Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Şırnak’ta sel suları yolları kapattı
18 Mart 2026 Çarşamba - 17:59:01
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde şiddetli yağışlar sonrası yollar kapandı ekipler yolları açmak için çalışma başlattı. İlçede etkili olan sağanak yağış sonrası birçok köy yolunda heyelan meydana geldi. İl Özel İdare ekipleri yolları açık tutmak için seferber oldu. İlçe merkez ve köylerde sel ve heyelan sonrası kapanan yollar yeniden ulaşıma açıldı.
18 Mart 2026 Çarşamba - 16:23
Şırnak’ta 19 düzensiz göçmen ve 3 organizatör yakalandı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde jandarma ekiplerince Afganistan uyruklu 19 düzensiz göçmen ve 3 organizatör yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Beşağaç Köyü kırsalında göçmen kaçakçılığı yapıldığı yönünde alınan istihbarat üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Bölgede yapılan titiz takip ve çalışmalar sonucunda düzenlenen operasyonda, mevcut köy muhtarı Nihat A., B.Ü. ve D.Ö. isimli şüpheliler suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yasa dışı yollarla yurda giriş yaptıkları belirlenen Afganistan uyruklu 19 düzensiz göçmen jandarma ekiplerince yakalandı. Göçmenlerin işlemlerinin ardından ilgili birimlere teslim edileceği öğrenildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında "göçmen kaçakçılığı" suçundan adli işlem başlatılırken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.
18 Mart 2026 Çarşamba - 14:16
Güçlükonak Kaymakamı Memiş, miniklerin Kur’an sevincine ortak oldu
Şırnak’ın Güçlükonak İlçe Kaymakamı Semih Memiş, Koçyurdu Cami Kur’an kursunda düzenlenen programda öğrencilerle buluşarak Kur’an-ı Kerim’e geçiş heyecanına ortak oldu. Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde Kaymakam Semih Memiş, Koçyurdu Camisinde faaliyet gösteren Kur’an kursunda düzenlenen etkinliğe katıldı. Programda öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Memiş, Kur’an-ı Kerim’e geçiş yapan öğrencilerin heyecan ve mutluluğunu paylaştı. Tören kapsamında yapılan dualara öğrencilerle birlikte eşlik eden Kaymak Memiş, etkinliğin manevi atmosferine ortak oldu. Ziyaret sırasında Ramazan ayı konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik eden Kaymakam Memiş, başarılı öğrencilere hediyelerini takdim etti. Kur’an Kursu öğreticilerine emeklerinden dolayı teşekkür eden Memiş, öğrencilere başarılar dileyerek zihin açıklığı temennisinde bulundu.
18 Mart 2026 Çarşamba - 12:52
Şırnak’ta Çanakkale Zaferi ve şehitleri anıldı
Şırnak’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 111’inci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören, Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında bulunan şehitler anıtını ziyaret eden Vali Birol Ekici ve beraberindekiler, burada şehitler için dua edip şehitlerin anıtlarına çiçek bıraktı. Ardından Şırnak İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa geçildi. Programda konuşan Şırnak Valisi Birol Ekici, "Şırnak’ta terör açısından, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan bir Terörsüz Türkiye süreci var. Şırnak’ta terör açısından aslında bir Çanakkale’dir. Bin 67 vatandaşımız burada son 40 yılda şehit düşmüştür. Az önce şehitler anıtını ziyaret ederek, her birinin mezarına çiçekler bıraktık. Başka şehirlerden gelen asker, polis, öğretmen, hemşire, her türlü kamu görevlilerinden de 2 bin 213 vatandaşımız bu topraklarda şehit düştü. Bizim 516 tane gazimiz vardır. Burası terör açısından Çanakkale geçilmez gibi, Şırnak geçilemez diye tutmuşuz. Bu gün etrafımıza baktığımız zaman aynı kibir ile devlet otoriterini yok edip, bölgemizde işgale kalkışan güçler var. Bunların da sonları aynı olacaktır. Bu topraklarda Türkiye bu gün gücü ile dünyanın 9’uncu büyük ordusuna sahip, NATO’nun ikinci büyük ordusu bizde. Bu gücümüz ile bu topraklara ve dünyaya barışı ve kardeşliği beraberliği götürüyoruz" dedi. Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okunurken, öğrenci korusu tarafından şarkılar ve marşlar söylenip öğrenciler tarafından tiyatro gösterileri düzenlendi. Program, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi. Şırnak Valiliği bahçesinde düzenlenen törene Vali Birol Ekici, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Rıfat Dönel, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Milletvekili Aslan Tatar, kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
03 Temmuz 2024 Çarşamba - 11:13
Cizre’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı. Alınan bilgilere göre, Nusaybin Caddesi’nde M.E.K. idaresindeki 47 ACF 240 plakalı motosiklet, 31 KDU 90 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile motosiklet sürücü yaralandı. Vatandaşların kazayı 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. M.E.K., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Cizre Devlet Hastanesine sevk edildi. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.
03 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:21
Cizre’de trafik kazası: 1 ölü
Şırnak’ın Cizre ilçesinde tankerin tıra arkadan çarpması sonucu tanker şoförü hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre, dün gece 23.00 suların Cizre-Nusaybin karayolu Köyceğiz karakolu mevkisinde Mehmet Ateş yönetimindeki 06 DOT 69 plakalı tanker, önünde seyir halinde olan 21 ABY 953 plakalı tıra arkadan çarptı. Çevrede bulunan vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerinde çok sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi sevk edildi. Olay yerinde sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede şoför Mehmet Ateş’in hayatını kaybettiği tespit edildi. Ateş’in cenazesi ambulans ile Cizre devlet hastanesine kaldırılırken karayolu ekipleri tarafından karayoluna dökülen yağ ve yakıt kumlama yapılarak temizlendi. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.
03 Temmuz 2024 Çarşamba - 10:19
Cizreli öğrenci Türkiye şampiyonu oldu
Şırnak’ın Cizre Fatih Ortaokulu öğrencisi Asmin Cabas, İzmir’de gerçekleştirilen Üst Minik Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu. İzmir’de düzenlenen Üst Minik Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası’nda Fatih Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Asmin Çabas, Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonaya beden eğitimi öğretmeni ve eski milli sporcu Rıdvan Budak yönetiminde hazırlanan Çabas, gösterdiği mücadele ile hem Türkiye Şampiyonu oldu hem de Cizre’ye büyük bir gurur yaşattı.
02 Temmuz 2024 Salı - 11:35
Şırnak’a yeni atanan vali yardımcısı ve 2 ilçenin kaymakamı belli oldu
Kaymakamlar ve vali yardımcılarının atama kararnamesi Resmi Gazetede yayımlandı. Şırnak’ta vali yardımcısı ve 2 ilçenin kaymakamlarının yeni görev yerleri belli oldu. 2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı atama kararları yayımlandı. Birçok ildeki kaymakamların da görev yerleri değişti. Bazı kaymakamlar ise vali yardımcılıkları görevlerine getirildi. Yayınlanan yeni kararnamede Giresun Espiye Kaymakamlığına atanan Şırnak Vali Yardımcısı Ahmet Kavanoz’un yerine Kars Valiliği Hukuk Müşaviri Muhammet Çiftçi, İller İdaresi Genel Müdürlüğüne atanan Cizre Kaymakamı Nazlı Demir’in yerine Kastamonu’nun İnebolu İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamlığına atanan Beytüşşebap Kaymakamı Kemal Ülkü’nün yerine Osmaniye Sumbaş Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran atandı.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 17:26
Şırnak’ta kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 21 kişiye işlem yapıldı
Şırnak’ta yapılan kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında 21 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Şırnak ve Habur Sınır Kapısı’nda kolluk kuvvetlerince yapılan operasyonlarda, 201 gram eroin, 2 adet bong, 5 bin 635 adet elektronik sigara, 1 adet emtia (kol saati) ele geçirildi. Operasyonlarda, 14 şüpheli kaçakçılık suçlarından, 3 şüpheli asayiş suçlarından 1 şüpheli terör suçundan, 3 şüpheli sahtecilik suçundan olmak üzere toplam 21 şüpheli yakalanarak şahıslar hakkında yasal işlem yapıldı.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 17:19
Şırnak’ta terör operasyonu: 8 şüpheli hakkında işlem yapıldı
Şırnak’ta polis tarafından PKK/KCK, FETÖ/PDY, DEAŞ terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonlarda 8 kişi hakkında işlem yapıldı. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve ilçelerde PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarda 3 bölücü terör örgütü mensubu hakkında işlem yapılarak, ilgili il ve birime teslim edildi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik il genelinde yapılan çalışmalarda ise; 5 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Yapılan yasal işlemlerin ardından 1 şüpheli adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartı ile serbest, 1 şüpheli ilgili il ve birimine teslim edilirken, 3 şüpheli ifadesi akabinde serbest bırakıldı.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 12:04
Şırnak’ta 5 milyon değerinde elektronik sigara ele geçirildi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Asayiş ve İstihbarat Büro Amirliği ekipleri tarafından bir evde yapılan operasyonda piyasa değeri 5 milyon olan elektronik sigara ele geçirildi. Operasyonda evde bulunan 1 şahıs gözaltına alındı. Edinilen bilgilere göre Şırnak’ın Cizre ilçesinde Asayiş ve İstihbarat Büro Amirliği ekipleri tarafından değerlendirilen istihbaratta bir evde çok sayıda gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Asayiş ve İstihbarat Büro ekiplerinin koordineli bir şekilde yaptığı operasyonda piyasa değeri 5 milyon TL olan 5 bin 635 adet gümrük kaçağı elektronik sigara ele geçirildi. Operasyonda M.D. isimli şahıs hakkında yasal işlemlerin başlatılması için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Olay ile ilgili incelemenin devam ettiği öğrenildi.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 12:00
Şırnaklı engelli kardeşlere akülü araç yardımı
Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Şırnak’ın Uludere ilçesi Andaç köyünde ikamet eden ihtiyaç sahibi ağır engelli özel gereksinimli olan 2 vatandaşa akülü araba ve manuel tekerlekli sandalyeyi hediye etti. Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, Şırnak’ın Uludere ilçesi Andaç köyünde ikamet eden yüzde 99 engelli Ferdi Ölmez ve yüzde 95 engelli Mihrivan Ölmez için 1 adet akülü araba 1 adet manuel tekerlekli sandalye desteğinde bulundu. Yapılan destek ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri akülü araba ve manuel tekerlekli sandalye ihtiyaçları olan Ferdi ve Mihrivan kardeşlere araçların teslim ettiğini söyledi. Ferdi ve Mihrivan Ölmez’in aileleri ise kendilerine ulaşan Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneğine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 11:54
Yeşile bürünen Faraşin Yaylası kartpostallık manzaralar oluşturdu
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Faraşin Yaylası ve menderesler, kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Beytüşşebap ilçesi Faraşin Yaylasının en yüksek kesimlerinden biri olan Çalyan Gölünün karlı dağ manzaralı yaylasında dron ile çekilen görüntüler kartpostallık manzaralar oluştu. Faraşin Yaylasında bulunan menderesler ve dağın en yüksek tepesinde bulunan Çalyan Gölü doğa severlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Doğa sever ve gezgin Ayhan Babat’ın çektiği fotoğraflar kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yaylanın turizme açılması gerektiğini belirten Babat, "Bugün ki rotamızda Faraşin Yaylası var. Faraşin Yaylasının en yüksek kesimlerinden biri olan Çalyan Gölündeyiz. Çalyan Gölünün en yüksek tepesi 3200 rakımda çiçeklerin açmasıyla birlikte çok muhteşem manzaralar çektik, Çalyan Gölünü çektik, menderesler çektik ve burası gerçekten muazzam bir yeşilliğe sahip. Doğa turumuz devam edecek ve buraların turizme kazandırılmasını istiyoruz. Doğunun gerçekten çok muazzam bir doğası var. Güneydoğu Anadolu’nun genelinin çok muazzam bir doğası var" dedi.
30 Haziran 2024 Pazar - 18:44
Şırnak’ta DENEYAP uygulama sınavı yapıldı
DENEYAP Teknoloji Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla düzenlenen Deneyap Türkiye Uygulama Sınavı, Türkiye genelinde 81 ilde 122 merkezde eş zamanlı yapıldı. 2021 yılında Şırnak’ta açılan DENEYAP Atölyelerine kabul edilecek öğrencileri belirlemek amacıyla Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda uygulama sınavı gerçekleştirildi. Yapılan uygulama sınavında öğrencilerden “Uzay Kapsülü Tasarımı” yapılması istendi. Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda gerçekleştirilen uygulama sınavı 2 seansta gerçekleştirildi. İlk yapılan sınava 4 ve 5’inci sınıf, öğleden sonra yapılan uygulama sınavına ise, 8, 9 ve lise hazırlık sınıfları öğrencileri ter döktü. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Şırnak İl Sorumlusu ve Teknofest İl Koordinatörü Rukiye Asan, öğrencilerin üç farklı aşamadan geçerek uygulama sınavına girmeye hak kazandıklarını belirterek, “81 ilimizde 122 farklı lokasyonda eş zamanlı olarak başlayan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri 2024 öğrenci alımı sürecinin son olan uygulama aşaması bu gün Şırnak’ta da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Ortaokul kategorisinden 4’üncü ve 5’inci sınıflar lise kategorisinden 8’inci, 9’uncu ve liseye hazırlık sınıfları öğrencileri sınavda yerlerini aldılar. Tabi öğrenciler 3 farklı aşamadan geçtiler. İlk aşama e-sınav aşamasıydı. Girdikleri e-sınav aşamasında buradaki puanlama yüzde 70 etkiliyor. 2’inci aşama ise görev tamamlama. Çevirim içi görev tamamlama ve video izleme aşamasıydı. Onunda yüzde 15’inden sorumlular. Son olan ve bugün gerçekleşen proje ise, uyulama olarak belirlenen tema doğrultusunda. Temamız uzay kapsülü tasarlamaydı. Öğrenciler verilen 90 dakika boyunca tema doğrultusunda maketlerini tasarlayıp senaryolarını ve sunumlarını jüriye sunma fırsatı elde ettiler. DENEYAP Teknoloji Atölyesi geleceğin mühendisleri, bilim insanları ve teknoloji yıldızlarını yetiştirdiğimiz atölyelerimiz ve Türkiye’nin 81 ilinde yer almakta. Bu DENEYAP Teknoloji Atölyeleri 2021 yılında Şırnak’ta kuruldu. Ana paydaşlarımız Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TUBİTAK olmak üzere üç ana paydaşımız bulunmakta” dedi. Sınava katılım sağlayan birinci aşamada 697 öğrencimiz bulunmakta olduğunu aktaran Asan, "Şırnak ve çevre illerden katılım oldukça yüksekti ve bu da bizim teknolojiye olan ilgimizi kanıtlıyor. Finale kalan öğrencilerimiz ve son uygulama aşamasına kalan 263 öğrencimiz bulunmaktadır. Onlarda bu gün sınavda ter döktüler. Maketlerini sergileyip, jüriye senaryolarını sundular. DENEYAP atölyesi öğrencisi olmaya hak kazanan öğrenciler ise 36 ay boyunca ücretsiz bir şekilde DENEYAP Teknoloji Atölyelerimizde eğitim görmeye hak kazanacaklar. Hem uygulamalı hem de torik olarak dersleri bizzat işin ehli mühendisler tarafından görmüş oluyorlar. Şu an burada da jürileri de yine mühendislerden oluşmaktadır. Tüm bu gelişmeler ülkemizin teknolojiye olan gelişimi, ilerlemesi ve isteğini büyük ölçüde ortaya koymuş oldu” diye konuştu. Sınava katılan 9’uncu sınıf öğrencilerinden Mehmet Amed Ürey, DENEYAP Atölyesi öğretmenlerinin öğrencilerin üretkenliklerini kullanarak tasarım yapmalarını istediklerini ifade ederek, “Burada herkes farklı bir şeyler yapıyorlar. Gençlerimizin üretkenliklerini öğrenebiliyoruz. Herkes birbirinden farklı şeyler yapıyor. Buraya gelince görüyoruz” dedi. 9’uncu sınıf öğrencisi Nurullah Okuşluk ise, “Sınavda uzay kapsülü yapmamız istendi. İlk Astronotumuz olan Alper Gezeravcı’nın yardımı ile birlikte, kendisinin şan ve şöhreti ile birlikte bir uzay kapsülü yapmamız talebinde bulunuldu. Bizler de uzay kapsülünü yaptık. Sınav çok kolay geçti ve süremizde yetti. Sınavın güzel geçtiğini umuyorum” ifadelerini kullandı.
30 Haziran 2024 Pazar - 14:33
Şırnak’ta 7 bölge 15 gün süreyle ’geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi
Şırnak Valiliği, 7 bölgenin 15 gün süreyle ’geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildiğini ve bu bölgelere girişlerin yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların yasaklanan bölgelere girmemeleri konusunda duyarlı olması istendi. Açıklamada, “İlimiz mülki sınırları içerisinde yer alan; milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine istinaden; Şırnak ili merkez ilçesi sınırlarında bulunan Bestler Dereler Bölgesi, Şırnak ili merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı Bölgesi, Şırnak ili merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı Bölgesi, Şırnak ili merkez ilçe, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Kurt Dağı Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankay, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebeldağları, Faraşin Bölgeleri, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Altındağları Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Oymakaya Bölgesi, bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 01 Temmuz (Dâhil) 2024 - 15 Temmuz (Dâhil) 2024 tarihleri arasında (15) on beş gün süreyle ’Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiştir. Bahse konu bölgelere, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri bakımından girmeleri yasaklanmıştır” denildi.
30 Haziran 2024 Pazar - 12:03
Şırnak’ta yarım asırdır demire hükmediyor
Şırnak’ta Mustafa Atınç isimli vatandaş, ata mesleği olan demircilik işini 50 yıldır 20 metrekarelik dükkanda sürdürüyor. Şırnak’ta yaşayan 10 çocuk babası olan Mustafa Atınç (59), 50 yıldır babasından öğrendiği demircilik mesleğini yaparak ailesini geçindiriyor. Demircilik yaparak 4 çocuğunu üniversiteli yapan Atınç, mesleğinin yok olma ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Mustafa Atınç, ilk olarak dedesinin bu işe başladığını, yaklaşık 45 yıl boyunca demircilik işini yaptıktan sonra mesleği babasına bıraktığını ifade etti. Atınç, “Dedem 1940 yılı civarında bu işe başladı. Ondan sonra babam bu işi yapmaya başladı. O da 60-70 yaşına kadar bu mesleği yaptı. 1974 yılında bu yana ben yapıyorum bu işi. Genelde balta, kazma, karga, orak en çok aldığımız siparişler. Bunların haricinde 40 çeşit malzeme yapabiliyorum” dedi. Yaptığı mesleğin devam etmesini istediğini ancak teknolojinin ilerlemesi ile artık kimsenin bu işi yapmak istemediğini ifade eden Atınç, “Mesleğin devam etmesini istiyorum. Ama şu an çocuklarım bu mesleği yapmıyor. Başka işlerde çalışıyorlar. Bu işi yapamıyorlar. Bu mesleği yapanlar ne yazık ki çok az kişi kaldı. Bu iş ile ailemi geçindiriyorum. İşlerimiz çok iyi. 10 çocuğum var. 4’ü üniversite okudu. Evlenen çocuğum oldu, bekar olanlar da evde benimle birlikte yaşıyorlar. Bu meslek sayesinde çocuklarımı okutabildim. Keşke yaptığım meslek devam etseydi. Ne yazık ki kimse yapamıyor. Çocuklarım bu işi yapmıyorlar. Başka işi tercih ediyorlar. Mesleğimiz zor bir meslek. Teknolojinin ilerlemesi ile yaptığımız ürünleri de çok fazla satamıyoruz” şeklinde konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder