Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Tekirdağ
Çorlu’da otomobille çarpışan motosikletlinin yaralandığı kaza kamerada
06 Mart 2026 Cuma - 18:38:36
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde otomobille çarpışan motosikletli kuryenin yaralandığı kaza anı kameraya yansıdı. Kaza, Şeyh Sinan Mahallesi Salih Omurtak Caddesi üzerinde meydana geldi. Cumhuriyet Meydanı istikametine seyreden bir otomobil, cadde üzerinde otogar yönüne dönüş alan motosikletli ile çarpıştı. Kaza sonrası motosikletten savrulan kurye yaralandı. Yaralı genç, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Motokuryenin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
06 Mart 2026 Cuma - 17:26
ÇTSO Başkanı Çetin’den ‘Made in Europe’ değerlendirmesi
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye’nin ‘Made in Europe’ kapsamına alınmasını değerlendirdi. Sanayi Hızlandırıcı Yasa taslağında, Gümrük Birliği kapsamında Türkiye’nin AB menşei kriteri içinde değerlendirileceğini ifade eden Başkan Ahmet Çetin, "Türkiye’nin Made in Europe kapsamında yer alması gerekliliğinin önemi, Avrupa Birliği’nin gündeminde yer alan ’Made in Europe’ programına dahil edilmesi yönündeki adımlar, iş dünyasında dikkatle takip edilmektedir. Bu gelişmenin hayata geçmesi, Türk ürünlerinin Avrupa menşeli kabul edilmesi anlamı taşımaktadır. Böyle bir adım, özellikle ihracat süreçlerinde kolaylık sağlayarak sanayimizin rekabet gücünü artırma potansiyeli taşımaktadır" ifadelerini kullandı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu kararı büyük bir memnuniyetle karşıladıkmarını vurgulayan Başkan Çetin, "Sanayimizin rekabet gücünü artıracak, ihracatımızı çeşitlendirecek ve Avrupa ile entegrasyonumuzu güçlendirecek bu adım, bölgemizdeki üreticiler için de yeni fırsatlar doğuracaktır. Özellikle Çerkezköy’de faaliyet gösteren firmalarımız, Avrupa’nın stratejik değer zincirinin bir parçası haline gelerek daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşma imkânı bulacaktır. Düzenleme ile Türk ürünleri AB menşeli kabul edileceği için Avrupa pazarına giriş kolaylaşacağı gibi ihracat artışı yaşanacaktır. Uluslararası yatırımcılar Türkiye’yi Avrupa’nın üretim ekosisteminin parçası olarak görecek. Özellikle otomotiv, savunma, enerji ve teknoloji sektörlerinde üretim kapasitesi artacak. Yeni yatırımlar ve artan üretim, bölgemizde istihdamı artıracak. Ülkemizin yeni düzenleme ile Made in Europe’a dahil edilecek olmasının bu önemli girdileri de beraberinde getireceğine inanıyoruz. Aynı zamanda konumumuz ile AB’nin stratejik tedarik zincirinde kritik bir rol üstleneceğiz. Bu karar, üreticilerimizin Avrupa ile daha güçlü bağlar kurmasını, ihracatımızın artmasını ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına ivme kazandırmasını sağlayacaktır. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizin bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanması için gereken ne ise yapmaya devam edeceğiz" dedi.
06 Mart 2026 Cuma - 15:36
Çocuklar Ramazan şenliğinde eğlendi
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Ramazan ayının manevi atmosferini çocukların neşesiyle buluşturmak amacıyla "Ramazan Çocuk Şenliği" düzenledi. Hayrabolu İlçe Müftülüğü tarafından Güzelce Hasan Bey Camii bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar ve aileleri bir araya gelerek hem eğlendi hem de geleneksel Ramazan kültürünü yaşama fırsatı buldu. Program kapsamında Karagöz-Hacivat gösterisi, sema gösterisi, ebru atölyesi ve yüz boyama etkinlikleri büyük ilgi gördü. Şenlikte çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edilirken, cami bahçesi çocukların neşeli sesleriyle adeta bayram yerine döndü. Aileler de programa yoğun ilgi gösterdi. Hayrabolu Müftüsü Ramazan Karakaya, yaptığı açıklamada, "Ramazan ayının bereketini ve manevi coşkusunu çocuklarımızla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinliklerle hem geleneksel Ramazan kültürünü yaşatıyor hem de çocuklarımızın camiyle bağını güçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Etkinlik, çocukların ve ailelerin yoğun ilgisiyle renkli görüntülere sahne oldu.
06 Mart 2026 Cuma - 14:50
Kediler dronu fare sandı, ortaya renkli görüntüler çıktı
Tekirdağ’da havalanan dron kedilerin merakını cezbedince ortaya hem ilginç hem de gülümseten görüntüler çıktı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde görüntü almak amacıyla havalandırılan dron, bölgede bulunan kedilerin dikkatini çekti. Havada bir süre uçan dronu dikkatle izleyen kediler, uzun süre cihazın hareketlerini takip ederek adeta pusuya yattı. Bir süre sonra yere inmeye başlayan dronu gözüne kestiren kediler, cihazın peşinden yürümeye başladı. Yere yaklaşan dronun etrafını saran kediler, hareket eden pervaneli cihazı adeta fare zannederek yaklaşmaya çalıştı. Bazı kedilerin temkinli şekilde yaklaşması, bazılarının ise hızlı hamleler yapmaya çalışması renkli görüntüler oluşturdu. Dron yere inerken kedilerin cihazın etrafında dolaşarak meraklı bakışlarla incelemesi ve peşinden gitmesi kameralara yansıdı. Ortaya çıkan görüntüler izleyenleri gülümsetti.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 17:18
Kendisini vuran emekli polis hayatını kaybetti
Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde kendisini vuran emekli polis Z.Ş., 2 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapmış olan emekli Z.Ş., İkiz Göller’e giderek yanındaki silahla kendini vurdu. Durumu görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Z.Ş.’yi hastaneye kaldırdı. 2 gün boyunca tedavi altında bulunan Şahin, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtulamadı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 17:02
Çamaşır makinesinden çıkan yangına itfaiye müdahale etti
Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde bulunan apartmanın birinci katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden kontrol altına alındı. Yaşanan yangın, Kapaklı ilçesi Bahçelievler Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde meydana geldi. Kaçak akım rölesi çalışmamasından dolayı çamaşır makinesinden kaynaklı caddede bulunan apartmanın birinci katında yangın çıktı. Binadan yükselen dumanları gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede yangının çıktığı apartmana gelen itfaiye ekipleri, yangını büyümeden kontrol altına aldı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 16:55
Kapaklı’da uyuşturucuyla yakalanan 2 şüpheli tutuklandı
Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde uyuşturucu satışı yapan 2 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçede uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik yapılan çalışmada S.M. ve K.S. isimli şahısların üzerlerinde ve 3 farklı ikamette arama yapıldı. Aramalarda; 16 adet peçete olarak adlandırılan uyuşturucu madde, 2 cep telefonu, 8 bin 850 lira nakit para ele geçirildi. 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 16:55
Çamaşır makinesinden çıkan yangına itfaiye müdahale etti
Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde bulunan apartmanın birinci katında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından büyümeden kontrol altına alındı. Yaşanan yangın, Kapaklı ilçesi Bahçelievler Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde meydana geldi. Kaçak akım rölesi çalışmamasından dolayı çamaşır makinesinden kaynaklı cadde üzerinde bulunan apartmanın birinci yangın çıktı. Binadan yükselen dumanları gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede yangının çıktığı apartmana gelen itfaiye ekipleri, yangını büyümeden kontrol altına aldı. (BÖ-
10 Eylül 2025 Çarşamba - 14:12
Tekirdağ tır alevlere teslim olmadan söndürüldü
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde odun yüklü bir tırın lastiğinde çıkan balata yangını itfaiye ekiplerince büyümeden söndürüldü. Olay, İstanbul-Tekirdağ yolu Namık Kemal Mahallesi Atatürk Ormanı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.Ş. idaresindeki 17 AFE 986 plakalı odun yüklü tırın balatalarında yangın başladı. Yolda yükselen dumanlar, tırın lastiklerinden yayılarak aracı kaplamaya başladı. Araç emniyet şeridine çekildi. Sürücü ve çevredeki vatandaşlar dumanlara müdahale ederken, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yangını büyümeden kontrol altına aldı. Olayda herhangi bir can kaybı veya ciddi hasar yaşanmadı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 12:02
Hayrabolu’da üreticilere kışlık fide desteği
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen TAKE Projeleri kapsamında yürütülen "Sebzecilik Artsın, Üreticilerin Yüzü Gülsün" projesi çerçevesinde üreticilere kışlık fide dağıtımı gerçekleştirildi. Hayrabolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, üreticilere lahana, karnabahar, brokoli ve marul gibi kışlık sebze fideleri teslim edildi. Proje ile hem üreticilere destek sağlanması hem de tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin artırılması hedefleniyor. Törende konuşan Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, "Tarımda verimliliği artırmak, üreticimizin yanında olmak ve yerli üretimi desteklemek adına bu tür projeleri önemsiyoruz. Kışlık fide desteğimiz ile üreticimizin hem maliyet yükünü azaltıyor hem de sebzecilikte üretim kapasitesini artırıyoruz. Hayrabolu’da gerçekleştirilen bu çalışma, bölge tarımı açısından önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi. Hayrabolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gürcan Evin, "Üreticimizin emeğine değer katmak ve tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak için çalışıyoruz. Bu proje ile çiftçimizin yüzü gülecek. Her zaman üreticimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 11:59
Tekirdağlı ekip Türkiye ikincisi oldu
Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun 2025 yılı faaliyet programında Afyonkarahisar’da düzenlenen Büyükler Düzenlemeli Dal Halk Oyunları Yarışması’nda, Tekirdağ’ı temsil eden 3 Kemaller Halk Dansları Spor Kulübü Türkiye ikincisi oldu. Türkiye’nin 13 ilinden ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada, 3 Kemaller Halk Dansları Spor Kulübü elde ettiği ikincilik derecesiyle hem Tekirdağ’ı hem de bölgeyi gururlandırdı. Başarı sonrası kulüp üyeleri, antrenörleri Fırat Nalcıoğlu ve Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Suat Aydın, Vali Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Vali Soytürk, "Başarılarınızla bizleri ve ilimizi gururlandırdınız. Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 11:42
Tekirdağ’da genç çiftçilere fide dağıtımı yapıldı
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde üreticilere 212 bin 100 adet kışlık sebze fidesi dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın katkısıyla yürütülen "Genç Çiftçilerin Tarıma Kazandırılması Projesi" kapsamında, yüzde 75 Bakanlık desteği ve yüzde 25 üretici katkısı ile toplam 1 milyon liralık bütçe kullanılarak lahana, karnabahar ve kıvırcık çeşitlerinden oluşan fideler açık alanda üretim yapan çiftçilere teslim edildi. Hayrabolu’da düzenlenen fide dağıtım törenine İl Müdürü Mehmet Aksoy, İlçe Müdürü Mustafa Gürcan Evin, teknik personel ve üreticiler katıldı. İl Müdürü Aksoy, projeyle genç çiftçilerin tarıma kazandırılmasının ve girdi maliyetlerinin düşürülmesinin hedeflendiğini ifade etti. Tören sonunda üreticilere fideler teslim edildi.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 09:55
Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 1 kişi yakalandı
Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gençleri zehirleyen sokak satıcılarına yönelik yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Marmaraereğlisi’nde operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda E.İ. isimli şahıs yakalanırken, aracında yapılan aramada 16 adet sentetik ecza hap, 9 fişek halinde 11,19 gram metamfetamin, 3,67 gram metamfetamin, 2,68 gram esrar ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5 bin 200 TL ele geçirildi. Yakalanan şüpheli E.İ. hakkında gerekli yasal işlemler başlatılırken, emniyet yetkilileri uyuşturucu ile mücadelenin gece gündüz kesintisiz devam edeceğini belirtti.
10 Eylül 2025 Çarşamba - 08:58
Kazazede yaralı çocuğun "Acımayacak değil mi? Korkuyorum ben" demesi ekipleri duygulandırdı
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kazada yaralanan kız çocuğunun, "Acımayacak değil mi? Korkuyorum ben. Kollarımı kapatmayın ama lütfen" demesi polis ve sağlık görevlilerini duygulandırdı. Hatip Mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarı’nda meydana gelen kazada, Sezen T.’nin (17) kullandığı motosiklet ile Leyla T. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kaza sonrası devrilen motosiklette sürücü Sezen T. ve arkasında bulunan 7 yaşındaki Aybüke K. yaralandı. Acı içinde yerde yatan Aybüke K. "Acımayacak değil mi? Korkuyorum ben. Ellerimi hareket ettirmek istiyorum, kollarımı kapatmayın ama lütfen. İğneden çok korkuyorum" demesi Trafik Polisi Halil Güneş ve ambulans görevlilerini duygulandırdı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.
09 Eylül 2025 Salı - 16:44
Tekirdağ’da çöp kamyonunun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti
Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı adam, belediyeye ait çöp toplama kamyonunun çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza, öğle saatlerinde Saray’ın Ayazpaşa Mahallesi Çerkezköy Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, market alışverişinden çıkan 70 yaşındaki Selim Gürbüz yolun karşısına geçmek istediği sırada, yan sokaktan çıkan E.Y. idaresindeki 59 ACG 874 plakalı çöp kamyonunun altında kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Gürbüz’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Gürbüz’ün cenazesi Saray Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza anı ise saniye saniye kameralara yansıdı. Olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, Gürbüz’ün yola çıktığı sırada kamyonun çarptığı görüldü. Kamyon sürücüsü E.Y. polis tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
09 Eylül 2025 Salı - 15:17
Tekirdağ’da denizde kaybolan kadını arama çalışmaları 5’inci gününde sürüyor
Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde denize girdikten sonra kaybolan 54 yaşındaki kadını bulmak için yürütülen çalışmalar 5’inci gününde devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi sahilinde denize giren B.D. bir süre sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler arama çalışması başlattı. Gece geçici olarak ara verilen çalışmalar, sabahın erken saatlerinde yeniden başladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki yaklaşık 50 kişilik ekip ile İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şubesi dalgıç polisleri, denizden ve kıyıdan arama faaliyetlerini sürdürüyor. Arama çalışmalarında, botlar ve dalgıçların yanı sıra kıyı şeridinde de tarama yapıldığı öğrenildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder