Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Yozgat
Kaynak suyunda yetişiyor, vatandaş taze taze alıp gidiyor
16 Nisan 2026 Perşembe - 10:15:51
Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde belediye tarafından işletilen alabalık tesisi, hem ilçe sakinlerinin hem de çevre yerleşim yerlerinden gelen vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Sürekli akış halinde olan soğuk ve tatlı kaynak suyunda yetiştirilen alabalıklar, taze olarak vatandaşlara sunuluyor. Tesiste yetiştirilen alabalıklar doğal kaynak suyunda büyütülürken balıkların beslenmesi için günlük ortalama 25-30 kilogram yem veriliyor. Sürekli tatlı su sirkülasyonu bulunan havuzlarda yetişen balıklar, yaklaşık 350-400 gram ağırlığa ulaştığında satışa sunuluyor. Vatandaşlara temizlenerek verilen alabalıkların kilogramı ise 300 liradan satılıyor. Tesise gelen vatandaşlar balıkları yerinde görerek satın alabiliyor. Yoldan geçen birçok kişi de tesise uğrayarak taze alabalık alıp yoluna devam ediyor. "Canımız istediği zaman taptaze balık alıp gidiyoruz" Eşiyle birlikte balık almaya gelen vatandaşlardan Nasır Alıcıoğlu, tesiste yetiştirilen balıkların lezzetinden memnun olduklarını belirterek, "Bugün gezme amaçlı hanımımla böyle bir balık alalım dedik. Yemek için geldik. Buranın balıklarını çok seviyorlar. Tat oranı çok yüksek Çayıralan’daki balıkların. Böyle bir tesisimizin olmasından tabii ki biz de gurur duyuyoruz. Canımız istediği zaman taptaze canlı balık alıp gidiyoruz buradan. Eskiden böyle bir düzen yoktu, şimdi çok iyi" dedi. "Buranın balıkları çok güzel" Uzunlu kasabasından geldiğini söyleyen Ahmet Karakurt ise "Uzunlu kasabasından balık almaya geldik. Hem gezmek hem de torunumu gezdirmek istedik. Çocuğumuz gezmeyi çok seviyor. Balıkları da görmek istiyor. Buranın durumunu bildiğimiz için geldik. Hem balık alıp hem de gezip gitmeyi düşünüyoruz. İyi bir yer burası, balıkları çok güzel" diye konuştu. "Aylık yaklaşık 1 ton üretim yapıyoruz" Çayıralan Belediye Başkanı Ahmet Kaygısız da ilçede geçmişte yapılan alabalık yetiştiriciliğinin bir süre durduğunu, yeniden canlandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Kaygısız, "Yaklaşık yirmi yıl önce ilçemizde alabalık faaliyetleri yürütülüyordu fakat zamanla ekonomik şartlardan dolayı durdu. Biz de yeniden canlandıralım istedik. İlk etapta üç havuzla başladık. Talep artınca üretim de arttı. Kaynak suyumuzdan çıkan ve içme suyu hattından dışarı giden suyu değerlendirmiş olduk. Şu anda aylık yaklaşık bir ton üretim yapıyoruz ve pazar sıkıntısı yaşamıyoruz" dedi. Çevre ilçelerden de talep olduğunu belirten Kaygısız, Sarıkaya, Çandır ve Boğazlıyan gibi ilçelere haftanın belirli günlerinde canlı alabalık götürerek vatandaşların bu üründen faydalanmasını sağladıklarını ifade etti. Ayrıca ilerleyen süreçte yavru alabalık üretimi üzerine de yeni bir proje planladıklarını sözlerine ekledi.
16 Nisan 2026 Perşembe - 10:01
Kaynak suyunda yetişiyor, vatandaş taze taze alıp gidiyor
Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde belediye tarafından işletilen alabalık tesisi, hem ilçe sakinlerinin hem de çevre yerleşim yerlerinden gelen vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Sürekli akış halinde olan soğuk ve tatlı kaynak suyunda yetiştirilen alabalıklar, taze olarak vatandaşlara sunuluyor. Tesiste yetiştirilen alabalıklar doğal kaynak suyunda büyütülürken balıkların beslenmesi için günlük ortalama 25-30 kilogram yem veriliyor. Sürekli tatlı su sirkülasyonu bulunan havuzlarda yetişen balıklar, yaklaşık 350-400 gram ağırlığa ulaştığında satışa sunuluyor. Vatandaşlara temizlenerek verilen alabalıkların kilogramı ise 300 liradan satılıyor. Tesise gelen vatandaşlar balıkları yerinde görerek satın alabiliyor. Yoldan geçen birçok kişi de tesise uğrayarak taze alabalık alıp yoluna devam ediyor. "Canımız istediği zaman taptaze balık alıp gidiyoruz" Eşiyle birlikte balık almaya gelen vatandaşlardan Nasır Alıcıoğlu, tesiste yetiştirilen balıkların lezzetinden memnun olduklarını belirterek, "Bugün gezme amaçlı hanımımla böyle bir balık alalım dedik. Yemek için geldik. Buranın balıklarını çok seviyorlar. Tat oranı çok yüksek Çayıralan’daki balıkların. Böyle bir tesisimizin olmasından tabii ki biz de gurur duyuyoruz. Canımız istediği zaman taptaze canlı balık alıp gidiyoruz buradan. Eskiden böyle bir düzen yoktu, şimdi çok iyi" dedi. "Buranın balıkları çok güzel" Uzunlu kasabasından geldiğini söyleyen Ahmet Karakurt ise tesise hem gezmek hem de balık almak için geldiklerini ifade ederek, "Uzunlu kasabasından balık almaya geldik. Hem gezmek hem de torunumu gezdirmek istedik. Çocuğumuz gezmeyi çok seviyor. Balıkları da görmek istiyor. Buranın durumunu bildiğimiz için geldik. Hem balık alıp hem de gezip gitmeyi düşünüyoruz. İyi bir yer burası, balıkları çok güzel" diye konuştu. "Aylık yaklaşık 1 ton üretim yapıyoruz" Çayıralan Belediye Başkanı Ahmet Kaygısız da ilçede geçmişte yapılan alabalık yetiştiriciliğinin bir süre durduğunu, yeniden canlandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Kaygısız, "Yaklaşık yirmi yıl önce ilçemizde alabalık faaliyetleri yürütülüyordu fakat zamanla ekonomik şartlardan dolayı durdu. Biz de yeniden canlandıralım istedik. İlk etapta üç havuzla başladık. Talep artınca üretim de arttı. Kaynak suyumuzdan çıkan ve içme suyu hattından dışarı giden suyu değerlendirmiş olduk. Şu anda aylık yaklaşık bir ton üretim yapıyoruz ve pazar sıkıntısı yaşamıyoruz" dedi. Çevre ilçelerden de talep olduğunu belirten Kaygısız, Sarıkaya, Çandır ve Boğazlıyan gibi ilçelere haftanın belirli günlerinde canlı alabalık götürerek vatandaşların bu üründen faydalanmasını sağladıklarını ifade etti. Ayrıca ilerleyen süreçte yavru alabalık üretimi üzerine de yeni bir proje planladıklarını sözlerine ekledi.
15 Nisan 2026 Çarşamba - 16:23
Akdağmadeni Belediyesi çevreci yatırımlarla geleceğe temiz çevre bırakacak
Akdağmadeni Belediyesi doğaya saygılı, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir ilçe hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Akdağmadeni Belediyesi’nce hayata geçirilen projelerle ilçenin geleceği güvence altına alırken doğal kaynakları koruyarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması amaçlanıyor. 24 bin metrekare alana kurulmuş olan Güneş Enerji Santrali sayesinde Akdağmadeni Belediyesi, kendi enerjisini kendi üreten belediye konumuna geldi. 1.3 Megawatt gücünde olan Güneş Enerji Santrali ile enerji kaynakları verimli şekilde kullanılırken yüksek enerji maliyetlerini azaltması amacıyla da ikinci santralin kurulması çalışmaları başlatıldı. İlçede 25 bin metrekare alanda inşa edilen Atık Su Artıma Tesisi ile ilçede oluşan atık sular, doğaya zarar vermeden arıtılırken su kaynakları da koruma altına alınıyor. Atık Su Arıtma Tesisinde inşa aşaması yüzde 95 oranına ulaşırken ekosistemin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması planlanıyor. Lisanslı Sıfır Atık Tesisi ise Yozgat çevresinde tek olma özelliğiyle kâğıt, karton, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve cıva içeren atık, akümülatör, atık ilaç, bitkisel atık yağlar ve ömrünü tamamlamış lastikler atık merkezinde toplanıyor ve yeniden üretim sürecine kazandırılıyor. Yer Altı Çöp Konteyner Sistemi ile kötü koku ve görüntü kirliliği ortadan kaldırılırken daha temiz ve düzenli bir şehir görünümü ile modernliğin yanı sıra insan sağlığı da önemseniyor. Katı atıklar Yozgat İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birliği (YOKAB)’a sevk edilerek ilçede vahşi depolama bitiriliyor. Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, çevreci yatırımlarla Akdağmadeni’nde sürdürülebilir bir hayat inşa etmeye ve doğaya duyarlı projeler üretmeye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.
15 Nisan 2026 Çarşamba - 16:16
Motosiklet tutkunları Çamlık Milli Parkı’nda buluştu
Yozgat’ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bir araya gelen motosiklet tutkunları, şehrin doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir sürüş gerçekleştirdi. Valilik binası önünden hareket eden onlarca motosikletli, Türkiye’nin ilk milli parkı olma özelliğini taşıyan Yozgat Çamlık Milli Parkı’na kadar konvoy ile ilerledi. Turizm Haftası etkinlikleri Yozgat Valiliği önünde kurulan kortej ile başladı. Çevredeki vatandaşların da ilgi gösterdiği törende motor sesleri şehir merkezinde yankılandı. Güvenlik önlemleri eşliğinde harekete geçen konvoy, şehir merkezini boydan boya geçerek rotasını doğa harikası Çamlık Milli Parkı’na çevirdi. Çamlık Milli Parkta konuşma yapan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan "Yozgat; tarım kenti, sanayi kenti olurken bir yandan da turizm kenti olmaya da adım adım yürüyor. Bu tür faaliyetler ilimizin tanıtımı ilimizin anlatımı açısından son derece önemli. İnşallah altyapıda, tarımda, sanayide aldığımız yolu turizmde de hep beraber kat edeceğiz" dedi. Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi motorculuğun farklı özelliklerini göstermek ve Yozgat’ın turistik güzelliklerini ön plana çıkarmak amacıyla etkinliğin düzenlendiğini söyledi. Çiftçi, "Yaptığımız turla Türkiye’nin ilk milli parkı olan Çamlık’ımızı ön plana çıkarıp tanıtmak istedik. Hafta boyunca etkinliklerimiz olacak. Turizmin bileşenlerini, otellerimizi ziyaret edeceğiz. Diğer kurumlarımızla ortak çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.
23 Mayıs 2020 Cumartesi - 14:05
Yozgat sessizliğe büründü
Korona virüs tedbirleri kapsamında 4 gün sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasının birinci gününde kısıtlamanın ilk defa uygulandığı iller arasında yer alan Yozgat’ta da cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.
23 Mayıs 2020 Cumartesi - 11:13
Yozgat’ta gözetim süreleri dolan 205 kişi memleketlerine uğurlandı
Korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Kuveyt’ten Yozgat’a getirilerek gözetim altına alınan 248 Türk işçiden 205’i bayram öncesinde evlerine gönderildi.
23 Mayıs 2020 Cumartesi - 02:37
Yozgat’a Mayıs ayında kar yağdı
Yozgat’ta akşam saatlerinde başlayan yağmur yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı.
22 Mayıs 2020 Cuma - 12:25
Yozgat’ta 75 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
Yozgat’ta uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi, farklı illerden getirdikleri 75 adet uyuşturucu hap ile yakalandı.
21 Mayıs 2020 Perşembe - 16:40
Yozgat’ta 2 şehit annesinden Milli Dayanışma kampanyasına destek
Yozgat’ta 71 yaşındaki 2 şehit annesi Fatma Güneş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na 2 bin lira bağışta bulundu.
21 Mayıs 2020 Perşembe - 13:12
Kablo hırsızları jandarma ekiplerince yakalandı
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde, trafodan kablo çaldıkları belirlenen 2 kişi, jandarma ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı.
21 Mayıs 2020 Perşembe - 12:50
Akdağmadeni ormanları güzelliğiyle büyülüyor
Bozkırın ortasında yer alan yeşil ile mavinin buluştuğu Akdağmadeni ormanları, eşsiz doğal güzellikleri ile kendisine hayran bırakıyor.
20 Mayıs 2020 Çarşamba - 12:37
Doğada kendiliğinden yetişen efelik otu sofraların vazgeçilmezi oldu
Yozgat’ta bahar mevsimi ile doğada kendiliğinden yetişen ve şifa kaynağı olarak da gösterilen efelik otunu vatandaşlar büyük bir titizlikle topluyor.
19 Mayıs 2020 Salı - 23:51
Yozgat polisi 19.19’da İstiklal Marşı’nı okudu
Yozgat’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saat 19.
19 Mayıs 2020 Salı - 20:58
Yozgat’ta karantinadaki vatandaşlar İstiklal Marşı’nı pencereden okudu
Yozgat’ta korona virüs tedbirleri kapsamında karantinada bulunan vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla pencerelerden İstiklal Marşı’nı okudu.
19 Mayıs 2020 Salı - 11:04
Yozgat’ta 19 Mayıs, sosyal mesafeli ve maskeli kutlandı
Yozgat’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101.
18 Mayıs 2020 Pazartesi - 13:50
Ömrü sadece 15 gün, güzelliği ise ömre bedel
Yozgat’ın Cehrilik bölgesinde doğada kendiliğinden yetişen ve her yıl sadece Mayıs ayında açan, ömrü ise sadece 15 gün olan Cehrilik Laleleri yüzünü gösterdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder