Yerel Haberler
Yozgat
Hobisi mesleği oldu
31 Ocak 2024 Çarşamba - 16:51 Hobisi mesleği oldu Yozgat’ın Yerköy ilçesinde pandemi sürecinde hobi olarak kuşlar için ahşap kafes yapan Adem Selvi, 3 yılda ilçede tanınan bir ahşap ustası haline geldi. Yerköy’de yaşayan Adem Selvi, pandemi sürecinde kuşlar için değişik motiflerde ahşap kafesler yaparak doğaya astı. Hobi olarak başladığı kafes yapımını zamanla geliştiren Selvi, kafeslere talep olunca seri üretime geçti. Kısa sürede işin tüm inceliklerini öğrenen Selvi’nin el emeği ürünleri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Evlerinde kuş besleyen vatandaşların ahşap kafeslere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Selvi, işini severek yaptığını söyledi. Pandemi sürecinde boş zamanlarını değerlendirmek için kafes yapmaya karar verdiğini belirten Selvi, kayın ağacından yaptığı kafesleri müşterilerin beğenisine sunuyor. "Zamanla bu hobim sanata ve mesleğe dönüştü" Kafeslerin işçilik ve yoğun mesai gerektirdiğini belirten Selvi, “Pandemi sürecinde boş zamanlarımda vakit geçirmek için hobi edinmeye karar verdim ve kafes yapımına yöneldim. Önceleri yaptığım kafesleri doğaya asarak bu işe başladım. Zamanla bu hobim sanata ve mesleğe dönüştü. Seri üretime başladım. İsteyen müşterilerime özel kuş kafesleri üretiyorum. Vatandaşların ilgisi yoğun oluyor, ben de onların taleplerini karşılayabilmek için çalışıyorum. Kafeslerin modeline ve işçiliğine göre de fiyatları değişiyor” dedi.
Depremzede esnaf: “ Acısını daha dün gibi yaşıyoruz”
31 Ocak 2024 Çarşamba - 12:49 Depremzede esnaf: “ Acısını daha dün gibi yaşıyoruz” Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Yozgat’a yerleşen ve iş yeri hasar gören esnaf Süleyman Torun, depremin acısını dün gibi yaşadığını söyleyerek, “Rabbim kimseye böyle acı bir daha yaşatmasın, duygularımız halen taze ve acısını daha dün gibi yaşıyoruz. Biz memleketimize geri döneceğiz, Kahramanmaraş’ı bırakmayacağız” dedi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen depremlere memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yakalanan esnaf Süleyman Torun (55), depremin acısının hafızalarındaki tazeliğini koruduğunu söyledi. Kahramanmaraş depreminin birinci yıl dönümünün yaklaştığını da belirten Torun, depremin 3. günü Yozgat’a kızının ve damadının yanına geldiklerini ve burada yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirtti. Afşin’de iş yeri hasar gördüğü için Yozgat merkezde giyim mağazası açtığını ve çalışmaya başladığını vurgulayan Torun, maddi ve manevi olarak kendilerini topladıktan sonra memleketlerine döneceklerini ifade etti. Kahramanmaraş’ı yeniden ayağa kaldıracaklarını da belirten Torun, memleket özlemi içerisinde olduklarını söyledi. “Ev başımıza yıkılıp geri kalkıyordu” Afşin ilçesinde ikinci yaşanan depremin daha etkili olduğunu, can ve mal kaybının fazlasıyla yaşandığını aktaran Torun, o anları duygu dolu ifadelerle anlattı. Torun, “Sabah depreme yakalandık, sonra öğlene kadar arabanın içinde kaldık, evimize geri döndük. Kahvaltımızı yaptık evde beklerken ikinci deprem oldu, eşimle dışarıya çıkmaya vaktimiz olmadı. Rabbim kimseye göstermesin bu acıyı. Ev başımıza yıkılıp geri kalkıyordu. Deprem durduktan sonra ancak aşağı inebildik. Afşin’de ikinci depremde hasar çok oldu, mahallemizde bir şey yoktu, binaların birçoğu ikinci depremde yıkıldı” dedi. “Depremin acısını halen yaşıyoruz” Yozgat’a depremin 3. günü geldiklerini söyleyen Torun, “Yozgat’a geldikten sonra burada giyim mağazası açtık, Afşin’deki mağazamızda hasar oluşmuştu. Evimizde bir sıkıntı yoktu çok şükür. Deprem anı çok zordu, Rabbim herkese yardım etsin, kimseye o acıyı yaşatmasın. Biz eşimle, kızımın ve damadımın yanına geldik ama bir sene sonra memleketimize gitmeyi düşünüyoruz, Kahramanmaraş’ı hiç unutmadık, orayı canlandıracağız biz oradan başka yerde yaşayamayız. İlçelerimizin hemen hemen hepsinde hasar var. Depremin yıl dönümü geldi, Rabbim kimseye bu acıyı bir daha yaşatmasın, duygularımız halen taze acısını daha dün gibi hissediyoruz. Biz memleketimize geri döneceğiz, Kahramanmaraş’ı bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
Sorgun’da Alper Gezeravcı’nın ismi kültür merkezine verildi
29 Ocak 2024 Pazartesi - 16:34 Sorgun’da Alper Gezeravcı’nın ismi kültür merkezine verildi Yozgat’ın Sorgun ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen Alper Gezeravcı Kültür Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Sorgun Belediyesi tarafından hayata geçirilen içerisinde sinema ve tiyatro salonu ile birlikte öğrenciler için çalışma salonu bulunan kültür merkezi hizmete açıldı. Sosyal belediyecilik anlayışının yanı sıra eğitime de önem veren Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, kültür merkezine Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın adının verildiğini söyledi. Sorgun Otogarı’nın ikinci katına açılan kültür merkezinde öğrenciler için oluşturulan çalışma sınıfında ücretsiz çay ve kahve ikramı sunulurken sabah 08.00’den akşam 20.00’ye kadar öğrenciler burada çalışma fırsatı buluyor. “Gençlerimize imkanlar sunuyoruz” Gezeravcı’nın yurdun dört bir köşesinde gençlere, çocuklara örnek olacağını ve gelecekte birçok Gezeravcılar çıkacağını ifade eden Ekinci, "Çocuklarımız, gençlerimiz çalıştıklarında başarılı olsun istiyor ve onlar istediği yerleri kazansın diye çalışmalar yapıyoruz, gençlerimize imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Kültür merkezi de bu amaçla yapıldı. İçinde tiyatro salonu, sinema salonu, üniversite ile lise öğrencileri ve KPSS kurslarına hazırlanan gençler için çalışma salonu bulunuyor. Buraya ilk astronotumuzun adını veriyoruz. Alper Gezeravcı’nın hem çocuklarımıza hem gençlerimize örnek olmasını temenni ediyoruz.” dedi. “Vaktimizin çoğu burada çalışarak geçiyor” 12 sınıf öğrencisi Abdülkerim Çekerek ise emeklerinden dolayı Başkan Ekinci’ye teşekkür ederek kültür merkezinde üniversite sınavına hazırlandığını söyledi. Çekerek, “Sabah 8’den akşam saat 8’e kadar kültür merkezi açık, ücretsiz çay ve kahve imkanımız da var, sessiz bir ortamda rahatça çalışabiliyoruz. Bu durumdan çok memnunuz. Vaktimizi burada çok güzel bir şekilde geçiriyoruz ve sınava kadar da bu şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.