Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Yozgat
Basketbol Yıldızlar Türkiye Yarı Finalleri Yozgat’ta başladı
24 Mart 2026 Salı - 13:50:13
Basketbol Yıldızlar Türkiye Yarı Finalleri 24-27 Mart tarihlerinde Yozgat’ta gerçekleştirilecek. Yıldız Kız 8 takım ve Yıldız Erkek 8 takım olmak üzere toplam 16 takımda toplam 200 sporcunun katıldığı yarı final yarışmalarına Adana, Ankara, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kayseri, K.K.T.C., Ordu ve Tokat’tan öğrenciler katılacak. Erkekler A Grubunda K.K.T.C. Levent Koleji, Kayseri Özel Erciyes Koleji Ortaokulu, Ankara Özel Arı Ortaokulu, Özel Kahramanmaraş Doğa Koleji Ortaokulu; B Grubunda Ted Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu, Giresun Özel Yavuz Ortaokulu, Ordu Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu, Adana Başkent Üniversitesi Özel Başkent Ortaokulu yarışıyor. Kızlar A Grubunda Erzincan Ortaokulu, Ted Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu, Tokat Fevzi Çakmak Ortaokulu, Kayseri Vali Sabahattin Çakmak Ortaokulu; B Grubunda K.K.T.C. Levent Koleji, Adana Genç İş İnsanları Derneği Ortaokulu, Ankara Özel Arı Ortaokulu, Giresun Züfer Mustafa Eriş Ortaokulu yarışacak.
24 Mart 2026 Salı - 13:48
Yozgat’ta öğrenciler trafiğe yön verdi
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, trafik güvenliğine dikkat çekmek ve çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla eğitim etkinliği düzenlendi. Sorgun Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu iş birliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı trafik eğitiminde, öğrenciler hem öğrendi hem de çevrelerine örnek oldu. Sorgun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve okul öğretmenleri gözetiminde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere yaya güvenliği ve trafik kuralları sahada anlatıldı. Trafik kurallarının sadece teoride kalmaması hedeflenen çalışmada, çocuklara yaya geçitlerinin kullanımı ve levhaların anlamları hakkında detaylı bilgiler verildi. Etkinlik kapsamında fosforlu güvenlik yelekleri giyen öğrenciler, ellerinde ‘Dur’ ve ‘Geç’ levhalarıyla yaya geçitlerinde görev aldı. Sürücülerin dikkatini çekmek için yollara çıkan minikler, yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturdu. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, araç sürücüleri de durarak öğrencilerin bu anlamlı çalışmasına destek verdi. "Uygulama mükemmel olmuş" Sürücü Murat Bozkurt "Uygulama mükemmel olmuş. Çünkü uygunsuz park yeri oluyor, uygunsuz çıkışlar oluyor. Mesela öğrenciler geliyor görmeyebiliyor. Burada 2-3 kişi bu işi yaparsa herkesin çocuğu sağlıklı bir şekilde gider gelir inşallah" dedi. "Bütün çocukların görevlendirilmesi lazım" Öğrenci velisi Mezile Genç uygulamanın her zaman olması gerektiğini belirtti. Genç, "Çocuklarımız trafik konusunda çok bilinçli değil. Bu yol hattı da çok yoğun. Her an aniden bir şey olabilir. Çocukların bilinçlenmesi açısından da güzel bir uygulama. Dikkatsiz sürücüler de var. Daha önceleri çok kazalar oluyordu. Bu sene biraz azaldı. Bütün çocukların görevlendirilmesi lazım onlar da bilinçlensin diye" ifadelerini kullandı. "Trafik kurallarını canlandırarak öğrendik" Uygulamada gönüllü olarak görev alan öğrenci Elif Cemre Ünal "Trafik kurallarını gerçeğinden öğrenmiş olduk. Canlandırarak öğrenmemizi daha da kolaylaştırdı. Doğru bilgiler öğrenmemizi sağladı. Bu görevi bize veren öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz. Sürücüler de yaya geçidinde durmamaları gerektiğini öğrenmişlerdir" şeklinde konuştu.
24 Mart 2026 Salı - 10:38
İncir uyutması, adını 2-3 saat uykuya bırakılmasından alıyor, geleneksel tadıyla sofraları süslüyor
Anadolu’nun kadim mutfak kültürüne ev sahipliği yapan Yozgat’ta, geleneksel lezzeti ‘İncir Uyutması’ sofralardaki yerini koruyor. Sadece üç malzeme ile hazırlanan ancak kıvamını alması için saatlerce uyutulan bu tatlı, hem hafifliği hem de besleyiciliği ile dikkat çekiyor. Yozgat mutfağının en özgün reçetelerinden biri olan incir uyutması, ismini hazırlık sürecindeki bekleme aşamasından alıyor. Şeker ilave edilmeden, tamamen kuru incirin doğal aromasıyla tatlanan bu lezzet, özellikle sağlıklı tatlı arayışında olanlar için ilk seçenek oluyor. Kuru incirler sıcak suda yumuşatıldıktan sonra küçük parçalara ayrılıyor. Kaynama noktasına gelmeden ısıtılan sütle birleşen incirler, bir nevi yoğurt mayalama tekniğiyle hazırlanıyor. Kaselere pay edilen karışımın üzeri örtülerek oda sıcaklığında yaklaşık 2-3 saat dinlenmeye yani uyumaya bırakılıyor. İncir uyutması, isteğe bağlı olarak üzerine serpilen ceviz içi veya tarçın ile servis edilerek damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. "İncirin kendi tadıyla yapıyorum" Yozgatlı ev hanımları, bu tatlının nesillerden nesile aktarılan bir miras olduğunu vurguluyor. Sevtap Şahap, incir uyutması tatlısının tarifini verirken püf noktalarına da değindi. Şahap, "Kaynama noktasına gelen süte, ılık suda beklettiğimiz incirleri ekleyip blenderdan geçiriyoruz. İçinde taneleri kalırsa daha güzel olur. İsteyen içine şeker de atabilir ama ben hiçbir zaman atmadım. İncirin kendi tatlısıyla yapıyorum, şeker atmaya gerek kalmıyor, yeterince tatlı oluyor. Kaynadıktan sonra kaselere koyuyoruz. Sıcakken üstünü kapatıyoruz. 2 veya 3 saat uykuya bırakıyoruz. O yüzden de adı incir uyutması" dedi. "İncirde maya özelliği olduğu için uyuduğu zaman kıvam alıyor" Şahap, "Anneannelerimizden gördüğümüz gelenek göreneğe göre devam ettiriyoruz. Sadece süt ve incirle yapılıyor. Eskinin tatlısıdır. Ramazanda, kış günleri veya canları istediği zaman yapılmış. Misafirlerimize de ikram edilir. Lokantalarda da yapılıyor, yöresel yemek olarak geçiyor. İncirin koyulaşması için süte hiçbir şey koymaya gerek yok incirde maya özelliği var. Ondan dolayı uyuduğu zaman puding yapmış gibi koyulaşıyor" ifadelerini kullandı.
23 Mart 2026 Pazartesi - 16:12
Sahipli hayvanını terk edene 108 bin TL ceza
YOZGAT (İHA) – Yozgat Valiliği tarafından sahipli hayvanını terk edenlere 108 bin 370 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi. Yozgat Valiliği, il genelinde sahipli hayvanların kuduz aşılarının yapılması ve mikroçip ile kayıt altına alınması çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçeve valilik tarafından bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, il merkezi, ilçeler ve köylerde sahipli hayvanların kuduz aşılarının yapılması ve mikroçip ile kayıt altına alınmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Yetkililer, hayvan sahiplerinin yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi konusunda uyarılarda bulundu. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Köpek sahipleri, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine 260 TL (mikroçip, pasaport ve kuduz aşı bedeli) yatırarak dilekçe (beyanname) ile başvuru yapmalıdır. Başvuru yapılan 6 aylık yaşa kadar sahipli hayvanlara kayıt altına alınarak Kuduz aşıları yapılacaktır. 6 aylık yaştan büyük köpeklere 10 bin 423 TL idari para cezası uygulandıktan sonra mikroçip takılabilecektir. Sahipli hayvanını terk edenlere ise 108 bin 370 TL idari para cezası verilecektir. Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişilere Türk Ceza Kanunu’nun 177. Maddesi uyarınca ise 6 aya kadar hapis ve adli para cezası uygulanacaktır. Kayıtlı hayvanlarınızı köy/mahalle içinde bağlı tutun, serbest bırakmayın veya terk etmeyin. Aksi durumda yasal yükümlülüklerle karşılaşabilirsiniz."
21 Kasım 2022 Pazartesi - 10:07
Özükavak beldesinde 5 kilometrelik yayla yolu kullanıma açıldı
Yozgat’ın Çekerek ilçesinde yaz aylarında Özükavak yaylasına ulaşımın rahatlıkla sağlanılması için yapılan yeni yol hizmete sunuldu.
20 Kasım 2022 Pazar - 14:47
Yozgat’ta kombi çalan hırsızlar tutuklandı
Yozgat’ta kombi çaldıkları iddiasıyla Ankara’da yakalanan 4 şüpheliden 3’ü tutuklandı.
20 Kasım 2022 Pazar - 12:41
Masal kahramanı kılığına giren öğrenciler hasta çocuklara moral verdi
Yozgat’ta Çocuk ve Yaşam Öğrenci Topluğu üyesi öğrenciler, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Yozgat Şehir Hastanesi Çocuk Servisi ve polikliniklerinde tedavi olan çocuklara giydikleri renkli kostümlerle moral verdi.
20 Kasım 2022 Pazar - 12:41
Sürüler için tongurdak ve çan yapıp ülke geneline gönderiyor
Yozgat’ta yaşayan 62 yaşındaki İsmail Kuraner, merada otlayan küçük ve büyükbaş hayvanların kaybolmalarını önlemek ve çobanın sürüyü kontrol etmesini sağlaması amacıyla kullanılan tongurdak ve çan yaparak yurdun birçok iline gönderiyor.
18 Kasım 2022 Cuma - 15:37
Patlayan trafo paniğe neden oldu, 26 kişi dumandan etkilendi
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bir apartmanın bodrum katında patlayan elektrik trafosu paniğe neden oldu, apartmanda bulunan 26 kişi dumandan etkilendi.
18 Kasım 2022 Cuma - 12:25
Teknik direktör Avcu, “Bu şehrin hikayesine dokunmak istiyorum”
Öncelikli hedeflerinin Yozgat Belediyesi Bozokspor’u üst liglere taşımak olduğunu söyleyen Teknik Direktör Adnan Avcu, “Benim kariyer anlamında buradan çok güzel yerlere gitmek gibi bir hedefim var.
18 Kasım 2022 Cuma - 10:50
Motosiklet tutkunu köpek yollarda
Yozgat’ta sahibinin yanından bir an olsun ayrılmayan ve sadakati ile dikkat çeken köpeğin motosiklet tutkusu da görenleri hayrete düşürüyor.
17 Kasım 2022 Perşembe - 17:08
Sonbahar yaprakları toplanıp gübreye dönüştürülüyor
Sorgun Belediyesi sonbahar mevsiminde dökülen yaprak ve kuruyan ağaç dallarını toplayarak doğal gübre yapımında kullanıyor.
17 Kasım 2022 Perşembe - 17:08
İl Emniyet Müdürü Süzgün, “Uyuşturucuya sıfır tolerans”
Yozgat’a atanarak İl Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Kenan Şaban Süzgün, bağımlılıkla mücadelenin önemine değinerek uyuşturucu ile mücadeleye sıfır tolerans anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
16 Kasım 2022 Çarşamba - 20:17
Bölgesel Kros Ligi 1. Kademe yarışları Yozgat’ta tamamlandı
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Yozgat’ta düzenlenen Bölgesel Kros Ligi 1’inci Kademe Yarışları tamamlandı.
16 Kasım 2022 Çarşamba - 14:18
Yozgat Belediyesi Bozokspor, Develigücüspor hazırlıklarını sürdürüyor
Bölgesel Amatör Lig 6.
16 Kasım 2022 Çarşamba - 13:11
Alparslan Türkeş Parkı hizmete açıldı
Akdağmadeni Belediyesi’nin her mahalleye bir sosyal tesis hedefiyle başlatmış olduğu çalışmalar doğrultusunda Alparslan Türkeş Parkı tamamlanarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder