Yerel Haberler
Tekirdağ
18 Aralık 2025 Perşembe - 12:56 Hayrabolu’dan Avrupa sofralarına uzanan lezzet: 43 yıllık tescilli Çerkezmüsellim pabuç köftesi Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde, 43 yıldır aynı tarifle hazırlanan tescilli Çerkezmüsellim pabuç köftesi, yerli ziyaretçilerin yanı sıra yurt dışından da ilgi görerek Avrupa sofralarına kadar ulaştı. Trakya’da yetişen ve bir yaşını geçmemiş danaların etinden hazırlanan Çerkezmüsellim pabuç köftesi, özel baharat karışımı ve ustalıkla yoğrulan kıymasıyla farkını ortaya koyuyor. Yumuşak dokusu ve kendine has aroması ile bilinen bu köfte, yıllardır aynı tarifle hazırlanıyor. İlçedeki köfte ustalarından Mahmut Yalçın, Çerkezmüsellim köftesinin yolculuğunun 1982 yılında babası Mehmet Şükrü Yalçın tarafından başlatıldığını söyledi. Baba mesleğini sürdürdüğünü ifade eden Yalçın, artan ilgi üzerine markalarını 2009 yılında tescil ettirdiklerini belirtti. Çerkezmüsellim pabuç köftesinin artık kendi başına bir marka haline geldiğini ve ününün giderek yayıldığını belirten Yalçın, "Amacımız bu eşsiz lezzeti Türkiye’nin dört bir yanına taşımak. Hayrabolu’ya yolu düşenler, köftemizi tatmadan bölgeden ayrılmıyor. İlgi her geçen gün artıyor. Hatta lezzetimizi Almanya, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelere kadar gönderdik" dedi. Yıllardır aynı tarifle hazırlanan tescilli Çerkezmüsellim köftesi, Hayrabolu’nun adını hem Türkiye’de hem de yurt dışında duyurmaya devam ediyor.
Hayrabolu’dan Avrupa sofralarına uzanan lezzet: 43 yıllık tescilli Çerkezmüsellim pabuç köftesi
18 Aralık 2025 Perşembe - 12:56 Hayrabolu’dan Avrupa sofralarına uzanan lezzet: 43 yıllık tescilli Çerkezmüsellim pabuç köftesi Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde, 43 yıldır aynı tarifle hazırlanan tescilli Çerkezmüsellim pabuç köftesi, yerli ziyaretçilerin yanı sıra yurt dışından da ilgi görerek Avrupa sofralarına kadar ulaştı. Trakya’da yetişen ve bir yaşını geçmemiş danaların etinden hazırlanan Çerkezmüsellim pabuç köftesi, özel baharat karışımı ve ustalıkla yoğrulan kıymasıyla farkını ortaya koyuyor. Yumuşak dokusu ve kendine has aroması ile bilinen bu köfte, yıllardır aynı tarifle hazırlanıyor. İlçedeki köfte ustalarından Mahmut Yalçın, Çerkezmüsellim köftesinin yolculuğunun 1982 yılında babası Mehmet Şükrü Yalçın tarafından başlatıldığını söyledi. Baba mesleğini sürdürdüğünü ifade eden Yalçın, artan ilgi üzerine markalarını 2009 yılında tescil ettirdiklerini belirtti. Çerkezmüsellim pabuç köftesinin artık kendi başına bir marka haline geldiğini ve ününün giderek yayıldığını belirten Yalçın, "Amacımız bu eşsiz lezzeti Türkiye’nin dört bir yanına taşımak. Hayrabolu’ya yolu düşenler, köftemizi tatmadan bölgeden ayrılmıyor. İlgi her geçen gün artıyor. Hatta lezzetimizi Almanya, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelere kadar gönderdik" dedi. Yıllardır aynı tarifle hazırlanan tescilli Çerkezmüsellim köftesi, Hayrabolu’nun adını hem Türkiye’de hem de yurt dışında duyurmaya devam ediyor.
Sokak hayvanları için geri dönüşüm projesine sürdürülebilirlik ödülü
18 Aralık 2025 Perşembe - 10:59 Sokak hayvanları için geri dönüşüm projesine sürdürülebilirlik ödülü Trakya’da kullanım ömrünü tamamlamış armatürlerin sokak hayvanları için mama ve su kaplarına dönüştürüldüğü proje, sürdürülebilirlik alanında ödüle layık görüldü. TREDAŞ’ın çevresel ve sosyal sorumluluğu bir araya getiren "Enerjimiz Küçük Dostlarımız İçin" projesi, İstanbul Marketing Awards kapsamında "Kurumsal İletişim & Sürdürülebilirlik: Geri Dönüşüm Projesi" kategorisinde ödül aldı. Proje kapsamında kullanım ömrünü tamamlamış armatür başlıkları geri dönüştürülerek sokak hayvanları için mama ve su kaplarına dönüştürülüyor. Beş yılı aşkın süredir kesintisiz şekilde sürdürülen proje ile bugüne kadar 510 armatür başlığı yeniden kullanıma kazandırıldı. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’daki kırsal alanlarda yaşayan sahipsiz hayvanların temel ihtiyaçlarına katkı sağlanan proje, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla plastik tüketiminin azaltılmasını da hedefliyor. Zararlı materyallerden arındırılan armatür başlıkları güvenli hale getirilerek belirlenen noktalara yerleştiriliyor, mama ve su takviyeleri düzenli olarak yapılıyor. TREDAŞ Genel Müdürü Necati Ergin, proje ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Enerjimiz Küçük Dostlarımız İçin projesiyle, enerjinin yalnızca şehirleri aydınlatmakla sınırlı olmadığını; yaşamın her alanına dokunan bir değer olduğunu ortaya koyuyoruz. Sessiz dostlarımızın temel ihtiyaçlarına katkı sunarken, kullanım ömrünü tamamlamış armatürleri yeniden değerlendirerek sokak hayvanlarının yaşam mücadelesine destek oluyoruz. Projemizin ödüllendirilmesi, doğru bir yolda ilerlediğimizin önemli bir göstergesi. Bu yaklaşımı yaygınlaştırarak toplumsal farkındalığı artırmaya devam edeceğiz."