Yerel Haberler
Tekirdağ
Başkan Yüceer, Süleymanpaşa ve Saray’da vatandaşların taleplerini dinledi 07 Mayıs 2026 Perşembe - 13:25:34 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Süleymanpaşa ve Saray ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi, devam eden yatırımları yerinde inceledi. Süleymanpaşa programına Karadeniz Mahallesi’nde başlayan Başkan Yüceer, TESKİ tarafından tamamlanan kanalizasyon hattı ile içme suyu çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Mahalle sakinleriyle de bir araya gelen Yüceer, bölgedeki ihtiyaç ve talepleri dinledi. Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden Yüceer, yeniden başkan seçilen Sami Kayın ve yönetimini tebrik etti. Altınova, Topağaç ve Kumbağ mahallelerinde muhtarlarla görüşen Yüceer, mahallelerin öncelikli ihtiyaçları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Altınova Mahallesi’nde faaliyet gösteren TEK Atölye’yi de ziyaret eden Yüceer, kadınların üretime katılımını destekleyen çalışmaların önemine dikkat çekti. Kumbağ ve Altınova sahillerinde yaz sezonu hazırlıklarını inceleyen Yüceer, Tekirdağ’ın bu yıl da 10 mavi bayraklı plajla Marmara Denizi’nde lider konumda olduğunu ifade etti. Altınova Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi alanında da inceleme yapan Yüceer, proje kapsamında 65 konut ve 4 ticari alanın hayata geçirileceğini belirtti. Halk Ekmek Fabrikası, aşevi ve çok amaçlı salon projeleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunuldu. Saray ilçesindeki programına Çayla Mahallesi ziyaretiyle başlayan Başkan Yüceer, vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. İlçe merkezindeki semt pazarını ziyaret eden Yüceer, pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti. Saray Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni de ziyaret eden Yüceer, esnafın taleplerini dinledi. Daha sonra Bahçeköy, Güngörmez ve Büyükyoncalı mahallelerinde vatandaşlarla buluşan Yüceer, devam eden yatırımları yerinde inceledi. Son olarak Ayvacık Göleti İçme Suyu Arıtma Tesisi, TEK Market hazırlıkları, yeni itfaiye istasyonu ile yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarını inceleyen Yüceer, Tekirdağ’ın her noktasına hizmet ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 12:17 Yatırım fırsatları, sağlanan destekler ve teşvik mekanizmaları anlatıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Programı çerçecesinde Tekirdağ’da belirlenen öncelikli yatırım alanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün başkanlığında gerçekleşen toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yetkin Özer’in Yerel Kalkınma Hamlesi programı ile ilgili katılımcılara detaylı bir sunum yaptığı toplantıda Tekirdağ’ın sanayi altyapısı ve üretim potansiyeli doğrultusunda öne çıkan "Motorlu Taşıt Aksam ve Parçaları Üretimi" ile "Tıbbi Cihaz Üretimi" başlıkları detaylı şekilde ele alındı. Katılımcılara söz konusu sektörlerdeki yatırım fırsatları, sağlanan destekler ve teşvik mekanizmaları hakkında detaylı bilgiler verildi. Toplantıda bölgenin rekabet gücünün artırılması ve katma değerli üretimin yaygınlaştırılmasının önemi vurgulandı. Programda ayrıca, yerel aktörlerin iş birliği içerisinde hareket ederek yatırım ortamının güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Yetkililer, Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile illerin kendi potansiyellerine uygun sektörlerde gelişiminin desteklenmesinin hedeflendiğini ifade ederken, Tekirdağ’ın özellikle sanayi üretimi açısından stratejik bir konumda bulunduğunu belirtti. Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.
İçme suyu sıkıntısına Tekirdağ Valiliğinden çözüm
02 Temmuz 2025 Çarşamba - 22:03 İçme suyu sıkıntısına Tekirdağ Valiliğinden çözüm Tekirdağ’da su sıkıntısına karşı alınacak önlemler, Vali Recep Soytürk başkanlığında yapılan Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı’nda masaya yatırıldı. Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, yaz aylarında artan su tüketimi ve azalan yağışlar sebebiyle içme suyu kaynaklarında yaşanan düşüş değerlendirildi. Kuraklığın etkilerini azaltmak için bir dizi önlem alınırken, 2025 yılı içinde yapılan ve yapılacak çalışmalar da görüşüldü. Toplantıda, Tekirdağ’ın içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait Yazır Göleti’nden 200 bin metreküp suyun içme ve kullanma suyu olarak TESKİ hatlarına verilmesine karar verildi. Ayrıca TESKİ tarafından kayıp-kaçak oranlarının düşürülmesi, içme suyu altyapısının yenilenmesi, peyzaj ve bahçe sulamalarında şebeke suyu kullanımının yasaklanması gibi adımların atılması kararlaştırıldı. 2 Temmuz 2025 tarihinden sonra ikinci ürün ekilişlerine izin verilmeyecek. Sulama kooperatifleri ve DSİ, kontrol ve denetim sürecini üstlenecek. Kuraklık, su verimliliği ve tasarrufu konularında hedef kitlelere yönelik en az bir bilgilendirme ya da eğitim çalışması yapılacak. Orman İşletme Müdürlüğü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin, tarım dışı alanlarda ağaçlandırma çalışmalarını hızlandırarak uzun vadeli kuraklıkla mücadeleyi desteklemesi kararlaştırıldı. Toplantıya Vali Soytürk’ün yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, TESKİ Genel Müdürü Mehmet Ali Şişmanlar ve Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi üyeleri katıldı. Alınan kararların, su verimliliği ve sürdürülebilir kullanım açısından kent genelinde önemli bir etki oluşturması bekleniyor.