Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Zonguldak
BEUN Ev Sahipliğinde Sınai Mülkiyet Çalıştayı Öncesi İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
12 Nisan 2026 Pazar - 18:32:16
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ev sahipliğinde, sınai mülkiyet alanında farkındalığın artırılması ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla istişare toplantısı düzenlendi. 15 Temmuz Şehitler Kampüsündeki Cafe Akademide gerçekleştirilen toplantıda, Mayıs ayı içerisinde düzenlenmesi planlanan "Sınai Mülkiyet Çalıştayı"na ilişkin hazırlıklar ele alındı. Toplantıya; Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Metin Vural, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Mehmet Çetinkaya, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Zekai Kamitoğlu, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yücel Mercimek, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, Devrek TSO, Ereğli TSO, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve BAKKA yetkilileri ile akademisyenler katılım sağladı. Gerçekleştirilen toplantıda, BEUN TÜRKPATENT Danışma Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Şenay Saraç tarafından sunum gerçekleştirildi. Sınai mülkiyet haklarının korunması, yaygınlaştırılması ve bu alandaki kurumsal kapasitenin artırılmasına yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Katılımcı kurum temsilcileri, Prof. Dr. Saraç çalışma alanları açısından sınai mülkiyetin önemine dikkat çekerek bu alanda yapılacak çalışmaların bölgesel kalkınmaya sağlayacağı katkıyı vurguladı. Toplantıda ayrıca, Mayıs ayında düzenlenmesi planlanan Sınai Mülkiyet Çalıştayı’nın içeriği, hedef kitlesi ve program akışı üzerine kapsamlı bir planlama yapıldı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve etkin bir organizasyon sürecinin yürütülmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Rektör Özölçer: "Sınai Mülkiyet, Şehirlerin Rekabet Gücünün Artırılmasında Önemli Bir Rol Oynamaktadır" Toplantının ardından değerlendirmede bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, şu sözleri ifade etti: "Sınai mülkiyet, şehirlerin ekonomik kalkınmasının sürdürülebilirliği ve rekabet gücünün artırılması açısından oldukça önemlidir. Zonguldak’ın sahip olduğu akademik bilgi birikimi ile üretim kapasitesinin korunarak yüksek katma değere dönüştürülmesinde sınai mülkiyet mekanizmalarının etkin kullanımı belirleyici rol oynamaktadır. Bu doğrultuda üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Sınai Mülkiyet Birimimize özel bir önem atfetmekte; Teknoloji Transfer Ofisimiz (TTO) ve Teknoparkımız aracılığıyla akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ile girişimcilerimizin farkındalığını artırmaya ve yetkinliklerini geliştirmeye yönelik kapsamlı çalışmalar yürütmekteyiz. Başta patent olmak üzere sınai hak başvurularının nicelik ve nitelik bakımından artırılmasını öncelikli hedeflerimiz arasında görmekteyiz. Bununla birlikte, ilimizdeki tüm paydaş kurumlarla güçlü ve etkin bir koordinasyon içerisinde hareket etmenin, kalıcı ve etkili çıktılar elde edilmesi bakımından kayda değer bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz."
12 Nisan 2026 Pazar - 18:08
TFF 3. Lig: Zonguldakspor: 0 - Giresunspor: 0
TFF 3. Lig 29. hafta maçında Zonguldakspor, sahasında Giresunspor ile berabere kaldı. Stat: Karaelmas Kemal Köksal Hakemler: Ertuğrul Kösterelioğlu, Refik Erim, Harun Dayan Zonguldakspor: Enes Kalyoncu, Özkan Zileli, Ömer Faruk Yücel, Yiğit Kotan, Rıdvan Özdemir, Kemal Çetinkaya (Adem Ali Barkın dk. 83), Yusuf Emre Alyaprak (Rohat Ağca dk. 69), Efe Sayhan (Leyis Alzin dk. 60), Özcan Yaşar, Umut Ayar (Barış Uzel dk. 46), Fadıl Kocaoğlu Giresunspor: Göktan Cörüt, Şahin Dik, Cengizhan Koç, Arda Kılıç, Mustafa Kaşık, Arda Cebeci, Muhammet Turhan, Şenel Aydemir (Furkan Arda Kabaca dk. 69), Ahmet Küçükaydın, İlker Taşhan (Emirhan Şahin dk. 46), Orçun Kaan Biçer (Mehmet Alaeddinoğlu dk. 56) Sarı Kartlar: Kemal Çetinkaya, Ömer Faruk Yücel, Fadıl Kocaoğlu (Zonguldakspor), Göktan Cörüt, Furkan Arda Kabaca, Arda Cebeci (Giresunspor)
11 Nisan 2026 Cumartesi - 20:21
Devrek’te ekmek fiyatları yeniden güncellendi
Devrek İlçesinde ekmek fiyatları yeniden güncellendi. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde unlu mamuller arasında yer alan ekmek fiyatları yeniden güncellendi. Uzun zamandan bu yana fiyatlarda değişiklik yapılmadığını Erdemler Ekmek Fabrikasının Sahibi fırın işletmecisi Mehmet Erdem, "Gerek akaryakıta üst üste gelen fiyat artışları, gerek unlara gelen zamlar ve diğer giderlerinde artması nedeniyle ilçede faaliyet gösteren fırıncılar olarak ilgili birimler yaptığımız müracaat sonucunda ilçemizde ekmek fiyatları yeniden güncellenmiştir. Fiyatların yeniden belirlenmesine rağmen mamullerde de gramaj artışına gidilmiştir" diye konuştu. Buna göre ilçede 240 gram ekmek 20 liradan, 480 gram ekmek ise 40 liradan satılmaya başlandı.
11 Nisan 2026 Cumartesi - 19:57
Polis Günü’nde çifte mutluluk, Müberra ve Fatih çifti dünyaevine girdi
Zonguldak’ta görev yapan polis memurları Müberra ve Fatih çifti, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü olan 10 Nisan Polis Günü’nde düzenlenen özel bir törenle hayatlarını birleştirdi. Meslektaşları için çifte bayram niteliği taşıyan bu anlamlı günde dünyaevine giren genç çifti, amirleri ve mesai arkadaşları yalnız bırakmadı. Çiftin nikah şahitliğini Zonguldak İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ile İl Emniyet Müdür Yardımcıları yaptı. Emniyet teşkilatını bir araya getiren nikah merasimine katılan davetliler, Müberra ve Fatih çiftine bir ömür boyu mutluluk dileklerinde bulundu.
11 Mart 2024 Pazartesi - 11:34
Devrek’te ilk Teravih namazı idrak edildi
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde vatandaşlar Ramazan ayının ilk teravih namazı kılmanın mutluluğunu yaşadılar. İslam aleminin kutsal ayı ramazan başladı. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk teravih namazı, yurt genelindeki camilerde kılındı. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde de vatandaşlar camilere akın ederek teravih namazı kıldılar. Camilerde yer bulamayanlar teravih namazını camilerin avlularında kıldılar. İlk Teravih Namazı nedeniyle cemaate hitap eden müftülük görevlisi Müslümanların Ramazan Ayını kutlarken, "İlçemizde bu aya mahsus özel olarak etkinliklerimiz yer alacaktır. Ramazan ayı süresince hafızlarımız ve hocalarımız tarafından camilerimizde mukabeleler okunacaktır. Ayrıca bazı camilerimizde ise bayan hafızlarımız tarafından bayanlara yönelik mukabele programı tertip edilecektir. Kurtuluş ve rahmet ayı olan Ramazan ayında vatandaşlarımızın bu Kur’an ziyafetine iştirak etmelerini tavsiye ediyorum, bu mübarek ayın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
10 Mart 2024 Pazar - 15:15
Alaplılı kadınlar doyasıya eğlendi
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve CHP Alaplı Kadın Kolları tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla düzenlenen müzikli eğlence etkinliğinde kadınlar doyasıya eğlendi. Alaplı Yamanlar Otelde düzenlenen müzikli eğlence etkinliğinde Alaplı’nın mahallelerinden katılan kadınlar, sanatçı Nazlıcan’ın birbirinden güzel parçalarıyla doyasıyla eğlendi. Salona eşi Aysel Tekin ve Meclis üyesi adaylarıyla ile birlikte giren Alaplı Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin, ‘Halkın Başkanı Nuri Tekin’ sloganlarıyla akışlarla karşılandı. Alaplılı kadınların akın ettiği etkinlikte salon hınca hınç dolunca ikinci salon açıldı. Tekin, burada yaptığı konuşmada, Etkinliğe katılan bayanlarımıza ayrı, ayrı teşekkür ettiğini söyledi. Kadınlarımız bizlerin baş tacı olduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu: “Bayanlarımıza etkinliğimize katıldıkları için ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. 10 yıllık belediye başkanlığım sürecinde en duygusal anları yaşıyorum. Bu salonu hınca hınç doldurdunuz yetmedi sizler için ikinci salonu açtırdık. Orayı da doldurdunuz hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben tüm kadınlarımızın günlerini kutluyorum. Bize göre senede bir gün değil, her gün kadınlar günüdür. Cennet onların ayaklarını altındadır. Alaplı’nın her bölgesi burada mahalleleri burada sadece mahallelerimiz burada, burada herkes tanıdık simalar dışardan hiç kimse yok. Bizi bu güzel günde yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyoruz. Sizi samimiyetiniz güler yüzlülüğünüz her şeye değer. Salon dolu almıyor. İnşallah 31 Marttan sonra sizlere daha güzel etkinlikler düzenleyerek bir araya geleceğiz. Sizlere söz veriyorum. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. 10 yıllık belediye başkanlık hayatımda ben hiçbir zaman siyaset yapmadım. Parti ayrımcılığı yapmadım. Ak Parti, MHP ya da İYİ partili böyle diye ayrımcılık hiç yapmadım. Dememeye de devam edeceğim. Ben insanları sizleri çok seviyorum siyaset yapmadan sizlere hizmet etmeyi çok seviyorum. 8 bin civarında daireye girdik gezdik. Her yerde coşkuyla güler yüzle karşılandık. AK-AL İplik fabrikası başta olmak üzere fındık fabrikalarını gezdik. Her yere de aynı coşku aynı samimiyet vardı. Hepsine teşekkür ediyorum. Alaplı halkı her yerde bizi coşkuyla karşıladı. Ben sizlerden birisiyim içinizden birisiyim. Bizim yalanımız dolanımız olmaz kimseye de yalan söylemeyiz. Bir yerlere gelmek için hiç kimseyi de satmayız. Bizim özümüz neyse sözümüzde odur. Ben sizin bir evladınız bir kardeşinizim. Ben sadece seçim zamanlarında değil her zaman halkımızın yanındayım içinizdeyim. Cenazenizdeyim, düğünüzdeyim. Buraya gelen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah Razı Olsun.”
10 Mart 2024 Pazar - 15:05
Elmas Park görkemli törenle açıldı
Zonguldak’ta geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan Elmas Park için Acılık semtinde açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, meclis üyeleri ve partililer katıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Elmas Park’ın açılışına hoşgeldiniz. 5 yıllık görev süremiz boyunca belediyemizin arsasıydı. Sosyete pazarını olarak açtığımız otopark olarak kullandığımız ardayı bakanlığımıza devrini gerçekleştirdik. Depreme dayanaklılık anlamında en güzel binasını inşa ettik. Gözde merkezi alan Elmas Park’ı inşa ettik. Acılık için önemli. Fevkani yıkılınca bulvar oldu. Buradaki esnaflarımıza hayırlı kazançlar diliyoruz. 6 tane dükkanımızın hazırlığı devam ediyor. Hep birlikte yeni Zonguldak” dedi. Ardından Vali Osman Hacıbektaşoğlu yönetiminde protokol üyeleri açılış kurdelesi gezdi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri Elmas Park’ı gezdi.
10 Mart 2024 Pazar - 15:05
Öğrenciler, “Korkulara Karşı Profesörüz” projesiyle bir araya geldi
Zonguldak ve Iğdır’da öğrenciler e-twinning projesi çerçevesinde proje ortakları Polonya, Romanya ve Azerbaycan’daki arkadaşlarıyla tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Zonguldak Merkez Bahçelievler İlkokulu’nun kurucu ortağı olduğu, We Are Prof Against Fears (Korkulara Karşı Profesörüz) adlı e-twinning projesinde, 10 Türk ve 8 yabancı öğretmen 6 aydır çalışmalarını sürdürüyor. Zongludak’ı temsil eden Bahçelievler İlkokulu ve Bahçeşehir Koleji İlkokulu ile Iğdır şehrini temsil eden Mevlana İlkokulu öğrencileri, e-twinning projesi kapsamında proje ortağı Polonya, Romanya ve Azerbaycan’daki arkadaşları İle yabancı dillerini kullanarak tanışma toplantısı gerçekleştirdiler. Toplamda 18 öğretmen, 190 öğrenci ve 4 farklı ülkenin katıldığı proje, Türkiye’de ve Zonguldak’ta bu alanda yapılmış geçerliliği yüksek bir çalışma oldu. Öğrencilerin proje kapsamında karşılaştıkları ve karşılaşacakları korku durumlarında nasıl mücadele edecekleri yapılan çalışmalar ile pekiştirildi. 6 ay boyunca her ay farklı konu başlıkları ele alınarak öğrencilerin okulda ve evde sorunlarıyla baş edebilme yöntemleri üzerinde duruldu.
09 Mart 2024 Cumartesi - 16:50
CHP Genel Başkanı Özel: “31 Mart akşamı bir gözüm büyükşehirlerde, bir gözüm Zonguldak’ta olacak”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart günü yapılacak seçimlerde bir gözünün Zonguldak’ta, bir gözünün büyükşehirlerde olacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Gazipaşa Caddesi’ndeki alanda halka hitap etti. Alana gelen vatandaşlar tarafından bayraklarla karşılanan Özel, 31 Mart seçimlerine vurgu yaptı. Soma’da yaşanan maden kazasında Zonguldak’tan gelen tahlisiye ekiplerinin emeklerinin unutulmayacağını söyleyen Özel, “Soma’da 301 bir evladımızı, canımızı kaybettik. Somalılar, Bergamalılar, Savaştepeliler, Kınıklılar vardı. Bartınlılar vardı, Zonguldaklılar var iş yerinde o maden ocağının kapısında dört gün boyunca bir annelerle eşlerle gözyaşı döktük. Ama o gün koşarak gelen Zonguldak’ın tahlisiye ekipleri.. 301 evladımızın yanında yüzlercesini kurtardılar. O günden bugüne biz Zonguldak’ta Zonguldak’ın emekçileriyle, insanlarıyla gözyaşları kömüre karışan simsiyah, buraya kadar (boynuna) inen izlerini hiç unutmadığım güzel insanlara minnetle Zonguldak’ı selamlıyorum. Sizin biz daha hayırlı bir yeriniz var” dedi. 1991 yılındaki madenci yürüyüşünü hatırlatan Özel, “Büyük madenci yürüyüşünden 1991. Tam 33 yıl geçti üzerinden. Emekçiler, madenciler, hakları için yürüdüler. Daha güvenli madenler için yürüdüler. Daha iyi şartlarda çalışmak için yürüdüler. Sömürüye karşı yürüdüler. Soma’da üç yüz bin evladımızı kaybettikten sonra giriştiğimiz büyük mücadelede de hep aynı talepleri ilettik. Bazılarını yaptık, bazılarını yapamadık. Ama işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda maalesef arpa boyu da yol alamadık. Halen daha Türkiye’nin çeşitli yerlerinde günde üç vardiya halinde madenciler inerken elbette mesleklerinin gereği helalleşerek iniyorlar. Ancak artık bu çağda Almanya’da 1962’den Fransa’da 1974’ten beri İngiltere’de 1972’den beri ölümlü kazalar olmuyorken ‘bu mesleğin fıtratında var ölüm’ diyenlere ilk ölümü değil yaşamı savunuyoruz. Sömürüyü değil emir savunuyoruz” şeklinde konuştu. İliç’te yaşanan maden kazasına ilişkin konuşan Özel, “Daha geçtiğimiz günlerde İliç’te bilinene bir yandan paraları istiflerken bir yandan bir dağı istiflediler. O dağ dokuz evladımızı, dokuz kardeşimizi dokuz canımızı aldı sürükledi götürdü. Maalesef halen daha maden ocaklarında kayıplar vermenin maden ocaklarının başında gözü yaşlı anaların, eşlerin, çocukların görüntüleri yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Bir yandan da bir yandan da biz yokluktan yoksulluktan emekçilerin hakkından, emeklilerin hakkından konuştuğumuzda bu maden ocaklarının vergilerini affedenler İliç’teki şirkete göstermelik on altı milyon ceza kesip üç ay sonra 222 milyon vergi cezasını affedenler emekçiye gelince emekliye gelince ‘para yok’ diyorlar” dedi. “Zonguldak artık emeklilerin başkenti” Zonguldak’ta emekli sayısının çalışan sayısından fazla olduğunu söyleyen Özgür Özel, “Zonguldak Türkiye’nin en emeğin başkenti, kömürün başkenti, alın terinin başkenti. Ama artık Zonguldak emeklilerin başkenti. Bakın şimdi gösteriyorum. Türkiye’de emekli sayısının çalışan sayısından fazla olduğu az sayıda ilden bir tanesi Zonguldak. Zonguldak’ın emeklilerinin sayısı çalışanlarından 26 bin fazla. Ve maalesef bu hükümet ilk geldiğinde üç Kasım 2002 günü en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretli. Yani bugünkü hesapla yirmi altı bin liraydı. Ama bu hükümet kademe kademe bu Recep Tayyip Erdoğan Başbakan ve Cumhurbaşkanı iken emekliyi yoksullaştırdı. Adım adım yoksullaştırdı. Bakın o zaman bir buçuk asgari ücret olan en düşük emekli maaşı şu anda asgari ücretin yüzde altmışı kadar sıfır nokta altı. Bugün asgari ücret 17 bin lira en düşük emekli maaşı 10 bin lira” diye ifade etti. “Her ay beş buçuk çeyrek altın cebinizden gidiyor” Emekli maaşı ile altın hesabı yapan Özel, “O günkü en düşük emekli maaşı tam sekiz çeyrek altın alıyordu. Bugün en düşük emekli maaşı iki buçuk çeyrek altın alıyor. Yani her hesap şaşar. Altın hesabı şaşmaz ya. Emeklinin aylık gelirini sekiz çeyrek altından iki buçuk çeyrek kartına indirdiler. Her ay emeklinin cebinden beş buçuk çeyrek altın çalıyorlar Birisi bakın bir kişi cebinden bir çeyrek altın düşerse kahrolur. Üzülür. Bakın bu kadar emekli var. Bu kadar yoksulluk var. Bir kere değil her ay bir tane değil beş buçuk tane çeyrek altın cebinizden gidiyor” dedi. Emeklilere bayram ikramiyesi ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “2018’e kadar kulaklarının üzerine yattılar. Ne zaman seçim geldi Bin lira verdiler. Biz itiraz ettik. Dedik ki ‘bin lira olmaz. En az bir asgari ücret verin’. ‘Hayır bin lira yeter’ dediler. Bizim o gün beğenmediğimiz bin lira, yirmi dört kilo dana kıyma alıyordu. O bin lira üç sene durdu. 2021’de iki bin lira oldu. Bu sene veya beş yapacaklardı. Üç bin lira yatıracaklar, bayramdan önce. Üç bin lira, altı kilo dana kıyma almıyor bugün. Bakın sadece 2018’de. Sadece bayram ikramiyesiyle. Yirmi dört kilo kıyma altı kilo kıyma. Emekli hesabını yapsın. Mübarek Ramazan Bayramı öncesi otuz gün oruç tutulacak ve tam on sekiz kilo kıyma emeklinin sofrasından mutfağından, kursağından çalınmış durumda. Bu zulüm artık emekli için yeter” diye konuştu. Her gittiği şehrin en bilindik ürünüyle hesap yaptığını anlatan Özel, “Her şehirde o şehrin en bilindik ürünüyle yapıyoruz. Kestane balının kilosuyla en düşük emekli maaşını hesapladığınızda geçen sene 10 bin lira dokuz kilo kestane balı alıyordu. Bu sene verilen 10 bin lira altı kilo kestane balığı alıyor. Bir senede üç kilo kestane balı kadar cebinizden parayı almış bir başka tarafa vermiş durumdalar” şeklinde konuştu. “Tayyip Bey’e diyorum ki gel emekliye sahip çıkalım” Emekli kartı çıkartarak en düşük emekli maaşı alanların hesabına 7 bin lira yatırılmasını istediklerini aktaran Özgür Özel, “Tayyip Bey’e diyorum ki gel emekliye sahip çıkalım. Nasıl mı? Bir emekli kart çıkaralım. Oraya en düşük emekli maaşı alanlar için yedişer bin lira yatıralım. Ayrıca elektrikte, suda, doğalgazda yüzde 25 ile 40 arasında indirim tanımlayalım. Diyor ki ‘asla olmaz’. Neden ‘hazinede para yok.’ Yahu sana emanet edilen hazinede para vardı da şimdi para yoksa bunun hesabını ben mi vereceğim? Emekli mi verecek? Sen mi vereceksin? Önce bunu konuşalım. Şimdi diyor ki ‘ben diyor hesap yaptım. Bir nokta dört trilyon lira para lazım.’ Biz hesapladık. Öyle bir para değil. Altı yüz doksan milyar lira para emeklinin bu taleplerine yetiyor. Dönüp bakıyoruz bu sene için bütçede vazgeçilen vergi gelirleri. Yani elbette ki altın şirketine yabancı şirkete 222 milyon. Beşli çetenin her birine ayrı ayrı, kamu müteahhitlerinden sarayı yapan müteahhide kadar ne kadar yandaşı şirket, böyle büyük holding varsa onların vergi gelirlerini affetmiş, tam altı yüz elli yedi milyar. Şirket parayı kazanmış kar etmiş, beyanname vermiş. Vergisini ödeyeceği aşamada teklif verip, altı yüz elli yedi milyar vergiden vazgeçiyor. Emekliye altı yüz doksan lazım. Para yok diyor. Tayyip Erdoğan’dan, emekliye, verecek para yoksa, emeklide Tayyip Erdoğan’a verecek oy yok. İşte Tayyip Erdoğan, bundan sonrasını sen düşün. Emeklilerin başkentinden Zonguldak’tan emekliler sana söylüyor. Beni düşünmeyen bundan yakamdan düşsün diyor. Bundan sonra emekliden sana oy-moy yok artık” ifadelerine yer verdi. Meydandaki gençlere de seslenen Özel, “Maalesef Zonguldak gençleri kendinde tutamıyor. Oysaki Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından bir tanesi. Bir yandan da Türkiye’nin benzer bir sorunu var. Hani Tayyip Bey beka sorunu diyor ya bakın beka sorununu konuşalım ama bence en büyük beka sorunu dünyanın hepsi gözü üzerimizdeyse evet üzerimizde olsun varsın gençlerimizin bütün dünya Türkiye üzerinde hayal kurarken bizim gençlerimizin dünyanın başka ülkelerinde hayal kurması en büyük beka sorunudur. O yüzden o yüzden bütün gençlerimize sesleniyoruz. Enseyi karartmayın ümitsizliğe kapılmayın. Ne demokrasiden, ne sandıktan ümidi kesmeyin. Atatürk cumhuriyeti ne genel başkanlara, ne milletvekillerine, ne parti meclisi üyelerine, ne belediye başkanlarına emanet etti Atatürk cumhuriyeti gençlere emanet etti gençlere” dedi. “Beş yıl önce bir kaza oldu. Çok üzüldük. İnanın Zonguldak’ı kaybettik” 2019 yılındaki seçime ilişkin konuşan Özel, “Beş yıl önce bir kaza oldu. Çok üzüldük. İnanın Zonguldak’ı kaybettik. Kendi memleketimi kaybetmiş gibi üzüldüm. Sayılı gün geldi geçti. Şimdi hepimizin üzerine düşen bir görev var. O da bunu telafi etmek ve emeğin başkentini emekçinin partisine, halkın partisine Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeniden kazandırmak” diye ifade etti. “Trabzonlunun CHP’lisi çok makbul” Yerel yönetimde Trabzonlu CHP’li yöneticilere dikkat çeken Özel, “Bizim adayımız öyle güneyden değil, kuzeyden Trabzonlu bir kardeşimiz. Bakın Trabzonlunun CHP’lisi çok makbul. Bir Trabzonlu İstanbul’da büyükşehir belediye başkanı var değil mi? Ekrem Başkan, İstanbul’dayken Trabzon’da kaç tane milletvekili var? Dört. Kaç tane Trabzonlu bakan var? Dört. Etti sekiz. Ortahisar Belediyesi AK Parti’de 9. Trabzon Büyükşehir AK Parti’de; on tane AK Partili Trabzonlu Trabzon’a bir tane hafif raylı sistem yapamadı. Bir tane CHP’li Trabzonlu İstanbul’a on tane metro yaptı, on tane” dedi. “Mansur Başkan’ın eli Erdem’in omuzunda” Zonguldak’tan önce Ankara’da Etimesgut’ta Mansur Yavaş ile görüştüklerini söyleyen Özel, “Etimesgut’ta otobüsün üstünde Mansur başkanla birlikteydik. Ona dedim Zonguldak’a gidiyorum. Tahsin Başkan’ın yanına ama senden de bir söz istiyorum. Eğe dedi, Zonguldak, Tahsin başkanı seçerse Mansur Yavaş’ın bir eli Tahsin Erdem’in bir omzunda. Şimdi buradan İstanbul’a gidiyorum. Ekrem Başkan beni kırmaz, sizi sever, sizin hemşeriniz ve Ekrem Başkan da İstanbul’da, Taksim Erdem’i seçtiğiniz durumda, onun da bir eli bu diğer omzunda. Ben partinin genel başkanı olarak Soma’nın Manisa’nın bir evlatları olarak Ecevit’in kentine kara elmas diyarına sözüm söz olsun. Siz de emeğin, halkın partisine, halkçı bir belediye başkanına, Tahsin Başkan’a emanet eden Ankara Büyükşehir’de İstanbul Büyükşehir’de Zonguldak’ın ayağa kalkması için ne gerekiyorsa onu yapacak” dedi. “Biz Türkiye’nin aydınlık yarınlarını örgütlüyoruz” 31 Mart akşamı Zonguldak’ın sonuçlarını da yakından takip edeceğini söyleyen Özel, “Benim de otuz bir Mart akşamı, bir gözüm Türkiye’deki büyük şehirlerde. Bir gözümde emeğin başkenti Zonguldak’ta olacak. Ve bu seçimde şöyle düşünenler olabilir. Geçtiğimiz seçim AK Parti ile MHP bayrağı bir araya geldiler. Cumhuriyet Halk Partisi’yle, İYİ Parti’de birlikteydi, ayrı düştüler diye düşünenler olabilir. Evet, Cumhur İttifakı bir yanda duruyor. Korkuyu örgütlüyorlar. Tehdit ediyorlar. Hatay’a gidip şantaj yapıyorlar. Oy vermedin halin ortada. Vermezsen perişan ol diyorlar. Ordu’ya geliyorlar. Bize oy yoksa doğalgaz yok diyorlar. Sakarya’ya gidiyorlar. Oy vermeyene hizmet yok diyorlar. Oysa Türkiye’nin en iyi hizmet alan şehirlerini CHP yönetiyor. Yıllardır iktidarda değiliz. Yüz öğrencinin seksen beşi CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerdeki üniversiteleri tercih ediyor. Herkes gezmeye tatile geliyor göçü CHP’li belediyeler alıyor. Ama korkuyu örgütleyecek ya. Korkutarak, korku siyaseti yapacak ya. Tehdit ve şantaj yapacak ya. Böyle konuşuyor. Ama biz umudu örgütlüyoruz. Biz sevgiyi örgütlüyoruz. Biz Türkiye’nin aydınlık yarınlarını örgütlüyoruz. Biz Türkiye’nin geleceğinin geleceğini örgütlüyoruz. Bir tarafta Adalet ve Kalkınma Partisi yanında MHP. Her geçen gün birbirine benziyorlar. Her geçen gün. Yenge gökyüzündeki koyu bir yağmur bulutları o ittifakın rengidir. Kentlerin ve ülkenin üstüne Karabulut gibi çöktüler. Bir de yanlarına bir de yanlarına domuz bağcıların, Hizbullahçıların avukatlarını, eski sanıklarını aldılar. Kadınları sahiplendireceğiz diyenleri aldılar. Mikroba neden hastalık yapıyorsun diye sorulmaz. Bunların niyeti belli. Bunlar İstanbul Sözleşmesi’ne karşı bunlar medeni hukuka karşı bunlar kadına kimlik veren Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türkiye Cumhuriyeti yapan Karşı o yüzden onlarla birlikteler. Oysa biz belki bu seçimde ittifak yapmadık gibi görünüyor ama çok daha büyük bir ittifakın içindeyiz. Onların karşısında bizim ittifakımız onlar Cumhur İttifakı’ysa Biz Türkiye ittifakıyız” diye sözlerini tamamladı. Genel Başkan Özgür Özel, konuşmasının ardından belediye başkan adaylarını tanıttı.
09 Mart 2024 Cumartesi - 12:30
24 ayrı suçtan üç yıldır aranan zanlı yakalandı
Zonguldak’ta jandarma ekipleri, 72 ayrı suç kaydı bulunan, 24 ayrı suçtan 3 yıldır aranan zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Dedektiflerince (JASAT) aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan detaylı araştırmalar neticesinde; 72 ayrı suç kaydı bulunduğu ve Kırıkkale, Ankara, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Bartın, Amasya, Kocaeli, Karabük, Zonguldak’ta 24 ayrı suçtan aranma kaydı ve toplam 15 yıl 10 gün hapis cezası bulunan zanlıyı yakaladı. Yakalanmamak için sürekli kılık değiştirmiş Yaklaşık üç yıl boyunca yakalanmamak için sürekli olarak kılık değiştirdiği tespit edilen zanlının, akraba ve yakınlarının kimlik bilgilerini kullandığı ve sık sık Bursa’nın Gemlik ilçesine gidip geldiği tespit edildi. Zonguldak Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT timleri Bursa’da görevlendirilerek, Bursa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ve Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş ekipleriyle müşterek çalışmalar yürüttü. Zanlı, Gemlik Devlet Hastanesinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı adli makamlar tarafından kesinleşen hapis cezası nedeniyle tutuklanarak Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk gönderildi.
09 Mart 2024 Cumartesi - 12:24
Halk pazarına yoğun ilgi
Zonguldak’ta halk pazarındaki fiyatlar vatandaşları memnun etti. Zonguldak‘ta her hafta çarşamba ve cumartesi günleri kurulan halk pazarı yoğun günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren pazara gelerek kendilerine en uygun ve en ucuz ürün almak için mücadele verdi. Öte yandan pazarın geçtiğimiz haftaya oranla uygun olması vatandaşın alım gücünü arttırdı. Tezgahlarda, Salatalık 35 lira, havuç 20 lira, marul 15 lira, biber 60 lira, domates 35 lira, patlıcan 50 lira, patates 20 lira, soğan 17 lira, elma 25 lira, ıspanak 25 lira, portakal 15 liradan alıcı buldu.
09 Mart 2024 Cumartesi - 12:16
Süper Lig’e çıkan Zonguldakspor Basket 67 Takımı’na coşkulu karşılama
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin bitimine iki maç kala şampiyonluğunu ilan eden Zonguldak Basket 67 Takımı, taraftarlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde lider durumda yer alan Zonguldak Basket 67 Takımı, 28. hafta maçında karşılaştığı Urla Belediyespor’u 72-61 mağlup ederek bitime iki maç kala şampiyonluğu garantiledi. Önümüzdeki sezon ING Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele verecek olan kadın basketbol takımı, Site Spor Salonu bahçesinde büyük bir coşkuyla karşılandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da karşılamada yer aldı. Zonguldak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik, otobüsten inen takım üyelerine çiçek takdim etti. Taraftarlar ise tezahüratlar eşliğinde takıma destek verdi. Burada açıklamada bulunan Yavuzyılmaz, “Siz maçın konsantrasyonuyla müthiş bir mücadele veriyordunuz. Gururla izledik. Siz başardınız. Helal olsun. Zonguldak’ın en kıymetli markalarının başında geliyorsunuz. Bunu siz başardınız” dedi. "Taraftar ve halk bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı" Takım kaptanı Betül Pehlivan da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir duygu. Bütün sezon bunun için uğraştık ve emeklerimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Taraftar ve halk bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Herkese teşekkür ediyorum. Süper Lig, daha zor bir lig. Ama yine de Zonguldak Basket 67 Takımı’nın başarılı olacağına eminim. Başarılar diliyorum. Taraftar birçok kulüpte olmayan bir ilgi. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Tekrar salon dolacak buna eminim” diye konuştu. Önümüzdeki sezon Süper Lig’de başarıların artarak devam edeceğini söyleyen basketbolculardan Şenay Şale Sarısoy, “Öncelikle çok mutluyuz. Zonguldak halkının bize olan bu desteğinden keyif ve mutluluk duyuyoruz. Gururluyuz. Şampiyon olduk. İnşallah hep beraber haftaya kupa kaldıracağız. Mutlu ve gururluyuz. Artık Süper Lig’deyiz. Yeni bir oluşum olacak. İnşallah Süper Lig’de de başarılar artarak devam edecek. Avrupa maçları oynanacak” diye konuştu. Takımın yardımcı antrenörü Oğulcan Şengül ise, “Çok gururluyuz. Bu şehre kupayı getirdik. Sezon başından bu yana size destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu şehirdeki herkes çok uğraştı. Herkesin çok büyük emeği var” ifadelerini kullandı.
09 Mart 2024 Cumartesi - 10:24
Karaelmas Ekpresi’nin yolcuları, Türkiye’nin ilk Maden Müzesi’ni gezdi
Turistik amaçlı tren yolculuğu yapmak isteyenler için yeni alternatif sunan Kara Elmas Ekspresi’nin yolcuları Zonguldak’a ulaştı. Protokol üyeleri ve yolcular Türkiye’nin ilk Maden Müzesi’ni gezdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca turizmi geliştirmek amacıyla 12 Nisan tarihinde seferleri başlatılacak olan Kara Elmas Ekspresi, Batı Karadeniz turistik tren turu tanıtım seferine çıktı. Ankara’dan yola çıkan Kara Elmas Ekspresi, Zonguldak’a ulaştı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve diğer katılımcılar Türkiye’nin ilk Zonguldak Maden Müzesi’ni gezdi. Rehber Ekrem Murat Zaman’ın madencilik tarihini anlatarak bilgiler aktardığı ziyaretçiler, Avrupa Endüstri Mirası Rotası üyesi olan müzede geçmişten günümüze kullanılan araç ve gereçleri de yakından inceledi. Katılımcılar müzenin ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait kömür deneyim ocağını gezdi. Kömürün üretim ve yerüstüne çıkartılma süreçleri hakkında bilgiler aldı. Gazetecilere konuşan Bakan Yardımcısı Alparslan, “Bunun bir müze konseptinde anlatılması son derece önemli. Burada yaşanan bir tarih, ekonomi var. Hem bilimsel anlamda gelişmeler olduğu gibi insani anlamda çok büyük bir yaşam tarihi var. Çok etkileyici. Karaelmas Ekspresi’mizin de isminin de buradan gelmesi son drece anlamlı. Karaelmas Ekspresi ile gelen ziyaretçilerimizin bu müzede gezecek olması, son drece gezinin anlamlı olması açısından çok güzel. Çok değerli bir müze” dedi. Alparslan ve beraberindekiler ardından 875 metrelik yürüyüş yoluyla gezi alanı bulunan, sarkıt, dikit, travertenlerinin yanı sıra içinden dere geçen Gökgöl Mağarası’nı ziyaret etti. Karaelmas Ekspresi, dönüş yolunda ise Yenice ve Eskipazar’da duracak. Son durağı Ankara’da seferini tamamlayacak.
09 Mart 2024 Cumartesi - 10:24
Alaplı’da 2000 yakın Kadınlar gönüllerince eğlendi
AK Parti Alaplı Teşkilatı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ”Kadınlar Matinesi” düzenledi. Alaplı Çalışkanlar düğün Salonu dolduran iki bine yakın kadınlar gönüllerince eğlendi. Alaplı Ak Parti Belediye Başkan Adayı Recep Ocak, etkinliğe katılan tüm kadınların gününü kutlayarak sevgilerini ifade etti. Etkinliğe, Ak Parti’nin Belediye Başkan Adayı Recep Ocak ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Salona girişi sırasında büyük sevgi gösterileri ve alkışlar eşliğinde salonda bulunan iki bine yakın kadınlar aynı anda "Başkan Recep Ocak" diye tezahüratta bulundular. Ak Parti’nin düzenlediği 8 Mart Kadınlar günü programına yoğun katılım gösterdiği eğlence programına hanımlar, gönüllerince eğlenerek güzel bir gün geçirdiler. Gecede konuşan Başkan Adayı Recep Ocak "Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. O kadar güzel ve güçlüsünüz ki; benim daha fazla çalışmamı olan inancımı ve güvenimi artırdınız. Bugün gerçekten çok duyguluyum. Bugüne gelmemi sağlayan anneme çok teşekkür ediyorum. Çok zor süreçten geçtik. Dokuz yaşında babamı kaybettim, beni hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Bugün bu mutlu günümü gördüğünden dolayı ona şükranlarımı sunuyorum. Beni bugünlere ulaştırdı. Her zaman arkamda dimdik durdu. Amcama aile büyüklerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başta eşim Emine hanım olmak üzere bu yolda benimle yürüyen siz değerli kardeşlerime tekrar teşekkür ediyorum. Beni çok onurlandırdınız, Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kadın eli her yer güzelleşir. İnşallah 31 Martta bize vereceğiniz destekle Alaplı’yı güzelleştireceksiniz. Siz aslında Alaplı’yı gününü belirleyeceksiniz, Alaplı’ya bu zamana kadar gelmeyen hizmetleri sizin desteğinizle gücünüzle bu kardeşiniz gece gündüz uyamadan beş yıl boyunca size hizmet ederek Alaplı’da nasıl bir değişim olacağına yeni bir şehir nasıl kurulacağını yeni bir vizyon burada yeni projelerimiz nasıl hayata geçirebileceğimizi hep birlikte göreceğiz, ama en büyük destekçimiz kadınlardır. Sizde şunu gördük, Alaplı artık değişim istiyor sizlere şükran duygularımı sunuyor, bu güzel gününüzü yürekten kutluyorum” diye konuştu. Programda sonunda Kadın kolları tarafından hanımlara hediyeler verildi.
08 Mart 2024 Cuma - 12:35
Güngör; “Alaplı’ya yapılacak olan cezaevi iş yurdu mahiyetinde olacak”
Zonguldak’ın Alaplı AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör, Alaplı’ya yapılacak olan cezaevinin içeriği hakkında bilgiler verdi. Başkan Güngör; Alaplı Mollabey Köyü istikametine yapılacak olan cezaevinde herkesin kalamayacağını ifade ederek, "Sadece meslek edindirmek üzere teşvik edilmiş kişiler kalacak burada. Bunların işleyişi cezaevinde tutanaklarla sabit. Bunu devlet ayırt ediyor zaten, buna benzer bir çok açık cezaevleri var. Ama burası açık cezaevi değil. Burası iş yurdu mahiyetinde bir cezaevi olacak. Yani buraya gelen bir mahkum meslek sahibi olarak çıkacak. Hem oradaki cezaevine katkı sağlayacak hem de topluma katkı sağlamış olacak. Hiç olmasa 450 kişilik bir kapasitesi olacak. Bu da ortalama 250 personel demek. Bu da cezaevi yapılan yerde yeni bir yatırım planı demek. Bununla birlikte Mollabey mevkiine yapılacak olan cezaevi sayesiyle bizde Mollabey alternatif yolunu karayolunun ağına aldırmak istiyoruz. Burası karayolu ağına alınırsa sıcak asfaltından tutunda, bariyerinden, ışıklandırmaya, çizgilerine ve tüm sorumlulukları karayoluna geçecek, Peki nasıl geçecek; Kaptaş istikametinden Alaplı’ya gelen Ormanlı Alaplı yolu. O yolu Kaptaş’tan Kocaliye oradan Bektaşlı ve oradan da Mollabey’e cezaevini baz alacak şekilde alternatif yola bağlamayı düşünüyoruz. Bu sayede 12 km’lik yol ağını karayoluna devretmeyi planlıyoruz. Özel idaremiz böylelikle 12 km yere yapacakları masrafları başka yerlere yapma fırsatını yakalamış olacak. Böylelikle bu da önümüzdeki dönemin en büyük hizmetlerinden birisi olmuş olacak” dedi.
08 Mart 2024 Cuma - 12:34
KETEM’de Dünya Kadınlar Günü kutlandı
Zonguldak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) de görevli Sağlık Personellerine ve Tedavi için gelen Kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Vali Yardımcısı ve İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner tarafından karanfil, erken teşhis hayat kurtarır logolu şapka ve sağlıklı yaşam için hareket logolu bez çanta hediye ederek kadınlar gününü kutladılar. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Türk ve eşi Dr. Ayşe Türk, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ertuğrul Güner, Halk sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sevilen Köktürk, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Uzm.Dr. Pınar Menderes Turhan katıldı. Daha sonra Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Uzman Sevil Çelik tarafından 01.31 mart Kolerektal ( Kalın Barsak) farkındalık ayı kapsamında KETEM’E başvuran kadın hastalara KETEM personelleri tarafından taramaları yapılarak , kanser hakkında geniş kapsamlı olarak eğitim verildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder