Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
YEREL HABERLER
İzmir’den İstanbul’a geziye gelen tur otobüsü alev alev yandı
10 Mayıs 2026 Pazar - 07:52:25
İzmir’den İstanbul’a gezi kafilesi taşıyan tur otobüsü, Tuzla mevkiinde seyir halindeyken alevlere teslim oldu. Diğer sürücülerin uyarısıyla aracı durdurup yolcuları tahliye eden şoför, yaşanabilecek bir facianın önüne geçti. Olay, saat 06.00 sıralarında TEM Otoyolu Orhanlı mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir’den İstanbul’a gezi amacıyla yola çıkan Faruk Şahin yönetimindeki 35 CBY 931 plakalı tur otobüsünün motor kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki sürücülerin selektör yaparak uyarması üzerine durumu fark eden Şahin, aracı hızla emniyet şeridine çekerek yolcuları tahliye etti. Kısa sürede büyüyen alevler tüm otobüsü sararken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürülürken 35 CBY 931 plakalı otobüs tamamen yanarak metal yığınına döndü. Yolcular, bölgeye sevk edilen başka araçlarla yolculuklarına devam etti. "Kimsenin burnu kanamadan kurtulduk" Facianın eşiğinden dönülen olayla ilgili konuşan otobüs şoförü Faruk Şahin, "Yolda gidiyordum, arkadan gelen arabalar selektör yapmaya başladı. Biz de aracı hemen sağa çektik. Araçtan indik, bir baktık alev almaya başladı. Hemen yolcuları dışarı tahliye ettik. Alevler otobüsü bir anda sardı. İzmir’den geliyoruz, İstanbul’a tura geldik. 43 yolcu vardı, toplamda 45 kişiydik. Kimseye bir şey olmadı. Son anda müdahale ettik, çok şükür kimsenin burnu kanamadan kurtulduk" ifadelerini kullandı. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış sebebine ilişkin geniş çaplı inceleme başlattı.
10 Mayıs 2026 Pazar - 07:00
Devrilen ağacın altında kalan yaşlı adam hayatını kaybetti
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde ağaç kesimi sırasında devrilen ağacın altında kalan 61 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti. Olay, Vezirköprü ilçesi Kırma Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sadık Etli (61) bölgede ağaç kesimi yaptığı sırada devrilen ağacın altında kaldı. Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri ile jandarma sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Sadık Etli’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.
10 Mayıs 2026 Pazar - 05:36
‘Eşekli Dostoyevski’ Erzincan’da öğrencilere kitap dağıttı
Türkiye’de "Eşekli Dostoyevski" olarak tanınan yazar Ersin Bilge, Erzincan’da öğrencilerle bir araya gelerek kitap dağıttı. Anadolu’nun köy ve kasabalarını eşekle dolaşarak çocuklara kitap ve kırtasiye desteğinde bulunan Bilge, 75. Yıl Bayrak İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Etkinlik kapsamında öğrencilere çeşitli kitaplar hediye eden Bilge, çocuklarla sohbet ederek okumanın önemine dikkati çekti. Kitapları büyük sevinçle alan öğrenciler, yazarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğretmenler ise etkinliğin çocukların okuma alışkanlığı kazanması açısından önemli olduğunu belirtti. Çocukların kitapla tanışmasının önemine değinen Bilge, "Okumak, hayallerin kapısını aralar." diyerek öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.
10 Mayıs 2026 Pazar - 05:24
Erzincan’da otomobil evin bahçesine devrildi: 2 yaralı
Erzincan’da kontrolden çıkan otomobilin bir evin bahçesine devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Kaza, Gazi Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde meydana geldi. Sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği 24 AG 772 plakalı otomobil, yol kenarındaki bir evin duvarına çarptıktan sonra bahçeye devrilerek ters döndü. Kazada araçta bulunan sürücü G.C. ile yolcu C.D. araç içerisinde sıkışarak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:57
Malatya’da yağmur sonrası gökkuşağı hayran bıraktı
Malatya’da sağanak yağışın ardından açan güneşle birlikte oluşan gökkuşağı görenleri hayran bıraktı. Şehrin bazı bölgelerinde sağanak yağış etkili olurken, güneybatı kesimlerinde yağmurun ardından açan güneşle birlikte gökkuşağı oluştu. Ortaya çıkan manzara vatandaşlara adeta görsel şölen sundu.Trafikte seyir halinde olan bazı sürücüler ise gökkuşağını görüntüleyebilmek için araçlarını yol kenarına çekerek cep telefonlarıyla o anları kaydetti. Öte yandan sağanak yağışın kent genelinde bir süre daha etkili olması bekleniyor.
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:26
Akar’dan Başkan Dere’ye övgü dolu sözler
Milletvekillerinden oluşan heyetle birlikte Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere’yi ziyaret eden AK Parti Kayseri MilletvekiliHulusiAkar, "Muhsin Dere’nin tecrübesi, çevresi, kişiliği Sungurlu’nun çağ atlamasına yetecek inşallah" dedi. TBMM Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Çorum’un Sungurlu ilçesini ziyaret etti. Heyet, Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere tarafından ilçe girişinde karşılanan Akar, Sungurlu Belediyesi sosyal tesislerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Buluşmaya, Sungurlu Kaymakamı Mutlu Köksal, MHP İlçe Başkanı Etem Alaf, AK Parti İlçe Başkanı Nuh Aluç, Ocak-Parti-KAÇEP teşkilatları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri de katıldı. . Ziyarette konuşan Akar, Savunma Bakanlığı görevi süresince, bakan yardımcılığını yürüten Sungurlu Belediye Başkanı Muhsin Dere’yi ilçede yürüttüğü çalışmalar için tebrik ederek, "Muhsin Dere’nin tecrübesi, çevresi, kişiliği Sungurlu’nun çağ atlamasına yetecek inşallah. İlçede Cumhur İttifakı çerçevesinde yapılan çalışmaları da canı gönülden büyük bir gönülle izliyoruz, inşallah bunların devamını da bekliyoruz. Anadolu gerçekten her türlü övgüye, her türlü desteğe, her türlü konfora layık" dedi. Cumhur İttifakı olarak kararlılıkla çalışmaya devam etttiklerini vurgulayan Akar,"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı’nı tesis ettiler. Bu ittifak yerli ve mili. Bu ittifak azimle kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Hepimizin birinci amacı terörsüz, büyük ve güçlü Türkiye. Bunun ihyası için çalışmalarımız başarılı bir şekilde sonuçlanacak ve önümüze emin olarak, güvenle, rahat bir şekilde bakmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Açılışın ardından ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Dere ise yaptığı açıklamada, "Bakanımız, Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ortaya koymuş oldukları Cumhur İttifakı ruhunu, yerli ve milli duruşu, binlerce yıllık köklü tarihimize de atıfta bulunarak ilçe protokolümüze ve çok kıymetli hemşehrilerimize veciz bir hitapta bulundular. Başta şahsım olmak üzere bizler için yeri ve anlamı çok farklı olan Bakanımıza ve beraberinde Milletvekillerimizden oluşan değerli heyete nazik teşrifleri için şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerine yer verdi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:19
Kuryeyi polisin ‘heimlich’ manevrası kurtardı
Kayseri’de nefes borusuna cisim kaçan kuryeyi polisin ‘heimlich’ manevrası kurtardı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:17
İstanbul Valiliği: İzinsiz gösteri ve yürüyüş yapan 575 kişi gözaltına alındı
İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Kartal Meydanı’nda izinli mitinglerle kutlandığını duyurdu. Valilik, tedbir kararlarına uymayıp izinsiz gösteri yapan 575 kişinin gözaltına alındığını belirtti. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlanmasına ilişkin açıklama yaptı. İzinli mitinglerin Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Kartal Meydanı’nda coşkuyla kutlandığını belirten Valilik, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Valiliğimizce verilen izinle Kadıköy Rıhtım Meydanı ve Kartal Meydanı’nda düzenlenen mitinglerde coşkuyla kutlandı. Alınan kararlara uyarak bu özel günü hakkıyla - coşkuyla kutlayan tüm sendika, STK ve emekçilere; bununla birlikte, şehrimizin güvenliği, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için gece gündüz görev yapan polisimize teşekkür ediyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün şehrimizde huzur içinde geçirilebilmesi için alınması gereken tedbirler de daha önce kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bazı marjinal gruplar alınan tedbir kararlarını hiçe sayarak, her yıl olduğu gibi bu yılki 1 Mayıs’ta da, Emniyet birimlerimizle karşı karşıya gelmiştir. Bu gruplara İstanbul Emniyetimizin ilgili birimlerince gerekli müdahaleler yapılmıştır. Alınan tedbir kararlarına uymayan bu marjinal gruplara yapılan müdahalelerde saat 18.00 itibariyle 575 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların işlemleri, emniyet birimlerinde devam etmektedir."
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:18
Kastamonu’da yangın ihbarına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 3 yaralı
Kastamonu’da yangın ihbarına giderken takla atan itfaiye aracındaki 3 itfaiye eri yaralandı. Kaza, Merkez ilçe Kaşçılar köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çavundur köyünde yaşayan İsmail Dağlıoğlu’na ait evde yangın çıktı. Bacadan çıktığı değerlendirilen edilen yangın, evin bitişiğinde bulunan odunlara sıçradı. Yangını fark eden ev sahipleri, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine birlikte olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın ihbarı için seyir halinde olan Kastamonu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait, S.T. idaresindeki 37 EK 923 plakalı itfaiye aracı, yağış sebebiyle kayganlaşan yoldan çıkarak şarampolde takla attı. Kazada sürücü ile H.K. ile F.K. isimli itfaiye erleri yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. İtfaiye aracı vinç yardımıyla kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Öte yandan, ev yangınına köyde bulunan yangın söndürme tankıyla müdahale edildi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın söndürüldü.
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:13
Bursa’da hastanede yangın paniği
Bursa’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer ek binasının ameliyathane kısmında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, saat 18.00 sularında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer ek binasının ameliyathane bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD ve 112 ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülürken, dumanın tahliye edilmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemeler sürüyor.
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:13
Edirne’de 1 Mayıs sonrası Türk bayraklarının çöpe atılmasına tepki
Edirne’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında gerçekleştirilen kutlamaların ardından, etkinlik alanında afiş ve çeşitli materyallerle birlikte Türk bayraklarının çöpe atılması tepki çekti.
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:02
Osmaniye’de apartmanın 3’üncü katında çıkan yangın söndürüldü
Osmaniye’de bir apartmanın 3’üncü katında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, Rahime Hatun Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın 3’üncü katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.İhbar üzerine olay yerine Osmaniye Belediyesi itfaiye ekipleri ile birlikte sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Yangında dairede maddi hasar oluşurken, olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:03
Siirt’te "Siber Vatan Programı" tanıtıldı
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Aykut Aniç’in katılımıyla Siirt Üniversitesi’nde "Siber Vatan Programı" kapsamında bilgilendirme ve tanıtım programı düzenlendi. Siirt Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen programında, siber güvenlik alanında Türkiye’nin insan kaynağını güçlendirmeyi hedefleyen Siber Vatan Programı öğrencilere tanıtıldı. Programa akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, programında yaptığı konuşmada siber güvenliğin günümüz dünyasında stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, gençlerin bu alana yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Aniç, "Siber Vatan Programı ile gençlerimizin teknik bilgi ve becerilerini artırmayı, onları ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek seviyeye taşımayı hedefliyoruz" dedi. Program kapsamında katılımcılara; siber güvenlik temelleri, ağ güvenliği, etik hackerlık, zararlı yazılım analizi ve kriptoloji gibi alanlarda eğitimler verileceği aktarıldı. Ayrıca başarılı öğrencilerin siber güvenlik kamplarına katılacağı ve CTF gibi yarışmalarla pratik deneyim kazanacağı belirtildi. Yetkililer, programın üniversite öğrencileri ve yeni mezun gençler başta olmak üzere siber güvenliğe ilgi duyan herkese açık olduğunu ifade etti. Etkinlik, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:04
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 3 - Serikspor: 1
Trendyol 1. Lig’in 38. haftasında Boluspor sahasında Serikspor’u 3-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar 12. dakikada sağ kanattan Anıl’ın ceza sahası içine yaptığı ortada kaleci Bartu topu yumruklayarak uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topu önünde bulan Lev Skvortsov’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0 69. dakikada Harun Alpsoy’un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak sağ köşeden filelere gitti. 1-1 75. dakikada ceza sahası içine yapılan ortaya Doğan Can Davas voleyle topu ağlara yolladı. 2-1 90. dakikada kontratakta Deniz Yıldız, ceza sahasına girerek topu filelere gönderdi. 3-1 Stat: Bolu Atatürk Hakemler: Hakan Ülker, Kemal Mavi, Mehmet Pekmezci Boluspor: Bartu Kulbilge (Kaan Alp Dizbay dk. 76), Lucas Lima, Abdulsamet Kırım, Arda Tuğra Saygı (Emre Soykan dk. 83), Gökhan Akkan, Onur Öztonga, Doğan Can Davas, Mustafa Çaylı (Deniz Yıldız dk. 76), Harun Alpsoy (Burak Topçu dk. 89), Mario Balbudia, Temel Çakmak (Erdem Dikbasan dk. 46) Yedekler: Can Arda Yılmaz, Ensar Akbulut Teknik Direktör: Nevzat Dinçbudak Serikspor: Ender Güneş, Aleksandr Martynov, Cengiz Demir, Alan Montes, Ekrem Terzi (Gökhan Altıparmak dk. 71), Lev Skvortsov, Michal Nalepa, Emre Nefiz (Alperen Köşker dk. 71), Anıl Koç, Iliya Sadygov, Şeref Özcan Yedekler: Mehmet Demirözü, Ahmet Daniel Akyıldız, Muhammed İlham Mallayev, Berkan Çoban, Tunahan Başak, Servet Kaş Teknik Direktör: Branimir Petrovic Goller: Lev Skvortsov (dk. 12) (Serik Belediyespor), Harun Alpsoy (dk. 69), Doğan Can Davas (dk. 75), Deniz Yıldız (dk. 90) (Boluspor) Sarı kartlar: Şeref Özcan (Serik Belediyespor), Temel Çakmak, Lucas Lima (Boluspor)
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:01
Şeyh Şaban-ı Veli dualarla anıldı
Anadolu’nun dört manevi direğinden biri kabul edilen Şeyh Şaban-ı Veli, 31’inci Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası kapsamında düzenlenen programda dualarla anıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, dünyada sadece maddi sıkıntıların yaşanmadığını belirterek, "Savaşlar, saldırılar, katliamlar değil, aynı zamanda bir manevi açlık yaşıyor. İşte o manevi açlığın şifası bu topraklarda" dedi. 31’inci Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kastamonu Valiliği ile Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı iş birliğiyle, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi’nde düzenlenen anma programı başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda 1481 yılında Kastamonu’da doğup, 1569’da vefat eden Halvetiye tarikatının Şabaniyye kolunun kurucusu olan ve Anadolu’nun 4 manevi direğinden biri olarak kabul edilen Şeyh Şaban-ı Veli, dualarla anıldı. Anma programında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, "Çok kıymetli, çok ihtiyaç duyulan bir çalışmayı, ülkemiz adına, sadece ülkemiz değil, bütün dünya adına aslında tertip etmiş oluyorsunuz. Zira bu değerlerimiz, o birikimlerimiz, geçmişimizden gelen bu mirasımız sadece Kastamonu’ya ait değil, sadece Türkiye Cumhuriyeti’ne ait değil, başta gönül coğrafyamız olmak üzere bütün dünyaya şifa dağıtan, maneviyat dağıtan önemli bir merkez. Yüzlerce ismini bildiğimiz, bilemediğimiz şehitlerimiz, evliyalarımız var. Ama en büyük velilere baktığımız zaman bir köşesinde Mevlana Celalettin Rumi, diğer bir köşesinde Hacı Bektaşi Veli, diğer bir köşesinde Yunus Emremiz ve burada da Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerimiz ile Anadolu’muzun adeta manevi çelik kubbesini inşa etmiş durumdalar. Allah’ın izniyle biz onların yolundan gittiğimiz sürece, onların bize sağladığı mirası sahip çıktığımız sürece, onların himmetine bir şekilde mazhar olduğumuz sürece bize, dünyaya da hiçbir sıkıntı gelmeyecek, inşallah. Bu güzelliklerimiz, bu gücümüz bizim istiklalimize, egemenliğimize, bütün milli mücadelemiz başta olmak üzere, geçmişimizden bugüne bütün çabalarımıza bir katkı vermiş, bir manevi zenginlik vermiştir" dedi. Dünyanın şu anda manevi açlık içerisinde olduğunu söyleyen Çam, "Sadece maddi sıkıntılar yaşamıyor, savaşlar, saldırılar, katliamlar değil, aynı zamanda bir manevi açlık yaşıyor. İşte o manevi açlığın şifası bu topraklarda, buralarda. Bunların kıymetini bizim çok iyi bilmemiz, yeni yetişen nesillerimize çok iyi aktarmamız icap ediyor" diye konuştu. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çiftçi ise Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’nin hayatıyla ilgili bilgiler vererek, "Şeyh Şaban-ı Veli, 1481-1569 yılları arasında yaşamış, Halvetiye tarikatının Şabaniyye kolunun kurucusu olan bir zattır. Türbesi ziyaretçilerle dolup taşmaktadır. Türbesinin ziyareti ilk başlarda 100 bin kişiyle başladı, şu anda 500 bini geçmiş durumdadır. Yine Şaban-ı Veli hazretleri, ‘sonumuz önümüzden daha gür olacak’ sözünü söylüyor. Bu ziyaretçi akınının bir tezahürüdür" şeklinde konuştu. Program, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan hüsn-i hat sergisinin açılışıyla devam etti. Anma programının sonunda İl Müftüsü Bekir Derin tarafından yapılan dua sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu. 31. Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası, 7 gün boyunca çeşitlik etkinliklerle devam edecek.
01 Mayıs 2026 Cuma - 18:59
Trendyol Süper Lig: Çaykur Rizespor: 3 - Konyaspor: 2 (Maç sonucu)
Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Konyaspor’u 3-2 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 58. dakikada ceza sahasına derinlemesine atılan pasla buluşan Mebude’nin vuruşunda top filelerle buluştu. 2-1 65. dakikada ceza sahası dışı sol tarafından Augusto’nun şutunda top direğe çarparak ağlara gitti. 3-1 89. dakikada Eren’in sağ kanattan ceza sahasına ortasında Yhoan topu fileler gönderdi. 3-2 Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Kemal Elmas, Orhun Aydın Duran Çaykur Rizespor: Fofona, Hojer, Samet Akaydin (Emir Ortakaya dk. 81), Mocsi, Mithat, Taylan (Papanikolaou dk. 72), Augusto (Taha Şahin dk. 72), Laçi, Olawoyin (Halil Dervişoğlu dk. 81), Mebude, Sowe (Buljubasic dk. 88) Yedekler: Erdem Canpolat, Pierrot, Sagnan, Furkan Orak, Emrecan Bulut Teknik Direktör: Recep Uçar Konyaspor: Deniz, Arif, Yasir (İsmail Esat Buğa dk. 72), Uğurcan (Rayyan Baniya dk. 62), Jo Jin-Ho, Bazoer (Eren Cemali Yağmur dk. 80), Bjorlo, Olaigbe (Bardhi dk. 62), Gonçalves (Jevtovic dk. 62), Yhoan, Svendsen Yedekler: Ömer Çobanoğlu, Eren Doğan, Egemen Aydın, Ahmet Kusay Dağdevir, Ahmet Tırpancı Teknik Sormlu: Osman Demir Goller: Laçi (dk. 18), Mebude (dk. 58), Augusto (dk. 65) (Çaykur Rizespor), Jo Jin-Ho (dk. 16) (Konyaspor) Sarı kartlar: Augusto (Çaykur Rizespor), Jo Jin-Ho, Bardhi (Konyaspor)
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder