Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
YEREL HABERLER
Samsunlu öğrencilerden Sinop çıkarması
28 Nisan 2026 Salı - 12:45:47
Samsun’dan gelen öğrenci grubu, "mutlu şehir" olarak bilinen Sinop’ta düzenlenen tur programında kentin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfederek unutulmaz anlar yaşadı. Gezi kapsamında ilk olarak Erfelek ilçesinde bulunan Tatlıca Şelaleleri’ni ziyaret eden öğrenciler, doğayla iç içe vakit geçirerek bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Şelalelerin serin havası ve eşsiz manzarası öğrencilerden tam not aldı. Programın devamında Sinop Tarihi Cezaevi’ni gezen öğrenciler, yapının tarihi atmosferinden etkilendi. Türkiye’nin önemli kültürel mirasları arasında yer alan cezaevinde duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler, geçmişe tanıklık etmenin farklı bir deneyim olduğunu ifade etti. Daha sonra düzenlenen tekne turu ile Sinop’un eşsiz kıyılarını denizden görme fırsatı bulan grup, Karadeniz’in doğal güzellikleri arasında yer alan Akliman ve Türkiye’nin tek fiyordu olarak bilinen Hamsilos Koyu’nu da ziyaret etti. Doğayla iç içe geçen anlar, turun en keyifli bölümleri arasında yer aldı. Son yıllarda turizm hareketliliğiyle dikkat çeken Sinop, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferiyle özellikle gençlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
28 Nisan 2026 Salı - 12:46
Karpuz ve bal kabağıyla mutfağı sanat atölyesine çeviriyor
Denizli’deki bir beş yıldızlı otelde yapan şef Murat Ertürk, karpuz ve bal kabağını kısa sürede görsel şölene dönüştürerek mutfakta sanatı yaşatıyor. Denizli önemli konaklama ve termal tesislerinden birisinde şef görev yapan Murat Ertürk, farklı ebatlardaki bal kabağı, karpuz ve sebzeleri adeta birer sanat eserine dönüştürüyor. Kariyerinde Antalya başta olmak üzere turizm sektörünün önde gelen tesislerinde deneyim kazanan Ertürk, genç yaşlarda katıldığı yarışmalarla da adını duyurdu. 2007-2009 yıllarında Genç Aşçılar Milli Takımı’nda yer alan başarılı şef; Antalya, Alanya, Kocaeli ve Manavgat’ta düzenlenen dekor yarışmalarında birçok birincilik ve dereceler elde etti. Özellikle meyve ve sebze oyma sanatındaki ustalığıyla dikkat çeken Ertürk, kısa sürede ortaya çıkardığı eserlerle izleyenleri hayran bırakıyor. Mutfakta estetik ve lezzeti bir araya getiren Murat Ertürk hem yerli hem yabancı misafirlerden büyük ilgi görüyor. Küçük bıçaklar yardımıyla 1 ila 1,5 saat içerisinde karpuz ve bal kabağını görsel bir şölene dönüştürdüğünü belirten Ertürk, "Mutfak benim için sadece yemek yapmak değil, aynı zamanda bir sanat alanı. Her ürünün içinde ortaya çıkarılmayı bekleyen bir estetik var. Sanatımı farklı sebzeler üzerinde sürdürmeye devam edeceğim. Yerli ve yabancı konuklarımıza otelimizde kusursuz hizmet verirken, Denizli ve Türkiye Mutfağıyla farklı tatları sunarken, görsellikten de asla vaz geçmeyeceğiz. Sanatımla önümüzdeki dönemlerde yapılacak yarışmalara katılmaya devam edeceğim. Denizli yi ve görev yaptığım otelimizi en güzel şekilde tanıtmaya ve temsil etmeye devam edeceğim. İşimi çok seviyorum. Çalışırken de asla yorulmuyorum " dedi. Adempira Termal & Spa Hotel Genel Müdürü Recep Altuntaş da mutfak sanatlarının turizmdeki önemine dikkat çekti. Altuntaş, Türk mutfağının köklü geçmişine vurgu yaparak Denizli mutfağının da bu zenginliğin önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, "Türk mutfağı, dünyada sayılı mutfaklar arasında yer alıyor. Denizli mutfağı ise hem yöresel lezzetleri hem de doğal ürünleriyle çok özel bir konuma sahip. Biz de otel olarak bu zenginliği en iyi şekilde misafirlerimize sunmayı hedefliyoruz. Şeflerimizin sanatsal dokunuşları, misafirlerimize sadece bir yemek değil, aynı zamanda unutulmaz bir deneyim yaşatıyor" dedi.
28 Nisan 2026 Salı - 12:46
Sinop Tarihi Cezaevi’nde ziyaret saatlerine yeni düzenleme
Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tarihi mekanlarından biri olan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi’nde, 1 Mayıs itibarıyla yaz sezonu çalışma saatleri uygulamasına geçiliyor. Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kentin simge yapılarından biri olan ve yerli-yabancı turistlerin uğrak noktası konumundaki Tarihi Cezaevi’nin ziyaret saatleri güncellendi. 01 Mayıs - 01 Ekim 2026 tarihleri arasında geçerli olacak yeni düzenlemeye göre, müze kapılarını sabah 09.00’da açacak ve akşam 19.00’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Yaz sezonu boyunca hafta içi ve hafta sonu ayrımı olmaksızın uygulanacak mesai saatlerinde, müzenin rutin bakım ve temizlik çalışmaları nedeniyle pazartesi günleri kapalı olacağı bildirildi.
28 Nisan 2026 Salı - 12:47
Sinop’ta özel bireylerden fide dikimi etkinliği
Sinop’ta özel bireyler, "Mutlu Şehrin Mutlu Çocukları" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte elleriyle fideleri toprakla buluşturdu. Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sinop Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen, eğitmenliğini Mühendis Necat Demirbaş’ın yaptığı "Organik Tarım" kursu çerçevesinde, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mutlu Şehrin Mutlu Çocukları ÇOGEP" projesi kapsamında Engelsiz Yaşam Merkezi’nde fide dikimi etkinliği düzenlendi. Engelsiz Yaşam Merkezi bahçesinde bir araya gelen özel kursiyerler, teorik derslerde öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldu. Uzman eğitmenler eşliğinde fideleri toprakla buluşturan ve can sularını veren kursiyerler, tarımsal üretimin aşamalarını uygulamalı olarak deneyimledi. Etkinliğin, özel bireylerin sosyal hayata katılımını artırması ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması açısından önemli olduğu belirtildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 11:00
Belediye personeli kansere karşı bilinçlendirildi
Kartepe Belediyesi personeline yönelik düzenlenen eğitimde kanser, ruh sağlığı ve kronik hastalıklar konusunda farkındalık artırılırken, sağlık okuryazarlığı ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları ele alındı. Kartepe Belediyesi personeline "Sağlıklı Hayat Akademisi (SAHA)" eğitim semineri gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen programda, sağlık okuryazarlığı ve yaşam tarzı değişiklikleri hakkında teknik bilgilendirmeler yapıldı. Kartepe Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitimlerde, kendi alanlarında yetkin isimler sunumlarını gerçekleştirdi. Eğitim programında uzman isimler; ruh sağlığı ve psikolojik süreçler, sağlıklı beslenme protokolleri, kanser tarama yöntemleri, kronik hastalıkların takibi ve önleyici tıp verileri üzerine detaylı açıklamalarda bulundu. Sağlık okuryazarlığı ve uygulama süreçleri "Sağlıklı Hayat İçin SAHA’dayız" projesi kapsamında yürütülen eğitimlerde, personelin sağlık okuryazarlığı düzeyinin yükseltilmesi ve hastalık risk faktörlerinin minimize edilmesi hedeflendi. Seminerde, erken teşhisin önemi, kronik rahatsızlıklarla mücadele yöntemleri ve günlük yaşam alışkanlıklarının tıbbi standartlara uygun hale getirilmesi konuları bilimsel veriler doğrultusunda ele alındı. Belgelendirme ve katılım Eğitim sürecini tamamlayan ve yaşam tarzı değişikliği noktasında gerekli bilgilendirmeleri alan personellere, program sonunda katılım belgeleri takdim edildi. Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü uzmanlarının doğrudan katılımıyla sağlanan bu eğitim desteğinin, personelin hem çalışma hayatındaki verimliliğine hem de bireysel sağlık yönetimine katkı sunması öngörülüyor.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 11:00
Malatya’da ileri radyolojik tetkiklerle tanı ve tedavi dönemi
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulamaya alınan ileri görüntüleme yöntemleriyle tanı ve tedavi süreçlerinde önemli gelişmeler sağlanırken, hastane bölgesel bir sağlık merkezi olma yolunda ilerliyor. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Bülent Petik, hastanede hayata geçirilen ileri radyolojik tetkikler ve girişimsel radyoloji uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Petik, hastanenin yalnızca Malatya’ya değil çevre illere de hizmet veren önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. Hastanede uygulanan koroner BT anjiyografi yöntemiyle kalp damarlarının girişimsel işleme gerek kalmadan görüntülenebildiğini belirten Petik, bu sayede hastaların klasik anjiyografi öncesinde detaylı şekilde değerlendirilebildiğini ifade etti. Yeni başlatılan kardiyak MR uygulamasının da kalp kası ve kapak hastalıklarının tanısında önemli katkı sunduğunu dile getirdi. Multiparametrik prostat MR tetkikinin de artık Malatya’da yapılabildiğini kaydeden Petik, bu gelişmenin özellikle erken teşhis açısından büyük avantaj sağladığını belirtti. Fetal MR uygulamasıyla ise anne karnındaki bebeğin gelişiminin ayrıntılı şekilde incelenebildiğini ifade etti. İleri MR tekniklerinin de kademeli olarak sisteme dahil edildiğini aktaran Petik, özellikle nörolojik hastalıklar ve tümörlerin değerlendirilmesinde daha detaylı sonuçlar elde edildiğini söyledi. Girişimsel radyoloji alanında da önemli adımlar atıldığını belirten Petik, vasküler ve non-vasküler işlemlerin ameliyathane ortamında uygulanmaya başlandığını kaydetti. Örnek bir vakaya da değinen Petik, kardiyak MR sayesinde nadir görülen bir kalp kası hastalığının erken dönemde tespit edilerek hastaya uygun tedavi planlamasının yapıldığını ifade etti. Petik, yapılan yatırımlar ve güçlü teknik altyapıyla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ileri görüntüleme alanında bölgesel merkez olma yolunda önemli mesafe kat ettiğini belirterek, vatandaşların başka illere gitmeden nitelikli sağlık hizmetine ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 11:01
Kasten öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı
Afyonkarahisar’da kasten öldürme suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs polisin takibi sonrası yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Yapılan incelemelerde M.T. isimli şahsın kasten öldürme suçunda 8 yıl 9 ay hapis cezasıyla arandığı tespit edildi. Ardından şahsın peşine düşen ekipler şüpheliyi kent merkezinde yakalayarak gözaltına aldı. Şahıs işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 11:01
Yenice’de Diyanet Gençlik Merkezi ve 4-6 Yaş Kuran Kursu Açıldı
Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım Beldesinde İlçe Müftülüğünce Diyanet Gençlik Merkezi ve 4-6 Yaş Kuran Kursu açıldı. İlçeye bağlı Kalkım beldesinde düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yenice İlçe Müftüsü Baki Gümüş, Diyanet Gençlik Merkezi ve 4-6 yaş Kuran Kursunun yapımı hakkında bilgi verdi. Ardından açılışı yapıldı. Açılışa, AK Parti Yenice İlçe Başkanı Harun Deniz, İl Müftüsü Mevlüt Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Ünal, AK Parti Yenice İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin Turna ve Mesut Akdeniz ile vatandaşlar katıldı.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 11:02
Van’da metruk binada yangın
Van’ın İpekyolu ilçesinde metruk binada çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Edinilen bilgiye göre yangın, İpekyolu ilçesi Değirmenarkı Mahallesi’ndeki 2 katlı metruk binada çıktı. Binadan yükselen alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine adrese İpekyolu Erçek ve Özalp İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışmayla yangını çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alıp söndürdü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:55
Şanlıurfa’da dolandırıcılık operasyonu: 14 gözaltı
Şanlıurfa’da düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda çok sayıda dijital materyal ve silah ele geçirildi, 14 şüpheli gözaltına alındı. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, "bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması" suçuna yönelik çalışma kapsamında Siverek’te operasyon düzenlendi. Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 3 adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 36 cep telefonu, 22 banka ve kredi kartı, 41 SIM kart, 6 CD, 4 masaüstü bilgisayar, 2 dizüstü bilgisayar, 5 flash bellek ve 1 ses kayıt cihazı ele geçirildi. Operasyonda ayrıca 150 bin lira, 1 ruhsatsız tabanca, 1 tabanca şarjörü ile 5 adet 7.65 milimetre fişek bulundu. Olayla ilgili 14 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:56
Zonguldak’ta yük treninin vagonları ayrıldı, seferler aksadı
Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali Köyü’nde TCDD’ye ait yük treninin iki vagonu diğer vagonlardan ayrıldı. Olay nedeniyle tren seferlerinde aksama yaşanırken, bölgeye ekipler sevk edildi. Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Türkali Köyü’nde, Zonguldak-Karabük arası çalışan TCDD’ye ait yük treninin arka kısmındaki birbirine bağlı iki vagonu diğer vagonlardan ayrıldı. Sabah saatlerinde Türkali Köyü’nde meydana gelen olayda, Zonguldak’tan hareket eden ve Karabük’e gitmekte olan yük treninin iki vagonunun ayrıldığı bildirildi. Vagonların birbirinden ayrılması sonucu tren seferlerinde aksama meydana geldi. Bölgeye TCDD ekiplerinin yönlendirildiği ve çalışmaların başladığı öğrenildi. Tren seferlerinin, bölgedeki çalışmanın tamamlanmasının ardından devam edeceği belirtildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:56
TESK Genel Başkanı Palandöken: "Çocuklarımız sadece yarının büyükleri değil, aynı zamanda bugünün de en kıymetli varlıklarıdır"
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Çocuklarımız sadece yarının büyükleri değil, aynı zamanda bugünün de en kıymetli varlıklarıdır. Güçlü bir Türkiye’nin temeli, iyi yetişmiş, bilinçli, çalışkan ve değerlerine sahip çıkan nesillerle mümkündür" dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "23 Nisan 1920 tarihi, millet iradesinin tecelli ettiği, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin temellerinin atıldığı en önemli dönüm noktalarından biridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tüm dünyaya ilan edilmiş, bu anlamlı günün çocuklara armağan edilmesiyle de geleceğimize verilen değer en güçlü şekilde ortaya konmuştur. Çocuklarımız sadece yarının büyükleri değil, aynı zamanda bugünün de en kıymetli varlıklarıdır. Güçlü bir Türkiye’nin temeli, iyi yetişmiş, bilinçli, çalışkan ve değerlerine sahip çıkan nesillerle mümkündür. Esnaf ve sanatkâr camiası olarak bizler de köklü Ahilik geleneğimizden aldığımız terbiye ile çocuklarımıza dürüstlüğü, emeğin kıymetini ve üretmenin önemini aktarmaya devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki sağlam bir gelecek, ancak sağlam temeller üzerine inşa edilir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı minnetle anıyor, milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:56
Polis 540 milyon TL’lik işlem hacmi olan yasa dışı bahis çetesini çökertti
Afyonkarahisar merkezli 5 kentte yasa dışı bahis çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 5’i tutuklandı. Afyonkarahisar Sandıklı ilçe merkezli soruşturmada yaklaşık 540 milyon lira işlem hacmine sahip suç ağı çökertildi. Güvenlik güçlerince Sandıklı ile birlikte Adana, Ankara, Şanlıurfa, Bingöl ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı baskınlarda şüphelilerin ikamet ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, cep telefonu, sim kartı, banka kartı ele geçirildi, şüphelilerin hesaplarına el konuldu. Soruşturma çerçevesinde 14 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 7’si gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden biri ifadesinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen şahıslardan 5’i tutuklanırken, biri hakkında adli kontrol kararı verildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:53
10 yıl önce temeli atıldı ancak bir türlü hizmete giremedi
Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde 10 yıl önce temeli atılan 225 Yataklı Çocuk Hastanesi geçen sürede bir türlü hizmete giremedi. Geçtiğimiz yıllarda ödenek yokluğu gibi bazı nedenlerden dolayı inşaatının tamamlanamaması eleştirilere yol açmıştı. Son olarak geçtiğimiz yıl hizmete girmesi beklenen hastanenin yapım çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 96 seviyesine ulaştı. Toplam 36 bin 698 m inşaat alanına sahip olan hastanenin bu yılın ikinci yarısından sonra hizmete girmesi beklenirken, bünyesinde 4 adet ameliyathane salonu, 16 adet poliklinik, yoğun bakım üniteleri, çocuk acil servisi, radyoloji birimleri, servisler, kan alma birimi ile kapalı otopark ve çeşitli destek birimleri yer alıyor. Hastanenin, Trabzon başta olmak üzere bölge illerine yönelik çocuk sağlığı konusunda önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:54
Kadın çiftçi hem üretiyor hem ihraç ediyor hem de pazarda satıyor
Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar Mahallesi’nde yaşayan 38 yaşındaki kabak üreticisi Nurcan Kazıkçı, ata mesleğini sürdürerek hem üretimde hem de pazarlamada örnek bir başarı hikâyesi sergiliyor. Çocukluğundan bu yana tarımın içinde olduğunu ifade eden Kazıkçı, serasında kendi elleriyle ürettiği sebzeleri hem ihraç ediyor hem de pazarlarda açtığı tezgahlarda kendi satıyor. Seranın üç buçuk dönümlük alanında mini kabak üretimi yapan Kazıkçı, ürünlerinin büyük bölümünü Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini belirtti. İç piyasaya da satış yaptıklarını ifade eden Nurcan Kazıkcı, "Özellikle mini kabaklar yurt dışında yoğun talep görüyor. Arap ülkelerinde dolmalık olarak tercih edilen mini kabaklar, damak zevkine hitap etmesi nedeniyle öne çıkıyor" dedi. Serasında sadece kabak değil, farklı ürünler de yetiştiren Kazıkçı, "800 metrekare alanda patlıcanımız var, bir buçuk dönümde de domates ektik. Domatesimiz daha iki haftalık. Günlük olarak çocuklarımla birlikte seradayız, hasat yapıyoruz" şeklinde konuştu. Yoğun bir üretim temposuna sahip olduklarını anlatan Kazıkçı, haftanın büyük bölümünü tarlada ve pazarda geçirdiğini belirterek şunları söyledi: "Sabah erken saatlerde hasada başlıyoruz. Öğlene kadar toplama yapıyoruz. Ertesi gün pazara gidip ürünlerimi kendim satıyorum. Aile olarak çalışıyoruz; abim, yengem hep birlikte üretimi sürdürüyoruz." Günlük hasadın mevsime göre değiştiğini ifade eden Kazıkçı, "Kışın 10 kasa çıkan ürün, şu anda havaların ısınmasıyla 45-50 kasaya kadar yükseldi. Mini kabağın kilosu şu an 50 TL. Daha önce 80-90 TL arasındaydı ancak ürün artınca fiyatlar düştü" dedi. Üretimin zorluklarına da değinen Kazıkçı, özellikle hastalık riskine dikkat çekerek, "Kabakta ‘pürüz’ dediğimiz bir hastalık var. Eğer bu olursa sezon kısa sürüyor. Normalde hasat 35-40 günde başlar ve yaklaşık 2 ay devam eder" ifadelerini kullandı. İki çocuk annesi olan Kazıkçı, çocuklarının da zaman zaman üretim sürecine dahil olduğunu belirterek, onların geleceği için eğitimin öncelikli olduğunu vurguladı. "Kadın çiftçiler sürdürülebilirliğin temeli" Aksu İlçe Tarım Müdürü Dilek Boğatimur ise 2026’nın "Dünya Kadın Çiftçiler Yılı" kapsamında ilçede kadın üreticilere yönelik ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu kapsamda Yurtpınar Mahallesi’nde Nurcan Kazıkçı’yı ziyaret ettiklerini ifade eden Boğatimur, kadın çiftçilerin tarımdaki rolüne dikkat çekti. Boğatimur, "Nurcan Hanım hem üretim yapıyor hem pazarda satışını gerçekleştiriyor hem de ihracata katkı sağlıyor. Pazara göre ürün seçmesi, Avrupa’ya yönelik üretim yapması çok değerli. Kendisi sürdürülebilir tarımın en güzel örneklerinden biri" dedi. Kadın emeğinin tarımın her aşamasında yer aldığını vurgulayan Boğatimur, "Aksu’nun her karışında kadın emeği var. Üretimde, paketlemede, satışta kadınlar aktif rol alıyor. Kadın çiftçilere verdiğimiz eğitimler tüm aileye ulaşıyor ve ciddi geri dönüş sağlıyor" diye konuştu. Tarımın zorlu bir meslek olduğuna dikkat çeken Boğatimur, sahada edindikleri gözlemleri şu sözlerle aktardı: "Bu iş yıllar süren bir emek gerektiriyor. Çocukların da küçük yaşta üretim sürecine dahil olması sürdürülebilirlik açısından çok kıymetli. Biz de çiftçilerimize teknik destek sağlamak, özellikle hastalıklarla mücadele ve doğru üretim teknikleri konusunda katkı sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." Kadın çiftçilerin her zaman yanında olduklarını belirten Boğatimur, üreticilerin ihtiyaç duydukları her an kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 10:50
Elazığ’da çaldıkları eşyaları çarşafa sarıp götüren şüpheli yakalandı
Elazığ’da bir eve girerek çaldıkları eşyaları, çarşafa sararak götüren şüpheli tutuklandı. Olay, merkez Kıraç köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köydeki müstakil bir eve gelen 2 kişiden biri camdaki demir korkulukları sökerek içeri girdi. Evden 1 adet televizyon, 1 adet dijital bağ makası, 1 adet elektrikli süpürge, 1 adet el dürbünü ve 30 adet av tüfeği mermisini çarşafa sararak götürdü. O anlar güvenlik kameralarına yansırken jandarmanın yaptığı çalışma sonucu 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğeri adli kontrolle serbest bırakıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder