Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Tokat
Tokat’ta sağanak yağış yolları göle çevirdi
18 Nisan 2026 Cumartesi - 15:06:48
Tokat’ta aniden bastıran sağanak yağış sonrası cadde ve sokaklar suyla dolarken, belediye ekipleri tahliye çalışmalarına başladı. Tokat’ta etkili olan sağanak yağış, kent merkezinde günlük hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran yağmurun ardından cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı noktalar adeta göle döndü. Yağışın etkisini artırmasıyla birlikte şehir merkezindeki ana arterlerde su seviyesinin yükseldiği görüldü. Biriken sular nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar ise iş yerlerinin önünde ve kaldırımlarda biriken sular nedeniyle zor anlar yaşadı. Tokat Belediyesi ekipleri bölgede su tahliye çalışmalarına başladı.
18 Nisan 2026 Cumartesi - 13:37
Roma İmparatoru Sezar’ın "Geldim, gördüm, yendim" dediği kale surlarında çökme yaşandı
Tokat’ın Zile ilçesinde bulunan ve tarihi önemiyle bilinen Zile Kalesi’nde, son günlerde etkisini artıran yağışlar nedeniyle kısmi çökme meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinde yer alan ve Anadolu’nun tek dolgu kalesi olma özelliğini taşıyan tarihi yapının kuzeydoğu bölümündeki surlarda, şiddetli yağışların etkisiyle hasar oluştu. Surların bir kısmında meydana gelen çökme, bölgede tedirginliğe neden oldu. Tarihi kaynaklara göre, Roma İmparatoru Jül Sezar’ın, Zela Muharebesi sonrası "Veni, vidi, vici", Türkçe anlamıyla "Geldim, gördüm, yendim" sözlerini içeren mektubu yazdığı yer olarak bilinen kalede yaşanan hasar, yapının korunmasına yönelik endişeleri de beraberinde getirdi. İlk değerlendirmelere göre can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, hasarın boyutunun yapılacak detaylı incelemenin ardından netlik kazanacağı öğrenildi. Tarihi yapının korunması ve benzer risklerin önlenmesine yönelik çalışmaların başlatılması bekleniyor.
18 Nisan 2026 Cumartesi - 12:41
Tokat’ta çilek yüklü kamyon yandı
Tokat’ta seyir halindeki çilek yüklü bir kamyon yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın, saat 11.00 sıralarında merkeze bağlı Gökdere Köyü kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Tokat istikametinden Niksar yönüne seyir halinde olan M.D. (32) idaresindeki 35 Z 2524 plakalı kamyonda lastik patlaması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler aracı sararken, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Tokat Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, araçta maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
18 Nisan 2026 Cumartesi - 12:36
Ölen müşterilerinin hatıralarını kıraathanenin duvarında yaşatıyor
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan bir kahvehanenin duvarlarında ölen müşterilerin fotoğrafları sergileniyor. Niksar ilçesinde yarım asrı aşkın süredir hizmet veren tarihi Arasta Çarşısı’ndaki bir kıraathane, alışılmışın dışında bir gelenekle dikkat çekiyor. Kıraathane işletmecileri Mustafa ve Serdal Köksalan, vefat eden müşterilerinin fotoğraflarını yaklaşık 40 yıldır iş yerlerinin duvarında sergileyerek geçmiş ile bugün arasında duygusal bir bağ kuruyor. "Fotoğraftakileri görenler eski günleri hatırlıyor" Babasından devraldığı mesleği sürdüren 59 yaşındaki Mustafa Köksalan, 40 yıldır müşterilerinin isteği doğrultusunda bu geleneği yaşattıklarını söyledi. Köksalan, kıraathaneye gelenlerin duvarda gördükleri fotoğraflar sayesinde eski günleri hatırladığını belirterek, "Müşterilerimiz fotoğraflarda tanıdıklarını, akrabalarını görüyor ve geçmişi yad ediyor" dedi. "1990 yılından beri asıyoruz" Duvara fotoğraf asma fikrinin bir müşterilerinden çıktığını anlatan Köksalan, "1990 yılında yaşlı bir amcamız ‘Biz öldükten sonra hatıramız kalsın’ diyerek fotoğraflarının asılmasını istedi. Biz de bu fikirden yola çıkarak gelenek haline getirdik. O günden bu yana kendi isteğiyle fotoğraf getiren müşterilerimizin vefat eden yakınlarının resimlerini duvara asıyoruz. Geçen yıl bir müşteri geldi ve duvarda babasının fotoğrafını görünce hayrete düştü. ‘Bu fotoğrafı nereden buldunuz?’ diyerek hem hayret etti hem de memnuniyetini dile getirdi" diye konuştu.
18 Ekim 2021 Pazartesi - 09:36
Topçam dağında hazan mevsimi
Tokat’ta bin 600 rakımlı Topçam dağında sonbaharla birlikte yaşanan renk cümbüşü havadan görüntülendi.
17 Ekim 2021 Pazar - 21:23
Şehir merkezinden geçen koyun sürüsü ilginç görüntüler oluşturdu
Tokat’ta yayladan dönen koyun sürüsünün ana caddeden geçişi ilginç görüntüler oluşturdu.
17 Ekim 2021 Pazar - 14:53
Tokat’ta kayalıklar arasına düşen inek kurtarıldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde kayalıklar arasına düşerek mahsur kalan inek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
17 Ekim 2021 Pazar - 12:59
Kaz gölünde sonbahar
Tokat’ta kuşların göç yolunda bulunan Kaz gölü sonbaharda farklı bir güzelliğe büründü.
16 Ekim 2021 Cumartesi - 17:19
Barakada çıkan yangın iki katlı ahşap eve sıçradı
Tokat’ın Niksar ilçesinde bahçedeki barakada çıkan yangın, yan tarafta bulunan iki katlı ahşap eve sıçradı.
16 Ekim 2021 Cumartesi - 13:38
Bu manzara hız kesiyor
Tokat’ta sararmış yapraklar ile sarının tonlarına bürünmüş yoldan geçenler hızlarını düşürerek manzaranın keyfini çıkartıyor.
15 Ekim 2021 Cuma - 22:57
Tır spor salonu bahçesine uçtu, gençler ölümden döndü
Tokat’ta bir tırın spor salonu bahçesine uçması sonucu meydana gelen kazada 2 genç ölümden döndü.
15 Ekim 2021 Cuma - 18:19
Bakan Varank’tan Akşener’e eleştiri: "Bu tip yalan söylemelere ihtiyaç yok"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İyi Parti Lideri Akşener’i eleştirerek, “Bu tip senaryolara, bu tip yalan söylemelere ihtiyaç yok.
15 Ekim 2021 Cuma - 17:15
Varank: “Türkiye’deki siyasi provokasyonların olağan şüphelisi CHP’dir”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tokat’ta yaptığı konuşmada Türkiye’de ki siyasi provokasyonların olağan şüphelisinin CHP olduğunu söyledi.
15 Ekim 2021 Cuma - 14:32
Tokat’ta, “Yolumuz Camiden Geçer" projesi
Tokat’ta, “Yolumuz Camiden Geçer’’ projesi kapsamında ibadetini yapan vatandaşlar çaylarını içerek dinlenme imkanı buluyor.
14 Ekim 2021 Perşembe - 18:43
Niksar’da taksicilerden ’Korsan’ protestosu
Tokat’ın Niksar ilçesinde taksici esnafı, korsan taksicilik yapan araçları protesto etmek için basın açıklaması yaptı.
14 Ekim 2021 Perşembe - 15:43
Dünya üçüncüsü Eryılmaz, memleketinde coşkuyla karşılandı
Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stilde üçüncü olan Fazlı Eryılmaz bronz madalyanın sahibi oldu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder