Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Tokat
Gökmedrese sosyal yaşam merkezine dönüştü
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 16:32:46
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) bünyesindeki Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi’nde hizmete açılan sosyal tesisler, tarihi atmosferiyle öğrenci ve vatandaşlara sosyal yaşam alanı sunuyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi bünyesinde hayata geçirilen sosyal tesisler düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı. Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitelerin yalnızca eğitim ve bilim üretim merkezleri olmadığını, aynı zamanda sosyal yaşamı güçlendiren ve şehirle bütünleşen alanlar oluşturma sorumluluğu taşıdığını ifade etti. Gökmedrese’nin tarihi ve kültürel değerine dikkat çeken Yılmaz; hizmete açılan sosyal tesisin öğrenciler, akademik personel ve Tokat halkı için önemli bir buluşma noktası olacağını belirtti. Üniversitenin şehirle kurduğu güçlü bağları daha da geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yılmaz, sosyal yaşam alanlarının hem öğrencilerin üniversite deneyimine katkı sunduğunu hem de toplumsal etkileşimi artırdığını ifade etti. TOGÜ Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi Sosyal Tesislerin açılışına Tokat Sakatlar Derneği Başkanı Ali Aras ve dernek üyeleri de katılım sağladı. Dernek adına açılan hayır satışı büyük ilgi gördü. TOGÜ tarafından hizmete sunulan tesis, öğrenci ve Tokat halkına sosyal, sıcak ve keyifli bir buluşma ortamı sunmayı hedefliyor. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Gökmedrese’de hizmet verecek tesis, ziyaretçilerine yalnızca bir dinlenme alanı değil aynı zamanda kültürel atmosferle iç içe bir sosyal deneyim sunacak.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:37
Tokat’ta yolun karşısına geçmek isteyen kadına alkollü sürücü çarptı
Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın ağır yaralandı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 10:01
Kelkit Çayı’ndaki debi artışı havadan görüntülendi
Tokat’ın Niksar ilçesinde yağışlar ve baraj kapaklarının açılmasıyla debisi yükselen Kelkit Çayı dronla görüntülendi. Niksar ilçesinde son günlerde etkisini artıran yağışların ardından Kelkit Çayı’nda taşkın riski oluştu. Özellikle yukarı havzada bulunan barajlardan kontrollü şekilde su bırakılmasıyla birlikte çayın debisi belirgin şekilde yükseldi. Kahverengiye dönen su hızla akarken, çayın suyu çevresindeki bazı tarım arazilerine yaklaştı. Dron ile kaydedilen görüntülerde, Kelkit Çayı’nın normal seviyesinin üzerine çıktığı, akıntının yer yer kuvvetlendiği ve suyun geniş bir alana yayıldığı görüldü. Yetkililerin bölgede muhtemel olumsuzluklara karşı takip ve kontrollerini sürdürdüğü öğrenildi. Vatandaşlara dere yatakları ve çay kenarlarında dikkatli olunması yönünde uyarılar yapıldı.
15 Mayıs 2026 Cuma - 22:07
Zile’de yağmur sonrası evleri su bastı, vatandaşlar altyapı sorununun çözülmesini istedi
Tokat’ın Zile ilçesinde etkili olan sağanak sonrası Bahçelievler Mahallesi’nde zemin katları su bastı. Mahalle sakinleri her yıl aynı mağduriyeti yaşadıklarını belirterek altyapı sorununun çözülmesini istedi. Zile ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası Bahçelievler Mahallesi’nde su baskını yaşandı. Evlerin zemin katlarına dolan çamurlu su nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bir evin mutfak bölümünü su basarken, eşyalar zarar gördü. Mahalle sakinleri, altyapının yetersiz kaldığını öne sürerek yetkililerden kalıcı çözüm talep etti. Yağış sonrası bölgede temizlik ve tahliye çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Mahallede her yıl aynı durumun yaşandığını söyleyen Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mahmut Yıldırım, "Her yağmurda buralar su doluyor. Buna bir şekilde çözüm bulunmasını istiyoruz. Belediye olarak hükümet olarak ne yapılacaksa yapılsın. Her sene aynı şey oluyor. Yaşlı teyzelere evi yenileyip yeni düzen kurduk. Son hali bu işte" dedi.
09 Mart 2019 Cumartesi - 15:28
İzleyenlerin bile yürekleri ağızlarına geliyor
Tokat’ın Almus ilçesinde baraj kenarında kurulan 400 metre uzunluğundaki zipline ve dev salıncağı denemek büyük cesaret istiyor.
09 Mart 2019 Cumartesi - 14:58
Polis amcalarından engelli öğrencilere eğitim
Tokat’ın Niksar ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, engelli öğrencilerle bir araya gelerek eğitici bilgiler verdi.
08 Mart 2019 Cuma - 17:19
Karısına şiddet uygulayan şahsa Kadınlar Günü’nde unutamayacağı ceza
Tokat’ın Turhal ilçesinde karısını silahla tehdit ederek iç çamaşırlarıyla dışarı atan şahsa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 8 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
08 Mart 2019 Cuma - 15:22
Tarlada çapa yapan kadınlara pastalı sürpriz kutlama
Tokat’ta tarlada çapa yapan kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla pastalı sürpriz kutlama yapıldı.
08 Mart 2019 Cuma - 11:16
Tokat’ta 72 bin öğrenci aynı saatte spor yapıyor
Türkiye’de ilk defa Tokat’ta başlatılan proje kapsamında il ve ilçelerde öğrenim gören 72 bin öğrenci, her sabah güne sporla başlıyor.
08 Mart 2019 Cuma - 09:36
Kadınların yollarına kırmızı halı serdiler
Tokat’ta kadınlar günü dolayısı ile yapılan sıra dışı etkinlikte kadınlar kaldırıma serilen kırmızı halı üzerinde yürüdü.
07 Mart 2019 Perşembe - 12:55
Japonya’dan örnek aldılar, Kaz Gölü çevresine yapacaklar
Tokat’ın Pazar ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kaz Gölü çevresinde Japonya’dan örnek alınarak lavanta ve çiçek bahçesi yapılacağı bildirildi.
07 Mart 2019 Perşembe - 12:16
“Sanayi’de milli atılım” Tokat’ta start aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "sanayide milli atılım" sloganıyla şehirdeki sanayi sitelerinin dönüştürülmesine yönelik başlatılan çalışma kapsamında Tokat’ta yeni nesil sanayi sitesinin tapusu alındı.
06 Mart 2019 Çarşamba - 16:29
TFF 2. Lig: Tokatspor: 0 - Zonguldak Kömürspor: 1
TFF 2.
06 Mart 2019 Çarşamba - 15:39
Başkan Eroğlu’dan çat kapı ziyaret
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Erenler Mahallesi’nde çat kapı ziyaretlerde bulundu.
06 Mart 2019 Çarşamba - 14:12
Zihinsel engelli çift resmi nikahlarına kavuştu
Tokat’ın Niksar ilçesinde yaşayan zihinsel engelli Adil ve Adile Yıldırım çifti resmi nikahlarının kıyılmasıyla mutluluğa kavuştu.
06 Mart 2019 Çarşamba - 11:07
Roma eserlerini satmak isterken yakalandılar
Tokat’ta Roma Dönemi’ne ait tarihi eserleri satmak isteyen 4 şüpheli, Tokat Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonla yakalandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder