Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Tunceli
Koruma altında bulunan ‘vaşak’ Tunceli’de görüntülendi
03 Mayıs 2026 Pazar - 10:54:45
Tunceli’de, nesli tehdit altında olduğu için IUCN kırmızı listesinde yer alan vaşak görüntülendi. Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde, nesli tehdit altında olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak, Hıdır Bulut tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülenmesine aldırış etmeyen vaşak, bir süre kara yolunda yürüdükten sonra ormanlık alana giderek gözden kayboldu.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:00
Yağışların ardından benekli semender ortaya çıktı
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yağışın ardından ortaya çıkan benekli semender görüntülendi. Tunceli’nin Pülümür ilçesinde etkili olan yağışların ardından doğada dikkat çeken bir görüntü kaydedildi. İlçe kırsalında benekli semender ortaya çıkarken, o anlar bir vatandaşın kamerasına yansıdı. Islak zeminde ağır hareketlerle ilerlediği görülen semender, kısa süreli görüntülenmesinin ardından gözden kayboldu. Doğada nadir karşılaşılan bu türün görülmesi, Pülümür’ün zengin yaban hayatını bir kez daha gözler önüne serdi. Yağış sonrası ortaya çıkan bu görüntü, bölgenin doğal yaşamına dair ilgi çekici anlardan biri olarak kayda geçti.
01 Mayıs 2026 Cuma - 14:39
Tunceli’de yağışlarla birlikte taşkın riski masaya yatırıldı
Tunceli’de 3 gün süreyle beklenen yağışlarla birlikte özellikle Pülümür ve Munzur nehirlerinde su debisinin en yüksek seviyelere ulaşacağının öngörüldüğünü dile getiren Vali Şefik Aygöl, "Özellikle Ovacık ilçemizi kapsayan Munzur Vadisi boyunca uzanan kara yolunun, coğrafi yapısı gereği dere yatağına yakın ve dar bir hat üzerinde bulunması sebebiyle, su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak ulaşımda yer yer aksamalar yaşanması söz konusu olacaktır. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli görülmesi halinde söz konusu güzergâhlarda kara yolu geçici olarak trafiğe kapatılacaktır" dedi. Tunceli Valisi Şefik Aygöl başkanlığında, yoğun yağışlar nedeniyle oluşabilecek taşkın ve sel riskine karşı alınacak tedbirlerle ilgili bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ilgili kurum müdürleri katılırken alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Tunceli’nin bu yıl son 65 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı kış mevsimlerinden birini geçirdiğini belirten Vali Aygöl, "Yüksek kesimlerde biriken kar örtüsünün, son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte hızla erimeye başlaması ve buna eşlik eden yağışlar, bölgemizdeki akarsu debilerinde önemli artışlara neden olmaktadır. Meteorolojik değerlendirmeler ve havza tahminleri doğrultusunda; 1, 2 ve 3 Mayıs tarihlerinde beklenen yağışlarla birlikte özellikle 3 Mayıs günü Pülümür ve Munzur nehirlerinde su debisinin en yüksek seviyelere ulaşacağı öngörülmektedir. Özellikle Ovacık ilçemizi kapsayan Munzur Vadisi boyunca uzanan kara yolunun, coğrafi yapısı gereği dere yatağına yakın ve dar bir hat üzerinde bulunması sebebiyle, su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak ulaşımda yer yer aksamalar yaşanması söz konusu olacaktır. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli görülmesi halinde söz konusu güzergâhlarda kara yolu geçici olarak trafiğe kapatılacaktır. İlimiz genelinde tüm kurumlarımız; DSİ, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, il özel idaresi, karayolları, meteoroloji ve AFAD birimlerimiz koordinasyon içerisinde teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürmektedir" diye konuştu. Vali Aygöl, "Uzunçayır Barajı’nın su seviyesi güvenli sınırlar içerisinde tutulmakta, akarsu debileri anlık olarak takip edilmekte, kar kalınlığı ve meteorolojik veriler düzenli olarak izlenmektedir. Ayrıca sahada görevli ekiplerimiz tarafından gerekli tüm önleyici tedbirler titizlikle uygulanmaktadır. Dere yataklarından ve taşkın riski bulunan alanlardan uzak durulması, piknik ve benzeri faaliyetler için riskli bölgelerin tercih edilmemesi, yetkili kurumlarımız tarafından yapılacak uyarı ve duyuruların yakından takip edilmesi konusunda dikkatli olalım. Gerekli görülmesi halinde, risk altındaki bazı bölgelerde faaliyet gösteren işletmelerin hizmetlerine geçici olarak ara vermeleri de söz konusu olacaktır. Amacımız, alınan tedbirlerle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan bu süreci en güvenli şekilde atlatmaktır" şeklinde konuştu.
01 Mayıs 2026 Cuma - 10:16
Tunceli’de KKYDP destekleri bilgilendirmesi
Tunceli’de üretici ve yatırımcılara Kırsal Kalkınma Yatırımı Programı (KKYDP) kapsamında uygulanacak desteklemeler hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi. Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ildeki üretici ve yatırımcılara 2026 KKYDP kapsamında uygulanacak desteklemeler hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi. Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Adem Eser, Fikret Dağ, İl Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Suat Pala, ildeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, üretici ve yatırımcılar katıldı. Toplantıda, 2026 yılı KKYDP kapsamında uygulanacak desteklemeler hakkında İl Müdürü Yavuz Suat Pala tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. İl Müdürü Pala, KKYDP’de yapılan yeni düzenlemelerle hibe oranlarının yüzde 50’den yüzde 70’e çıkarıldığını ayrıca desteklemelere KDV’nin de dahil edildiğini belirtti. Ayrılacak bütçenin yüzde 20’sinin gençler ve kadınlar, yüzde 30’unun ise aile işletmelerine tahsis edileceğini vurgu yapan İl Müdürü Pala, bununla kırsalda üretim gücünün artırılması, kadın ve genç girişimciliğinin desteklenmesi ile aile işletmelerinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.
14 Temmuz 2023 Cuma - 10:28
Tunceli’de bulunan ’Gelin Odaları’nın sırrı çözülüyor
Tunceli’de son zamanlarda yapılan arkeolojik araştırmalar, Pülümür ilçesinde bulunan Gelin Odaları’nın kaya mezarları ve açık hava tapınım alanlarından oluşan büyük bir yapı kompleksi olduğunu ortaya koydu. Demir Çağı’nda yapıldığı belirtilen kompleksin bölgede başka bir örneğinin olmadığı kaydedildi.Pülümür ilçesinde kuzey-güney doğrultusunda uzanan yerden yaklaşık 150- 200 metre yükseklikteki sarp bir kayalık tepe üzerine inşa edilmiş olan Gelin Odaları, dört ayrı kaya mezarı, kaya fasadları, nişler, kaya platformları, kayaya oyulmuş merdivenler ve basamaklı tüneller, bu kompleksin temel unsurlarını oluşturuyor. Yöre insanları tarafından ’Kral Mezarı’ olarak adlandırılan kaya mezarı yapısı, nişler ve bazı kaya fasadları, Gelin Odaları’nın Orta Demir Çağı’nda yapıldığına işaret ediyor. Arkeolojik sit alanının inşa edildikten sonra Helenistik Dönemde kullanıldığı düşünülüyor. Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Serkan Erdoğan, yaptıkları arkeolojik araştırmalarla Gelin Odaları’nın büyük bir yapı kompleksinden oluştuğunu ortaya koyduklarını söyledi.Gelin Odaları’nın temel unsurlarından bahseden Dr. Erdoğan, “Bu yapının temel unsurlarını dört ayrı kaya mezarı, kaya fasadları, nişler, kaya platformları, kayaya oyulmuş merdivenler ve basamaklı tüneller oluşturuyor. Gelin Odaları’nın genel olarak görünümünü tasvir etmek gerekirse iki ana kaya platformu üzerinde kurulduğu söylenebilir. Geniş bir alana yayılan ve içerisinde değişik tipte yapıları barındıran Gelin Odaları’nın Doğu Anadolu arkeolojisi için ayrıksı bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün. Herhangi bir yerleşimden bağımsız bir nekropol, bu nekropol alanıyla ilişkili açık hava tapınım alanları içeren böyle bir yapı kompleksinin bir benzeri bölgede bulunmuyor” dedi.Gelin Odaları’nın kaya mezarları olması nedeniyle atalar kültür ve ölümden sonra yaşam gibi çeşitli dinsel inanışlarına ev sahipliği yaptığını inandıklarının kaydeden Erdoğan, “Dolasıyla Gelin Odaları’nın çeşitli ritüellerin gerçekleştirildiği bir açık hava tapınım yapı kompleksini olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır” ifadelerini kullandı.
14 Temmuz 2023 Cuma - 10:26
Yavru leyleği elleriyle besliyor
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Furkan Reis Güler, yavru leyleği elleriyle besliyor.Çemişgezek ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Furkan Reis Güler, Sakyol köyündeki evlerinin yakınında bisikletle gezinirken yolda uçamayan leylek yavrusu gördü. Güler, yavru leyleği yoldan geçen araçlardan korumak için evinin bahçesine getirdi. Uçamayan yavru leyleğin uçma ihtimali ve annesinin görebilme ihtimalinden dolayı evinin bahçesinde güvenli bir yere yuva yapan Güler, yavru leyleği en iyi nasıl besleneceğini öğrenmek için internette araştırma yaptı. Babası balıkçı olan Güler, yavru leyleği babasının getirdiği balık ve topladığı solucanlarla besliyor.Yavru leyleği korumak için evinin bahçesine getirdiğini dile getiren Furkan Reis Güler, "Sakyol köyünde yaşıyorum. Hayvanları çok seviyorum. Bisikletle yolda giderken yavru bir leylek gördüm. Onu kucağıma alıp eve getirdim. Ona samandan bir yuva yaptım. İnternetten Leyleğin ne yiyebileceğini araştırdım. Babam balıkçı. Babam ona her gün balık getiriyor. Ben de balıkları parçalayıp leyleğe yediriyorum. Leylek gün geçtikçe büyüyor. Leylek büyüyüp uçmayı başardığında doğaya salacağım" dedi.
12 Temmuz 2023 Çarşamba - 16:17
Tatil için memleketine gelen yaşlı adam evinde ölü bulundu
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine yaz tatili için gelen yaşlı adam, evinde ölü bulundu.İstanbul’da ikamet eden 65 yaşındaki İlhan Gülcemal, yaz tatili için memleketi Çemişgezek ilçesine bağlı Erkalkan köyüne geldi. Bu yıl yalnız gelen Gülcemal’den haber alamayan komşuları durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Eve gelen ve içeri giren ekipler, Gülcemal’in hayatını kaybettiğini belirledi. Koah hastası olan Gülcemal’in, kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiği ve şüpheli bir durumun bulunmadığı tespit edildi.Yapılan incelemesinin ardından Gülcemal’in cenazesi Çemişgezek Hastanesi morguna kaldırıldı.
12 Temmuz 2023 Çarşamba - 12:05
Sokak köpeği için yola yatak serdiler
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde duyarlı vatandaşlar, her gün aynı yerde uyuklayan sokak köpeği için bölgeye yatak bıraktı.Çemişgezek ilçe merkezi 3’üncü etap TOKİ konutları bölgesine gelip her gün aynı yerde uzanan köpeği gören duyarlı vatandaşlar, hayvanı rahat ettirmek için harekete geçti. Vatandaşlar, evde bulunan yatağı köpeğin uyuduğu yere serip, yanına da mama bıraktı.Cep telefonuyla köpeği görüntüleyen Murat Şeker isimli vatandaş, "Ben gece yarısı evime giderken yol kenarında üzerinde bir sokak köpeğinin uyuduğu yatak gördüm. Yatağın yanında ise mama bulunuyordu. Bu durum beni duygulandırdı. İnsanımızın merhamet duygularının canlı olduğunu hissettim" dedi.
12 Temmuz 2023 Çarşamba - 00:18
Tunceli’de 227 kök kenevir ele geçirildi
Tunceli’de jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada 227 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “ Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ve Pülümür İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ortak düzenlenen operasyonla bir şahsın evinde gerçekleştirilen adli aramada; 227 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı”denildi.
11 Temmuz 2023 Salı - 17:06
Kalp krizi geçiren kadın, askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde kalp krizi geçiren kadın, askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde kalp krizi geçiren 57 yaşındaki Nurten Ersiz’e ilk müdahale ilçe hastanesinde yapıldı. Kadının durumunun risk içermesi nedeniyle Tunceli’ye sevki için askeri helikopter istendi. Ersiz, ilçeden jandarmaya ait askeri helikopterle alınarak Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.Ersiz’in hastanedeki tedavisine devam edildiği belirtildi.
11 Temmuz 2023 Salı - 16:49
Tunceli’de trafik kazası: 4 yaralı
Tunceli-Erzincan Karayolu’nda 2 aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.
11 Temmuz 2023 Salı - 15:00
Bariyerlere çarpan otomobil köprü üzerinde ters döndü: 1 yaralı
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde acil tıp teknisyeninin kullandığı otomobil, köprü üzerindeyken bariyerlere çarparak ters döndü. Sürekli birlikte vakaya gittiği mesai arkadaşları, bu kez kendisi için seferber oldu. Yaralı sağlık çalışanı kadın, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.Olay, Çemişgezek ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinden Çaybağı istikametine seyir halinde olan acil tıp teknisyeni Ö.B. idaresindeki 44 AEL 392 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Gedikler Köprüsü üzerinde korkuluklara çarparak ters döndü. Kazada, sürücü yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sürekli birlikte vakaya gittiği mesai arkadaşları, bu kez kendisi için seferber oldu. Yaralı sağlık çalışanı, arkadaşları tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.Polis ekipleri olay yerinde kazayla ilgili inceleme yaptı.
11 Temmuz 2023 Salı - 12:18
Hasat dönemindeki yağışlar, dutun rekoltesini düşürdü
Hasat dönemindeki zamansız yağışlar, dutun rekoltesini düşürdü.Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyünde yetiştirilerek dünya pazarında yer edinen Ulukale Dutu’nun rekoltesi hasat sezonunda meydana gelen yağışlardan dolayı düştü. Rekoltesi düşse de kalitesinden ödün vermeyen coğrafi işaretli Ulukale dutu, altın sarısı rengi ve farklı aromasıyla dünya pazarına yolculuk etmeye gün sayıyor.Dut üreticisi Abdurrahman Köse, "Bu sezon yoğun yağışlardan dolayı coğrafi işarete sahip Ulukale Dutu’muzun rekoltesi düştü. Ünü ülke sınırlarını aşan ve kendini kuruyemiş alanında ispatlamış olan dutumuz yağışlardan dolayı zarar gördü. Hasat sezonunda dutumuzun rekoltesi önemli ölçüde düştü” dedi.Köse, “2023 yılında güçlü rekoltesiyle kendi pazar alanına girmeye hazırlanırken ne yazık ki istediğimiz rekolteyi bulamadık. Üreticiler olarak vermiş olduğumuz emeğin karşılığını maalesef alamadık. Çünkü dutun toplanması, temizlenmesi ve bakımı çok ciddi emek istiyor. Turistik ve tarihi bir lokasyonda yer alan Ulukale köyümüzde dünyanın en meşhur dutu yetişmesi de ayrı bir gurur verici. Her yerde yetiştirilmeye çalışılan dut, Ulukale dutunun tadını vermiyor, bu, doğası, hava ve toprak yapısından kaynaklıdır. Bizler çerezlik dutun yanı sıra pekmez, pestil gibi dut ürünlerini de tam organik olarak sofralara gönderiyoruz. Bizler bu ürünlerin sağlık açısından da olumlu etkilerini görüyoruz" diye konuştu.
11 Temmuz 2023 Salı - 11:34
Tunceli’de 10 milyonluk termal otel yatırımı: Doğayla iç içe olan otele yoğun ilgi var
Tunceli’de dağ köyüne yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla 3 yıldızlı termal otel yapıldı. Doğayla iç içe olan otele büyük rağbet var.Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Bozağa Karaderbent köyünde 81 ortaklı girişim tarafından yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla ’Germike’ ismiyle 3 yıldızlı termal otel yapıldı. Termal havuzlar, yüzme havuzları, hamam ve saunanın da yer aldığı 26 odalı ve 41 yatak kapasiteli otele, yurt içi ve yurtdışından yoğun ilgi var.Tunceli merkeze 85, Pülümür ilçe merkezine 15 kilometre mesafede bulunan ve şifalı kaplıcalarının yanı sıra doğayla iç içe bulunan otele ilişkin bilgi veren Genel Müdür Şener Şen, ’’Otelimiz 81 ortaklı kolektif bir yapıdan meydana gelmektedir. 26 oda ve 41 yatak kapasiteli bir otel. 2021 yılında faaliyete başlayan otelimizde üçüncü sezonumuzu yaşıyoruz. Şu anda otelimizde 2 ayrı kaplıca havuzu bulunmakta. Yine dışarıda açık ve kaplıca havuzumuz bulunuyor. Otelimizin alametifarikası kaplıcasından gelmekte. Kaplıcası yüz yıllardır bilinen bir kaplıca ve birçok hastalığa şifa olan bir kaplıca. Eklem ağrıları, romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları ve birçok hastalığa faydalı geldiği tüm yöre halkınca bilinmektedir. Kulaktan kulağa aktarılan bir çok hikaye vardır kaplıca ile alakalı. O sebeple 81 ortaklı bu yapı bu şekilde bir konaklama tesisi düşünmüş, köye, yöreye turizm amacıyla katkı sağlamak için bu oluşumu gerçekleştirmiş’’ dedi.Tunceli ve Pülümür ilçesine turist kazandırmak ve istihdam oluşturmak istediklerini belirten Şen, “Şu anda çevre illerden birçok rezervasyon talebi alıyoruz. Rusya’dan misafirlerimiz geldi. Yine Alman dağ yürüyüş grubunu ağırlayacağız. Bu şekilde çok anlamlı kıymetli bir tesis olduğunu düşünüyorum. Ben de Gümüşhane Kelkitli olarak diğer illerden, farklı ülkelerden gelinip bu coğrafyanın görülmesini açık yüreklilikle istiyorum. Çünkü mükemmel bir doğası var mükemmel bir coğrafya. Çok temiz hava. İnsanların gelip bu doğal güzellikleri görmesi gerekiyor. Çünkü dünya genelinde her yerde bulunabilecek bir durum değil. Onun için çok değerli olduğuna inanıyorum ve elimden geldiğince bu coğrafyaya hizmet ederek bu güzellikleri tanıtarak Tunceli’mize, Pülümür ilçemize destek vermeye çalışıyorum. Gerçekten görülmesi gereken muazzam bir doğa. Herkese tavsiye ediyorum. Herkesin otelimizi, tesisimizi; coğrafyamızı görmesini istiyorum” diye konuştu.İstanbul’dan tatile gelen ve termal otelde konaklayan Erkan Ulucan ise 20 yaşına kadar kaplıcanın olduğu köyde yaşadığını kaydederek, “Köylerde tarım yapıyorduk. O işler bittikten sonra buraya gelirdik. Burası eskiden de vardı ama bu kadar güzel bir tesis yoktu. Çok şifalı. Her gelen bu tesiste derdine deva buluyor. Tesisi kuranlara çok teşekkür ediyorum. Herkesin gelip bu sudan, ılıcadan faydalanmasını istiyorum. Pülümür aynı zamanda coğrafyası, doğal kaynakları, tuzu, çiçeği, endemik bitkileriyle çok güzel bir yer. Herkesin gelip buraları ziyaret etmesini, gezmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
10 Temmuz 2023 Pazartesi - 16:39
Tunceli’de 15 dönüm ekili alan kül oldu
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde çıkan yangında buğday ekili 15 dönüm alan küle döndü.Olay, Çemişgezek ilçesine bağlı Çaybağı mezrasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çiftçi Serkan Demir’e ait buğday tarlasında yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek daha geniş alana yayıldı. Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Traktörü olan köy sakinleri de pulluk takarak yangını söndürmek için çaba gösterdi.Yangın ekiplerin 1 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alınarak söndürülürken, yaklaşık 15 dönüm ekili arazinin zarar gördüğü belirtildi.
10 Temmuz 2023 Pazartesi - 11:10
Aracın kaput kısmına giren engereği elleriyle yakalayıp doğaya saldı
Tunceli’de bir otomobilin kaput kısmına giren engerek yılanını bir vatandaş kuyruğundan tutarak yakaladı ve doğaya saldı.Tunceli’de Munzur Vadisi Milli Parkı’nda bir otomobilin kaput kısmına engerek yılanı girdi. Aracını durduran sürücü, kaputu açarak bir süre yılanın araçtan çıkmasını bekledi. Yılanın çıkmaması üzerine sürücü yoldan geçen vatandaşlardan yardım istedi. O esnada yoldan geçen Barış Aktaş isimli sürücü, uzun uğraşlar sonucu bir çubuk yardımıyla yılanı kuyruğundan kavrayarak araçtan çıkardı. Aktaş, yılanı yeniden doğal ortamına bırakırken araçtakiler yollarına devam etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder