Yerel Haberler
Yalova
12 Mayıs 2026 Salı - 15:53 Yalova’da lunapark işletmecisine silahlı saldırı olayında 5 tutuklama Yalova merkez bulunan lunaparkı işleten Ali Altınbaş’a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya karıştığı ileri sürülen 5 şüpheli tutuklandı. 2 Mayısta Yalova sahilinde bulunan lunapark işletmecisi Ali Altınbaş, (46) otomobiliyle Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu arkasında geçeceği sırada yolun çöp kovalarıyla kapandığını gördü. Aracından yolu açmak için inen Altıntaş’a bu sırada 25 yaşlarındaki bir şüpheli tabanca 9 el ateş etti. Kurşunlardan 3’ü Ali Altınbaş’a isabet etti. Şüpheli daha sonra bölgeden koşarak uzaklaştı. Eli, sağ ve sol bacağına isabet eden 3 kurşunla yaralanan Altınbaş, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir süredir ağabeyi M.A.’nın (52) lunapark haraç aldığını ifade eden Ali Altınbaş, son olarak 30 milyon haraç istediğini ve bunu vermediği için vurulduğunu iddia etmişti. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından silahlı saldırıyla ilgili başlattığı soruşturma ağabey M.A’nın, şüphelilerden H.K. ile daha önce de araç kundaklama eyleminde birlikte hareket ettikleri belirlendi. Yapılan güvenlik kameraları incelemesinde olaydan bir gün önce H.K ve N.A.’nın da kiraladıkları otomobille Ali Altınbaş’ın evi ve lunapark etrafında keşif yaptıkları belirlendi. Silahlı saldırıyı ise yaşı küçük A.M.’nin işlediği belirlendi. A.M.’nin olaydan önce yine 18 yaşından küçük M.E. ile alış veriş yaparken Ali Altınbaş’ı birlikte gözetledikleri tespit edildi. A.M ve M.E, olaydan yaklaşık bir ay önce İstanbul’dan Yalova’ya gelerek Altınbaş’ın ağabeyi M.A.’nın yönlendirdiği ve akrabası İ.A.’nın ortağı olduğu otele kaldıkları anlaşıldı. Saldırıda Ali Altınbaş’ı kasten öldürmeye teşebbüs eden M.E. İstanbul’da, suça iştirak ettikleri ileri sürülen H.K., N.A. ile yardım eden G.E. A.A. ve otel ortağı İ.A. Yalova’da eş zamanlı operasyonla yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen M.E, H.K., N.A., G.E, ve İ.A. tutuklandı. A.A. ise adli kontrolle serbest bırakıldı. A.M., ve olayın azmettirdiği iddia edilen ve yurt dışında bulunan Altınbaş’ın ağabeyi M.A. için de yakalama kararı çıkarıldı.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:19 Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkiye 4’üncüsü oldu Yalova Mehmet Akif Ortaokulu, Denizli’de düzenlenen 2026 Türkiye Okul Sporları Final Yarışmaları’nda dördüncülük elde etti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen okul takımları farklı kategorilerde kıyasıya mücadele etti. Yalova’yı temsil eden okullar ise Türkiye dereceleri ile dikkat çekti. Küçük kızlar kategorisinde mücadele eden Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkiye dördüncülüğünü küçükler genel kategoride de Türkiye beşinciliğini kazandı. Genç Kızlarda ilimizi temsil eden Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi organizasyonu yedincilikle noktaladı. Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Spor Müdürü Serap An, Yurt Hizmetleri Müdürü Tekin Kazak, İl Temsilcisi İsmail Sarı, Turnuva Başhakemi FA Mahsun Bakır’ın başlama hamlesin yaptığı turnuvada 140 okul takımı ve 758 sporcu ter döktü. Pamukkale Satranç Salonunda yapılan müsabakalarda küçük Kızlar kategorisinde ter döken Melek Nisa Kuru, Nil Bilge Alsançoğlu, Ayşe Duru Bozkurt ve Defne Beyaz’ün oluşturduğu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Türkiye dördüncülüğü ile madalya kazanmayı başardı. Furkan Poyraz Bottan, Ömer Alp Koyunoğlu, Arda Cesur, Gökay Deniz Akgül ve Mustafa Metehan Turan’dan oluşan Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Küçükler Genel Kategoride Türkiye beşinciliğini kazandı. Genç Kızlarda ilimizi temsil eden Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi’nden Eylül Atın, Ecrin Avcı, Funda Karaalioğlu, Melek Yılmaz ve Ceylin Coşkun bu kategoride Türkiye yedinciliğini aldı.
U23 Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası’na Altınova damga vurdu
26 Şubat 2017 Pazar - 16:07 U23 Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası’na Altınova damga vurdu Yalova’da gerçekleştirilen U23 Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası sona erdi. 90. Yıl Spor Salonu’nda 8 sıklette 14 kulüpten 95 sporcu mindere çıktı.Altınova Belediyespor 4 altın ve 4 bronz madalya kazanırken, topladığı 72 puanla takım halinde şampiyonluğu elde etti. 51 puanla Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü ikinci ve 48 puanla Antalya Kepez Belediyesi Spor Kulübü üçüncü oldu. Organizasyonun ikinci gününde 53, 58, 63 ve 75 kilolarda madalyalar sahiplerini buldu. 69 kiloda Buse Tosun, 48 kiloda Evin Demirhan, 53 kiloda Emine Çataloğlu, 55 kiloda Bediha Gün, 58 kiloda Derya Bayhan, 60 kiloda Gamze Nur Adakan, 63 kiloda Sinem Topçu ve 75 kiloda Tuğba Kılıç Türkiye şampiyonu oldu. Sıkletlerde birinci olan sporcular Macaristan’da yapılacak U23 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. U23 Türkiye Bayanlar Güreş Şampiyonası 2. gün sonuçları şöyle:53 kiloda1 - Emine Çataloğlu - Çorlu Belediyesi Gençlik Spor Kulübü2 - Laman Gurbanova - Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü3 - Ece Bakay - Burdur Emniyet Spor Kulübü3 - Elif Yılmaz - Altınova Belediyesi Spor Kulübü58 kiloda1 - Derya Bayhan - Altınova Belediyesi Spor Kulübü2 - Ayşe Vatansever - GFC Görükle Derneği Spor Kulübü3 - Hatice Ece Tekin - Antalya Ferdi Spor Kulübü3 - Mehlika Öztürk - Çorlu Belediye Gençlik Spor Kulübü63 kiloda1 - Sinem Topçu - Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü2 - Gizem Kabak - Enka Spor Kulübü3 - Sultan Sivrihisarlı - Çorlu Belediye Gençlik Spor Kulübü3 - Aslı Tuğcu - Altınova Belediyesi Spor Kulübü75 kiloda1 - Beste Altuğ - Altınova Belediyesi Spor Kulübü2 - Tuğba Kılıç - Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü3 - Kardelen Horuz - Antalya Kepez Belediyesi Spor Kulübü3 - Cemile Birlik - Çorlu Belediyesi Gençlik Spor KulübüTakım Şampiyonları1 - Altınova Belediyesi Spor Kulübü2 - Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü3 - Antalya Kepez Belediyesi Spor Kulübü
U23 Türkiye Bayan Güreş Şampiyonası’nda ilk gün sona erdi
25 Şubat 2017 Cumartesi - 17:57 U23 Türkiye Bayan Güreş Şampiyonası’nda ilk gün sona erdi Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Yalova’da düzenlenen U23 Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası’nda ilk gün geride kaldı.Yalova ekibi Altınova Belediyespor ilk gün kazandığı 2 altın ve 2 bronz madalya ile dikkat çekti. 90. Yıl Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada 14 kulüpten 105 sporcu yer alırken müsabakalar 8 sıklette yapılıyor.U23 Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası’nın ilk gününü Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Türkiye Güreş Federasyonu Bayanlardan Sorumlu Asbaşkan Mustafa Çakır, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanvekili Hüseyin Kaya, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, eski Dünya ve Avrupa Şampiyonu Sırrı Acar’da takip etti.Organizasyonun ilk gününde 48, 55, 60 ve 69 kilolarda madalyalar sahiplerini buldu.U23 Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası ilk gün sonuçları şöyle:48 kilo1-Evin Demirhan-Altınova Belediyesi Spor Kulübü2-Zeliha Kara-Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü3-Aynur Erge-Adıyaman Belediyesi Spor Kulübü3-Merve Kaya-Antalya Kepez Belediyesi Spor Kulübü55 kilo1-Bediha Gün-Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü2-Eda Tekin-Antalya Ferdi Spor Kulübü3-Seher Oğuz-Altınova Belediyesi Spor Kulübü3-Nur Çınar-Antalya Kepez Belediyesi Spor Kulübü60 kilo1-Gamze Nur Adakan-Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü2-Şule Kabak-Enka Spor Kulübü3-Şaziye Nur Mertgenç-Çorlu Belediyesi Gençlik Spor Kulübü3-Cemile Unudan-Altınova Belediyesi Spor Kulübü69 kilo1-Buse Tosun-Altınova Belediyesi Spor Kulübü2-Kadriye Aksoy-Samsun Spor Lisesi Spor Kulübü3-Kezban Akçin-Burdur Emniyet Spor Kulübü3-Aslı Demir-Adıyaman Belediyesi Spor Kulübü