Yerel Haberler
Zonguldak
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 13:59 Lavuar Alanında çalışmalar başladı AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Lavuar Alanında çalışmaların yeniden başladığını açıkladı. AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Lavuar Alanı projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "eser ve hizmet siyaseti" vurgusunu hatırlatan Çağlayan, sahada çalışmaya ve projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade etti. Lavuar Alanı’nda inşaat sürecinin yeniden başladığını belirten Çağlayan, bugün itibarıyla ilk betonun döküldüğünü ve çalışmaların "Bismillah" denilerek kaldığı yerden devam ettiğini söyledi. Daha önce projeyi üstlenen firmanın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle çalışmaların bir süre durduğunu hatırlatan Çağlayan, bu sürecin kamuoyunda çeşitli tartışmalara neden olduğunu dile getirdi. Ancak kendilerinin polemik üretmek yerine hizmet odaklı hareket ettiklerini vurgulayan Çağlayan, "Bizim işimiz tartışmaların içinde yer almak değil, eser üretmek ve başladığımız projeleri tamamlamaktır" dedi. Projenin hedef takvimine de değinen Çağlayan, Lavuar Alanı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda vatandaşların hizmetine sunulmasının planlandığını açıkladı. Proje kapsamında alanın peyzaj düzenlemeleri, amfi tiyatrosu ve müzesiyle birlikte Zonguldak’a değer katacağını ifade eden Çağlayan, şehrin en önemli noktalarından birinin daha modern ve kullanışlı hale getirileceğini belirtti. Açıklamasının sonunda emeği geçen herkese teşekkür eden Çağlayan, projenin kazasız belasız tamamlanması temennisinde bulunarak, Zonguldak için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 13:59 Gazi Mustafa Kemal Ortaokulunda eTwinning Projesi Zonguldak Gazi Mustafa Kemal Ortaokulunda, öğrencilere sıfır atık bilinci kazandırmak ve doğal afetlere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülen "Recycle & Be Safe" projesi kapsamında doğal afet modelleri sergisi düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Ortaokulunda, uluslararası eTwinning projesi "Recycle & Be Safe" (Geri Dönüştür ve Güvende Kal) kapsamında hazırlanan doğal afet modelleri sergisi ziyarete açıldı. Öğretmen Emel Çorak’ın rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan sergiye, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Öğrencilere sıfır atık bilinci kazandırmayı ve doğal afetlere karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen projede, Romanya’dan bir ve Türkiye’den beş olmak üzere toplam altı ortak okul yer alıyor. Projenin genel yürütücülüğünü üstlenen Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Ayla Geyik Yılmaz etkinlikte yer alarak öğrencilerin çalışmalarını inceledi. Proje süreci boyunca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile iş birliği yapıldı. Bu kapsamda öğrencilerin doğal afetlere ve acil durumlara karşı bilinçlenmesi amacıyla çeşitli destekleyici çalışmalar yürütüldü. Sergide yer alan doğal afet modelleri, bu eğitimlerin ve sıfır atık vizyonunun bir çıktısı olarak ziyaretçilere sunuldu. Etkinlik sonunda okul müdürlüğü tarafından emeği geçenlere yönelik bir değerlendirme yapıldı. Okul müdürü, serginin hazırlanmasında görev alan öğretmen Emel Çorak’a, proje yürütücüsü Ayla Geyik Yılmaz’a, öğrencilere, projeye katkı sunan AFAD yetkililerine ve Zonguldak AR-GE eTwinning Temsilcisine teşekkür etti.
Avcı, "Kamuda istihdam edilen şehit madenci yakını sayısı 496’ya ulaştı"
29 Eylül 2023 Cuma - 14:22 Avcı, "Kamuda istihdam edilen şehit madenci yakını sayısı 496’ya ulaştı" AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı kamuda, şehit madenci yakınlarının istihdam edilmesine ilişkin açıklamada bulundu. Vekil Avcı yaptığı açıklamada kamuda istihdam edilen şehit madenci yakınını sayısının 496’ya ulaştığını ifade ederken, işlemleri devam eden 255 kişinin ise kısa sürede iş başı yapacağını ifade etti. Avcı açıklamasında şöyle dedi: "Bilindiği üzere; hükümetimiz tarafından getirilen yasal düzenleme ile birlikte; yer altı kömür madenlerinde bugüne kadar yaşanan kazalarda yaşamlarını yitiren madenci kardeşlerimizin yakınlarına bir kişilik istihdam hakkı tanınmıştı. Hayatını kaybeden kişinin yakınlarından biri kamuda sürekli işçi olarak iş başı yapmasına ilişkin süreç hızla devam ediyoruz Düzenlemeye göre; istihdam hakkından sırasıyla ölen madencinin eş ve çocuklarından birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden biri yararlanıyor. Düzenlemenin Resmi Gazete ’de yayınlanması ile birlikte; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Bakanlığımız yakın takipleri ile alımlar devam ediyor. Zonguldak, Bartın ve Karabük’te yapılan başvurular neticesinde; 21 Eylül 2023 tarihi itibari ile 496 şehit madenci yakını kamuda iş başı yaptı. Başvuru süreci devam eden 255 kardeşimizde kısa sürede inşallah iş başı yapacaklar. Önemle belirtmek istiyorum ki; her daim minnet duyacağımız şehit madencilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vesileyle, tüm şehit madencilerimizi tekraren minnetle yâd ediyorum, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Aziz hatıraları daima yaşayacak. Mekânları cennet olsun. Cumamız mübarek, Allah’ın rahmet, bereketi üzerimize olsun."
Önce hayvanlarının otlatılması engellendi sonra da "ahırı kokuyor" diye şikayet edildi
29 Eylül 2023 Cuma - 11:03 Önce hayvanlarının otlatılması engellendi sonra da "ahırı kokuyor" diye şikayet edildi Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Durupınar Köyünde “Genç Çiftçi” projesinden faydalanarak hayvancılığa başlayan Ercan Arık, iddiasına göre köy muhtarı ve azalarının “Köy ahır korkuyor” diyerek kendisini engellemek için psikolojik şiddete uğradığını söyledi. Köy muhtarı ise iddiaları kabul etmeyerek suçlamaları reddetti. İddialara göre olay Devrek ilçesine bağlı Durupınar köyünde yaşandı. Genç Çiftçi projesinden faydalanan Ercan Arık bir süre önce köydeki evinin yakınına ahır kurarak büyükbaş hayvan beslemeye başladı. Hayvancılık yaparken engellendiğini, araziye elektrik telleri bağlandığını öne süren Arık, mağdur edildiğini söyledi. Ercan Arık, önce hayvanlarının otlatılmasının engellendiğini sonra ise "ahırı kokuyor" diye şikayet edildiğini söyledi. Arık şikayetin ardından köye uzmanların gelerek inceleme yaptığını ancak herhangi bir sorun olmadığını söyleyerek "Şikayet üzerine köye gelen uzmanların incelemesinden anlımızın akıyla çıktık. Kendi köyümde bana yapılmak istenilen her türlü engellemelere rağmen hayvancılık yapmaya, üretmeye devam edeceğim” dedi. Hayvanlarının arazide otlamasının engellendiğini öne süren Arık, "Hayvanların geçişi engellendi. Daha önceden elektrik telleri açık bir şekilde araziye dikildi. Çocuğumu ve hayvanlarımı elektrik çarptı. Biz yüz yüze bakıyoruz diye şikayetçi olmadık. Gerekli yerlere bildirdim. Üzerinde hiçbir önlem levha yok. Ben şehirden köye tarımcılık yapmak çiftçi olmak için yerleştim ama biz engelleniyoruz. Ahır kokuyor diye şikayet edilince 2023 yılındayız. Bu köye tarım ve hayvancılığı ben getirmedim. Benden başka yapanlar da var. Herkesin evinin altında hayvan vardı. Ben hayvancılık yapmaya başlayınca bir takım kişiler engel olmak istiyor. Biz bu işe devlet destekli başladık. Devletimiz sağ olsun bizler usulsüzlüklere göz yummadığımız için delil ve belgeler ile konuştuğum için psikolojik baskı altında bırakılıyoruz" dedi. İHA muhabirinin telefonla ulaştığı köy muhtarı M.B. ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. M.B., "Ben kesinlikle bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ben ahır kokuyor diye bir şikayet etmedim. Muhtarlıklardaki 30. yılım doluyor. Ben hep hizmet etmek için çaba gösterdim. Devrek’te bizim köyün kadar yolları asfalt olan köy yoktur. Sel geldi yolları mahvetti. Bununla ilgili yazışmalarımızı yaptık. Kadastro çıkan sonucu bekliyoruz. Ercan Arık’ın iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Psikolojik tedavi alması gerekli, ben gerekli yerlere başvuruda bulunurum. Onaylanırsa yapılır . Elimde benim hakkımda yazmış olduğu mesajlar var. Sadece onunla alakalı savcılığa suç duyurusunda bulundum. Başka hiçbir şekilde şikayet etmedim" cümlelerineyerverdi.
Rektör Özölçer, Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarına katıldı
28 Eylül 2023 Perşembe - 20:25 Rektör Özölçer, Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarına katıldı ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarı olarak adlandırılan EAIE 2023 Yükseköğretim Fuarı’na katıldı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat İnce ile birlikte, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük yükseköğretim fuarı olarak adlandırılan EAIE 2023’ Yükseköğretim Fuarı’na katıldı. Yükseköğretim fuarında, dünyanın dört bir yanından gelen üniversite temsilcilerine ZBEÜ ve Zonguldak tanıtıldı. Ayrıca; üniversitelerin temsilcileriyle olası ikili işbirlikleri ve Erasmus anlaşmalarına dair verimli görüşmeler ve toplantılar gerçekleştirildi. Rektör Özölçer, fuara Türkiye’den katılım sağlayan üniversitelerin Rektörleriyle, ZBEÜ’nün uluslararasılaşma çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. EAIE 2023 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, böylesi yüksek katılımlı bir fuarda ZBEÜ olarak yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. İnovasyona önem veren ve girişimci bir ruha sahip olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin Avrupa’da daha tanınır bir yükseköğretim kurumu haline gelmesi konusunda çalışmalar sürdüreceklerini dile getiren Rektör Özölçer, bu süreçte Erasmus+ anlaşmaları ve ikili işbirliklerinin sayısını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.