Yerel Haberler
Şırnak
18 Mart 2026 Çarşamba - 12:52 Şırnak’ta Çanakkale Zaferi ve şehitleri anıldı Şırnak’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 111’inci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören, Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında bulunan şehitler anıtını ziyaret eden Vali Birol Ekici ve beraberindekiler, burada şehitler için dua edip şehitlerin anıtlarına çiçek bıraktı. Ardından Şırnak İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa geçildi. Programda konuşan Şırnak Valisi Birol Ekici, "Şırnak’ta terör açısından, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan bir Terörsüz Türkiye süreci var. Şırnak’ta terör açısından aslında bir Çanakkale’dir. Bin 67 vatandaşımız burada son 40 yılda şehit düşmüştür. Az önce şehitler anıtını ziyaret ederek, her birinin mezarına çiçekler bıraktık. Başka şehirlerden gelen asker, polis, öğretmen, hemşire, her türlü kamu görevlilerinden de 2 bin 213 vatandaşımız bu topraklarda şehit düştü. Bizim 516 tane gazimiz vardır. Burası terör açısından Çanakkale geçilmez gibi, Şırnak geçilemez diye tutmuşuz. Bu gün etrafımıza baktığımız zaman aynı kibir ile devlet otoriterini yok edip, bölgemizde işgale kalkışan güçler var. Bunların da sonları aynı olacaktır. Bu topraklarda Türkiye bu gün gücü ile dünyanın 9’uncu büyük ordusuna sahip, NATO’nun ikinci büyük ordusu bizde. Bu gücümüz ile bu topraklara ve dünyaya barışı ve kardeşliği beraberliği götürüyoruz" dedi. Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okunurken, öğrenci korusu tarafından şarkılar ve marşlar söylenip öğrenciler tarafından tiyatro gösterileri düzenlendi. Program, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi. Şırnak Valiliği bahçesinde düzenlenen törene Vali Birol Ekici, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Rıfat Dönel, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Milletvekili Aslan Tatar, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Uysal’dan demokrasi vurgusu
15 Temmuz 2024 Pazartesi - 14:21 HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Uysal’dan demokrasi vurgusu HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Nevzat Uysal, "15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz" dedi. HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Nevzat Uysal, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde milletin iradesinden yana tavır aldığını, demokrasi yolunda şehit, gaziler verdiklerini, şehit ile gazileri minnet ve şükranla andıklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimini önlemek için milletin büyük bir kesimi bir araya geldiğini, sivil toplum kuruluşları, medya ile halkın, birlik ve beraberlik içerisinde hainlere karşı tek vücut olduğunu belirten Uysal, 15 Temmuz’un bir daha yaşanmamak üzere tarihin altın sayfalarına demokrasiye sahip çıkan milletin zaferi olarak yazıldığını dile getirdi. "15 Temmuz gecesi demokrasiye, vatana, millet iradesine sahip çıkmak için eli kanlı teröristlerin karşısına dikilen 251 vatandaşımız şehit düşmüş, 2 bin 301 vatandaşımız ise gazi olmuştur" diyen Uysal, "HAK-İŞ Konfederasyonu, bütün darbe girişimlerinde olduğu gibi Türkiye’nin beka sorununa, geleceğine, milli iradesine, birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan bu hain saldırılara karşı mücadele etmiş, 15 Temmuz gecesi ilk sokağa çıkan, canını ortaya koyan bir tutum sergilemiştir. HAK-İŞ Konfederasyonu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını kararlı bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş sergilemiştir. HAK-İŞ Konfederasyonu, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi de millet iradesinden yana tavır almış, demokrasi yolunda şehit ve gaziler vermiştir. Bu uğurda HAK-İŞ üyesi Ahmet Özsoy, Ali Karslı, Celalettin İbiş ve Hakan Gülşen şehit olmuş ve onlarca üyemiz de gazi olmuştur. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz" dedi.
Pençe-Kilit bölgesinde Şehit olan asker için tören düzenlendi
12 Temmuz 2024 Cuma - 22:17 Pençe-Kilit bölgesinde Şehit olan asker için tören düzenlendi Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen İstihbarat Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay için Şırnak’ta tören düzenlendi. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde terör örgütü mensuplarının önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan İstihbarat Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay, helikopterle sevk edildiği Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Askeri Hastanesinde tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda şehit için tören düzenlendi. Şehidin cenazesi askerler tarafından ambulans ile tören alanına getirildi. Şehidin cenazesi katafalka konuldu. Öz geçmişinin okunmasının ardından şehit için dua edildi. Şehit İstihbarat Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Rıdvan Talay’ın naaşı helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı’na ardından uçakla Kocaeli’ne uğurlandı. Şehidin cenazesi buradan da karayolu ile memleketi Sakarya’ya gönderildi. Düzenlenen törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, kurum amirleri, askerler, polis, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cizre’de 142 öğrenciye hafızlık belgesi verildi
12 Temmuz 2024 Cuma - 14:38 Cizre’de 142 öğrenciye hafızlık belgesi verildi Şırnak Cizre ilçesinde yatılı Kur’an kurslarında öğrenim gören ve hafızlık eğitimlerini tamamlayan 142 hafız ve hafize için hafızlık belge takdim töreni düzenlendi. Cizre Kaymakamlığı ve Cizre İlçe Müftülüğünce, yatılı Kur’an kurslarında öğrenim gören ve hafızlığını tamamlayan 142 öğrenci için hafızlık belge takdim programı düzenlendi. Özel bir salonda İl Müftüsü Ahmet Dilek, ilçe müftüsü Süleyman Baran, STK temsilcileri, hafızların aileleri ve vatandaşların katılımıyla merasim gerçekleştirildi. Yapılan törende öğrenciler Filistin’de yapılan katliamı unutmayarak şiirler okudu. Cizre Müftüsü Süleyman Baran, hafızlık yolculuğunu başarıyla tamamlayan öğrencilere belgelerini takdim etmek üzere toplandıklarını söyledi. Baran, "Kutsal kitabı ezberleyerek, kalplerine nakşeden öğrencilerimizin başarılarını kutluyoruz. Bu güzel başarının takdir edildiği gündür. Hafızlık belgelerini takdim ederek, öğrencilerimizin bu güzel anını taçlandıracağız inşallah. Değerli hafızlarımız Allah’ın izni ile Kur’an-ı Kerim’in nuru ile aydınlanan kalplerinizin hayatınız boyunca sizlere rehberlik edeceğine yürekten inanıyorum. Bu kutsal kitabı anlayarak, yaşayarak ve yaşatarak örnek bireyler olacağınıza canı gönülden inanıyorum" dedi. Konuşmanın ardından hafızlık kurslarından mezun olan hafız ve Hafizelere diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.