Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Şırnak’ta jandarmadan 18 milyon kaçakçılık operasyonu
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:01:08
Şırnak İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 Nisan-03 Mayıs 2026 tarihleri arasında yürüttüğü istihbari çalışmalar ve operasyonlarla kaçakçılığa ağır darbe vurdu. Duyum üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, toplam 125 şüpheliye ait ev, eklenti ve araçlarda kapsamlı aramalar gerçekleştirdi. Operasyonlarda gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen 139 adet sentetik hapı, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 43 cep telefonu, 53 bin 916 adet bandrolsüz sigara, bin 104 elektronik sigara ve likiti, 97 kilogram nargile tütünü ele geçirildi. Ayrıca 2 bin 844 adet hırdavat malzemesi, bin 632 adet tekstil ürünü, 933 adet kozmetik ve süs eşyası ile 2 bin 280 adet çeşitli kaçak malzeme de güvenlik güçlerinin titiz çalışmasıyla yakalandı. Ele geçirilen ürünlerin toplam piyasa değerinin yaklaşık 18 milyon 115 bin 990 TL olduğu belirlenirken, kaçak ürünleri gümrük işlemlerine tabi tutmadan ülkeye sokmaya çalışan 125 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Öte yandan Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ise 3 ayrı olay tespit edildi. Yapılan yol kontrol ve aramalarda yakalanan 3 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılırken, şahıslar il dışına deport edildi. Ayrıca 49 bin 812 TL idari para cezası uygulandı. Şırnak’ta jandarma ekiplerinin, kaçakçılık ve suç organizasyonlarına yönelik operasyonlarının aralıksız ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 16:44
Şırnak’ta 4,3 milyonluk kaçakçılık engellendi: 2 şüpheli tutuklandı, 46 şüpheliye işlem yapıldı
Şırnak’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4.3 milyonluk kaçak ürün ele geçirilirken, 2 şüpheli tutuklandı, 46 şüpheliye yasal işlem yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 27 Nisan-03 Mayıs tarihlerinde il merkezi ve ilçelerinde operasyon narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda; 0,30 gram eroin, 1,46 gram metamfetamin, 5,12 gram skunk, 13,03 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 1 adet uyuşturucu aparatı, 1 ruhsatsız kuru sıkı tabanca, 1 ruhsatsız tabanca, 1 şarjör ve 2 fişek ele geçirildi. Operasyonda toplam 11 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Kaçakçılık faaliyetlerine yönelik operasyonlarda ise adeta rekor seviyede ürün ele geçirildi. Ekipler tarafından 217 bin 800 adet kaçak sigara, 24 bin 800 adet elektronik sigara tütünü, 6 kilogram nargile tütünü, 1 kilogram tütün, 46 cep telefonu, 3 kilogram gümüş, 36 elektronik sigara ve 603 adet çeşitli kaçak emtia ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 2 şüpheli tutuklandı. Ele geçirilen kaçak ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon 350 bin TL olduğu tespit edildi. Öte yandan Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda; 9 asayiş, 9 kaçakçılık, 2 terör, 8 narkotik, 3 siber suç, 1 başkasına ait pasaportla çıkış girişimi, 1 illegal giriş ve 1 illegal çıkış olmak üzere toplam 34 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 11:17
Kar erimeye başladı, su debisi yükseldi, Mehmetçik köprüsü için tehlike çanları çalıyor
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Ayvalık köyündeki Mehmetçik Köprüsü, artan su debisi nedeniyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Habur Çayı’nın Yeşilöz Deresi üzerinde yer alan ve iki mahalleyi birbirine bağlayan köprüde alarm verildi. Bölgede son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve havaların ısınmasıyla birlikte dağlık kesimlerdeki karların hızla erimesi, dere yatağındaki su seviyesini kritik seviyeye çıkardı. Yükselen debi, halat ve tahtalardan oluşan, herhangi bir taşıyıcı kolonu bulunmayan köprüyü adeta ölüm tuzağına çevirdi. Özellikle köprünün altından geçen suyun şiddetini artırmasıyla birlikte halatlarda gevşeme, tahtalarda ise ciddi deformasyon oluştuğu gözlemlendi. Her an kopma ve çökme riski taşıyan köprü, bölge halkını tedirgin ediyor. Günlük yaşamda yoğun olarak kullanılan ve iki mahalle arasındaki tek geçiş noktası olan Mehmetçik Köprüsü’nün yıkılması halinde ulaşımın tamamen kesileceği belirtilirken, vatandaşlar yetkililere acil çağrıda bulundu. Olası bir facianın önüne geçilmesi için köprünün derhal kullanıma kapatılması, güçlendirilmesi ya da yerine güvenli bir geçiş yapılması gerektiği vurgulanıyor. Bölge halkı, "Her an yıkılabilir" denilen köprü için zamanla yarışıldığını ifade ediyor.
03 Mayıs 2026 Pazar - 18:59
Şırnak’ta kartalın domuz avı kamerada
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir kartalın avladığı domuz yavrusu ile havalandığı anlar kameraya yansıdı.
23 Kasım 2020 Pazartesi - 11:44
Şırnak’ta PKK/KCK ve FETÖ/PDY operasyonu: 12 gözaltı
Şırnak’ta PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik son 6 gündür devam eden operasyonlar neticesinde 12 kişi gözaltına alındı.
22 Kasım 2020 Pazar - 10:04
Şırnak’ta arıcılar için bal ormanlarına yol yapılıyor
Arıcılığın yoğun yapıldığı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yüksek rakımlı yayla ve bal ormanlarına yol yapım çalışmalarına başlandı.
21 Kasım 2020 Cumartesi - 17:52
Şırnaklı sporcular rafting eğitimleri için Rize’de
Şırnaklı sporcular rafting eğitimlerine katılmak için Rize’ye gitti.
21 Kasım 2020 Cumartesi - 15:36
Şırnak’ta terör örgütü FETÖ/PYD operasyonu: 8 gözaltı
Şırnak’ta güvenlik güçleri tarafından Silahlı Terör Örgütü FETÖ/PDY’nin yapılanmasına yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.
21 Kasım 2020 Cumartesi - 10:48
Beytüşşebap’ta sonbahar ahengi görenleri hayran bıraktı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, sonbahar ile birlikte sararan ağaçlar kartpostallık görüntüler oluşturdu.
20 Kasım 2020 Cuma - 12:21
Cizre’de park yapım çalışmaları
Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi, Sur Parkını yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu.
20 Kasım 2020 Cuma - 12:14
Cizre’de ‘temiz çevre sağlıklı toplum’ sloganıyla temizlik kampanyası başlatıldı
Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi tarafından ‘temiz çevre sağlıklı toplum’ sloganıyla temizlik kampanyası başlatıldı.
20 Kasım 2020 Cuma - 12:07
Şırnak’ta konut satışları arttı
Şırnak merkez, Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde 2015 ile 2016 tarihlerinde teröristlerin hendek olayları zamanında yakıp yıktığı binaların yerine TOKİ tarafından yeni konutlar yapıldı.
20 Kasım 2020 Cuma - 10:14
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi yatırımlarla yeniden hayat buldu
Bir dönem terörün kol gezdiği ve hiçbir sosyal aktivitenin yapılmadığı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde sağlanan huzur ortamı ile birlikte çeşitli projeler hayata geçirildi.
19 Kasım 2020 Perşembe - 18:07
Şırnak’ta tefecilik operasyonu: 7 gözaltı
Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünce tefecilere yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.
19 Kasım 2020 Perşembe - 14:54
HDP’liler acılı ailelerin çığlığını, ses sistemini açarak engellemeye çalıştı
Şırnak’ta eşleri ve evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP Şırnak il binası önünde 11’inci haftada da bir araya geldi.
19 Kasım 2020 Perşembe - 09:47
Beytüşşebaplı çocukların tek eğlenceleri merdiven korkulukları
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde onlarca çocuğun tek eğlencesi merdiven korkulukları oldu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder