya eğlendiler. Cami-çocuk buluşmalarımıza inşallah devam edeceğiz.’’ Cami imamı Mevlüt Dakni de ’’Çocuklarımızla namaz kıldık, minberi gördüler, hutbenin nasıl okunduğunu ve cami kürsüsünde nasıl sohbet edildiğini öğrendiler. Cemaatle namaz kılma bilincini aşılamaya çalıştık. Onları burada görmekten dolayı çok memnun olduk, çok heyecanlandık. Çocuklarımızı her zaman camiye bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.
28 Kasım 2024 Perşembe - 13:40
Suriye’de cansız bedeni bulunan genç Şırnak’ta defnedildi
Şırnak’ın Silopi ilçesinde kaybolan ve Suriye’de cansız bedeni bulunan 22 yaşındaki genç defnedildi. Şırnak’ın Silopi ilçesinde 17 Kasım’dan bu yana haber alınamayan Hüsamettin Yalgettekin’i (22) arama çalışmaları AFAD koordinesinde yürütülmüş, itfaiye, Van, Bitlis Emniyeti, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığından Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) dalgıçları ile Diyarbakır AFAD ekipleri çalışmalara dahil olmuştu. Yalgettekin’in cansız bedeni, 26 Kasım’da Suriye’nin Derik bölgesinde bulunmuştu. Ailesi tarafından teşhis edilen Yalgettekin’in cenazesi Suriye’den Irak’a, oradan da Habur Sınır Kapısı’ndan Silopi’ye getirildi. Gencin cenazesi, Şırnak Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından dün gece defnedildi.
28 Kasım 2024 Perşembe - 12:31
Cansız bedeni Suriye’de bulunan Yalgattekin Silopi’de gözyaşları arasında defnedildi
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 17 Kasım’da evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Hüseyin Yalgatteki’n cansız bedeni gözyaşları arasında defnedildi. Silopi ilçesinde 17 Kasım’dan bu yana haber alınamayan, 20 Kasım’da AFAD ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri tarafından Dicle Nehri’nde arama çalışması başlatılan 22 yaşındaki Hüsamettin Yalgettekin’in cansız bedeni, Suriye’nin Derik bölgesinde bulundu. Yalgattekin’in cenazesi Silopi’de defnedildi. Silopi ilçesinde yaşayan Hüsamettin Yalgettekin’den evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamadı. En son 17 Kasım saat 11.00 sıralarında Cizre’de olduğu tespit edilen Yalgettekin için 20 Kasım’da AFAD ve Cizre Belediyesi dalgıç ekipleri tarafından Dicle Nehri’nde arama çalışması başlatıldı. AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalar 7’nci günde de devam etti. Çalışmalar, arama-kurtarma teknisyenleri, dron operatörleri, termal kameralı dronlar, Cizre itfaiyesinden dalgıçlar, 1 su üstü bot, Van ve Bitlis emniyet müdürlüklerinden gelen kurbağa adam ekipleri, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığından Sualtı Savunma Grup Komutanlığı dalgıç ekibi ve Diyarbakır AFAD’dan 1 bot ve 2 su üstü olmak üzere 30 kişilik arama-kurtarma ekibiyle sürdü. Cansız bedeni Suriye’de bulundu Dicle Nehri’nde arama çalışması başlatılan Hüsamettin Yalgettekin’in cansız bedeni, Suriye’nin Derik bölgesinde bulundu. Ailesi tarafından teşhis edilen Hüsamettin Yalgettekin’in cenazesi Suriye’den Irak’a oradan da Habur Sınır Kapısı’ndan Silopi’ye getirildi. Şırnak Devlet Hastanesinde yapılan otopsi işlemlerinin ardından, dün gece saat 00.00 sıralarında Silopi Ofis Mahallesi Mezarlığı’na gözyaşları arasında defnedildi.
28 Kasım 2024 Perşembe - 09:40
İş makinelerinin beyaz esaret mesaisi başladı
Şırnak’ta mevsimin ilk karının ardından kapanan köy yolları iş makineleri ile yeniden ulaşıma açılıyor. Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yağış sonrası bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Beytüşşebap Kaymakamlığına bağlı İl Özel İdare ekipleri kardan kapanan Mezra ve Dağaltı grup köy yollarını dozer, greyder, loder iş makineleriyle açmaya çalışıyor. Ekipler, yüksek bölgelerde 1 metreyi bulan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için gece gündüz mesai yapıyor.
28 Kasım 2024 Perşembe - 09:29
İş makinelerinin beyaz esaret mesaisi başladı
Şırnak’ta kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, mevsimin ilk karının ardından kapanan köy yolları iş makineleri ile yeniden ulaşıma açılıyor. Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı sonrası bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Beşağaç, Mezra ve Dağaltı grup köy yolları kar yağışı nedeniyle kapanınca il özel idare ekipleri dozer, greyder, loder gibi ağır iş makineleriyle yolları açmaya çalışıyor. Kapalı köy yollarını açan ekipler yüksek bölgelerde 1 metre kar yağışına karşı mücadele etmeye devam ediyor. Beytüşşebap kaymakamlığına bağlı ilçe özel idare ekipleri gece gündüz çalışarak kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için gece gündüz mesai yapıyor. İl genelinde kapalı köy yolu bırakmayacak şekilde çalışmalarını sürdüren ekipler, yeni yağışlara karşı duyarlı bekliyor.
27 Kasım 2024 Çarşamba - 14:52
Şırnak’ta 8 kişi sobadan sızan gazdan zehirlendi
Şırnak’ın İdil ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 3’ü çocuk 8 kişi, kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. Edinilen bilgilere göre, İdil ilçesine bağlı Yeni Mahalle’deki bir evde gece yarısı sobadan sızan karbonmonoksit gazından aynı aileden 8 kişi etkilendi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından İdil Devlet Hastanesine kaldırılan aileden 3 çocuğun tedavisi devam ederken, 5 kişi Diyarbakır’a sevk edildi.
27 Kasım 2024 Çarşamba - 14:38
Şırnak’ta kar nedeniyle kapanan yolların bir kısmı ulaşıma açıldı
Şırnak İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapanan köy yollarının bir kısmını ulaşıma açarken, bazı yollarda çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde dün başlayan kar yağışı ile birlikte köy yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, ulaşıma kapanan Beytüşşebap ilçesinde Dağaltı, Beşağaç, Mezra ve Çığlıca köyü, merkez Güneyçam köyü yollarının ulaşıma yeniden açılması için çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu kapalı yolların bir kısmı ulaşıma açıldı.
27 Kasım 2024 Çarşamba - 11:50
Şırnak’ta 1 belde ve 7 köy yolu kardan ulaşıma kapandı
Şırnak’ta dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı gece boyunca sürdü. Kar yağışı nedeniyle 1 belde ve 7 köy yolu ulaşıma kapandı. Şırnak’ın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığı, Beytüşşebap ilçesinin yüksek kesimlerinde yer yer 1 metreyi buldu. Yağış nedeniyle Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesi ile Beytüşşebap ilçesine bağlı 7 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yol açma çalışmaları sürüyor.
27 Kasım 2024 Çarşamba - 11:01
Vali Ekici, görevleri başında rahatsızlanan güvenlik korucularını hastanede ziyaret etti
Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Fındık beldesinde 2 güvenlik korucusu görevleri başında rahatsızlandı. Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Fındık Tabur Komutanlığında görev yapan 2 güvenlik korucusu, nöbette oldukları sırada aniden rahatsızlandı. Rahatsızlanan güvenlik korucuları Güçlükonak İlçe Devlet Hastanesi’ne oradan da Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedavi gördükleri sırada Şırnak Valisi Birol Ekici güvenlik korucularını ziyaret etti. Doktorlardan güvenlik korucularının durumları hakkında bilgi alan Vali Ekici, ardından geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Ekici’ye ziyarette İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim ve Başhekim Uzman Dr. Çağdaş Küçükerdoğan eşlik etti.
27 Kasım 2024 Çarşamba - 10:05
Şırnak’ta terör operasyonuna 3 gözaltı
Şırnak’ta eş zamanlı düzenlenen terör operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Şırnak ve ilçelerinde daha önce eylem ve gösterilere katılarak güvenlik güçlerine mukavemet gösteren ve terör örgütü PKK/KCK lehine slogan atan 3 şahıs gözaltına alındı.
27 Kasım 2024 Çarşamba - 09:58
Öğrenciler hem öğreniyor hem çalışıyor
Şırnak’ın Uludere ilçesinde devlet destekli açılan tekstil atölyesinde 25 öğrenci hem okuyor hem de iş öğreniyor. Uludere ilçesinde girişimci aynı zamanda usta öğretici olan Nazife Ürek açtığı tekstil atölyesinde yıllardır hem öğrencilere iş imkanı sunuyor hem de ülkenin dört bir yanına ürün hazırlayıp gönderiyor. Merkezi Eğitim Merkezleri programı sayesinde liseli öğrenciler hem okul okuyor hem de atölyede çalışarak iş öğreniyor. Yaren Tekstil sahibi Nazife Ürek, "Usta öğreticiyim 4 yıldır bu tekstili açtım. Merkezi Eğitim Merkezinde 25 kişi olmak üzere toplam çalışan sayımız 35 kişidir. İstanbul’dan ürün geliyor. Burada hazırlayıp paketleyip gönderiyoruz" dedi. Berfin Ürek isimli öğrenci ise hem okuyup hem de çalıştığını söyledi. Ürek, "İşine sadık olan biri çok rahat çalışıyor. İleride işimin patronu olmak istiyorum" diye konuştu. Aynur Ürek isimli öğrenci de çalıştığı için vaktinin güzel geçtiğini söyledi. Aynur Ürek, "4 yıldır burada çalışıyorum. Seneye mezun olacağım. Kendi işimi kurmak istiyorum. Devletimizden şimdiden destek bekliyorum. İşime hevesliyim. Güzel vakit geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.
27 Kasım 2024 Çarşamba - 09:23
Beytüşşebap’ta kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı nedeniyle yüksek kesimli bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşandı. İlçe genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde ulaşımda olumsuzluklar meydana geldi. İl Özel İdare, karayolları ve belediye ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.
26 Kasım 2024 Salı - 18:12
Şırnak’ta kayboldu, Suriye’de cesedi bulundu
Şırnak’ın Silopi ilçesinde kaybolan 22 yaşındaki şahsın cansız bedeni Suriye’nin Derik bölgesinde bulundu. 17 Kasım’dan bu yana haber alınamayan Hüsamettin Yalgettekin’in (22) en son Cizre ilçesinde Dicle Nehrine atladığı şüphesiyle Şırnak AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde itfaiye, Van Emniyet Müdürlüğü, Bitlis Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır AFAD ve Jandarma SAS komando ekiplerinin katılımıyla, sualtı, su üstü, hava ve karadan arama çalışmaları yürütülmüştü. AFAD’dan yapılan açıklamada, "Suriye-Irak sınırlarına kadar kıyı taramaları yapıldı. Suriye’nin Derik bölgesinden gelen bir cesede ait fotoğrafın güvenlik birimlerine geldiğini ve ailesine teşhis edilen fotoğraftaki kişinin kayıp çocuklarına ait olduğu beyan edilmesi üzerine arama çalışmaları sona erdi" denildi. Yalgettekin’in ailesi, cenazeyi almak için Suriye’nin Derik kentine geçeceği kaydedildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder