Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Zonguldak
Alacağını alamayan imalatçı konteyneri ateşe verdi
15 Mart 2026 Pazar - 13:43:56
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, alacağını tahsil edemediğini iddia eden bir imalatçı, sattığı konteyneri ateşe verdi. Edinilen bilgilere göre, olay, Alaplı’da inşaat sahasında meydana geldi. İddiaya göre, yemekhane olarak kullanılan konteyneri yemek hizmeti veren firmaya satan şahıs, yemek hizmeti yapan firmadan ücretini alamadığı gerekçesiyle şantiyeye geldi. Burada inşaat işçilerine "Karşıma bir muhatap gelsin, eşyaları boşaltın" dediği öğrenilen şahıs, yemek hizmeti veren firma sahibinin gelmemesi ve telefonlarına cevap vermemesi üzerine daha sonra yanında getirdiği kağıt ve karton parçalarını kullanarak konteyneri ateşe verdi. Yemek hizmeti veren yüklenici firmaya ait, 5 konteynerden oluşan yemekhane bölümünde çıkan yangın kısa sürede büyürken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında konteynerler kullanılamaz hale gelirken, olay yerine gelen jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.
15 Mart 2026 Pazar - 13:24
İnançları imkanlarını aştı, Çaycuma’nın gençleri profesyonel takımı yendi
U17 Gelişim Ligi 5. Grup’ta mücadele veren Çaycuma Gençlerbirliği takımı, rakibi Düzcespor U17 takımını 1-0 mağlup ederek mücadelesini sürdürüyor. Çaycuma’da Düzcespor U17 Takımını ağırlayan Çaycuma Gençlerbirliği U17 takımı, bu müsabakadan 13. dakikada Behlül Abalı’nın golüyle 1-0 galip ayrıldı. Küçük yaştan itibaren futbolda gelişim kaydedebilmek adına mücadele veren genç sporcular, kısıtlı imkanlara boyun eğmeyip vizyonlarını gerçeğe dönüştürdü. Çocukluk yıllarında başladıkları futbol yolculuğunda sayısız zorlukla baş başa kalan, ancak birbirlerine kenetlenmekten asla vazgeçmeyen Çaycuma ekibi, Düzce karşısında aldıkları galibiyetle yılların birikimini ve emeğini taçlandırdı. Elde edilen bu sonuç, yalnızca haneye yazılan üç puandan ibaret kalmadı. Takım, hayallerinin peşinden gitmeye tereddüt eden tüm akranları için de birer örnek oldu. Teknik Sorumlu Muammer Gökhan Akırşan yaptığı açıklamada, "Bu yola çıkarken gelişim adı altında katılım sağlarken çocuklarla inandık. Sürecin meşakkatli geçeceğini biliyorduk. İyi bir ekibi bir araya getirdik. Özellikle 16-17 yaş grubunda gerçekten bölge karmasında çok iyi çocukları bir araya getirdik. Burada biraz daha desteklenmeyi beklerdik ama kendi şartlarımızda en iyisini yapmaya çalıştık. Bugün de çocuklar sahada çok iyi mücadele ettiler. Boluspor’un ardından ligi 2. bitirirlerse gelişim liginde play-off turuna katılmaya hakları var. Daha iyi takımlarla Trabzonspor, Çaykur Rizespor gibi takımlarla oynama şansları var. Onlarla gururluyum, kendi adıma çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Takım Kaptanı Behlül Özcan ise, "Güzel bir sezon geçirdik. Takım yeniden kuruldu. Sezon başı play-off hedefimiz vardı. Şu an bu hedefi gerçekleştirmek için bir adım daha yaklaştık. Birinci devrede iki mağlubiyet aldık. Ama hedefimizden şaşmadık. Takım arkadaşlarımla idmanlara çok iyi hazırlanıyoruz. Birlikte idman yapamamamıza rağmen takım olarak çok iyi ilerliyor. Bundan sonraki süreçte takım arkadaşlarıma güveniyorum. Bugün profesyonel takımın alt yapısına karşı galibiyetimizi de aldık. Olmayacak diye bir şey yok. Çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Trabzon, Rize gibi takımlarla oynamak" şeklinde konuştu. Çaycuma Gençlerbirliği U17 Takımı, 28 Mart günü Boluspor U17 takımı ile karşılaşacak.
15 Mart 2026 Pazar - 13:22
Çaycuma’da modifiye tutkunları, "Modifiye suç değil, yaşam tarzıdır"
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde modifiye tutkunları ve modifiye aksesuar satışı yapan esnaflar, son dönemde araç modifiyesine yönelik uygulanan cezaları protesto etmek amacıyla Çaycuma Atatürk Heykeli önünde bir araya geldi. Düzenlenen eylemde, modifiye kültürünün bir hobi ve yaşam tarzı olduğunu vurgulayan katılımcılar, getirilen kısıtlamaların kendilerini mağdur ettiğini ifade etti. Kalabalık bir grubun katıldığı protestoda konuşma yapan Ömer Çakmaklı, burada bulunma amaçlarının bir etkinlik düzenlemek değil, bir kültürü ve emeği savunmak olduğunu belirtti. Çakmaklı konuşmasında, Türkiye’de binlerce insanın araçlarını severek modifiye ettiğini, jant değişimi, süspansiyon düzenlemeleri ve ses sistemi kurulumu gibi çalışmaların birçok kişi için bir tutku olduğunu söyledi. Son dönemde getirilen kısıtlamalar nedeniyle modifiye ile uğraşan kişilerin suçlu gibi gösterildiğini dile getiren Çakmaklı, "Arabasıyla uğraşan, modifiye yapan, ses sistemi kuran insanlar sanki suç işliyormuş gibi muamele görüyor. Oysa burada toplanan herkesin aracında emek, para, zaman ve büyük bir tutku var. Bir jant almak için aylarca para biriktiren, bir ses sistemi kurmak için günlerce uğraşan insanlar var" dedi. Kuralların tamamen kaldırılmasını istemediklerini vurgulayan Çakmaklı, sadece herkesin aynı kefeye konulmaması gerektiğini ifade ederek, "Birkaç kişinin yaptığı yanlış yüzünden binlerce insanın emeğini, hobisini ve tutkusunu suç gibi göstermek doğru değildir" diye konuştu. Konuşmaların ardından grup, tepkilerini dile getirerek bir süre slogan attı. Eylem olaysız şekilde sona erdi.
14 Mart 2026 Cumartesi - 16:18
TFF 3. Lig: Zonguldakspor: 0 - Karadeniz Ereğli Belediyespor: 2
TFF 3. Lig 3. Grup 25. haftada Zonguldakspor FK, sahasında karşılaştığı Karadeniz Ereğli Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu. Stat: Karaelmas Kemal Köksal Hakemler: Sezer Yalçın, İsmail Çetin, Refik Erim Zonguldakspor: Enes Kalyoncu, Özkan Zileli, Ali Barak, Rıdvan Özdemir (Rohat Ağca dk. 88), Serhat Baştan, Leyis Alzin, Yusuf Emre Alyaprak, Özcan Yaşar (Yiğit Kotan dk. 88), Umut Ayar (Kemal Çetinkaya dk. 88), Miraç Furkan Türközü (Efe Sayhan dk. 66), Fadıl Kocaoğlu (Sabahattin Emir Boz dk. 62) Karadeniz Ereğli Belediyespor: Fırat Güneş, Emre Koskor, Kadir Mert Örentepe, Furkan Can Erbaşaran (Yusuf Sarohan dk. 90), Mücahit Emre Sivri (Arda Yumurtacı dk. 82), Onurcan Güler (Burak Yaylacı dk. 90), Mert Uyanıker (Muzaffer Doğan dk. 68), Nevzat Bilen, Buğra Çağlıyan, Bertuğ Bayar (Mert Efe Çölbeyi dk. 90), Bilal Karataş Goller: Nevzat Bilen (dk. 45), Mert Efe Çölbeyi (dk. 90 pen.) (Karadeniz Ereğli Belediyespor) Sarı kartlar: Fadıl Kocaoğlu, Leyis Alzin, Rıdvan Özdemir (Zonguldakspor), Kadir Mert Örentepe, Nevzat Bilen, Arda Yumurtacı (Karadeniz Ereğli Belediyespor)
20 Mart 2025 Perşembe - 18:37
Spor Salonu inşaatı sürüyor
Zonguldak’ta gençlerin merakla beklediği Merkez Bahçelievler Spor Salonu inşaatının kaba inşaatında sona gelindi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Zonguldak’ın Bahçelievler Mahallesi’nde 2024 Haziran ayında yapımına başlanan Merkez Bahçelievler Spor Salonu inşaatı sürüyor. Kaba inşaatında sona yaklaşılan spor salonunun duvar inşaatı önümüzdeki günlerde başlanacak. Merkez Bahçelievler Spor Salonu’nun içerisinde 1 adet antrenman salonu, hakem odası, revir odası, engelli ve normal tuvaletler, duş, soyunma odaları ve kafeterya yer alacak. Bin 900 metrekare taban alanına sahip salonda jimnastik, karate, judo, taekwondo ve masa tenisi gibi ferdi branş çalışmaları yapılabilecek. Ayrıca FIBA onaylı ahşap parke zeminli basketbol, voleybol ve hentbol branşlarının antrenmanları ve resmi müsabakaları da oynanabilecek. Projenin hayata geçmesiyle birlikte salon sıkıntısının tamamen giderilmesi planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte gençler için önemli bir spor merkezi haline gelmesi hedefleniyor.
20 Mart 2025 Perşembe - 14:55
IPARD III avans talebine son başvuru 28 Mart
Zonguldak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl İrtibat Ofisi, IPARD III Programı kapsamında sözleşme imzalayan yatırımcıların avans talebinde bulunabilmesi için son başvuru tarihini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, sözleşme süresi içinde avans başvurusunda bulunamayan yatırımcılar, zonguldak.tkdk.gov.tr adresinde yer alan dilekçeyle 28 Mart 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar ilgili İl Koordinatörlükleri veya İrtibat Ofisleri aracılığıyla başvuruda bulunabilecek. Sözleşmelerinde belirtilen üç aylık süre henüz dolmamış ancak 28 Mart 2025 itibarıyla tamamlanacak olan yatırımcılar da aynı tarihe kadar avans başvurusu yapabilecek. Yetkililer, yatırımcıların mağduriyet yaşamamaları için başvurularını zamanında tamamlamaları gerektiğini belirtti.
20 Mart 2025 Perşembe - 14:54
Otomobilin öğretmene çarpma anı güvenlik kamerasında
Zonguldak’ta bir otomobilin yolun karşısına geçmek isteyen öğretmen Özge Tozak’a çarpma anı güvenlik kamerasına yansıdı. Devrek ilçesi hastane mevkisinde Rıfat E. idaresindeki 67 NA 328 plakalı Tofaş marka otomobiliyle seyir halindeyken yolun karşısına geçmek isteyen Kuva-yı Milliye Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Özge Tozak’a (35) çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan Tozak’ın imdadına çevredekiler yetişti. Kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Tozak’ın sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilirken sürücü Rıfat E., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
20 Mart 2025 Perşembe - 14:46
BEUN öğrenci topluluklarından büyük başarı, ÜNİDES’ten 16 projeye destek
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) bünyesinde yer alan Öğrenci Topluluklarının, Üniversite Öğrenci Kulüplerine Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında sundukları projelerden 16’sı destek almaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve gençlerin kişisel, sosyal, sportif ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen 3. Dönem Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında öğrenci projeleri başvuru sonuçları açıklandı. Devlet ve vakıf olmak üzere Türkiye’deki tüm üniversitelerden yapılan başvuru sonrasında 426’sı ulusal, 881’i yerel olmak üzere toplamda 1307 proje desteklenmeye layık görüldü. 1307 proje arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci Toplulukları, 16 proje kabulüyle büyük bir başarı gösterdi. Öğrenci Topluluklarının ÜNİDES tarafından desteklenmeye hak kazandıkları başarılarından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu sözleri ifade etti: "Yaşayan, üreten, bilgi paylaşan, öğrenci dostu ve nitelikli akademik bir bilim yuvası olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimizi sadece lisans ve lisansüstü eğitimle kariyer yolculuklarına hazırlamıyoruz; aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine de katkı sağlayarak onları akademik camiada, uluslararası bilim arenasında ve iş dünyasında aranan donanımlı bireyler olarak yetişmeleri için her zaman destekliyoruz. Üniversitemizdeki öğrenci kulüpleri, fikirlerin gelişimine olanak tanıyan, dinamik ve yenilikçi çalışmalar sunarak çeşitli platformlarda önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Daha önce 1. Dönem ÜNİDES kapsamında tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin sunduğu 140 proje arasından öğrencilerimizin 3 projesi destek almaya kazandı. Öğrenci topluluklarımız, 2. Dönem Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında önemli bir başarı elde ederek 15 projeyle desteklenmeye layık görüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında, 2024-2025 yılı 3. Dönem başvuru sonuçlarında ise Üniversitemiz öğrenci topluluklarının sunduğu projeler arasından 16 proje daha desteklenmeye layık görüldü. Öğrenci topluluklarımızın ÜNİDES’e sunduğu 10’u yerel 6’sı ulusal olmak üzere toplamda 16 projenin desteklenmeye hak kazanması, öğrencilerimizin fikirleriyle dinamik ve yenilikçi çalışmalar sunarak çeşitli platformlarda önemli başarılar elde ettiğinin bir göstergesidir. Öğrencilerimizin bu platformda elde ettiği başarılar onların hem akademik gelişimlerine hem de sosyal ve kültürel etkileşimlerine önemli bir kazanım fırsatı sunmaktadır. İnanıyoruz ki her yeni yıl, öğrenci topluluklarımızın faaliyet ve başarıları da artmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin sosyal, kişisel ve mesleki gelişimleri için kayda değer fırsatlar sunan çalışmalardan dolayı başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ile Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla birlikte projeleriyle destek almaya hak kazanan değerli öğrencilerimizi ve topluluk danışmanı olan kıymetli akademisyenlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, projelerinin başarıyla hayata geçmesini temenni ediyorum."
20 Mart 2025 Perşembe - 13:05
Zonguldak’ta e-ihracat zirvesi gerçekleştirildi
Zonguldak’ta e-ihracat politikaları ve destekleri, e-ihracatta gümrük ve lojistik işlemleri, yapay zekâ uygulamaları, pazar yerlerinde stratejiler ve markalaşma gibi konuların ele alındığı e-ihracat zirvesi gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bir otelde Zonguldak E-İhracat Zirvesi düzenlendi. Zirveye ZTSO Başkanı Metin Demir, ZTSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Öztürk, Zonguldak Defterdarı Recep Serdar ve davetliler katıldı. Zirveye çevrim içi katılan Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, e-ticaret ve e-ihracat alanında bakanlığın yürüttüğü çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemde ticarette büyük bir dönüşüm yaşandığını belirten Kılıçkaya, Türkiye’de e-ticaret hacminin 2023 yılı itibarıyla bir önceki yıla göre yüzde 115 artarak 1.86 trilyon TL’ye (77,9 milyar dolar) ulaştığını söyledi. Dünyada ticaretin iki ana konu üzerinde yoğunlaştığını belirten Kılıçkaya, bunların dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm olduğunu ifade etti. Ticaret Bakanlığı olarak her iki konuda da yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Kılıçkaya, e-ticaretin son dört yılda yüzde 92 büyüdüğünü vurguladı. Birkaç yıl önce e-ihracat alanındaki gelişmeleri öngördüklerini belirten Kılıçkaya, bu doğrultuda bir Daire Başkanlığı kurduklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi: "Ticaret Bakanlığı olarak e-ticaretle, e-ihracatla ilgili birçok faaliyet yürütüyoruz. E ticaret son dönemin en önemli konularından bir tanesi. Bir istatistik vermek istiyorum. Dünyada da çok yoğun bir dönüşüm süreci yaşıyor ticaret ama Türkiye’den bir rakam vermek gerekirse 2023 yılı itibariyle bir önceki yıla göre yüzde 115 artarak 1.86 trilyon TL, yani 77,9 milyar dolarlık bir hacim var. E-ticarette oluşmuş. Ve son dört yılda da e-ticaretin hacmi 92 olarak artmış. Yani dünyada şu anda temelde iki konu konuşuluyor. Ticarette dijital dönüşüm, bir de yeşil dönüşüm. İki konuyla ilgili de bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz yoğun bir çalışma içerisinde. Bu e-ticaret konusunda, e-ihracat konusunda biz bu süreci yaklaşık dört yıl önce, beş yıl önce gördük ve bir daire başkanlığı oluşturduk. Arkadaşlarımız yoğun bir çalışma yaptılar. Yoğun bir gayret gösterdiler sektörümüzle birlikte destek paketleri hazırladık. Yürürlükte şu anda desteklerimiz var. İhracat desteklerimiz var. Pazarlama olsun, sipariş karşılama olsun diye bütün başlıklarda biz çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Sadece destekler olarak değil bu konunun nasıl yapılacağını, nasıl yönetileceğini ve e-ticaretin temel bileşenlerini yoğun bir şekilde çalıştık. Yani sadece destek verme noktasında değil bilgi verme noktasında, rehberler hazırladık. E ticaret nasıl yapılır? Dünyadaki trendler nasıldır? Hangi pazar yerleri daha ön plandadır? Bu pazar yerlerinde bizim firmalarımızın daha başarılı bir şekilde olabilmesi için nelere dikkat edilmesi gerekir gibi bütün enformasyonu çok yakından takip ediyoruz. Ve bu konuyla ilgili birçok toplantı, farkındalık çalışmalarını yürütüyoruz, rehberler hazırladık." "Yeniden lider Zonguldak olma yolunda planlı adımlar atmaya çalışıyoruz" Zonguldak’ın 1990’lı yıllara kadar Türkiye’nin yıldız vilayetlerinden birisi olduğunu hatırlatan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ise "Son 30 yılda değişen dünya şartları, değişen ülke vizyonuna biraz da gecikmeli, geç kaldığı için ayak uyduramadığı için geriye düşmüş bir durumumuz var. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da Zonguldak çok güçlü çok lider vilayetlerden birisi olacak. Hepimizin gayretleri bu yönde. Zonguldak yeni bir çabanın içerisinde, yeniden lider Zonguldak olma yolunda çok kararlı ve planlı adımlar atmaya çalışıyoruz" diye konuştu. E-ihracat zirvesi, sunumlar ile gün boyu devam edecek.
19 Mart 2025 Çarşamba - 14:47
Hayatını kaybeden şehit annesi son yolculuğuna uğurlandı
Zonguldak’ta hayatını kaybeden şehit annesi Yaşariye Hırçın son yolculuğuna uğurlandı. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 1 Mayıs 1997’de Siirt’te şehit olan Cafer Hırçın’ın annesi Yaşariye Hırçın için Alacabük Köyü Camii’nde düzenlenen cenaze merasimine katıldı. Törene, Hırçın ailesi ve yakınlarının yanı sıra protokol üyeleri, köy sakinleri ve vatandaşlar da katılım sağladı. Merhume Yaşariye Hırçın, dualar eşliğinde Alacabük Köyü Mezarlığı’nda, şehit oğlu Şehit Cafer Hırçın’ın kabrinin yanına defnedildi. Cenaze namazının ardından Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Hırçın ailesine taziyelerini ileterek, sabır ve metanet temennisinde bulundu.
19 Mart 2025 Çarşamba - 12:34
42 dakika bekleyip, motosikletin paspasını çalan hırsız 5 bin liralık bağışla kurtuldu
Zonguldak’ın motosikletinden paspası çalınan işyeri sahibi, hasta bebeğin hesabına 5 bin liralık bağış yapması sonucu şikayetinden vazgeçti. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir işyerinin önündeki motosikletin paspasını çalan şüpheli Ö.B., güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu yakalandı. Geçen aylarda yaşanan olayda hakkında işlem başlatılan şüpheli, mağdurun dikkat çeken şartı üzerine şikayetten kurtuldu. Olay, Ereğli ilçesi Müftü Mahallesi’nde yaşandı. İşyerinin önündeki merdivenlere oturarak 42 dakika boyunca etrafı kolaçan eden Ö.B., çevrede kimsenin olmadığını fark edince motosikletin paspasını çalarak kayıplara karıştı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen işyeri sahibi Okan Ummak, durumu polise bildirerek şikayetçi oldu. 5 bin liralık şikayetten vazgeçti Polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalanan Ö.B. hakkında işlem başlatıldı. Ancak motosikletin sahibi Okan Ummak, ilçede tedavi gören Eliz Karaca isimli bebeğin valilik onaylı yardım hesabına 5 bin TL bağış yapılması şartıyla şikayetinden vazgeçeceğini söyledi. Şüpheli Ö.B., belirlenen miktarı bebeğin babası Kerem Karaca’nın valilik onaylı hesabına yatırarak dekontunu arabulucu aracılığıyla Ummak’a ulaştırdı. Ummak da bunun üzerine şikayetinden vazgeçti.
19 Mart 2025 Çarşamba - 12:20
Kedinin oyun heyecanı pahalıya patladı
Zonguldak’ta sahibinin kucağında sevmesinin ardından masaya çıkan kedi; oyun oynadığı sırada monitörün üzerine atladı. Devrilen monitörün ekranı kırılırken işyeri sahibi "İlk önce baktığım şey kedinin iyi olup olmadığıydı" dedi. Karadeniz Ereğli ilçesinde Aydanur Aydın; işlettiği internet kafede beslediği kediyle bir süre oynadı. Ardından masanın üzerine çıkan kedi, oyunu devam ettirirken yere atlamak istedi. Ancak yönünü şaşıran kedi, monitörün üzerine atlayınca birlikte masanın üzerine devrildi. O anlar ise işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Devrilen monitörü kaldıran Aydın, ekranın kırıldığını fark etse de kedinin iyi olup olmadığını kontrol etmek isteyip yanına gitti. Kedinin iyi olduğunu görünce rahat bir nefes alan Aydın, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bizim kedimiz oynarken masamızın üzerinde normalde hiç yapmadığı bir şeyi yaptı. Yere atlayacağına monitör tarafına atladı. Oradan da monitörle devrildi. Üzerimize geldi. Canı sağ olsun, hayvan bu. Hayvanın fıtratında var. Yapacak bir şey yok. Monitör 6-7 bin liralıktı. Düştüğü zaman bir şey olup olmadığına baktım. Mal önemli değil önemli olan yavruların canı."
19 Mart 2025 Çarşamba - 12:01
Zonguldak’ta yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu
Zonguldak’ta hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Zonguldak’ta hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösterdi. Şehir merkezinde yağmur görülürken, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Devrek, Gökçebey, Ereğli ve Alaplı’nın yüksek kesimleri başta olmak üzere, Zonguldak’ın birçok noktasında kar yağışıyla birlikte doğa beyaza büründü. Ormanlık alanlar ve yaylalar, kartpostallık manzaralar oluştururken, köy yollarında buzlanma riski nedeniyle sürücüler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Kar yağışının önümüzdeki günlerde yerini güneşli havaya bırakması bekleniyor.
19 Mart 2025 Çarşamba - 11:33
Bakan Bak, Rektör Özölçer’i makamında kabul etti
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’i makamında kabul etti. Kabulde Bakan Danışmanı Prof. Dr. Güler Alkan da yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığında gerçekleşen kabulde; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu ve Bakan Danışmanı Prof. Dr. Güler Alkan yer aldı. Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin spor ve sosyal alanda gerçekleştirdiği faaliyetler ve başarılar hakkında Rektör Özölçer’den bilgi aldı. Rektör Özölçer, BEUN olarak son yıllarda ulusal ve uluslararası çok sayıda şampiyona ve turnuvada BEUN öğrencilerinin elde ettikleri üstün başarılar hakkında Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’a bilgilendirmelerde bulundu. Akademik, kültürel ve toplumsal çıktıları giderek artan bir performansla çalışmalar gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Rektör Özölçer, sportif faaliyetlerde de BEUN’un giderek ulusal ve uluslararası camiada adından sıklıkla söz ettirdiğini, bunda nitelikli öğretim kalitesinin artışı kadar akademik personel ve öğrencilerin özverili, büyük emekle neticelendirilmiş çalışmalarının da etkili olduğunu aktardı. Tüm bu olumlu gelişmelerin, özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her daim motive edici ve destekleyici yaklaşımı neticesinde başarıyla taçlandığını belirten Rektör Özölçer, nazik misafirperverlikleri ile destekleri ve teşvikleri münasebetiyle Gençlik ve Spor Bakan’ı Dr. Osman Aşkın Bak’a teşekkürlerini sundu. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin spor alanında elde ettiği başarılardan ve gerçekleştirdiği çalışmalardan duyduğu memnuiyeti ifade eden Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, Rektör Özölçer’in nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Rektör Özölçer başta olmak üzere tüm Üniversite ailesine başarı ve kolaylıklar diledi. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennilerinin ardından Rektör Özölçer’in, Zonguldak’ın simgesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak el emeğiyle üretilen Devrek Bastonunu Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’a takdim etmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.
19 Mart 2025 Çarşamba - 11:27
Çaycuma protokolü şehit yakınları ve gazilerle iftarda bir araya geldi
Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya ve protokol, Şehit Yakınları ve Gaziler ile düzenlediği iftar programında anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi. Programda, duygu dolu anlar yaşandı ve Kaymakam Kaya, şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek, onların taleplerini dinledi. İftar programına katılan ailelerle tek tek sohbet eden Kaymakam Kaya, şehitlerin emanetleri ve kahraman gaziler için söyledikleri duygusal sözlerle dikkat çekti. Kaymakam Kaya, yaptığı açıklamada, "Vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri ve kahraman gazilerimiz her zaman baş tacımızdır. Onların her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi. Programa katılan şehit yakınları ve gaziler, Kaymakam Kaya’nın ilgi ve desteğinden dolayı teşekkürlerini iletti. İftarın ardından duygusal anlar yaşanırken, katılımcılar, bu tür etkinliklerin şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet duygularını pekiştirdiğini belirttiler. Kaymakamlık tarafından düzenlenen bu anlamlı iftar programı, Çaycuma’da birlik ve beraberliğin simgesi haline geldi. Düzenlenen yemeğe; İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Doğukan Orhan, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit ile şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
19 Mart 2025 Çarşamba - 11:27
Karadeniz Ereğli’deki trafik kazasında iki kişi yaralandı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı. Kaza, Potbaşı mevkisinde meydana geldi. Kavşaktan Bölecek mevkisine dönmeye çalışan Özlem D. idaresindeki 81 KK 547 plakalı araç ile karşı yönden gelen Can B. idaresindeki 16 BRP 26 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Can B.’nin kullandığı araçta yolcu olarak bulunan iki kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerinin-ilk müdahalesinin ardından ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlattı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder