Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Şırnak
Cizre’de bayram öncesi sağlık denetimi
22 Mayıs 2026 Cuma - 16:25:17
Şırnak Sağlık Müdürü Opr. Dr. Murat Sili, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması adına Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesini ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Şırnak İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Murat Sili, bayram tatili dönemi boyunca vatandaşların sağlık hizmetlerine kesintisiz ve en etkin şekilde ulaşabilmesi amacıyla saha denetimlerini sıkılaştırdı. Bu kapsamda bölgenin en yoğun sağlık üslerinden biri olan Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesini ziyaret eden Sili, hastane yönetimi ve sağlık personeliyle bir araya geldi. Ziyaret kapsamında hastanenin mevcut genel durumu, acil servis yoğunluğu, poliklinik hizmetleri ve bayram süresince uygulanacak nöbet listeleri detaylıca ele alındı. Yaklaşan Kurban Bayramı tatilinde sunulacak sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmaya yönelik değerlendirmelerde bulunan Opr. Dr. Murat Sili, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm tedbirlerin en üst seviyede alındığını söyledi.
22 Mayıs 2026 Cuma - 14:01
Cizre Kaymakamı Baycar, Türkiye Diyanet Vakfı kurban kampanyasına destek verdi
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" kampanyası kapsamında Şırnak’ın Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Türkiye Diyanet Vakfı Cizre Şubesine vekaletle kurban bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi. Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar’ı makamında ziyaret eden Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, Kaymakam Baycar’a vekaletle kurban organizasyonuna sunduğu katkı ve desteklerden dolayı teşekkür etti. Kampanyanın ihtiyaç sahiplerine ulaşma noktasında önemli bir dayanışma örneği olduğunu belirten Baran, vatandaşların da organizasyona destek vermesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Program sonunda İlçe Müftüsü Süleyman Baran tarafından Kaymakam Ahmet Vezir Baycar’ı’a bağış makbuzu takdim edildi. Kaymakam Baycar olmak üzere Cizre Müftüsü Süleyman Baran, imam, esnaf ve vatandaşlarda kampanyaya destek olmak için başvuruda bulundu. İlçe Müftüsü Baran, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yapılan vekaletle kurban bağışlarının yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirterek vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.
22 Mayıs 2026 Cuma - 12:07
Şırnak’ta 252 üreticiye sebze fidesi dağıtıldı
Şırnak’ta çiftçilere yüzde 75 hibeli 361 bin adet sebze fidesi dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında il genelinde 515 dekarlık alanda üretim yapılması hedeflenirken toplam 252 üretici projeden faydalandı. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen fide dağıtım programına İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, Belediye Başkan Vekili Mahmut Tatar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sibel Yürük Noyan ile çok sayıda üretici katıldı. Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, kullanılmayan tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılmasının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: ’’Sebze üretiminin geliştirilmesi, yerli üreticimizin desteklenmesi ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bugün ‘Şırnak’ta Yazlık Sebze Yetiştiriciliği Projesi’ kapsamında bir araya geldik. İlimizin dağlık ve kırsal bölgelerinde yazlık sebze üretimini artırarak bölgemizin sebze ihtiyacını bir nebze olsun karşılamak ve aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla, Bakanlığımız tarafından finanse edilen projenin toplam bütçesi 3 milyon 330 bin liradır. Bu bütçenin yüzde 75’i Bakanlık tarafından, yüzde 25’i ise üretici katkısıyla karşılanmıştır. Toplamda 515 dekarlık alanda açıkta sebze yetiştiriciliği planlanmaktadır. Beytüşşebap’ta 51 üreticiye 62 bin 304 adet fide, Cizre’de 2 üreticiye 2 bin 16 adet fide, Güçlükonak’ta 8 üreticiye 16 bin 356 adet fide, İdil’de 17 üreticiye 37 bin 920 adet fide, Merkez’de 125 üreticiye 170 bin 424 adet fide, Silopi’de 13 üreticiye 38 bin 520 adet fide ve Uludere’de 36 üreticiye 33 bin 936 adet fide olmak üzere toplam 252 üreticimize 361 bin 476 adet sebze fidesi temin edildi. Sebze fidelerimiz; patlıcan, domates, salatalık, dolmalık biber, kıl biber ve kapya biberden oluşmaktadır. Sebze fidelerinin bölgemize ve çiftçilerimize bereket getirmesini, projenin hayırlı olmasını diliyorum." Fide desteğinden yararlanan çiftçi Halil Uysal ise ’’Buraya fide almak için geldik. Bakanlığımıza bize bu imkanı verdikleri için çok teşekkür ederiz. Bizim için çok faydalı bir program. Bize yüzde 75 hibe ile sebze fidesi verdiler. Yıllardır kırsalda boş duran arazilerimiz vardı. Terörden kaynaklı boşalan köylerimiz vardı. Yıllar sonra tekrar Hz. Nuh’un şehrinde yaşama tutunmak, bir fide dikmek bizim için çok değerlidir, çok kıymetlidir’’ dedi. Program, fide teslimatlarının ardından üreticilerle yapılan görüşmelerle sona erdi.
22 Mayıs 2026 Cuma - 10:55
Cizre’de okul müdürleri toplantısında eğitim masaya yatırıldı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2025-2026 eğitim-öğretim yılı ikinci dönem sonu okul müdürleri toplantısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda LGS ve YKS hazırlıklarından güvenlik önlemlerine kadar birçok önemli konu masaya yatırıldı. Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen geniş katılımlı toplantıya, ilçede görev yapan tüm okul müdürleri katıldı. Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde yürütülen çalışmaların kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği oturumda, okulların mevcut durumları, yürütülen projeler ve yaklaşan yılsonu süreçleri detaylıca ele alındı. Toplantıda, yaklaşan LGS ve YKS öncesi okullarda alınacak tedbirler, İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) ve Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) mercek altına alındı. Ayrıca okullardaki güvenlik önlemleri, "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" programının sahada uygulanması, pansiyon iş ve işlemleri ile aday kayıt bölgelerine ilişkin kritik değerlendirmeler yapıldı. Eğitimde kalıcı başarının bir ekip işi olduğuna vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, "Eğitimde sürdürülebilir başarıyı yakalamak, güçlü bir koordinasyon, planlı çalışma ve ortak sorumluluk anlayışıyla mümkündür. Öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal gelişimlerini destekleyen her çalışma bizim için büyük önem taşıyor. Yıl boyunca büyük bir özveriyle görev yapan tüm okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi. Toplantı, okul müdürlerinin söz alarak okullarındaki yerel durumları aktarması, görüş ve önerilerin sunulmasının ardından karşılıklı istişarelerle sona erdi.
25 Eylül 2018 Salı - 16:06
Şırnak Barosunda mazbata töreni düzenlendi
Şırnak Barosunda düzenlenen ruhsat töreninde stajyerlik dönemini tamamlayan Sabri Çatıkaş, Servet Aşrak ve Sami Sakçak, avukatlık mazbatalarını Baro Başkanı Nuşirevan Elçi’nin elinden aldı.
25 Eylül 2018 Salı - 14:49
40 bin TL’lik kolye çaldı, serbest bırakıldı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde düğüne giden kadının boynundaki 40 bin TL’lik kolyeyi çalan şahıs, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.
25 Eylül 2018 Salı - 13:14
Cizre’de 5 uyuşturucu madde satıcısı şüphelisi adliyeye sevk edildi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 21 şahıstan 5’i adliyeye sevk edildi.
25 Eylül 2018 Salı - 11:55
Film projesi için döndü, öğretmenleri doğuya davet etti
Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 yıl öğretmenlik yapan ve 2014’te İstanbul’a tayini çıkan Pınar Demiray, film projesi için döndüğü ilçede meslektaşlarını doğuda görev yapmaya davet etti.
25 Eylül 2018 Salı - 11:23
Şırnaklılar 21 yıllık hayallerine kavuştu
Şırnak ile Cizre ilçesi arasında 21 yıl önce yapımına başlanan karayolu tamamlanarak ulaşıma açıldı.
25 Eylül 2018 Salı - 10:32
Dicle Elektrik’ten Şırnak’a 1,3 milyon liralık iyileştirme yatırımı
Kış mevsimi yaklaşırken Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesindeki şehir merkezleri gibi kırsalda da bakım, onarım çalışmalarının yanında kırsalda şebeke iyileştirme yatırımları yapıyor.
24 Eylül 2018 Pazartesi - 15:20
Şırnak’ta uyuşturucu operasyonu: 21 gözaltı
Şırnak polisi, kentte “torbacı” olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.
24 Eylül 2018 Pazartesi - 10:08
ANKAF Cizre ile gönül köprüsü kuruyor
Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere şehrimize gelen Anadolu Kalkınma ve Proje Geliştirme Federasyonu (ANKAF) heyeti bugün de değerlendirme toplantısı yaptı.
23 Eylül 2018 Pazar - 20:07
Şırnak’ta silah ve mühimmat ele geçirildi
Şırnak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda, teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.
23 Eylül 2018 Pazar - 17:57
ANKAF heyeti Cizre’de
Anadolu Kalkınma ve Proje Geliştirme Federasyonu (ANKAF), Şırnak’ın Cizre ilçesinde temas ve ziyaretlerde bulundu.
23 Eylül 2018 Pazar - 16:34
Güvenlik güçleri 2 köylünün katillerini arıyor
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce kaçırılarak katledilen 2 köylünün faillerinin bulunması için başlatılan operasyon genişletildi.
23 Eylül 2018 Pazar - 15:48
Beytüşşebap’ta PKK’ya ait silah ve patlayıcı ele geçirildi
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK’ya ait 6 adet tüfek ile 450 gram C4 patlayıcı ele geçirildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder