Yerel Haberler
Yalova
11 Mart 2026 Çarşamba - 19:49 Yalova’da 12 yaşındaki Kerem’in ölümüne ilişkin davaya devam edildi Yalova’da 2018 yılında 12 yaşındaki Kerem Karakaya’nın sınıf arkadaşı tarafından kazayla tüfekle vurularak öldürüldüğü iddiasıyla ilgili davaya devam edildi. Yalova’nın Termal ilçesine bağlı Akköy’de 3 Haziran 2018 tarihinde meydana gelen olayda Kerem Karakaya (12), sabah saat 08.30’da okul arkadaşı F.B.’nin evine gitmiş, burada iddiaya göre evin odunluk kısmında bulunan kırma av tüfeği ile oynayan F.B., arkadaşı Kerem Karakaya’yı başından vurmuştu. F.B.’nin cezai ehliyetinin bulunmaması nedeniyle annesi S.B., Yalova 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan yargılanıyordu. Mahkeme, tüfeğin ağırlığı, 2 kez ateş edilmesi, kartuşun değiştirilmesi ve silahın ateş mekanizmasının suça sürüklenen çocuk tarafından bilinemeyeceği, delillerin tam toplanmamış olması ve kasten adam öldürme şüphesinin varlığı nedeniyle Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, S.B. hakkında hazırladığı iddianamede sanığın kasten öldürme suçundan hapsini talep etmişti. Yalova 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Trabzon ilinden SEGBİS ile katılan sanık S.B’nin kardeşi R.B., silah sesiyle uyanarak dışarı çıktığını ve Kerem Karakaya’yı yerde, yanında tüfekle gördüğünü söyledi. R.B, Kerem’in başının altına bez bıraktığını, ardından ambulansı aradığını anlattı. Kerem’in annesi Rahime Karakaya ise olaydan 38 dakika sonra R.B’nin kendisini arayıp, "Kerem, F.B. kavga etti. F.B, Kerem’i vurdu" dediğini söyledi. R.B ise bu iddiayı yalanladı. Ailenin avukatı Şermin Tankut, sanık ve tanık ifadelerin çelişkilerle dolu olduğunu kaydetti. Mahkeme heyeti, sanık S.B.’nin tutuklanma talebinin reddine karar verdi ve duruşmayı 15 Nisan tarihine erteledi. Dava sonrasında avukat Şermin Tankut, yaptığı açıklamada, "Mahkeme heyetine biz tevzi tahkikat taleplerimizi gönderdik. 9-10 noktada büyük çelişkiler, açıklanmayan olaylar mevcut olduğunu bildirdik. Mahkeme bütün taleplerimizi reddetti. Hala tutuklamaya karar vermedi. Yakın tarihe duruşma 15 Nisan’da tekrar duruşma olacak. Mahkeme heyetince bir nolu ve iki nolu ara karar gereği adli tıptan raporlar bekleniyor. Yani büyük umudumuz şu ki, artık bütün dosya içerisinde deliller, çelişkiler, vesaire S.B.’yi göstermektedir. İnşallah 15 Nisan’da biz sanığı tutuklu olarak göreceğiz" dedi. Kerem Karakaya’nın annesi Rahime Karakaya ise, "Ben çocuğuma katilini istiyorum. Yeter artık karşımıza çıkıyorlar, böyle yalan yanlış konuşuyorlar. ‘Bilmiyorum, unutmuşuz.’ diyorlar. 7 senedir biz niye bir şey unutmamışız? İşine gelenleri niye unutmuyorlar? Çocuğumun katilini istiyorum" ifadesini kullandı.
Yalova’nın ihracatı yüzde 102 arttı
09 Ekim 2023 Pazartesi - 10:42 Yalova’nın ihracatı yüzde 102 arttı Yalova’da 2023 yılının ilk 9 ayında gerçekleşen ihracat bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 102 artarak, 623 milyon 924 bin dolar oldu. İhracat verilerinden derlenen bilgilere göre, geçtiğimiz 2022 yılında 307 milyon 482 bin dolar ihracat yapan Yalova’daki firmalar bu yılın aynı döneminde 623 milyon dolar ihracata ulaştı. Yalova’nın geçtiğimiz eylül ayındaki ihracatı ise 121 milyon 410 bin dolar olarak açıklandı. Kentte diğer aylarda yapılan ihracat ise ocak ayında 5 milyon 469 bin, şubatta 6 milyon 135 bin, martta 6 milyon 411 bin, nisanda 52 milyon 675 bin, mayısta 7 milyon 595 bin, haziranda 114 milyon 995 bin, temmuzda 75 milyon 392, ağustosta ise 233 milyon 838 bin dolar oldu. Tersaneler ihracatını yüzde 132 artırdı Yalova’da en çok ihracat yapılan sektör 557 milyon 871 bin dolar ile gemi, yat ve hizmetleri sektörü oldu. Geçtiğimiz yılın 9 ayında 307 milyon 482 bin dolar ihracat yapan tersaneler 2023’ün aynı döneminde yüzde 132,1’lik artış gerçekleştirdi. Gemi yat sektörünü 26 milyon 889 bin dolar ihracat ile kimyevi maddeler ve mamulleri takip etti. 2023 yılının ilk 9 ayında 1 milyon doları aşan diğer sektörler ise şöyle sıralandı: Madencilik ürünleri 13 milyon 356 bin dolar, çelik 5 milyon 295 bin, süs bitkileri 4 milyon 850 bin, elektrik ve elektronik 3 milyon 912, mobilya, kağıt ve orman ürünleri 2 milyon 544 bin, demir ve demir dışı metaller 2 milyon 176 bin, makine ve aksamları 1 milyon 854 bin, hazır giyim ve konfeksiyon 1 milyon 377 bin dolar.
Yalova’da pazarcılar serebral palsi farkındalığı için yeşil yelek giydi
07 Ekim 2023 Cumartesi - 14:56 Yalova’da pazarcılar serebral palsi farkındalığı için yeşil yelek giydi Yalova’da, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu, Yeni Yaşam Engelliler Derneği ve Yalova Pazarcılar Odası işbirliğiyle Serebral Palsi Farkındalık Günü etkinleri çerçevesinde Yalova halk pazarındaki esnaf yeşil yelek giydi. Yalova’da serebral palsiye dikkat çekmek için Yalova Belediyesi Kapalı Pazar Yerindeki esnaf yeşil yeleklerini sırtına geçirdi. Tüm gün yeşil yeleklerle müşterileri karşılayan pazarcılar serebral palsi farkındalığı oluşturdu. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, etkinliği Yalova Pazarcılar Odası ile yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Pazaryeri esnafının yeşil yelek giyerek farkındalık oluşturduğunu anlatan Arslanhan, “Hayata yeşil ışık yakma manasında, engellilerin yanında olma, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için pazaryeri esnafımız bu adımı attı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’de herkesi bu yönde farkındalık oluşturmasından yanayız. İnşallah bu örnek bir şey olur. Herkes bu konuda adım atar diye umut ediyoruz. Pazar yeri esnafına da teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu ise “Pazarcı esnafı yönetimi, esnaf kardeşlerimiz olarak engelli bireylerimizin her zaman yanındayız, her türlü desteğe hazırız” dedi. Pazar esnafı da farkındalık oluşturma adına yapılan etkinliğe katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Yalova’da pazarcılar Cerebral Plasy farkındalığı için yeşil yelek giydi
07 Ekim 2023 Cumartesi - 14:48 Yalova’da pazarcılar Cerebral Plasy farkındalığı için yeşil yelek giydi Yalova’da, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu, Yeni Yaşam Engelliler Derneği ve Yalova Pazarcılar Odası işbirliğiyle Cerebral Plasy Farkındalık Günü etkinleri çerçevesinde Yalova halk pazarındaki esnaflar yeşil yelek giydi. Yalova’da Cerebral Plasy’e dikkati çekmek için Yalova Belediyesi Kapalı Pazar Yerindeki esnaflar yeşil yeleklerini sırtına geçirdi. Tüm gün yeşil yeleklerle müşterileri karşılayan pazarcılar Cerebral Plasy farkındalığı oluşturdu. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, etkinliği Yalova Pazarcılar Odası ile yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Pazaryeri esnafının yeşil yelek giyerek farkındalık oluşturduğunu anlatan Arslanhan, “Hayata yeşil ışık yakma manasında, engellilerin yanında olma, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için pazaryeri esnafımız bu adımı attı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’de herkesi bu yönde farkındalık oluşturmasından yanayız. İnşallah bu örnek bir şey olur. Herkes bu konuda adım atar diye umut ediyoruz. Pazar yeri esnafına da teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu ise, “Pazarcı esnafı yönetimi, esnaf kardeşlerimiz olarak engelli bireylerimizin her zaman yanındayız, her türlü desteğe hazırız” dedi. Pazar esnafı da farkındalık oluşturma adına yapılan etkinliğe katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Yalova’da Cerebral Plasy Farkındalık Günü etkinliği
06 Ekim 2023 Cuma - 18:52 Yalova’da Cerebral Plasy Farkındalık Günü etkinliği Yalova’da, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği tarafından Cerebral Plasy Farkındalık Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Cevdet Aydın Parkı’nda düzenlenen farkındalık etkinliğine vatandaşlar üzerlerinde yeşil elbiseler giyerek katıldı. Program çerçevesinde parkta çeşitli stantlar kuruldu. Etkinlikte konuşan Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, “Bugün sizlerden başka bir şey isteyeceğim. Sloganımız ‘Fikir bizden çözüm sizden. Fikir sizden çözüm sizden.” Böyle bir şey istiyoruz. Herkesin yapabileceği bir şey var. Hepimizin etrafında komşu olan bir engelli muhakkak vardır. Bilmiyorsak da var. Gelin bu farkındalık etkinliğinde hem Yalova’da hem Türkiye’de, sesimiz kime erişiyorsa, şunu isteyelim, herkes 1 ay içinde, engelli olan bir komşusunu ziyaret etsin. Gitsin bir çayını içsin, sohbet etsin, ahbap olsun, hal, hatır sorsun. Bir ay içinde bir tane istiyoruz. Eğer fotoğraflayıp bize de atabilirseniz, bizi de mutlu edersiniz. Deriz ki bizim de çağrımızı biri bir kulak vermiş. Hayatını da bu şekilde yönlendirmiş. İnanın hem sizin hem onun hayatı çok değişecek. Hayata bakışınız değişecek” dedi. Arslanhan, programa katılan protokol üyelerinden 1 ay içinde farkındalık adına bir proje yapmasını talep etti. Programda söz alan İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, kışlık sebze üretiminin başlangıcında “engelsiz tarım” projesini yeniden hayata geçirerek birlikte sebze üretmek için hazır olduklarını anlattı. AK Partili Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ise “14 mahalledeki başkanlarımızla, sizin ön gördüğünüz her mahallede 5 ailemizi, toplamda 90 ailemizi 1 ay içinde ziyaret edelim, hediyelerimizle. Sonra uygun görürseniz bu ziyaret ettiğimiz ailelerimizi, çocuklarımız ve ailelerimizle beraber, ocak ayında da hep beraber bir akşam yemeği yiyelim. Bizim de böyle bir katkımız olsun” diye konuştu. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk da her zaman engelli bireylerin yanlarında olduklarını anlatarak şöyle konuştu: “Yalova’mızda 60 binin üzerinde daire var. Yalova Belediyemizin bir Kadın Aile Müdürlüğü var. Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz de ayrıca. Müdürlüğümüz 60 bin dairede ailelerimiz ziyaret ediyorlar. Tüm ihtiyaç sahibi ailelerimizi tespit edip yanlarında olacağız. bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bütün bu güzel projeleri ben saygıyla kabul ediyorum. Bu projelerin uygulanmasında derneğimizle ve federasyonumuzla birlikte aktif, hayata geçirilmesiyle ilgili Yalova Belediyesi’nin ana unsur olarak olacağına söz veriyorum. Ne ihtiyacınız olursa hangi proje hayata geçirilmek zorunda olursa ve bir engele takılırsanız o engeli Yalova Belediyesi aşacak. Tüm hemşehrilerimizin yanındayız.”
İYİ Parti Yalova’da istifa depremi
06 Ekim 2023 Cuma - 16:05 İYİ Parti Yalova’da istifa depremi İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Çınarcık İlçe Başkanı Mehmet Ali Acar görevden alındı. Yaşanan gelişme partide deprem etkisi oluştururken, Acar’ın görevden alınması sonrasında ilçe teşkilatından istifalar peş peşe geldi. Yaklaşık 50 üyenin partiden istifa ettiği öğrenildi. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Çınarcık İlçe Başkanı Mehmet Ali Acar görevden alınarak yerine Funda Şatana getirildi. Yaşanan durum ilçe teşkilatında deprem etkisi oluşturdu, partide istifalar peş peşe geldi. İlçe Sekreteri Şahika Özlü, Çınarcık Kadın Politikaları Başkanı Gülcan Ekren, Teşvikiye Belde Başkanı Barış Özlü, Teşvikiye Kadın Politikaları Başkanı Nazenin Yiğit başta olmak üzere ilçe ve beldedeki partili yaklaşık 50 üyenin partiden istifa ettiği bildirildi. İstifaların önümüzdeki süreçte de artması bekleniyor. Öte yandan, istifa eden partililerin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti Yalova İl Başkanlığı, Çınarcık ilçemizdeki teşkilatımızı illegal bir şekilde, kongre yapmaksızın ve ilçe başkanımız istifa etmemişken ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla dikte ederek ilçe teşkilat yönetimimize son vermiştir. Yalova yönetiminde görevli olan Funda Şatana’yı keyfekeder bir şekilde ilçe başkanlığına getirmişlerdir. Yapılan bu illegal diktatörlüğün mimarisi olan İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir ve yönetimini, biz mağdur olan ilçe yönetim kadrosu olarak şiddetle kınıyoruz. Mayıs ayında yapılmış olan Milletvekilliği seçimlerinde Osman Kendir ve ekibi partimizin 1. sıra adayı olan Sayın Ayhan Küçük’ün kaybetmesi için kötü bir politika izlemiştir. Tüm yapılan olumsuz politikalara rağmen bizler Çınarcık teşkilatı olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya özen gösterdik. İyi niyetimiz ve emeklerimiz il yönetiminde hiçe sayılmış olup, kadro dışı bırakıldık.”
Ata sporuna, yeni pehlivanlar yetişiyor
06 Ekim 2023 Cuma - 15:43 Ata sporuna, yeni pehlivanlar yetişiyor Yalova Altınova Belediyespor Kulübü Güreş Takımı için ilçedeki okullar ziyaret edilerek sporcu taraması yapılıyor. Altınova Belediyespor Kulübü Güreş Takımı için ilçedeki okullar ziyaret edilerek sporcu taraması yapılıyor. Altınova Belediyespor Kulübü Güreş Takımı için ilçedeki okullarda sporcu taraması gerçekleştiriliyor. Belediyespor güreş antrenörleri Kaan Kaya ve Burak Kaya ile Altınova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Sait Başaran, Altınova İmam Hatip Okulu ve Hürriyet Okullarında sporcu taraması yaptı. Okul ziyaretlerinde öğrencilere güreş sporu hakkında bilgi verilerek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Altınova Belediyespor Kulübü Güreş Takımı’na kayıtların da yapıldığı çalışmalara öğrenciler ilgi gösterdi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Antrenörler Kaan Kaya ve Burak Kaya, "Çok iyi bir alt yapımız var. Her türkü imkanlar Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral tarafından karşılanıyor. Kendisine gençlerimiz adına teşekkür ediyoruz. Amacımız ata sporunda şampiyonlar yetiştirmek. Gençlerimizi spora yönlendirmeyi arzu ediyoruz" dediler. Öte yandan; Altınova Belediyespor Kulübü Güreş Takımının antrenmanları, İmam Hatip Orta Okulu Spor Salonu’nda hafta içi her gün saat 16.00’da gerçekleştiriliyor. Antrenmanlara 9 yaş ve üstü öğrenciler katılabiliyor.