Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Zonguldak
Gölette boğulan çocuk gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
05 Nisan 2026 Pazar - 15:32:03
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Çamlıbel köyü yakınlarında bulunan gölette boğularak hayatını kaybeden 12 yaşındaki Emircan, Gümeli beldesinde dualarla toprağa verildi. Edinilen bilgilere göre, dün yaşanan olayda bir arazi içerisinde oluşan göletin çevresinde oyun oynayan Emircan, dengesini kaybederek suya düştü. Çocuk, 1 saatlik aramanın ardından bulunarak hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haber, ailesi ve mahalle sakinlerini yasa boğarken, vatandaşlar gölet çevresinde herhangi bir güvenlik önlemi bulunmamasına tepki gösterdi. Bölge halkı, benzer olayların yaşanmaması için önlem alınması çağrısında bulundu. Emircan’ın cenazesi, Gümeli beldesi Çamlıçukur Mahallesi Cem Evi’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
05 Nisan 2026 Pazar - 14:27
Çaldığı tırı satamayınca dolandırıldı, polise ’mağdur’ rolü yapınca yakayı ele verdi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde çalıştığı firmaya ait tırı arkadaşıyla birlikte çalarak satmaya çalışan şoförün akılalmaz planı hüsranla bitti. Çaldıkları aracı Mardin Nusaybin’de dolandırıcılara kaptıran ve elleri boş dönen şüpheliler, polise gidip "Tır çalındı" ihbarı yapınca güvenlik kameralarına takılarak tutuklandı.
05 Nisan 2026 Pazar - 13:32
Zonguldak’ta tezgahlarda istavrit bolluğu: Kilosu 100 liradan satılıyor
Zonguldak’ta balık tezgahlarında istavrit bereketi yaşanırken, kilosu 100 liradan satılan balık vatandaşların yüzünü güldürdü. Sezonu değerlendiren balıkçı esnafı Oktay Ertürk, fiyatların şu an çok uygun olduğunu belirterek hamsi sezonunun ise kapanmak üzere olduğunu söyledi. Tezgahlardaki son durum ve fiyatlar hakkında bilgi veren Ertürk, "İstavrit bizde 100 lira. Bolluk var, vatandaşa ucuz balık yediriyoruz. Hamsi artık yavaş yavaş bitiyor. Fiyatları önce biraz artmaya başlar, sonra tezgahtan tamamen kalkar. İri mezgit var. Bundan sonra mezgit, istavrit ve barbun şeklinde satışlarımız devam eder. Şu anda fiyatlar neredeyse bedava" diye konuştu. Bu sezon palamut avının beklentileri karşılamamasının satışları etkilediğini de dile getiren Ertürk, "Palamut olmadığı için umduğumuzu pek bulamadık. Bir dahaki sene inşallah palamut olur ve bizim için de sezon iyi gider" ifadelerini kullandı. Öte yandan, tezgahlarda mezgit 400, hamsi ise 250 liradan satılıyor.
05 Nisan 2026 Pazar - 13:23
Zonguldak’ta jandarmanın uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, evde uyuşturucu yetiştirmek için kurulan iklimlendirme düzeneği ve çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı. Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Çaycuma ilçesinde adli makamlardan alınan arama kararıyla iki ayrı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda şüphelilerin uyuşturucu üretimi için evde özel iklimlendirme sistemleri kurduğu tespit edildi. Adreslerde yapılan detaylı aramalarda, sigara kağıdına sarılı satışa hazır vaziyette 279 gram skunk, 357 gram skunk maddesi, 54 gram bonzai, 13 gram skunk tohumu, 9 adet ekili vaziyette skunk bitkisi ve 2 adet hassas terazi ele geçirildi. Evi seraya çevirmişler Uyuşturucu imalatında kullanılan donanımlar ise dikkat çekti. Ekipler evde 2 adet iklimlendirme düzeneği, 8 adet havalandırma fanı, 2 adet ısıtıcı lamba, hava nemlendirici, nemlendirme cihazı, elektronik düzenleyici, 2 adet vantilatör, gaz maskesi ile 13 adet gübre ve bitki besinine el koydu. Operasyonlar kapsamında yakalanarak gözaltına alınan 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03 Haziran 2024 Pazartesi - 12:29
Asansör tamir ederken kaza geçirdi
Zonguldak’ta asansör tamir eden A.S. (52) iş kazası geçirdi. Edinilen bilgiye göre olay sabah saatlerinde Çemberci İşhanında meydana geldi. İddiaya göre A.S (52), asansör tamir yaptığı sırada asansörün kayması sonucunda kaza geçirdi. İşçinin eli ve ayağından yaralandığı öğrenildi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralanan A.S.’ye ilk müdahaleyi yaparak ZBEÜ Hastanesi’ne kaldırdı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
03 Haziran 2024 Pazartesi - 12:04
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı. Kazada araç sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, dün akşam saatlerinde Kozlu ilçesi Ateşoğlu Sitesi önünde meydana geldi. İddiaya göre Alper Y. yönetimindeki 67 AJ 014 plakalı BMW marka otomobil kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü Alper Y. hafif şekilde yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Alper Y.’ye ilk müdahaleyi yapıp, hastaneye götürdü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
03 Haziran 2024 Pazartesi - 11:56
Trafik ekiplerinden sürücülere sıkı denetim
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından otomobil, minibüs ve ticari taksilere yönelik uygulama yapıldı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından İncivez Mahallesi’nde uygulama yapıldı. Uygulama kapsamında otomobil, minibüs ve ticari taksiler tek tek durduruldu. Ekipler sürücülere ehliyet ve sigorta sorgulaması yapıldı. Denetim gün boyunca devam edeceği öğrenildi.
02 Haziran 2024 Pazar - 21:59
43 yaşında üniversiteyi birincilikle bitirip, ismini mezuniyet kütüğüne çaktı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 100. yılında 3 bin 200 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. Üniversiteyi birincilikle bitirerek kürsüye ismini yazdıran 43 yaşındaki Gülümser Kahveci, kep atarak mezun oldu. 1924 yılında Maden Mektebi olarak kurulan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kuruluşunun 100. yılında 3 bin 200 mezun verdi. Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, Tarih Bölümü’nü ve üniversiteyi birincilikle bitiren 43 yaşındaki bir çocuk annesi Gülümser Kahveci de mezuniyet heyecanı yaşadı. “Dünya bu sene mezun veremedi” Kortej geçişi ile başlayan mezuniyet töreninde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler ellerindeki pankartlarla Filistin’e destek verdi. “Bu sene mezun veremedi; dünya sınıfta kaldı”, “Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı yerdir Gazze”, “Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “İsrail bir devlet değil, terörist işgalci bir örgüttür”, “Filistinli kardeşlerimizin haklı ve şanlı direnişini selamlıyoruz” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, saldırılarda yaralanan Filistinli çocukların fotoğraflarını taşıdı. ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer yaptığı kunaşmada, İsrail’in Filistin’e saldırılarının son bulmasını dileyerek şöyle dedi: “Filistin halkına karşı başlayan ve adeta tüm dünyanın insanlık sınavı haline gelen zulmü anmak istiyorum. İnsanlığın tüm değerlerini ayaklar altına alarak kadın, çocuk, sivil, hatta bebek ölümlerinin son bulmasını diliyorum. Yıllardır devam eden İsrail sorunu karşısında sessiz kalan sözde gelişmiş devletlerin tarihe bir kara leke olarak geçeceklerini biliyorum. Tüm mazlum coğrafyalarda yaşanan zulümlerin en kısa sürede bitmesini diliyorum.” Öğrencilerin bir taraftan başarıyla tamamladıkları eğitim öğretim hayatını temsil ederken bir taraftan da kazandıkları üstün donanımlarla birlikte insanlığa, vatana, millete sağlayacakları değerleri temsil ettiğini ifade eden Özölçer, “Bilgi üreten üniversiteler aynı zamanda araştırma yapan, bu araştırmalar temelinde eğitim veren, teknoloji geliştiren, gençlerin meslek sahibi olmasını sağlayan, topluma hizmet üreten yapılardır” ifadelerini kullandı. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise öğrencilerin mezuniyet coşkusunu paylaşarak, “Bu anlamlı günde başarı dolu bir yolculuğun sonuna gelmiş olmanın gururunu yaşayan öğrencilerimizle paylaşıyorum. Mezunlarımızın elde ettiği başarıları kutlamak ve onları yeni hayatlarına uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Üniversitemizin kökleri 1924 yılında kurulan Zonguldak Maden Mühendislik Mektebi’ne dayanmaktadır” şeklinde konuştu. 20 yıl sonra hayalini üniversite birinciliğiyle gerçekleştirdi Şehir merkezinde esnaflık yapan 43 yaşındaki bir çocuk annesi Gülümser Kahveci, üniversite birincisi olarak sahneye davet edildi. Teşekkür konuşması yapan Kahveci, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Mezuniyet belgesini Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun elinden alan Kahveci, 20 yıl sonra hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, “4 yıl önce üniversite hayatına başladım. 4 yıl sonra amaç edindiğim gibi üniversite birincisi olarak bugün mezun oluyorum ve çok mutluyum. Hayatta her şeyin eğitimle olabileceğine inanıyorum. Bu nedenle 20 yıl sonra üniversite okumaya karar verdim ve bu hayalimi gerçekleştirdim, mutlu ve gururluyum” dedi. Törene Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak BEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Yılmaz, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Törenin sonunda hep birlikte yemin eden öğrenciler, ardından kep atttı. Öte yandan tören dolayısıyla şehir merkezine 13 bini aşkın araç geldi. Önceden planlanan otoparklara yönlendirilen öğrencilerin aileleri, otobüslerle stada taşındı. Trafik ekipleri, oluşan yoğunluk sebebiyle yoğun çaba sarf etti.
02 Haziran 2024 Pazar - 21:46
Zonguldak’ta 16 köy ve mahallede kazanan isimler belli oldu
Zonguldak’ta seçimlerin yenilendiği 16 mahalle ve köyde kazanan isimler belli oldu. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından itirazları değerlendiren ilçe seçim kurulları, bazı seçimlerin tekrarlanması kararını verdi. İl genelinde 16 mahalle ve köyde sandıklar yeniden kuruldu. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi. Yapılan oy sayımlarında Kaleoğlu köyünde Murat Tatoğlu, Gücek köyünde Şenol Başyiğit, Durhanlı köyünde Murat Korkaman, Bektaşlı köyünde Atilla Akman, Hüseyinli köyünde Mustafa Aydın, Çamcılar köyünde Hüdayet Efe muhtar oldu. Karapınar Beldesi Merkez Mahallesi’nde Necdet Kara, Kerimler köyünde Aydın Akoğlu, Güldere Mahallesi’nde Ozan Kuşçu, Yalnızçam köyünde Ersin Kuşçu, Erenler köyünde Kadir Kabasakal, Kayabaşlı Karabaşlı köyünde Şendoğan Özkan, Çukur Mahallesi’nde Azim Uslu, Üçburgu Mahallesi’nde Zeki Aladağ, Aktarla köyünde Gülcan Karatülü, Aliusta köyünde Aleyna Çamlı muhtarlık seçimini kazandı.
02 Haziran 2024 Pazar - 21:35
43 yaşındaki Gülümser Kahveci, üniversite birincisi olup kep attı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 100. yılında 3 bin 200 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. Üniversiteyi birincilikle bitirerek kürsüye ismini yazdıran 43 yaşındaki Gülümser Kahveci, kep atarak mezun oldu. 1924 yılında Maden Mektebi olarak kurulan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kuruluşunun 100. yılında 3 bin 200 öğrenci ile birlikte mezuniyet töreni düzenledi. Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirilen törende, Tarih Bölümü’nü ve üniversiteyi birincilikle bitiren 43 yaşındaki bir çocuk annesi Gülümser Kahveci, diğer öğrencilerle birlikte mezuniyet heyecanı yaşadı. “Dünya bu sene mezun veremedi” Kortej geçişi ile başlayan mezuniyet töreninde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler ellerindeki pankartlarla Filistin’e destek verdi. “Bu sene mezun veremedi; dünya sınıfta kaldı”, “Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı yerdir Gazze”, “Son Durak, Son İlahi Ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “İsrail bir devlet değil, terörist işgalci bir örgüttür”, “Filistinli kardeşlerimizin haklı ve şanlı direnişini selamlıyoruz” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, saldırılarda yaralanan Filistinli çocukların fotoğraflarını taşıdı. ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de İsrail’in Filistin’e saldırılarının son bulmasını dileyerek şöyle dedi: “Filistin halkına karşı başlayan ve adeta tüm dünyanın insanlık sınavı haline gelen zulmü anmak istiyorum. İnsanlığın tüm değerlerini ayaklar altına alarak kadın, çocuk, sivil hatta bebek ölümlerinin son bulmasını diliyorum. Yıllardır devam eden İsrail sorunu karşısında sessiz kalan sözde gelişmiş devletlerin tarihe bir kara leke olarak geçeceklerini biliyorum. Tüm mazlum coğrafyalarda yaşanan zulümlerin en kısa sürede bitmesini diliyorum.” Öğrencilerin bir taraftan başarıyla tamamladıkları eğitim öğretim hayatını temsil ederken bir taraftan da kazandıkları üstün donanımlarla birlikte insanlığa, vatana, millete sağlayacakları değerleri temsil ettiğini ifade etti. Özölçer, “Bilgi üreten üniversiteler aynı zaman araştırma yapan bu araştırmalar; temelinde eğitim veren teknoloji geliştiren, gençlerin meslek sahibi olmasını sağlayan, topluma hizmet üreten yapılardır” ifadelerini kullandı. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise öğrencilerin mezuniyet coşkusunu paylaşarak, “Bu anlamlı günde başarı dolu bir yolculuğun sonuna gelmiş olmanın gururunu yaşayan öğrencilerimizle paylaşıyorum. Mezunlarımızın elde ettiği başarıları kutlamak ve onları yeni hayatlarına uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Üniversitemizin kökleri 1924 yılında kurulan Zonguldak Maden Mühendislik Mektebi’ne dayanmaktadır” şeklinde konuştu. 20 yıl sonra hayalini üniversite birinciliğiyle gerçekleştirdi Şehir merkezinde esnaflık yapan 43 yaşındaki bir çocuk annesi Gülümser Kahveci, üniversite birincisi olarak sahneye davet edildi. Teşekkür konuşması yapan Kahveci, mezuniyet kütüğüne adını üniversite birincisi olarak çaktı. Mezuniyet belgesini Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun elinden alan Kahveci, 20 yıl sonra hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Dört yıl önce üniversite hayatına başladım. 4 yıl sonra amaç edindiğim gibi üniversite birincisi olarak bugün mezun oluyorum ve çok mutluyum. Hayatta her şeyin eğitimle olabileceğine inanıyorum. Bu nedenle yirmi yıl sonra üniversite okumaya karar verdim ve bu hayalimi gerçekleştirdim, mutlu ve gururluyum.” Törene Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak BEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Yılmaz, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Törenin sonunda hep birlikte yemin eden öğrenciler ardından kep atttı. Tören dolayısıyla şehir merkezine 13 bini aşkın araç geldi. Önceden planlanan otoparklara yönlendirilen öğrenci aileleri, otobüslerle stada taşındı. Trafik ekipleri oluşan yoğunluk sebebiyle yoğun çaba sarf etti. (OA
02 Haziran 2024 Pazar - 14:33
Zonguldak’ta LGS sorunsuz tamamlandı
Zonguldak’ta sabah saatlerinde başlayan ve iki oturumda gerçekleştirilen Liselere Giriş Sistemi (LGS) tamamlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezî sınavı, Zonguldak Merkez ve 7 ilçede 27 sınav binasında, 392 salonda, 6 bin 98 öğrencinin katılımı ile başarıyla gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürü Osman Bozkan, sınavın uygulanmasında görev alan tüm bina sınav komisyonlarına, idarecilere, öğretmenlere, destek personeline ve sınavın güvenliğini sağlayan güvenlik birimlerine teşekkür etti.
02 Haziran 2024 Pazar - 10:55
Kimliğini evde unutunca ailesi imdadına yetişti
Zonguldak’ta adaylar Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı kapsamında ter döktü. Bir aday sınava gireceği binaya geldiğinde kimliğini evde unuttuğunu fark edince imdadına ailesi yetişti. Kimliği ulaştırılan öğrenci, sınava gireceği salonun yolunu tuttu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı iki oturumda uygulanacak. Saat 09.30 itibarıyla başlayan sınavın 50 soruluk sözel alanında ilk oturum 75 dakika, 40 soruluk sayısal alanında ise ikinci oturum 80 dakika sürecek. Fen Lisesi’nde sınava giren adaylardan bazıları bir saat öncesinden sınavın yapılacağı binaya gelerek hazır bulundu. Öğrencilerin velileri de en az öğrenciler kadar bina dışında heyecanlı bekleyişini sürdürdü. Rana İpek, kimliğini evde unutunca ailesinden yardım istedi. Ağabeyi Mustafa İpek’e ulaşan öğrenci, bir süre sınava gireceği binanın önünde bekleyişini sürdürdü. Evden getirilen kimliği okula koşarak getiren ağabey Mustafa İpek, "Kimliğini evde unutmuş. Babam getirdi. Ben de aşağıdaki yola koşarak alıp getirdim. Biraz heyecan yaptı ama yetiştirdik" dedi. Sonuçların 28 Haziran’da açıklanması bekleniyor.
02 Haziran 2024 Pazar - 10:52
Kimliğini evde unutunca ailesi imdadına yetişti
Zonguldak’ta adaylar Liselere Geçiş Sistemi kapsamında ter döktü. Bir aday sınava gireceği binaya geldiğinde kimliğini evde unuttuğunu fark edince imdadına ailesi yetişti. Kimliği ulaştırılan öğrenci, sınava gireceği salonun yolunu tuttu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı iki oturumda uygulanacak. Saat 09.30 itibariyle başlayan sınavın 50 soruluk sözel alanında ilk oturum 75 dakika, 40 soruluk sayısal alanında ise ikinci oturum 80 dakika sürecek. Fen Lisesi’nde sınava giren adaylardan bazıları bir saat öncesinden sınavın yapılacağı binaya gelerek hazır bulundu. Öğrencilerin velileri de en az öğrenciler kadar bina dışında heyecanlı bir şekilde bekleyişini sürdürdü. Rana İpek, kimliğini evde unutunca ailesinden yardım istedi. Ağabeyi Mustafa İpek’e ulaşan öğrenci, bir süre sınava gireceği binanın önünde bekleyişini sürdürdü. Evden getirilen kimliği okula koşarak getiren ağabey Mustafa İpek, "Kimliğini evde unutmuş. Babam getirdi. Bende aşağıdaki yola koşarak alıp getirdim. Biraz heyecan yaptı. Ama yetiştirdik" dedi. Sonuçların 28 Haziran’da açıklanması bekleniyor.
01 Haziran 2024 Cumartesi - 16:45
ZBEÜ’de mezuniyet heyecanı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Pazar günü saat 16:00’da Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapacağı mezuniyet töreni öncesinde açıklamalarda bulundu. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ)Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Yarın saat: 16:00’d 12 bin 13 bin ailenin katılmasını bekliyoruz. Coşkulu bir tören olacak. Bir aydır personelimiz bunun için çalışıyor. Yarın burada 3 bin 200 öğrenci mezun olacak”dedi. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapılan basın açıklamasına, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ)Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof Dr. Hakan Kutoğlu ve Servet Karasu, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, emniyet mensupları ve minibüs şoförleri katıldı. "13 bin ailenin katılmasını bekliyoruz" Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Öğrencilerimizin sabırla beklediği okullarından mezun olmalarının vakti geldi. Biz de onlar için çalışıyoruz. Üniversitemizin yarın yapacağımız en büyük mezuniyetimiz. Diğer üç tane daha var. Burası en büyük kitlemizin olacağı yer. Yarın saat: 16:00’da 12 -13 bin ailenin katılmasını bekliyoruz. Coşkulu bir tören olacak. Bir aydır personelimiz bunun için çalışıyor. bugün de sahanın hazırlıkları bitecek. Yarın için tam hazır olacağız. emniyetimiz, minibüsçü arkadaşlarımız, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Valiliğimiz hepsi bizlere destek oluyorlar. Hepimiz öğrenciler için buradayız. İnşallah onları da mutlu edebiliriz. Mezun olurlar hayata atılırlar. Yarın da Zonguldak için iyi bir şey. Aileler dışardan geliyor Zonguldak ekonomisine de katkı sağlayacaklar. Duydum ki otellerde de yer yokmuş. Bu güzel bir şey Zonguldak’a faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. Yarın burada 3 bin 200 öğrenci mezun olacak”dedi. Mezuniyeti çok geç yapmadıklarını dile getiren Rektör Özölçer, “Sınav 12:30 biter. Bizimki 16:00’da biz ona göre ayarladık. Çok da geç yapmadık. Gelen ailelerin geri dönüşleri var. Fakat onları da düşünmek mecburiyetindeyiz. Geliyorlar gidiyorlar bütün bunlar problem. Elimizden gelen optimum zamanda otimum yerde yapmaya çalışıyoruz. Park alanlarımız hazır. Sosyal medyadan yayınladık. Kime nereden araçlarını park edecek nerede otobüslere binecek. Nasıl dönecek diye. Öğrencilerimiz ona göre hareket ederse daha mutlu olacağız”dedi. "Yarının güzel geçeceğine inanıyorum" Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, “Bu sene Zonguldak’ta hassas bir etkinlik. Zonguldak ilinin ve üniversitemizin yüzüncü yılı. Geçmiş dönemlere göre üniversitemiz halkla bütünleşmiş. Her yönüyle koordinasyon sağlanan güzel bir etkinlik olacak. Hem öğrencimizin, hem de Zonguldaklarımızın coşkusuna ortak olacak güzel bir organizasyon yapıldı. Yarın güzel geçeceğine inanıyorum”diye konuştu.
01 Haziran 2024 Cumartesi - 15:13
Zonguldak’ta iki araç kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı
Zonguldak-Ankara yolu Karaman mevkii civarında meydana gelen trafik kazasında, 2 sürücü hafif yaralandı. 60 yaşındaki İ.K.’nın kontrolündeki 78 YA 585 plakalı araç ile 23 yaşındaki Ö.S.’nin idaresindeki 67 ABT 156 plakalı araçlar çarpıştı. Her iki aracın sürücüsü de hafif yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak, hastaneye sevk etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
01 Haziran 2024 Cumartesi - 13:40
Mağazayı talan ettiler
Zonguldak’ta indirim haberini duyan vatandaşlar sabahın ilk saatlerinde mağazaya akın etti, raflar kısa sürede boşaldı. Zonguldak’ta bir mağazada indirim olduğunu duyan vatandaşlar mağazayı adeta talan etti. Zonguldak Gazipaşa Caddesi’nde kozmetik ürünleri satan mağazada izdiham oluştu. İndirimi duyan onlarca vatandaş sabahın ilk saatlerinde mağazaya akın etti. Vatandaşlar indirimde bulunan ürünleri almak için birbirleriyle yarıştılar. Mağaza içinde adım atacak yer kalmazken, ürünleri alan vatandaşlar kuyruk oluşturdular. Mağaza çalışanları müşterilerle uğraşırken zaman zaman da zor anlar yaşandı. Mağazada rafların tamamı kısa süre içerisinde boşaltıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder