Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Gazeteci-yazar İbrahimoğlu öğrencilerle bir araya geldi
29 Mart 2026 Pazar - 11:19:24
Şırnak’ta öğrencilere yönelik düzenlenen kariyer günleri etkinlikleri kapsamında gazeteci yazar Mahmut İbrahimoğlu, öğrencilere söyleşi gerçekleştirdi. Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde meslek tanıtım günü kapsamında gazeteci yazar Mahmut İbrahimoğlu öğrencilerle bir araya geldi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programda İbrahimoğlu, gazetecilik mesleğine dair tecrübe ve deneyimlerini paylaştı. Uzun yıllar sahada görev yaptığını belirten İbrahimoğlu, özellikle Suriye ve Irak gibi bölgelerde edindiği gözlemler üzerinden mesleğin zorluklarını ve sorumluluğunu anlattı. Gazeteciliğin sadece haber yazmak olmadığını ifade eden İbrahimoğlu, "Gazetecilik, görmek, anlamak ve aktarmaktır. Doğru ve güvenilir bilgiyi topluma ulaştırmak bu mesleğin en önemli sorumluluğudur" dedi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, soru-cevap bölümüyle devam etti. Gençlerin merak ettiği soruları yanıtlayan İbrahimoğlu, mesleğe ilgi duyan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Okul Müdürü Hakkı Kaya ise farklı meslek gruplarından uzman isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam ettiklerini belirterek, "Bu tür etkinlikler öğrencilerimiz için çok önemli. Bugün gazeteci Mahmut İbrahimoğlu’nu ağırladık. Samimi ve verimli bir söyleşi oldu" diye konuştu. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
29 Mart 2026 Pazar - 11:08
Şırnak’ta çocuklardan alkışlanacak hareket: Yolların açılması için günlerdir çalışan işçilere yemek götürüyorlar
3 kilometre yol yürüyüp çalışan ekiplere yemek ve çay götüren çocukların davranışı, alkış topladı.
28 Mart 2026 Cumartesi - 21:19
Cizre’de boru hattındaki sızıntı nedeniyle petrol Dicle Nehrine karıştı, ekipler arızayı giderdi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde boru hattındaki sızıntı nedeniyle petrol Dicle Nehri’ne karıştı. Meydana gelen arıza, TPAO ekipleri tarafından giderildi. Edinilen bilgilere göre, Cizre ilçesi ile Kasrik beldesi arasında kalan bölgeden geçen Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ait ham petrol boru hattında henüz belirlenemeyen nedenle yaşanan patlak sonrası çevreye saçılan petrol Dicle Nehri’ne karıştı. Nehir yüzeyi ham petrolle kaplanırken, çevreye kötü bir koku yayıldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye TPAO ve ilgili birimler yönlendirildi. Boru hattındaki petrol akışını kesen ekipler, sızıntının yaşandığı noktada onarım çalışmasını kısa sürede tamamlayarak sızıntıyı giderdi. Belediye ekipleri, söz konusu kirlilik nedeniyle arıtma tesisini geçici olarak durdurup, ilçeye su akışını kesti. Çocukları ile beraber parkta dolaşırken petrol kokusu aldıklarını belirten Serdar Kerimoğlu, petrol kokusunun nereden geldiğini anlamaya çalışırken nehir üzerinde petrol tabakasını gördüklerini söyledi. Kerimoğlu, "Şu an nehirde neredeyse petrol akıyor. Bu sızıntı canlı varlıklar için de tehlike arz ediyor. Bunun için yetkililerden ricamız bu sızıntının hemen giderilip, nehirde gerekli temizliğin yapılmasıdır" dedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
28 Mart 2026 Cumartesi - 12:24
Öğrencilerin mektupları Mehmetçiğe ulaştı
Şırnak’ta vatani görevlerini yapan Mehmetçiğe Samsun’dan öğrencilerin yazdığı mektuplar ulaştı. Samsun Tekkeköy Kahyalı İlkokulunda okuyan minik öğrencilerin yazdığı mektuplar Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Jandarma Komando Tabur Komutanlığında vatani görevini yapan Mehmetçiğe ulaştı. Kato Dağı eteklerinde vatan görevi yapan Mehmetçik duygu dolu mektupları okuduktan sonra öğrencilere karşılık vererek mektup yolladı. Bu anlamlı çalışma ise Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 16:36
Şırnak’ta terör operasyonunda 1 tutuklama
Şırnak’ta bölücü terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 10 şüpheliden 1’i tutuklandı. Terörle mücadele çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütü PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yürütüldü. Yapılan çalışmalarda 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i tutuklandı, 5’i ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı, 2 şüpheli ilgili birimlere teslim edilirken 2 şüphelinin ise gözaltı işlemleri devam ettiği öğrenildi.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 16:32
Şırnak’ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 79 gözaltı
Şırnak’ta Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen malzemeler ele geçirilirken 79 şüpheli gözaltına alındı. Şırnak ve Habur Sınır Kapısı’nda kolluk kuvvetleri tarafından yapılan operasyonlarda, 3,98 gram metamfetamin, 2,30 gram kubar esrar, 0.61 gram eroin, 17 bin 279 paket sigara, 869 adet puro, 7 bin 646 adet silah parçası, 175 adet muhtelif emtia, 13 adet cep telefonu, 392 adet cep telefonu aksesuarı, 154 adet elektronik emtia, 24 kilo çay, 52 şişe kaçak içki, 19 kilo kaçak tütün, 1 kilo nargile tütünü ele geçirildi. Operasyonlarda çeşitli suçlardan 79 şüpheli gözaltına alındı.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 15:53
Şırnak Valisi Atay, Gabar Dağı’ndaki çalışmaları inceledi
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Gabar Dağı’ndaki petrol sahalarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin en büyük petrol rezervine sahip bölgeye çıkan Vali Cevdet Atay, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Şehit Esma Çevik Kampı Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulunduktan sonra sırayla Şehit Esma Çevik 17 nolu petrol üretim kuyusunu, sırmalı 6 nolu jandarma güvenlik kulesindeki yapım çalışmalarını, Şehit Esma Çevik 5 nolu petrol üretim kuyusunu, Gabar - Sırmalı mevkiinde devam eden yol ve altyapı çalışma alanını ve son olarak Şehit Esma Çevik 25 nolu petrol üretim kuyusu alanında incelemelerde bulunup ilgililerden bilgi aldı. Vali Atay, bölgede çalışanlarla görüşüp başarılar diledi. Vali Atay’a; Vali Yardımcısı Talha Altuntaş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Özgür Kılıç, TPAO Bölge Müdürü Oğuz Şahin ve İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Müdürü Muzaffer Elçi eşlik etti.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 12:03
Çocukluk hayali okçuluğa 51 yaşında kavuştu
Şırnak’ın Cizre İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nde açılan okçuluk kursuna gelen Abdulkadir Yiğit, çocukluk hayaline 51 yaşında kavuştu. Huzur ortamının sağlanmasıyla yapılan spor yatırımları ile 7’den 70’e herkes sporun yolunu tutuyor. Sporun yaşı olmadığını gösteren Abdulkadir Yiğit, 51 yaşında başladığı okçulukta yaptığı çalışmada turnuvalarda başarılar almaya başladı. Türkiye şampiyonluğuna hazırlanan Yiğit’in hedefi, 51 yaşında milli oyuncu olmak. Türkiye şampiyonasına hazırlandığını söyleyen Abdulkadir Yiğit, "51 yaşındayım. Boş zamanlarımda okçuluk ile uğraşıyorum. Çocukluğumdan beri heves ettiğim bir spor dalı. Bölgemizde imkanların kısıtlı olması ve şartların el vermemesi yüzünden bu sporla buluşamamıştım. Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan okçuluk kursuna 2 yıl önce başladım. Önümüzde Türkiye şampiyonası var, ona hazırlanıyoruz. Hedefim şampiyon olmak. İleride de milli sporcu olsam, ne mutlu bana. 49 yaşında bu sporla buluşabildim. Göbekli Tepe’de düzenlenen okçuluk turnuvasında üçüncü oldum. İmkanların kısıtlı olan yöremizde bu sporun sağlanması beni mutlu etti. Özellikle gençlerin sosyal aktivite olarak bedenlerinin sağlığı açısından da çok önemli bir katkısı olacaktır. İmkan ve olanakların biraz daha iyi olması halinde turnuvalarda güzel dereceler çıkartacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. Son zamanlarda yapılan yatırımlarla spor alanında gelişmeler olduğunu belirten Okçuluk Eğitmeni Sinan Ekinci, "3 yıl önce başlattığımız okçuluk sporunu ilçemizde yaygınlaştırmak amacıyla çaba sarf ettik. Abdulkadir Yiğit hocamız da 2 yıl önce kursumuza geldi. Azimle ve hırsla çalışarak katıldığı ilk turnuvada derece yaptı. Çalışan olmasına rağmen yıllık izinlerini ve boş vakitlerinin tamamını burada antrenman yaparak geçiriyor. Sporun yaşı yoktur. 51 yaşında olmasına rağmen çocukluk hayalini burada gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Şimdiki hedefi ise Türkiye şampiyonasında iyi bir derece elde etmek ve milli takıma seçilmek. Bu azim ve çalışma ile inanıyoruz ki milli takımın kapısını aralar. Daha çok çalışma ve azimle milli takıma yerleşeceğine canı gönülden inanıyoruz. Bölgemizde yaşanan durumlar hepimizce malum. Son zamanlarda yapılan yatırımlarla spor alanında gelişmeler oluyor. Amacımız sporu daha çok yaygınlaştırmak ve başarı elde etmektir" dedi.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 09:46
Doğalgaz hattını çeken Akmercan şirketi kazdığı yolları onarmadan gidiyor
Akmercan Şırnak-Hakkari Doğalgaz firması Şırnak’ta gaz hattını çekmeye devam ederken, hattın çekildiği cadde ve sokaklarda yolların onarılmadan bırakılmasına vatandaşlar tepki gösterdi. 2018 yılında yapılan doğalgaz ihalesi kazanan Akmercan Şırnak-Hakkari Doğalgaz şirketi, 2019 yılından bu yana Şırnak’ta gaz hattı çalışmalarına devam ediyor. Ancak firma Şırnak’ta yaptığı çalışmalarda yolları onarmadığı için tepki alıyor. Şırnak Belediyesi tarafından ana artellerde yapılan alt yapı ve asfaltlama çalışmalarının ardından, asfaltı bitirilen yerlerde yeniden kazılar yaparak belediyenin çalışmalarına adeta gölge düşürülüyor. Özellikle ara sokaklarda doğalgaz hattı döşemelerinin ardından kazı yapılan alanlarda kazılan alanları doldurmaması ve yama çalışmaları yapmamaları vatandaşlardan büyük tepki alıyor. Şırnak merkez Bahçelievler Mahallesi Gühüzok Sokakta Akmercan Şırnak-Hakkari Doğalgaz firması tarafından yapılan çalışmaların ardından kazı yapılan alanlarda yama çalışması yapmaması mahallelinin tepkisine neden oldu. İHA’ya mahalleli adına konuşan Hatice Şan, yolda bulunan çukurlardan dolayı çıkan toz yüzünden çevrede ikamet edenlerin sürekli olarak hastaneye gittiklerini söyledi. Şan, "Firma bize daha rahat bir hayat sözü verip gelmişti. Doğalgaz işini bitirdikten sonra yol çalışmasını tamamen bitirmişler. Tüm çukurlar bomboş ve her geçen arabadan toz kalkıyor. Evlerimize hapis olmuş durumdayız. Pencerelerimizi açamaz olduk. Sürekli birimiz hastanedeyiz çıkan tozdan dolayı. Yol çalışmasının bir an önce bitirilmesini istiyoruz” dedi.
01 Ekim 2023 Pazar - 11:47
Şırnak’ta dört ayrı dağın zirvesinde en tatlı hasat başladı
Şırnak’ın Beytüşebap ilçesine bağlı Kato Dağı’nın yanı sıra Faraşin Yaylası, Kel Mehmet Dağları, Hizil Çayı, Arı Tepesi ve Şeibekir bölgesine bırakılan arılarda organik ve doğal bal hasadına başlandı. İlkbahar aylarında zengin floraya sahip Beytüşşebap ilçesinin yüksek dağ ve yaylalarına bırakılan kovanlarda üretilen karakovan balı, herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan doğal olarak üretiliyor. 2600 rakımlı Kato Dağı Faraşin Yaylası bölgesindeki Arı Tepesi’nde bal üreticileri, en tatlı, organik ve doğal hasada başladı. Bölgede üretilen balın birinci olduğunu belirten üreticiler, arıların bin bir çiçekten elde ettikleri balları yurt içi ve yurt dışına gönderiyor. Üreticiler, 4 ay önce Faraşin Yaylası bölgesindeki Arı Tepesi’ne 200 kovan yerleştirdi. Burada binlerce çeşit çiçeğin bulunduğu yaylada arıcılık yapan üreticiler, ballarını kovanlardan alarak sağım çadırına götürdü. Balların sırlarını alarak bal takına bırakan üreticiler, süzdükleri balları teneke ve kavanozlara doldurdu. Yıllardır arıcılıkla uğraşan Enver Külter, bu yıl bal rekoltesinin geçtiğimiz yıllara oranla daha az olduğunu ifade etti. Külter, “Bal sağımını yapacağız. Değerli tüketicilerimiz bilsinler ki biz hakiki ve organik bal üretimi yapıyoruz. Balımız her türlü analize açık olup, içerisinde herhangi bir katkı maddesi kesinlikle yoktur. Bulunduğumuz coğrafya kaliteli ve bereketli bir bal verimine sahiptir. Önümüzde Kato Dağları, Hizil Çayı, arka tarafta da Kel Mehmet Dağı, Şeibekir Dağları ve Arı Tepesi. Bu bölgede o kadar güzel bal verimi var ki, o bölgenin ismini Arı Tepesi koymuşlar. Bu sene bölgedeki tüm arıcılar bal veriminden şikayetçi. Geçen seneler gibi değil. Yine de Allah’ın izni ile nasibimizi alacağız” dedi.
01 Ekim 2023 Pazar - 09:50
Şırnak’ta yaylalarda toplanan ’heliz otu’ at sırtında beldeye indiriliyor
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesindeki yaylalarda toplanan "heliz otu", kış aylarında hayvanlara yem olarak verilmek üzere araçların gitmediği bölgeden çuvallarla at sırtında beldeye getiriliyor. Yüksek rakımlı Tanin Yaylası’nda ilkbahar aylarında toplanan heliz otu, kuruduktan sonra torbalara koyulup, 2 ay bekletiliyor. Sonbahar aylarında havaların soğumasıyla beraber at ve katır sırtında 9 kilometrelik mesafe katedilerek yola indirilen saman ve heliz otu balyaları, beldeye getiriliyor. Zorlu yolculukta günlerce çalışan çiftçiler, otu kış aylarında hayvanlarına yem olarak veriyor. Çiftçi Halit Yıldırım, yaylada topladıkları otları orada öğüttüklerini ve daha sonra atlarla yola indirdiklerini söyledi. Yorucu bir iş olduğunu ve ilkbahar aylarında başladıklarını belirten Yıldırım, "Yaylamıza yol gidiyor ama bazı bölgelere gitmediği için mecbur atlarla getiriyoruz. Kışın hayvanlara yem olarak vereceğiz" dedi.
30 Eylül 2023 Cumartesi - 19:51
CHP Şırnak 38. Olağan Kongresi yapıldı
CHP Şırnak 38. Olağan Kongresinde Sait Namdar ve Fadıl Balkan başkanlık için yarıştı. Mevcut Başkan Sait Namdar, yeniden CHP Şırnak İl Başkanı olarak seçildi. Kent merkezindeki bir kafede düzenlenen kongrede CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Nevaf Bilek, aday olan mevcut başkan Sait Namdar, diğer aday Fadıl Balkan, partinin il ve ilçe teşkilatları katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının okunduğu kongreye genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel ve bazı partililer de mesaj gönderdi. Toplam 82 delegenin oy kullandığı kongrede 44 oy alan mevcut Başkan Sait Namdar CHP Şırnak İl Başkanlığına seçildi.
30 Eylül 2023 Cumartesi - 10:42
Yüz yıllık gelenek olan buğday kaynatma, kazanlardan çıkarılıp vatandaşlara dağıtılıyor
Şırnak’ın Cizre ilçesinde yüzyıllardır yapılan buğday kaynatma olarak bilinen ve bölgede ’Dani’ olarak isimlendirilen gelenek yeniden yapılarak yaşatılmaya çalışılıyor. Kazanlarda kaynatılan Dani vatandaşlara dağıtıldı. Cizre’de yüzyıllardır yaz aylarının son dönemlerinde her evin avlusunda yapılan buğday haşlama olarak da bilinen ’Dani’ yeniden kazanlarda kaynatılarak halka dağıtıldı. Dağkapı Mahalle Muhtarı Cahfer Ebret tarafından Hz. Nuh camisinin önünde kurulan kazanlarda yüzlerce kilo buğday haşlandı. Kaynatılan kazanlarda haşlanan buğdaylar usta eller tarafından hazırladı. Hz. Nuh Camisi avlusunda kaynatılmış buğdaylar halka dağıtıldı. Bazı vatandaşlar evlerden getirdikleri kap ve tabaklarını doldurdu. Çok eski bir gelenek olduğunu belirten Muhtar Cahfer Ebret, "Eski geleneklerimizden kalma buğday kaynatma yani Dani yaptık. Geleneklerimizi yaşatmak ve gün yüzüne çıkarmak için böyle bir etkinlik yaptık. Kaynattığımız buğdayları cami çıkışlarında dağıtıyoruz. Halkımıza bu geleneği hatırlatmak istedik. Bu ve benzeri geleneklerimiz kaybolmasın diye etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Daha kaynama bitmeden halkımız gelip kendine alıyorlar. Halkımızın buna karşı çok sevgisi var. Uzun zamandır yapılmıyordu. Bölgemizin yöresel güzel bir yemeğidir" dedi. Geleneğin yaşatılması vatandaşları mutlu etti Çocukken bunlardan sürekli yediğini belirten Edip Ataç, "Cizre’de gelenek örf ve adetlerimizden bir tanesi de buğday haşlamasından yapılan Dani’dir. Dani almaya gelen vatandaşlar çocukluklarına döndüklerini söyleyerek duygulandıklarını belirtiyor. Cizre’de yüzyıllardan beridir yapılan bir gelenektir. Bu son dönemlerde teknolojinin gelişmesi ile evlerde buğday kaynatma yapılmıyordu. Şimdi tekrardan yaşatılması için bu geleneği yapıyorlar. Bulgur, meyre, içliköfte bulguru gibi yemeklerde kullanmak için bu yapılıyordu. Çocuklara da bu buğday haşlamasından da ikram edilirdi. Bizde çocukken bunları alır yerdik. Yani bunun yapılmasına sevindik" diye konuştu. Çocukluğuna gittiğini söyleyen Abdulaziz Bilge, "Cizre’de asırlardır gelenek haline gelen Dani yapımı, buğday pişirme geleneği tekrar canlandırdık. Dağkapı Mahalle Muhtarı Cahfer Ebret’e teşekkür ederiz. Böyle asırlık bir geleneği tekrar gün yüzüne çıkardı yeniden gündeme getirdi bizi çocukluğumuza götürdü. Halk yoğun bir şekilde şu an rağbet ediyor. Gelenlerin hepsi de eski günlerine geri döndüklerini ifade ediyor. Burada komşuluk duyguları, paylaşım duygusu, yardımlaşma duyguları gibi buğday haşlama önemli bir yere sahipti. Bu geleneği ve bu paylaşımcı ruhu canlandırma ve hissetme adına muhtarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Yapımı yüzyılları bulan Dani yapılırken önce buğday taneleri iyice yıkanıyor. Yıkanan buğdaylar, büyük kazanlarda kaynatılıyor. Kazanların başından hiç ayrılmadan sürekli kepçelerle karıştırılır. Yenebilecek kıvama gelmiş, haşlanmış buğdaya Dani deniyor. Yenebilecek duruma gelecek kadar kaynatılan buğday daha sonra damlara kurutulmak için seriliyor. 2 gün güneş altında buğdaylar kurutulduktan sonra dönem içerisinde ihtiyaca göre değirmene götürülerek bulgur yapılıyor.
29 Eylül 2023 Cuma - 19:21
Fenomen Tıvorlu İsmail’in oğlunun düğününde 7 milyon liralık takı takıldı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde sosyal medyada fenomeni Tıvorlu İsmail’in oğlunun düğününde 7 milyonluk liralık takı takıldı. Şarkıcı ‘Tıvorlu İsmail’ olarak bilinen İsmail Aşkan’ın oğlu Mazlum Aşkan (28), hayatını Iraklı Zine Ataman (25) ile birleştirdi. İki gün iki gece süren düğünde 6,9 milyon lira değerinde altın ve para takıldı. Düğüne Belediye Başkanı Habip Aşan, Goyan, Elki, Jırki, Mamhura, Pirosi ve Gevdan gibi bölgedeki aşiretlerin liderleri ve mensupları ile internet fenomenleri, yurt dışından gelen iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı. Düğünde hiçbir masraftan kaçmayan sanatçıyı, yerel sanatçı arkadaşları da yalnız bırakmadı. 5 bin davetlinin katıldığı yemekli düğünde 130 koyun kesildi, 2 ton pirinç tüketildi. Oğlunun düğününde konuşan Tıvorlu İsmail, "Herkesin düğününe gidiyordum, bugün benim düğünüm, çok kişi geldi. Herkese çok teşekkür ederim. Güzel ekipler burada hepsine çok teşekkür ederim.’’ dedi. Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan ise "Ülkede tanınmış kişi olan Tıvorlu İsmail’in oğlunun düğününe bugün her yerden gelenler var. Çok güzel bir görsel şölen oluyor. Bu tür kalabalık düğünler huzurun simgesi aslında." diye konuştu. Öte yandan Tıvorlu İsmail’in oğlunun düğünü için 4 milyon liralık masraf yaptığı öğrenildi.
29 Eylül 2023 Cuma - 15:28
Şırnak Petrolspor’un rakibi belli oldu
Şırnak Petrolspor’un Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 2’inci tur rakibi belli oldu. Ziraat Türkiye Kupası’nın 2. tur eşleşmeleri bugün çekilen kuralar ile belirlendi. Şırnak Petrolspor, eleme turunda Mazıdağı Fosfat Spor’u 2-0’lık skor ile geçerek 1’inci tura yükseldi. 1’inci turda Kurtalan’da karşılaştığı 3’üncü lig takımlarından Siirt Özel İdaresi Spor’u 2-1 mağlup ederek 2.tura çıkmayı başardı. Bugün 1’inci turu geçen 31 takım ve 2’inci ligden 19 takımın katılımı ile 2’inci tur kura çekimleri gerçekleşti. Karşılaşmalar 10-11-12 Ekim tarihlerinde oynanacak. Şırnak Petrolspor’un ikinci tur rakibi ise Kırşehir Futbol Spor Kulubü oldu.
29 Eylül 2023 Cuma - 14:26
Şırnak’ta şeker tüketimine dikkat çekildi
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘19-25 Dünya Şeker Tüketimi Haftası’ çerçevesinde Sanat Sokağında stant kurdu. Şeker tüketimine dikkat çekmek amacıyla Sanat Sokağında kurulan standa Şırnaklı vatandaşlar ve öğrenciler büyük ilgi gösterirken, İl Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın ve Şube Müdürü Mehmet Tatar katılım sağladı. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 1 hemşire ve 1 diyetisyen, öğrencilere şeker hastalığını uygulamalı şekilde anlatarak test yaptı. Stantta gün boyunca öğrenciler ve vatandaşlar bilgilendirildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder