Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
YEREL HABERLER
Demir yoluna adanmış 40 yıl: Son seferini yaptı
30 Nisan 2026 Perşembe - 10:35:03
Elazığ’da 40 yıldır Devlet Demir Yolları’nda çalışan Mehmet Fırat, son seferini yaparak emekliliğe ayrıldı. İşini severek yaptığını ve ayrıldığı için üzgün olduğunu söyleyen Fırat, son seferinde ailesi ve iş arkadaşları tarafından çiçek ve alkışlarla karşılandı. Elazığ’da yaşayan 4 çocuk ve 6 torun sahibi Mehmet Fırat’ın (65) çocukken ve gençken yaptığı tren yolculukları sonrasında içerisinde bir demir yolu sevgisi oluştu. Sınava giren Fırat, 40 yıl önce demir yollarına ilk adımını attı. İlk olarak makasçı olarak işe başlayan ve farklı kademelerde görev alan Fırat, son olarak trende kondüktör olarak görev yaptı. Demir yoluna sevgi ve aşkla bağlanan Fırat, Tatvan-Elazığ seferi ile 40 yıllık serüvenini sonlandırdı. Emekliliğe ayrılan Mehmet Fırat’ı Elazığ Tren İstasyonu’nda ailesi ve iş arkadaşları karşıladı. Çiçek, konfeti ve alkışlarla karşılanan Fırat’a, Bölge Yolcu Servis Müdürü Bayram İn tarafından plaket verildi. Tren tablosu hediye edilen ve pasta kesilen programda duygu dolu anlar yaşandı. Demir yolunun bir aşk olduğunu dile getiren Fırat, son seferini yaptığını ve bayrağı gençlere teslim ettiğini söyledi. "Demir yolunu çok seviyorum" Mesleğe ilk adımını nasıl attığını anlatan Mehmet Fırat, "Baskil Kadıköy doğumluyum. Kadıköy’de ilkokulu bitirdikten sonra köyümüzü su aldı. Bundan dolayı Malatya’ya gitmek zorunda kaldık. Malatya ve Elazığ’a trenle yolculuk yapıyorduk. Trenle yaptığımız yolculukta trene karşı bir sevgi oluştu. Malatya’da demir yoluna bir sınav açılınca direkt müracaat ettim. Sınavı da beşinci olarak kazanmıştım. Kürk istasyonunda demir yoluna adım atmış oldum. Orada makasçı olarak çalıştım. Diyarbakır Ergani’de çalıştım. Ardından Elazığ’a geldim ve manevracı, baş manevracı, gardıfren olmak üzere çeşitli birimlerde severek, isteyerek yaptım. Demir yolunu çok seviyorum. Ayrıldığıma da üzgünüm. 40 sene kazasız belasız, sağlıkla bitirdik ve bugüne geldik. Allah herkese nasip etsin. Bu son seferimdi. Bundan sonra inşallah artık gençler çalışacak, biz bayrağı onlara teslim ettik" dedi. "Demir yolunun taşını toprağını öperek bağrıma basarım" Demir yolunun her şeyin önüne geçen bir sevda ve aşk olduğunu aktaran Fırat, "İnsan demir yoluna bir başladığı zaman onun geri dönüşü olmuyor. Anlatılması çok zor. Ben demir yoluna adım attıktan sonra artık hiçbir şey görmedim. Bana ’gel seni milletvekili yapacağız’ deselerdi ben demir yolunu tercih ederdim. Demir yolunun taşını toprağını öperek bağrıma basarım. Öyle bir sevgisi var" diye konuştu.
30 Nisan 2026 Perşembe - 10:33
OMSAN Lojistik, Renault ile Fas’ta güven tazeledi
OMSAN Lojistik’in Renault ile 50 yılı aşan iş birliğinin, Fas operasyonunda kazanılan 5 yıllık yeni sözleşmeyle uluslararası ölçekte daha da güçlendiği duyuruldu. OMSAN Lojistik, köklü iş ortaklarından Renault ile yürüttüğü stratejik iş birliğinde önemli bir başarıya daha imza attı. 50 yılı aşan bu ortaklık, Fas operasyonu kapsamında 16 Mart 2026’da başlayan yeni 5 yıllık sözleşme ile uluslararası arenada daha da pekiştirildi. OMSAN Lojistik’in Renault araçlarının Fas’taki taşımacılığına yönelik iş birliği, 13 Ocak 2020’de kazanılan ilk ihale ile başlamıştı. Bu süreçte sergilenen yüksek operasyonel performans, zamanında teslimat oranları ve müşteri odaklı yaklaşım sayesinde sözleşmeler kademeli olarak genişletildi. Mart 2023’te kazanılan üç yıllık ihale ile iş birliği daha da güçlenirken, OMSAN’ın sahadaki performansı sürdürülebilir başarının somut göstergesi oldu. "Bu başarı, güvenin ve operasyonel disiplinin sonucudur" OMSAN Lojistik Genel Müdürü Ahmet Tansık, kazanılan yeni ihale ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: "Renault ile 50 yılı aşkın süredir devam eden iş birliğimizin, uluslararası operasyonlarımızda da aynı güçle sürmesi bizim için son derece kıymetli. Fas’ta elde ettiğimiz bu yeni 5 yıllık sözleşme; sadece rekabetçi bir sürecin kazanımı değil, aynı zamanda sahada ortaya koyduğumuz disiplinin, sürdürülebilir hizmet anlayışımızın ve güvene dayalı iş modelimizin bir sonucudur. Bugün lojistikte fark oluşturan unsur; yalnızca taşıma kapasitesi değil, uçtan uca entegre çözümler, veriyle desteklenen operasyon yönetimi ve kesintisiz hizmet kabiliyetidir. OMSAN olarak, Renault’un küresel tedarik zincirine değer katmaya ve operasyonel mükemmelliği uluslararası ölçekte sürdürmeye kararlıyız." Şirket, OYAK’ın uzun vadeli vizyonu doğrultusunda; sürdürülebilir büyüme, güçlü operasyonel altyapı ve multimodal taşımacılık kabiliyetleri ile küresel lojistik ağını genişletmeye devam ediyor. Yeni dönem: 5 yıllık stratejik iş birliği 2026 yılında gerçekleştirilen son ihale sürecinde OMSAN Lojistik; altyapısı, yenilikçi çözümleri ve entegre lojistik kabiliyetleriyle öne çıkarak ihaleyi yeniden kazandı. Yeni sözleşmenin, OMSAN’ın uluslararası büyüme hedefleri açısından önemli bir eşik olduğunu vurgulayan Otomotiv ve Yurtdışı Ofisler Grup Direktörü Diğdem Liga ise şunları söyledi: "Fas’ta yeniden kazanılan bu sözleşme, OMSAN’ın uluslararası operasyon kabiliyetinin, hizmet kalitesinin ve sahadaki istikrarının güçlü bir yansımasıdır. Uzun soluklu iş ortaklıklarını kalıcı başarıya dönüştüren en önemli unsur, güveni her aşamada yeniden üretebilmektir. Renault ile Fas’ta devam edecek bu yeni dönem de, OMSAN’ın küresel ölçekte değer üreten çözüm ortağı kimliğini daha da güçlendirecektir." Yeni sözleşme kapsamında 16 Mart 2026 itibarıyla başlayan iş birliği 5 yıl boyunca kesintisiz devam edecek; OMSAN, Fas’taki operasyonel gücünü daha da artırırken Renault’un tedarik zinciri verimliliğine stratejik katkı sunmayı sürdürecek.
30 Nisan 2026 Perşembe - 10:33
Ege Üniversitesinde "28. Tanıtım Günleri" heyecanı başlıyor
Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Ege Üniversitesi, 7-8 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleştireceği 28. Tanıtım Günleri ile kapılarını geleceğin üniversite öğrencilerine açıyor. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 28’incisi düzenlenecek olan "Tanıtım Günleri", 7-8 Mayıs 2026 tarihlerinde Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında aday öğrenciler, hayallerindeki bölümler hakkında detaylı bilgi alırken, kampüs yaşamını da yerinde deneyimleme fırsatı bulacak. Üniversite adaylarını ağırlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Alcı, "70 yılı aşkın tecrübemiz ile geleceğin teminatı olan gençlerimizi kampüsümüzde ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. 28. Tanıtım Günleri kapsamında, aday öğrencilerimizin kariyer yolculuklarına ışık tutmayı ve onlara hayallerindeki üniversite yaşamını tüm detaylarıyla tanıtmayı hedefliyoruz. ‘Köklü Birikimiyle Bilimde Öncü, Araştırmada Güçlü Üniversite’ olarak tüm gençlerimizi üniversitemizin ayrıcalıklı imkanlarını ve kampüsümüzü keşfetmeye davet ediyoruz" dedi. Kurulacak stantlarda öğrenciler bilgilendirilecek Ege Üniversitesinin sunduğu geniş akademik imkanların anlatılacağı etkinlikte; fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları kurulan stantlarda aday öğrencilerle bir araya gelecek. Öğrenciler, tercih etmeyi düşündükleri bölümlerin ders içerikleri, teknik altyapısı, laboratuvar imkanları ve mezuniyet sonrası iş olanakları hakkında birinci ağızdan bilgi edinebilecekler. Öğrenciler ayrıca kampüsteki sosyal, kültürel ve sportif olanakları da yakından görecek.
30 Nisan 2026 Perşembe - 10:31
Dış ticaret açığı Mart ayında yüzde 56 arttı
Mart ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56 artarak 7 milyar 195 milyon dolardan, 11 milyar 221 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2025 Mart ayında yüzde 76,5 iken, 2026 Mart ayında yüzde 66,1’e geriledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı Dış Ticaret İstatistikleri’ni paylaştı. TÜİK ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2026 yılı Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 azalarak 21 milyar 899 milyon dolar, ithalat yüzde 8,2 artarak 33 milyar 120 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Mart döneminde ihracat yüzde 3,2 azaldı, ithalat yüzde 4,7 arttı Genel ticaret sistemine göre ihracat 2026 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,2 azalarak 63 milyar 227 milyon dolar, ithalat yüzde 4,7 artarak 91 milyar 895 milyon dolar olarak gerçekleşti. Mart ayında enerji ürünleri ve altın hariç ihracat yüzde 5,5 azaldı, ithalat yüzde 11,2 arttı Enerji ürünleri ve parasal olmayan altın hariç ihracat, 2026 Mart ayında yüzde 5,5 azalarak 21 milyar 492 milyon dolardan, 20 milyar 304 milyon dolara geriledi. Mart ayında enerji ürünleri ve parasal olmayan altın hariç ithalat yüzde 11,2 artarak 23 milyar 144 milyon dolardan, 25 milyar 738 milyon dolara yükseldi. Enerji ürünleri ve parasal olmayan altın hariç dış ticaret açığı Mart ayında 5 milyar 435 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret hacmi yüzde 3,2 artarak 46 milyar 42 milyon dolar olarak gerçekleşti. Söz konusu ayda enerji ve altın hariç ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 78,9 oldu. Dış ticaret açığı Mart ayında yüzde 56 arttı Mart ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56 artarak 7 milyar 195 milyon dolardan, 11 milyar 221 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2025 Mart ayında yüzde 76,5 iken, 2026 Mart ayında yüzde 66,1’e geriledi. Dış ticaret açığı Ocak-Mart döneminde yüzde 27,5 arttı Ocak-Mart döneminde dış ticaret açığı yüzde 27,5 artarak 22 milyar 486 milyon dolardan, 28 milyar 667 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2025 Ocak-Mart döneminde yüzde 74,4 iken, 2026 yılının aynı döneminde yüzde 68,8’e geriledi. Mart ayında imalat sanayinin toplam ihracattaki payı yüzde 93,7 oldu Ekonomik faaliyetlere göre ihracatta, 2026 Mart ayında imalat sanayinin payı yüzde 93,7, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörünün payı yüzde 3,7, madencilik ve taşocakçılığı sektörünün payı yüzde 1,9 oldu. Ocak-Mart döneminde ekonomik faaliyetlere göre ihracatta imalat sanayinin payı yüzde 93,4, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörünün payı yüzde 4,2, madencilik ve taşocakçılığı sektörünün payı yüzde 1,7 oldu. Mart ayında ara mallarının toplam ithalattaki payı yüzde 70 oldu Geniş ekonomik gruplar sınıflamasına göre ithalatta, 2026 Mart ayında ara mallarının payı yüzde 70, sermaye mallarının payı yüzde 14,6 ve tüketim mallarının payı yüzde 14,9 oldu. İthalatta, 2026 Ocak-Mart döneminde ara mallarının payı yüzde 71,4, sermaye mallarının payı yüzde 14,1 ve tüketim mallarının payı yüzde 14 oldu. Mart ayında en fazla ihracat yapılan ülke Almanya oldu Mart ayında ihracatta ilk sırayı Almanya aldı. Almanya’ya yapılan ihracat 1 milyar 820 milyon dolar olurken, bu ülkeyi sırasıyla; 1 milyar 419 milyon dolar ile Birleşik Krallık, 1 milyar 378 milyon dolar ile ABD, 1 milyar 217 milyon dolar ile İtalya, 996 milyon dolar ile Fransa takip etti. İlk 5 ülkeye yapılan ihracat, toplam ihracatın yüzde 31,2’sini oluşturdu. Ocak-Mart döneminde ihracatta ilk sırayı Almanya aldı. Almanya’ya yapılan ihracat 5 milyar 452 milyon dolar olurken, bu ülkeyi sırasıyla; 3 milyar 944 milyon dolar ile Birleşik Krallık, 3 milyar 830 milyon dolar ile ABD, 3 milyar 374 milyon dolar ile İtalya ve 2 milyar 706 milyon dolar ile Fransa takip etti. İlk 5 ülkeye yapılan ihracat, toplam ihracatın yüzde 30,5’ini oluşturdu. İthalatta ilk sırayı Çin aldı İthalatta Çin ilk sırayı aldı. Mart ayında Çin’den yapılan ithalat 4 milyar 759 milyon dolar olurken, bu ülkeyi sırasıyla; 3 milyar 511 milyon dolar ile Rusya Federasyonu, 2 milyar 538 milyon dolar ile Almanya, 1 milyar 620 milyon dolar ile İsviçre, 1 milyar 516 milyon dolar ile ABD izledi. İlk 5 ülkeden yapılan ithalat, toplam ithalatın yüzde 42,1’ini oluşturdu. Ocak-Mart döneminde ithalatta ilk sırayı Çin aldı. Çin’den yapılan ithalat 13 milyar 167 milyon dolar olurken, bu ülkeyi sırasıyla; 9 milyar 87 milyon dolar ile Rusya Federasyonu, 6 milyar 619 milyon dolar ile Almanya, 4 milyar 680 milyon dolar ile ABD, 4 milyar 579 milyon dolar ile İsviçre izledi. İlk 5 ülkeden yapılan ithalat, toplam ithalatın yüzde 41,5’ini oluşturdu. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ihracat yüzde 2 azaldı Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre; 2026 Mart ayında bir önceki aya göre ihracat yüzde 2 azaldı, ithalat yüzde 2,3 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise; 2026 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat yüzde 6,8 azaldı, ithalat yüzde 6,6 arttı. Yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayi ihracatı içindeki payı yüzde 3,5 oldu Teknoloji yoğunluğuna göre dış ticaret verileri, ISIC Rev.4 sınıflaması içinde yer alan imalat sanayi ürünlerini kapsıyor. Mart ayında ISIC Rev.4’e göre imalat sanayi ürünlerinin toplam ihracattaki payı %93,7 iken, yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki payı yüzde 3,5 oldu. Ocak-Mart döneminde ISIC Rev.4’e göre imalat sanayi ürünlerinin toplam ihracattaki payı yüzde 93,4 iken, Ocak-Mart döneminde yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ihracatı içindeki payı yüzde 3,4 oldu. Mart ayında imalat sanayi ürünlerinin toplam ithalattaki payı yüzde 80,2 iken, yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ithalatı içindeki payı yüzde 12,1 oldu. Ocak-Mart döneminde imalat sanayi ürünlerinin toplam ithalattaki payı yüzde 79,8 iken, Ocak-Mart döneminde yüksek teknoloji ürünlerinin imalat sanayi ürünleri ithalatı içindeki payı yüzde 12,1 oldu. Özel ticaret sistemine göre ihracat 2026 yılı Mart ayında 20 milyar 33 milyon dolar oldu Özel ticaret sistemine göre, 2026 yılı Mart ayında, ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,1 azalarak 20 milyar 33 milyon dolar, ithalat yüzde 5,6 artarak 30 milyar 832 milyon dolar olarak gerçekleşti. Mart ayında dış ticaret açığı yüzde 37,6 artarak 7 milyar 850 milyon dolardan, 10 milyar 799 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2025 Mart ayında yüzde 73,1 iken, 2026 Mart ayında yüzde 65’e geriledi. İhracat 2026 yılı Ocak-Mart döneminde 57 milyar 992 milyon dolar oldu Özel ticaret sistemine göre ihracat, 2026 yılı Ocak-Mart döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 azalarak 57 milyar 992 milyon dolar, ithalat yüzde 5 artarak 86 milyar 957 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Mart döneminde dış ticaret açığı yüzde 23,7 artarak 23 milyar 412 milyon dolardan, 28 milyar 965 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2025 Ocak-Mart döneminde yüzde 71,7 iken, 2026 yılının aynı döneminde yüzde 66,7’ye geriledi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:35
Akdamar Adası’nda 23 Nisan yoğunluğu
Van Gölü’nün incisi Akdamar Adası, 23 Nisan’da ziyaretçi akınına uğradı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tatili fırsat bilen yerli turistler, sabahın erken saatlerinden itibaren adaya geçmek için iskelelerde yoğunluk oluşturdu. Van Gölü’nün incisi Akdamar Adası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tarihinin en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Resmi tatili fırsat bilen binlerce vatandaş ve turist, pembe ile beyaza bürünen badem ağaçlarının eşsiz manzarası eşliğinde adaya akın etti. "?Doğanın ve tarihin buluşma noktası" ?Baharın gelişiyle birlikte çiçek açan badem ağaçları, tarihi Akdamar Kilisesi’nin taş oymalarıyla birleşerek kartpostallık görüntüler oluşturdu. Van Gölü’nün turkuaz mavisi ve Artos Dağı’nın karlı zirveleriyle birleşen bu görsel şölen, fotoğraf tutkunları için adeta bir doğal stüdyo görevi görüyor. "?Tekne iskelelerinde uzun kuyruklar" ?Sabahın erken saatlerinden itibaren Gevaş ve Akdamar iskelelerine gelen ziyaretçiler, adaya geçmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Tekne kooperatifleri, yoğun talebi karşılamak adına ek seferler düzenlerken, ziyaretçiler 20 dakikalık keyifli bir yolculuğun ardından adaya ulaşıyor. Özellikle Akdamar Kilisesi çevresinde oluşan kalabalık dikkat çekerken, ziyaretçiler hem tarihi yapıyı gezdi hem de Van Gölü’nün eşsiz manzarasının tadını çıkardı. Aileler çocuklarıyla birlikte bayram coşkusunu doğayla iç içe yaşarken, adada renkli görüntüler ortaya çıktı. Tekne seferlerinde zaman zaman yoğunluk yaşanırken, yetkililer ziyaretçilerin güvenliği için önlemlerini artırdı. Baharın gelişiyle birlikte badem ağaçlarının çiçek açtığı Akdamar Adası, 23 Nisan’da hem doğası hem de tarihiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir gün yaşattı. Rehber Rıdvan Demir, "İstanbul’dan gelen turist kafilesi ile adaya geldik. Badem Çiçeği Festivali vardı. Maalesef geçtiğimiz hafta ilki elim olaylardan dolayı festivalimiz iptal oldu. İptal olmasına rağmen hala da insanlar akın akın buraya gelmekte. Aynı şekilde ben de dün Tatvan’dan bir grup aldım. İstanbul’dan gelen misafirlerimle beraber. Bugün Akdamar Adası’nda işte Kutsal Haç Kilisesini ziyarete geldik. Şu anda da misafirlerimizle birlikte Van Gölü manzarası eşliğinde bir çay kahve molası verdik. Daha sonra da Van’ın güzelliklerini keşfetmeye devam edeceğiz. Misafirlerimiz İstanbul’dan ilk defa geldi. İçinden bir iki tanesi sadece buraları biliyor ama genel itibariyle buraya gelen misafirler zaten ilk defa buraya gelip ilk defa buraları keşfediyorlar. Hatta işte bir Osmanlı paşamızın dediği bir söz işte ’gitmediğin yer senin değildir’. Sloganıyla birlikte biz bugün burayı keşfetmeye, buraya sahiplenmeye geldik. Ülke hepimizin ülkesi doğusuyla batısıyla Edirne’sinden Kars’ına kadar bütün ülke bizim geziyoruz dolaşıyoruz" dedi. Adayı ziyarete gelen Aysel Cenikli, "İstanbul’dan geliyoruz. Van’a ilk defa geliyoruz. Bu zamana kadar gelmediğime çok pişman oldum ve herkesi tavsiye ediyorum. Muhakkak herkesin görmesi gereken çok güzel bir yer. Birçok yeri gezdik. Tatvan’ı ve Erciş’i gezdik. Şimdi de Akdamar Adası’na geldik. Çok güzel. Gerçekten o kadar hoş, o kadar güzel ki doğası. Bir de insanları Çok iyi. Biz de Van’ı gezdik. Van’daki insanlar da çok ilgililerdi. Harika bayıldım. Burayı da çok sevdim. Çiçekleri, kilise çok güzel, çok hoş. Herkese tavsiye ederim. Hayatınızda hiç gitmediğiniz bir yer varsa muhakkak bana gelin. Hiç bir yere gitmeyin ama vallahi gelin. Çok güzel bir yer. Sevgiler sunuyorum" dedi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:35
Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları doğuda tiyatro yapmayı anlattı
Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunda akademik ve kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen "Bilim Kafe" etkinliği çerçevesinde tiyatro sahnelerinin bu sezon kapalı gişe oyunlarından biri olan Erzurum Devlet Tiyatrosu yapımı Yalancının Mumu’ isimli oyunun sanatçıları ve öğrencileri bir araya geldi. Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçılarının öğrencilerle gerçekleştirdikleri ‘Doğuda Tiyatro Yapmak’ konulu söyleşisine yoğun katılım gösterildi. Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Mustafa Bilirdönmez üstlenirken, konuşmacı olarak Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları yer aldı. "Doğu’da Tiyatro" konusu etrafında gerçekleştirilen söyleşide, tiyatronun bölgedeki gelişimi, karşılaşılan zorluklar ve sanatın toplum üzerindeki etkileri ele alındı. Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları, sahne deneyimlerini ve bölge insanının tiyatroya olan ilgisini katılımcılarla paylaşarak, tiyatronun kültürel hayatın önemli bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Öğrencilerin de aktif olarak katılım sağladığı etkinlikte, tiyatronun bireysel ve toplumsal gelişime katkıları üzerine verimli bir sohbet ortamı oluştu. Öğrenciler, hem tiyatroya hem de önceki gün beğeniyle izledikleri ’Yalancının Mumu’ isimli oyuna dair merak ettikleri soruları doğrudan sanatçılara yöneltme fırsatı buldu. Program sonunda Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çetin Bayrak, gerçekleştirilen bilim kafe etkinliği ve sahnelenen gösterimin anısına Erzurum Devlet Tiyatrosu’na bir teşekkür plaketi takdim etti. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade eden Doç.Dr. Bayrak; "Özellikle Çocuk Gelişimi Programında öğrenim gören öğrencilerimiz için bu söyleşimiz aynı zamanda güzel bir ders saati de oldu. Öğrencilerimiz mezuniyetlerinden sonra atılacakları iş yaşantılarında sahne kültürüyle de ilişki içerisinde olacaklar. Çocuklarımıza özgüveni, düşünmeyi ve kendini ifade etmede kazanacakları cesaret duygusunu sahne kültürüyle kompoze ederek öğretecekler. Bu bağlamda öğrencilerimizi işin erbabı profesyonellerle buluşturmaya çalışıyoruz. Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun kıymetli sanatçıları da bugün öğrencilerimizle bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi. Etkinliğe katılan Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları ise sahne sanatlarının yalnızca bir eğlence unsuru olmadığını vurgulayarak, aynı zamanda eğitim sürecinin destekleyici bir parçası olarak da değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler. Çocuk gelişimi alanında eğitim gören öğrencilerin tiyatro ile etkileşim içinde olmalarının mesleki açıdan büyük kazanımlar sağlayacağını dile getiren sanatçılar, drama ve tiyatro tekniklerinin çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine olumlu katkılar sunduğunu ifade ettiler. Bilim kafe etkinliği sonrasında Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Kızılay öğrenci Kulübü tarafından söyleşinin moderatörü ve organizasyonunu gerçekleştiren Öğr. Gör. Mustafa Bilirdönmez’e teşekkür plaketi takdim edildi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:36
Sivasspor’da Iğdır maçı hazırlıkları sürüyor
Özbelsan Sivasspor, Trendyol 1. Lig’in 37. haftasında sahasında Iğdır FK ile oynayacağı maçın hazırlıklarına kulüp tesislerinde gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör İsmet Taşdemir ve yardımcıları yönetiminde yapılan idman; ısınma, pas çalışması, topa sahip olma ve çift kale maç ile tamamlandı. Yiğidolar, hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek. Özbelsan Sivasspor ile Iğdır FK arasındaki mücadele, 26 Nisan 2026 Pazar günü saat 16.00’da BG Grup Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanacak.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:32
Jandarmadan çocuklara 23 Nisan sürprizi
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Oğuzeli ilçesinde 2 ilkokula sürpriz ziyarette bulunarak öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Oğuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı ile Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, çocuklara 23 Nisan sürprizi yaptı. Ekipler, Oğuzeli ilçesinde bulunan Büyük Şahinbey İlkokulu ve Yeşildere Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Jandarma ekipleri, ziyaret sırasında öğrencilere okul güvenliği, çocukları suçtan koruma, akran zorbalığı, emniyet kemeri kullanımı, yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçiş ve trafikte uyulması gereken diğer kurallar ile çocukların suçtan korunması konularında eğitim verdi. Eğitim sonunda öğrencilere Tim Jandarma çizgi filmi gösterimi de yapıldı. Ekipler, öğrencilere Jandarma Çocuk Dergisi, boyama kitabı ve çeşitli hediyeler de verdi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:33
Hafif ticari araç ile çarpışan traktör ikiye bölündü: 5 yaralı
Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde hafif ticari araç ile traktör ikiye bölündü. Kazada 5 kişi yaralandı. Kaza, Kastamonu-İnebolu karayolu Seydiler ilçesi kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet H. idaresindeki 37 HH 106 plakalı traktör ile Birol K. yönetimindeki 37 ABS 617 plakalı Fiat marka hafif ticari araç, çarpıştı. Çarmanın etkisiyle traktör, ikiye bölündü. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü ile araçta bulunan Selma K., Hiranur K., Defne K. ve Erol K. yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Traktör ve hafif ticari araç iş makinesi ve çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan, 2,5 aylık hamile olduğu öğrenilen Selma K. ile Hiranur K.’nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:34
Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde 23 Nisan’a özel etkinlik
Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında suça sürüklenen çocuklara yönelik sosyokültürel etkinlikler düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen etkinliklerde, çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve milli bayram bilincini pekiştirmek amacıyla çeşitli atölye çalışmaları yapıldı. Program kapsamında vitray, ebru, filografi ve ahşap yakma (pürogravür) atölyeleri düzenlenirken, çalışmalar Osmangazi Halk Eğitim Merkezi’nde görevli usta öğreticiler tarafından yürütüldü. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar hem yeni beceriler kazandı hem de sanatsal üretim sürecine katıldı. Etkinliklerde 23 Nisan’ın anlam ve önemine vurgu yapılırken, sanatın iyileştirici ve geliştirici yönüne dikkat çekildi. Renkli görüntülere sahne olan programda çocukların ortaya koyduğu eserler beğeni topladı. Yetkililer, bu tür faaliyetlerin çocukların topluma kazandırılması açısından önemli olduğunu belirterek, benzer çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:30
Gaziantep FK, Mirel Radoi yönetiminde ilk antrenmanını yaptı
Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Eyüpspor maçının hazırlıklarını yeni teknik direktörü Mirel Radoi yönetiminde sürdürdü. Antrenman yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve koordinasyon çalışmalarıyla başlayan idman, pas çalışmaları ile devam etti. Antrenman, top kapma çalışmaları ile son buldu. Teknik Direktör Mirel Radoi’nin ekibinde Mustafa Burak Cağdanlıoğlu (Atletik Performans Antrenörü), Mustafa Aksoy (Yardımcı Antrenör), Robert Tufişi (Kaleci Antrenörü), Horatiu Alex Baciu (Atletik Performans Antrenörü), Cristian Stancu (Yardımcı Antrenör), Mihail Lanovschi (Yardımcı Antrenör) ve Tayfun Kayabaş (Analiz Antrenörü) yer aldı.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:30
Miniklerden yürek ısıtan 23 Nisan kutlaması
Bursa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Reşitpaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret ederek büyükleriyle bayram sevincini paylaştı. Ziyaret sırasında öğrenciler, büyüklerin ellerini öperek bayramlarını kutladı, onlarla sohbet edip çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, kuşaklar arası sıcak bir bağ kuruldu. Programa, Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı Başkan Vekili Dr. Gürkan Kaya, Huzurevi Müdürü Dr. Pelin Feymi, Reşitpaşa İlkokulu Müdürü Arif Savaş ve veliler de eşlik etti. Çocukların neşesi ve enerjisi huzurevi sakinlerine moral olurken, öğrenciler de unutulmaz bir bayram yaşadı. Anlamlı ziyaret, 23 Nisan’ın birlik, beraberlik ve sevgi ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:30
Yalovalı berberden 23 Nisan’da çocuklara ücretsiz tıraş jesti
Yalova’da bir berber salonu, hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem de son dönemde okullarda yaşanan üzücü olaylar nedeniyle çocuklara anlamlı bir jest yaptı. 23 Nisan’a özel ücretsiz tıraş yapılan berberde uzun kuyruk oluştu. Fevziçakmak Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde bulunan bir berber salonu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları unutmadı. Daha önce 23 Nisan nedeniyle ücretsiz saç tıraşı yapacağını açıklayan berber salonu işletmecisi Mehti Kabak, çok sayıda talep olduğunu söyledi. Kabak, yaklaşık 150-200 çocuğu ücretsiz tıraş edeceklerini belirterek, "Son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı hepimiz çok üzüldük. Bu sebepten dolayı hem 23 Nisan Çocuk Bayramı hem de yaşanan olaylar nedeniyle bugün çocuklarımızı tamamen ücretsiz tıraş ediyoruz. İnşallah bu davranışımız başkalarına da örnek olur" dedi. Yoğun ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Kabak, "Gördüğünüz gibi şu an yetişemiyoruz. Bayağı yoğun. Aramalar, telefonlar susmuyor. İnşallah herkes bizim gibi duyarlı olur" diye konuştu.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:32
İnşatta merdivenlerden yuvarlanan şahıs yaralandı
Adıyaman’da bir inşaatta dengesini kaybederek merdivenlerden düşen şahıs yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Yavuz Selim Mahallesi eski Devlet Hastanesi yakınlarındaki bir inşatta Osman Y., dengesini kaybederek merdivenlerden yuvarlandı. Yaralanan Osman Y., olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:27
Başkan Büyükkılıç’tan müjde: "Erkilet tramvay hattı projemizi 2028’e yetiştireceğiz"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Erkilet tramvay hattını 2028 yılına kadar yetiştirmeyi planladıklarını söyleyerek, "Erkilet tramvay hattı projeleri inşallah 2 ay içerisinde cumhurbaşkanımıza arz edilecek şekilde projenin tamamlanmasını, kesin projenin kendisine arz edilmesini sağlayıp daha sonraki süreçte de çalışmalarımıza imza atılıp hayata geçirilmesi için sürecin yönetilmesini sağlayacağımıza inanıyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kayseri’nin Spor Başkenti olma yolunda büyük çaba gösterdiklerini, Erkilet Bulvarı’na yapılacak olan yeni tramvay hattını 2028 yılına yetiştirmeyi planladıklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç; "Hatırlayacağınız üzere geçen hafta içerisinde Avrupa’nın en iyi spor şehri olan Kayseri’mizi dünya spor başkenti olma yolunda bir kat daha yukarıya taşımak için çalışmalarımızı yaptık. Lupatelli tarafından yüzde 99 buçuk denildi. Bundan sonraki süreci bu haftalar içerisinde yapılacak çalışmalar ile sonuçlandıracak ve 10 gün içerisinde dünya spor başkenti olma yolunda da 9 tane ülke ve şehir arasında Kayseri’nin en önde olduğunu, buna layık olduğunu yaptıkları incelemelerde paylaştılar" şeklinde konuştu. Erkilet Bulvarı ’tramvay hattı hakkında bilgiler veren Başkan Büyükkılık; "Dün Ankara’daydım. Şehrimizle ilgili önemli bir çalışmaya imza atmak amacıyla Kumsmall bölgesinde sonuçlanmış olan tramvay hattımızı Erkilet Bulvarı’na, Erkilet Bulvarı’ndan Bülbül Pınarı tarafına ve emniyet ve Abdullah Gül Üniversitemizin önünde alta inmek suretiyle Cumhuriyet Meydanımızın altından Millet Bahçemizde sonuçlanacak şekilde projelendirdik. Projemizin çalışmalarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın müdürü Yalçın Eyigün kardeşimiz ve ekibi ile birlikte karara bağladık. İnşallah bundan sonraki süreçte de projelerimizi ilgili birimlere onaylatıp Kayseri’mize tramvay hattımızı en güzel şekilde tamamlayacak olan önemli bir çalışmaya da imza atmak istiyoruz. Erkilet tramvay hattı projeleri inşallah 2 ay içerisinde cumhurbaşkanımıza arz edilecek şekilde projenin tamamlanmasını, kesin projenin kendisine arz edilmesini sağlayıp daha sonraki süreçte de çalışmalarımıza imza atılıp hayata geçirilmesi için sürecin yönetilmesini sağlayacağımıza inanıyorum. 2028’e yetiştireceğiz diye umuyoruz. Şehrimizin merkezine gelecek olan 2028 gibi planlanan hızlı trenin çalışmaları devam ederken, buna tramvayı da entegre ederek Millet Bahçemizle de buluşturacak şekilde projeyi tamamlayarak en güzel işe imza atacağımızı ifade ettiğimizde o da aynı şeyi söyledi. Gayret bizden, Cenab-ı Allah mahcup etmesin. Her zaman şehrimize sahip çıkan Kayseri’mizi cumhurbaşkanımızın başarılarına imza atacak şekilde hazırlayarak bu çalışmaları yaparken bizden desteğini esirgemeyen cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. "Kayseri’miz TÜRKSOY Kültür Başkenti’ne layık görüldü" Başkan Büyükkılıç; "Yoldayken Kültür Bakanımız aradı. Bizi tebrik etti, Kayseri’miz TÜRKSOY Kültür Başkenti’ne layık görüldüğünü ifade etti. ’Tek taş duvar olmaz’ düşüncesi neticesiyle hep beraber dayanışarak bu çalışmaları sonuçlandırdık. Bu yarışta da bayrağı diktik. Çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlama amacıyla da TÜRKSOY Kültür Başkenti olma yolunda kararımız açıklandı. Tek bir hedefe yönelince Allah’a şükürler olsun güzel sonuçlar alınıyor, yüzlerimiz gülüyor. Bu çalışmalar yetmez. İnşallah sporun da, kültürün de başkenti; turizmin de önemli bir merkezi, gastronominin de önemli bir merkezi olma yolundaki gayretlerimizi sürdüreceğiz. Amacımız bu şehri güzellikler ile buluşturmak" ifadelerini kullandı. Şehirde devam eden Kitap Fuarı ile ilgili de bilgiler veren Başkan Büyükkılıç; "Kitap fuarlarımız milyonlarca yavrumuzun 500’ün üzerinde yazar ve yayıneviyle buluştuğu, 3 milyon kitap ile tanıştığı önemli bir çalışma. Yavrularımızı hem fuara davet ediyorum hem de bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen birimlere teşekkür ediyorum. Şehrimizi okuyan ve okutan, kültürün başkenti olan anlayış ve sahiplenme içerisinde gayretlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:28
Erzurum’un Oltu ilçesinde 23 Nisan coşkusu
Erzurum’un Oltu ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların coşkulu katılımı ile gerçekleşti. İlçede düzenlenen kutlama programı, Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene kurum amirleri katılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Kutlama programı daha sonra ilçe stadyumunda devam etti. Programa Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Adem Çelebi ve Garnizon Komutanı Tank Albay Hakan Kan katıldı. Protokol üyeleri, törene katılan çocukların bayramını kutladı. İlçe genelindeki okullar tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler, kutlamalara renkli görüntüler kazandırdı. Veliler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder