Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Sivas
Sivas’ta özel gereksinimli bireyler sporla buluştu
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 19:31:18
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen ‘Özel Gereksinimli Bireyler İçin Spor Etkinliği’nde’ özel gereksinimli bireyler sporla buluştu. Etkinlikte sosyal dayanışma ve farkındalık mesajları verildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ‘Özel Gereksinimli Bireyler İçin Spor Etkinliği’ düzenlendi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öncülüğünde Hamza Yerlikaya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve özel gereksinimli bireyler katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirterek sporun herkes için erişilebilir olması gerektiğini ifade etti. Şengönül, sporun yalnızca fiziksel gelişime katkı sağlayan bir alan olmadığını, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir unsur olduğunu söyledi. "Öğrencilerimizin mutluluğu ve heyecanı bizler için en büyük kazanımdır" Özel gereksinimli bireylerin sosyal hayat içerisinde daha aktif rol almalarının önemine dikkat çeken Şengönül, "Bugün burada oluşan samimi ve güzel tablo, sporun birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Öğrencilerimizin mutluluğu ve heyecanı bizler için en büyük kazanımdır. Üniversite olarak her zaman özel gereksinimli bireylerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Etkinlik boyunca özel gereksinimli bireyler koordinasyon oyunları, parkur etkinlikleri, takım oyunları ve çeşitli sportif aktivitelerle keyifli anlar yaşadı. Üniversite öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen etkinliklerde katılımcılar hem fiziksel aktivite yaptı hem de sosyal iletişim becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:11
Sivas’ta 86 yaşındaki sürücü kazada hayatını kaybetti
Sivas’ın Kangal ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 86 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, kaza, Kangal ilçesine bağlı Çetinkaya köyü yakınlarında meydana geldi. Kangal’dan Divriği istikametine gitmekte olan Bayram Poyraz (86) yönetimindeki 38 TR 225 plakalı otomobil, henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki şarampole devrildi. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde sürücü Bayram Poyraz’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 11:54
Yabani otların arasından özenle seçilerek, jilet yardımıyla tek tek toplanıyor
Sivas’ta şiirlere türkülere konu olan madımak sezonu açıldı. Kadınların bin bir zahmetle toplayıp çeşit çeşit yemeğini yaptığı madımağın kilosu pazarda 200 TL’den satılıyor.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 11:48
İstanbul’dan memleketine gitti, kene nedeniyle hayatını kaybetti
İstanbul’dan memleketi Sivas’a giden 60 yaşındaki bir kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
21 Nisan 2025 Pazartesi - 10:29
SCÜ Tıp Fakültesine "Mükemmellik Sertifikası"
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı, Türk Nöroşirürji Derneği Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu tarafından 21.03.2025 tarihinde yapılan ziyaret sonucunda "Nöroşirürji Eğitiminde Mükemmellik Sertifikası" almaya hak kazandı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ünal Özüm sorumluluğunda gerekli koşulları sağlayan Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı, bu belgeye 5 yıl süreyle sahip oldu.
21 Nisan 2025 Pazartesi - 10:27
Ölenleri bir yanda kalanları diğer yanda sergiliyor
Sivas’ta 23 yıldır çay ocağı işleten Yakup Öztürk, çoğu köylülerine ait 2 bine yakın fotoğrafı iş yerinde sergiliyor. Ölenleri bir yana kalanları ise diğer yana asıyor. Sivas’ta yaşayan 74 yaşındaki Yakup Öztürk, emekliliğinin ardından açtığı çay ocağının duvarlarında çoğu köylülerine ait 2 bine yakın fotoğrafı sergiliyor. Öztürk’ün Küçükminare Mahallesi’ndeki dükkanında sergilediği fotoğraflar, görenlerin ilgisini çekiyor. 2003 yılından bu yana işlettiği çay ocağının duvarlarına 2 binden fazla fotoğraf asan Öztürk, hem geçmişe tanıklık ediyor hem de müşterilerine nostaljik bir ortam sunuyor. 2001 yılında Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Bölge Müdürlüğü’nden emekli olan Yakup Öztürk, bir süre kahvehane işlettikten sonra çay ocağı açtı. Çay ocağının duvarlarını dostluklarla, hatıralarla ve yılların izleriyle donatmaya karar veren Öztürk, iş arkadaşlarından akrabalarına, mahalle sakinlerinden köyden gelen misafirlere kadar birçok kişinin fotoğrafını kendi çekerek astı. Sivas’ın nostaljiyle yoğrulmuş çay ocağı, 35 metrekarelik alanda köklü bir arşive tanıklık ediyor. "Bazı insanların fotoğrafları kendi evlerinde dahi bulunmuyor" Tüm fotoğrafları kendi çekip astığını ifade eden Öztürk, "Bazı insanların fotoğrafları kendi evlerinde dahi bulunmuyor. Tüm fotoğrafları ben burada çekip astım. Televizyonda, dinlenme yerlerine gelen şoförlerin fotoğraflarını duvarlara çekip astıklarını gördüm. Ayakkabı tamircisine gelen müşterilerin fotoğraflarını astıklarını gördüm. Bizde kendi aramızda neden böyle bir şey yapmayalım diye konuştuk, karar verdik. Türkiye’de iş arkadaşlarının, akrabalarının fotoğraflarını toplayan biri yoktur. Buraya gelen insanlar, fotoğrafların fazlalığını görünce çok şaşırıyorlar. Usanmadan nasıl toplayabildiğimi, ne kadar zamanımı aldığını soruyorlar. Elimdeki en eski resim 80’li yıllara ait. 35 metrekare dükkânda, 2 bin fotoğraf arasında sohbet ederek vakit geçiriyoruz, çalışıyoruz, gelen misafirlerime çay ikram ediyorum" diye konuştu. "Bu insanlar bir zamanlar buradaydı, şimdi gittiler" Fotoğrafları izlerken zaman zaman duygusal anlar yaşadıklarını söyleyen Turan Akkale, "15 yıldır bu ocakçıyı tanıyorum. Çay ocağına da tanıştığımızdan beri gelip gidiyorum. Fotoğrafların arasında sohbet edip çayımızı yudumluyoruz. Fotoğraflardaki insanları tanıdığım için, bazen bakıp dalıyorum, ‘şu adam şurada yaşıyordu’ diye düşüyorum. Onları hatırlayıp, onlar hakkında sohbet ederken çayımızı içiyoruz. Bu insanlar bir zamanlar buradaydı, şimdi gittiler. Ama fotoğrafları gözümüzün önünde olmaya devam ediyor" dedi.
21 Nisan 2025 Pazartesi - 10:21
Sivas’ta "Müzik Teknolojileri" söyleşisi düzenlendi
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Öğretmen Akademileri Projesi" kapsamında Sivas Millî Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Müzik Akademisi programları devam ediyor. Bu kapsamda; Sivas Halk Eğitimi Merkezi Müzik Atölyesinde "Müzik Teknolojileri" konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Kürşat Taydaş, programda müzik teknolojilerinin gelişimi, yapay zekanın müziğe etkisi, dijitalleşme ile müzik ilişkisi ve müzik eğitiminde kullanılan teknolojiler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Programa birim amirleri ile akademiye gönüllü olarak başvuran öğretmenler katılım sağladı. Program sonunda Taydaş’a, Müzik Akademisine sağladığı katkı ve katılımı dolayısıyla plaket takdim edildi.
21 Nisan 2025 Pazartesi - 10:17
MASAL bilime kazandırıldı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesini (SCÜ) temsil eden ilk hesaplamalı kimya yazılımı Magnetic Susceptibility Analysis (MASAL), SCÜ ile Rusya’nın Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi iş birliği ile bilime kazandırıldı. SCÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Kaya tarafından geliştirilen "Property Prediction from Structural Differences" yöntemine dayalı olarak hesaplama yapan yazılımın kodlama işlemleri, Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Konstantin P. Katin, Prof. Dr. Mikhail M. Maslov ve Prof. Dr. Kulyamin Pavel tarafından yapıldı. Konuya ilişkin konuşan Prof. Dr. Kaya, geliştirilen yazılımın moleküllerin manyetik özelliklerinin hızlı ve güvenilir tahmininde kullanılacağını ifade ederek SCÜ’yü uluslararası arenada temsil edecek bu çalışmaların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
20 Nisan 2025 Pazar - 20:29
Dünyadaki Mars’ta doğa yürüyüşü
Sivas’ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Dünyadaki Mars" olarak bilinen Eğribucak Kayalıkları’nda doğa yürüyüşü düzenlendi. Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 15-22 Nisan 2025 Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle ’Dünyadaki Mars’ olarak bilinen Eğribucak Kayalıkları’nda doğa yürüyüşü düzenlendi. ’Spor turizmine katkı’ ve ’herkes için spor’ anlayışıyla gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 150 kişi katıldı. Dağcılık kulüpleri, doğa tutkunları ve Sivaslı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte katılımcılar, doğayla iç içe olmanın keyfini çıkardı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise bu tür etkinliklerle Sivas’ın doğal ve kültürel değerlerinin tanıtılmasının yanı sıra vatandaşların sağlıklı yaşama teşvik edilmesinin hedeflendiği belirtildi.
20 Nisan 2025 Pazar - 17:50
Sivasspor, Antalyaspor maçı hazırlıklarına başladı
Sivasspor, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Antalyaspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden yaptığı antrenmanla başladı. Kulüp tesislerinde Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirilen antrenman; ısınma hareketleriyle başladı. Kırmızı-bayazlılar, 5’e 2 pas çalışmasının ardından yarım sahada yapılan çift kale maçla idmanı tamamladı. Kasımpaşa maçında 90 dakika forma giyen futbolcular ise günü yenileme çalışmasıyla geçirdi. Kırmızı-beyazlılar, Antalyaspor maçı hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.
20 Nisan 2025 Pazar - 16:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ’Sivasspor’ paylaşımı
Sivasspor’un geçen hafta oynanan Fenerbahçe maçında sahaya ’Doğal olan normal doğum’ yazılı pankartla çıkması sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da pankartla ilgili paylaşım yaptı. Geçtiğimiz hafta Trendyol Süper Lig karşılaşmasına çıkarken ’Doğal olan normal doğumdur’ yazılı pankartla sahaya çıkan Sivasspor bazı çevrelerce eleştirilmiş, konu sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştı. Tartışmalar üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem mitingde hem de sosyal medya hesabından pankarta sahip çıktı. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bir spor kulübümüz, Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü farkındalık kampanyasına destek için sahaya bir pankartla çıktı. Pankartta hakaret, eleştiri, hiç kimseye saygısızlık yoktu. Sadece ülkemizde giderek büyüyen bir sorunun çözümüne katkı sunma amacı vardı. Ama buna rağmen malum odaklar hemen harekete geçtiler. Son derece çirkin ifadelerle bir haftadır ortalığı velveleye verenlere şunu soruyorum: Bakanlığımızın normal doğumu teşvik etmesi, cerrahi müdahale yerine normal doğumu özendirmesi sizi niçin bu kadar rahatsız ediyor? Dünya ile karşılaştırılınca meselenin geldiği durum ortada. Nüfus artış hızımızın, doğurganlık oranımızın düştüğü seviye ortada. Bizleri 10 yıl, 20 yıl sonra bekleyen tehditler de apaçık ortada. Ne yapalım? Siz rahatsız oluyorsunuz diye bunlarla mücadele etmeyelim mi? Tedbir almayalım mı? Toplumu doğru yönlendirmeyelim mi? Bizim bu hezeyanlara, birilerinin ideolojik saplantılarına ayıracak vaktimiz yok. Bu konuyla ilgili tavizsiz duruşumuzu bundan sonra da muhafaza edeceğiz. Birileri karşı çıksa da biz ülkemiz ve milletimiz için en doğru olanı yapmayı sürdüreceğiz."
20 Nisan 2025 Pazar - 12:53
Hava değişiklikleri Kangalları depresyona soktu
Sivas’ta son aylarda yaşanan ani hava değişimleri soğuk iklim hayvanları olan Kangal köpeklerinin depresyona girmesine neden oldu. Mevsim normallerine ters giden hava şartları ve ani hava değişikliklerinin tüm canlılarda olduğu gibi Kangal köpekleri üzerinde de olumuz etkileri olduğunu belirten Uzman kangal yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, "Mevsimlerdeki iniş çıkışlardan bütün canlılar çok etkilendi. Kangallar da artık bu iniş ve çıkışları kontrol edemiyorlar. Bu havalar yemelerini ve tüy oranlarını olumsuz etkiliyor. Bu iklime bağlı olarak hastalıklar da meydana geliyor. Bir anda ısınan havalardan dolayı tüyünü atan hayvanlar, dondurucu soğuklarla karşılaştığı zaman dermatolojik hastalıklara yakalanabiliyor. Bu hastalıklar yemek yeme isteğini düşürüyor, iştah kayıplarına neden oluyor. Bu iklim özellikleri kangallarda radikal hastalıklara sebep olabiliyor" dedi. "Artık yaz ve kış olmak üzere ki mevsim yaşanıyor" Yıldız, son yıllarda dört mevsim değil de yaz ve kış olmak üzere iki mevsim yaşandığına dikkat çekerek, "Mevsimler o kadar değişti ki ben artık 4 mevsimin olduğuna inanmıyorum. Yaz ve kış havalarını yaşıyoruz artık. Bahar aylarını yaşayamıyoruz. Sıcak ve kurak bir mevsimden çok soğuk dondurucu bir mevsime geçen hayvanlar psikolojik travmalar yaşayabiliyorlar. Kangallar soğuğu en uç noktalarına kadar yaşayan hayvanlar, birden sıcak havalara geçtikleri zaman kangallarda psikolojik şoklara neden oluyor. Bu durum da bedenlerine ve sağlıklarına olumlu veya olumsuz bir şekilde yansıyor. Soğuk bir atmosfer içerisinde büyüyen kangal çok mutlu oluyor. Soğuk gittiği zaman ise yemek yemiyor zayıflamaya başlıyor ve depresyona giriyorlar. Artık mevsimler arasında uçurum denebilecek kadar bir fark var. Kangallar da bu ani hava değişimlerinden dolayı aynı insanlar gibi hastalanabiliyorlar. Uyumsuz iklimler içerisinde bütün canlılar hastalanabilir. Bu mevsimler kangalları da vurdu depresyona girmelerine neden oldu" dedi.
20 Nisan 2025 Pazar - 11:08
Virajı alamayarak tarlaya uçtu, 1’i ağır 5 kişi yaralardı
Sivas’ta virajı alamayarak tarlaya çan araç defalarca takla attı, araçta bulunan 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında meydana geldi. Sivas’tan Yıldız Beldesi istikametine gitmekte olan Ş.A. (27) sevk ve idaresindeki 06 DR 0058 plakalı Opel marka otomobil, virajı dönerken yoldan çıkarak tarlaya uçtu. Birkaç takla atıp duran araçta bulunan sürücü Ş.A., kocası; O.A.(30), çocukları; R.R.A.(7) R.A.(4), ve 1 yaşındaki A.M.A. yaralandı. Yaralılar ambulanslılarla Sivas’ta ki hastanelere kaldırıldı. 1 yaşındaki A.M.A’nın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme sürüyor.
19 Nisan 2025 Cumartesi - 17:03
İşitme Engelliler Güreş Türkiye Şampiyonası’nın açılış seremonisi yapıldı
Sivas’ta başlayan ve ’Rıza Keser’ adına düzenlenen İşitme Engelliler Yıldızlar, Gençler, Büyükler Serbest ve Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, devam ederken, şampiyonanın seremonisi Sivas Vali Yardımcısı İhsan Maskar, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Dursun Gözel ve il protokolünün katılımıyla yapıldı. Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde yapılan Rıza Keser İşitme Engelliler Yıldızlar, Gençler, Büyükler Serbest ve Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası devam ediyor. 4 Eylül Spor Salonu’nda yapılan şampiyonaya 30 ilden yaklaşık 250 sporcu katıldı. Bu kapsamda dün başlayan şampiyonanın seremonisi, Sivas Vali Yardımcısı İhsan Maskar, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Dursun Gözel, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, il protokolü, federasyon yetkilileri, antrenörler ve sporcuların katılımıyla yapıldı. Sporcuların tören yürüyüşüyle başlayan seremoni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Açılış seremonisinde konuşan Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, sporculara başarılar dileyerek, Sivas’ın önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını söyledi. Dursun Gözel: "Çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Dursun Gözel, "Bu şampiyonayı benim de hocam olan, sayısız öğrencinin de hocalığını yapmış olan Rıza Keser adına düzenliyoruz. İşitme engelli spor camiamıza verdiği kıymetli destekler için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Onların güçlü desteğiyle işitme engelli spor camiamız güç kazanmakta, gelişmekte ve yeni başarılara imza atmaktadır. Türkiye İşitme Engelli Spor Federasyonu olarak sporcularımızın ulusal ve uluslararası alanlarda daha büyük başarılara imza atması için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Önümüzdeki kasım ayında düzenlenecek olan olimpiyatlarında hedefimiz, dünya şampiyonluğudur. İkinciler, üçüncüler unutulur ama şampiyonlar hiçbir zaman unutulmaz. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve tüm sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Adem Uzun: "Federasyon başkanımıza bu güzel organizasyonu ilimizde yaptığı için teşekkür ediyorum" Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun da, şampiyonaya katılan sporculara başarılar dileyerek, "Federasyon başkanımıza bu güzel organizasyonu ilimizde yaptığı için teşekkür ediyorum. Rıza Keser hocamızı saygı ve rahmetle anıyorum. Sporcuları Sivas’ımızda görmek ve misafir etmekten dolayı mutluluğumuzu dile getirmek istiyorum. Tokyo’da yapılacak olimpiyatlarda sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Dursun Gözel, il protokolüne plaket takdim etti.
19 Nisan 2025 Cumartesi - 14:29
Anadolu’nun El Hamrası ortaokul öğrencilerini ağırladı
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından ‘Görmeden Ölmeyin’ sloganıyla başlatılan Divriği Kültür Gezileri, 27 Haziran Ortaokulu öğrencilerine Divriği’nin görme ve gezme fırsatı sundu. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası 27 Haziran Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından ‘Görmeden Ölmeyin’ sloganıyla başlatılan gezi ilk olarak Sivas’tan Divriği’ye Raybüs ile yapılan keyifli bir yolculukla başladı. Öğrenciler Anadolu’nun El Hamrası olarak bilinene Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’nı ziyaret etti. Divriği Kalesi ve tarihî çarşı ziyaret eden öğrenciler bölgenin geçmişten günümüze uzanan yaşam kültürü ve geleneksel el sanatlarını da tanıma fırsatı buldu. Öğrencilerin son durağı ise Divriği’nin doğal güzelliklerini kuş bakışı izleme fırsatı sunan Divriği Cam Terası oldu. Terasta fotoğraf çektiren öğrenciler, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.
19 Nisan 2025 Cumartesi - 14:17
Sivas, kupa finaline ev sahipliği yapmak istiyor
Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, Ziraat Türkiye Kupası finalini Sivas’ta yapılmasını istediklerini söyledi. Daha önce Avrupa maçları, kupa finalleri ve milli karşılaşmalara ev sahipliği yapan 4 Eylül Stadyumu için Sivaslılar, Ziraat Türkiye Kupası’nın burada oynanması için harekete geçti. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, hem belediyenin hem de kendi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla finalin Sivas’ta oynanması yönündeki talebi kamuoyuyla paylaştı. Başkan Uzun’un bu çağrısı şehirde geniş yankı bulurken, birçok vatandaş da destek mesajlarıyla kampanyaya katıldı. 27 bin 532 kişi kapasiteli 4 Eylül Stadyumu, Türkiye’nin ilk ekolojik statlarından biri olarak biliniyor. Sivas, coğrafi konumu, hızlı tren ve uçak seferleri sayesinde ulaşım kolaylığı sunuyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder