Yerel Haberler
Şırnak
Şırnaklı öğrenciler köyde kitap yazıp imza günü etkinliği düzenledi 25 Aralık 2025 Perşembe - 13:03:44 Şırnaklı öğrenciler kitap yazıp imza günü etkinliği düzenledi. Etkinlikte 26 eser, 26 yazar bir kitapta buluştu. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutlaca köyündeki Şehit İhsan Öter İlk ve Orta Okulu’nda eğitim gören 26 öğrenci 26 eser ortaya koydu. Hazırlanan eserler bir kitapta buluştu. Her bir öğrenci evde hazırladığı kitabı "Mutluca bir köyün hikayeleri" kitabında topladı. İlk basımı yapılan kitap için imza günü etkinliği hazırlandı. Okul bahçesi önünde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla etkinlik başladı. Ardından eserlerini tanıtan minik yazarlar, imza törenine geçti. Her bir öğrenci, hazırlanan kitaba imza atarak gelen misafirlere hediye etti. Kitap hakkında konuşan öğrencilerden Efsun Öter, ’’8’inci sınıfta okuyorum. İlk defa böyle bir kitap yazdım. Okulumuzla ilgili güzel bir kitap yazdık. Öğretmenlerime çok teşekkür ederim, bugün imza günümüz. Okuyanlar çok beğendi’’ dedi. Ecrin Öter isimli öğrenci ise kitap sayesinde daha çok verimli bir çalışma yaptıklarını söyledi. Ecrin Öter, "Çok mutluyum. Birazdan misafirlerimiz gelecek, ilk defa böyle bir etkinlik yapıyoruz. Her birimiz evde yazdığı hikayeyi kitaplaştırdık, çok güzel bir çalışma oldu" diye konuştu. Türkçe öğretmeni Fatma Gizem Yaslıkaya da "Türkiye genelinde belki ilk defa böyle bir etkinlik yapılıyordur. Kalıcı bir hatıra olsun diye ücra bir köyde 26 yazar 26 eseri kitaplaştırdık. Bugün imza günü, bu anlamda çok mutluyum" şeklinde konuştu. Etkinliğe Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, Alay Komutanı Jandarma Albay Murat Kızıltan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Keçebaş, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Burahan Birgenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Özdemir, veliler ve öğrenciler katıldı.
25 Aralık 2025 Perşembe - 12:59 Köyde öğrenciler kitap yazıp imza günü etkinliği düzenledi Şırnaklı öğrenciler kitap yazıp imza günü etkinliği düzenledi. Etkinlikte 26 eser, 26 yazar bir kitapta buluştu. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutlaca köyündeki Şehit İhsan Öter İlk ve Orta Okulunda eğitim gören 26 öğrenci 26 eser oraya koydu. Hazırlanan eserler bir kitapta buluştu. Her bir öğrenci evde hazırladığı kitabı ’Mutluca bir köyün hikayeleri’ kitabında topladı. İlk basımı yapılan kitap için imza günü etkinliği hazırlandı. Etkinliğe Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, Alay Komutanı Jandarma Albay Murat Kızıltan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Keçebaş, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Burahan Birgenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Özdemir, veliler ve öğrenciler katıldı. Okul bahçesi önünde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşının okunmasıyla etkinlik başladı. Ardından Eserlerini tanıtan minik yazarlar, imza törenine geçti. Her bir öğrenci, hazırlanan kitaba imza atarak gelen misafirlere hediye etti. Kitap hakkında konuşan öğrencilerden Efsun Öter, ’’8’inci sınıfta okuyorum. İlk defa böyle bir kitap yazdım. Okulumuz ile iligli güzel bir kitap yazdık. Öğretmenlerime çok teşekkür ederim, bugün imza günümüz. Okuyanlar çok beğendi’’ dedi. Ecrin Öter isimli öğrenci ise kitap sayesinde daha çok verimli bir çalışma yaptıklarını söyledi. Ecrin Öter, ’’Çok muyluyum. Birazdan misafirlerimiz gelecek, ilk defa böyle bir etkinlik yapıyoruz. Her birimiz evde yazdığı hikayeyi kitaplaştırdık, çok güzel bir çalışma oldu’’ diye konuştu. Türkçe öğretmeni Fatma Gizem Yaslıkaya da ’’Türkiye genelinde ilk defa böyle bir etkinlik yapılıyordur belki. Kalıcı bir hatıra olsun diye ücra bir köyde 26 yazar 26 eseri kitaplaştırdık. Bugün imza günü bu anlamda çok mutluyum’’ şeklinde konuştu.
Taha Akgül: "Şırnak’ta güreş turnuvası düzenlemek istiyoruz"
23 Temmuz 2025 Çarşamba - 15:06 Taha Akgül: "Şırnak’ta güreş turnuvası düzenlemek istiyoruz" Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Şırnak’ta Cudi Cup gibi güreş turnuvası düzenlemek istediklerini söyledi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Şırnak Valisi Birol Ekici’ye Şırnak’ta ziyarette bulundu. Şırnak’ta güreş sporuyla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında Vali Ekici’ye bilgi veren Akgül, Şırnak’ta düzenlenen Cudi Cup gibi uluslararası bir turnuva düzenlemek istediklerini belirtti. Vali Ekici ve Taha Akgül yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en genç nüfusun olduğu illerin başında geldiğini belirten Vali Birol Ekici, Şırnak’ın spor altyapısı konusunda şanslı olduğunu belirtti. Ekici, "Güreş Federasyonu başkanımızı şehrimizde konuk etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biraz önce kendisinin projelerini dinledim. Hepimizin bildiği üzere, Hakkari ve Şırnak genç nüfusun en yoğun olduğu iki şehir. 20.8’lik nüfusu Hakkari Türkiye birincisi genç nüfustan oluşuyor ve 20.6’da bizim hemen yanında. Bizden sonra Hakkari’ye gidecek başkanımız. Genç nüfusumuzun spora kazandırılması için birlikte projeler yürüteceğiz, birlikte çalışmalar yürüteceğiz ve şehrimizin güreş anlamında da başarıdan başarıya ulaşması için var gücümüz ile hep birlikte gayret göstereceğiz. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması bizim için çok önemli. Sporda hazırlanması fevkalade önemli. Şırnak’ın gençlerini spora, geleceğe hazırlayabilmek için var gücümüzle burada projeler yürütmeye devam edeceğiz. Spor altyapısı ile ilgili olarak bir defa şanslı bir şehiriz. Önümüzdeki günlerde bin 500 kişilik kapasiteli, şehrimizin ikinci spor salonunun ihalesi yapılacak. Gençlik merkezimizin ihalesi yapılmış durumda ve en kısa sürede üniversitemizde bin kişilik yurdun kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Spora altyapımız fevkalade iyi durumdadır. Bunun için Gençlik ve Spor Osman Aşkın Bak’a buradan şükranlarımızı arz ediyorum. Güreş Federasyonu başkanımızın gönderilmesinde iş birliği yapan Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler’e buradan şükranlarımı arz ediyorum. Şırnaklı gençlerimize sporda başarılar diliyorum" dedi. Taha Akgül: "Şırnak’ta turnuva düzenlemek istiyoruz" Şırnak’ta bir Cudi Cup gibi bir turnuva düzenlemek istediklerini belirten Taha Akgül ise, "Bütün illerimiz bizler için çok kıymetli. Doğudaki illerimiz bizler için çok kıymetli. Ben bu bölgeye ilk kez geldim ve merak ediyordum. Çok heyecanlıyım aslında. Bu dağları, ovaları görmek benim için büyük bir şeref. İnşallah ilimizde de güreşi canlandırmak istiyoruz. Çünkü bizler gitmeden, bizler illerimizi ziyaret etmeden güreşe bir şeyler kazandırmamız, güreşe bir şeyler almamız pek mümkün değil. O yüzden bizlerin gitmesi gerekiyor, ricacı olmamız gerekiyor. Bu günde valimize güreşe destek vermesi konusunda ricacı olduk. İlimize gelen ikinci federasyon başkanıyım. Bu da değerli benim için. İnşallah burada, Şırnak’ta güreşi canlandıracağız. Nasip olursa buraya bir turnuvada vermeyi düşünüyoruz. Salonumuz yapıldığında veya açık alanda da olabilir. Bir organizasyon düşüneceğiz. Cudi Cup yapılmış, aynı şekilde güreş için de neden bir turnuva olmasın? Burada müdürümüzün de desteği ile Türk güreşine destek vereceğiz. Güreş Federasyonu olarak elimizden geleni yapacağız. Buradan Hakkari ve Van’a da gideceğiz. Oradaki illerimizden de bizlerin gelmesi için talep var. Çünkü biz gittiğimiz de illerde ki heyecan artıyor. Önem verildiğini gösteriyor. Dediğim gibi tüm gençliğimiz bizim için önemli. Aynı zamanda Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler paşamız, bakanımız sağ olsunlar buradaki gençliğe ayrı bir önem veriyor. Güreşi de çok severler. Aynı zamanda valimiz kendisi Antalyalı, yörüklerden güreşi çok severler. Bu bölgede, Güneydoğu’da güreşi canlandıracağız" ifadelerini kullandı.
Şırnak’ta çorak arazilere devlet dokunuşu
22 Temmuz 2025 Salı - 13:11 Şırnak’ta çorak arazilere devlet dokunuşu Şırnak’ta 91 dekar taşlı arazi temizlenerek tarıma kazandırılıyor. Temizlenen alandan toplanan 26 milyon ton taş, işlenerek asfalt ve yol yapım malzemesi olarak değerlendiriliyor. 1 buçuk milyon dönüm tarım arazinin bulunduğu Şırnak’ta ortalama yılda iki defa ürün alınmaya elverişli bölge, "Terörsüz Türkiye" süreciyle birlikte yeni Çukurova olmaya aday. İdil Ovası’nın volkanik taşlar ile dolu olması nedeniyle bugüne kadar hiç ekilmemiş, kimyasal gübre değmemiş, verimli araziler taşlardan dolayı tarım da yapılamıyordu. Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi tarafından bu arazilerdeki taşları temizleme faaliyetine başladı. Kasım 2024 yılında valilik bünyesinde Şırnak İl Özel İdaresi Yatırım Programı kapsamında arazilerin taşlardan temizlenmesi ve köylerin asfalt yollarının hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla İdil Ovası Tepeköy mevkiinde Taş Toplama ve Kırma Tesisi kurdu. Kurulan tesiste 33 kişi istihdam edilerek, günlük bin 200 ton mıcır ve altyapı malzemesi elde ediliyor. Çift vardiyalı çalışan tesis şimdiye kadar 100 dönüm araziyi taşlardan temizleyerek, 80 bin ton altyapı malzemesi üretti. Üretilen altyapı malzemesi ile Şırnak merkez, Beytüşşebap, Uludere ile İdil ilçe ve köy yollarında 55 kilometre yol asfaltlandı. Alanda incelemede bulunan Şırnak İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Murat Çiçek, Şırnak İl Özel İdaremize ait konkasör tesisi alanında günde bin 200 ton kapasiteli ortalama olarak alt yapı malzemesi üretildiğini belirtti. Elde edilen altyapı malzemelerini Cizre’de bulunan plent istasyonumuzda sıcak asfalt olarak bilinen karışımı elde ettiklerini ifade eden Çiçek, "Tamamen kendi makinelerimiz ve kendi iş makinelerimizle Şırnak içerisinde tüm yol ağlarımızda bu işlemleri gerçekleştiriyoruz. 2025 yılı içerisinde 55 kilometrelik bir yol sıcak asfalt çalışmamız devam ediyor. 2026 yılı içerisinde de 50 kilometrelik bir yol daha yapacağız. 2026 yılı içerisinde bununla birlikte 170 bin metrekarelik parke taşı çalışmalarımız da aynı zamanda devam ediyor. Dolayısıyla Şırnak’ımızın tüm yollarını tüm köy ve mezra yollarını, Vatandaşlarımızın kullanabileceği tüm yolları güvenli ve konforlu hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. GAP Bölgede kalkınma idaresi işbirliği içerisinde yine bölgemizde çok fazla arazi üzerinde yaylalarda bazalt taşları mevcut. Dolayısıyla bunları hem ekonomiye kazandırmak, hem yol altyapısında kullanılmak üzere, bunları topluyoruz ve burada kırma eleme tesisimizde alt yapı malzemesi haline getiriyoruz. Sıcak karışımın içerisine koyuyoruz. Dolayısıyla düşük faaliyetlerle çok yüksek verimli işler yapmaya çalışıyoruz. Yollar yapmaya çalışıyoruz ve büyük bir hızla büyük bir süratle işlerimizi tamamlıyoruz. Çalışmalarımızda bize desteklerini sunan bakanlıklarımıza, Valimiz Birol Ekici’ye Milletvekili Aslan Tatar’a ve Belediye Başkanı Mehmet Yarka’ya teşekkür ederiz" dedi. Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, atıl arazinin taşlardan temizlenmesi ve tarıma kazandırılması projesi kapsamında şu an arazilerin taşları temizlenerek tarıma açtıklarını belirtti. Sezgin, "GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Şırnak valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen projemizde amacımız Şırnak İdil ilçesi Tepeköy mevkiinde bulunan taşlık arazileri tarıma elverişli hale getirilmesidir. Projemizi amacında toplamda 75 bin dekar taşlık araziyi taşlardan arındırarak tarım yapmak ve devamında da bu bölgeyi çiftçimize köylümüze tarımsal faaliyet yürütmesi amacıyla açmaktır. Projemizin ilk etapta bin 500 dekarlık kısmı taşlardan temizlenecek, Devamında da programlı bir şekilde 75 bin dekara çıkarılacaktır. Taşlardan temizlenen arazilerde bu yılsonu itibariyle kırmızı mercimek tarımı yaparak ilk kez tarıma açmış olacağız. Bu arazileri bu alanları, ülke ekonomisine ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan çalışmamızdan ilk kez tarım yapılacak ve bölge çiftçisi, bölge köylüsünün ekonomik refahı artacaktır. Şu an bulunduğumuz alanda bu vakte kadar herhangi bir tarımsal faaliyet görülmemiştir. Arazilerimiz de herhangi bir pestisit kalıntısı, suni gübre kullanılmamıştır. Toprağımız oldukça bereketli organik madde miktarına oldukça zengindir. Burada yapacağımız tarımın ülke ekonomisine ve bölge ekonomisini büyük katkı sağlayacağını öngörmekteyiz" diye konuştu.
Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan lezzet: Şımşıpe dolması
19 Temmuz 2025 Cumartesi - 14:49 Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan lezzet: Şımşıpe dolması Tarih kültür ve medeniyeti ile 10 bin yıllara dayanan Hz. Nuh’un şehri Şırnak’ın Cizre ilçesi, gastronomisinde de güçlü lezzetler sunuyor. Milattan önce 7000-6000’li yıllara dayanan Şımşıpe dolması, adeta damak çatlatıyor. Cizre tarih, kültürel, sanat ve edebiyatta olduğu gibi mutfak lezzetlerinde de birbirinden lezzetli yemekleri ile ön plana çıkıyor. 2017’de tescillenen Şımşıpe dolmasının geçmişi MÖ 6000-7000 yıllarına dayanıyor. Cizre’ye özgü bu yemek kadınların sofralarından eksik etmediği bir tat haline geldi. Halk arasında "eprox u dulma" diye anılan Şımşıpe dolması i.im soğan, patlıcan, domates, kabak oyulur. Pancar veya asma yaprakları hazırlanırken pirinç ile kıyma yıkanıp karıştırılarak baharat ekleniyor. Hazırlanan iç sebzelere doldurulup pişirildikten sonra servis ediliyor. Cizre mutfağının vazgeçilmezi olan Şımşıpe dolmasını diğer dolmalardan ayıran en önemli ayrıntı ise sumak suyunda kaynatılarak servis edilmesi gösteriliyor. Cizre Yafes Aile Destek Merkezinde aşçılık kursunda kültürün tanıtılması ve yaşatılması için yöresel yemeklerle eğitimler veriliyor. ’’Şımşıpe dolması kadınlarımızın her daim sofralarının baş tacı" Kültürün yaşatılması için aşçılık kursunda yöresel yemekler yaptıklarını aktaran Yafes Aile Destek Merkezi Koordinatörü Hayriye Gönül Yalazan, "Aile Destek Merkezimizde açtığımız aşçı yardımcısı kursumuzda kadınlarımız bugün yöremize ait lezzetler yapılabilecek aşamaya geldi. Kadınların eğitimi topluma kazandırılma faaliyetleri çerçevesinde her dönem farklı kurslar açıyoruz. Kurum içi faaliyetlerimizde kaynaştırma etkinliklerimizde olsun, kadınlarımızın yöremize ait olan Şımşıpe dolmasını severek yapmaları ve her defasında sofranın baş tacı yapmaları bizim için sevinç kaynağıdır. Şımşıpe dolması bizim vazgeçilmezimizdir. Ben de bir kadın olarak soframda eksik etmiyorum. Kadınlarımız dolmayı yapmak için her türlü bahaneye her zaman açık. birlikte bir araya gelmek, düğünler olsun, özel günler olsun sadece tek başına yememek için bile yapılan bir yemek. Şımşıpe dolması kadınlarımızın her daim sofralarının baş tacı" dedi. Şımşıpe dolmasının sadece bir yemek değil kültürün bir parçası olduğunu ifade eden Nur Hüda Pamukçu, "Cizre’mizin tescillenmiş lezzetlerinden biri olan Şımşıpe halk arasında bilinen adıyla ’eprox u dulma’ dizim için sadece bir yemek değil, bir kültür bir mirastır. Sofralarımızın bolluk ve bereketin bir sembolüdür. Annelerimizden, ninelerimizden öğrenmiş olduğumuz bu lezzeti gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur. Şımşıpe dolması bizim kimliğimizin bir parçasıdır. Az önce de belirttiğimiz gibi, sadece bir yemek değil, kimliğimizin bir parçasıdır, bu lezzetimizin herkes tarafından tadılmasını ve tanınmasını isterim’’ diye konuştu. Şımşıpe dolmasının özel günlerin vazgeçilmez yemeği olduğunu ifade eden Deniz Mol, "Genel olarak haftada bir kere yaptığımız bir yemek. Mutfağımızın vazgeçilmezi. Özel günlerde, davetlerde, düğünlerde çok tercih edilen olmazsa olmazımızdır. Diğer dolmalardan ayıran büyük özelliğiyle sumak suyunun kullanılması, etli olması. Kullanılan malzemelerin özellikle soğan dolmasının pişmeden yapılması bunlar çok büyük etken’’ şeklinde konuştu.
Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan lezzet: Şımşıpe dolması
19 Temmuz 2025 Cumartesi - 14:45 Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan lezzet: Şımşıpe dolması Tarih kültür ve medeniyeti ile 10 bin yıllara dayanan Hz. Nuh’un şehri Şırnak’ın Cizre ilçesi, gastronomisinde de güçlü lezzetler sunuyor. Milattan önce 7000-6000’li yıllara dayanan Şımşıpe dolması, adeta damak çatlatıyor. Cizre tarih, kültürel, sanat ve edebiyatta olduğu gibi mutfak lezzetlerinde de birbirinden lezzetli yemekleri ile ön plana çıkıyor. 2017’de tescillenen Şımşıpe dolmasının geçmişi MÖ 6000-7000 yıllarına dayanıyor. Cizre’ye özgü bu yemek kadınların sofralarından eksik etmediği bir tat haline geldi. Halk arasında "eprox u dulma" diye anılan Şımşıpe dolması i.im soğan, patlıcan, domates, kabak oyulur. Pancar veya asma yaprakları hazırlanırken pirinç ile kıyma yıkanıp karıştırılarak baharat ekleniyor. Hazırlanan iç sebzelere doldurulup pişirildikten sonra servis ediliyor. Cizre mutfağının vazgeçilmezi olan Şımşıpe dolmasını diğer dolmalardan ayıran en önemli ayrıntı ise sumak suyunda kaynatılarak servis edilmesi gösteriliyor. Cizre Yafes Aile Destek Merkezinde aşçılık kursunda kültürün tanıtılması ve yaşatılması için yöresel yemeklerle eğitimler veriliyor. ’’Şımşıpe dolması kadınlarımızın her daim sofralarının baş tacı" Kültürün yaşatılması için aşçılık kursunda yöresel yemekler yaptıklarını aktaran Yafes Aile Destek Merkezi Koordinatörü Hayriye Gönül Yalazan, "Aile Destek Merkezimizde açtığımız aşçı yardımcısı kursumuzda kadınlarımız bugün yöremize ait lezzetler yapılabilecek aşamaya geldi. Kadınların eğitimi topluma kazandırılma faaliyetleri çerçevesinde her dönem farklı kurslar açıyoruz. Kurum içi faaliyetlerimizde kaynaştırma etkinliklerimizde olsun, kadınlarımızın yöremize ait olan Şımşıpe dolmasını severek yapmaları ve her defasında sofranın baş tacı yapmaları bizim için sevinç kaynağıdır. Şımşıpe dolması bizim vazgeçilmezimizdir. Ben de bir kadın olarak soframda eksik etmiyorum. Kadınlarımız dolmayı yapmak için her türlü bahaneye her zaman açık. birlikte bir araya gelmek, düğünler olsun, özel günler olsun sadece tek başına yememek için bile yapılan bir yemek. Şımşıpe dolması kadınlarımızın her daim sofralarının baş tacı" dedi. Şımşıpe dolmasının sadece bir yemek değil kültürün bir parçası olduğunu ifade eden Nur Hüda Pamukçu, "Cizre’mizin tescillenmiş lezzetlerinden biri olan Şımşıpe halk arasında bilinen adıyla ’eprox u dulma’ dizim için sadece bir yemek değil, bir kültür bir mirastır. Sofralarımızın bolluk ve bereketin bir sembolüdür. Annelerimizden, ninelerimizden öğrenmiş olduğumuz bu lezzeti gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur. Şımşıpe dolması bizim kimliğimizin bir parçasıdır. Az önce de belirttiğimiz gibi, sadece bir yemek değil, kimliğimizin bir parçasıdır, bu lezzetimizin herkes tarafından tadılmasını ve tanınmasını isterim’’ diye konuştu. Şımşıpe dolmasının özel günlerin vazgeçilmez yemeği olduğunu ifade eden Deniz Mol, "Genel olarak haftada bir kere yaptığımız bir yemek. Mutfağımızın vazgeçilmezi. Özel günlerde, davetlerde, düğünlerde çok tercih edilen olmazsa olmazımızdır. Diğer dolmalardan ayıran büyük özelliğiyle sumak suyunun kullanılması, etli olması. Kullanılan malzemelerin özellikle soğan dolmasının pişmeden yapılması bunlar çok büyük etken’’ şeklinde konuştu.
"Terörsüz Türkiye" sürecinde Şırnak ziyaretçilerin uğrak noktası oldu
18 Temmuz 2025 Cuma - 15:03 "Terörsüz Türkiye" sürecinde Şırnak ziyaretçilerin uğrak noktası oldu Şırnak, "Terörsüz Türkiye" süreciyle birlikte motor, trekking, kamp ve inanç turizmi kapsamında ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. Şırnak ve çevresindeki keşfedilmemiş alanlar insanların ilgisini çekerken, ziyaretçiler bu bakir alanları görmek için yüzerce kilometre mesafe katederek bölgeye geziler düzenliyor. Amasya’dan gelen motorcu Mustafa Şimşek, "Biz Amasya’dan yola çıktık, 2 arkadaşta Samsun’dan bize katıldı. Memleketimizin güzel coğrafyası, doğuyu çok seviyoruz. Sivas, Malatya, Elazığ, Siirt, Batman üzerinden, bir gece Siirt’te kaldık, daha sonra Eruh ve Şırnak’a geldik. Gerçekten doğa harikası bir yer. Çok güvenli bir memleket. Gayet huzur içerisinde buraya gelinebilir. Buralarda çok rahat geziliyor. İnsanları çok güzel, çok cana yakın. Bir saat içerisinde çok güzel insanlarla tanıştık. Memleketimizin güzel bir coğrafyası. Buralara gönül rahatlığıyla gelebilirler. Buralar görülebilir, çok beğendik. Şırnak, Hakkari ve Van dolaşıyoruz. Buraların güvenli olduğunu biliyoruz. Rahat olduğunu biliyoruz. Buralarda rahatlıkla gezebiliyoruuz. Yani biz buralara herkesi bekliyoruz" dedi. Samsun’dan gelen motorcu Fatih Barış da, "Şırnak da çok güzel artık, bu terör sıkıntısının ortadan kalkmasıyla birlikte buralar gezilebilir. Doğa harikası yerler görülebilir. Bu güzel insanlar tanınabilir. Çok güzel bir yer" diye konuştu.
Şırnak, "Terörsüz Türkiye" sürecinde turistlerin uğrak noktası oldu
18 Temmuz 2025 Cuma - 15:00 Şırnak, "Terörsüz Türkiye" sürecinde turistlerin uğrak noktası oldu Şırnak, "Terörsüz Türkiye" süreciyle birlikte motorcu, trekking, kamp ve inanç turizmi için insanların tercih rotası oldu. Bölgedeki keşfedilmemiş alanlar insanların ilgisini çekerken, ziyaretçiler bu bakir alanları görmek için yüzerce kilometre mesafe kat ederek bölgeye geziler düzenliyor. Amasya’dan gelen motorcu Mustafa Şimşek, "Biz Amasya’dan yola çıktık, 2 arkadaşta Samsun’dan bize katıldı. Memleketimizin güzel coğrafyası, doğuyu çok seviyoruz. Sivas, Malatya, Elazığ, Siirt, Batman üzerinden bir gecesi Siirt’te kaldık. Daha sonra Siirt Eruh ve Şırnak’a geldik. Gerçekten doğa harikası bir yer. Çok güvenli bir memleket. Gayet huzur içerisinde buraya gelinebilir. Buralarda çok rahat geziliyor, insanları çok güzel, çok cana yakın insanlar var. Bir saat içerisinde çok güzel insanlarla tanıştık. Memleketimizin güzel bir coğrafyası. Buralara gönül rahatlığıyla gelebilir. Buralar görülebilir, çok beğendik. Şırnak, Hakkari ve Van dolaşıyoruz. Buraların güvenli olduğunu biliyoruz. Rahat olduğunu biliyoruz. Buralarda rahatlıkla gezebiliyor. Yani biz buralara herkesi bekliyoruz" dedi. Samsun’dan gelen Motorcu Fatih Barış da, "Şırnak’ın da çok güzel artık, bu terör sıkıntısının da ortadan kalkmasıyla birlikte buralar gezilebilir. Doğa harikası yerler görülebilir. Bu güzel insanlar tanınabilir, çok güzel bir yerdir" diye konuştu.