Yerel Haberler
Zonguldak
Devrek’te Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı 29 Nisan 2026 Çarşamba - 19:38:33 Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği 2026-2027 Yılı Dönem Başı Toplantısı Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı başkanlığında toplandı. Atatürk Kültür Merkezinde(AKM) gerçekleştirilen toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı ve ardından Birlik Meclis Başkanı Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı’nın davetlilere hitabından sonra Birlik Meclisi Başkanlık Divanı seçimi gerçekleştirildi. Palan ve Bütçe Komisyonları ilke ihtisas komisyonlarının oluşturulması konularının görüşülmesi, Mülkiyeti tarım ve Orman Bakanlığına ait olan birlik tarafından Devrek Orman İşletme Müdürlüğünden kiralanan Bostandüzü Mesire alanının üçüncü kişi veya kuruluşlara üç yıldan fazla süre ilke kiralanması için Birlik Başkanı ve Birlik Encümenine yetki verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması, birliğin 2025 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi ve onaylanması, birliliğin 2025 idari kesin hesabının görüşülmesi ve onaylanması,, Birlik Encümen Başkanı ve Encümen üyelerine huzur hakkı ödenmesi hususunun görüşülerek onaylanması,2026-2027 yılı dönemi Birlik Encümen üyelerinin seçiminin gerçekleştirilmesinden sonra iki il Genel Meclis üyesi ile iki muhtarın birlik yönetiminde görev alması için seçimlere gidildi yapılan seçimde İl Genel Meclis üyeliğin İsmet Bostancı, Mustafa Yumurtacı ve birlik yönetimine Pınarönü Köyü Muhtarı Asım Başoğlu ile Hışıroğlu Köyü Muhtarı Serkan Yanaz seçildiler. Birlik üyesi olarak seçiminin ardından program sona erdi.
29 Nisan 2026 Çarşamba - 14:40 Zonguldak’ın beklediği 13 kilometrelik çevre yolu ihalesi sonuçlandı AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, kent trafiğini rahatlatacak 13 kilometrelik dev çevre yolu projesinin ihale sürecinin tamamlandığını duyurdu. Zonguldak’ta şehir trafiğine nefes aldıracak 13 kilometrelik çevre yolu projesinin ihale süreci tamamlandı. Kentin ulaşım altyapısında bir milat olarak görülen yatırımın hayata geçtiği haberini AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan kamuoyu ile paylaştı. Projenin Zonguldak için önemine dikkat çeken Çağlayan, büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadıklarını ifade etti. Çağlayan, projenin detaylarını ve teşekkürlerini içeren açıklamasında şunları söyledi: "Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz. Emek verdik, gayret gösterdik ve hamdolsun neticesini aldık. Zonguldak’ımızın yıllardır beklediği Çevre Yolu ihalesi gerçekleştirilmiştir. 13 kilometre uzunluğundaki bu dev proje, şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak, hemşehrilerimizin yaşam konforunu artıracak ve şehrimizi geleceğe taşıyacaktır. Proje kapsamında; toplam uzunluğu 2x9.543 metre olan 6 adet çift tüp tünel, 2x1.111 metre uzunluğunda 8 adet çift köprü, 540 metre uzunluğunda 7 adet tek köprü, 4 adet farklı seviyeli kavşak yer almaktadır. Bu yatırım, Zonguldak’ın ulaşım altyapısında tarihi bir dönüşümün başlangıcıdır. Şehrimizin gelişimi, büyümesi ve geleceği adına atılan bu kıymetli adım için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, emeği geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlun’a, Valimiz Sayın Osman Hacıbektaşoğlu‘na kıymetli Milletvekillerimiz Sayın Muammer Avcı‘ya Sayın Saffet Bozkurt‘a Sayın Ahmet Çolakoğlu‘na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Gülşen’e, bürokratlarımıza ve katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Zonguldak’ımıza hayırlı, uğurlu olsun."
Ormanda bulunan cesedin ardından 6 şüpheli gözaltında
11 Kasım 2023 Cumartesi - 12:58 Ormanda bulunan cesedin ardından 6 şüpheli gözaltında Zonguldak’ta ormanda cesedi yakılmış halde bulunan ve iki gün önce öldüğü tespit edilen Afgan uyruklu 50 yaşındaki Vezir Mohammad Nourtani olayında 6 şüpheli gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, dün öğle saatlerinde Rat Mahallesi Kırat mevkisinde yakılmış halde 50 yaşlarında erkek cesedi bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler olay yeri incelemesinin ardından kimlik tespiti için cesedi Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Çevreden cam şişe, plastik atık, ayak izi örneği gibi deliller de toplandı. Cesedin, iki gündür kendisinden haber alamayan ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu 50 yaşındaki Afgan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’ye ait olduğu ortaya çıktı. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla olayla ilgili aralarında ocak sahibi olduğu iddia edilen şüphelinin de bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgusu sürerken bir kişi ölen Nourtani’yi kaçak olarak işletilen kömür madenince hareketsiz halde gördüğünü ihbar edince soruşturma derinleştirildi. Cansız bedeni yakılmış halde bulunan Nourtani’nin kaçak maden ocağında öldüğü yönündeki iddialar araştırılıyor. Öte yandan, Afgan uyruklu adamın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Cenazesinin ise sabah erken saatlerde Acılık Hz. Ali Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildiği öğrenildi.
Rektör Özölçer’den 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı
10 Kasım 2023 Cuma - 08:55 Rektör Özölçer’den 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Özölçer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği günü, yani 10 Kasım’ı bir kez daha birlikte anıyoruz. Bu önemli gün, sadece bir tarih değil, aynı zamanda milli bir hafıza, birbirimize olan sorumluluğumuzun ve vatan sevgimizin bir ifadesidir. Bugün, bu büyük lideri saygı, minnet ve rahmetle anarken, onun izinde yürüyen bir nesil olarak üzerimize düşen sorumlulukları da hatırlamalıyız. Atatürk’ün hedeflediği çağdaş, bilimsel ve demokratik Türkiye’yi inşa etme görevini her birimiz, kendi alanlarımızda en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, bilgiye ve bilime verdiğimiz önemle, gençlerimizi çağın ihtiyaçlarına uygun, donanımlı bireyler olarak yetiştirmeye devam ediyoruz. Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle aydınlanmış bir geleceğe olan inancımızı koruyor, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacak nitelikli insan kaynağını yetiştirmek için azimle çalışıyoruz. Bu vesileyle, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde, sonsuzluğa intikal edişinin 85. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum. Sonsuz minnet ve saygılarımla”