Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Cizre’de heyelan yolu kapattı, çok sayıda araç ve vatandaş mahsur kaldı
29 Nisan 2026 Çarşamba - 21:49:30
Şırnak’ın Cizre ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen heyelan nedeniyle iki mahalleyi bağlayan yol ulaşıma kapandı, çok sayıda vatandaş araçlarında mahsur kaldı.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 16:29
Şırnak’ta 29 kişinin yaralandığı husumette uzlaşı süreci başladı
Şırnak’ta Yorga ile Katar aileleri arasında yaşanan ve 29 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan arazi anlaşmazlığının ardından barış için atılan adıma AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar da destek verdi. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen olay sonrası bölgede tansiyonun düşürülmesi ve kalıcı huzurun sağlanması için kanaat önderleri, aşiret büyükleri ve siyasi isimler devreye girdi. Barış görüşmelerinin hız kazandığı süreçte Milletvekili Arslan Tatar, beraberindeki heyetle birlikte her iki aileyi de ziyaret ederek uzlaşı çağrısında bulundu. Yorga ve Katar aileleriyle ayrı ayrı bir araya gelen Tatar, görüşmelerde sağduyu, kardeşlik ve toplumsal huzur mesajları verdi. Ziyaretlerde, bölgede yeniden güven ortamının tesis edilmesi ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için diyalog ve karşılıklı anlayış vurgusu öne çıktı. Şırnak’ın tarih boyunca birlik ve beraberlik kültürüyle öne çıkan bir şehir olduğuna dikkat çeken Tatar, yaşanan gerginliğin barışla sonuçlanması adına girişimlerini sürdüreceğini belirtti. Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Tatar, "Kıymetli Yorga ve Katar ailelerini ziyaret ederek bir araya geldik. Gösterdikleri misafirperverlik ve samimi sohbetleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın" ifadelerini kullandı. Bölgede sürdürülen barış görüşmelerinin olumlu yönde ilerlediği öğrenildi.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 16:04
Şırnak’ta AFAD, kamu personeline KBRN ve afet farkındalık semineri
Şırnak’ta kamu personeline yönelik düzenlenen afet farkındalık eğitimlerinde, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehditlere karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı. Şırnak İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve AFAD Şırnak İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen eğitim programı kapsamında, personelin afet ve acil durumlara karşı bilinçlendirilmesi sağlandı. Uzman eğitmenler tarafından verilen derslerde, sadece doğal afetler değil, modern dünyanın riskleri arasında yer alan teknolojik ve biyolojik tehditler de detaylandırıldı. Eğitimin ana odak noktasını oluşturan KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) başlığı altında, kimyasal risklerden korunma yolları, biyolojik tehditlere karşı alınacak önleyici tedbirler ve olası bir nükleer olayda güvenlik protokolleri uygulamalı örneklerle anlatıldı. Eğitimde sadece müdahale değil, koruma bilinci de aşılandı. Bu kapsamda da ekosistemin korunması, insan sağlığı ve kamu güvenliği geniş bir biçimde anlatıldı. Eğitim programına ilişkin yapılan açıklamada, ‘’İş birliğiyle güçlü yarınlar" ilkesinin altı çizilerek, "Hedefimiz, bilinçli, her türlü senaryoya hazırlıklı ve afetlere karşı dayanıklı bir toplum oluşturmaktır. Unutulmamalıdır ki, afet öncesi alınan eğitim ve hazırlıklar, o an geldiğinde hayat kurtaran en önemli unsurdur" denildi. Eğitimlerin, kamu kurumları genelinde periyodik aralıklarla devam edeceği öğrenildi.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 15:13
Şırnak’ta sağlık alanındaki öncelikler Sağlık Bakanı Memişoğlu’na aktarıldı
AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede kentteki sağlık yatırımları ve öncelikli ihtiyaçları değerlendirdiklerini açıkladı. Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret ederek kentin sağlık alanındaki ihtiyaçları ile devam eden yatırımları görüştü. Tatar, görüşmede 500 yataklı Şırnak Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmesine yönelik çalışmaların ele alındığını belirtti. Tatar ayrıca Silopi Kadın Doğum Hastanesinin mayıs ayı sonunda hasta kabulüne başlayacağını ifade etti. Tatar ayrıca yoğun bakım kapasitesinin artırılması, tıbbi cihaz eksiklerinin giderilmesi ve İdil Devlet Hastanesinin statüsünün yükseltilmesine ilişkin taleplerini de Sağlık Bakanı Memişoğlu’na ilettiklerini söyledi. Milletvekili Tatar, amaçlarının vatandaşların sağlık hizmetlerine il dışına gitmeden hızlı ve etkin şekilde ulaşabilmesi olduğunu ifade etti. Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Beytüşşebap Devlet Hastanesinin bu yıl hizmete açılacağı, Cizre’de Kadın Doğum Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin yıl içerisinde hizmet vereceği kaydedildi. İdil Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin de yıl içinde vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi.
29 Nisan 2021 Perşembe - 13:13
Cizre OSB’de üretim tesisi temel atma töreni
Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Davut Sinanoğlu ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde yeni kurulacak olan Coxaven Akrep Venom şirketine ait üretim tesisinin temel atma törenini gerçekleştirdi.
29 Nisan 2021 Perşembe - 13:09
Cizre polisinin Ramazan yardımları devam ediyor
Şırnak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılan Ramazan yardımı devam ediyor.
29 Nisan 2021 Perşembe - 12:57
Silopi’de ihtiyaç sahiplerine 135 koli erzak yardımı
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Aile Destek Merkezi ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi yardımında bulundu.
29 Nisan 2021 Perşembe - 12:29
Oto sanayilerde yasak öncesi büyük yoğunluk
Şırnak’ın Cizre ilçesinin Yeni Küçük Sanayi Sitesinde yasak öncesi aşırı yoğunluk yaşanıyor.
28 Nisan 2021 Çarşamba - 12:51
En yüksek çocuk nüfus oranına sahip 2’nci il Şırnak oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Siirt Bölge Müdürlüğü 2020 yılı istatistiklerle çocuk bültenini paylaştı.
27 Nisan 2021 Salı - 13:40
Arkadaş tavsiyesi ile istiridye mantarına yöneldi, köyünde yıllık 16 ton kapasiteli tesis açtı
Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşayan ziraat mühendisi Mehdi İnan yakınlarının tavsiyesiyle istiridye mantarı üretmeye karar verdi.
27 Nisan 2021 Salı - 12:38
Şenoba Belediyesi tarafından akarsu ve kaynak sularda çöp temizliği
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ak Partili Şenoba Belde Belediye Fen İşleri Müdürlüğü belde genelindeki kaynak sular ve akarsularda temizlik çalışmaları başlattı.
26 Nisan 2021 Pazartesi - 14:31
TEMA Vakfı Silopi’de faaliyetlerine başladı
TEMA Vakfı, Şırnak’ın Silopi ilçesinde de çalışmalarına başladı.
26 Nisan 2021 Pazartesi - 13:02
14 asırlık mukabele sünneti camilerde yaşatılıyor
İslam aleminde 14 asırdır süren mukabele geleneğine Şırnak’ın Silopi ilçesindeki camilerde devam ediliyor.
26 Nisan 2021 Pazartesi - 13:00
Şırnak’ta kaçakçılık operasyonu: 48 gözaltı
Şırnak’ta güvenlik güçleri tarafından son bir haftada yapılan uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında uyuşturucu madde ve gümrük kaçağı malzemeler ele geçirildi.
26 Nisan 2021 Pazartesi - 12:31
Şırnak’ta terör operasyonu: 7 gözaltı
Şırnak Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK, FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik son bir haftadır devam eden operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.
25 Nisan 2021 Pazar - 11:25
Şırnak Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKK’ya büyük darbe
Şırnak Bestler Dereler bölgesinde 12 Şubatta başlatılan Eren-10 Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hüseyin Işık operasyonu kapsamında terör örgütü PKK’ya büyük darbe vuruldu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder