Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Sivas
Anadolu’nun nazar boncuğu, son yılların en yüksek debisine ulaştı
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:09:57
Turkuaz rengi, berrak suyu ve yeşil doğasıyla dikkat çeken Gökpınar Gölü’nde yeraltı su kaynaklarının dolmasıyla birlikte su seviyesi arttı. Geçtiğimiz yıl saniyede 2 bin 600 litre suyun çıktığı gölde bu yıl saniyede 4 bin 700 litre su çıkmaya başladı. Sivas’ın Gürün ilçesinde yer alan Gökpınar Gölü, eşsiz doğal güzelliğiyle mest ediyor. Bozkırın ortasındaki nazar boncuğunu andıran göl, turkuaz rengi ve berrak suyu ile dikkatleri üzerine topluyor. Son yıllarda yapılan çevre düzenlemeleriyle birlikte yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Gökpınar Gölü, kentin simgeleri arasında yer alıyor. Yeraltı kaynaklarından besleniyor Doğal akvaryum olarak da nitelendirilen Gökpınar Gölü’nde, kışın yağan karın erimesi ve ilkbahar yağmurlarının yeraltı su kaynaklarını beslemesiyle birlikte su seviyesi arttı. 20 metre derinliğe sahip olan ve dibindeki kayaların arasından kaynayan su ile beslenen göl, son yılların en yüksek su miktarına ulaştı. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında saniyede 2 bin 600 litre suyun çıktığı Gökpınar’da bu yıl saniyede 4 bin 700 litre su çıkıyor. "Yağışlarla birlikte daha da güzelleşmiş" Gölü ziyaret eden Hidayet Takcı, "Gölü her gördüğümüzde içimizde bir ferahlama oluyor. Sebebi de gördüğünüz üzere şu turkuaz renkli gölümüz. Bereketli yağışlarla birlikte göl daha da güzelleşmiş vaziyette. Görmeyen varsa gelsin görsün diyorum. Kayseri-Malatya yolu üzerinde, yaklaşık 10 kilometrelik kolay bir yoldan ulaşabilirsiniz" dedi. Mehmet Yılmaz ise, "Gökpınar’a yılda bir ya da birkaç kez geliyoruz. Gayet güzel bir yer. Gökpınar’ı berraklığıyla, doğasıyla ve tabiatıyla çok beğeniyoruz. Herkesin burayı keşfetmesini ve gelip görmesini tavsiye ederiz" şeklinde konuştu.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 10:11
Doğanın gözlerindeki ilkbahar güzelliği mest etti
Sivas’ta yan yana bulunan ve göze benzetilen Ağgöl ve Karagöl ilkbahar ile birlikte farklı bir güzelliğe büründü. Sivas il merkezine 53, Zara ilçe merkezine ise 17 kilometre uzaklıktaki Canova köyünde bulunan Ağgöl ve Karagöl, ziyaretçilerine her mevsim farklı manzaralar sunuyor. Kış aylarında tamamen donan göller, ilkbaharla birlikte yeniden eski görüntüsüne kavuştu. ‘Doğanın iki gözü’ olarak bilinen göller, çevresinde çıkan çiçeklerle birlikte eşsiz görüntülere sahne oldu. Yaz aylarında onlarca ziyaretçi ağırlayan göllerdeki bahar güzelliği dron ile görüntülendi. "Buraya geldiğime değdi" Yolculuk yaptığı sırada gölleri ziyaret etmek istediğini söyleyen Beka Yiğit, "Erzincan’dan geliyordum. Bu gölleri ile ilgili birçok haber gördüm, yolumun üzerindeyken de uğramak istedim. Buraya geldiğime de değdi. Buradaki manzara gerçekten çok güzel. İki farklı göl var ve burası için doğanın gözü diyebiliriz" şeklinde konuştu.
15 Mayıs 2026 Cuma - 16:56
Down sendromlu Ömer’in bayrak hassasiyeti duygulandırdı
Sivas’ta down sendromlu Ömer Törnük’ün bayrak hassasiyeti duygulandırdı. Bir günlüğüne temsili askerlik yapan genç, resmi aracın üzerindeki Türk bayrağını öperek alnına koydu. Sivas’ta Engelliler Haftası çerçevesinde temsili askerlik uygulaması yapıldı. Temsili askerlik için İl Jandarma Komutanlığı’na giden down sendromlu Ömer Törnük, valinin makam aracındaki bayrağı fark etti. Törnük’ün araç üzerindeki bayrağı öperek alnına koyduğu anlar cep telefonu ile görüntülendi. Down sendromlu Ömer Törnük’ün bayrak hassasiyeti görenleri duygulandırdı.
15 Mayıs 2026 Cuma - 16:25
Mehmetçiğin merhameti yürekleri ısıttı
Sivas’ta düzenlenen ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ töreninde soğuk ve yağışlı hava yürekleri ısıtan görüntülere sahne oldu. Üşüdükleri fark edilen temsili askerler Adem Keskiner ile Melih Yükselir’e uzman çavuş ve astsubay üzerlerindeki parkalarını çıkarıp vererek, soğuktan korumaya çalıştı. Sivas’ta 18 zihinsel ve bedensel engelli ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ kapsamında düzenlenen törende bir günlüğüne asker olmanın gururunu yaşadı. Sabah saatlerinde İl Jandarma Komutanlığına gelen engelli bireyler, mihmandarlar eşliğinde kamuflajlarını ve botlarını giydi. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından engelli bireyler, Türk Bayrağı’na el basarak yemin etti. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeynel Abidin Alptekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Adem Taşkın ve il protokolünün katıldığı törende, temsili askerlik yapan engellilere terhis belgeleri takdim edildi. Yağışlı ve soğuk havada gerçekleştirilen törende ise yürekleri ısıtan görüntülere sahne oldu. Hava şartları nedeniyle üşüdükleri fark edilen temsili askerler Adem Keskiner ile Melih Yükselir’e, Uzman Çavuş Ramazan Kıvrak ve Astsubay Ferhat Zilan üzerlerindeki parkeleri giydirdi. Mehmetçiklerin bu davranışı aileler tarafından memnuniyetle karşılanırken, törende duygusal anlar yaşandı. Temsili askerlerin üşümemesi için gösterilen hassasiyet karşısında duygulanan aileler, askerlere teşekkür etti. "Manevi gururu yaşadılar" Programda konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, özel gerekisimili bireylerin yemin törenine şahitlik ettiklerini belirterek, "18 özel gereksinimli kardeşimizin yemin törenlerine şahitlik ettik. Onların ve ailelerinin huzurundaki heyecanını hep birlikte yaşadık. İnanıyorum ki burada yaşamış oldukları bu anıyı ömür boyu unutmayacaklar. Onlar için de çok güzel bir hatıra olarak kalacak. Kısa süreli askerlik sürecinde vatan sevgisini, fedakarlığı ve aile duygusunu en güzel şekilde gösterdiler. Askerlik bu anlamda sadece bir görev değildir. Özellikle bu özel kardeşlerimiz, yalnızca üniforma giymediklerini ve aynı zamanda bu milletin bir parçası olduklarını da en iyi şekilde gördüler ve bu manevi gururu bizlerle birlikte yaşadılar" dedi. "Türk askeri yapması gerekeni yaptı" Temsili asker Adem Yükselir ’in Babası Naci Yükselir, çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Hem mutluyuz hem hüzünlüyüz, gurur duyuyoruz. Elbette isterdik oğlumuz gerçekten asker olsun ama durum böyle ama çok mutluyuz. Vatanın evlatları benim evladıma olması gerekeni yaptı. Kendi parkelerini çocuğuma giydirdi. Türk askerin yapması gerekeni yaptı" diye konuştu.
14 Şubat 2025 Cuma - 12:29
’Ana gibi yar olmaz’ dedi, Sevgililer Günü’nde annesine traktör hediye etti
Sivaslı bir genç, tarım ve hayvancılıkla ilgilenen annesine Dünya Sevgililer Günü dolayısıyla, ’Anne gibi yar olmaz’ diyerek traktör hediye etti. Sivas, ilginç bir Sevgililer Günü etkinliğine sahne oldu. Sivaslı bir genç, ’Anne gibi yar olmaz’ diyerek annesine olan sevgisini ilginç bir hediyeyle dile getirdi. Musa Şimşek isimli genç annesine, tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Sivas’ta en önemli tarım araçlarından birisi olan traktör hediye etmeye karar verdi. Şimşek, satın aldığı son model traktörü balon ve kurdelelerle süsleyerek annesi Gül Şimşek’e örnek bir Sevgililer Günü sürprizi yaptı. Şimşek, Sivas’ın Kangal ilçesinde tarım yaptıklarını belirtip Sevgililer Günü’nde annesine, hem çok işine yarayarak hem de ülke ekonomisine katkı sunacak bir traktör hediye etmek istediğini belirtti. Anne Gül Şimşek ise aldığı hediye karşısında duyduğu mutluluğu dile getirdi.
14 Şubat 2025 Cuma - 11:11
Âşık Ruhsati anısına ölüm yıl dönümünde kardan büstünü yaptılar
Sivas’ta zanaatkârlar, Türk halk ozanları arasında önemli bir yere sahip olan Âşık Ruhsati’yi anmak için, ölüm yıl dönümünde kardan büstünü yaptı. Zanaatkârlar Çarşısı’nda bir araya gelen ustalar, Âşık Ruhsati anma günü kapsamında kardan heykel çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmanın ardından tamamlanan büst, vatandaşların ilgisini çekti. Kardan Âşık Ruhsati büstü görenler, bol bol fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Heykeltıraş olan Kerim Emre Kököz, "Yoldan geçen insanlar özellikle buraya uğrayarak fotoğraf çektirdi. Büstü çok beğendiklerini söylediler" dedi. Büstün yapım süreci hakkında bilgi veren Kököz, "Zanaatkârlar Çarşısı’nda bulunan değerli arkadaşlarımız ve ustalarımızla birlikte bu büst çalışmasını yaptık. Türk halk ozanları içinde en değerli isimlerden biri olan Âşık Ruhsati’yi, büstünü yaparak canlandırmaya çalıştık. Önce karı dikdörtgen bir kütle hâline getirdik. Daha sonra spatula yardımıyla kazıyarak bu görüntüyü elde ettik. Büstün yapımı yaklaşık 1,5 saat sürdü" dedi. Sivaslılar tarafından ilgiyle karşılanan etkinlik, âşıklık geleneğinin yaşatılması adına anlamlı bir çalışma olarak değerlendirildi.
14 Şubat 2025 Cuma - 11:01
Sivas’ta yoğun kar ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu
Sivas’ta etkili olan kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Yolda kalan vatandaşlar, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı. Sivas’ta son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. Ankara’dan Şarkışla ilçesine giden cenaze konvoyu, ilçe yakınlarında yolda kaldı. Yolda kalan vatandaşların yardımına Sivas İl Özel İdaresi ekipleri koştu. Ekiplerin hummalı çalışmaları sonucu cenaze konvoyu köye ulaştı. Öte yandan, Gürün ilçesinde de kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas-Gürün karayolu Konakpınar mevkiinde 25 araç yolda mahsur kaldı. Görüş mesafesinin 2 metreye kadar düştüğü bölgede araçlar ilerleyemedi. Sabahın erken saatlerinden itibaren yolda kalan vatandaşlar, Karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.
14 Şubat 2025 Cuma - 10:42
Sivaslı âşıklar, Âşık Ruhsati’yi unutmadı
Sivas’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan Âşık Ruhsati, vefatının yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı. Sivaslı âşıklar bir araya gelerek usta ozanı türkü ve şiirlerle yad etti. Türk âşık geleneğinin önemli isimlerinden biri olan Sivaslı Âşık Ruhsati, halk müziği ve âşık geleneğine kattığı eserlerle günümüzde de anılmaya devam ediyor. Asıl adı Mustafa olan Ruhsati, mahlas kullanarak Türk Halk Edebiyatı’na önemli katkılar sağladı. Ruhsati, âşık kültürünün önemli bir temsilcisi olarak türküleri ve eserleriyle, günümüzde de yaşatılmaya devam ediyor. Bu anlamda Âşık Ruhsati’nin ölüm yıl dönümünde Sivas Fasıl Heyet Âşıklar ve Halkoyunları Derneği, Sivas için önemli bir değer olan Âşık Ruhsati’yi anmak amacıyla bir araya geldi. Âşık Ruhsati’nin mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen programda, Sivaslı âşıklar tarafından Ruhsati’ye ithafen türküler ve şiirler seslendirildi. Anma programına katılan Sivaslı vatandaşlar ise Ruhsati’nin eserlerini dinleyip, türkülerine eşlik ederek, ünlü halk ozanını saygıyla andılar. "Kendisini rahmetle anıyoruz" Sivas Fasıl Heyet Âşıklar ve Halkoyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık, burada bulunan ozanların ve âşıkların, Ruhsati’nin eserlerini söyleyerek bıraktığı geleneği yaşatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Âşık Ruhsati, Sivas’ın merkez köylerinden Deliktaş köyünde 1835 yılında doğmuş, 1911 yılında vefat etmiştir. O günden bugüne, buradaki ozanlarımız ve âşıklarımız, onun eserlerini söyleyerek bıraktığı geleneği yaşatmaya devam etmektedir. Kendilerini rahmetle anıyoruz. Âşıklarımız, Ruhsati’den aldığı ilhamla bugüne kadar bu geleneği sürdürmüşlerdir. Âşık Ruhsati, gerçekten badeli bir âşıktır. Her insan âşık olabilir ama badeli âşık olamaz. Kendisi bu konuda mertebesi yüksek bir insandı. Bizler, Âşıklar Derneği olarak bu geleneği yaşatmaya ve geleceğe aktarmaya devam edeceğiz. Buraya sadece sohbet etmeye gelmiyoruz. Amacımız, bu kültürü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve alttan gelenleri yetiştirmektir. Ancak, âşıklık geleneğinde usta yetiştirmek oldukça zordur. Türk halk müziği sanatçıları da âşıklık geleneğini iyi bilirler. Âşık, doğaçlama yaparken aynı zamanda şiir yazan, saz çalıp söyleyen kişidir. Kendi yazdığını söyleyen kişiye ’ozan’ deriz. Şairler ise doğrudan kalem şairidir. Bu geleneğin devam etmesi gerekiyor ve devletimizin de bu kültüre sahip çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
13 Şubat 2025 Perşembe - 21:11
Sivaslı fenomen tostçu, Berat Kandili’nde sucuk ekmek dağıttı
Sivas’ta yaptığı tostlar ile ün salan ve sosyal medya paylaşımları ile izlenme rekorları kıran işletmeci, Berat Kandili nedeniyle sucuk ekmek dağıttı. Sivas’ta yaşayan ve ‘Türkiye’ye tostu sevdiren adam’ olarak tanınan Raşit Yıldırım, Berat Kandili nedeniyle sucuk ekmek ve kandil simidi dağıttı. Tarihi Kent Meydanı’nda bulunan Kongre Müzesi bahçesinde sucuk ekmek dağıtan fenomen esnaf, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşların Berat Kandilini tebrik eden Raşit Yıldırım, alışılagelmiş ikramlık olan kandil simidi yerine sucuk ekmek dağıtmak istediğini söyledi. İslam âleminin Berat Kandilini tebrik eden Raşit Yıldırım, "İki sevinci birden yaşıyoruz. Dünden bu yana kar yağıyor. Bugün de Berat Kandilimiz. Biz de Tarihi Kent Meydanı’na tezgâhımızı açtık. Vatandaşlarımıza çay, köfte, sucuk ekmek ve kandil simidi ikram ediyoruz. Dünyada yaşayan 7 milyon Sivaslı’nın kandilini tebrik ediyorum. Allah bizleri nice kandillere kavuştursun" dedi.
13 Şubat 2025 Perşembe - 21:05
Sivas’ta eğitime 1 gün ara verildi
Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyardığı Sivas’ta yoğun kar yağışı ve tipi etkili oldu. Kent genelinde etkisini gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas merkez, ilçelere bağlı köy ve beldelerde eğitim gören öğrenciler için 14 Şubat Cuma günü eğitime bir gün ara verildi. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz genelinde etkili olan kar yağışı sonrasında düşük hava sıcaklıklarının etkisiyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı başta olmak üzere meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak; İl genelindeki, resmî, özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 14 Şubat 2025 Cuma günü bir (1) gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde; kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), malûl, engelli, ağır kronik rahatsızlar ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.
13 Şubat 2025 Perşembe - 15:51
U23 Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi
Sivas’ta yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla düzenlenen U23 Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada grekoromen müsabakaları ise öğleden sonra başladı. Sivas Taha Akgül Spor Salonu’nda 11-15 Şubat tarihleri arasında deprem şehidi Ahmet Turan Durman adına düzenlenen U23 Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi. 47 ilden yaklaşık 500 sporcunun katıldığı U23 Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası’nın son gününde 61 kg, 70 kg, 79 kg ve 92 kg kategorilerinde dereceye isimler belli oldu. Ankara Keçiören Belediyesi 129 puanla birinci olurken, Ankara TEDAŞ Spor Kulübü 116 puanla ikinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 94 puanla üçüncü sırada yer aldı. U23 Serbest Türkiye Güreş Şampiyonası’nda Bekir Keser en centilmen sporcu seçilirken, Abdullah Toprak en teknik sporcu, Abdullah Güngör en centilmen antrenör seçildi. Dereceye giren sporcular şöyle: 61 kilogram 1. Tolga Özbek (Ankara TKİ) 2. Bayram İlhan (Ankara Keçiören Spor Kulübü) 3. Yusuf Kulalı (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) 3. Hacı Memiş Karabakal (Ankara Keçiören Spor Kulübü) 70 kilogram 1. Umut Erdoğan (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) 2. Remzi Temur (Ankara Keçirören) 3. İbrahim Özdemir (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) 3. İsmail Er (İstanbul Bahçelievler) 79 kilogram 1. İbrahim Metehan Yaprak (Ankara ASKİ) 2. Süleyman Efe Şanlı (Ankara TEDAŞ) 3. Okan Tahtacı (Sivas Belediyesi) 3. Mikail Topal (Kocaeli Gebze Spor Kulübü) 92 kilogram 1. Alperen Tokgöz (İstanbul Bahçelievler) 2. Harun Kılıç (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) 3. Eyüp Çetin (Kahramanmaraş BB) 3. Ebubekir Sıddık Öcal (Sinop Ferdi)
13 Şubat 2025 Perşembe - 15:24
Sivasspor kafilesi Gaziantep’e gitti
Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Gaziantep FK ile karşılaşacak olan Sivasspor kafilesi, Gaziantep’e hareket etti. Kırmızı-beyazlı takım, bugün Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanın ardından, 22 kişilik kafileyle Sivas’tan ayrılarak Gaziantep’e gitti. Sivasspor yarın Gaziantep’te yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek. Gaziantep FK ile Sivasspor, 15 Şubat Cumartesi günü saat 13.30’da Gaziantep Stadyumu’nda karşılaşacak.
13 Şubat 2025 Perşembe - 15:11
Sivasspor’a büyük destek Sivas Belediyesi’nden
Trendyol Süper Lig’de zor günler geçiren Sivasspor’a, Sivas Belediyesi’nden anlamlı bir destek geldi. Sivas Belediyesi, şehir genelindeki belediyeye ait açık otoparkların gelirinin kırmızı-beyazlılara verileceğini açıkladı. Ligde zor günler geçiren ve ekonomik sıkıntı çeken Sivasspor’a destek çağrıları devam ederken, Sivas Belediyesi çağrıya yanıtsız kalmayarak örnek bir davranışa imza attı. Sivas Belediyesi, şehir merkezindeki belediyeye ait açık otoparkları destek amacıyla kırmızı-beyazlılara devretti. Bu sayede kulübe yaklaşık 20 milyon TL’lik bir gelir sağlayacağı öğrenildi. Adem Uzun: "Gelin hep birlikte Sivasspor’umuza sahip çıkalım" Konu hakkında Sivas Belediyesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Sivasspor Başkan Vekili Burak Özçoban ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Adem Uzun, "Sivasspor şehrimizin en önemli markası. Bunun biz Sivas Belediyesi olarak farkındayız. Sivasspor’umuz son günlerde zor günler yaşıyor. Bu zor günleri ben inanıyorum ki Sivas halkı ve tüm Sivaslılar aşacağız. Biz de Sivas Belediyesi olarak şehrimizde bulunan tüm açık otoparkları Sivasspor’umuza verme kararı aldık. Bunun üzerine de şehrimizdeki tüm açık otoparkları Sivasspor’umuza verdik. Geçen hafta itibarıyla yer teslimini yaptık. Önümüzdeki günlerde de Sivasspor’umuz bu otoparkları işletmeye başlayacak. Burada yaklaşık bin 300 araçlık otopark alanı olduğunu ifade etmek istiyorum. Sivasspor’umuzun da biz burada bütün masraflarını düştükten sonra yaklaşık 18-20 milyon arasında bir gelir elde etmesini de planlıyoruz. Tüm Sivaslı hemşerilerimden, iş insanlarından, toplumundan her kesiminden hem maddi, hem de manevi konuda Sivasspor’umuza destek olmaları konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Maçlara Sivaslı hemşerilerimizi davet ediyoruz. Yurt dışında yaşayan Sivaslılardan da destek bekliyoruz Sivasspor için. Gelin hep birlikte Sivasspor’umuza sahip çıkalım" dedi. Burak Özçoban: Sivasspor şehrin en büyük markasıdır" Burak Özçoban ise desteklerinden dolayı Sivas Belediyesi’ne teşekkür ederek, "Sivas Belediyesine ait açık otoparkların gelirinin Sivasspor’umuza aktarılması ve şehrin takıma duyduğu bağlılığı ve sahiplenme duygusunun en güzel örneklerinden biridir. Sivas Belediyesi’nin sağlamış olduğu bu destek yalnızca bugün değil, yarını da düşünülerek atılmış bir adımdır. Güçlü Sivasspor yalnızca futbol sahalarında değil, şehrimizin tanıtımında, ekonomisinde ve sosyal hayatında önemli bir lokomotif rolü üstlenmektedir. Sivasspor bu şehrin en büyük ortak paydasıdır. En büyük markasıdır. Bu bağlamda Sivasspor’un yanında olan her destekçi aslında doğrudan Sivas’ın geleceğine katkı sunmaktadır. Bu değerli projeye imza atan ve Sivasspor’umuza olan desteğini bir kez daha gösteren Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu iş birliğinin kulübümüze ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.
13 Şubat 2025 Perşembe - 14:14
Kardan halay kurdular
Sivas’ın Suşehri ilçesinde aşçılık mesleğiyle uğraşan ve aynı zamanda folklor antrenörlüğü olan Yakup Sezer, kardan folklor ekibi yaptı. Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı yer yer hayatı güçleştirse de yağan kar kimileri içinde eğlence oldu. Suşehri ilçesi 15 Temmuz Şehitler Meydanında kardan folklor ekibi görenlerin ilgisi çekti. Kardan halayı kuranın, aslen aşçı olan Suşehri Halk Eğitim Merkezinde folklor antrenörlüğü yapan Yakup Sezer ve arkadaşları tarafından yapıldığı anlaşıldı. Konuyla ilgili konuşan Sezer, "Suşehri’nde aşçılık yapmaktayım. Ayrıca Folklor antrenörlüğü yapıyorum. Bundan esinlenerek güzel bir kar yağışının ardından arkadaşlarımla bir ekip oluşturup böyle bir şey yapmaya karar verdik. Bunu gören herkesin hoşuna gitti. Gören herkes hatıra resmi çekiyor" dedi. Cadde üzerinde yürürken kardan halay ekibi dikkatini çeken Zülfikar Uçar ise, "Cadde üzerinde yürürken kardan folklor ekibi dikkatimi çekti. Ben de resim çekmek için geldim gerçekten güzel bir şey olmuş" şeklinde konuştu.
13 Şubat 2025 Perşembe - 13:15
Sivasspor, yoğun kar altında idman yaptı
Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında 15 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak olan Sivasspor, mücadelenin hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla devam etti. Kulüp tesislerinde, Teknik Direktör Ömer Erdoğan yönetiminde yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen antrenman dinamik ısınma hareketleriyle başladı. Ardından 5’e 2 pas çalışması yapan Yiğidolar, taktik maçla idmanı tamamladı. Bugün Gaziantep’e gidecek Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.
13 Şubat 2025 Perşembe - 12:59
Sivas’ta felçli vatandaşa akülü araba, engelli çocuğa ise puset hediye edildi
Sivas’ta 6 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu belden aşağısı felçli olan 68 yaşındaki Ahmet Demir’in akülü araba isteği yerine getirildi. 7 yaşında ki bedensel engelli kız çocuğuna ise engelli puset arabası hediye edildi. Sivas’ın Suşehri ilçesinde eşi ve çocuğuyla yaşayan Ahmet Demir (68), 6 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu belden aşağısı felç oldu. Eşi ve çocuğunun yardımıyla havaların güzel olmasıyla birlikte sadece evinin önüne çıkartılabilen Demir’in, akülü araba isteğinin Suşehri Belediye Başkanı Ahet Ayhan Kayaoğlu’na iletilmesi sonucu, yapılan görüşmelerle çözüldü. Bir derneğin temsilcisi ile yapılan görüşmeler sonucunda gönderilen akülü araba, Başkan Kayaoğlu tarafından teslim edilirken, Ahmet Demir gözyaşlarına hakim olamadı. Öte yandan ilçe de yaşayan 7 yaşındaki bedensel engelli Defne Kuzpınar için ise hayırseverler tarafından alınan engelli puset arabası da Belediye Başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu tarafından Kuzpınar ailesine teslim edildi. Başkan Kayaoğlu, bedensel engelli Defne’nin annesi Elif Kuzpınar ile bir süre sohbet ederek, aile hakkında bilgiler aldı. "Çok teşekkür ediyorum" Uzun zamandır akülü araba isteğinin yerine getirilmediğini ifade eden Ahmet Demir, "6 yıl öncesi bende yürüyebiliyordum. Ama rabbimden gelen bir hastalıkla böyle oldum. Arabayı gönderenlere ve aracı olan Suşehri Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder