Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Tunceli
Tunceli’de miniklerin piyano konseri yoğun ilgi gördü
17 Mayıs 2026 Pazar - 20:50:55
Tunceli’de piyano eğitmeni Defne Bucak’ın öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu piyano konseri yoğun ilgi gördü. Tunceli’de piyano eğitmeni Defne Bucak’ın öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları eserleri düzenlenen programda izleyicilerle buluşturdu. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte öğrenciler, klasik müzik eserlerinden türkülere, çocuk şarkılarından hafızalarda yer eden eserlere kadar geniş bir repertuvar sundu. Ailelerin ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde çocukların heyecanı dikkat çekti. Vali Yardımcısı Fikri Dağ’ın da katıldığı program boyunca öğrenciler salondan büyük alkış aldı. "Küçük bir şehir ama çok güzel olanaklar tanınıyor" Piyano eğitmeni Defne Bucak, "Munzur Üniversitesi’nden 2 sene önce mezun oldum, 4 senedir çocuklarla piyano üzerine çalışıyorum. Mezun olduğum sene öğrencilerimle bir piyano dinletimi gerçekleştirdik. Çocukların orada motivasyon kazandıklarını gördüm, önlerine bir hedef koyduklarını gördüm. Öğrencilerimle birlikte sahne deneyimi yaşadım. Birlikte ilk sahne tecrübemiz oldu. Öğrencilerim bu dinletilerle birlikte hem çok iyi çalışıyorlar, hem çok motivasyon kazanıyorlar hem de çok güzel heyecanlar yaşıyoruz. Buradaki insanların, halkın desteğini alıyorum, valimizin desteğini alıyorum. Bu şekilde çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Küçük bir şehir ama çok güzel olanaklar tanınıyor" dedi. "Fazıl Say gibi çok ünlü biri olmak istiyorum" Öğrencilerden Demirhan Gündoğdu, "Piyano çalmak çok güzel bir his. Mutluyum, hep böyle olmasını istiyorum. Fazıl Say gibi çok ünlü biri olmak istiyorum" şeklinde konuştu. 6 yaşındaki Öykü Koç ise, "Piyanoyu çok seviyorum, öğretmenimi de çok seviyorum. Bugün burada çok eğlendim, heyecanlandım, şarkı söyledik. Bugün mutlu oldum" diye konuştu.
17 Mayıs 2026 Pazar - 11:11
Tunceli’de salep soğanı toplayan 3 kişiye 2 milyon ceza kesildi
Tunceli’de jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda toplam 31 kilogram salep soğanı bitkisine el konulurken 3 kişiye de 2 milyon 97 bin 735 TL idari para cezası kesildi. Tunceli’de Akpazar Jandarma Karakol ekipleri tarafından kolluk devriyeleri esnasında 42 APN 942 plakalı araç durduruldu. Ekipler tarafından araçta yapılan kontrollerde, C.K., B.B. ve İ.K’ya ait, 1 çuval ve 1 heybe içerisinde 31 kilo ağırlığında salep yumrusu tespit etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin de bölgeye gelmesiyle, şahıslara 2872 sayılı Çevre Kanununa Muhalefet suçundan toplam 2 milyon 97 bin 735 TL idari para cezası uygulandı. Salep yumurtaları ise Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından teslim alınarak tekrardan doğaya kazandırıldı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 10:13
Minik misafirler sınıfın neşesi oldu
Tunceli’de bir ilkokul sınıfında doğum yapan sokak kedisi ve yavruları, öğrencilerin sevgi odağı oldu. Tunceli’de bulunan Diyap Ağa İlkokulu’nun 3A sınıfında yaşanan olay, öğretmen ve öğrencileri hem şaşırttı hem sevindirdi. Okula gelen hamile bir sokak kedisi, sınıfta kendisine güvenli bir alan bulunca burada doğum yaptı. Öğretmen ve öğrencilerin sahip çıktığı anne kedi ile 5 yavrusu kısa sürede okulun en özel misafirleri haline geldi. Öğrenciler, yavruların rahatsız olmaması için dikkatli davranırken, diğer sınıflardan gelen öğrenciler de kedileri uzaktan izliyor. Sınıfta yaşanan bu durumun çocuklarda hayvan sevgisi ve sorumluluk bilincini artırdığı belirtiliyor. "Kediyi sadece sınıf değil, okul sahiplendi" Diyap Ağa İlkokulu 3’üncü sınıf öğretmeni Hatay Demir, "Kedimiz okulumuzda daha önce öğretmen arkadaşlarımız tarafından okulun bodrum katında ve yan taraftaki ana sınıfında besleniyordu. Sınıfa geldiğinde doğum yapmak üzereydi. Miyavlayıp durdu, kapıyı açtığımda yer aradı kendisine. Biz de ‘gelmişse başımız üzerinde yeri var’ dedik ve onun için doğuracak ortam hazırladık. Kediyi sadece sınıf değil, okul sahiplendi. Günlük ziyaretçilerimiz var sınıfta. Çocuklar gerçekten o yavruları anlıyorlar, hissediyorlar. Akşamları giderken ‘iyi akşamlar’ gelirken ‘günaydın’ diyorlar. Diğer sınıflardaki öğrenciler görmek istiyor. Yaklaşırken de yavruları rahatsız etmeyecek şekilde uzaktan, hiç dokunmadan seyrederek gidiyorlar. Okulda bir sevgi pıtırcığı var. Böyle bir kedimiz ve yavruları olduğu için çok mutlular. Şu an sınıfımızın misafirleri. Ne zamana kadar sürer bilmiyorum ama şimdi elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu. "Sınıf mevcudumuz 18 kişi oldu, kediyle hep ders yapıyoruz" 3A sınıfı öğrencilerinden Hüseyin Roni Talay, "Bir kedi öğretmenimizin dolabının arkasını beğendi. O kediyi kardeşime benzetiyorum. Ona benzetince onu özlüyorum. Sınıf mevcudumuz 18 kişi oldu. Kediyle hep ders yapıyoruz, kedi hep ders öğreniyor. Matematik dersi yapınca matematik öğreniyor, ritmik saymaları öğreniyor" diye konuştu. Diğer öğrenci Elif Yıldırım ise "Bir ara kedi geldi sınıfımızın kapısında miyavladı. En sonunda içeriye aldık. Etrafta döndü dolaştı, şu arkalara gitti. Sonra öğretmenimizin dolabının yanında rahat etti. Orada bir gün kaldı. Biz sabah okula geldiğimizde ir tane siyah yavru gördük. Aynı gün diğerleri doğdu 5 yavru oldu. Biz çok sevindik. Kedinin yanından hiç ayrılmadık. Çok mutluyum bize herkes ‘bakabilir miyiz’ diyor. Biz de kediler rahatsız olmasın diye ‘tamam ama sırayla bakın’ falan diyoruz. Ben çok mutluyum bu durumdan kediler hep bizimle kalsın istiyorum" dedi.
15 Mayıs 2026 Cuma - 11:51
Tunceli’de 100 milyonluk vurgun yapan şebeke çökertildi: 8 şüpheli yakalandı
Tunceli’de İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından faizsiz kredi vaadiyle vatandaşları 100 milyon TL dolandıran şebeke çökertildi. Operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Tunceli’de Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen planlı ve projeli çalışma kapsamında, vatandaşları ‘faizsiz kredi’ vaadiyle dolandırdığı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu, şüphelilerin hesaplarında yaklaşık 100 milyon TL işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. 11 Mayıs Pazartesi tarihinde farklı illerde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheli şahıs yakalanırken, çok sayıda dijital materyale de el konuldu. İfadeleri tamamlandıktan sonra adli makamlara sevk edilen şüphelilerden suç organizasyonunda aktif rol aldığı belirlenen 4 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tunceli Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan, mobil bankacılık işlemleri yaptırmak isteyen şahıslara karşı dikkatli olmaları, hiçbir şifre ve onay kodunu üçüncü kişilerle paylaşmamaları büyük önem taşımaktadır" ifadelerine yer verildi.
16 Ocak 2021 Cumartesi - 11:01
Yanan evin çatısını kaymakamlık yaptırdı
Tunceli’de bir köy evinin yanan çatısı kaymakamlığın desteğiyle onarıldı.
15 Ocak 2021 Cuma - 23:10
Erzincan-Tunceli arası tır ve kamyon geçişlerine kapatıldı
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan ile Tunceli’nin Pülümür ilçesi arasındaki yol tır ve kamyon geçişlerine kapatıldı.
15 Ocak 2021 Cuma - 14:11
Tunceli’de karla kaplanan köy yolları için ekipler görevde
Tunceli’de kar yağışı nedeniyle kapanan 132 köy yolu için 112 personel ve 54 iş makinesinden oluşan karla mücadele ekipleri sahada 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalara başladı.
15 Ocak 2021 Cuma - 09:55
Tunceli’de kar 132 köy yolunu ulaşıma kapattı
Tunceli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 132 köy yolu ulaşıma kapandı.
14 Ocak 2021 Perşembe - 17:05
Tunceli-Elazığ karayolunda trafik kazası: 2 ölü, 1 yaralı
Tunceli-Elazığ karayolunda meydana gelen trafik kazasında karı koca hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.
14 Ocak 2021 Perşembe - 11:10
Tunceli’de aşılama başladı, ilk aşıyı enfeksiyon hastalıkları uzmanı oldu
Ülke genelinde olduğu gibi Tunceli’de Devlet Hastanesi’nde başlayan Koronavirüs (Covid-19) aşılama çalışmaları kapsamında ilk aşıyı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr.
13 Ocak 2021 Çarşamba - 13:29
Tunceli’de torbacı operasyonu: 8 gözaltı
Tunceli’de polisinin torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.
13 Ocak 2021 Çarşamba - 09:41
Tunceli’de eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı
Tunceli Valiliği, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kentteki eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını bildirdi.
12 Ocak 2021 Salı - 12:17
Soyu azalan Kara Akbaba, bitkin halde bulunup, koruma altına alındı
Tunceli’de vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan ve soyu tehdit altında bulunan Kara Akbaba tedavi altına alındı.
12 Ocak 2021 Salı - 10:06
Tunceli’de ihtiyaç sahiplerine 13 milyon 835 bin TL destek verildi
Tunceli’de 2020 yılında ihtiyaç sahibi 7 bin 194 kişiye 13 milyon 835 bin 647 TL’lik yardımda bulunuldu.
11 Ocak 2021 Pazartesi - 17:51
Tunceli’de vurulan dağ keçisi telef oldu
Tunceli’de kaçak avcılar tarafından vurulduğu değerlendirilen koruma altındaki dağ keçisi, telef oldu.
10 Ocak 2021 Pazar - 11:22
Burası bir dükkan değil, bir kentin kültürel hafızası
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yaklaşık 30 yıldır demircilik ve hurda işleri ile uğraşan Murat Demirbilek, eski tarım aletlerinden plaklara, el değirmeninden kömür ütüsüne kadar topladığı yüzlerce malzemeye “Burada bir ilçenin, bir ilin, hatta bir ülkenin kültürü yatıyor” diyerek iş yeri ve evinde sahip çıkıyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder