Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Uşak
Uşak’ta Harezmi Şenliği gerçekleştirildi
01 Mayıs 2026 Cuma - 18:26:46
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce AR-GE birimi koordinasyonunda hayata geçirilen Harezmi Eğitim Modeli kapsamında düzenlenen Harezmi Şenliği, Ulubey Kanyonu Cam Teras alanında gerçekleştirildi. Ulubey Mehmet Fuat Terci Ortaokulu tarafından hazırlanan "Ulubey Kültür Haritası" projesi çerçevesinde öğrenciler yaşadıkları ilçenin tarihini, dilini, geleneklerini ve yöresel lezzetlerini keşfederek ortaya koydukları çalışmaları sergiledi. Disiplinler arası yaklaşımla yürütülen proje ürünleri, sergi stantları, fotoğraf sunumları ve kültürel etkinliklerle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Programa Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Ulubey Kaymakamı İbrahim Coşkunaslan, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu, İI Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Çakar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel burada yapmış olduğu konuşmasında, Harezmi Eğitim Modelinin öğrencilerin yaşadıkları coğrafyayı sahada keşfetmelerine önemli katkı sunduğunu ifade ederek bu sürecin sadece bilgi edinme değil yaşayarak öğrenme fırsatı sağladığını vurguladı. Disiplinler arası yürütülen çalışmaların çocukların çok yönlü gelişimine katkı sağladığını belirten Yücel, Ulubey Kanyonu’nun eşsiz atmosferinde sergilenen eserlerin uzun soluklu bir emeğin ürünü olduğunu dile getirdi. Program kapsamında halk oyunları gösteri, öğretmenler tarafından verilen konser ve stantlar ziyaret edildi. Öte yandan, program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 15:42
Uşak’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerle kutlandı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yurt genelinde olduğu gibi Uşak’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı önünde toplanan siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, İsmetpaşa Caddesi’nde kortej yürüyüşü yaparak kent merkezindeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na ulaştı. Topluluk, polis aramasının ardından alana alınırken, güvenlik önlemleri üst seviyede tutuldu. Ellerinde Türk bayrakları bulunan işçiler ve aileleri, çalınan şarkılara eşlik etti. Kutlamalara siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile üyelerinin yanı sıra Uşak Belediye Başkan Vekili Hatice Terekeci Özkan da katıldı. 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra sendika ve oda temsilcileri konuşma yaptı. Öte yandan katılımcılar, meydanda çalınan müzik eşliğinde halay çekti. Program, sorunsuz bir şekilde sona erdi.
30 Nisan 2026 Perşembe - 18:52
Uşak’ta gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi
Uşak’ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, AFAD, UMKE, jandarma, itfaiye ve gönüllü arama kurtarma ekiplerinin katılımıyla gerçeği aratmayan kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Uşak’ta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen tatbikat gereği Uşak merkeze bağlı İlyaslı köyünde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Atatürk, Cumhuriyet ve Karaağaç mahallelerinden yıkım ihbarları yapılırken, Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında ve Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada yangın çıktığı bilgisi ekiplerle paylaşıldı. İhbarların alınmasının ardından ekipler hızla bölgelere sevk edilerek arama kurtarma ve yangın söndürme çalışmalarına başladı. Enkaz altında kalan vatandaşlar titizlikle çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi, yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Tahliye edilen vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla çadır kent kuruldu. Bunun yanı sıra sahra hastanesi oluşturularak sağlık hizmetlerinin kesintisiz şekilde sürdürülebilmesi hedeflendi. Gerçek olayları aratmayan tatbikatta AFAD, UMKE, jandarma, itfaiye ve gönüllü arama kurtarma ekipleri koordineli şekilde görev aldı. Tatbikatın ardından açıklamalarda bulunan AFAD İl Müdürü Yasemin Bebek, "Afetlerde mümkün olduğu kadar hazırlıklı olmak. Eksikliklerimiz varsa eğer, bu eksikliklerimizi tatbikatlarla tespit edip gidermek. Bizim bunun haricinde Uşak ilimiz birinci derecede deprem bölgesi değil. Çok ciddi manada bir tehlike arz etmiyor. Fakat il olarak yaşanabilecek Marmara Depremi kapsamında Küçükçekmece ilçemizde görevlendirilmiş bulunmaktayız. Yaşanabilecek Marmara depreme ilin tüm imkanlarıyla Küçükçekmece ilçesinde hem müdahale hem iyileştirme çalışmalarında görev alacağız. Amacımız bunlara hazırlıklı olmak" dedi.
30 Nisan 2026 Perşembe - 17:00
Başkanvekili Özkan; "1 Mayıs sadece bir kutlama değil, dayanışma ve birlik olmanın sembolüdür"
Uşak Belediye Başkanvekili Hatice Terekeci Özkan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Alın teriyle hayatı var eden, emeğiyle şehrimizi büyüten, geleceğimizi inşa eden tüm işçi ve emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum" diyen Başkanvekili Terekeci Özkan, mesajına şu ifadelerle devam etti: "Emeğin olduğu yerde umut, üretimin olduğu yerde yarınlarımız vardır. Sabahın ilk ışıklarıyla işinin başına geçen, ailesi ve memleketi için fedakârca çalışan her bir emekçimizin gayreti, bizim en büyük gücümüzdür. Bizler emeğin kutsallığına inanan bir anlayışla; çalışanlarımızın hak ettiği değeri görmesi, alın terinin karşılığını eksiksiz alması ve güvenli koşullarda çalışması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü emek veren, üreten ve ülkemize katkı sunan herkesin yanında olmayı bir sorumluluk değil, bir vicdan meselesi olarak görüyoruz. Bu vicdani sorumluluğa devletimizin tüm kurumları tarafından da destek verilmesini diliyor; işçilerimizin ve emekçilerimizin adil yaşam koşullarında geçim sıkıntısı çekmeden çalışabilecekleri işletmelerin artırılmasını temenni ediyorum. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; 1 Mayıs sadece bir kutlama değil, aynı zamanda dayanışmanın, birlik olmanın ve birbirimizi daha iyi anlamanın günüdür. Bu anlamlı günün; toplumsal barışın güçlenmesine, emeğiyle var olan herkesin yüzünün güldüğü bir paydada buluşmasına, kardeşliğin pekişmesine ve daha adil bir geleceğin inşasına katkı sunmasını tüm kalbimle diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta belediyemizde görev yapan kıymetli çalışma arkadaşlarım olmak üzere, kentimize ve ülkemize emeğiyle katma değer sağlayan tüm emekçilerimize sağlık, huzur ve kolaylıklar diliyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun"
04 Ekim 2023 Çarşamba - 08:56
Şekerevleri Pazaryeri, Uşak halkıyla buluşmak için gün sayıyor
Kentin dört bir yanında çeşitli üst yapı çalışmaları sürdüren Uşak Belediyesi Şekerevleri Pazaryeri’nde gerçekleştirdiği, sözü verilen iyileştirme çalışmalarında sona yaklaştı. Üstü kapatılan ve zemini asfalta dönüştürülen pazaryeri göz doldurdu. 7 bin metrekarelik alana oturan Şekerevleri Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları kapsamında, kolonlarla kuvvetlendirilen çelik konstrüksiyon üzerine asma germe membran sistemi uygulandı. Esnafların ve vatandaşların olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi adına adeta baştan yapılan pazaryerinin zemini de asfalta dönüştürülüyor. Yaklaşık 1 haftalık süre içerisinde tamamlanması beklenen pazaryeri, yine kendi gününde kullanacak, Uşak halkı daha modern koşullarda hizmet vermeye başlayacak. Üstü kapatılan ve yeni bir yüze kavuşturulan Şekerevleri Pazaryeri yaklaşık 268 parsel alan ile daha önce burada Uşaklılara hizmet veren pazarcılara ev sahipliği yapacak. Başkan Çakın Çalışmaları Yerinde İnceledi Uşaklı hemşerilerine, şehrin en eski pazar yerlerinden bir tanesi olan Şekerevleri Pazaryeri’nin üstünü kapatmak üzere söz verdiklerini hatırlatan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yürütülen çalışmaları incelemek adına proje alanına ziyaretini gerçekleştirdi. Çakın, “Çok şükür artık çalışmalarımızın sonuna geldik. Zeminin asfaltlanması için çalışan ekiplerimizi yerinde ziyaret ettik. Şekerevleri Mahallemize vermiş olduğumuz sözleri bir bir tutuyoruz. Mahallemizdeki ve şehrimizdeki gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza nezih bir ortamda spor yapma olanağı tanıyan,havuzun; basketbol ve voleybol sahalarının olduğu bir kompleksi tamamladık. İnşallah onun da açılışını yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Uzun süredir mahallelilerimizin ve hemşerilerimizin talep etmiş olduğu pazar yerimizin üstünü kapatma çalışmalarında da sona gelindi. Yağmurdan, çamurdan, güneşten etkilenmeden hem vatandaşlarımızın hem de esnaflarımızın rahat bir şekilde alışverişlerini gerçekleştirebilecekleri yeni pazar yerimizi yakın zamanda bitirmiş olacağız. Şimdiden mahallelimize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
03 Ekim 2023 Salı - 15:30
Uşak’ta ’Trafikte Gör, Görünür ol’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül
Uşak’ta ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Trafikte Gör, Görünür Ol" resim ve karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin tarafından verildi. Ülkemizde en önemli toplumsal sorunlardan biri olan trafik kazaları neticesinde her yıl yaşanan can kayıpları ve maddi kayıpları azaltmak için gerekli olan toplumsal bilincin küçük yaşlardan itibaren ortaya çıkması, bu konuda öğrencileri bilinçlenmeleri amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce yurt genelinde olduğu gibi Uşak’ta da "Trafikte Gör, Görünür Ol" temalı resim, karikatür ve slogan yarışması düzenlendi. Bu kapsamda Uşak’ta düzenlenen “Trafikte Gör, Görünür Ol” resim yarışmasında Elanur Doğan, Nursima Yaşar ve Sudenaz Gökçe; karikatür yarışmasında ise Arda Ergin, Sahranur Cin ve Beyzanur Gündüz dereceye girdi. Resim ve karikatür yarışmasında dereceye giren öğrenciler, öğrencilerin velileri ve okul müdürlerini ağırlayan İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin derece alan öğrencileri tebrik ederek ödüllerini takdim etti.
03 Ekim 2023 Salı - 15:20
Uşak’ta yeni kapalı pazar yeri açılıyor
Uşak’ın Karaağaç Mahallesi Gediz Uluyolu Caddesi üzerinde bulunan kapalı Pazar yeri 4 Ekimde kapalıları vatandaşa açıyor. Uşak Belediyesi tarafından yapılan, pazarcıların ve vatandaşların heyecanla beklediği kapalı pazar yeri kısa sürede tamamlanarak 4 Ekim’de kapılarını vatandaşa açıyor. Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “İlimiz Karaağaç Mahallesi Gediz Yolu üzerinde, Karaağaç Şehitler Stadyumu’nun yan kısmında yer alan kapalı pazar yerimiz 4 Ekim Çarşamba Günü (yarın) kapılarını alışverişe açıyor. Bu tarihten itibaren Karaağaç Kapalı Pazar Yeri her Çarşamba günü vatandaşımıza hizmet verecektir” ifadeleri kullanıldı.
03 Ekim 2023 Salı - 12:55
Uşak Üniversitesi öğrencileri projeleriyle göz dolduruyor
Uşak Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı 40 proje, Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında destek almaya hak kazandı. Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/1. Dönem proje başvuru sonuçları açıklandı. Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi hedefleyen programın 2023/1. döneminde Uşak Üniversitesinin değişik fakültelerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler tarafından toplam 60 proje başvurusu yapıldı ve bu projelerin 40 tanesi desteklenmeye hak kazandı. Ayrıca “Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri” çerçevesinde 1 öğrencinin projesi kabul alarak desteklenmeye hak kazandı. Bu dönem Türkiye’den toplam 9 bin 334 proje başvurusu yapılan programın kabul oranı yüzde 55 olarak açıklandı. Uşak Üniversitesi, Türkiye’de 43’üncü, Ege Bölgesinde 4’üncü ve TR33 Bölgesinde yine 1’inci oldu Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesinin her dönem başvuru ve kabul alan öğrenci projelerinin sayısındaki düzenli artışın bu dönem de devam ettiğine dikkat çekerek Uşak Üniversitesi öğrencilerinin projeleri kabul sayısıyla Türkiye’de 43’üncü, Ege Bölgesinde 4’üncü ve TR33 Bölgesinde yine 1’inci olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Savaş ‘‘Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Uşak Üniversitesinin her dönem başvuru ve kabul alan öğrenci projelerinin sayısındaki düzenli artış bu dönem de devam etti. Projelerin fakültelere dağılımına bakıldığında Diş Hekimliği, Eğitim, İnsan ve Toplum Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Tıp, Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri Fakülteleri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu projelerinin kabul olduğu gözlendi. Alınan başarılı sonuçlar öğrencilerimize proje kültürünü aşılamış olduğumuzu gösteriyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına başvuran tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu. 2023 yılı 2. dönem başvuruları başladı 2023 yılı 2. Dönem Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı başvuruları 29 Eylül 2023 tarihinde başvuruya açıldı. Başvurular 14 Kasım 2023 Saat 17.30’a kadar devam edecek.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 16:18
Genç Kuşak Topluluğunun rotası bu kez Teknofest oldu
Uşak Belediyesi tarafından kurulan, sosyal ve kültürel aktivitelerle gençlerin nabzını tutan Genç Kuşak Topluluğu, anlamlı bir geziyi daha gençlerle buluşturdu. Genç Kuşak’la birlikte dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’i ziyaret eden öğrenciler; yerli ve milli yatırımları yerinde görerek, unutulmaz anlar yaşadı. Genç Kuşak Topluluğu tarafından 5 gün boyunca gerçekleştirilen ve her gün farklı öğrencilerin yer aldığı gezi yeni keşiflere kapı araladı. Genç Kuşak ile İzmir’e giden gençler; TeknoFest’i büyük bir hayranlıkla gezdi ve birbirinden değerli teknolojik gelişmeyi görme şansı yakaladı. Uşak’ta eğitim veren 26 liseden yaklaşık 1400 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen TeknoFest gezisi, gençlerin unutamayacağı güzel anılara sahne oldu. 100. Yıla Yakışır Bir Organizasyon Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bu yıl Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına yakışır bir organizasyonla gerçekleştirilen ve dünyanın birçok yerinden yabancı turistleri ağırlayan TeknoFest, bu yıl yerli ve milli yatırımları yakından görmek isteyen tüm her yaştan vatandaşa kapılarını açtı. Teknoloji ve girişim yarışmalarının yanı sıra fuar etkinlik alanlarını da dolduran vatandaşlar; Hava ve Kara Araçları Sergisi, Planetaryum, Dikey Rüzgâr Tüneli, İklim Tüneli, Sanal Gerçeklik Tüneli, Güneş Gözlem Etkinliği, Simülasyon Deneyim Alanları, Öğrencilerle İlk Uçuş Etkinliği, Pedallı Uçuş Etkinliği, Refik Anadol’un "Makine Hatıraları: Uzay" Sergisi gibi birçok aktivite ile bilimin ışığında eğlenceli vakit geçirdi. Gökyüzünde Gurur Tablomuz Nefes Kesti Tüm alanı inceleme fırsatı bulan Genç Kuşaklı öğrencilerin gözleri aynı zamanda gün boyunca gökyüzündeydi. Milli gururlarımız olan Türk Yıldızları,Bayraktar TB2, Akıncı, Aksungur, SOLOTÜRK, Hürkuş, Jandarma Çelik Kanatlar, Anka, Paramotor, Gyrocopter ve Atak Helikopter TeknoFest semalarında izleyenleri büyüleyen gösterilere imza attı. Alan gezisinin ardından İzmir Doğal Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Uşaklı gençler; park içerisinde gezerek farklı türleri ve çeşitli hayvanları görme şansı yakaladı. Gençler Başkan Çakın’a teşekkürlerini iletti 5 gün boyunca farklı öğrencilerin katılma fırsatı bulduğu gezide gençler, sosyal ve kültürel açıdan her daim destekçileri olan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkürlerini iletti. Genç Kuşak Topluluğu sayesinde Türkiye’nin her yerini ve ülkede gerçekleşen farklı etkinlikleri görme fırsatı bulduklarını ifade eden Uşaklı gençler; bu tip organizasyonların devam etmesini temenni etti.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 12:32
Uşak’ta hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1’i bebek 7 yaralı
Uşak’ta hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması neticesinde meydana gelen kazada, 1’i bebek 7 kişi yaralandı.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 09:50
Uşak’ta tekstil fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Uşak’ta Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren tekstil fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın, Uşak Organize Sanayi Bölgesi 105. Cadde’deki tekstil fabrikasında çıktı. Yan yana bulunan tekstil fabrikasında çıkan yangın kısa sürede büyümesi sonucu yanında bulunan fabrikaya sıçradı. İhbar üzerine olay yerine 112 Sağlık ekipleri, itfaiye ve jandarma sevk edildi. Olay yerine çok sayıda Uşak Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye ekipleri, Uşak Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.
02 Ekim 2023 Pazartesi - 08:14
Uşak’ta tekstil fabrikasında yangın
Uşak’ta faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor.
01 Ekim 2023 Pazar - 15:39
Uşak Üniversitesi bir kez daha dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldı
Uşak Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı TimesHigher Education“Dünya Üniversite Sıralaması 2024” listesinde 108 ülke ve bölgeden 1.904 üniversite arasında yer almayı başardı. Tüm dünyadan seçkin 1904 üniversitenin; eğitim-öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, endüstri ve uluslararası görünüm olmak üzere beş başlıkta puanlanmasına dayalı sıralamalarını veren veakademik derecelendirme kuruluşları arasında dünyanın en prestijli kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) “Dünya Üniversite Sıralaması 2024”te (World University Rankings 2024) Uşak Üniversitesi de yer aldı. İlk defa 2022 yılında Times Higher Education “Dünya Üniversite Sıralaması”na girmeyi başaran Uşak Üniversitesi, 2023 yılında genel sıralamaya girmeye hak kazanmıştı. 2024 yılında da bu başarısını devam ettiren Uşak Üniversitesi, araştırma kalitesi ve uluslararası görünüm kategorilerinde yükseliş göstererek dünya sıralamasına 1501+’dan girmeyi başardı. Türkiye’den sadece 97 üniversitenin yer aldığı THE “Dünya Üniversite Sıralaması 2024”te Uşak Üniversitesi 72. sırada bulunuyor. Uşak Üniversitesi 3. Kez THE “Dünya Üniversite Sıralaması”nda Uşak Üniversitesinin adını bir kez daha dünyanın seçkin üniversitelerinin arasına yazdırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Adı Bir Şehir, Hedefi Dünya’ sloganıyla çıktığımız yolda 3 yıl üst üste dünyanın en saygın üniversitelerinin bulunduğu listede yer almayı başardık. Dünyanın köklü üniversitelerinden Oxford, Stanford, Harvard, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) veCambridge Üniversitesi’nin olduğu listeye Türkiye’den giren 97 üniversiteden biri olan üniversitemizin aklın ve bilimin ışığında çalışarak daha birçok başarıya imza atacağına inanıyorum” dedi.
30 Eylül 2023 Cumartesi - 22:29
MHP İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi gerçekleştirildi
Milliyetçi Hareket Partisi Uşak İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren 14. Olağan Kongresi’ne MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Türk Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı İrfan Kılınçer, Milliyetçi Hareket Partisi Uşak İl Başkanlığı adayları ve çok sayıda Milliyetçi Hareket Partisi İl Delegeleri katıldı. Kongrede konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu "Bu sorumluluk bilinci ki her türlü makamdan her türlü statüden her türlü koltuktan kıyaslanmayacak biçimde önemlidir. Bu farkındalık ki her türlü ayrışmadan her türlü fitneden bizleri koruyan ve ortaya konulan çelikten irademizin bir kaynağıdır" dedi. MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu konuşmasının ardından oy kullanma işlemi yapıldı. Bekir Akağaç, İbrahim Orman, Ümit Arslan ve Tacettin Tacettinoğlu’nun başkanlık için yarıştığı kongrede, geçerli sayılan 414 oyun 155’ini alan Ümit Arslan il başkanlığına oldu.
29 Eylül 2023 Cuma - 22:44
Uşak’ta tavuk döner ve pilav yiyen 65 öğrenci hastanelik oldu
Uşak’ta bir ilkokulda kantinde satılan tavuk döner ve pilavdan yedikten sonra rahatsızlanan 65 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu. Uşak’ın merkezde bulunan Yaşar Akar İlkokulu’nda özel işletmeye ait kantinde satılan öğlen saatlerinde yedikleri tavuk döner ve pilavdan 65 öğrencide akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikayetleri başladı. Öğrenciler, aileleri tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve kentteki özel bir hastaneye götürüldü. Tedavi altına alınan 65 öğrenciden 32’i taburcu edildi. Hastanede tedavi altına alınan öğrencileri ziyaret eden Uşak Valisi Turan Ergün, sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Ergün’e İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ile İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir de eşlik etti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Ergün, "Bazı öğrencilerimiz ilkokulda, öğlen kantinden tavuk döner ve pilav yemişler. Akşam saatlerinde bir kısmında mide bulantısı ve kusma meydana gelmiş. Bu şikayetlerle hastaneye başvurmuşlar. Bu sayı artınca tabi arkadaşlar bütün öğrencileri de aradılar. Benzer şekilde bir durum var mı diye. Biz de hastaneye geldik. Bu zamana kadar toplam 65 öğrencimiz müracaat etmiş hastanelerimize. Kusma veya mide bulantısı gibi şikayetlerle. Bunlardan şu an itibariyle 32’si serum verilerek taburcu edildi. 3 hastamız yatarak tedavi ediliyor. Onların da sağlık durumları iyi. Bizi sevindiren olay şu. Şu ana kadarıyla Allah’a şükür hayati tehlikesi olan yok. Olayla ilgili adli soruşturmayı, biz de valilik olarak idari soruşturmayı başlatıyoruz. Kamuoyuyla da sonuçları paylaşacağız" dedi.
29 Eylül 2023 Cuma - 22:38
Uşak’ta okul kantininde satılan tavuk döner ve pilav yiyen 65 öğrenci zehirlendi
Uşak’ta merkezde bulunan bir ilkokulda kantinde satılan tavuk döner ve pilavdan 65 öğrenci zehirlendi. Uşak’ın merkezde bulunan Yaşar Akar İlkokulu’nda özel işletmeye ait kantinde satılan öğlen saatlerinde yedikleri tavuk döner ve pilavdan 65 öğrencide akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikayetleri başladı. Öğrenciler, aileleri tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve kentteki özel bir hastaneye götürüldü. Tedavi altına alınan 65 öğrenciden 32’i taburcu edildi. Hastanede tedavi altına alınan öğrencileri ziyaret eden Uşak Valisi Turan Ergün, sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Ergün’e İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ile İl Tarım ve Orman Müdürü Serkan Bilir de eşlik etti. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Ergün "Bazı öğrencilerimiz ilkokulda, öğlen kantinden tavuk döner ve pilav yemişler. Akşam saatlerinde bir kısmında mide bulantısı ve kusma meydana gelmiş. Bu şikayetlerle hastaneye başvurmuşlar. Bu sayı artınca tabi arkadaşlar bütün öğrencileri de aradılar. Benzer şekilde bir durum var mı diye. Biz de hastaneye geldik. Bu zamana kadar toplam 65 öğrencimiz müracaat etmiş hastanelerimize. Kusma veya mide bulantısı gibi şikayetlerle. Bunlardan şu an itibariyle 32’si serum verilerek taburcu edildi. 3 hastamız yatarak tedavi ediliyor. Onların da sağlık durumları iyi. Bizi sevindiren olay şu. Şu ana kadarıyla Allah’a şükür hayati tehlikesi olan yok. Olayla ilgili adli soruşturmayı, biz de valilik olarak idari soruşturmayı başlatıyoruz. Kamuoyuyla da sonuçları paylaşacağız." dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder