Yerel Haberler
Yozgat
Şehit Ateşi Yozgat'a DÜştü
08 Mart 2016 Salı - 18:55 Şehit Ateşi Yozgat'a DÜştü Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi Muzaffer Tufaner’in (43) acı haberi Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Saray köydeki baba ocağına ulaştı.Şırnak’ın İdil ilçesinde güvenlik güçlerinin operasyonları devam ederken bugün Turgut Özal Mahallesi’nde çıkan çatışmada 2 özel harekatçı polis memuru şehit oldu, 6 polis yaralandı. Şehit olan polis memurlarından Muzaffer Tufaner’in şehit olduğu haberi Yerköy ilçesine bağlı Saray köyündeki ailesine ulaştırıldı. Aileye şehit haberini vermeye gelen Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu haberi vermekte oldukça zorlandı. Haberi alan amcası Salih Tufaner ise baygınlık geçirince ambulansa alınarak müdahale edildi. Kalabalığı görünce dışarı çıkan ve güçlükle eve götürülen baba Ali Tufaner ve anne Ayten Tufaner’e acı haber evde verildi. Haberin verilmesinden sonra şehidin baba evi bayraklarla donatıldı.Şehit haberini alan yakınları ve köylüler şehidin baba evinde toplanmaya başladı. Evli ve biri kız 3 çocuk sahibi şehit Muzaffer Tufaner’in, erkek kardeşinin de Malatya’da polis olarak görev yaptığı öğrenildi.Yarın Yozgat’a getirilecek olan şehit Muzaffer Tufaner’in cenazesi, memleketi Yerköy’ün Saray köyünde toprağa verilecek.
Yaralı Köpeği Acil Servise Götüren Ömer Faruk Yaptığı İyiliğin Karşılığını Bir Bir Alıyor
08 Mart 2016 Salı - 15:30 Yaralı Köpeği Acil Servise Götüren Ömer Faruk Yaptığı İyiliğin Karşılığını Bir Bir Alıyor Yozgat’ta yaralı köpeği acil servise götürerek tedavi ettirmek isteyen 7 yaşındaki Ömer Faruk’un annesi Halk Sağlığı Müdürlüğünde işe yerleştirildi.Geçtiğimiz yıl yaralı olarak bulduğu köpeği acil servise götüren minik Ömer Faruk Yıldırım yaptığı iyiliğin karşılığını bir bir alıyor. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna davet edilen Ömer Faruk’un annesi Zahide Yılıdırım’a şimdi de iş imkanı sağlanarak Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde işe başlatıldı.Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Zahide Yıldırım’a 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde iş müjdesini verdi. Zahide Yıldırım ve oğlu Ömer Faruk’u makamında kabul eden Vali Yazıcı, yaralı bir köpeğe yardım eden ve tedavi için acil servise götüren Ömer Faruk’u Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatini çektiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dikkatini çekince ismini revan koyduğumuz kanış cinsi bir köpek hediye ettik. Cumhurbaşkanımız Ömer Faruk ve annesini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davet etti. Biz de bugün 8 Mar Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Halk Sağlığı Müdürlüğünde işe yerleştirdik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.Yaratılmış hayvanların da ilgiye alakaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Ömer Faruk yolda gördüğü merhamet ettiği ve hastaneye götürmeye çalıştığı bu örnek davranışın meyvesini yüce yaradan çeşitli vesilelerle nasip etti” diye konuştu.Zahide Yıldırım’da kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, kurumlarında iş imkanı sunan Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan’a ve bütün ilgililere teşekkür etti.
Yozgat Valiliğinden Kadınlara Pozitif Ayrımcılık
08 Mart 2016 Salı - 14:15 Yozgat Valiliğinden Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Yozgat Valiliği kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak sadece kadınların yararlanabileceği Kadın Termal Aqua ve Spor Kompleksi inşaatı hızla sürüyor.Yozgat Kadın Termal Aqua ve Spor Kompleksi inşaatında incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yapılan kompleksten sadece kadınların yararlanacağını söyledi. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Vali Yazıcı, “Kadınlarımız toplumun temel taşıdır. Ailenin direğidir. Toplumda dünya üzerinde en aza erkekler kadar yaşama hak ve hürriyetleri vardır. Zaman zaman pozitif ayrımcılık yapılması bir kesimdir” dedi.Yozgat Valiliği olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak sadece kadınların yararlanabileceği Kadın Termal Aqua ve Spor kompleksi inşa ettiklerini ifade eden Vali Yazıcı, “Özellikle Yozgat’ta yaşayan ve herhangi bir şekilde topluma giremeyen kamuda çok bulunamayan, annelerimiz, kadınlarımız bu tesisten istifa edecekler. 15 ayrı ünitesi bulunan bu komplekste üç büyük havuz var. Havuzun birisi termal su ile çalışacak, doğadan çıktığı gibi kullanılacak. Diğer havuzlar sıcak su kullanılacak. Buhar odası başta olmak üzere bir termalden beklenen bütün tesisler yer alacak. Çocuklar için oyun alanları olacak, kafeterya, kuaför yer alacağı bir yaşam merkezi olacak. Kadınlar burada 5-6 saat durabilecekler, kendilerini zinde hissedecekler, psikolojik açıdan daha rahat olacaklar, toplum hayatına daha rahat adapte olma noktasında bu tesisten istifade edecekler” diye konuştu.Tesisin 10 milyon bedel ile ihale edildiğini ve bu yaz ortasında hizmete açılacağını vurgulayan Vali Yazıcı, “Yozgatlı kadınlara, Yozgat’ın dışında yaşayan Yozgatlı kadınlara ve Yozgat’a herhangi bir şekilde gelen kadınların istifadesine sunacağımızı pozitif ayrım yaptığımız bir eser olarak sunacağız. Tesisimiz tamamen kadınların kullanımında olacak teknisyeni, koruması, çalışanı, acil müdahale ekibi kadın olacak. Kadınlar çok fazla devlet işine toplum işine karıştırılmazlar, daha çok onlara biçilen misyon evde çocuğunu büyütsün dür. Halbuki kadının elinin değdiği her iş daha nezih daha şık ve daha itinalı oluyor. Bizde bu noktada önem verdiğimiz kadınlarımıza pozitif ayrımcılık olarak sadece onların çalışacağı, sadece onların kullanacağı, hem eğlenecekleri, hem bir termalden ne istiyorlarsa onu bulacakları bir tesis yapmak istedik. İnşallah bundan kadınlarımız istifade edecek ve memnun kalacaklardır. Tekrar bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Daştan'dan Kadınlar Günü Mesajı
07 Mart 2016 Pazartesi - 17:22 Akdağmadeni Belediye Başkanı Daştan'dan Kadınlar Günü Mesajı Akdağmadeni İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan , 8 Mart, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirterek, “Bu önemli ve özel günde bütün Kadınlarımızın Kadınlar Gününü kutluyorum. Toplumların temel taşı aile, ailenin temel taşı ise kadınlarımızdır. Unutulmamalıdır ki, her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Ayrıca kadınlarımız her daim zarafetleri, fedakarlıkları, yüksek duygusal zekaları, nezaketleri ve letafetiyle toplumumuzun denge unsuru olmuşlardır. Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayattır, sevgidir ve erdemdir. Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda değer verilmesi gerekiyor. Bunu yapan toplumlar hak ettiği şekilde yükseleceği bir gerçektir” dedi.Kadına verilen değer, gösterilen nezaket, bir lütuf ve ihsan değil insan olmanın gerektirdiği bir görev olduğunu vurgulayan Daştan, “Yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız. İhtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, Bizi büyüten, koruyan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, Annemiz, kardeşimiz, eşimiz olsun. Fedakar kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Kur'an-I Kerim Ve Ezan'ı Güzel Okumak İçin Yarıştı
07 Mart 2016 Pazartesi - 17:21 İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Kur'an-I Kerim Ve Ezan'ı Güzel Okumak İçin Yarıştı Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası "Hutbe, Güzel Ezan Okuma ve Hafızlık Yarışması" Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde düzenlendi.Akdağmadeni İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğini Merkez Haseki Caminde düzenlenen yarışmaya, Yozgat merkez ve ilçelerinde bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan yarışma önce bir konuşma yapan Akdağmadeni Anadolu İmam hatip Lisesi Müdürü Ahmet Özen, ilk defa ilçelerde düzenlenen yarışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Konuşmaların ardından hutbe, güzel ezan okuma ve hafızlar arasında Kuran-ı Kerim okuma yarışması yapıldı.Yarışmanın jüri üyeliğini, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Mehmet Altıntaş, Yar. Doç. Dr. Ahmet Adlı ve Akdağmadeni İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu yaptı.Yarışmada öğrencilere jüri üyeleri tarafından kapalı zarf içinde hafızlık ve hutbe konularının içinde bulunduğu üç soru soruldu. Güzel ezan okuma yarışmasında Sarıkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Bahadır Kulabaş, hutbe yarışmasında Çekerek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ömer Faruk Toy, hafızlar arası Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında ise Sorgun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Tohumcu birinci oldu.Yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Sorgun Belediye Başkanı Şimşek Kadınlara Gül Dağıttı
07 Mart 2016 Pazartesi - 16:45 Sorgun Belediye Başkanı Şimşek Kadınlara Gül Dağıttı Yozgat’ın Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sorgun’da 2 bin adet gül dağıttı.Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, kadınların toplumun gelişmesinde ve kalkınmasında önemli roller üstlendiğini söyledi. Toplumun temelini oluşturan ailenin en önemli ferdinin kadınlar olduğunu vurgulayan Şimşek, “Toplumda, güçlü birey, güçlü aile ve dolayısıyla güçlü bir toplumun oluşabilmesi için kadınlarımıza verdiğimiz önemin artması gerekiyor. Günümüz dünyasında, çeşitli vasıflara sahip olmak, üstün vasıflı kadın olmak büyük önem taşımaktadır. Toplumun en küçük ve en temel birimi olan ailenin korunması ve toplumu geliştiren lokomotif görevini üstlenmesi ancak önemli niteliklere sahip olan kadınlarımızla mümkün olacaktır” dedi.Şimşek, “Türk Kadını, Cumhuriyet döneminde kültürel birlikteliğin vermiş olduğu kazanımlarla hak ettiği yerini almış, bu başarısını günümüzde de devam ettirmektedir. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. Ev ve iş yaşantısında büyük başarılara imza atan Türk Kadınının, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü eşitlik, kalkınma ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve dayanışma günü olarak kutlamaları en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
AK Parti Yozgat İl Başkanı Lekesiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı
07 Mart 2016 Pazartesi - 16:38 AK Parti Yozgat İl Başkanı Lekesiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, “Başta evladını, eşini, babasını, kardeşini vatan uğruna şehit vermiş ama düşmana fırsat vermeden dimdik ayakta duran metanetli, sabırlı ve yürekli şehit annelerimizin, şehit eşlerimizin, şehit kızlarımızın olmak üzere, tüm Yozgatlı annelerimizin ve hanım kardeşlerimizin, yarının anneleri olacak gelecek nesillerimizin emanetçileri, bugünün küçükleri olan kız çocuklarımızın, yurdumuzun ve dünyanın çeşitli yerlerinde hayat mücadelesi veren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.Dünya Kadınlar Günü, toplumu ileri seviyelere taşıyacak olan kadının yerinin, toplumdaki duruşunun, yaşadığı sorunların gündeme gelmesi, paylaşılması, çözüm aranması için zemin oluşturan bir gün olduğunu vurgulayan Lekesiz, “İsteğimiz ve mücadelemizde bunun bir gün ile sınırlı kalmamasıdır. Türk Kadını tarihimizin derinliklerinden bugüne toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın temelinde yer almış, her devirde ve şartta fedakarlıkların en yücesini yapmıştır. Türk Kadını, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet ile birlikte toplumsal yaşam içerisinde daha fazla söz hakkı elde etmiş, yapılan yasal düzenlemeler ile o günün şartlarında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden daha geniş haklara sahip olmuştur. Ayağının altına cennet serileceği ile müjdelenerek dinimiz tarafından da yüceltilen kadınlarımızın gücü ile eğitimsizliğe, yoksulluğa, değişim ve dönüşüme, acıya ve gözyaşına karşı birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde çözümler üretebileceğimize inancımız tamdır. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde geçirilecek bu anlamlı ve özel gün vesilesi ile Tüm Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha kutluyoruz” ifadelerini kullandı
AK Parti Yozgat Milletvekili Başer Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı
07 Mart 2016 Pazartesi - 16:34 AK Parti Yozgat Milletvekili Başer Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı.AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyruğuna yürekten inanan bir millet olduğumuzu belirterek, “Kadınlarımızı her zaman ve her zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz millet olarak hiçbir zaman ayrımcılığa tenezzül etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduk. Bizler etnik, mezhepsel, cinsel hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muameleye tabi olmasına karşı olduk. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen ahlaken asla kabul edemeyiz.” dedi.Kadınlarımızın, kız çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için gereken yasal anlamda her adımı attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini vurgulayan Milletvekili Başer, “Başta bölgemiz olmak üzere, tüm dünyada barış, dayanışma, hoşgörüyü savunuyor, savaşların, çatışmaların, krizlerin sona ermesi için aktif görevler üstleniyoruz. Hiç kuşkusuz bu mücadeleyi insanlık, adalet için veriyoruz. Ama bu mücadelede kadın ve çocukların özellikle gözetildiğini, dikkate alındığını, her ne yapıyorsak öncelikle onlar için yaptığımızı vurgulamak istiyorum. Kadınların evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasının ruhen, vicdanen, ahlaken, asla kabul edilemez. Şiddetin her türlüsünün cehaletle eş anlamlı olduğunu, cehaletin ise evlerde, kurumlarda, Türkiye’de yeri yok. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz baş tacı kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor bütün kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü’ kutluyorum.” ifadelerimi kullandı.
Bozok Teknopark Paydaşları Kaynaşma Yemeğinde Bir Araya Geldi
07 Mart 2016 Pazartesi - 16:09 Bozok Teknopark Paydaşları Kaynaşma Yemeğinde Bir Araya Geldi Bozok Üniversitesi bünyesinde yer alan Bozok Teknopark yönetim kurulu, firma yetkilileri ve çalışanları kaynaşma toplantısında bir araya geldi.Bozok Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan İkitemur, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacame, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Orhan Hazer, Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, firma yetkilileri, Ar-Ge personelleri ve teknopark çalışanları katıldı.Bozok Teknopark paydaşları olarak birlikteliği daha da pekiştirmek adına böyle bir toplantı tertip ettiklerini dile getiren Bozok Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Orhan Hazer, Teknopark ailesinin daha verimli bir şekilde gelişerek üniversite ile birlikte şehri sürükleme noktasında önemli adımlar atacaklarını söyledi.Vali Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan İkitemur, inovasyona ve bilimsel anlamda üretime katkı sağlamayı amaç edinen sanayici ile işbirliği içerisinde olan Bozok Teknopark’ın bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali İkitemur, “Teknopark çok iyi dizayn edilmiş ve maliyetleri çok düşük ofislerin bir araya gelmiş olduğu bir yapı kesinlikle değil. Orada ülkeye katma değer sağlayacak bir takım yatırımların yapılması gerekiyor. Bilginin raflarda durması değil o bilgilerin mühendislik anlamında, inovasyon anlamında dönüşüme uğrayıp sanayi ya da teknolojik bir ürüne dönüşmüş olması gerekiyor. Bu anlamda hepimiz Yozgat ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir çabanın mimarları olmak durumundayız” dedi.Belediye Başkan Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Kılınçaslan firmalar ve kurumlar arası sinerji ve işbirliği fırsatlarını arttırmak, nitelikli kişilere iş ve girişimcilik imkanları sağlamak açısından Teknoparklara ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaparak Yozgat’ın bölgesel ve ekonomik kalkınmasında Bozok Teknopark’ın önemine değindi.ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı Yozgat’ın Türkiye’nin gelişmişlik seviyesinde 60. sıralarında yer alan bir kent olduğuna vurgu yaparak bu seviyelerde olmasının temelinde Yozgat’ın potansiyelinin olmaması değil algıdan kaynaklandığını ifade ederek, “Bozok Teknopark’ın Yozgat’ın kalkınmasında temel itici gücü olacaktır. Üniversite ile birlikte teknopark Yozgat’ın kalkınması için önemli bir şanstır” diye konuştu.Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’de, yaşarken bir şeyler üretebiliyorsak bizden sonra gelecek kuşaklara iyi bir şeyler bırakabiliyorsak yaşamın anlamlı kılınabileceğini vurgulayarak, “Bu anlamda birlikte olmamız, birlikte düşünmemiz ve üretmemiz oldukça önemlidir. Şehrimizin kalkınmasının yanı sıra Üniversite ve araştırma merkezlerindeki akademik bilgi ve araştırma potansiyelinin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileştirilmesi adına Teknopark’ın önemli bir katma değer olduğu fikrindeyim. İnşallah ülkemiz ve şehrimiz için birlikte hareket ederek önemli gelişmelere imza atarız” ifadelerini kullandı.Toplantı karşılıklı fikir ve önerilerin dinlemesinin ardından son buldu.
Yozgatlı Ev Kadınları Boş Zamanlarında Para Kazanıyor
07 Mart 2016 Pazartesi - 15:50 Yozgatlı Ev Kadınları Boş Zamanlarında Para Kazanıyor Yozgat’ta ev kadınları, el sanatları kurslarına katılarak hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ev ekonomisine katkı sunuyor.Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan el sanatları kurslarına katılan yaklaşık 150 kursiyer, hem boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de yaptıkları ürünleri satarak gelir elde ediyor.Halide Edip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayşe Yaşar, okul olarak hem örgün hem de yaygın eğitim verdiklerini belirterek, “Evinde boş oturmak istemeyen, zamanını güzel değerlendirmek isteyen bayanlar bizlere müracaat ederek kurs açmamızı istiyor bizde okul olarak uygun kursları açıp bayanlarımıza yardımcı oluyoruz” dedi.El sanatları, giyim, triko, oyuncak yapımı kurslarının bulunduğunu ifade eden Yaşar, "Burada bayanlara zamanını çok iyi değerlendiriyor. Kursiyerlerimiz burada kalıp çıkarma, kesme, dikme, örme ve işleme konularında kurs alıyor. Kendileri , gömlek, ceket, yelek dikebiliyor, makinede örgü örebiliyor. Oyuncak bebek yapabiliyorlar, seccade, battaniye işleyebiliyorlar. Hangi alanda iş üretmek istiyorlarsa o konunda kurs alıyorlar. Öğretmenlerimiz gereken yardımları gösterip onlara üretimde destek oluyorlar” dedi.Kursiyerlerin bazılarının kendilerine, bazılarının çocuk ve torunlarına iş yaptığını ifade eden Yaşar, “Bazı kursiyerlerimizde yaptıkları işlerini satarak gelir elde edip ev ekonomilerine katkı sunuyorlar. Kursiyerlerimiz mutlu oldukça bizlerde mutlu oluyoruz ” diye konuştu.Kursiyerlerden Turna Servi, “Burada açılan kursa katıldım. Burada sunulan imkanı evimizde bulamıyoruz. Makinemiz yok, masamız yok, burada çok güzel ortam ver. Ben kızıma çeyiz olarak yatak örtüsü işliyorum. Buradan eve gidince de çalıştığımız ve zamanımızı çok iyi değerlendirdiğimiz için mutlu oluyorum” dedi.Diğer kursiyer Semra Ülger, “Dışarıdan geldiğim için ne yapabilirim diye düşündüm buradaki kursu öğrendim ve buraya geldim. Benim için çok iyi oldu. İnsan evde boş durmaktan sıkılıyor. Burada arkadaşlarım oldu, zamanımı iyi değerlendiriyorum. Seccade yapıyoruz, masa örtüsü yapıyoruz. Hem çeyiz yapıyoruz, hem de satıyoruz. Evimize gelir sağlıyoruz. Bence bayanların daha çok desteklenmesi ve daha çok imkan verilerek kadınların daha fazla gelir elde etmeleri sağlanmalı” şeklinde konuştu.Ayşegül Şimşek de kendisinin oyuncak bebek yaptığını belirterek, “Oyuncak bebekleri evdeki artık malzemelerden yapıyoruz. Plastik kullanılmadığı için çocuklara hiçbir şekilde zarar vermiyor. Hem atık malzemeler değerlendirilmiş oluyor, hem zamanımızı iyi değerlendiriyoruz. Satış yaparak yada bir yakınımıza hediye ederek de mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı
Oran Kalkınma Ajansı Yozgat'ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi
06 Mart 2016 Pazar - 16:44 Oran Kalkınma Ajansı Yozgat'ta Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreteri Kamil Taşcı, ORAN desteklerinden yararlanmak için kaliteli projelerin yapılması ve proje sayısının artması gerektiğini söyledi.ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Taşçı, bir toplantı düzenleyerek 2016 mali destek yatırım programı hakkında basın mensupları ve iş adamlarına bilgi verdi. Yozgat Gimat Sofrasında düzenlenen toplantıya ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşcı, Yozgatlı iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Yozgat’ta görev yapan gazeteciler katıldı. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, TR72 (Kayseri, Sivas, Yozgat) Düzey II Bölgesinde uygulanacak 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında dört ayrı mali destek programını 22 Şubat 2016 tarihi itibari ile ilan edildiğini ifade eden Taşçı, “Başarılı projelere toplam 17 milyon TL tutarında destek kullanılacak. Proje başvuruları ise internet üzerinden son başvuru Tarihi 25 Nisan 2016 tarihi Saat: 23:50’ye kadar yapılabilecek. Proje dosyası son tarihi ise 02 Mayıs 2016 Saat: 18:00’dir” dedi.Yozgat, Sivas ve Kayseri’nin oluşturduğu TR 72 bölgesinin geniş bir bölge olduğunu ifade eden Genel Sekreter Taşçı, “Kalkınma ajansları bölgesel düşünce kuruluşlarıdır. Kalkınma ajansları bunu yaparken sadece politika belirlemekle kalmaz bunları bir takım desek programlarıyla desteklerler. Kendi bölgemiz 72 TR bölgesinde nüfusumuz 2 milyon 400 bindir. Bunun 430 binini Yozgat oluşturuyor. 58 bin kilometrekare çoğrafi alanımız var. Hollanda’dan büyüğüz, Avusturya’dan biraz küçüğüz ama ürettiğimiz katma değer bunların çok çok gerisindedir. Bu işin aslında coğrafya ile bir bağlantısı yok. Bunun katma değerle, nitelikli insan gücü ve doğru üretim yapısıyla alakası var” diye konuştu.Yozgat’ın ulaşım altyapısı ve tarımsal üretim yapısının iyi durumda olduğunu vurgulayan Taşcı, “Üniversitemiz de hızlı gelişiyor. Yozgat’ın bu yönde gelişmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. Ajansların kuruluş amaçlarından birisi de bölgede iller arası kalkınmışlık farkını azaltmaktır. Ajans olarak proje değerlendirilmesi yapılırken, az gelişmiş illerden gelen projelere pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Bunun içinde proje sayısının artması ve kaliteli projelerin üretilmesi gerekir. Proje sayılarının artırılması için ajans olarak girişimcilik kursları düzenleyeceğiz. Yine bunun yanında yatırım miktarına göre de destek verilebilecek, bu da proje sayısını artıracaktır” diye konuştu.