Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Cizre’de kamyonet otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı
17 Mayıs 2026 Pazar - 01:50:21
Şırnak’ın Cizre ilçesinde kamyonetin otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi eski Şırnak yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinden Dirsekli Mahallesi istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 73 ABK 915 plakalı otomobile, aynı istikametten gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 MPM 750 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araçlar içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, yolda ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeritten sağladı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:11
Şırnak’ta 29 kişinin yaralandığı kavga barışla sonlandı
Şırnak’ta geçtiğimiz ay arazi anlaşmazlığı nedeniyle birbirine giren ve 29 kişinin yaralandığı Yorga ve Katar aileleri, kanaat önderleri ve siyasilerin girişimiyle barıştı. Şırnak merkeze bağlı Güneyçam Köyü Küllüce Mezrası’nda 22 Nisan 2026 tarihinde Yorga ve Katar aileleri arasında çıkan arazi kavgası, adeta savaş alanına dönmüş, olaylarda 1’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralanmıştı. Bölgede büyük yankı uyandıran olayın ardından tarafların barıştırılması için yoğun girişimler başlatıldı. AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ile kanaat önderlerinin devreye girmesi sonucu bugün Şırnak’ta barış programı düzenlendi. Milletvekili Tatar’ın ofisinde gerçekleştirilen programa her iki aile mensupları ile çok sayıda kanaat önderi katıldı. Programda konuşan Tatar, Şırnak’ta artık huzur ve kardeşlik ortamının hakim olması gerektiğini belirterek, yaşanan olayların bir daha tekrar etmemesi çağrısında bulundu. Tatar, "Şu an Şırnak merkezdeyiz. Bütün Şırnak halkımız hepsi burada. Yorga ailesi ile Katar ailesi arasında çıkan tatsız bir olayın sonunu sonlandırmak amacıyla toplandık. Allah’ın izniyle bunu sonlandırdık. Barışı, sulhu sağladık. Bizim mesajımız Şırnaklı kardeşlerimize, ağabeylerimize, büyüklerimize şuydu. Artık bir daha bunlar yaşanmasın. Kendi memleketimize, geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkalım. Memleket bizim memleketimiz. Çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. 40 senedir Malumunuz bütün şer odakların gözü bu coğrafyadaydı. Allah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Yine bir huzur ortamı başlattığı günden bugüne artık milletimiz de biz millet olarak kendimize geldik. Şu anda bir huzur ve refah içerisinde yaşıyoruz. 40 senedir toprakları görmeyen vatandaşlarımız şu anda sınırlarda ne yazık ki sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntılar tabii ki olacak. Bizim de büyüklerimizden, halkımızdan talebimiz artık çocuklarımıza, geleceğimize bir iki metre araziye bakmadan birbirimize kenetlenelim. Bu coğrafyanın zenginliği sadece Şırnak’a değil Emin ol doğuyu günü Güneydoğu’ya yeter. Yeterli bir zenginliğe, bir mirasa sahibiz" dedi. Şırnak’ın yıllarca acı ve çatışmalarla anıldığını ifade eden Tatar, bölgede oluşan huzur ortamının korunması gerektiğini vurgulayarak, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu. Duygusal anların yaşandığı programda iki aile fertleri yapılan duaların ardından tokalaşarak barıştı. Husumetin sona ermesiyle birlikte aileler aynı sofrada bir araya gelerek yemek yedi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:55
Cizre’de ‘Çocukların Koruması’ ele alındı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde "Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı" gerçekleştirildi. Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar başkanlığında, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Öncel, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Uysal ve ilgili kurum müdürleri katılım sağladı. Toplantıda, ilçede çocukların korunmasına yönelik yürütülen mevcut faaliyetler ve projeler detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. Özellikle risk altındaki çocukların tespit edilmesi, suça sürüklenmelerinin önlenmesi ve sosyal hayata kazandırılması amacıyla alınacak yeni tedbirler üzerinde duruldu. Çocukların güvenliği ve geleceği için tüm kurumların senkronize bir şekilde çalışması gerektiği vurgulanan toplantıda, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun daha da güçlendirilmesi yönünde önemli kararlar alındı. Toplantı, yürütülecek faaliyet planlarının belirlenmesinin ardından karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:02
Cizre’de aile içi kavgada 3 kişi silahla yaralandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde aile içinde yaşanan sorunu çözmek için bir araya gelen akrabalar arasında çıkan tartışmada öfkesine hakim olamayan Ş.C., kardeşini, kayınbiraderini ve araya giren mahalle muhtarını silahla vurarak yaraladı. Cizre ilçesinde aile içi sorunları çözmek amacıyla bir araya gelen akrabalar arasında çıkan tartışma kanlı bitti. Öfkesine yenik düşen bir kişi; kardeşini, kayınbiraderini ve kavgayı ayırmaya çalışan mahalle muhtarını silahla vurarak yaraladı. Olayın ardından saldırgan polise teslim oldu. Olay, Cizre ilçesi Kale Mahallesi Caba Sokak’ta gece geç saatlerde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarındaki ailevi bir husumeti çözmek ve konuşmak üzere bir araya gelen aile bireyleri arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen sözlü tartışma, yerini kavgaya bıraktı. Kavga esnasında öfkesine hakim olamayan Ş.C., belindeki tabancayı çıkararak etrafa ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunların hedefi olan kayınbirader M.B. ve kardeş S.C. ile o sırada kavgayı ayırmak için araya giren Mahalle Muhtarı M.K. kanlar içinde yere yığıldı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavi altına alınan üç kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Dehşet saçan saldırgan Ş.C. ise olayın ardından suç aleti silahıyla birlikte emniyete giderek polise teslim oldu. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
11 Mayıs 2019 Cumartesi - 11:15
Beytüşşebap’ta karla mücadele devam ediyor
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde son 10 yılın en çetin kışı yaşanırken, yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde mayıs ayına rağmen hala ekipler tarafından yol açma çalışmaları sürüyor.
11 Mayıs 2019 Cumartesi - 10:55
Köy görünümlü belde hizmetlerle modernleşti
Şırnak’ın Uludere ilçesi Hilal Beldesinde 2009 yılından itibaren 3 dönemdir belediye başkanlığını kazanan AK Partili Başkan Cevher Benek, yaptığı hizmetlerle köy görünümlü beldeyi modernleştirdi.
10 Mayıs 2019 Cuma - 21:39
Köprüden çaya düşen şahıs bulunamadı
ŞIRNAK (İHA) – Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde köprüden çaya düşen şahsı arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi.
10 Mayıs 2019 Cuma - 16:02
Cizre’de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 polis yaralı
Şırnak’ın Cizre ilçesi Güzeller rampası mevkisinde otomobilin şarampole yuvarlanması sonu meydana gelen trafik kazasında, polis memuru olan sürücü yaralandı.
10 Mayıs 2019 Cuma - 13:18
Cizre’de lise öğrencilerine yönelik meslek tanıtımı gezisi düzenlendi
Türk Kızılayı Şırnak’ın Cizre Şubesi ile Cizre Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Meslekleri ve Meslek Sahiplerini Tanıyalım Projesi kapsamında lise öğrencileri Mardin Organize Sanayi Bölgesi’ni gezerek meslekleri tanıdı.
10 Mayıs 2019 Cuma - 13:07
Kırmızı Medrese’de resim sergisi açıldı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Vakıflar Haftası Etkinlikleri kapsamında tarihi Kırmızı Medrese’de resim-kaligrafi sergisi açıldı.
10 Mayıs 2019 Cuma - 12:10
Cizre TSO ve Kızılay iş birliği ile iftar çadırı açıldı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası ile Kızılay Cizre Şubesi tarafından iftar çadırı kuruldu.
10 Mayıs 2019 Cuma - 09:58
Beytüşşebap’ta kartpostallık görüntüler
ŞIRNAK (İHA) – Huzur ve güven ortamının sağlandığı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi, doğal güzelliği ile büyülüyor.
09 Mayıs 2019 Perşembe - 18:31
Teröristlerin mühimmatı ve yaşam malzemeleri ele geçirildi
Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından elde edilen istihbarat sonucu düzenlenen operasyonda, Ortasu köyü Piribabıl Deresi mevkiinde PKK’lı teröristlere ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
09 Mayıs 2019 Perşembe - 18:16
Silopi’de Dünya Talasemi Haftası etkinliği
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 8 Mayıs Dünya Talasemi Haftası nedeni ile etkinlik düzenlendi.
09 Mayıs 2019 Perşembe - 13:02
Tekstilkent Projesi’ne DİKA’dan fizibilite desteği
Şırnak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) fizibilite desteği programı kapsamında ajansa sunulan Silopi İlçesi Tekstilkent Fizibilite Raporu Projesi destek almaya hak kazandı.
08 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:54
Şırnak Valiliği’nden Cizre Belediyesi’ndeki önlemlere ilişkin açıklama
Şırnak Valiliği, bazı belediyelere yönelik kaos oluşturmak ve huzur ortamını bozmak amacıyla terör eylemi yapılabileceği duyumları üzerine Cizre Belediyesi’nde gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder