Yerel Haberler
Zonguldak
Devrek Postasının sahibi Çavuşoğlu hayatını kaybetti 15 Mart 2026 Pazar - 18:00:33 Devrek Postası Gazetesi’nin kurucusu ve Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyesi Kenan Çavuşoğlu, tedavi gördüğü Bolu’daki özel bir sağlık kuruluşunda hayatını kaybetti. 78 yaşında yaşamını yitiren Çavuşoğlu, Devrek’te düzenlenen cenaze töreninin ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 1946 doğumlu olan Kenan Çavuşoğlu, yaklaşık 65 yıl süren gazetecilik hayatı boyunca Zonguldak ve Devrek’te yerel basının gelişmesine önemli katkılar sundu. Cumhurbaşkanlığı Sürekli Basın Kartı sahibi olan Çavuşoğlu, meslek hayatı boyunca birçok gazeteciye yol göstererek tecrübelerini genç kuşaklara aktardı. Evli ve 5 çocuk babası olan Çavuşoğlu’nun vefatı, basın camiasında büyük üzüntüye neden oldu. Çavuşoğlu için Devrek’teki evinin önünde helallik alındı. Ardından Devrek Merkez Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Çavuşoğlu’nun cenazesi dualar ve gözyaşları eşliğinde Devrek Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine AK Parti Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, CHP İl Başkan Yardımcısı Zeki Esen, Devrek İl Genel Meclis Üyeleri İsmet Bostancı ve Mustafa Yumurtacı ile birlikte ailesi ve sevenleri katıldı.
15 Mart 2026 Pazar - 13:24 İnançları imkanlarını aştı, Çaycuma’nın gençleri profesyonel takımı yendi U17 Gelişim Ligi 5. Grup’ta mücadele veren Çaycuma Gençlerbirliği takımı, rakibi Düzcespor U17 takımını 1-0 mağlup ederek mücadelesini sürdürüyor. Çaycuma’da Düzcespor U17 Takımını ağırlayan Çaycuma Gençlerbirliği U17 takımı, bu müsabakadan 13. dakikada Behlül Abalı’nın golüyle 1-0 galip ayrıldı. Küçük yaştan itibaren futbolda gelişim kaydedebilmek adına mücadele veren genç sporcular, kısıtlı imkanlara boyun eğmeyip vizyonlarını gerçeğe dönüştürdü. Çocukluk yıllarında başladıkları futbol yolculuğunda sayısız zorlukla baş başa kalan, ancak birbirlerine kenetlenmekten asla vazgeçmeyen Çaycuma ekibi, Düzce karşısında aldıkları galibiyetle yılların birikimini ve emeğini taçlandırdı. Elde edilen bu sonuç, yalnızca haneye yazılan üç puandan ibaret kalmadı. Takım, hayallerinin peşinden gitmeye tereddüt eden tüm akranları için de birer örnek oldu. Teknik Sorumlu Muammer Gökhan Akırşan yaptığı açıklamada, "Bu yola çıkarken gelişim adı altında katılım sağlarken çocuklarla inandık. Sürecin meşakkatli geçeceğini biliyorduk. İyi bir ekibi bir araya getirdik. Özellikle 16-17 yaş grubunda gerçekten bölge karmasında çok iyi çocukları bir araya getirdik. Burada biraz daha desteklenmeyi beklerdik ama kendi şartlarımızda en iyisini yapmaya çalıştık. Bugün de çocuklar sahada çok iyi mücadele ettiler. Boluspor’un ardından ligi 2. bitirirlerse gelişim liginde play-off turuna katılmaya hakları var. Daha iyi takımlarla Trabzonspor, Çaykur Rizespor gibi takımlarla oynama şansları var. Onlarla gururluyum, kendi adıma çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Takım Kaptanı Behlül Özcan ise, "Güzel bir sezon geçirdik. Takım yeniden kuruldu. Sezon başı play-off hedefimiz vardı. Şu an bu hedefi gerçekleştirmek için bir adım daha yaklaştık. Birinci devrede iki mağlubiyet aldık. Ama hedefimizden şaşmadık. Takım arkadaşlarımla idmanlara çok iyi hazırlanıyoruz. Birlikte idman yapamamamıza rağmen takım olarak çok iyi ilerliyor. Bundan sonraki süreçte takım arkadaşlarıma güveniyorum. Bugün profesyonel takımın alt yapısına karşı galibiyetimizi de aldık. Olmayacak diye bir şey yok. Çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Trabzon, Rize gibi takımlarla oynamak" şeklinde konuştu. Çaycuma Gençlerbirliği U17 Takımı, 28 Mart günü Boluspor U17 takımı ile karşılaşacak.
15 Mart 2026 Pazar - 13:22 Çaycuma’da modifiye tutkunları, "Modifiye suç değil, yaşam tarzıdır" Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde modifiye tutkunları ve modifiye aksesuar satışı yapan esnaflar, son dönemde araç modifiyesine yönelik uygulanan cezaları protesto etmek amacıyla Çaycuma Atatürk Heykeli önünde bir araya geldi. Düzenlenen eylemde, modifiye kültürünün bir hobi ve yaşam tarzı olduğunu vurgulayan katılımcılar, getirilen kısıtlamaların kendilerini mağdur ettiğini ifade etti. Kalabalık bir grubun katıldığı protestoda konuşma yapan Ömer Çakmaklı, burada bulunma amaçlarının bir etkinlik düzenlemek değil, bir kültürü ve emeği savunmak olduğunu belirtti. Çakmaklı konuşmasında, Türkiye’de binlerce insanın araçlarını severek modifiye ettiğini, jant değişimi, süspansiyon düzenlemeleri ve ses sistemi kurulumu gibi çalışmaların birçok kişi için bir tutku olduğunu söyledi. Son dönemde getirilen kısıtlamalar nedeniyle modifiye ile uğraşan kişilerin suçlu gibi gösterildiğini dile getiren Çakmaklı, "Arabasıyla uğraşan, modifiye yapan, ses sistemi kuran insanlar sanki suç işliyormuş gibi muamele görüyor. Oysa burada toplanan herkesin aracında emek, para, zaman ve büyük bir tutku var. Bir jant almak için aylarca para biriktiren, bir ses sistemi kurmak için günlerce uğraşan insanlar var" dedi. Kuralların tamamen kaldırılmasını istemediklerini vurgulayan Çakmaklı, sadece herkesin aynı kefeye konulmaması gerektiğini ifade ederek, "Birkaç kişinin yaptığı yanlış yüzünden binlerce insanın emeğini, hobisini ve tutkusunu suç gibi göstermek doğru değildir" diye konuştu. Konuşmaların ardından grup, tepkilerini dile getirerek bir süre slogan attı. Eylem olaysız şekilde sona erdi.
Dünya Kadınlar Günü’ne özel Çaycuma’da bisiklet turu düzenlendi
08 Mart 2025 Cumartesi - 18:07 Dünya Kadınlar Günü’ne özel Çaycuma’da bisiklet turu düzenlendi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla özel bir bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik, Çaycuma Bisiklet Spor Kulübü tarafından organize edilirken, Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Çaycuma Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Tülay Tuncel de etkinliğe katıldı. Katılımcılar, Çaycuma’nın sokaklarında pedal çevirerek hem sağlıklı bir aktivite gerçekleştirdi hem de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların tarihi mücadelesine dikkat çekti. Etkinlik, kadınların geçmişten günümüze süregelen mücadelelerini ve başarılarını bir kez daha hatırlatmayı amaçladı. Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, etkinlikte yaptığı açıklamada, kadınların toplumdaki rolünün ve katkılarının büyük önem taşıdığını belirterek, "Bugün, kadınların toplumsal hayatımıza katkılarını kutlamak için bir arada olmanın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Kadınlar, sadece bugün değil her gün, toplumun her alanında önemli bir yer tutuyorlar" dedi. Çaycuma Bisiklet Spor Kulübü Başkanı Tülay Tuncel ise, kadınların sporla daha fazla iç içe olmalarının önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin kadınların toplumsal rollerine yönelik farkındalık oluşturmak adına büyük değer taşıdığını ifade etti. Etkinlik, katılımcıların keyifli anlar yaşamasının yanı sıra, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli mesajlar verdi ve katılımcılar, bu anlamlı günde kadınların güçlenmesine destek verme amacını bir kez daha vurgulamış oldular.
Okul sporları tenis yıldızlar grup maçları Çaycuma’da başladı
08 Mart 2025 Cumartesi - 18:03 Okul sporları tenis yıldızlar grup maçları Çaycuma’da başladı Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi, 8-12 Mart 2025 tarihleri arasında önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Zonguldak dahil olmak üzere 15 ilden 45 tenisçi Çaycuma’da okul sporları kapsamında tenis turnuvasında bir araya geldi. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Tenis Yıldızlar Grup Maçları, Çaycuma ilçesinde büyük bir coşkuyla başladı. Bartın, Bilecik, Bolu, Çankırı, Düzce, Edirne, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak’tan 7 erkek ve 7 kız takımı olmak üzere toplam 45 tenisçi, Çaycuma kortlarında kıyasıya mücadele ediyor. Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, turnuvanın açılış törenine katılarak genç sporculara başarılar diledi. Kaya, yaptığı konuşmada sporun ve gençlerin gelişimi için bu tür organizasyonların büyük önem taşıdığını vurguladı. "Bugün burada gençlerimizin gösterdiği yetenek ve azim, geleceğin başarılı sporcularının temellerini atmaktadır. Sporun yaygınlaşması ve gençlerimizin sağlıklı bir şekilde gelişmeleri adına bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğine inanıyorum," dedi. Turnuva boyunca genç tenisçiler, birbirinden zorlu rakiplerle karşılaşacak ve heyecan dolu anlar yaşanacak. Çaycuma’daki bu organizasyon, bölgedeki spor altyapısının güçlenmesine ve genç sporcuların daha geniş kitlelere tanıtılmasına da katkı sağlayacak. Düzenlenen açılış törenine İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Gençlik Spor Müdürü Şendoğan Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Cengiz, sporcular ile kalabalık topluluk katıldı.
Çaycuma’da el emeği sokak hizmete girdi
08 Mart 2025 Cumartesi - 15:11 Çaycuma’da el emeği sokak hizmete girdi Çaycuma Kent Konseyi tarafından geçtiğimiz aylarda Kent Konseyi Çalışma Grubu önderliğinde proje olarak sunulan ’El emeği sokağı’ hizmete girdi. İlçenin Çay Mahallesi Askerlik Şubesi yanında Çaycuma Belediyesi ÇAY-BEL tarafından kurulan; tasarımı ahşap olarak yapılıp üretilen ve kadınlara yönelik yapılan ’El emeği sokağı’ protokolün ve davetlilerin katılımıyla açıldı. Düzenlenen açılışa; Çaycuma İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP eski Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İlçe Başkanı Fahri Diler ile yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Şenol Cin, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Semra Çakır, Kadın Çalışma Grubu Başkanı Ayla Kalaycı, Çaycuma Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Muhtarlar Derneği Başkanı Süleymal Baysal ile çok sayıda kalabalık topluluk katıldı. Çaycuma Kent Konseyi’nin projesi olan ’El emeği sokağının açılışı öncesinde Çaycuma Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu Başkanı Ayla Kalaycı yaptığı konuşmasında;"8 Mart 2022 tarihinde Arasta Çarşısı’nda başlayan yolculuğumuz 7 Mart 2025’de ’El Emeği Sokağı’na dönüştü. Birlik ve beraberlik içinde çalışma grubumuz var. Daha da büyüyeceğimize inancım tam. Bu yolda yanımızda olan Bülent başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kapısı hep açık ve yanımızdaydı. Çaycuma geliştikçe kadınlarımızın da kendi özgüvenleri Çaycuma’ya renk kattık. Yaptığımız work shoplarla da evden oturan arkadaşlarımıza ışık olmaya çalıştık. İsterlerse her kadının aile bütçesine katkı sağlayacağını gösterdik. Bu süreçte hep desteğini aldığımız Kent Konseyi Başkanımız İsmail İnam’a çok teşekkür ediyorum. Bize inandı ve desteğiyle her zaman yanımızda oldu. Bir teşekkürüm de ilk günden beri yanımda olan zorlu süreçlerde bıkmadan, isteklerini usanmadan dile getiren Gülşen Yeğiner arkadaşıma, kadın isterse dünyaya güzelleştirir. Bizde Çaycuma’ya renk katabiliyorsak ne mutlu bize. Hepinize bu anlamlı günde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın konuşmalarının ardından protokol eşliğinde ’El emeği Sokağı’nın açılış kurdelesi kesilerek, kadınların ürettikleri el emekleri görücüye çıktı.
Emekli öğretmen ve hayırsevere kadınlar gününde anlamlı ziyaret
08 Mart 2025 Cumartesi - 15:09 Emekli öğretmen ve hayırsevere kadınlar gününde anlamlı ziyaret Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Nuran-Celal Gülşen Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan kadın öğretmenler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hayırsever ve aynı zamanda emekli öğretmen Nuran Gülşen’i evinde ziyaret ederek anlamlı gün olan Kadınlar Gününü pasta keserek kutladılar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Nuran-Celal Gülşen MTAL’de görev yapan kadın öğretmenler günün anısına anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.Okulun da ismini taşıyan hayırsever ve emekli öğretmen Nuran Gülşen’i evinde ziyaret eden kadın öğretmenler ile Okul Müdürü Sadık Yaşar ve Okul Aile Birliği Başkanı Zeki Atabay, burada Nuran Gülşen’in 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar. Kadın öğretmenler ile birlikte emekli öğretmen Nuran Gülşen, günün anısına pasta kesti. Okul Müdürü Sadık Yaşar ise katkı ve desteklerinden dolayı hayırsever Gülşen’in anlamlı gününü kutlayarak kendisine plaket takdim etti. Kadın öğretmenler ise Nuran Gülşen’e, "Dünyaya sizin gözlerinizden bakabilseydik, dünya daha güzel bir yer olurdu. "Tüm kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" yazılı çiçek ile "Bir kadın tüm dünyayı değiştirebilir" yazılı bir hediye takdim edildi. Hayırsever ve emekli öğretmen Nuran Gülşen’e yapılan anlamlı ziyaret dolayısıyla yapılan açıklamada ise; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle çok değerli hayırseverimiz Nuran Gülşen Hanımefendiyi okul müdürümüz Sadık Yaşar, Okul Aile Birliği Başkanımız Zeki Atabay ve okulumuz kadın öğretmenleri ile birlikte ziyaret ettik. Bizlere kapısını açan, güler yüzü ve samimiyetiyle ağırlayan, maddi ve manevi her zaman yanımızda olan Sayın Nuran Gülşen Hanımefendiye teşekkür ederiz. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarız" denildi. Ayrıca yapılan ziyaret ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlar için söylediği, "Şuna inanmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözüyle günü tamamladılar.
BARÜ’nün dijital teknolojileri arkeolojiyle buluşturacağı projede çalışmalara başlandı
07 Mart 2025 Cuma - 18:13 BARÜ’nün dijital teknolojileri arkeolojiyle buluşturacağı projede çalışmalara başlandı Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Erasmus+ tarafından desteklenen ve arkeolojik kültürel mirasın dijital teknolojilerle geleceğe aktarılacağı projesi kapsamında çeşitli temaslarda bulunuldu. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ile Sanat Tarihi Bölümünün ortağı, Bulgaristan History Museum Primorsko Müze Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu KA220 - DigiArcheoSpace Erasmus+ projesinde çalışmalar devam ediyor. "Arkeolojide Kültürel Mirası Belgelemek ve Sunmak İçin Modern Araçlar" başlıklı projenin saha ziyaretleri kapsamında Filyos’taki Tios Antik Kenti’nin kültürel mirasını belgelemek hedefiyle bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Bu doğrultuda proje ekibinde yer alan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden Doç. Dr. Ahmet Altay, Doç. Dr. Lale Özdemir Şahin ile Sanat Tarihi Bölümünden Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Bora; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile Filyos Belediye Başkanı Erol Acar’ı ziyaret etti. BARÜ’nün "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" başlıklı ihtisaslaşma alanındaki konuları da kapsayan çalışmalar hakkında bilgi veren proje ekibi, yeni teknolojiler kullanılarak yürütülen uygulamaları anlattı. Görüşmelerde ayrıca projenin ikinci toplantısının Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan ve Türkiye’den 25 akademisyen ve uzmanın katılımıyla 24 Mart 2025 tarihinde Filyos’ta gerçekleştirileceği, katılımcıların Tios Antik Kenti’nde bilimsel incelemelerde bulunacağı da paylaşıldı. Kültürel mirasın korunması ve aktarılması noktasında BARÜ’nün ihtisaslaşma alanındaki çalışmalarını da kapsayan projenin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak ilimizden başlayarak bölgemizin gelişimine değer katmak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtisaslaşma alanımızı da kapsayan akademik araştırma ve uygulamalarla elde ettiğimiz tecrübeleri, geniş bir çerçevede kullanarak disiplinler arası iş birlikleri yapıyoruz. Bu noktada Filyos’ta bulunan Tios Antik Kenti’nin arkeolojik kültürel mirasının belgelenmesini ve geleceğe aktarılmasını oldukça önemli buluyor, çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.