Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Yalova
Dr. Baran’dan böbrek sağlığı uyarısı
12 Mart 2026 Perşembe - 21:23:20
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Erdem Baran, Dünya Böbrek Günü dolayısıyla böbrek sağlığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kronik böbrek hastalığının çoğu zaman erken dönemde belirti vermeden ilerlediğine dikkati çeken Nefroloji Uzmanı Dr. Erdem Baran, bu nedenle düzenli sağlık kontrollerinin büyük önem taşıdığını belirtti. Yapılan araştırmaların toplumda yaklaşık her 10 kişiden birinde böbrek hastalığı bulunduğunu gösterdiği ifade edildi. Özellikle diyabet, hipertansiyon, obezite ve sağlıksız yaşam alışkanlıklarının böbrek hastalıkları açısından önemli risk faktörleri arasında yer aldığı vurgulandı. Dr. Erdem Baran, bu hastalıkların kontrol altında tutulmasının böbrek sağlığının korunmasında kritik rol oynadığını belirtti. Dünya Böbrek Günü vesilesiyle vatandaşları böbrek sağlıkları konusunda daha bilinçli olmaya ve düzenli sağlık kontrollerini ihmal etmemeye davet etti. Böbrek sağlığını korumak için yeterli su tüketilmesi, tuz tüketiminin azaltılması, sağlıklı ve dengeli beslenilmesi, sigara kullanımından kaçınma, düzenli egzersiz yapılması ve gereksiz ilaç kullanımından kaçınılması gerektiğini söyledi.
11 Mart 2026 Çarşamba - 19:49
Yalova’da 12 yaşındaki Kerem’in ölümüne ilişkin davaya devam edildi
Yalova’da 2018 yılında 12 yaşındaki Kerem Karakaya’nın sınıf arkadaşı tarafından kazayla tüfekle vurularak öldürüldüğü iddiasıyla ilgili davaya devam edildi. Yalova’nın Termal ilçesine bağlı Akköy’de 3 Haziran 2018 tarihinde meydana gelen olayda Kerem Karakaya (12), sabah saat 08.30’da okul arkadaşı F.B.’nin evine gitmiş, burada iddiaya göre evin odunluk kısmında bulunan kırma av tüfeği ile oynayan F.B., arkadaşı Kerem Karakaya’yı başından vurmuştu. F.B.’nin cezai ehliyetinin bulunmaması nedeniyle annesi S.B., Yalova 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan yargılanıyordu. Mahkeme, tüfeğin ağırlığı, 2 kez ateş edilmesi, kartuşun değiştirilmesi ve silahın ateş mekanizmasının suça sürüklenen çocuk tarafından bilinemeyeceği, delillerin tam toplanmamış olması ve kasten adam öldürme şüphesinin varlığı nedeniyle Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, S.B. hakkında hazırladığı iddianamede sanığın kasten öldürme suçundan hapsini talep etmişti. Yalova 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Trabzon ilinden SEGBİS ile katılan sanık S.B’nin kardeşi R.B., silah sesiyle uyanarak dışarı çıktığını ve Kerem Karakaya’yı yerde, yanında tüfekle gördüğünü söyledi. R.B, Kerem’in başının altına bez bıraktığını, ardından ambulansı aradığını anlattı. Kerem’in annesi Rahime Karakaya ise olaydan 38 dakika sonra R.B’nin kendisini arayıp, "Kerem, F.B. kavga etti. F.B, Kerem’i vurdu" dediğini söyledi. R.B ise bu iddiayı yalanladı. Ailenin avukatı Şermin Tankut, sanık ve tanık ifadelerin çelişkilerle dolu olduğunu kaydetti. Mahkeme heyeti, sanık S.B.’nin tutuklanma talebinin reddine karar verdi ve duruşmayı 15 Nisan tarihine erteledi. Dava sonrasında avukat Şermin Tankut, yaptığı açıklamada, "Mahkeme heyetine biz tevzi tahkikat taleplerimizi gönderdik. 9-10 noktada büyük çelişkiler, açıklanmayan olaylar mevcut olduğunu bildirdik. Mahkeme bütün taleplerimizi reddetti. Hala tutuklamaya karar vermedi. Yakın tarihe duruşma 15 Nisan’da tekrar duruşma olacak. Mahkeme heyetince bir nolu ve iki nolu ara karar gereği adli tıptan raporlar bekleniyor. Yani büyük umudumuz şu ki, artık bütün dosya içerisinde deliller, çelişkiler, vesaire S.B.’yi göstermektedir. İnşallah 15 Nisan’da biz sanığı tutuklu olarak göreceğiz" dedi. Kerem Karakaya’nın annesi Rahime Karakaya ise, "Ben çocuğuma katilini istiyorum. Yeter artık karşımıza çıkıyorlar, böyle yalan yanlış konuşuyorlar. ‘Bilmiyorum, unutmuşuz.’ diyorlar. 7 senedir biz niye bir şey unutmamışız? İşine gelenleri niye unutmuyorlar? Çocuğumun katilini istiyorum" ifadesini kullandı.
10 Mart 2026 Salı - 10:59
Yalova’da telefon dolandırıcısı 5 şüpheli tutuklandı
Yalova’da telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandırdığı belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i tutuklandı. Alınan bilgiye göre, dolandırıcılar telefonla ulaştıkları vatandaşı çeşitli bahanelerle kandırarak 2 altın bilezik, 29 adet çeşitli türlerde altın takı, 1 altın kaplama saat, bin dolar, 2 bin İsviçre frangı ve bin avroyu elden teslim aldı. Olay, mağdur vatandaşın polise yaptığı başvuru ile ortaya çıktı. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen 2 şüpheli Yalova merkezli olarak İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanarak Yalova’ya getirildi. Şüphelilerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğeri hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Soruşturmanın devamında kimlikleri belirlenen 4 şüpheli daha, Yalova merkezli operasyonla İstanbul’da yakalandı. Şüpheliler, ’nitelikli dolandırıcılık’ suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Öte yandan, yapılan çalışmalar sonucunda yakalanan 4 şüphelinin Kocaeli ve Kırklareli’nde toplam 4 milyon 400 bin lira tutarında 3 ayrı dolandırıcılık olayının da faili olduğu tespit edildi.
09 Mart 2026 Pazartesi - 11:15
Yalova’da uyuşturucu operasyonları: 1 tutuklama
Yalova’da polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 6 şüpheliden biri tutuklandı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Çiftlikköy ve Altınova ilçesinde sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlılardan 555,33 gram çeşitli türlerde uyuşturucu madde ve 90 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 3 şahıs hakkında ’uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçundan adli işlem başlatıldı. Adliyeye sevk edilen zanlılarda biri tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 3 şahıs ise ’uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve bulundurmak’ suçu kapsamında serbest bırakıldı. Ayrıca hakkında TCK Madde 188 ’uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ ve ’hırsızlık’ suçlarından 22 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 25 bin TL adli para cezası, bulunan hükümlü yakalanarak cezaevine teslim edildi.
19 Eylül 2023 Salı - 09:40
Altınova’da okul kantinleri denetlendi
Yalova Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının açılmasının ardından okul kantinlerini tek tek denetledi. Kantinleri mercek altına alan zabıta ekipleri, hiçbir detayı gözden kaçırmıyor. Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, ilçe genelindeki okul kantinleri ve yemekhanelerinde denetim yaptı. Öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda beslenmesi için denetimlerini artıran Altınova Zabıtası denetimlerde; gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri, hijyen kurallarına uygunluk, yangın ile ilgili tedbirler ve ruhsat gibi evraklar kontrol ediyor. Zabıta ekipleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye uymayan kantincileri önce uyarıyor, tekrarı halinde ise idari yaptırım uyguluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Altınova Belediyesi Zabıta Amiri İlker Gülbahar, kantinlerde belirlenen gıdaların dışında satışlara izin verilmediğini ifade ederek, “Gazlı içecek, kızartma ve cips gibi besin değeri düşük aynı zamanda obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıda ve içeceklerin satılmasına da izin verilmiyor. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için kantinlerde ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, meyve ve yoğurt gibi kalsiyum ve vitamin deposu ürünlerin satılması sağlanıyor” diye konuştu.
18 Eylül 2023 Pazartesi - 13:27
TUFAG Türkiye Finali’nde
Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Türkiye Halk Oyunları Yarışması’nda ismini finale yazdırdı. TUFAG, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da düzenlenen Grup Yarışması’nda İstanbul ve Bursa il birincileri ile yarıştı. Yıldızlar ve Büyükler Düzenlemeli Dalda performanslarını sergileyen ekipler, Büyüklerde birinci olurken Yıldızlarda da ikinci olma başarısını gösterdi. Alınan sonuçlara göre TUFAG Büyükler Düzenlemeli Dalda adını THOF Türkiye Halk Oyunları Yarışması Türkiye Finali’ne yazdırdı. Geçtiğimiz yıl da THOF Türkiye Halk Oyunları yarışmasında finale yükselen ve Türkiye 8.si olan TUFAG, bu yıl da finale adını yazdırmayı başardı. Yarışmayla ilgili duygularını paylaşan TUFAG SK Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, “Uzun bir süre katılmadığımız THOF Türkiye Halk Oyunları Yarışması’na katıldığımız iki yılda da finale yükselme başarısının haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl sadece Büyükler Düzenlemeli Dalda yarışmaya katılmıştık, bu yıl Yıldızlar ekibimiz ile de yarışmada yer aldık. Yarışmalara hazırlanmak çokça emek, çokça fedakârlık gerektiren uzun bir süreç içeriyor. Ekiplerimiz bu süreçte ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Ekiplerimizin olumlu ve olumsuz yanlarını ölçme fırsatı yakaladığımız bu önemli basamağın ardından gerekli değerlendirmeleri yapacağız ve daha fazla ekiple ilimizi Türkiye Finali’nde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyüklerimizle ilimizi Türkiye Finalinde temsil edeceğiz. Bu gurur hepimizin, teşekkürler Yalova” dedi.
18 Eylül 2023 Pazartesi - 13:21
Yalovalı gazilerden duygulandıran klip
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Yalovalı gazilerin de yer aldığı video klip hazırladı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nde çekilen video klipte vatan müdafaası sırasında yaralanan ve çeşitli uzuvlarını vatan için kaybeden kahraman gaziler yer aldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla, vatan sevgisini en içten şekilde yaşayan üyeleriyle bu yıl böyle bir video klip hazırladıklarını söyledi. 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayan İla, şöyle konuştu: “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e gazi ünvanlının verilişinin yıl dönümü. Gazilik büyük fedakarlıklar, büyük bedeller ödeyerek ulaşılabilen, erişilebilen bir makam ve mevkidir. Bizler yaşayan gaziler olarak şanlı ecdadımızın bizlere emaneti ve mirası olan gaziliğin ne olduğunu, ne olmadığını, toplumumuzun her kesimini, her katmanını anlatmaya, bizden sonraki kuşaklara ve nesillere de bu şanlı, şerefli mirası emanet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Vatanımızın birliği, müdafaası için dün olduğu gibi bugün yine aynı azim ve inançla, şanlı bayrağımızı göklerde dalgalanabilmesi için vatanımızı müdafaa etmeye devam edeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Gazi vatana sevgisinin sembolü, şahit aileleri ve gaziler bu toprakların yaşayan gerçek sahipleridir. 19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun.”
18 Eylül 2023 Pazartesi - 13:18
Yalova Belediyesi’nden Sadullah Öztürk ve Rıdvan Doğan konseri
Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen Sadullah Öztürk ve Rıdvan Doğan konseri büyük beğeni topladı. Gazipaşa Caddesi Mini Amfide düzenlenen Sadullah Öztürk ve Rıdvan Doğan Konseri ile Yalovalılar unutulmaz bir gece yaşadı. Yalova Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen yaz konserlerinde birbirinden değerli müzisyen ve sanatçılar Yalovalılarla buluşmaya devam ediyor. Son olarak gerçekleşen konserde, ilk olarak Rıdvan Doğan sahne aldı. Ardından da Sadullah Öztürk en güzel şarkı ve türküleri Yalovalılar için seslendirdi. Seslendirilen parçalara eşlik eden vatandaşlar, halaylar çekerek gece boyunca eğlendi. Konsere katılan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Bahaddin Erbay, vatandaşlara güzel bir gece yaşatan sanatçıları tebrik ederek çiçek takdim etti.
18 Eylül 2023 Pazartesi - 09:42
6 yaşındaki Yiğit, bisikletine kavuştu
Yalova’nın Altınova İlçesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Her Eve Bir Bisiklet Projesi’ çerçevesinde 6 yaşındaki Yiğit Acıbadem’e bisikletini verdi. “Her evde bir bisiklet, her evde hareket, her yerde bereket olacak” sloganı ile başlatılan projede bisiklet dağıtımları devam ediyor. Proje çerçevesinde 6 yaşındaki Yiğit Acıbadem, bisikletini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı, İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya’nın elinden aldı. Altınova Belediyesi’nin örnek bir projeye imza attığını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, “Seçimlerde verdiği sözü tutarak örnek bir davranış ve önemli bir projeye imza atan Altınova Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral’ı yürekten kutluyorum. Bisiklet alan vatandaşlarımdan da kurallara uymalarını ve bisikletlerini dikkatli kullanmalarını istiyorum” diye konuştu. ‘Her Eve Bir Bisiklet” Projesi ile Türkiye’de bir ilke imza atan Yalova’nın Altınova Belediyesi, bisiklet dağıtımlarına devam ediyor. Proje çerçevesinde sokaklarda düzenlenen dağıtım töreninde bisikletlerini alamayan vatandaşlar, ikametgah belgeleriyle Altınova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat ederek bisikletlerine kavuşuyorlar.
17 Eylül 2023 Pazar - 13:29
Uzmanından tuvalete cep telefonuyla girmeyin uyarısı
Prof. Dr. Vefik Arıca, “Tuvalete telefonla girmek klozet kapağına çıplak elle dokunmak kadar zararlı. Aynı miktarda bakteri ve parazit elimize bulaşır” dedi. Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, son dönemlerde özellikle gençler arasından tuvalete cep telefonuyla girmenin sıkça rastlanan bir durum olduğunu söyledi. Bunun sağlık açısından bazı sakıncalarının bulunduğuna değinen Prof. Dr. Arıca, “Özellikle gençlerde biz bunu sık görüyoruz. Tuvalete telefonla girerek uzun süreli onunla vakit geçiriyorlar. Aslında tuvalete telefonla girmek klozet kapağına çıplak elle dokunmak kadar zararlı. Aynı miktarda bakteri ve parazit elimize bulaşır” diye konuştu. Arıca, bulaşan bakteri ve parazitlerin hastalıklara neden olabileceğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Bakteri ve parazitler bulaştıktan sonra elimizi sabunlu suyla yıkasak dahi o parazit ve bakteri geçmiyor ve onunla birlikte yemek masasına veya farklı bölgelere götürüp aynı paraziti, aynı bakteriyi bulaştırabiliriz. Özellikle küçük çocuğumuz var ise evin içinde sık hastalanmalara neden olabilir. Bu nedenle tuvalete veya özel yerlere cep telefonumuzu götürmemeliyiz.”
16 Eylül 2023 Cumartesi - 16:26
Yalova sahilinden 1 ton çöp toplandı
16 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle Yalova sahilinde düzenlenen etkinlikte yaklaşık 1 ton katı atık toplandı. Yalova Belediyesi ve Hadi Yapalım (Let’s Do it) Türkiye Hareketi çevre gönüllüleri, İl Özel İdaresi, Yalova Gençlik Merkezi, Yürüyen Köşk Derneği, Yeni Yaşam Engelliler Derneği, Zeytin Dalı Derneği, Birlikte Kanserle Mücadele Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve özel bir kolejin destek verdiği etkinlik çerçevesinde çevre temizliği gerçekleştirildi. Doğu Sahil Bandı boyunca gerçekleştirilen etkinlikte kısa zaman içinde 1 ton katı atık toplandı. Etkinliğe katılanlar piknik alanları, kumsal, kayalıklardan ve denizden çeşitli atıkları toplandı. Yalova Belediyesi personellerinin ve araçlarının da destek verdiği etkinlik Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya çevrecilik dersi verdiği Yürüyen Köşk’te son buldu. Let’s Do It Yalova İl Temsilcisi Makbule Budak Çalışkan burada kısa bir konuşma yaparak etkinliğe katılım sağlayan tüm kurum ve derneklere etkinliğe başından bu yana destek veren Yalova Belediyesi’ne teşekkür etti. Yalova Belediyesi İklim Değişikliği Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Yürüyen Köşk Bahçesi’nde geri dönüşümden elde atıklardan yapılan kedi, köpek kulübeleri ve kuş yuvalarının nasıl yapıldığı konusunda bilgi verildi. Ardından minik çevreciler yapılan malzemeleri kendileri istedikleri gibi boyandı.
16 Eylül 2023 Cumartesi - 15:14
Ortaburun Tabiat Parkı turizme kazandırılıyor
Yalova Valisi Hülya Kaya, geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin 263. tabiat parkı olarak ilan edilen Ortaburun Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı ve incelemelerde bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde Vali Hülya Kaya, ilk olarak Ortaburun köyü Güllük mevkiine geldi. Güllük’ten başlayan yürüyüş Ortaburun Tabikat Parkı çevresinde devam etti. Burada Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürü Nevzat Alğan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin bölge hakkında Vali Kaya’ya bilgi verdi. Vali Kaya, Ortaburun Göleti’nde doğaya keklik, ördek ve yaban ördeği salımı gerçekleştirdi. Yaklaşık 8 kilometreyi aşan yürüyüş sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Kaya, Türkiye’nin en güzel yürüyüş parkurlarından birini gezdiklerini söyledi. Gölün çevresinde yapılan yürüyüşün zorluk açısında ailece de rahatlıkla kullanılabilecek durumda olduğunu anlatan Kaya, "Yalova hakikaten henüz keşfedilmemiş bir cennet. İstanbul’un hemen yanı başında ama bu güzellikleri hala İstanbullular da Türkiye’miz de keşfedememiş. Biz bunları açığa çıkarmak istiyoruz" diye konuştu. Bölgedeki eksikliklerin giderilerek alanın turizme kazandırmak istediklerini sözlerine ekleyen Kaya, şöyle konuştu: “Gerekli işaretlemeleri yapacağız. Yalova’nın bir turizm cenneti haline gelebilmesi için yapacağımız bazı ek yatırımlar var. Onları gerçekleştireceğiz. Buradan şunu söylüyorum, çok güzel köylerimiz, çok misafirperver insanlarımız ve inanılmaz güzel bir doğamız var. Bütün herkesi buraya davet ediyoruz. Bugünkü güzellikleri hep beraber paylaşalım istiyoruz.” Yürüyüşe İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve vatandaşlar da katıldı.
16 Eylül 2023 Cumartesi - 14:32
Ortaburun Tabiat Parkı turizme kazandırılıyor
Yalova Valisi Hülya Kaya, geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin 263. tabiat parkı olarak ilan edilen Ortaburun Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı ve incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde Vali Hülya Kaya, ilk olarak Ortaburun köyü Güllük mevkiinde geldi. Güllük’ten başlayan yürüyüş Ortaburun Tabikat Parkı çevresinde devam etti. Burada Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürü Nevzat Alğan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin bölge hakkında Vali Kaya’ya bilgi verdi. Vali Kaya, Ortaburun Göleti’nde doğaya keklik, ördek ve yaban ördeği salımı gerçekleştirdi. Yaklaşık 8 kilometreyi aşan yürüyüş sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Kaya, Türkiye’nin en güzel yürüyüş parkurlarından birini gezdiklerini söyledi. Gölün çevresinde yapılan yürüyüşün zorluk açısında ailece de rahatlıkla kullanılabilecek durumda olduğunu anlatan Kaya, “Yalova hakikaten henüz keşfedilmemiş bir cennet. İstanbul’un hemen yanı başında ama bu güzellikleri hala İstanbullular da Türkiye’miz de keşfedememiş. Biz bunları açığa çıkarmak istiyoruz." diye konuştu. Bölgedeki eksikliklerin giderilerek alanın turizme kazandırmak istediklerini sözlerine ekleyen Kaya, şöyle konuştu: “Gerekli işaretlemeleri yapacağız. Yalova’nın bir turizm cenneti haline gelebilmesi için yapacağımız bazı ek yatırımlar var. Onları gerçekleştireceğiz. Buradan şunu söylüyorum, çok güzel köylerimiz, çok misafirperver insanlarımız ve inanılmaz güzel bir doğamız var. Bütün herkesi buraya davet ediyoruz. Bugünkü güzellikleri hep beraber paylaşalım istiyoruz.” Yürüyüşe İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ve vatandaşlar da katıldı.
15 Eylül 2023 Cuma - 17:12
Vali Kaya okul servis araçlarının denetimine katıldı
Yalova Valisi Hülya Kaya, okul servis araçlarının denetimlerine katıldı. Vali Kaya, Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu’nda düzenlenen servis araç denetimine katıldı. Polis ve okul yönetiminden bilgiler alan Vali Kaya, daha sonra servis araçlarını denetledi. Sürücülere sorular yönelten Kaya, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Emniyet ve jandarma ekiplerinin sahada çalışmalarını yürüttüğünü anlatan Vali Kaya, “Kentte çalışma yapan 250 servis aracımız var. Bu araçlar her bir yönden denetleniyor. Servis araçlarının da içinde gördüğünüz gibi rehberlik yapan arkadaşlarımız var. Şoförlerimiz görevlerinin bilincinde. Bu yapmış olduğumuz denetimlerde asılında ceza kesmek değil amacımız, rehberlik yapmak” dedi. Hizmeti bir üst seviyeye çıkarmak istediklerini ifade eden Vali Kaya, çocukların rahat edeceği, mutlu olabileceği bir ortamda ailelerine teslim etmek istediklerini söyledi. Ailelere de çağrıda bulunan Kaya, çocuğun teslim alınması konusunda daha duyarlı davranmasını istedi. Denetimlere İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm de katıldı.
15 Eylül 2023 Cuma - 16:09
Çiftlikköy Belediyesi’nden Kazımiye Deresi’nde temizlik
Yalova ile Çiftlikköy sınırını oluşturan Kazımiye Deresi’nin eski devlet hastanesi arkasından sahile kadar olan kesiminde dere yatağı temizliği ve zemin onarım çalışmaları yapılıyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, dere yatağının İzmit Karayolu’ndan Çiftlikköy sahiline kadar olan 800 metrelik kısmında yapılacak olan çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmaların en geç 1,5 ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirten Başkan Silpagar, “İş makineleri ile dere yatağının temizlenmesinin yanı sıra, zeminde zamanla tahrip olan ve bakım gerektiren yerlerin de onarımları gerçekleştirilecek. Kazımiye Deresi’nde hastane binası arkası, Yaşar Okuyan Parkı’nın sınırı ve Şevket Yılmaz Caddesi’nin denize kadar olan kesimlerinde yapılacak çalışmaların Kasım ayı başına kadar bitirilmesini öngörüyoruz. DSİ 13.Şube Müdürlüğü ekipleri ile ekiplerimiz koordineli bir şekilde çalışmaları yürütüyor. Dere ağzı genişletmesi çalışması da dahil olmak üzere, tamamlandığı zaman Sahil Mahallemizin bu kısmında bize en yoğun gelen taleplerden birini daha çözüme kavuşturmuş olacağız” açıklamasında bulundu.
15 Eylül 2023 Cuma - 15:53
Başkan Tutuk asfalt çalışmalarını yerinde inceledi
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülen soğuk asfalt çalışmalarını sahada inceledi. Yalova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin asfalt ve sathi kaplama çalışmaları belirlenen program çerçevesinde sürüyor. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a iletilen talepler tek tek yerine getiriliyor. Yeni yerleşim bölgelerinde ikamet eden vatandaşların toz, toprak ve çamurlu yollardan kurtaracaklarını söyleyen Başkan Tutuk, iş makineleri desteği ile yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceledi. Vatandaşlardan gelen talep ve önerileri önemsediğini belirten Tutuk, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde tamamlanan sathi kaplama yolda incelemeler yaptı. Başkan Tutuk, yaptığı açıklamada, “Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanemizin arkasında kalan Bağlarbaşı Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Cadde’mizin 550 metrelik toprak olan yolunu, bu bölgedeki toplam 6 bin metrekare alanı sathi kaplama yaptık. Bu yol minibüslerce de çok kullanılıyor. Bu konuda yapılan talebi görmezden gelemezdik. Çalışma yürüttüğümüz bir diğer alan da Mustafa Kemal Paşa Mahalle’mizdeki yeni yerleşim bölgelerindeki toprak yollar. Burada da yine sathi kaplama çalışması yaparak vatandaşlarımızı toz, toprak ve çamurdan kurtaracağız. Belirlenen programların dışında vatandaşlarımızın taleplerini de programa alıyoruz. Bizzat sahadayız ve vatandaşlarımızın neyi talep ettiğini yerinde görüp, sorunlarına çözümler üretiyoruz. Tamamlanarak hizmete sunulan ve kısa süre içerisinde tamamlanacak olan yeni yollarımızın mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Tutuk, çalışmaların kısa sürede tamamlanması talimatını verdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder