Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Cizre’de geleceğin sürücüleri kuralları polis amcalarından öğrendi
07 Mayıs 2026 Perşembe - 12:22:08
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında polis ekipleri anaokulu ve ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi. Hem meslek tanıtımı yapan hem de trafik kurallarını anlatan ekipler, minik öğrencilere eğlenceli ve öğretici anlar yaşattı. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, "Trafik Haftası" çerçevesinde geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerini yetiştirmek amacıyla saha ziyaretlerine başladı. İlçe merkezindeki birçok okulda gerçekleştirilen etkinliklerde, trafik güvenliği eğitimi verildi. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin bilgilendirme faaliyetleri Nergis Anaokulu, İsmail Ebul-İz İlkokulu, Atatürk İlkokulu ile İstiklal İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirildi. Okul bahçeleri ve sınıflarda düzenlenen etkinliklerde çocuklarla yakından ilgilenen emniyet mensupları, trafik bilincini minik yaşta aşılamayı hedefliyor. Program kapsamında öğrencilere, yaya güvenliği, trafik ışıklarının anlamları, karşıdan karşıya geçiş kuralları ve emniyet kemerinin hayati önemi gibi temel konular görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı. Trafikte doğru davranış modellerini öğrenen minikler, merak ettikleri soruları da "polis amcalarına" sorarak meslek hakkında bilgi sahibi oldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ziyaretlerin, trafik bilincinin toplumun tüm kesimlerine yayılması amacıyla hafta boyunca farklı okullarda devam edeceği bildirildi. Emniyet yetkilileri, bu tür eğitimlerle küçük yaşta kazanılan trafik kültürünün gelecekteki kaza oranlarını minimize edeceğini vurguladı.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 10:27
Şırnak’ta mayıs ayında karla mücadele çalışmaları sürüyor
Şırnak’ta mayıs ayı olmasına rağmen ekiplerin karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Beytüşşebap ilçesine bağlı 3000 rakımlı Lise Tayrı bölgesinde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Şırnak İl Özel İdaresine bağlı ekipler, 6 aydır karla mücadele ediyor. Kar kalınlığının 10 metreyi bulduğu yüksek bölgelerde ağır iş makinalarıyla yol açan ekipler, kar tünelleri oluşturuyor. Beytüşşebap Kaymakamlığına bağlı ekipler, ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Lise Tayrı köyü yolunu açmak için seferber oldu.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 10:25
El-Cezeri’nin mirası Cizre’deki Bilim Fuarında devam ettirildi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Vatan Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Fuarda, modern sibernetiğin öncüsü İsmail Ebul-İz El-Cezeri’nin mühendislik anlayışını yansıtan projeler büyük ilgi gördü. Vatan Ortaokulu binasında gerçekleştirilen fuarda öğrenciler, araştırma, tasarım ve inceleme alanlarında hazırladıkları bilimsel çalışmaları ziyaretçilerin beğenisine sundu. Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Bilim Fuarını ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi. Proje stantlarını tek tek gezen Kaymakam Baycar, çalışmaların teknik detayları ve uygulama süreçleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı. "Gençlerin bilimsel üretime ilgisi memnuniyet verici" Öğrencilerin bilimsel merakının desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, "Bugün burada öğrencilerimizin bilimsel üretime olan ilgisini görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu tür çalışmalar, gençlerimizin araştıran ve üreten bireyler olarak yetişmesine önemli katkı sunmaktadır. Kadim tarihimizde El-Cezeri gibi bir dehanın izinden giden gençlerimizin azmi bizleri gururlandırıyor’’ dedi. Fuarda sergilenen mekanik ve robotik projeler, asırlar önce bu topraklarda sibernetik üzerine çalışmalar yapan İsmail Ebul-İz El-Cezeri’nin mirasının günümüz eğitimine yansıması olarak değerlendirildi. Öğrencilerin üretim temelli çalışmalarının, problem çözme ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirdiği kaydedildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu tür etkinliklerin öğrencilerin özgüven ve sunum yeteneklerine katkı sağladığını belirterek, bilim şenliklerinin ilçedeki diğer okullarda da yaygınlaştırılacağını bildirdi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 10:21
Şırnaklı kadınların ilmek ilmek işlediği seccadeler 20 bin liradan satılıyor
Şırnak’ta kadınların el emeği göz nuru olarak ilmek ilmek işlediği ve yapımı yaklaşık 1 ay süren seccadeler 20 bin liradan alıcılarını buluyor.
18 Ağustos 2020 Salı - 12:53
Şırnak’ta ilk bal hasadı Kel Mehmet Dağlarında yapıldı
Şırnakın Uludere ilçesindeki Kel Mehmet Dağlarında konaklayan arıcılar ilk bal hasadını aldı.
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 18:22
Şırnak’ta terör operasyonu: 26 gözaltı
Şırnak’ta PKK/KCK, FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlarda 26 kişi gözaltına alındı.
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 18:22
Şırnak’ta kaçakçılık operasyonu
Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünce kaçakçılıkla mücadele kapsamında 10-16 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılan çalışma sonucunda 71 gram metamfetamin olmak üzere, uyuşturucu maddesi ve çok sayıda cep telefonu ele geçirildi.
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 09:32
Uzman Estetisyen Jiyan Dalmış’tan kadınları mutlu edecek cilt tavsiyeleri
Birçok kadının cilt problemlerine çözüm bulmak ve daha güzel olabilmek adına tercih ettiği Uzman Estetisyen Jiyan Dalmış; kadınların çok işine yarayacak eşsiz cilt tavsiyelerinde bulundu.
17 Ağustos 2020 Pazartesi - 09:25
Başkan Ürek, Uludere Özelli Park projesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu
Şırnak’ın Uludere İlçe Belediye Başkanı Sait Ürek, ilçe merkezinde yapılması planlanan yeni park alanlarında incelemelerde bulundu.
16 Ağustos 2020 Pazar - 10:31
Uluderede Belediyesi temizlik çalışmalarına devam ediyor
Şırnak’ın Uludere İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temiz bir çevrede vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve çağdaş bir şekilde yaşama alanı oluşturmak adına yoğun çalışmalarını sürdürüyor.
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 12:12
Uludere’de denetimler devam ediyor
Şırnak’ın Uludere ilçesinde tarım ve orman müdürlüğü ile jandarma ekipleri ortak denetimlerini sürdürüyor.
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 12:04
Uludere Belediye Başkanı Ürek, esnaf ziyareti gerçekleştirdi
Şırnak’ın Uludere İlçe Belediye Başkanı Sait Ürek, esnafı ziyaret ederek koronavirüse karşı bilgilendirmede bulundu.
15 Ağustos 2020 Cumartesi - 12:00
Koyun postu içinde kışlık peynir üretiliyor
Şırnak’ta yaşayan göçerler kışlık peynirlerini koyun postunda aylarca beklettikten sonra kışın tüketmeye çalışıyor.
14 Ağustos 2020 Cuma - 13:34
Cizre’de Cudi ve Dicle mahallesinde parke döşeme çalışmaları
Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dicle Mahallesi Nurullah Caddesi ile Cudi Mahallesi Ertene ve Mehmetçik Sokakta kilitli parke döşeme çalışması başlattı.
14 Ağustos 2020 Cuma - 13:17
Cizre’de ilaçlama çalışmaları devam ediyor
Şırnak’ın Cizre İlçe Belediye Başkanlığı vatandaşların yaz aylarında haşerelerden uzak daha rahat bir yaşam sürmesi için ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.
14 Ağustos 2020 Cuma - 12:47
Şırnak’ta Cudi Dağı Karacaköy bölgesi geçici güvenlik bölgesi ilan edildi
Şırnak’ın Silopi ilçesi Cudi Dağı Karacaköy bölgesi 15 gün süreyle, ’Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ uygulaması ilan edildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder