Yerel Haberler
Yozgat
İç Anadolu Gazeteciler Cemiyet Başkanları Yozgat'ta Buluşuyor
07 Nisan 2016 Perşembe - 08:31 İç Anadolu Gazeteciler Cemiyet Başkanları Yozgat'ta Buluşuyor İç Anadolu yerel medya toplantısı, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti’nin işbirliği ile 9 Nisan cumartesi günü saat 09:30’da Yozgat’ta düzenlenecek.Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı , “Orta Anadolu basınının kalbi 9 Nisanda Yozgat’ta atacak. Çözüm bekleyen bütün sorunlarımızı değerli meslektaşlarımızla paylaşacağız “dedi. Galata Çamlık otelinde düzenlenecek toplantıya TGK kurucu başkanlarından ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu genel başkan vekili ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar, Basın İlan Kurumu yönetim kurulu üyesi Mustafa Arslan ve Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Şevket Erzen konuşmacı olarak katılacak.Toplantı programına ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapan Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ömer Ertuğrul, Yozgat’ta bölgesel anlamda ilk kez düzenlenecek toplantıda meslek içi sorunlarını ele alınıp değerlendirileceğini söyledi. İç Anadolu yerel medya toplantısına İç Anadolu Gazeteciler Federasyonuna üye İç Anadolu’daki Gazeteciler Cemiyetleri başkanlarının yanı sıra Yozgat merkez ve ilçelerdeki gazete sahipleri ile medya çalışanlarının davetli olduğunu ifade eden YGC Başkan Yardımcısı Ömer Ertuğrul, “Yozgatlı meslektaşlarımızın Orta Anadolu gazetecileri ile buluşacağı bu toplantıda yerel basının en önemli sorunları masaya yatırılarak çözüm alternatifleri aranacak. Meslektaşlarımızın sorunlarla ilgili soruları da oturum yöneticileri ve konuşmacılar tarafından yanıtlanacak” dedi.Toplantı nedeniyle Yozgat’a çevre il ve ilçelerden gelecek gazetecilere 9 Nisan Cumartesi günü de şehrin tanıtımıyla ilgili özel bir program düzenlendiğini ifade eden Ertuğrul, “Toplantı sonrası otobüsle şehir turu yapacağımız konuk meslektaşlarımızı önce Şahin tepesine götüreceğiz. Konuklarımızı daha sonra Yozgat müzesi, Çapanoğlu Büyük Camii, Fatih Camii, Hayri İnal Konağı ve Bilal Şahin külliyesini gezdireceğiz. Yozgat Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız” diye konuştu.YGC İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul, toplantıya katılacak cemiyet yöneticisi konuk gazetecilerin isimlerini şöyle sıraladı, “Adem Alemdar ve Lokman Koyuncuoğlu -Konya, Ali Südeman-Aksaray, Ali Oruç-Ankara Yönetim Kurulu üyesi, Özgün Hantar ve Ethem Yenigürbüz-Çankırı, Şevket Gürbüz-Çorum, Hüseyin Oğuz-Karaman, Mehmet Emin Turpcu-Kırşehir, Cengiz Selci-Kırıkkale, Üstün Tuncer -Kayseri, Alpaslan Başaran-Niğde, İsmet Ünver -Bor, Osman Koca-Nevşehir ve Fikret Ünsal- Sivas”
Yozgat'ta Yanan Hurda Dolu Ev Güçlükle Söndürüldü
06 Nisan 2016 Çarşamba - 00:53 Yozgat'ta Yanan Hurda Dolu Ev Güçlükle Söndürüldü Yozgat’ta içerisinde atık plastik ve kağıtların bulunduğu hurda dolu evde çıkan yangın güçlükle söndürüldü.Yangın akşam saat 21:30 sıralarında Aşağı Nohutlu Mahallesi Hüzni Sokakta Orhan Özer’e ait evde çıktı. Edinilen bilgiye göre annesi 85 yaşındaki Meliha Özer ve yeğeni ile birlikte yaşayan Orhan Özer (55), atık plastik, kağıt başta olmak üzere hurda ile doldurduğu evinde belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.Komşuların durumu bildirmesi üzerine evden çıkan Özer ailesi durumu itfaiyeye bildirdi. Plastik ve atık kağıtların tutuşmasıyla birlikte yangın bir anda büyüyünce, evin bitişindeki 5 katlı binadaki vatandaşlar tahliye edildi.Olay yerine gelen itfaiye ekipler yangına müdahale etti. Yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonunda yangın kontrol altına alınabildi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar’da yangın mahalline gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.Yanan evin çöp ev olduğu iddia edilirken, bazı vatandaşlar, “Ev sahibi burada plastik atıklar, atık kağıt ve hurda topluyordu. Yangın çıktığını duyunca bizde dışarı çıktık. İtfaiye söndürmeye çalışıyor” dedi.Ev sahiplerinden 85 yaşındaki Meliha Özer, yakınları tarafından araca bindirilip yakınlarının evine götürüldü. Mahalle sakinleri meraklı gözlerle uzun süren söndürme çalışmalarını izlerken, iki küçük çocuk ise bir muhabir gibi söndürme çalışmalarını cep telefonlarına kaydetmeye çalıştı. Çocuklar aynı evde daha önce de yangın çıktığını ve evin çöp ev olmasından dolayı etrafa koku yaydığını söyledi.
Yozgat'ta Lise Öğrencilerinin Yüzde 74'ü Akıllı Telefon Kullanıyor
05 Nisan 2016 Salı - 18:23 Yozgat'ta Lise Öğrencilerinin Yüzde 74'ü Akıllı Telefon Kullanıyor Yozgat Emniyet Müdürlüğü internet kullanımına yönelik liselerde 6 bin öğrenci üzerinde yaptığı ankette, öğrencilerin yüzde 74’ü akıllı telefon kullandığı, öğrencilerin yüzde 60’ının internete telefon üzerinden bağlandığı, yüzde 50’sinin ise plansız bir şekilde internet kullandığı ortaya çıktı.Yozgat Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaygınlaşan internet kullanımına yönelik, internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele etmek adına planladığı proje kapsamında Yozgat merkezde bulunan 16 Lisede 6 bin öğrenci üzerinde internet kullanımı anketi yaptı. 9, 10, ve 11’inci sınıflarda 6 bin öğrenci üzerinde yapılan anket değerlendirmesinde öğrencinin yüzde 74’ünün akıllı telefon kullandığı, öğrencilerin yüzde 60’ının internete cep telefonun üzerinden bağlandığı, yüzde 50 sinin plansız bir şekilde internet kullandığı ortaya çıktı.Emniyet müdürlüğü ekipleri anket sonuçları ile birlikte öğrencilerin interneti bilinçli kullanmaları, sosyal medya hesapları üzerinden gelebilecek tehlikelere karşı korunma yöntemleri ve internet üzerinde herhangi bir sorunla karşılaştıklarında neler yapılması gerektiği, akıllı telefon güvenliğinin nasıl sağlanabileceği gibi konularda farkındalık oluşturularak internetin bilinçli kullanımına yönelik, broşür dağıtarak öğrencileri bilgilendirdi.
Yozgat Şehitler Fen Lisesi YGS'de Türkiye 93'üncüsü Olan Öğrencisini Ödüllendirdi
05 Nisan 2016 Salı - 17:19 Yozgat Şehitler Fen Lisesi YGS'de Türkiye 93'üncüsü Olan Öğrencisini Ödüllendirdi Yozgat Şehitler Fen Lisesi Okul Aile Birliği, YGS’de Türkiye 93’üncüsü ve Yozgat ikincisi olan Rümeysa Gülsüm Lale’yi plaket ve altın ile ödüllendirdi.Yozgat Şehitler Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Alp Doğan, okullarının YGS’de büyük bir başarı gösterdiğini belirterek, “Okulumuz öğrencilerinden Rümeysa Gülsüm Lale, Türkiye genelinde ilk yüz içerisinde yer almış ve Yozgat ikincisi olmuştur. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.Başarının ödüllendirilmesi gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Doğan, “Bizde okul aile birliği başkan ve üyeleri olarak öğrencimizi ödüllendirmek istedik. Kendisine bir plaket ve çeşitli hediyelerimiz oldu. Bize bu gururu yaşatan öğrencimize, öğretmenlerimize, okul müdürümüze ve velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin potansiyeli, okulumuzun kalitesi başarıyı da beraberinde getirmiştir. İnşallah bundan sonra da bu başarı artarak devam edecektir” diye konuştu.Şehitler Fen Lisesi Müdürü Fatih Başkal’da öğrenci Rümeysa Gülsüm Lale’yi tebrik ederek, “Okulum YGS’de büyük bir başarı göstermiştir. Türkiye geneli ilk 10 binde okulumuzda 18 öğrenci, ilk 20 binde ise 32 öğrencimiz yer aldı. YGS puan ortalamamız ise 402 puandır” şeklinde konuştu.YGS’de Türkiye 93’üncüsü olan Rümeysa Gülsüm Lale, düzenli çalışma ile bu başarıyı elde ettiğini belirterek, hedefinin Tıp okumak olduğunu söyledi.
Yozgat'tan Avrupa'ya Balık İhracı
05 Nisan 2016 Salı - 17:01 Yozgat'tan Avrupa'ya Balık İhracı Yozgat il genelinde bulunan 35 gölet ve barajda bin 731 ton alabalık 2 bin 300 tonda gümüş ve sazan balığı üretimi gerçekleştiriliyor.İç Anadolu’un bozkırında yer alan Yozgat’tan, İspanya , Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerine gümüş balığı, Irak,Sudan, Ürdün ve İran gibi ülkelere ise Sazan ihraç ediliyor.Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ın deniz kıyısı olmamasına rağmen balıkçılığın her geçen yıl biraz daha önem kazandığını söyledi. Üretilen balıkların Avrupa ve Arap ülkelerine ihracatının yapıldığını ifade eden Özdemir, “ Yozgat’ta bulunan 35 adet gölet ve baraj da balık üretimi yapılmaktadır. Avcılıkla 2 bin ton balık üretimi yapılıyor. Yıllık 800 ton üretimi gerçekleştirilen gümüş balığı İtalya, Yunanistan, İspanya gibi ülkelere ihraç ediliyor. Sazan balığı ise İran, Irak, Ürdün gibi Arap ülkelerine ihracatı yapılıyor” dedi. Yıllık bin 731 ton l alabalık üretiminin gerçekleştirildiğini ifade eden Özdemir, “ Alabalıkta bu rakam 3 bin tona çıkacak ve önümüzdeki yıllarda daha çok üretimimiz olacak. Yıl boyunca 4 bin ton üretimimiz alabalık ve diğer türleri üretilmektedir. Alabalık yurt içinde tüketiliyor. Diğer sazan, gümüş balığı da direk yurt dışına ihraç yapılıyor. Denizimiz yok Yozgat’ta ama buna rağmen balığımız çok. Yozgat artık balıkçılıkta söz sahibi olacak ”diye konuştu.Yozgat’ın Çekerek Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Dursun Uslu ise , 40-50 civarında balıkçının geçimini balık tutarak sağladığını ifade ederek, “Çekerek Süreyya Bey Barajında sazan ve çay balığı çıkıyor. Bu balık Irak’a ihraç ediliyor. Bizim buradaki, sorunumuz balık tutan kişi bulamıyoruz. Burada bir kurs açılırsa güzel olur” diye konuştu.
AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Hamza Kaya:
05 Nisan 2016 Salı - 16:40 AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Hamza Kaya: AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Hamza Kaya, Boğazlıyan’ın AK Parti ile hizmet almaya başladığını belirterek, AK Partili Boğazlıyan belediye başkanı ile ilçedeki hizmet açığını kapatacaklarını söyledi.AK Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Hamza Kaya, Boğazlıyan ve beldelerinde belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra AK Parti İlçe Teşkilatı olarak Boğazlıyan’ın yeni yatırımlardan istifade etmesi için başta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Yozgat Milletvekillerinin büyük desteğini gördüklerini belirterek, "Boğazlıyan ilçemiz Yozgat’a ayrılan yatırım ödeneğinden aslan payını almıştı, almaya da devam edecektir. Bu yatırımlarla Boğazlıyanlı hemşehrilerim ayrıcalık yaşarken, bizler de sayın Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemizi ziyaret etmelerinin ayrıcalığını yaşıyoruz" dedi.Boğazlıyan’ın, AK Parti Hükümetleri dönemlerinde yeterince istifade edemediğini dile getiren Kaya, bunun telafisini Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal döneminde gidermenin gayreti içerisinde olduklarını ve bunda da büyük mesafelerin alındığını vurgulayan Kaya, “AK Parti İlçe Başkanı olarak, tüm hedeflere ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. AK Parti olarak Boğazlıyan Belediyesini ilçe teşkilatı olarak kazanmanın ayrıca sevincini yaşıyoruz. Daha iki yıl öncesinden suları akmayan bir Boğazlıyan konuşulurken, bugün 100 yıllık su sorununun çözüldüğünü konuşuyoruz. Daha dün viraneye dönen eski sanayi sitesinden, bir yıl sonra bitirilecek kentsel dönüşüm probleminden bahsediyoruz. Başkanımız Hamdi Erdal’ın göreve başladığı günden itibaren Boğazlıyan ilçemize sanki sihirli bir değnek dokunmuş gibi, hedeflerine bir bir ulaşıyor. Böylesi hizmet ve yatırım kapılarının açılmasının baş mimarı kuşkusuz başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ayrıca, Boğazlıyan’a daha ayrıcalıklı bakan Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ ve Yozgat Milletvekillerimiz Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer ile İl Başkanımız s Harun Lekesiz’in bu hizmetlerde büyük pay sahibidir, kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal:
05 Nisan 2016 Salı - 16:40 Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal: Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, iki yılda Boğazlıyan’ın yüzyıllık hayalini gerçeğe dönüştürecek projelere imza attıklarını söyledi.Boğazlıyan İlçe Belediye Başkanı Hamdi Erdal, bir basın toplantısı düzenleyerek iki yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Az zamanda çok iş yapmanın ve verdikleri sözleri kısa sürede gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Erdal, “Son üç yılda da, belediyecilik hizmetlerinin yanında, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş, yaşanılabilir bir şehir bırakmanın gayreti içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.2014 Nisan ayından itibaren Boğazlıyan’da içme suyu başta olmak üzere, kentsel dönüşüm, çevre düzenlemesi, park çalışmalarını hemen başlatıp şehri adeta şantiyeye çevirdiklerini aktaran Erdal, "Sosyal ve kültürel çalışmalarda büyük mesafeler aldık. Boğazlıyan’ımız şimdiden bölgenin parlayan yıldızı haline geldi. Amacım, sorunsuz, yaşanabilir bir şehir oluşturmak. Böylece sadece Boğazlıyan’a değil tüm bölgeye her açıdan fayda sağlayacağız. 4 Nisan 2014 tarihinde mazbatamızı alıp göreve resmen başladığımız günden itibaren tüm mesaimizi Boğazlıyan’ımızın en acil sorunlarından başlayarak çözmeye çalıştık. Gecemizi gündüzümüze katarak, 2 yıl içerisinde, seçim öncesinde vermiş olduğumuz ve kimilerine göre hayal olarak nitelendirilen büyük projelere tek tek hayatiyet kazandırdık. İlçemizin 100 yıllık su sorununu çözdük. Kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdik. Belediye binası ve sosyal tesislerin yan ısıra, konut ve işyerlerinin bulunduğu modern yapıdaki binalar, 2017 yılı içerisinde tamamlanmış olacak. Buradan da bizlere desteklerini esirgemeyen ve her fırsatta ilçemize kadar gelerek incelemelerde bulunan TOKİ Başkanımız M. Ergün Turan’a teşekkür ediyorum. İnşallah TOKİ yatırımlarımız da bunlarla kalmayacak, ilçemize yeni yatırımlara kavuşturacaktır. Park ve bahçeler konusunda en fakir ilçelerden birisi olan Boğazlıyan’ımızı belediye imkanlarımız ve hayırsever iş adamlarımızın da destekleriyle neredeyse tüm mahallelerimizi park ve oyun gruplarıyla süsleyip onların hizmetlerine sunduk. Bu sayı bizim için yeterli olmadığını biliyoruz. İnşallah geride kalan 3 yıllık süre içerisinde uygun bulduğumuz her bölgeyi parklarla donatacağız” şeklinde konuştu.
Akdağmadeni Belediyesi Yeşillendirme Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor
04 Nisan 2016 Pazartesi - 17:25 Akdağmadeni Belediyesi Yeşillendirme Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, göreve geldikleri günden bu yan 268 bin metrekare alan yeşillendirdi.Akdağmadeni belediyesi ilçede yeşillendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte belediye ekipleri 2 bin adet çeşitli türlerde fidanı toprakla buluşturdu.Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, her yıl gerçekleştirdikleri ağaç dikimi ve çevre düzenleme çalışmalarıyla birlikte ilçenin standartlarını yükseltmeye devam ettiklerini söyledi.Akdağmadeni’nin yeşil dokusunu korumak ve güçlendirmek için büyük çaba harcadıklarını vurgulayan Başkan Daştan, “İlçemizin doğal yapısının bozulmaması ve korunması için yapılan çalışmalar neticesinde Kadıpınarı yolu düzenlemesi, yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir. Bununla birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemizde yeşil alanların korunması, çimlendirilmesi çalışmaları aralıksız sürmektedir. 750 adet mavi ladin, toplamda bin 250 adet topak akasya, çınar, akça ağaç, kurt bağrı ve çeşitli türdeki çalı türlerinin dikimiyle ilkbaharı karşıladığımız bu günlerde ilçemize toplamda 2 bin ağaç dikimi yaptık. Bundan sonra ilçemizin yeşillendirilmesi ve yeşilin korunması yönünde çalışmalarımız sürecek.” diye konuştu.