Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Meteorolojiden Şırnak için sağanak yağış uyarısı
03 Mayıs 2026 Pazar - 12:16:48
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi Şırnak ve ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların duyarlı olması istendi. Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Şırnak çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
03 Mayıs 2026 Pazar - 12:00
Şırnak polisinden gönülleri ısıtan sokak sporu
Şırnak’ta polis ekipleri, bu kez asayiş için değil çocukların yüzünü güldürmek için sahaya indi. Şırnak İl Emniyet Müdürü, Milletbahçesi’nde çocuklarla birlikte basketbol oynarken, polis memurları da sokakta kurdukları dostluk maçında çocuklarla futbol heyecanı yaşadı. Toplumla iç içe olmayı sürdüren Şırnak Emniyeti, kentte güvenlik hizmetlerinin yanı sıra sosyal etkinliklerle de dikkat çekiyor. Özellikle çocuk ve gençlerle kurulan sıcak diyalog, mahallelerde samimi görüntülere sahne oldu. Milletbahçesi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak, basketbol oynayarak gençlerle keyifli anlar yaşadı. Çocukların yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlikte neşeli görüntüler ortaya çıktı. Öte yandan, polis ekipleri de mahalle aralarında çocuklarla futbol oynayarak sokakları adeta spor sahasına çevirdi. Sokakta top peşinden koşan polisler, çocukların sevincine ortak oldu. Kentte büyük takdir toplayan etkinlik, "güven veren polis" anlayışının en sıcak örneklerinden biri olarak değerlendirildi. Çocuklarla kurulan bu güçlü bağın, geleceğe umut ve güven aşıladığı belirtildi.
03 Mayıs 2026 Pazar - 11:31
Şırnak’ta dünyaevine giren gelin, asırlık gelenekle baba evinden alındı
Şırnak’ta dünyaevine giren bir çift, asırlık geleneği sürdürdü. Gelin, yöresel kıyafetli davetliler eşliğinde at sırtında baba evinden alındı. Kent merkezinde dünyaevine giren 23 yaşındaki Nazlı Kadırhan ile 25 yaşındaki Yunus Baysal çifti, düğünlerini modern alışkanlıkların dışında, geçmişten bugüne uzanan örf ve adetlere bağlı kalarak gerçekleştirdi. Çift, son dönemde düğün harcamaları ve sadeleşme tartışmalarının gündemde olduğu kentte, geleneksel düğün tercihiyle dikkat çekti. Düğün töreninde herhangi bir çalgı kullanılmadı, program mevlüt ile başladı. Gelin, baba evinden at sırtında alınarak damat evine getirildi. O anlar davetliler tarafından ilgiyle izlenirken, törene katılan kadınların rengarenk kıras-fistan, erkeklerin ise geleneksel şal-u şapik giymesi düğüne renk kattı. Şırnak’ın kültürel zenginliğini yansıtan bu görüntüler, düğünü adeta geçmişe uzanan bir zaman yolculuğuna dönüştürdü. Kürtçe yöresel türküler eşliğinde gerçekleşen törende, geleneksel motifler ön plana çıktı. Düğün boyunca sergilenen kültürel detaylar, genç kuşaklara örnek olacak nitelikte bulundu. Damat Yunus Baysal, atalarından miras kalan bu geleneği sürdürmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Dedelerimizden duyduğumuz kadarıyla eskiden gelinler atla getirilirdi. Ailece karar aldık ve örf-adetimizi yeniden canlandırmak istedik. Bu bizim için sadece bir düğün değil, kültürümüzü yaşatma meselesidir" dedi. Damadın ağabeyi Muhyettin Baysal, eski örf ve adetleri yaşatmak istediklerini belirterek, "Bugün kardeşimin düğününü eski geleneklerimize göre yapıyoruz. Gelinimizi beygir ile getirmeyi düşündük. Kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Darısı tüm bekar gençlerimizin başına" diye konuştu.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 20:45
Amed Sportif Faaliyetler’in Süper Lig’e yükselmesi Cizre’de kutlandı
Amed Sportif Faaliyetler’in, Trendyol Süper Lig’e yükselmesi, Şırnak’ın Cizre ilçesinde kutlandı. Binlerce vatandaşın sokaklarda şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı. Amed Sportif Faaliyetler’in şampiyonluk yolundaki kritik Iğdır FK mücadelesi için Cizre Belediyesi vatandaşların bu tarihi anı hep birlikte yaşaması amacıyla Dicle Nehri kenarında bulunan İtfaiye Parkı’na dev ekran kurdu. Maçın başlamasına saatler kala alanı dolduran 7’den 70’e binlerce Cizreli, ellerinde bayrak ve flamalarla müsabakayı bekledi. Maçı tribün atmosferinde takip eden binlerce kişi, Amed Sportif Faaliyetler’in, Iğdır FK ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşmayı heyecanla takip etti. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte binlerce kişi cadde ve sokaklara akın etti. Havai fişekler ve meşalelerle kutlama yapan vatandaşlar, araçlarıyla da konvoy oluşturdu. Yıllardır Süper Lig hayali kuran taraftarlar, bu başarının bölge futbolu için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Kutlamalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Cizre sokakları uzun yıllar unutulmayacak bir şampiyonluk kutlamasına ev sahipliği yaptı.
14 Ocak 2021 Perşembe - 13:19
AK Parti Şırnak Milletvekili Birlik, Cizre TSO Başkanı Sevinç ile bir araya geldi
AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sevinç ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
14 Ocak 2021 Perşembe - 12:45
Şırnak’ta korona virüs aşısı uygulanmaya başladı
Şırnak’ta sağlık çalışanlarına korona virüs aşıyı yapılmaya başlandı.
14 Ocak 2021 Perşembe - 12:30
Şırnak terör operasyonu: 4 gözaltı
Şırnak’ta güvenlik güçlerince PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 4 şahıs gözaltına alındı.
14 Ocak 2021 Perşembe - 11:49
Mehmetçik, 110 yaşındaki emekli güvenlik korucusunu unutmadı
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba ve Hilal Belde Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, 110 yaşındaki emekli güvenlik korucusu Musa Babat’ı evinde ziyaret etti.
14 Ocak 2021 Perşembe - 11:37
Şırnak’ta jirki kilimi kadınlara ekmek kapısı oldu
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş jirki kilimi için açılan kurslarda onlarca kadın iş imkanı buldu.
13 Ocak 2021 Çarşamba - 14:30
Sağlık-Sen Silopi Devlet Hastanesi iş yeri temsilciliğine Karaaslan getirildi
Şırnak’ın Silopi İlçe Devlet Hastanesinde kısa bir süre önce tayin olması nedeniyle boşalan Sağlık-Sen iş yeri temsilciliği görevine Doğan Karaaslan getirildi.
13 Ocak 2021 Çarşamba - 10:03
Okullar uzaktan eğitime geçti, İzmirli öğretmen küçükbaş hayvan beslemeye başladı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde görev yapan İzmirli Erhan Topuz isimli öğretmen, pandemi nedeniyle okulların uzaktan eğitime geçmesi sonrası kiracısı olduğu aileye yardım etmek amacıyla kendi ahırını yapıp koyun ve keçi beslemeye başladı.
13 Ocak 2021 Çarşamba - 09:56
Beytüşşebap’ta genç kızlar kendi işlerinin patronu oluyor
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde genç kızlar, bölgede kadına yönelik algıyı değiştirmek için iş hayatına atıldı.
12 Ocak 2021 Salı - 14:47
Cizre’de daha yeşil bir çevre için çalışmalar sürüyor
Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi daha yeşil bir Cizre oluşturma hedefiyle, ilçe genelinde fidan dikme çalışması başlattı.
11 Ocak 2021 Pazartesi - 15:36
Sağlık-Sen Şırnak Şubesi basın mensupları ile bir araya geldi
Şırnak’ta basın mensupları ile bir araya gelen Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Giyasettin Uçaş, gazetecilerin günlerini kutladı.
11 Ocak 2021 Pazartesi - 15:11
Şırnak’ta kasım ayında 438 aracın devri yapıldı
Türkiye İstatistik Kurumu 2020 yılı kasım ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımladı.
11 Ocak 2021 Pazartesi - 14:27
Şırnak’ta 6 bin 652 operasyonda 56 terörist etkisiz hale getirildi
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2020’de 6 bin 652 operasyon düzenlendiğini, 40 teröristin ölü, 1 teröristin sağ ve 15 teröristin de ikna çalışmaları kapsamında teslim olmaları ile birlikte 56 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder