Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Şırnak’ta sel göçerleri vurdu: Hayvanlar telef oldu, çadırlar sular altında kaldı
30 Mart 2026 Pazartesi - 21:20:35
Şırnak’ın Silopi ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Cudi Dağı eteklerinde konaklayan göçerleri olumsuz etkiledi. Sel sularının bastığı kışlaklarda yaşam çadırları zarar görürken, çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu. Edinilen bilgilere göre, Silopi ilçesine bağlı Aksu köyü yakınlarında bulunan kışlaklarda yaşayan göçerler, aniden bastıran sağanak sonrası oluşan taşkınla karşı karşıya kaldı. Sel suları çadırları sürüklerken, hayvan sürülerinde de kayıplar meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 koyun ve 3 yavru kuzu selde telef oldu. Göçerler, sel nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadıklarını belirterek, yetkililerden acil yardım ve zararlarının karşılanmasını talep etti. Yetkililerin kısa sürede bölgeye gelerek inceleme yapmaları bekleniyor.
30 Mart 2026 Pazartesi - 21:17
Şırnak’ta dereler taştı: Çok sayıda konut ve ahır zarar gördü
Şırnak genelinde etkili olan sağanak yağışlar, başta Koçbeyi köyü olmak üzere Cizre, Silopi ve İdil ilçeleri ile merkeze bağlı köylerde sel ve taşkınlara yol açtı. Dere yataklarının taşması sonucu çok sayıda konut ve ahır zarar gördü.
30 Mart 2026 Pazartesi - 20:22
Şırnak’ta okul servisi şarampole devrildi: 4’ü öğrenci 5 yaralı
Şırnak’ın Silopi ilçesinde öğrencileri taşıyan okul servisinin şarampole devrilmesi sonucu 4’ü öğrenci olmak üzere 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, kaza Nevro mevkiinde meydana geldi. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği servis aracı, kontrolden çıkarak yol kenarındaki şarampole yuvarlandı. Kazada araçta bulunan 4 öğrenci ile servis sürücüsü yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Silopi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedbir amaçlı gözlem altında tutuldukları bildirildi. Kazanın ardından Silopi Kaymakamı Çağlar Partal hastaneye giderek, yaralı öğrencileri ve sürücüyü ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Kaymakam Partal, hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kaymakam Partal, "Gürünlü bölgesinde bir okul servis aracımız kazaya karıştı. 4 öğrencimiz ve bir şoförümüz hafif şekilde yaralandı. Şu an hastanede kontrol altındalar. Tüm ailelerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah beterinden korusun" dedi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
30 Mart 2026 Pazartesi - 15:27
Cizre Dicle Spor, U-16 Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen U-16 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakalarında Şırnak’ı temsil eden Cizre Dicle Spor, Van’daki rakiplerini devirerek şampiyonluk kupasını kaldırdı. U-16 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakaları, Türkiye genelinde 78 ilden 139 takımın katılımıyla 24 farklı grup merkezinde gerçekleştirildi. Şampiyonanın Van ayağında Hakkari, Şırnak, Siirt ve Bitlis illerinin U-16 il birincileri kozlarını paylaştı. Van Sanayi Semt Sahasında oynanan ve tribünlerin yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda, genç kramponların sergilediği performans izleyenlerden tam not aldı. Şırnak U-16 Ligini namağlup şampiyon tamamlayarak bölge elemelerine büyük bir moralle gelen Cizre Dicle Spor, turnuvanın yarı finalinde Hakkari Spor ile karşılaştı. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen yeşil-beyazlı ekip, sahadan 4-0’lık net bir skorla ayrılıp adını finale yazdırarak şampiyonluk sinyalini verdi. Büyük bir heyecana sahne olan final müsabakasında Siirt Spor ile karşı karşıya gelen Cizre Dicle Spor, oyun disiplininden kopmayarak sahadaki hakimiyetini korudu. Rakibine geçit vermeyen Cizre ekibi, Eyüp Emir Sever ve Enes Örnek’in kaydettiği gollerle maçı 2-0 kazanarak 1. kademe şampiyonu olmayı başardı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte futbolcular ve teknik heyet, şampiyonluk sevincini sahada taraftarlarıyla kutladı. Elde edilen başarının ardından açıklamalarda bulunan Cizre Dicle Spor teknik direktörü Burak Dadak, galibiyeti tüm Cizre halkına armağan etti. Dadak, "Şırnak’ta başlayan bu yolculuğu, Van’da kupayı kaldırarak taçlandırdık. Sahada terinin son damlasına kadar savaşan, disiplinden kopmayan ve Cizre’nin ruhunu sahaya yansıtan futbolcularımı kutluyorum. Bu kupa sadece bir başlangıç; hedefimiz Türkiye Şampiyonası’nın ilerleyen kademelerinde de aynı azimle şehrimizi temsil etmek. Bize inanan ve destek veren tüm Cizre halkına bu şampiyonluğu armağan ediyoruz’’ dedi. Cizre Dicle Spor, bu sonuçla Türkiye Şampiyonası’nda bir üst tura yükselerek Şırnak’ı temsil etme hakkı kazandı.
07 Eylül 2023 Perşembe - 18:40
Hollanda’da öldürülen işçi Silopi’de defnedildi
Hollanda’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden inşaat işçisi memleketi Şırnak’ın Silopi ilçesinde toprağa verildi. Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bir Türk firmasında işçi olarak çalışan Hamit Altürk, 27 Ağustos 2023 tarihinde kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Altürk, 1 hafta sonda hayatını kaybetti. Türkiye’ye getirilen Altürk’ün cenazesi Şırnak’ın Silopi ilçesinde toprağa verildi. Hamit Altürk’ün kuzeni Yasemin Özdemir, kuzeninin 6 ay önce Hollanda’ya çalışmaya gittiğini belirterek, "11 gün önce saldırıya uğradı. Bir hafta boyunca hastanede kaldı. Bir hafta sonrada vefat haberi geldi. Bizimle ilgilenen konsolosluğa teşekkür ediyoruz. Bu süreçten sonra Hamit Altürk arkasında 4 yetim çocuk bıraktı. Devletin buna el atmasını istiyoruz. Bunlara yardımcı olmasını istiyoruz. Failinin bulunmasını istiyoruz" dedi.
07 Eylül 2023 Perşembe - 16:19
Şırnak Üniversitesi Uluslararası Uludere Sempozyumu yarın başlıyor
Şırnak Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Uludere Sempozyumu" yarın başlıyor. Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) öncülüğünde, Şırnak Valiliği, Uludere Belediyesi, Şenoba Belediyesi ve Uzungeçit Belediyesi ile Şırnak Ticaret Sanayi Odası’nın (ŞTSO) organizasyonunda düzenlenecek sempozyum, Nilüfer Anaokulu Konferans Salonu’nda yapılacak protokol konuşmaları ile başlayacak. Sempozyumda el sanatları, ekonomi yemek ve turizm oturumları ise İnceler Barajı yakınındaki tesiste kurulan kıl çadırlarında gerçekleştirilecek. Aralarında Amerika Birleşik Devletleri(ABD), Macaristan, Irak olmak üzere 5’i yurtdışından 49’ü Türkiye’den 54 akademisyenin katılım sağlayacağı sempozyumda, ilçenin tarih, kültürel, el sanatları, yemek ve turizm konularında akademisyenlerin sunum yapması planlanıyor. Sempozyum 10 Eylül Pazar günü sona erecek.
07 Eylül 2023 Perşembe - 15:40
Şırnak’ta kırmızı ışıkta zincirleme kaza: 2 yaralı
Şırnak’ta kırmızı ışıkta meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Alınan bilgilere göre, merkez Bahçelievler Mahallesi Belediye Kavşağı’nda bulunan trafik ışıklarında K.Ü yönetimindeki 55 ABA 446 plakalı araç seyir halindeyken kırmızı ışıkta bekleyen T.A. yönetimindeki 69 AAE 844 plakalı araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile kırmızı ışıkta bekleyen V.İ. yönetimindeki 34 CJF 994 çarptı. 69 AAE 844 plakalı aracın içinde bulunan A.Y ve S.A. yaralandı. İhbar üzerine ola yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Şırnak Devlet hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
07 Eylül 2023 Perşembe - 11:08
Şırnak’ta içme suyunu sulamada kullanan vatandaşların su abonelikleri iptal edilecek
Şırnak Belediyesi tarafından vatandaşların içme suyu kullanımı konusunda uyarılarda bulunuldu. İçme suyunu bağ-bahçe işlerinde kullanan vatandaşların tespit edilmesi durumunda su aboneliklerinin iptal edileceği ve şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacağı duyuruldu. Belediyeden yapılan açıklamada, bu sene hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyretmesi ve yağışların olmaması dolayısıyla içme suyu debilerinde ciddi manada düşüş yaşandığı belirtildi. Söz konusu düşüşün mağduriyetlere neden olmaması için daha önce Belediye Başkanlığınca site yönetimleri ve mahalle muhtarları ile yapılan değerlendirme toplantısında mevcut binalarda kullanılan düşük hacimli depoların büyütülmesi veya ek depolar yapılması, alt katlarda hidrofor sistemlerinin kurulmasına ilişkin kararlar alındığı ifade edilerek, bu minvalde mağduriyetlerin yaşanmaması için site yönetimleri ve diğer binalar ile ilgili alınan kararlar çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınması uyarısı yapıldı. Açıklamada, mevcut abonelerin içme suyunu bağ-bahçe sulamasında kullandıklarının tespit edilmesi halinde su abonelerinin iptal edilmesi ile birlikte gerekli yasal işlemlerin başlatılacağı vurgulandı.
06 Eylül 2023 Çarşamba - 16:41
Irak’tan Şırnak’a yasa dışı yollarla getirilen bin 600 saka kuşu koruma altına alındı
Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Gümrük Kapısı’nda Irak’tan getirilen bin 600 saka kuşu Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ve Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yakalandı. 2 şüpheliye 2 milyon 300 bin TL ceza kesildi. Habur Sınır Kapısı’nda geçen hafta ihbar üzerine bir araçta arama yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri, yaklaşık bin 600 saka kuşu buldu. Durumun bildirildiği Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri kuşları koruma altına aldı. Kuşların yaklaşık 300’ü yolda telef olurken geriye kalan saka kuşları Şırnak Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Acil Müdahale Birimi’nde tedavinin ardından yaşam alanlarına salındı. Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, geçen hafta içinde HAYDİ ve Gümrük Muhafaza memurlarınca Habur Sınır Kapısı’nda yasa dışı yollardan bir araçta yaklaşık bin 600 saka kuşunun bulunduğunu ve kendilerine bildirildiğini söyledi. Araçta uygunsuz koşullarda getirilen kuşlardan yaklaşık 300’ünün kafeste telef olduğunu bildiren Kalay, “Geriye kalan diğer kuşlardan yaklaşık bin 300 saka kuşunun tedavilerinin ardında Cudi Dağı bölgesine doğal yaşam alanlarına bıraktık. Kuşların araçlarında bulunduğu 2 şüpheli hakkında da tazminatla beraber 2 milyon 300 bin lira idari para cezası uyguladık” dedi.
06 Eylül 2023 Çarşamba - 10:26
Şırnak’ta yılın son çiçekleri açtı
Şırnak’ta hava sıcaklığının düşmesiyle sonbaharın habercisi çiçekler açtı. Beytüşşebap ilçesinde hava sıcaklığındaki düşüşle birlikte sonbaharın habercisi nergisler açtı. Yılın son çiçekleri 4 gün boyunca yeşerdikten sonra kurumaya başlıyor. İlçeye bağlı yüksek rakımlı yerlerde kuruyan ot ve çiçekler arasından tekrar yeşeren çiçekler kartpostallık görüntüler oluştururken bal arıları ise yılın son polenlerini almak için yarışıyor. 4 gün boyunca canlı kalan çiçek türü soğuk havalara dayanamayıp kurumaya başlıyor.
05 Eylül 2023 Salı - 17:50
Şırnak Üniversitesi’nde rekor doluluk oranı
Şırnak Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, faaliyet gösterdiği 15 yıllık zamanın en yüksek doluluk oranına ulaştı. Üniversite, 2023-2024 eğitim-öğretim yılına yüzde 95 doluluk oranına ulaştı. Şırnak Üniversitesi, 2008 yılında 73 öğrenci ile başladığı eğitim hayatının 15’inci yılında başarılarını katlayarak arttırdı. İstikrarlı bir şekilde büyüyen üniversite, bu yıl birçok bölümde kontenjan artışına gitti. Buna rağmen doluluk oranını yüzde 95 doluluğa ulaştı. Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 2008 yılında kurulmasına rağmen çok hızlı bir gelişme gösterdiğini Şırnak Üniversitesinin dünyadaki 12 bin üniversite arasında 3 bin 434 sırada yer aldığını söyledi. Kampüslerinin yeni nesil üniversiteler arasında çok modern bir şekilde inşa edildiğini, alt ve üst yapıda iyi üniversiteler arasında yer aldığını vurgulayan Aktaş, “Bu modernize öğrencilerin üniversite tercihinde önemli yer tutabiliyor. Buraya gelecek eğitimcilerin Şırnak Üniversitesinde eğitim ve öğretim faaliyetini rahatlıkla sağlayabiliyor. Bizim kampüsümüzde yer alan kütüphane çok az üniversitede var. Ayrıca Şırnak Üniversitesi 2019 yılında Türkiye’de yapılan binalar arasında en iyi bina seçildi. Buda binaların eğitim açısından değerli olduğunu göstermektedir” dedi. Öğrenci sayısının yaklaşık 6 bin 500 civarında olup bunların önemli bir kısmı fakülte öğrencilerinden oluşmakta olduğunu, diğer kısmını meslek yüksekokulu öğrencilerinden oluştuğun belirten Rektör Alkış, "Kampüsümüzde 5 fakülte, 2 yüksek okul ve meslek yüksek okulu bulunmaktadır. Bizim kampüste öğrencilerimiz rahatlıkla üniversite ortamında hissedebiliyorlar. Bu da bizim için gurur verici bir durum. Öğrencilerimiz bazen havuzun kenarında, kütüphanede öz çekim yaptıklarını gördüğümde gurur duyuyorum. Onların mutluluğu bizim için asıl olandır. İstanbul, Ankara, İzmir’deki arkadaşlarıyla yaptıkları bu paylaşımı gördüğümde iftihar ediyorum. Buda Şırnak için iyi bir referans" diye konuştu. "Sağlık bilimleri fakültesini tıp fakültesine hazırlık olarak düşünüyoruz" Sağlık bilimleri fakültesini tıp fakültesine hazırlık olarak düşündüklerine ifade eden Alkış, "Aynı zamanda 500 yataklı bölge hastanesi yapılıyor. Bu hastanenin afiliye sistemi şeklinde tıp fakültesine dönüştürülmesini planlıyoruz. Gerekli görüşmeleri yaptık inşallah bunda başarılı oluruz. Şehrimize ciddi bir katkı sunacaktır. İl genel nüfusumuz yaklaşık 600 bin hem sağlık sorunlarını giderebilecek hem de akademisyenlerimiz için iyi bir imkan olacaktır. Akademisyen sayımız 350 civarında Bunların yaklaşık 30’u profesör, 60’ı doçent ve geri kalanları da doktor öğretim üyeleri ile asistan. Bunlar şehrimiz için iyi bir imkan. Akademisyen demek beyin demek güç demek bunların her birisi için Şırnak’a çok önemli hizmetler katabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. “Rektör olarak atandığımda bütün birimleri görmek sorun sıkıntıları yerinde görmek için ziyaretlerde bulundum" diyen Rektör Alkış, "İdil ilçesine gittiğimde Ziraat Fakültesi öğrencisi olduklarını söyleyen bir grup beni karşıladı. ‘Sayın rektörüm biz buradayız barınma sorunu yaşıyoruz, çok güç durumlarda eğitim görüyoruz. Siz bize yardımcı olursanız merkez kampüsüne alırsanız bizi çok memnun edersiniz’ dediler. Bende bunu yönetim kurulu ile görüştüm. ‘Böyle bir imkanımız var mı buradaki fakültemizi kampüsümüze taşısak iyi olur mu’ diye görüştük. Yönetim kurulumuz oy birliği ile bu kararı uygun buldu. Merkez kampüsümüzde hem yurt imkanımız var hem lojman imkanımız var hem de çok iyi modern şekilde dizayn edilmiş laboratuvarımız var. Buda doğal olarak öğrencinin dikkatini çekmektedir. Ziraat fakültesinin öğrenci ve hocaları böyle bir talepte bulununca bizde bu talebi değerlendirdik ve oy birliği ile karara imza attık” ifadelerinde bulundu.
05 Eylül 2023 Salı - 14:32
Şırnak’ta yapımı süren yol çalışması tamamlandı
Şırnak Belediyesi tarafından yapımı devam eden yol çalışması tamamlandı. Şırnak Belediyesi tarafından, Yeşilyurt Mahallesi Rezuk bölgesi taş duvar örme, yol genişletme ve BSK asfalt çalışmaları yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Belediye tarafından yapılan çalışmaların sona erdiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Yarka, "Kurulduğundan bu yana kendi haline terk edilen ve sorunları her dönem ötelenen Rezuk yolunda tamamladığımız yol genişletme, taş duvar ve sanat yapı çalışmaları akabinde mevcut bölgemizin ilk kısmında asfalt serimini tamamladık. Şehrimizde ulaşım alanındaki kronikleşmiş sorunları bir bir çözüme kavuşturmaya devam ediyoruz” dedi.
05 Eylül 2023 Salı - 12:36
1 aydır susuz kalan mezradan HDP’li belediyeye tepki: "Oy verdik, bize su vermiyorlar"
Şırnak’ın Silopi ilçesi Çardaklı köyüne bağlı Yamaç mezrasının su kuyusu kurudu. 1 aydır susuz kalan mezra halkı, HDP’li Silopi Belediyesi’nin su taleplerine duyarsız kaldığını belirterek, “Oy verdik, bize su vermiyorlar” diyerek tepki gösterdi Silopi ilçesi Çardaklı köyüne bağlı 90 haneli ve 800 nüfuslu Yamaç mezrasının su kuyusu kurudu. 1 aydır susuz kalan mezra halkı, yeni sondaj açmanın geçici olduğunu, Silopi şehir merkezine giden su borularından hat çekmenin kalıcı ve ömürlük çözüm olduğunu ifade etti. Muhtarlığın talebi üzerine Silopi Kaymakamlığı, mezraya 800 metre aşağısından geçen ilçe merkezi su boru hattından hat çekmek için Silopi Belediyesi’ne resmi yazı gönderdi. Köylüler, Silopi Belediyesi’nin kaymakamlık bütçesiyle yapılacak su hattını çektirmemek için kendilerini oyaladığını ileri sürdü. Bunun üzerine Silopi Kaymakamlığı’nın Yamaç mezrasında sondaj çalışması için ihale sürecini başlattığı öğrenildi. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yapılacak ihale ile köylülerin su ihtiyacı giderilecek. Silopi Belediyesi’nin su taleplerine duyarsız kaldığını ifade eden Emine Yel, “Oy verdik, bize su vermiyorlar" diyerek HDP’li belediyeye tepki gösterdi. Su sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen Hüseyin Balın da, “Gördüğünüz gibi tankerle su çekiyoruz. 400 metre aşağıdan Silopi şehrine geçiyor. Biz içme suyu bulamazken o suyla araziler sulanıyor. Belediye bize bu zulmü yapıyor. Belediye, ‘Kaymakamlık bize yazı göndersin, suyu size göndeririz’ dedi. Belediye başkanı kendisi buraya geldi. Kaymakamlık, belediyeye yazı gönderdiği halde bizi oyalıyor. Silopi Belediyesi’nin su verme niyeti yok. Hayvanlarımız susuzluktan ölüyor. Su bize 400 metre yakınlıktadır. Geçen sene kimi para vermişse ne yapmışsa arazisini suluyordu. ’Şimdi su hattı çekersek köye, şehre gelmez, basıncı düşer, düşüyor’ diyor. Geçen sene millet tarlasını suluyordu, niye o zaman basıncı düşmüyordu sayın belediye başkanı. Bu sadece zulümdür. Bize su vermiyorsun, oyalıyorsun” diye konuştu. "Çocuklarımız susuzluktan bitlenecek" İki tankerle mezranın su ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Halime Balın, “Ne belediye var burada, ne bir şey. Bu köyün kendi tankeridir. İki tankerle 70 ev idare etmeye çalışıyoruz. Çarşıya çıkacağız, çıkacak halimiz yok. Çocuklarımız kirli, evlerimizde yığınla çamaşır var. Belediye gelip biz duralım bilmem ne diyor. Bizim duracak halimiz yok, biz susuzuz. Sen evinde yıkanıyorsun, çamaşırların yıkanıyor. Buradaki hali bilmiyorsun. Yarın öbür gün okul açılacak, bitlenecek çocuklar. Öğretmenler yaklaşamayacak hale gelecek" dedi. Birinci kuyularının geçen kapandığını dile getiren Hacı Balın, "Kaymakamlık geçen sene bize bu kuyuyu yaptı. Şu anda kapandı, su hiç kalmamış, gelmiyor. İki dakikada duruyor, azıcık geliyor. 70 hanelik köy avuç kadar suyla nasıl geçinir, yetkililerin görmesini istiyorum. Milletvekilleri, belediye başkanları gelsin kendi gözleriyle görsünler. Köylüler bu sıcakta nasıl geçiniyorlar. Köylülerin, hayvanların haline bak. Biz halkız, milletiz. Yaşam hakkı olan suyu istiyoruz. Bize su vermek büyük dünya sorunu bir şey değil. 200 metre aşağıdan bizim tapulu arazilerden belediye su boru hattı geçiyor. Silopi’nin içinden aşağı köylere kadar su gidiyor. İnsanlar suyun fazlasından tarlasını bile suluyor, ama bu gariban köye bir damla suyu çok görüyorlarsa yazıklar olsun onlara” şeklinde konuştu.
05 Eylül 2023 Salı - 09:35
Şırnak’ta 20 gözlü dev mağaranın turizme açılması bekleniyor
Şırnak’ta keşfedilen dev mağara görenleri hayretler içinde bırakıyor. 20 gözlü mağaranın içindeki tüneller yerin 100 metre altına kadar gidiyor. Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Bulakbaşı Mahallesi’nde bulunan dev mağara ilk defa görüntülendi. Yöre halkının birçok bölmesini ahır olarak kullandığı mağaranın 20 ayrı bölmesi var. Şimdiye kadar kimsenin sonuna kadar gidemediği asırlık mağaranın turizme kazandırılması bekleniyor. Binlerce insanın sığabileceği mağaranın odalar halindeki doğal oluşumu görenleri hayretler içinde bırakıyor. Mağara yarasa ve kelebeklerin yanı sıra birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Haşim Özseven isimli vatandaş, "Dünya var olduğu günden beri vardır, doğal bir mağara keşfedilerek turizme kazandırılmasını istiyoruz. Turistlere açılmasını istiyoruz. Şimdi vatandaşlar bazı bölmeleri ahır olarak kullanıyor. Temizlenmesini istiyoruz" dedi. Uludere ilçesine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Bulakbaşı Mahallesindeki dev mağara içindeki dev sarkıkların oluşumu ise görenleri hayretler içinde bırakıyor. Vatandaşların turizme kazandırılmasını istediği 20 bölmeli mağara İHA kamerası tarafından görüntülendi.
04 Eylül 2023 Pazartesi - 17:14
Şırnak’ta araçta yüzlerce silah parçası ve mermi ele geçirildi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir araçta yapılan aramada yüzlerce silah parçası ve mermi ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı. Alınan bilgilere göre, Cizre ilçesinde durdurulan şüpheli araçta yapılan aramada, bölmelere zulalanmış bin 388 adet silah parçası (namlu, yay, kabza, pim, kurma kolu, kapak takımı) ve 568 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan bir şüpheli tutuklandı.
04 Eylül 2023 Pazartesi - 16:45
Şırnak’ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 51 gözaltı
Şırnak’ta yapılan operasyonlarda, Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen malzemeler ele geçirildi. Operasyonlarda, 51 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Şırnak ve Habur Sınır Kapısı’nda yapılan operasyonlarda, 12 gram bonzai, 8.25 gram metamfetamin, 2 adet sentetik ecza, 1 adet bong, 0,58 gram eroin maddesi, 5 bin 888 paket sigara, 250 adet puro, 895 litre kaçak akaryakıt, 568 adet fişek, 218 adet cep telefonu aksesuarı, 120 adet elektronik emtia (akıllı saat, elektronik sigara), 141 adet muhtelif emtia (gözlük, ayakkabı, kapı menteşesi), 34 adet cep telefonu, 32 kilo çay ele geçirildi. Yapılan operasyonlarda 35 kişi kaçakçılık, 11 kişi asayiş ve 5 şüphelide kaçakçılık suçundan olmak üzere toplam 51 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Kaçakçılık operasyonlarında 11 şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırdı. 23 şüphelinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder